Wymarzony pierścionek część XIV :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-10, 10:00   #2941
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)

Buuu a ja nie robie nic na świeta, to znaczy nic nie zaczełam i nie wiem co robic.

ps. czy jutro jest jakis post??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 10:00   #2942
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ja też , wprawdzie teoretycznie do 13
No to jeszcze troche zostalo. U nas tez byl przed chwila szef i powiedzial ze do 13 tej Zawsze to 2 godzinki wczesniej
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 10:02   #2943
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

do 13 szybko wam czas zleci, tym bardziej, ze z wizazem

Stary 2009-04-10, 10:02   #2944
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ps. czy jutro jest jakis post??
Po poswieceniu swieconki mozesz jesc miecho A jak wytrzymasz to mozna poczekac do sniadania wielkanocnego

Misku glowa do gory pewnie puszcza Was tez wczesniej
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 10:06   #2945
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Po poswieceniu swieconki mozesz jesc miecho A jak wytrzymasz to mozna poczekac do sniadania wielkanocnego
hm.. tylko, ze my nie bedziemy swięcic swięconki

Stary 2009-04-10, 10:38   #2946
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Hania tobie ładnie w blondzi i brązie.Szczęściara
No niby fajnie..ale wiesz, dla mnie jest to problematyczne...bo nie wiem na co się zdecydować. Tym sposobem średnio co 2 lata zmieniam kolor wlosów.

Jeszcze pół roku temu byłam pewna że tym razem dość! zostaje brąz....i co? teraz mam ochotę na blond

Wolałabym jak Dori....być pewną że blond to, to co kocham najbardziej

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

u mnie w warzywniaku koło pracy już od rana zadyma, babcie wykupują wszystko możliwe. Musiałam więc zrobić rano zakupy.

Dostałam maila, że torebka jest w sortowni w Poznaniu, nie wiem tylko, co będzie, jak nie zdąży dziś dojechać, bo takie prawdopodobieństwo jest nawet duże
Kurcze jak to w sortowni w Poznaniu co ten DHL sobie myśli!!!
Ja myślę że Dori ma rację i do jutra będa się chcieli pozbyć wszystkich przesylek więc i Twoja dojdzie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Mężatki, a jak było u Was z podziękowaniem?
My podziękowaliśmy tydzień przed ślubem na wspólnym obiedzie u teściów.
Nie zrobiłabym tego za chiny ludowe publicznie przy wszystkich gościach.

..ale tak jak wczoraj napisałam, akurat tego nie uważam za wiochę i jak ktoś ma ochotę opowiadać do mikrofonu jak to kocha rodziców to OK.
Ja wolałam powiedzieć to bez publiki.

Cytat:
No uczta będzie jak nic, po prostu cieszę się świętami po mojemy i wtedy aż mi się chce robić jakieś pyszne rzeczy, kiedyś święta były dla mnie męką siedzenia przy stole, teraz bardzo się cieszę z tego, zresztą wpadają przyjaciele do nas, którzy podobnie jak my zarzucili wizyty u rodziców i mamy już pewną tradycję naszych świątecznych przyjęć , którą kultywujemy
I super macie SWOJĄ rodzinna tradycję

My też tradycyjnie spotykamy się ze znajomymi...i tradycyjnie w sobotę imprezujemy w klubie
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 10:40   #2947
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

co do podziekowan, to abslunie nie chcemy przez mikrofon. piosenka sobie będzie leciała a my im osobiscie, po cichu podziekujemy i damy prezenty.

Stary 2009-04-10, 10:41   #2948
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Cięcie, cięcie juz sie doczekac nie moge. cos w stylu Madlen mysle, tylko z grzywką
ale ja mam grzywkę

Dzien dobry wszystkim.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 10:42   #2949
hania811
Zakorzenienie

A tak w ogóle to dzień dobry

Przeraża mnie dzisiejsza wizja robienia zakupów
Ale Wam fajnie że macie normalnych szefów....ja odpisuję sobie godziny i wychodzę o 15...ale mój kolega musi siedzieć w biurze do 19!!. Paranoja.
Stary 2009-04-10, 10:44   #2950
miskowa
Zakorzenienie

a mi się dziś nie chce pracować, więc ściemniam i leniuchuję, mam nadzieję, że po świętach się wezmę, bo trochę tego mam.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Ale Wam fajnie że macie normalnych szefów....ja odpisuję sobie godziny i wychodzę o 15...ale mój kolega musi siedzieć w biurze do 19!!. Paranoja.

