Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-30, 13:25   #2941
Cocodrillo
Raczkowanie

GG do Cocodrillo
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Jestem szczesliwa posiadaczka rozmiaru 60g lub 60h.
Niestety bardzo ciezko jest dostac ladny stanik w takim rozmiarze.
Nie przepadam za miekkimi biustonoszami, mimo wszsytko wole te pol i calkiem usztywniane.

Jakby ktos mogl mi polecic jakis fajny sklep internetowy z bielizna w tych rozmiarach w rozsadnej cenie to bylabym wdzieczna.
Jakos nie lubie akurat na staniki wydawac ponad dwiescie zlotych. Na allegro czasem ciezko jest z wymiana i zwrotami.
Cocodrillo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 13:44   #2942
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Ja sie dolaczam do szukania odpowiedniego biustonosza.
Zawsze kupowalam 75B, bo tak, nigdy sie nie zastanawiajac.
Kiedys sie zmierzylam i wyszlo mi, ze odpowiedni dla mnie rozmiar to 75C ( o ile dobrze pamietam ). Powedrowalam dzis do sklepu i kupilam sobie stanik wlasnie w takim rozmiarze. I chbya to jest wlasnie moj rozmiar, bo srodek stanika lezy miedzy piersiami i nie odstaje, z boku mi sie nic nie wylewa. Nie wiem, czy z przodu miseczki nie sa troche za ciasne, ale chyba mi sie tak tylko wydaje.
No i poruszalam sie troche pare razy i biust sie rusza, a chyba nie powinien?
Pozdrawiam. Mam nadzieje na udane wspolne szukanie!
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 13:54   #2943
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny imponujecie mi swoją wiedzą muszę koniecznię zabrać się za wymianę bielizny. dziękuje za wątek

uważaj tylko, żebyś się nie uzależniła od staników, tak jak my

Cytat:
Napisane przez Cocodrillo Pokaż wiadomość
Jestem szczesliwa posiadaczka rozmiaru 60g lub 60h.
Niestety bardzo ciezko jest dostac ladny stanik w takim rozmiarze.
Nie przepadam za miekkimi biustonoszami, mimo wszsytko wole te pol i calkiem usztywniane.

Jakby ktos mogl mi polecic jakis fajny sklep internetowy z bielizna w tych rozmiarach w rozsadnej cenie to bylabym wdzieczna.
Jakos nie lubie akurat na staniki wydawac ponad dwiescie zlotych. Na allegro czasem ciezko jest z wymiana i zwrotami.
a to jest twój rozmiar polski czy brytyjski? ja noszę brytyjskie 60g i też wolę gąbkowane niż miękkie staniki może spróbuj z effuniakiem? (ja mam zamiar sobie go kupić, tylko muszę poczekać na kolorystykę, która bardziej mi do gustu przypadnie.

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Kiedys sie zmierzylam i wyszlo mi, ze odpowiedni dla mnie rozmiar to 75C ( o ile dobrze pamietam ). Powedrowalam dzis do sklepu i kupilam sobie stanik wlasnie w takim rozmiarze. I chbya to jest wlasnie moj rozmiar, bo srodek stanika lezy miedzy piersiami i nie odstaje, z boku mi sie nic nie wylewa. Nie wiem, czy z przodu miseczki nie sa troche za ciasne, ale chyba mi sie tak tylko wydaje.
zależy jak się ruszasz... jak np. idziesz sobie szybszym krokiem to piersi powinny być nieruchome, no ale jak skaczesz czy biegasz, to wiadomo że już nie (no chyba że masz stanik sportowy). A jak podniesiesz ręce do góry to stanik się przesuwa? Może wstawisz zdjęcia? wtedy będziemy mogły ocenić czy jest dobry.

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-06-30 o 13:56
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 13:57   #2944
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
uważaj tylko, żebyś się nie uzależniła od staników, tak jak my
jesli ceną ma być ładny biust to mogę się nawet uzależnić lubię go i nie chcę zeby przez lenistwo stał się nieładny
Stary 2009-06-30, 13:59   #2945
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
jesli ceną ma być ładny biust to mogę się nawet uzależnić lubię go i nie chcę zeby przez lenistwo stał się nieładny
Uzależnienie od staników jest straszne, naprawdę, do tego rujnuje finansowo i skandalicznie szybko zapełnia wszelkie wolne miejsce w szufladach na bieliznę
Stary 2009-06-30, 14:04   #2946
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
a gdzie sprawdzałaś? bo większość tabelek i kalkulatorów źle pokazuje, my polecamy ten http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
masz pod biustem 80-85? jeśli mniej to nadal masz źle dobrany stanik..
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 14:25   #2947
eLWhy
Zadomowienie

no to mogę powoli czuć się jedną z was.. Przynajmniej próbuję. Na początek mam gossarda z allegro (tj wczoraj wylicytowany, mam nadziję, że przyjdzie w tym tygodniu). Usztywniany i plunge, bo nie chcę się zrazić od początku. Jak ponoszę i mi się spodoba, to potem kupię jakiś miękki.
na wymiary 71/87-87 wzięłam 30E... Aż się boję czy będzie ok...
walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo)

eLWhy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 14:27   #2948
asta9126
Zadomowienie

Dziś mierzyłam (o dziwo były moje rozmiary ) w jednym sklepie Dalia Ivette bardotka 65D, śliczny kolor takii beżowy nawet nie najgorszy, szkoda że tylko ten jeden rozmiar i model... Lekko chyba jeszcze za luźny (na moje 72cm..) chciałabym sprawdzić obwód 60. W innym sklepie staniczek 65D i 65E, firmy Alles, tutaj nie bardzo kształt, troche czubkowaty będę musiała jeszcze poczekać, może będzie wiekszy wybór. Cieszę sie bo myślałam, że nawet nie ma co pytać o obwody 65
asta9126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 14:34   #2949
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
ja już coś czuję, że się uzalezniam
aktualnie czekam na swój drugi i normalnie w życiu nie wydałabym ponad 100zł na stanik, a jednak wydałam tymbardziej że to idzie z mojego kieszonkowego
usprawiedliwiam się tym, że przecież przynajmniej 2 DOBRZE dobrane staniki mieć trzeba
a teraz będę polować już tylko na okazje
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 15:17   #2950
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

podczytuje Was od jakiegos czasu, nawet nie sam watek a raczej podpisy o tym jak znalazłyscie swoj prawidlowy rozmiar i tak sie zastanawiam.. Ja mam (wymiary z głowy) pod biustem 74 cm a w biuscie 84 cm.. nosze 70A.. i nie jeden stanik o obwodzie 70 cm jest na mnie tak ciasny ze az wrzyna sie w ciało wiec jak Wy maja 72 cm pod biustem wciskacie sie w 60 cm i to ładnie wyglada?? jedyne co mi przeszkadza w stanikach ktorych mam obecnie ze miseczka, fiszbin jest krótki i musze zbierac piersi do srodka
Stary 2009-06-30, 15:31   #2951
velika
Winter is coming

Fiszbina jest za krótka, bo masz za małą miskę. Z tego samego powodu obwód cię ciśnie-biust nie mieści się w misce i ucieka pod obwód i na plecy, dlatego wydaje ci się ciasny.. Nie ma bata, żeby 70-tka była za ciasna na 74 pod biustem. Wybierz się na zakupy i poprzymierzaj 70B, tylko zakładaj porządnie. Ja przy 69 pod biustem noszę ścisłe 65-tki, naprawdę w większość staników 65 jest za luźna na mnie i z wielu modeli musiałabym celować w 60-tki. 65-tki spokojnie się rozciagają do 70-ciu kilku cm, a rozciagliwce do ponad 80-ciu!
A ja dziś posłałam w diabły moją stanikową wiedzę i dopasowałam kokietkę do nowej sukienki. Sukienka oczywiście jest mocno wycięta pod pachą i wszystkie staniki mi wystawały, więc poluzowałam ramiączka i tak polazałam do pracy. Dziwnie się czułam mając biust tak nisko, no ale nie było źle, kokietka ma świetny obwód, więc się to wszystko jakoś trzymało. Swoją drogą to masakra, że wszystkie ubrania są tak mocno wycięte pod pachą. Ja mam biust naprawdę wysoko i nie da rady, zebym pod pachą miała jakieś wolne miejsce:/Staniki mi się kończą dokładnie pod nią i wystają z połowy bluzek:/
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 15:33   #2952
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
podczytuje Was od jakiegos czasu, nawet nie sam watek a raczej podpisy o tym jak znalazłyscie swoj prawidlowy rozmiar i tak sie zastanawiam.. Ja mam (wymiary z głowy) pod biustem 74 cm a w biuscie 84 cm.. nosze 70A.. i nie jeden stanik o obwodzie 70 cm jest na mnie tak ciasny ze az wrzyna sie w ciało wiec jak Wy maja 72 cm pod biustem wciskacie sie w 60 cm i to ładnie wyglada?? jedyne co mi przeszkadza w stanikach ktorych mam obecnie ze miseczka, fiszbin jest krótki i musze zbierac piersi do srodka
staniki mają różną rozciągliwość, może trafiłaś na jakiś bardzo ścisły (jakiej firmy?), stanik zawsze się trochę wrzyna, szczególnie na początku, ale jakimś czasie (jednym dniu - kilku miesiącach) się rozciąga i wtedy się robi za luźny, a to jak bardzo się wrzyna zależy od ilości tkanki tłuszczowej na żebrach

na wymiary z sufitu podamy Ci rozmiar z sufitu lepiej się zmierz i podaj nam swoje wymiary, pomożemy Ci ustalić prawidłowy rozmiar
Stary 2009-06-30, 15:35   #2953
blackbird
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
jest coś takiego jak wyszukiwarka - > Przeszukaj ten wątek

nikt jakoś o Krisline nie pisał, może dlatego że większość udzielających się tu wizażanek nosi obwody 60, 65.

kiedyś podobał mi się jeden stanik tej firmy, czerwony niestety w sklepie znalazłam tylko rozmiar 80A, dobry był jak to dobrze że go nie kupiłam..
z wyszukiwarki skorzystałam w pierwszej kolejnosci jednak nic nie znalazło,miałam nadzieję że może pisałyscieo nich w innej formie stad pytanie,nie widze powodu więc do tego typu komentarza
,sporo dziewczyn w tym wątku ma obwód powyżej 75 lecz widocznie z jakichs powodów krisline nie jest zbyt popularna firmą
ja sama wiem jak dobrac biustonosz ,jednak nie wiem to które firmy są warte zachodu (to na wypadek jesli wspomnienie o niezakupieniu 80a bylo aluzja do tego iż zamias 65 kupilam stanik 70-stało sie tak ponieważ mam taki wymiar ze jestem dokladnie na granicy wymiarowo i oby dwa sa dobre-jednak oczywiscie lepszy bylby 65 a w niedlugim czasie bedzie niezbędny)

polecam trochę wiecej wyrozumialoscia troche mniej zarozumialosci
Stary 2009-06-30, 15:48   #2954
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackbird Pokaż wiadomość
z wyszukiwarki skorzystałam w pierwszej kolejnosci jednak nic nie znalazło,miałam nadzieję że może pisałyscieo nich w innej formie stad pytanie,nie widze powodu więc do tego typu komentarza
,sporo dziewczyn w tym wątku ma obwód powyżej 75 lecz widocznie z jakichs powodów krisline nie jest zbyt popularna firmą
ja sama wiem jak dobrac biustonosz ,jednak nie wiem to które firmy są warte zachodu (to na wypadek jesli wspomnienie o niezakupieniu 80a bylo aluzja do tego iż zamias 65 kupilam stanik 70-stało sie tak ponieważ mam taki wymiar ze jestem dokladnie na granicy wymiarowo i oby dwa sa dobre-jednak oczywiscie lepszy bylby 65 a w niedlugim czasie bedzie niezbędny)

Nie przypominam sobie, aby ktoś pisał o tej firmie, ale trzeba próbować, suzkać nowych, a skoro mają 70F to już niezły sukces.
Ponoś go, a potem powiedz czy polecasz tę firmę, czy się bardzo rociąga itp. Wiele dziewczyn nosi obwody ponad 70, tylko, że z miseczkami g, f itp. niedostępnymi w przeciętnym bieliźniaku.
Stary 2009-06-30, 16:10   #2955
blackbird
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Nie przypominam sobie, aby ktoś pisał o tej firmie, ale trzeba próbować, suzkać nowych, a skoro mają 70F to już niezły sukces.
Ponoś go, a potem powiedz czy polecasz tę firmę, czy się bardzo rociąga itp. Wiele dziewczyn nosi obwody ponad 70, tylko, że z miseczkami g, f itp. niedostępnymi w przeciętnym bieliźniaku.
oni maja coś takiego jak bielizna big i jest to bileizna z obwodami od 70 w zwyz i miski od dd do gg,teraz ponoć chcą rozpocząc produkcje biustonoszy o obwodzie 65.To moj pierwszy nabytek z tej firmy,ale jest ładny i wygodny,a koleżanki już nabyły po kilka ,noszą od jakiegoś czasu i twierdzą ze się nie rozciągają i po praniu nie defasonują,ale to tylko 2 babeczki i też dopiero kilka miesięcy eksperymentują
Stary 2009-06-30, 16:13   #2956
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
oni maja coś takiego jak bielizna big i jest to bileizna z obwodami od 70 w zwyz i miski od dd do gg,teraz ponoć chcą rozpocząc produkcje biustonoszy o obwodzie 65.To moj pierwszy nabytek z tej firmy,ale jest ładny i wygodny,a koleżanki już nabyły po kilka ,noszą od jakiegoś czasu i twierdzą ze się nie rozciągają i po praniu nie defasonują,ale to tylko 2 babeczki i też dopiero kilka miesięcy eksperymentują
To fajnie. To polska firma tak? A jak z cenami?
A jednak nie polska.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

O na balkonetce jest!
http://www.balkonetka.pl/katalog/bra...ine-porcelaine
To ta firma tak?

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-06-30 o 16:15
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 16:19   #2957
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
...
A ja dziś posłałam w diabły moją stanikową wiedzę i dopasowałam kokietkę do nowej sukienki. Sukienka oczywiście jest mocno wycięta pod pachą i wszystkie staniki mi wystawały, więc poluzowałam ramiączka i tak polazałam do pracy. Dziwnie się czułam mając biust tak nisko, no ale nie było źle, kokietka ma świetny obwód, więc się to wszystko jakoś trzymało. Swoją drogą to masakra, że wszystkie ubrania są tak mocno wycięte pod pachą. Ja mam biust naprawdę wysoko i nie da rady, zebym pod pachą miała jakieś wolne miejsce:/Staniki mi się kończą dokładnie pod nią i wystają z połowy bluzek:/
Zgadzam się, z niektórymi ubraniami to masakra. Kiedyś nie zwracałam na to uwagi (bo nie miałam stanika pod pachą), ale teraz strasznie mi przeszkadza i nie kupuję/nie chodze w czymś, co nie jest skrojone na kogoś z biustem. Swoją drogą te kroje są dziwne - jeśli coś jest za małe na mnie w biuście to powinnam się w to nie mieścić/mieć ciasno - a ja mam luz, tylko pod pachami dziurę. Więc się zastanawiam na kogo oni to szyją - na jakieś płaskie pływaczki z szeroką klatką piersiową?

Cytat:

Niestety nic nie wiem o krisline, więc nie pomogę (tzn. coś tam czytałam, że na brastopie jest). To, że piszemy, że nie wiemy nie wynika z naszej zarozumiałości - po prostu nie sposób wiedzieć wszystkiego każda z nas najbardziej orientuje się w firmach które szyją na nas (ja np. nie znam się na La Senzie, czy MS, bo mają obwody od 30).

Odnośnie mniej popularnych firm - widziałam w sklepie Samantę w obwodzie 65 i pani mówiła, że jest do miski I. Nawet przymierzałam (tylko że rozmiar 65f który miał na mnie za małą miskę) i jak na 65tkę była ścisła.

Antii89, polska. Kiedyś czytałam jakiś wywiad z panią brastopu i mówiła o sprzedaży polskiej krisline w anglii.

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-06-30 o 16:21
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 16:43   #2958
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny wszelkie doświadczenia z melissą mile widziane Chyba któraś coś jednak mierzyła ...
Podoba mi się stanik http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...nu=Melissa0046 ale nie mogę znaleźć o nim opinii, o firmie też są różne, jedni ściśliwce, inni rozciągliwce ...
Pani z którą rozmawiałam doradzała mi 70G na moje 71/98, ale nie wiem czy nie będzie za luźne. Jeżli 65 to H czy J, bo nie wiem czy dużo czy małomiseczkowce ?
Pomocy, bo to jedyne staniki tak mocno powycinane pod pachą jakie znalazłam, na jakie mnie stać i ktorych nie jestem w stanie zapiąć na biodrach ....

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 16:45   #2959
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:

Antii89, polska. Kiedyś czytałam jakiś wywiad z panią brastopu i mówiła o sprzedaży polskiej krisline w anglii.
Nie pomyślałabym, że nasza rodzima firma robi "karierę" za granicą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 17:49   #2960
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszelkie doświadczenia z melissą mile widziane Chyba któraś coś jednak mierzyła ...
Podoba mi się stanik http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...nu=Melissa0046 ale nie mogę znaleźć o nim opinii, o firmie też są różne, jedni ściśliwce, inni rozciągliwce ...
Pani z którą rozmawiałam doradzała mi 70G na moje 71/98, ale nie wiem czy nie będzie za luźne. Jeżli 65 to H czy J, bo nie wiem czy dużo czy małomiseczkowce ?
Pomocy, bo to jedyne staniki tak mocno powycinane pod pachą jakie znalazłam, na jakie mnie stać i ktorych nie jestem w stanie zapiąć na biodrach ....
Trochę sceptycznie podchodzę do tego wycięcia pod pachą, Ja zamówiłam model 0025, który na manekinie pod względem fasonu wyglądał podobnie do twojego. Stanik pod względem zabudowania przypominał freyę. Ale spróbować nie zaszkodzi
Może zamówi Silvestrine Mileny? on jest wycięty pod pachą.

Co do obwodu to ja też bym się skłaniała ku 65tce (6cm to nie jest duże zaniżenie) i wtedy misce J (98 - 65cm = 33cm, co daje J ).

Cytat:
też bym nie pomyślała
Stary 2009-06-30, 18:14   #2961
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:

nikt ci nie chciał robić żadnych przytyków, wyluzuj dziewczyno
napisałaś że próbowałaś przejrzeć, co nie jest równoznaczne z użyciem wyszukiwarki, niektórzy nie wiedzą że można przeszukiwać wątki
to gratuluje jeśli potrafisz sama sobie dobrać biustonosz, wiele osób tego nie potrafi, ale ja wcale tego nie sugerowałam.. a komentarz o 80A z Krisline był aluzją do firmy Krisline, tego że podobał mi się jeden model z tej firmy, i moich zdolności dobierania staników

polecam wyluzowanie się i uważne czytanie
Stary 2009-06-30, 18:36   #2962
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Robi, a przynajmniej robiła. I oferowała za granicą szerszą rozmiarówkę niż w Polsce.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 18:43   #2963
ARLET
Raczkowanie

Dziewczyny ja jeszcze chciałabym was troszkę pomęczyć... Ok dwóch tygodni siedzę i czytam tu wszystko co napiszecie. Dzięki wam nabrałam świadomości, że nigdy w życiu nie miałam na sobie dobrego stanika. Od dawien dawna nosiłam 75A.. przy wymiarach: w obwodzie ścisło 71, a w biuście 81 i 83 w zwisie.. Na początek zamówiłam rozmiar 70B.. zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie czekam na przesyłkę. Mam jeszcze zamiar zacelować w 65C

ARLET jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 18:46   #2964
wiatr86
Rozeznanie

mój rozmiar w biuście to 71 cm, pod biustem 84-85.noszę rozmiar 75c co wy na to????kto mi pomoże określić mój rozmiar
Stary 2009-06-30, 18:51   #2965
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiatr86 Pokaż wiadomość
mój rozmiar w biuście to 71 cm, pod biustem 84-85.noszę rozmiar 75c co wy na to????kto mi pomoże określić mój rozmiar
a czy mogłabyś zmierzyć jeszcze obwód w biuście w pochyleniu (tzw. "biust w zwisie")?

75c jest przede wszystkim za luźne w obwodzie, a obwód to ok. 80% podtrzymania dla biustu.
Jeśli nie masz dużej różnicy (do 4cm) między obwodem w biuście w pozycji prostej i pochylonej to spróbuj:
z brytyjczyków rozmiaru 30(65)DD
z polskich staników 65E.
Stary 2009-06-30, 19:14   #2966
FikcjaJestModna
Wtajemniczenie

Wizażanki!
Pierwszy raz dotarłam do tego wątku, i się zaczęłam zastanawiać czy noszę dobrze dobrany biustonosz?
Kompletnie nie roumiem tej rozmiarówki stanikowej, ani tego wylicznika http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.html .
Mój obwód w biuście to 86 (mierzony w miarę luźno), pod biustem (ciasno mierzony) 74. Zazwyczaj kupowałam stanik 75B, czy to dobry rozmiar? Wg mnie ładnie leży, podtrzymuje co trzeba a na dodatek zbiera biust do góry co nadaje im ładny kształt. Ale to tylko moje wrażenie.
Mogłybyście pomóc?
Stary 2009-06-30, 19:15   #2967
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę sceptycznie podchodzę do tego wycięcia pod pachą, Ja zamówiłam model 0025, który na manekinie pod względem fasonu wyglądał podobnie do twojego. Stanik pod względem zabudowania przypominał freyę. Ale spróbować nie zaszkodzi
Może zamówi Silvestrine Mileny? on jest wycięty pod pachą.

Co do obwodu to ja też bym się skłaniała ku 65tce (6cm to nie jest duże zaniżenie) i wtedy misce J (98 - 65cm = 33cm, co daje J ).
Dziękuję bardzo za odpowiedź, tak szukalam po moich stanikach i w sumie jak spojrzałam w tabelki to ja wybieram na 96,5 okolo w biuście i są ok, ale chyba ciut większa nie zaszkodzi (lepiej większa niż za mała ). Co do mileny to Sylvestrine jest śliczny, ale nie ma 65I. O modelu Verona soft wypowiadają się że duże miseczki są bardzo zabudowane. Stąd pomysł na Melissę.
Rozumiem, że według Ciebie ich metoda obliczania wielkości miseczki jest dobra i będzie pasować?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:16   #2968
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
a gdzie sprawdzałaś? bo większość tabelek i kalkulatorów źle pokazuje, my polecamy ten http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
masz pod biustem 80-85? jeśli mniej to nadal masz źle dobrany stanik..
Wlasnie tego uzywalam. On pokazuje tez rozmiary brytyjskie, prawda? A mam jakos wlasnie 80-85 z tego co pamietam. Teraz niestety nie mam miarki, bo nie jestem w domu i wracam dopiero za miesiac.

Cytat:

zależy jak się ruszasz... jak np. idziesz sobie szybszym krokiem to piersi powinny być nieruchome, no ale jak skaczesz czy biegasz, to wiadomo że już nie (no chyba że masz stanik sportowy). A jak podniesiesz ręce do góry to stanik się przesuwa? Może wstawisz zdjęcia? wtedy będziemy mogły ocenić czy jest dobry.
Lekko podskakiwalam i wtedy sie ruszaly. Ze wstawieniem zdjec moze byc problem, ale sprawdze przy podnoszeniu rak, czy sie przesuwa.

A tyle lat o to sie nie dbalo, mam nadzieje, ze nie odbije sie to na pozniejsze lata.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 19:29   #2969
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FikcjaJestModna Pokaż wiadomość
Wizażanki!
Pierwszy raz dotarłam do tego wątku, i się zaczęłam zastanawiać czy noszę dobrze dobrany biustonosz?
Kompletnie nie roumiem tej rozmiarówki stanikowej, ani tego wylicznika http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.html .
Mój obwód w biuście to 86 (mierzony w miarę luźno), pod biustem (ciasno mierzony) 74. Zazwyczaj kupowałam stanik 75B, czy to dobry rozmiar? Wg mnie ładnie leży, podtrzymuje co trzeba a na dodatek zbiera biust do góry co nadaje im ładny kształt. Ale to tylko moje wrażenie.
Mogłybyście pomóc?
ten jest bardziej przejrzysty http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html

Rozmiar brytyjski: 30 (65) DD
Rozmiar polski: 65D

albo można skorzystać z tabelki: http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31
- od obwodu w biuście odejmujemy 5 i zaokrąglamy w dół (74-5=69 -> 65)
- szukamy obwodu w biuście 86

75 może jest dobry przy pierwszym założeniu, ale szybko się rozciąga, jeśli mocniej podciągniesz ramiączka to obwód masz na łopatkach, a powinien być poziomo

zmierz się w biuście jeszcze w pochyleniu, czyli tzw. zwisie, jeśli masz dużą różnicę, to spróbuj 30E/65E

polecam też pierwszy link w moim podpisie

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-06-30 o 19:34
Stary 2009-06-30, 19:35   #2970
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za odpowiedź, tak szukalam po moich stanikach i w sumie jak spojrzałam w tabelki to ja wybieram na 96,5 okolo w biuście i są ok, ale chyba ciut większa nie zaszkodzi (lepiej większa niż za mała ). Co do mileny to Sylvestrine jest śliczny, ale nie ma 65I. O modelu Verona soft wypowiadają się że duże miseczki są bardzo zabudowane. Stąd pomysł na Melissę.
Rozumiem, że według Ciebie ich metoda obliczania wielkości miseczki jest dobra i będzie pasować?
Ale z Sylvestrine to obwód 70, bo to mega ściśliwiec i wtedy miska H .
Jeśli chodzi o rozmiarówkę Melissy to powiem Ci jak to było u mnie (moje wymiary 92/64):
92 - 60 = 32cm. Według tabelki na różnicę 30-31cm jest miska H, a na 33-34 miska J, czyli byłam pomiędzy rozmiarami. Zamówiłam H i okazało się za małe, J już nie zamawiałam.

Cytat:
Wlasnie tego uzywalam. On pokazuje tez rozmiary brytyjskie, prawda? A mam jakos wlasnie 80-85 z tego co pamietam. Teraz niestety nie mam miarki, bo nie jestem w domu i wracam dopiero za miesiac.

Lekko podskakiwalam i wtedy sie ruszaly. Ze wstawieniem zdjec moze byc problem, ale sprawdze przy podnoszeniu rak, czy sie przesuwa.

A tyle lat o to sie nie dbalo, mam nadzieje, ze nie odbije sie to na pozniejsze lata.
N pewno nie jest za późno, żeby jeszcze poprawić kondycję biustu a czy obwód masz wystarczająco ścisły (to możesz ocenić bez miarki ) - sprawdź na ile możesz go odciągnąć - powinno się dać włożyć dłoń na płasko, ale nie powinien pozwolić Ci się odciągnąć na więcej niż kilka centymetrów. Sprawdź też gdzie masz fiszbiny - czy obejmują całą pierś i celują w środek pachy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości