|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: IDEALNY zapach poszukiwany !!!!
Cytat:
Nie chodzi tutaj o trwalosc, napisalam ze szukam zapachu ktory CHCE ciagle czuc, ktory bedzie mnie otulal. Ma byc wyrazisty ale nie duszacy, nic w rodzaju kadzidel i innych tego rodzaju wynalazkow. Szukam niemozliwego ![]() Dzieki monia za cynk, zajrze do tego watku. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chodzi tutaj o trwalosc, napisalam ze szukam zapachu ktory CHCE ciagle czuc, ktory bedzie mnie otulal. Ma byc wyrazisty ale nie duszacy, nic w rodzaju kadzidel i innych tego rodzaju wynalazkow. Szukam niemozliwego ![]() Dzieki monia za cynk, zajrze do tego watku. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2943 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam zapachu na co dzień
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Proponuje wyprobowac:
Lolite Lempicka (jabluszko) Rush Gucci Dolce vita Dior Midnight poison Dior To tak na poczatek
|
|
|
|
#2945 |
|
Raczkowanie
|
Kazdy ma inny gust i upodobania. Poponuje sprawdzic KWC i wyswietlic najlepsze w tej kategorii. To zdanie ogolu, ktoro w wiekszosci ocenilo zapach pozytywnie.
Spisz nazwy jajlepszych w.g KWC i zacznij wachanie od tych Trudno Ci tu cos doradzic, co trafi w Twoj gust. Latwiej bylo by doradzic Ci, ktore z tych zapachow sa najtrwalsze. Dla mnie osobiscie wyprawa do perfumerii to czysta przyjemnosc, uwielbiam testowac zapachy, zawsze pryskam na papierki, podpisuje je i dopiero po ok. 1-2 godzinie oceniam, ktory zapach warto przetestowac na skorze. Powodzenia |
|
|
|
#2946 |
|
Przyczajenie
|
satine: ja doradzę Ci J'adore Diora EDP, jest z pewnoscią trwały (przynajmniej na mojej skórze) trochę słodki ale nie duszący i z pewnością otulający i "ciepły". Niestety przemawia przeze mnie czysty subiektywizm
Daj nam znać co ciekawego sobie wybrałaś, będziemy cieszyć się razem z Tobą |
|
|
|
#2947 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Bardzo ładny. Lacoste pour Femme też. I może jeszcze przetestuj Bright Crystal Versace i EDP II Gucci
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#2948 |
|
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum
No właśnie
. Nie znam zapachu, ale Olsenki to młode aktoreczki, tak więc perfumy raczej dla nastolatek niż dla dojrzałej kobiety .Chociaż jeśli Twojej Mamie podoba się ten zapach to nie widzę przeciwskazań .
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
evamoni doskonale wiem, ze kazdy ma inny gust, kazdy z nas czuje zapachy nieco inaczej. O perfumach nie mam zielonego pojecia, zawsze w perfumerii zwracam uwage na zapachy te ktorych reklamy ostatnio widzialam w gazetach, te popularniejsze np. Lacosty itp. - wacham i stwierdzam ze to zapachy wogole nie dla mnie, swiezaki - owocowki. Zakladajac ten watek nie oczekuje ze ktos wybierze sposrod zapachow jeden i upewni mnie ze bedzie dla mnie odpowiedni a ja zaraz polece go kupic. Chodzilo mi bardziej o wskazanie tych ktore mniej wiecej mieszcza sie w opisanych przeze mnie kategoriach, zebym potem mogla z lista isc do perfumerii i 'wywachac' wszytskie bez zbednego zaciagania sie tymi ktore wogole mnie nie interesuja, nie sa w moim klimacie
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Mnie także po tym opisie pierwsza przyszła do głowy Theorema. Reszta mniej mi pasuje. Organza Indecence jest, w mojej opinii, przereklamowana i nie warto się za nią zabijać dopóki nie wróci na półki. (dostanę baty od Hiszpańskiej Myszki Może jeszcze Neonatura ma jakiś tam potencjał... Ale to miały być wysokopółkowe. Zgadzam się też na Angel - jeszcze klasyczny lub w wersji liliowej? Lolitki i Amourki to dla mnie zapachy zbyt mdłe, żeby pasować do opisu powyżej.
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Satin, a znasz Guerlain Samsara?
Mam przeczucie, że mogłyby Ci się spodobać. Na zimową porę i na wieczór w sam raz - zmysłowa, orientalno-drzewna mieszanka. Warto zwrócić uwagę na to, co się testuje - czy jest to edp, czy edt. Woda perfumowana z tej linii jest miększa, cieplejsza i nieco trwalsza od wody toaletowej Z ocieplaczy ciekawa jest jeszcze Prada edp ![]() Miłego testowania
|
|
|
|
#2953 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pomóżcie wybrać zapach:)
|
|
|
|
#2954 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, pięknie dziękuję Wam za pomoc.
Ostatecznie z waszych propozycji (narazie ) skusiłam się na Versace Bright Crystal- jest przepiękny, bardzo delikatny, młodzieńczy, szkoda tylko że taki ulotny na mnie Jednak nadal szukam... Teraz mam ochotę na coś "cięższego", "doroślejszego", "seksiejszego" ![]() Ześwirowałam i kupiłam też moje ukochane Miracle (używane, więc zaoszczędziłam oraz "przypadkiem" kliknęło mi się na "Słonia" Kenzo- jak myślicie, spodoba mi się? Mam nadzieję, że nie będę sobie pluła w twarz za wyrzucone pieniadze w błoto?Iiii czaję się na JPG Classique lub Gucci EDP II (z czego ten drugi mnie najbardziej kusi)- co sądzicie? Łoooo matko... coś czuję że w tym miesiącu będzie szybko po wypłacie ![]() Ps. Ojjj dzika truskawo, kusisz mnie na tego Armaniego...
Edytowane przez Mitsuko Czas edycji: 2007-11-05 o 22:31 Powód: dopisek |
|
|
|
#2955 |
|
Zadomowienie
|
Może Escada Sentiment albo Stella in Two Peony. Oba delikatne i kobiece, pierwszy słodszy kwiatowo-owocowy, drugi pachnie czystością i kwiatami.
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2957 |
|
BAN stały
|
A może Dune?
Naprawdę, jakoś tak wpasowało mi się w te wymagania. (Truskawo, Rachel, no co ja poradzę, co... )
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spamer, spamer!!!!!!!! ![]() ![]() Sorry za OT, ale nie mogłam się powstrzymać....
|
|
|
|
|
#2959 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Skonałam autentycznie! Też mi przyszło do głowy, ale pomyślałam, że nie będę Ci zabierać roli...
|
|
#2960 | |
|
BAN stały
|
No od razu takie oskarżenie... Nie lepiej napisać... hmm... agitator? ![]() Cytat:
Teatr mój widzę ogromny...Ale powiedzcie, dobrze gram, nie?
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Wiedźma
|
Mistrzowsko!
Podobno rozbawianie widowni jest znacznie trudniejsze, niż wywołanie jakiejkolwiek inne reakcji.
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
W ciągu ostatnich paru dni zostałam tak diunowo zagitowana, że pluję piaskiem ![]() Dobrze? To mało powiedziane..... ![]() Grysiu, mój fanie, jam Twą idolką! ![]()
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Satin a może :
ORO Roberto Cavalli, Black XS for her Paco Rabanne Deep Red Hugo Boss
|
#2964 |
|
Raczkowanie
|
Satin,dla mnie do Twojego opisu i wymagan pasuja:
-Coco Mademoiselle Chanel, -Intense Hugo Boss, -Obsession Night! Calvin Klein, -Emporio Armani for her(zloty walec), -Naomi Campbell,Naomi Campbell(pierwszy jej zapach), -Devotion,Gabriela Sabatini -Eau de dolce vita oraz klasyczna dolce vita,Christian Dior; Milego testowania Satin!!!!!! |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
satine, a może Innocent Thierego Muglera - jak dla mnie ciepły, otulający, ale z pazurem
Albo Hot Couture EDP Givenchy, nuty Głowy: bergamota, pomarańcza, malina serca: magnolia, czarny pieprz, wetiweria baza: drzewo sandałowe, ambra, piżmo
|
#2966 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie proponuję powąchać serię Synthetic Comme des Garcons. Wtedy dopiero się przekonasz jak pachną naprawdę palone opony w perfumach i pewnie zmienisz zdanie w kwestii antyzapachów.
|
|
|
|
#2968 |
|
|
Satine, Twój opis natychmiast skojarzył mi się z Musc Ravageur Frederica Malle - niestety niedostępnym w Polsce. Z dostępnych - tu zgodzę się z Homykiem - Prada EDP. I jeszcze L de Lempicka, Amarige Mariage, czarna Coco i Ogródkowe Angele.
Udanych łowów!
|
|
|
#2969 | |
|
|
I jak?
![]() Cytat:
![]() Co do Słonia to nie jestem pewna... Raczej nie będzie to miłość od pierwszego wejrzenia, to bardzo specyficzny i ciężki zapach (tak zwany "jednopsik", nie używaj więcej, bo Cię zamęczy ) Natomiast z czasem możesz go pokochać... A jeśli nie, to mamy Targowisko, więc to nie dramat
|
|
|
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
o tak Mariage Givenchy, Jadore Diora, Innocent Muglera, Alien Muglera i Linstant Guerlaina ( te dwa ostatnie moga troche poddusic )
Ciekawy jest Magnetism Eskady, i bardzo oryginalny, dla mnie intrygujacy Un Jardin en Méditerranée Hermesa. Niby delikatny, ale intensywny, dla mnie pachnie troche jak kawa. Fajnym cieplym zapachem jest tez Clarins par amour Edp i moj przyszly prezent gwiazdkowy: Versace Cristal Noir ( mam nadzieje, najwyzej sama sobie kupie ) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

więc nie ma innej rady jak testowanie. 

. Iris Poudre nie znam,a Lys Mediterranee, którego próbkę dostała moja koleżanka jest uroczy: bez, fiołki i lilie, niby subtelny, a mocny, trwały i wyczuwalny.

Teatr mój widzę ogromny...
W ciągu ostatnich paru dni zostałam tak diunowo zagitowana, że pluję piaskiem