wczoraj już były tłumy, więc dziś tym bardziej. Ja mam nadzieję, że nie będzie tłumów na drodze nad morze i że dojadę o sensownej godzinie.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 10:46   #2951
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
ale ja mam grzywkę

.
a no faktycznie, nie wiem co mi sie ubzdurało ale własnie mysle o czyms takim w twoim stylu mam nadzieje, ze bedzie mi pasowało

a to juz dzis zakupy robicie?? ja chyba w sobote po pracy skocze z TZ. sklepy mamy do 20 otwarte, wiec chyba wróce juz do domu

Nie czuje tych świąt. Święta Bozego Narodzenia czułam, cały dzien z TZ w kuchni spędzilismy, to były bardzo udane i wyjatkowe świeta mimo,z e w Holandii i mimo, ze tylko we dwoje a teraz??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2009-04-10 o 10:49
Stary 2009-04-10, 10:47   #2952
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj już były tłumy, więc dziś tym bardziej. Ja mam nadzieję, że nie będzie tłumów na drodze nad morze i że dojadę o sensownej godzinie.
No właśnie wiem..szczególnie że wybieramy sie kolo 16..no ale nie miałam kiedy ich zrobić.
Do tego to będą zakupy podwójne- dla nas i dla mamy.
Czuje że do domu dotrzemy o 19...wściekli i zmęczeni
Stary 2009-04-10, 10:51   #2953
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
No niby fajnie..ale wiesz, dla mnie jest to problematyczne...bo nie wiem na co się zdecydować. Tym sposobem średnio co 2 lata zmieniam kolor wlosów.

Jeszcze pół roku temu byłam pewna że tym razem dość! zostaje brąz....i co? teraz mam ochotę na blond

Wolałabym jak Dori....być pewną że blond to, to co kocham najbardziej

My podziękowaliśmy tydzień przed ślubem na wspólnym obiedzie u teściów.
Nie zrobiłabym tego za chiny ludowe publicznie przy wszystkich gościach.

..ale tak jak wczoraj napisałam, akurat tego nie uważam za wiochę i jak ktoś ma ochotę opowiadać do mikrofonu jak to kocha rodziców to OK.
Ja wolałam powiedzieć to bez publiki.

Haniu ja teraz też mam ochotę na blond i bAAAAArdzo powoli do niego wracam

Co do podziękowań też wolałabym w inny dzień to zrobić, ale wiem, że moja Mum ucieszyłaby się, jakbym to zrobiła w dzień ślubu, w sukni weselnej itp. Mając świadomość, że ona zrobiłaby dla mnie wszystko, nie chcę z tego rezygnować. Oczywiście nie będę się uzewnętrzniać przed wszystkimi gośćmi, dlatego mikrofon odpada. Poprostu zadedykujemy piosenkę rodzicom i przy wręczaniu jakiś upominków powiemy coś od siebie.
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 10:52   #2954
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

To fakt, u mnie jest bardzo normalnie, mało tego już za poł godziny jadę na zakupy do Almy żeby później nie tracić czasu od 13 Później tylko po małego do przedszkola i po babkę Wielkanocną do naszej ulubionej cukierni

Cytat:
a mi się dziś nie chce pracować, więc ściemniam i leniuchuję, mam nadzieję, że po świętach się wezmę, bo trochę tego mam.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Ja też nie robię dzisiaj w pracy nic...

