|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Kicia wiem wiem... dlatego dzisiaj jadę wybrać doz najomego w Krakowie obrączki i namówiłam tate żeby zajrzeć do galerii albo czegoś większego
pamiętam, ze kiecke na studniówke te lata temu najlepszą jaką mam i za niecałą 100 kupiłam w Orasayu Więc tam bym chętnie zajrzała. Zonaczymy Za testowanko trzymam więc kciuki a żyłki miałąm chyba szybko ale nie byłąm pewna czy one tam wcześniej były czy nie... nabrałąm pewności później jak zrobiło się ich dużo więcej:P mam jasną skóre pewnie dlatego od arzu było widać jeAsiu, Koglus naparwdę wstrętna przypadłośc jak tak Was czytam:\Ale napewno konsultacja z lekarzem odpowiednia dieta coś załagodzi A Ty Asiu musisz to przetrwać bo zeszło Ci się to z trudnym etapem ciąży:\ mdłoścniemi wymiotami i napewno odczuwasz teraz to ejszcze gorzej... Trzymam kciuki za Wasze zdrówko ![]() A mnie naszło dziś na śledzie w pomidorach tak mi się ich chciało, ze do sklepu po nie poszłam hehe |
|
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
zebra ali mi narobiłas smaka, oj niedobra ty
|
|
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
Kicia....ja nie mam pojęcia,ale ja w zasadzie wszystkie objawy miałam już po owulacji czyli jak @ miałam dostać 18.06 to objawy zaczęły mi się już po 1.06.Tak wynika z moich obserwacji,bo zapisywałam wszystko na kartce
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
A co
było takie pyszne, że cała zawartość puszki wchłonęłam:F
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki
. Coś mało ostatnio piszecie,bo mam mało do nadrabiania .Ja jak zwykle czuje się dobrzeKicia kochana ja Cię uduszę!!Ale masz szczęście,że dzisiaj jest już czwartek .A ja trzymam !!Asiu ten wyjazd do polskiego lekarza to najlepszy pomysł,przecież nie możesz się tak męczyć .Sensuel piękna dzidzia ,a jaki ma apartament . Jak ja bym chciała,żeby moja już taka duża była .Miłego dnia ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Zeberka ja też ostatnio takie sledziki wcinałam ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- No i Zebra mnie zaraziłaś tymi śledzikami i teraz ja będę wcinała |
|
|
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
jestescie okrutne
sledziki ach sledziki pomidorki marzenie.... ja nie mam jak sobie kupic meza wysle....
|
|
|
|
#2947 |
|
Raczkowanie
|
i dzisiaj mija 64dc:/
rano jak wstałam i chciałam zapalic wziełam tylko kilka maszków i do łózia bo mi sie łeeee zachciało:/ (czyt. wymiotowac) ![]() może to od słońca bo troszke sobie buźkę spiekłam wczorajco do śledzi to przedwczoraj raczyłam się makrelą w sosie pomidorowym i kanapkami z matiasemw oleju z cebulką i ogórkiem kiszonym takie na słono pychotka![]() Laski na prawej piersi mam widoczną sporą zyłkę biegnącą w strone sutka i w tej własnie piersi kiedy scisnę sutek pojawia się mała ilosc jakies substancji naprawdę jest tego malutko ale jests hmmm temperatura 4 tydzien chyba powyzej 37 kresek no i @nadal brak
|
#2948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a test ciazowy? jak wychodzi negatywnie to radze zrobic badania na poziom prolaktyny ja jak mialam wysoki milam te same objawy jak ty.... |
|
|
|
|
#2949 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Dokladnie, moze powinnas wlasnie prolaktyne zbadac? Moja kolezanka miala podwyzszona PRL i urojona ciaze ... Brzuch jej rosl, piersi miala wielkie i cos jakby mleko sie z nich wydobywalo, brak okresu przez kilka miesiecy... Zrobila badania i jej wyszlo wszystko. Dalej jej historii nie opowiem, bo jest smutna... a raczej godna pozalowania ... No, a jak sie dzisiaj czujecie mamusie i staraczki kochane? ![]()
|
||
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Angela i jak tam?Dobre były śledziki??Zjadłaś już
?Smejfi Ty lepiej zrób te badanka,bo to nic dobrego nie wróży,albo wykombinuj dla pewności skądś na teścik ,bo jeszcze sama sobie zaszkodzisz .Cosma a jak Ty się dzisiaj czujesz?? Co u Ciebie wogóle i co z Twoim Tź?? Jakoś tak tu puściutko troszkę .Asiu a Ty co postanowiłaś z tą swoją choróbką?? Jak się czujesz kochana?? |
|
|
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się dzisiaj dziewczyny nudzi:| Aż zaczęłam trochę sprzatanko przed weekendowe:P Ale pocieszam się tym, ze dzisiaj wybierzemy obrączki i poprawia mi to anstrój
jak i to, ze jest szansa, że kupię kieckę |
|
|
|
#2953 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy mozna sobie przed snem meliske wypic bo wlancza mi sie jazda taka jak z marcelem tzn maz mnie dzis musial prawie pobic w nocy zeby mnie wybudzic bo przez w sen podobno wpadłam w taki szloch i histerie ze az sie przestrazyl ze skurczy dostałam. A mi sie moje marte dzieciaczki sniły... to chyba ze stresu o ta ciaze
|
|
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa i czytam co piszecie. Zazdroszczę Wam że już możecie się cieszyć istotką rosnącą w Waszych brzuchach. Ja z mężusiem też zaczynamy się starać.
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak kiedyś miałąm ale nie pamiętam co mi się śniło wiem, że akurat mojego telefon zadzwonił i w połączeniu ze snem wywołało to u mnie mega szok |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzisiaj TZ wyjezdza do Polski na kilka dni, wiec mam chate wolna hehe i spie u kolezanki i jej malutkiego synusia ![]() Cytat:
Kurcze .... musisz nie myslec o tym co bylo ... Nastawiac sie na + ... Teraz napewno bedzie wszystko dobrze i urodzisz zdrowego dzieciaczka, kochanie |
||
|
|
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa i czytam sobie co piszecie. Zazdroszczę Wam, że już rośnie w Waszych brzuszkach istotka mała. My z mężusiem też zaczynamy się starać o dzidzię. Drugą co prawdą ale chyba już najwyższy czas.
|
|
|
|
#2958 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W takim razie powodzenia w starankach i obys niedlugo przekazala nam dobre wiesci |
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2960 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o meliskę to chyba lepsze ciepłe mleczko.
|
|
|
|
#2961 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
co tam slychac ? ja ostatnio wstaje wczesnie bo nie moge spac, plecy przestaly bolec wiec jest luzzz, dzis pakowanie bo jutro wylot do Polski odwiedzic rodzinke, pozdro |
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję że szybko to nastąpi. Zwariowałam na punkcie dzieci aż sama się siebie boję. Nie reagowałam tak będąc w ciązy z synkiem Adamem. Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i działamy. Może to trochę nieodpowiedzialne bo nie byłam u lekarza ani nie mam tej trzy miesięcznej przerwy ale po prostu nie dam rady tak długo wytrzymać. Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#2963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem kochana ale u mnie to juz chyba tak sie zakodowalo ze nawet we snach mnie dopadaja lęki... w dzien staram sie o tym nie myslec,powtarzam sobie ze bedzie dobrze, ale na to co mi sie sni nie mam juz wplywu.... asiulap24-powodzenia! wkur...a mnie to latajace cos a was nie? ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- asiulap24 niby mowia zeby odczekac, ale mojha kumpela zaszła zaraz po i bobas zdrowy jak ryba powodzenia zebra zdjatko zmienilas? |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie wiem co mam Ci napisać,ja tabletek nie uzywałam.---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- A to jakiś latający hamburger Angela,ale strasznie denrwujący
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie też słyszałam o czekaniu ale z drugiej strony moja kuzynka brała te same tabl. co ja aby zajść w ciążę, bez czekania na oczyszczenie organizmu itp. Mam nadzieję i tym żyję.
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Angela ano, bo mi się dziś nudzi i już nawet tym się zajęłąm hehe i myciem okien:P a to latające wkurza mnie odkąd się pojawiło:\ chwila spokoju była od tych krewetek co latały to tearz jest hamburger
|
|
|
|
#2967 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz, roznie to bywa. Jedne kobiety po odstawieniu nie moge zajsc przez jakis czas w ciaze inne nie maja tego problemu Moja kolezanka tydzien po odstawieniu byla juz w ciazy Tak wynika z jej obliczen Synus zdrowy, choc za szybko o 3 tygodnie sie urodzil, w ciazy tez nie bylo zadnych komplikacji, procz tego ze w 7 miesiacu chyba za maly byl jak na ten moment i musiala wiecej pic i jesc i mlody urosl szybko Takie rzeczy dziac sie moga i bez wczesniejszej antykoncepcji hormonalnej wiec moim zdaniem nie masz powodow do obaw. Jedyne co to dzialac porzadnie
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=asiulap24;13814784]No właśnie też słyszałam o czekaniu ale z drugiej strony moja kuzynka brała te same tabl. co ja aby zajść w ciążę, bez czekania na oczyszczenie organizmu itp. Mam nadzieję i tym żyję.
Asiulap najlepiej to nie myśleć o tym czy się uda czy nie,tylko się starać i czkać na owoc tych staranek trzymam i czkamy na szybkie efektya co tu kobietki dzisiaj taka cisza?? ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Miało być ''czekać'' a nie ''czkać'' |
|
|
|
#2969 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za słowa otuchy. Myślę że się uda. Mój mąż też jest pełen nadziei. Tylko najgorsze te czekanie.
Nie mam obaw co do tych tabletek. Myślę że one nie mają jakiegos wpływu na ewentualny płód, a z poczęciem to zawsze bywa różnie. Dzisiaj będziemy czynić starania |
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie czy miałyście w początkach ciąży taki kamień w brzuchu?? To niby nie jest ból, tak mnie strasznie ciągnie jak wstaję, jak siedzę, czy leżę jest ok,ale przy wstawaniu ciągnie jakby ktoś mi flaczki chciał ponaciągać;-) jak trochę pochodze przechodzi. ehh juz sama nie wiem co to. W dodatku chodzę jakaś kopnięta. Zobaczymy czy dostanę @, ale myślę, ze nie
![]() Pozdrawiam
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-08-20 o 15:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

pamiętam, ze kiecke na studniówke te lata temu najlepszą jaką mam i za niecałą 100 kupiłam w Orasayu
Więc tam bym chętnie zajrzała. Zonaczymy
a żyłki miałąm chyba szybko ale nie byłąm pewna czy one tam wcześniej były czy nie... nabrałąm pewności później jak zrobiło się ich dużo więcej:P mam jasną skóre pewnie dlatego od arzu było widać je

!!
.
. Jak ja bym chciała,żeby moja już taka duża była
.

,bo jeszcze sama sobie zaszkodzisz
.