![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Jestem szczesliwa posiadaczka rozmiaru 60g lub 60h.
Niestety bardzo ciezko jest dostac ladny stanik w takim rozmiarze. Nie przepadam za miekkimi biustonoszami, mimo wszsytko wole te pol i calkiem usztywniane. Jakby ktos mogl mi polecic jakis fajny sklep internetowy z bielizna w tych rozmiarach w rozsadnej cenie to bylabym wdzieczna. Jakos nie lubie akurat na staniki wydawac ponad dwiescie zlotych. Na allegro czasem ciezko jest z wymiana i zwrotami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie dolaczam do szukania odpowiedniego biustonosza.
![]() Zawsze kupowalam 75B, bo tak, nigdy sie nie zastanawiajac. Kiedys sie zmierzylam i wyszlo mi, ze odpowiedni dla mnie rozmiar to 75C ( o ile dobrze pamietam ). Powedrowalam dzis do sklepu i kupilam sobie stanik wlasnie w takim rozmiarze. I chbya to jest wlasnie moj rozmiar, bo srodek stanika lezy miedzy piersiami i nie odstaje, z boku mi sie nic nie wylewa. Nie wiem, czy z przodu miseczki nie sa troche za ciasne, ale chyba mi sie tak tylko wydaje. ![]() No i poruszalam sie troche pare razy i biust sie rusza, a chyba nie powinien? Pozdrawiam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
uważaj tylko, żebyś się nie uzależniła od staników, tak jak my ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-06-30 o 13:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
jesli ceną ma być ładny biust to mogę się nawet uzależnić
![]() ![]()
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz pod biustem 80-85? jeśli mniej to nadal masz źle dobrany stanik.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
no to mogę powoli czuć się jedną z was..
![]() na wymiary 71/87-87 wzięłam 30E... Aż się boję czy będzie ok...
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zadomowienie
|
Dziś mierzyłam (o dziwo były moje rozmiary
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aktualnie czekam na swój drugi i normalnie w życiu nie wydałabym ponad 100zł na stanik, a jednak wydałam ![]() ![]() usprawiedliwiam się tym, że przecież przynajmniej 2 DOBRZE dobrane staniki mieć trzeba a teraz będę polować już tylko na okazje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
podczytuje Was od jakiegos czasu, nawet nie sam watek a raczej podpisy o tym jak znalazłyscie swoj prawidlowy rozmiar i tak sie zastanawiam.. Ja mam (wymiary z głowy) pod biustem 74 cm a w biuscie 84 cm.. nosze 70A.. i nie jeden stanik o obwodzie 70 cm jest na mnie tak ciasny ze az wrzyna sie w ciało wiec jak Wy maja 72 cm pod biustem wciskacie sie w 60 cm i to ładnie wyglada?? jedyne co mi przeszkadza w stanikach ktorych mam obecnie ze miseczka, fiszbin jest krótki i musze zbierac piersi do srodka
![]()
#2951 |
Winter is coming
|
Fiszbina jest za krótka, bo masz za małą miskę. Z tego samego powodu obwód cię ciśnie-biust nie mieści się w misce i ucieka pod obwód i na plecy, dlatego wydaje ci się ciasny.. Nie ma bata, żeby 70-tka była za ciasna na 74 pod biustem. Wybierz się na zakupy i poprzymierzaj 70B, tylko zakładaj porządnie. Ja przy 69 pod biustem noszę ścisłe 65-tki, naprawdę w większość staników 65 jest za luźna na mnie i z wielu modeli musiałabym celować w 60-tki. 65-tki spokojnie się rozciagają do 70-ciu kilku cm, a rozciagliwce do ponad 80-ciu!
A ja dziś posłałam w diabły moją stanikową wiedzę i dopasowałam kokietkę do nowej sukienki. Sukienka oczywiście jest mocno wycięta pod pachą i wszystkie staniki mi wystawały, więc poluzowałam ramiączka i tak polazałam do pracy. Dziwnie się czułam mając biust tak nisko, no ale nie było źle, kokietka ma świetny obwód, więc się to wszystko jakoś trzymało. Swoją drogą to masakra, że wszystkie ubrania są tak mocno wycięte pod pachą. Ja mam biust naprawdę wysoko i nie da rady, zebym pod pachą miała jakieś wolne miejsce:/Staniki mi się kończą dokładnie pod nią i wystają z połowy bluzek:/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na wymiary z sufitu podamy Ci rozmiar z sufitu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
,sporo dziewczyn w tym wątku ma obwód powyżej 75 lecz widocznie z jakichs powodów krisline nie jest zbyt popularna firmą ja sama wiem jak dobrac biustonosz ,jednak nie wiem to które firmy są warte zachodu (to na wypadek jesli wspomnienie o niezakupieniu 80a bylo aluzja do tego iż zamias 65 kupilam stanik 70-stało sie tak ponieważ mam taki wymiar ze jestem dokladnie na granicy wymiarowo i oby dwa sa dobre-jednak oczywiscie lepszy bylby 65 a w niedlugim czasie bedzie niezbędny) polecam trochę wiecej wyrozumialoscia troche mniej zarozumialosci
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponoś go, a potem powiedz czy polecasz tę firmę, czy się bardzo rociąga itp. Wiele dziewczyn nosi obwody ponad 70, tylko, że z miseczkami g, f itp. niedostępnymi w przeciętnym bieliźniaku.
![]() |
#2955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jednak nie polska. ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- O na balkonetce jest! http://www.balkonetka.pl/katalog/bra...ine-porcelaine To ta firma tak?
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." ![]() Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-06-30 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odnośnie mniej popularnych firm - widziałam w sklepie Samantę w obwodzie 65 i pani mówiła, że jest do miski I. Nawet przymierzałam (tylko że rozmiar 65f który miał na mnie za małą miskę) i jak na 65tkę była ścisła. Antii89, polska. Kiedyś czytałam jakiś wywiad z panią brastopu i mówiła o sprzedaży polskiej krisline w anglii. Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-06-30 o 16:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszelkie doświadczenia z melissą mile widziane
![]() Podoba mi się stanik http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...nu=Melissa0046 ale nie mogę znaleźć o nim opinii, o firmie też są różne, jedni ściśliwce, inni rozciągliwce ... Pani z którą rozmawiałam doradzała mi 70G na moje 71/98, ale nie wiem czy nie będzie za luźne. Jeżli 65 to H czy J, bo nie wiem czy dużo czy małomiseczkowce ? Pomocy, bo to jedyne staniki tak mocno powycinane pod pachą jakie znalazłam, na jakie mnie stać i ktorych nie jestem w stanie zapiąć na biodrach ....
#2959 |
Zakorzenienie
|
Nie pomyślałabym, że nasza rodzima firma robi "karierę" za granicą.
#2960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może zamówi Silvestrine Mileny? on jest wycięty pod pachą. Co do obwodu to ja też bym się skłaniała ku 65tce (6cm to nie jest duże zaniżenie) i wtedy misce J (98 - 65cm = 33cm, co daje J ![]() też bym nie pomyślała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() napisałaś że próbowałaś przejrzeć, co nie jest równoznaczne z użyciem wyszukiwarki, niektórzy nie wiedzą że można przeszukiwać wątki to gratuluje jeśli potrafisz sama sobie dobrać biustonosz, wiele osób tego nie potrafi, ale ja wcale tego nie sugerowałam.. ![]() ![]() polecam wyluzowanie się i uważne czytanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Wtajemniczenie
|
Robi, a przynajmniej robiła. I oferowała za granicą szerszą rozmiarówkę niż w Polsce.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja jeszcze chciałabym was troszkę pomęczyć...
![]() ![]()
#2964 |
Rozeznanie
|
mój rozmiar w biuście to 71 cm, pod biustem 84-85.noszę rozmiar 75c co wy na to????kto mi pomoże określić mój rozmiar
#2965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
75c jest przede wszystkim za luźne w obwodzie, a obwód to ok. 80% podtrzymania dla biustu. Jeśli nie masz dużej różnicy (do 4cm) między obwodem w biuście w pozycji prostej i pochylonej to spróbuj: z brytyjczyków rozmiaru 30(65)DD z polskich staników 65E. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Wtajemniczenie
|
Wizażanki!
Pierwszy raz dotarłam do tego wątku, i się zaczęłam zastanawiać czy noszę dobrze dobrany biustonosz? Kompletnie nie roumiem tej rozmiarówki stanikowej, ani tego wylicznika http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.html . Mój obwód w biuście to 86 (mierzony w miarę luźno), pod biustem (ciasno mierzony) 74. Zazwyczaj kupowałam stanik 75B, czy to dobry rozmiar? Wg mnie ładnie leży, podtrzymuje co trzeba a na dodatek zbiera biust do góry co nadaje im ładny kształt. Ale to tylko moje wrażenie. Mogłybyście pomóc? ![]()
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że według Ciebie ich metoda obliczania wielkości miseczki jest dobra i będzie pasować?
![]() |
#2968 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tyle lat o to sie nie dbalo, mam nadzieje, ze nie odbije sie to na pozniejsze lata. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozmiar brytyjski: 30 (65) DD Rozmiar polski: 65D albo można skorzystać z tabelki: http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31 - od obwodu w biuście odejmujemy 5 i zaokrąglamy w dół (74-5=69 -> 65) - szukamy obwodu w biuście 86 75 może jest dobry przy pierwszym założeniu, ale szybko się rozciąga, jeśli mocniej podciągniesz ramiączka to obwód masz na łopatkach, a powinien być poziomo zmierz się w biuście jeszcze w pochyleniu, czyli tzw. zwisie, jeśli masz dużą różnicę, to spróbuj 30E/65E polecam też pierwszy link w moim podpisie ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-06-30 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o rozmiarówkę Melissy to powiem Ci jak to było u mnie (moje wymiary 92/64): 92 - 60 = 32cm. Według tabelki na różnicę 30-31cm jest miska H, a na 33-34 miska J, czyli byłam pomiędzy rozmiarami. Zamówiłam H i okazało się za małe, J już nie zamawiałam. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.