Nad morze...ale masz fajnie
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 10:55   #2955
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
a to juz dzis zakupy robicie?? ja chyba w sobote po pracy skocze z TZ. sklepy mamy do 20 otwarte, wiec chyba wróce juz do domu

Nie czuje tych świąt. Święta Bozego Narodzenia czułam, cały dzien z TZ w kuchni spędzilismy, to były bardzo udane i wyjatkowe świeta mimo,z e w Holandii i mimo, ze tylko we dwoje a teraz??
Zakupy wolę zrobić dzisiaj żeby jutro mieć czas na spacerki i spokojne przygotowywania w kuchni. Zresztą u nas sklepy chyba tylko do 16 i dopiero jutro będzie sie działo

Wiesz Wielkanoc ogólnie nie ma takiego klimatu jak Boże Narodzenie.
Dla mnie to taki luźny czas po prostu.
Stary 2009-04-10, 10:57   #2956
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak.

zreszta smutno mi, ze za jakies 5 tyg juz wracamy do Polski. Znowu bedziemy mieszkac z TZ oddzielnie, pewnie az do slubu

Stary 2009-04-10, 10:59   #2957
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Haniu ja teraz też mam ochotę na blond i bAAAAArdzo powoli do niego wracam

Co do podziękowań też wolałabym w inny dzień to zrobić, ale wiem, że moja Mum ucieszyłaby się, jakbym to zrobiła w dzień ślubu, w sukni weselnej itp. Mając świadomość, że ona zrobiłaby dla mnie wszystko, nie chcę z tego rezygnować. Oczywiście nie będę się uzewnętrzniać przed wszystkimi gośćmi, dlatego mikrofon odpada. Poprostu zadedykujemy piosenkę rodzicom i przy wręczaniu jakiś upominków powiemy coś od siebie.
Nie rezygnuj absolutnie

Ja pogadam z moją fryzjerką co można zrobić żeby niedrastycznie do blondu powrócić.
Nie chcę jak ostatnim razem- wyciąć się na krótko i potraktować włosy "wyżeraczem"
Stary 2009-04-10, 11:01   #2958
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rezygnuj absolutnie

Ja pogadam z moją fryzjerką co można zrobić żeby niedrastycznie do blondu powrócić.
Nie chcę jak ostatnim razem- wyciąć się na krótko i potraktować włosy "wyżeraczem"
to było dla nich bardzo drastyczne.

Stary 2009-04-10, 11:01   #2959
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
To fakt, u mnie jest bardzo normalnie, mało tego już za poł godziny jadę na zakupy do Almy żeby później nie tracić czasu od 13 Później tylko po małego do przedszkola i po babkę Wielkanocną do naszej ulubionej cukierni

Ja też nie robię dzisiaj w pracy nic...

Nad morze...ale masz fajnie
no nad morze, moi rodzice nad morzem mieszkają. Cieszę się, że chociaż pogoda ma być ładna. U mnie raczej nikt nie lubi siedzenia całe dnie przy stole, tylko długie spacery na plaży i tam się rozmawia i spędza razem czas. Na to liczę w tym roku.
Wczoraj tż się rozmyślił i nie jedzie do swoich rodziców, tylko ze mną do mnie. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej chyba kilka dni osobno dobrze by nam zrobiło. No ale jedziemy razem
Stary 2009-04-10, 11:14   #2960
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Zakupy wolę zrobić dzisiaj żeby jutro mieć czas na spacerki i spokojne przygotowywania w kuchni. Zresztą u nas sklepy chyba tylko do 16 i dopiero jutro będzie sie działo

Dokładnie, dla mnie też Wielkanoc to takie leniuchowanie przy dobrym jedzeniu i piciu

Jutro to pratycznie też taki dziwny jest ten dzień, bo jeśli idziesz ze święconką to do południa schodzi-przynajmniej mi, bo rano nie wstaję i biegnę ....póżniej tak nie wiadomo za co się wziąć....ja zacznę gotowanie barszczu, robienie sałatek, w niedzielę przygotuję tartę i kurczaka wg Nigelli więc jutro postaram się zrobić całą resztę

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Nie rezygnuj absolutnie

O nie... znowu kombinujesz

Nie wiem co możesz zrobić, chyba tylko pasemka blond chociaż przy twarzy na razie i w ten sposób wracać do blondu bo w inny sposób to zniszczysz sobie włosy

Hania a mąż w jakich Cię woli ? blond czy ciemne ?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
no nad morze, moi rodzice nad morzem mieszkają. Cieszę się, że chociaż pogoda ma być ładna. U mnie raczej nikt nie lubi siedzenia całe dnie przy stole, tylko długie spacery na plaży i tam się rozmawia i spędza razem czas. Na to liczę w tym roku.
Wczoraj tż się rozmyślił i nie jedzie do swoich rodziców, tylko ze mną do mnie. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej chyba kilka dni osobno dobrze by nam zrobiło. No ale jedziemy razem

Ale Ci zazdroszczę tych spacerów na plaży Jak ja uwielbiam morze, normalnie wariuje jak tam jestem I zawsze mam to samo, pierwszego dnia zazwyczaj w eiczorem biegnę na plażę i jak zobaczę morze, ten widok to normalnie.....płaczę ze wzruszenia, ten widok mnie rozwala normalnie Póżniej już się przyzwyczajam do tego piękna a za rok znowu to samo, zawsze tak miałam, od dzieciaka Mały ma chyba to samo, już od miesiąca gadamy o tym jak wyjedziemy nad morze, snujemy plany, oglądamy zdjęcia z tamtego roku a mąż się z nas śmieje, jak dzieci hehe

Miśku co do Tżeta Tobie to dogodzić, tak źle, tak niedobrze
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:18   #2961
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Ci zazdroszczę tych spacerów na plaży Jak ja uwielbiam morze, normalnie wariuje jak tam jestem I zawsze mam to samo, pierwszego dnia zazwyczaj w eiczorem biegnę na plażę i jak zobaczę morze, ten widok to normalnie.....płaczę ze wzruszenia, ten widok mnie rozwala normalnie Póżniej już się przyzwyczajam do tego piękna a za rok znowu to samo, zawsze tak miałam, od dzieciaka Mały ma chyba to samo, już od miesiąca gadamy o tym jak wyjedziemy nad morze, snujemy plany, oglądamy zdjęcia z tamtego roku a mąż się z nas śmieje, jak dzieci hehe

Miśku co do Tżeta Tobie to dogodzić, tak źle, tak niedobrze
nie jest mi ciężko dogodzić, w sumie nawet się cieszę, że ze mną jedzie. Był już u mnie na święta kiedyś i wie, że to w zasadzie luźny czas.
Co do plaży, ja też lubię bardzo spacery nad morzem, mimo że mieszkałam od dziecka nad morzem i to nic specjalnego niby dla mnie. Ale po dłuższym pobycie w miastach muszę sobie pojechać do domu i iść na plażę, uwielbiam przestrzeń i to, że widać horyzont. Jakoś mi się też tam dobrze myśli o różnych rzeczach
Stary 2009-04-10, 11:31   #2962
sanetka
Zakorzenienie

Zycze Wam zdrowych, spokojnych i slonecznych Swiat.

a w sklepach juz jest okropnie na szczescie my juz swoje odstalismy

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:42   #2963
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz super.
Miśku a może właśnie te wspólne spacery nad morzem Wam dobrze zrobią

Cytat:

Jutro to pratycznie też taki dziwny jest ten dzień, bo jeśli idziesz ze święconką to do południa schodzi-przynajmniej mi, bo rano nie wstaję i biegnę ....póżniej tak nie wiadomo za co się wziąć....ja zacznę gotowanie barszczu, robienie sałatek, w niedzielę przygotuję tartę i kurczaka wg Nigelli więc jutro postaram się zrobić całą resztę
Mój mąż o dziwo się uparł i chce iść ze święconką do kościoła.
Dla mnie to trochę bez sensu..ale niech mu będzie. Więc rano trzeba koszyk zrobić i udać się na spacer do kościoła. Tylko cholera nie wiem gdzie na naszym osiedlu kościół jest.
Później zrobię to co Ty Dori. Sałatkę i żur. Później do brata musimy skoczyć. A wieczorem wielka biba. Jak to w świeta wszyscy znajomi się zlezą do klubu więc będzie sie działo

Cytat:
O nie... znowu kombinujesz

Nie wiem co możesz zrobić, chyba tylko pasemka blond chociaż przy twarzy na razie i w ten sposób wracać do blondu bo w inny sposób to zniszczysz sobie włosy

Hania a mąż w jakich Cię woli ? blond czy ciemne ?
Na razie myśle o kombinowaniu
Tak robiłam ostatnio....poprosiłam o blond pasemka na brązie..wyszłam od fryzjera brązowo- ruda.
Przechodziałam tak miesiąc, po czym poszłam do fryzjerki obciełam sie na bardzo krótko i położylam utleniacz na całą głowę.
Miałam taki oblesmy żoltawy odcień

Nie chcę już tego przechodzić. Na poczatek zejdę z tej gorzkiej czekolady która mam na mleczną czekoladę.
Spróbuję pomalutku je rozjaśniać. Może za jakies 2 lata dojdę do blondu.

Mąż nie ma zdania w temacie. Tzn i tak mnie lubi i tak. Zjamomi są podzieleni...po rowno w sumie. Rodzina jak mam blond mowi ze w brązie lepiej, jak mam brąz mowi ze jednak w blondzieZwariować można
Stary 2009-04-10, 11:58   #2964
miskowa
Zakorzenienie

przyszła moja torebka, chłopaki od razu mnie wyczaili, bo na pudełku wielkimi literami etorebka.pl i czerwone usta jeszcze nie otwierałam, bo się ze mnie śmieją, że sobie za firmową kasę kupiłam
Stary 2009-04-10, 12:02   #2965
kotekk81
Zakorzenienie

dzien dobry wszystkim

ja mam dzis wolne ale zbytnio nie odpoczniemy bo jutro ide do pracy i jak bede wracac to sklepy beda juz zamkniete, czyli dzis musze leciec na zakupy, kupic cosik na jutrzejszego grilla

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:04   #2966
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

grill
a ja nie mam tu grilla buuu a wy mi non stop ochote robicie na niego

to widze, ze nie tylko ja jutro pracuje :/

Stary 2009-04-10, 12:11   #2967
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
przyszła moja torebka, chłopaki od razu mnie wyczaili, bo na pudełku wielkimi literami etorebka.pl i czerwone usta jeszcze nie otwierałam, bo się ze mnie śmieją, że sobie za firmową kasę kupiłam
Super..otwórz! Ciekawa jestem Twojej opinii

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Zycze Wam zdrowych, spokojnych i slonecznych Swiat.

a w sklepach juz jest okropnie na szczescie my juz swoje odstalismy
Spokojnych miłych relaksujących świąt Sanetko
Stary 2009-04-10, 12:13   #2968
kotekk81
Zakorzenienie

no niestety Madziu ja tez bede meczyc sie jutro w pracy, ale ja to mam chociaz niedziele i poniedzialek (wtorek zerszta tez) wolne a niektore dziewczyny cale swieta musza pracowac

Stary 2009-04-10, 12:16   #2969
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no niestety Madziu ja tez bede meczyc sie jutro w pracy, ale ja to mam chociaz niedziele i poniedzialek (wtorek zerszta tez) wolne a niektore dziewczyny cale swieta musza pracowac
ja pracuje w swieta
kurde bez sensu, bo TZ nie pracuje.
Poza tym wolałabym juz dzis pracowac a nie miec wolne, a za to swieta spędzic w domu. Tym bardziej, ze mam do pracy jak zwykle alno na 5 albo na 6 rano a ze w swieta jest duzo roboty(tak nam powiedzieli) to pewnie cos ok. 18 bede dopiero konczyła. przynajmiej jutro sie tak zapowieda.

Stary 2009-04-10, 12:22   #2970
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
ja pracuje w swieta
kurde bez sensu, bo TZ nie pracuje.
Poza tym wolałabym juz dzis pracowac a nie miec wolne, a za to swieta spędzic w domu. Tym bardziej, ze mam do pracy jak zwykle alno na 5 albo na 6 rano a ze w swieta jest duzo roboty(tak nam powiedzieli) to pewnie cos ok. 18 bede dopiero konczyła. przynajmiej jutro sie tak zapowieda.
ojj bidulko to juz naprawde lepiej pracowac dzis i jutro zeby miec niedziele i poniedzialek wolne.Ja w zeszlym roku pracowalam cale swieta no i w tym wypadla kolej mojej kolezanki, tylko ze u mnie w swieta nie ma co robic, i trzeba wrecz udawac ze sie pracuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości