WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-01-15, 17:02   #2941
pati0111
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 812
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Mi w du¿ym stopniu pomóg³ seboradin Robi³am te¿ p³ukanki z pokrzywy, przez miesi±c pi³am pokrzywê, czasami wciera³am ¶wie¿y sok z aloesu, u¿ywa³am wody pokrzywowej. W³osy jeszcze troche lec± , ale jest o niebo lepiej. Kupi³am te¿ teraz szampon barwa z czarn± rzep± i mgie³kê radical [bêdê uzywac na sam skalp]
pati0111 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:05   #2942
Copykat
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 929

Wypróbowa³am t± rzepê wczoraj i chyba nigdy mi nie wysz³o tyle w³osów przy myciu i czesaniu jestem za³amana

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:12   #2943
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 112

Cytat:
Napisane przez Copykat Poka¿ wiadomo¶æ
Wypróbowa³am t± rzepê wczoraj i chyba nigdy mi nie wysz³o tyle w³osów przy myciu i czesaniu jestem za³amana
¿artujesz dziwne ... a jeste¶ pewna ¿e to od rzepy? mo¿e od kokosa? olejowa³a¶ nim wcze¶niej w³osy czy to pierwszy raz?

to mnie zaskoczy³a¶, bo rzepa jest ¶wietna na wypadanie, mi bardzo pomog³a ... no ale mo¿e to kwestia osobnicza

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:47   #2944
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
¿artujesz dziwne ... a jeste¶ pewna ¿e to od rzepy? mo¿e od kokosa? olejowa³a¶ nim wcze¶niej w³osy czy to pierwszy raz?

to mnie zaskoczy³a¶, bo rzepa jest ¶wietna na wypadanie, mi bardzo pomog³a ... no ale mo¿e to kwestia osobnicza
Kokosa u¿ywam od paru tygodni, zawsze mi wypadaj± w³osy przy myciu i czesaniu, niezale¿nie czy akurat uzyjê go czy nie, ale tyle co wczoraj nigdy mi nie wysz³o zastanawiam siê jeszcze nad jedn± rzecz±, normalnie myjê w³osy co 2 dzieñ, a wczoraj my³am pierwszy raz od poniedzia³ku, czyli po 4 dniach (jestem po operacji i siedzê w domu) i mo¿e dlatego tyle wypad³o nie mam pojêcia, spróbujê jeszcze raz z t± rzep± i siê przekonam, jak dalej bêd± tak wypadaæ to ju¿ nie wiem co zrobiê

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Stary 2011-01-15, 18:30   #2945
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Kokosa u¿ywam od paru tygodni, zawsze mi wypadaj± w³osy przy myciu i czesaniu, niezale¿nie czy akurat uzyjê go czy nie, ale tyle co wczoraj nigdy mi nie wysz³o zastanawiam siê jeszcze nad jedn± rzecz±, normalnie myjê w³osy co 2 dzieñ, a wczoraj my³am pierwszy raz od poniedzia³ku, czyli po 4 dniach (jestem po operacji i siedzê w domu) i mo¿e dlatego tyle wypad³o nie mam pojêcia, spróbujê jeszcze raz z t± rzep± i siê przekonam, jak dalej bêd± tak wypadaæ to ju¿ nie wiem co zrobiê
co¶ w tym mo¿e byæ ja myjê w³osy 2 razy w tygodniu, ale je¶li przetrzymam je d³u¿ej to te¿ mi wiêcej wypada t³umacze to sobie tak, ¿e jednak po d³u¿szym czasie w³osy s± bardziej obci±¿one, wiêc i bardziej lec±
a mia³a¶ operacjê z narkoz±? bo po narkozie te¿ podobno w³osy wypadaj±, tak s³yszalam bo sama nigdy nie mia³am

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-01-15, 18:37   #2946
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
co¶ w tym mo¿e byæ ja myjê w³osy 2 razy w tygodniu, ale je¶li przetrzymam je d³u¿ej to te¿ mi wiêcej wypada t³umacze to sobie tak, ¿e jednak po d³u¿szym czasie w³osy s± bardziej obci±¿one, wiêc i bardziej lec±
a mia³a¶ operacjê z narkoz±? bo po narkozie te¿ podobno w³osy wypadaj±, tak s³yszalam bo sama nigdy nie mia³am
Tak, z narkoz±. Te¿ czyta³am ¿e po narkozie wypadaj± w³osy, ale anestezjolog mi powiedzia³ ¿e napewno nie

Stary 2011-01-16, 10:05   #2947
Wanilia13
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17
GG do Wanilia13

Mi moja dermatolog powiedzia³a ¿e w³osy wypadaja mi w³a¶nie po narkozie...
:/ z tym ¿e z tego co wiem mo¿e to trwaæ do roku...
a u mnie to juz pó³tora i dalej nie przestaj± :/

Edytowane przez Wanilia13
Czas edycji: 2011-01-16 o 10:08
Wanilia13 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-16, 10:07   #2948
neitka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 964
GG do neitka

Cytat:
Bojê siê radziæ czy jako¶ na pewniaka wypowiadaæ, ale w moim przypadku zawsze po na³o¿eniu rzepy wyci±ga³am z g³owy mnóstwo w³osów, nie wiem, jak to dzia³a, mo¿e te uszkodzone czy martwe wy³a¿±, bo pomiêdzy samymi na³o¿eniami, ju¿ po pierwszym razie lecia³o ich mniej. Mniej by³o na ubraniach, mniej na pod³odze, mniej przy kolejnym myciu, a bezpo¶rednio po rzepie sobie kitkê wyci±ga³am. Ale w moim przypadku warto siê nie poddawaæ i my¶lê, ¿e ju¿ po 3 razach mo¿na stwierdziæ czy to dzia³a.

neitka
neitka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-16, 10:35   #2949
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wanilia13 Poka¿ wiadomo¶æ
Mam nadziejê ¿e tak nie jest, bo naprawdê ³ysa zostanê

Cytat:
Napisane przez neitka Poka¿ wiadomo¶æ
Bojê siê radziæ czy jako¶ na pewniaka wypowiadaæ, ale w moim przypadku zawsze po na³o¿eniu rzepy wyci±ga³am z g³owy mnóstwo w³osów, nie wiem, jak to dzia³a, mo¿e te uszkodzone czy martwe wy³a¿±, bo pomiêdzy samymi na³o¿eniami, ju¿ po pierwszym razie lecia³o ich mniej. Mniej by³o na ubraniach, mniej na pod³odze, mniej przy kolejnym myciu, a bezpo¶rednio po rzepie sobie kitkê wyci±ga³am. Ale w moim przypadku warto siê nie poddawaæ i my¶lê, ¿e ju¿ po 3 razach mo¿na stwierdziæ czy to dzia³a.
To mnie trochê pocieszy³a¶ a d³ugo ju¿ stosujesz rzepê?

Stary 2011-01-16, 12:23   #2950
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

Cytat:
a ja zrobi³am wczoraj tê p³ukanke z kawy i muszê stwierdziæ ¿e rzeczywi¶cie supersprawa w³osy miêkkie, b³yszcz±ce, ³atwo siê rozczesa³y i ³adnie skrêci³y, mo¿e nawet sa ciut ciemniejsze? ale po jednym razie to chyba efekt placebo
no i peeling z fusów - bombowy zaskoczy³ mnie jeszcze bardziej ni¿ p³ukanka
uwielbiam peeling z kawy
a p³ukankê kawowa jak robisz?

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Poka¿ wiadomo¶æ
A co to za leki?
antykoncepcja+verospiron (na receptê)

Cytat:
helou ¶wietna wiadomo¶æ bardzo sie cieszê
i trzymam kciukasy ¿eby odrasta³y jak najszybciej
oczywi¶cie, pochwali³am siê zbyt szybko, choæ jest zdecydowanie lepiej ni¿ by³o kilka m-cy wcze¶niej od jakiego¶ czasu znowu wypada mi ich wiêcej, ale to pewnie dlatego, ¿e jestem tu¿ przed @ a wtedy leci ich zdecydowanie du¿o wiêcej

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Aha gratuluje Bejjka !!!
dziêki

Cytat:
Napisane przez maserjjj Poka¿ wiadomo¶æ
To pomóg³by ktoo¶? ; )
Kupiæ ten Saboratin przeciwko wypadaniu w³osów i maskê z tej samej serii czy mo¿e od¿ywka Wax bêdzie lepsza? a mo¿e jakie¶ inne zestawienie w moim przypadku?

dziêki.
ja mia³am i seriê seboradinu (szampon+maska+psikacz+am pu³ki) i waxa (szampon+maska). seboradin zahamowa³ troszkê wypadanie, ale po masce waxa zauwa¿y³am odrost, wiêc nie wiem które lepsze
niedawno w superpharmie by³a promocja na waxy i w szafeczce z zapasami czekaj± na mnie trzy maski waxa+szampon
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:50   #2951
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

A mój koszmar z wypadaniem w³osów siê skoñczy³:jupi :
jakos miesi±c temu przesta³am kompletnie przejmowaæ sie w³osami , uzywa³am szamponu logona do ciemnych w³osów i czasami naklada³am waxa i kompletnie nie mysla³am o w³osach. Od Sylwestra mam spokój ³azienka nie jest ju¿ usiana moimi w³osami. Cudtego i Wam ¿yczê!
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 12:54   #2952
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wanilia13 Poka¿ wiadomo¶æ
na zdrowy rozum narkoza, tak samo jak i operacja, jest szokiem dla organizmu wiêc pewnie co¶ w tym jest ... ale ¿eby tak d³ugo?
Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
uwielbiam peeling z kawy
a p³ukankê kawowa jak robisz?
zaparzylam kawê, przela³am przez sitko w celu odcedzenia fusów, sp³ukalam skalp i wlosy, trochê je odcisnê³am, na³o¿y³am waxa i potrzymalam chyba z godzinê czy dwie dopiero raz robi³am, zastanawiam siê czy nie zmodyfikowaæ receptury, np. na³o¿yæ j± z fusami albo wymieszaæ z senn± dzi¶ chyba te¿ sobie zaaplikujê
Cytat:
oczywi¶cie, pochwali³am siê zbyt szybko, choæ jest zdecydowanie lepiej ni¿ by³o kilka m-cy wcze¶niej od jakiego¶ czasu znowu wypada mi ich wiêcej, ale to pewnie dlatego, ¿e jestem tu¿ przed @ a wtedy leci ich zdecydowanie du¿o wiêcej
ale najwa¿niejsze ¿e ogólna tendencja jest pozytywna i wypadaj± coraz mniej, oby tak dalej

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-01-16, 14:39   #2953
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 826

A mi chyba tez jednak wypadaja mniej, przy myciu stanowczo mniej, ale podczas czesania po myciu nadal wypadaja, no ale ogolnie rzecz biorac to mniej
Nie biore juz cynku , tylko sam kwas foliowy (moze to dzieki niemu).
W kadym razie samopoczucie o wiele lepsze , oby juz tak zostalo i Wam tez wszystkim tego zycze!!!

No , ale niestety po bokach glowy widac porzadne przerzedzenie i przeswity, nie wiem czy cos poradze na to no ale trudno...

Edytowane przez Malgorzatka21
Czas edycji: 2011-01-16 o 14:43
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-16, 17:24   #2954
EmilaDz78
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
U mnie w³osy s± barometrem,trochê wiêcej stresów,choroba i strrrasznie lec± z g³owy.teraz by³am trochê przeziêbiona i ju¿ wiêcej wypada³o a co dopiero po operacjii.Na 100% to nie po rzepie.
Czasem jeszcze przy wcieraniu specyfików wylatuje wiêcej w³osów a to dlatego ze tarcie przyspiesza wypadanie tych ,które i tak za chwilê wypadn±
Szybkiego powrotu do zdrowia
EmilaDz78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-16, 18:58   #2955
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EmilaDz78 Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie w³osy s± barometrem,trochê wiêcej stresów,choroba i strrrasznie lec± z g³owy.teraz by³am trochê przeziêbiona i ju¿ wiêcej wypada³o a co dopiero po operacjii.Na 100% to nie po rzepie.
Czasem jeszcze przy wcieraniu specyfików wylatuje wiêcej w³osów a to dlatego ze tarcie przyspiesza wypadanie tych ,które i tak za chwilê wypadn±
Szybkiego powrotu do zdrowia
Mo¿e rzeczywi¶cie to po tej operacji tak, sama ju¿ nie wiem w ka¿dym razie mam nadziejê ¿e przejdzie... A z tym wcieraniem te¿ zauwa¿y³am, jak wcieram olej to zawsze mam pó¼niej ca³± wannê we w³osach

Dziêkujê przyda siê bo jeszcze tylko 3 dni zwolnienia mi zosta³y

Stary 2011-01-16, 20:15   #2956
Nanetka26
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 362

Dziewczyny, a czy u której¶ z was wypadanie w³osów spowodowane by³o np zbyt niskim poziomem estrogenów? je¶li tak to czy kuracja hormonalna pomog³a? mo¿liwe aby w³osy odros³y je¶li siê go wyrówna?

Tylko je¶li wiesz jak byæ szczê¶liwym jeste¶ w stanie nauczyæ tego kogo¶ innego... "
SS
Nanetka26 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:30   #2957
pannanikt3
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 64

Wydaje mi siê, ¿e u mnie zaczyna siê troszeczkê poprawiaæ. Ale i tak jest na tyle ¼le, bo widoczne s± ju¿ przerzedzenia, a z wypadaniem zmagam siê tylko (dla mnie ka¿dy dzieñ to koszmar) 2 miesi±ce. Mam pytanie do do¶wiadczonych anemiczek: mój poziom ¿elaza z koñca listopada to 40, jaki wynik wi±¿e siê z unormowaniem wypadania? planujê kolejne padania zrobiæ na pocz±tku lutego, czy to nie za wcze¶nie?
pannanikt3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-17, 06:10   #2958
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Mam nadziejê ¿e tak nie jest, bo naprawdê ³ysa zostanê

To mnie trochê pocieszy³a¶ a d³ugo ju¿ stosujesz rzepê?
Aktualnie nie stosujê, ale wtedy to siê ostro trzyma³am oko³o trzech miesiêcy i ju¿ po pierwszym razie jaka¶tam ró¿nica by³a. Po trzech razach wypadanie siê zmniejszy³o gdzie¶ o 2/3. A lepiej to u mnie nigdy nie by³o.

neitka
Stary 2011-01-17, 10:28   #2959
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neitka Poka¿ wiadomo¶æ
Aktualnie nie stosujê, ale wtedy to siê ostro trzyma³am oko³o trzech miesiêcy i ju¿ po pierwszym razie jaka¶tam ró¿nica by³a. Po trzech razach wypadanie siê zmniejszy³o gdzie¶ o 2/3. A lepiej to u mnie nigdy nie by³o.
I jak czêsto jej u¿ywa³a¶?
Ja dzi¶ postanowilam spróbowaæ 2 raz, jak bêd± lecieæ przy myciu tak jak poprzednio to chyba zrezygnujê

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 14:11   #2960
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 826

Cytat:
Napisane przez Nanetka26 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, a czy u której¶ z was wypadanie w³osów spowodowane by³o np zbyt niskim poziomem estrogenów? je¶li tak to czy kuracja hormonalna pomog³a? mo¿liwe aby w³osy odros³y je¶li siê go wyrówna?
A jaki masz poziom estrogenow?
Ja mam 23 a norma chyba od 20-80, takze ten estrogen moj tez bliski jest tej dolnej granicy.
Mam lekarza ginekologa-endokrynologa ale jeszcze nie umowilam sie z nim na wizyte, aby on zdiagnozowal moje wyniki.
A to wlosy moga wypadac jak za niski estrogen?
Ja wiem, ze napewno wypadaja jak za duzo testosteronu-ale to to mam w normie...
Ogolnie wszystkie hormony mam w normie, mam ciut podwyzszona prolaktyne- i wiem ze z wysokiej prolaktyny napewno wlosy wypadaja, ale moja jest nie duzo podwyzszona...
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:17   #2961
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
A to wlosy moga wypadac jak za niski estrogen?
zdecydowanie

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-01-17, 14:19   #2962
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzi¶ postanowilam spróbowaæ 2 raz, jak bêd± lecieæ przy myciu tak jak poprzednio to chyba zrezygnujê
Na³o¿y³am na 2 godziny przed myciem i rzeczywi¶cie mniej mi wypad³o ni¿ ostatnim razem i tak by³o ich sporo, ale znacznie mniej ni¿ ostatnio mam nadziejê ¿e to nie jednorazowe...
Przy okazji mam pytanie - jak d³ugo mo¿na przechowywaæ wyci¶niêty sok? Zosta³o mi ca³kiem sporo wiêc go przela³am do s³oika i trzymam w lodówce, ale nie wiem czy nie straci w³a¶ciwo¶ci. Myslicie ¿e bêdzie siê jeszcze nadawa³ do czwartku?

Stary 2011-01-17, 14:32   #2963
--Olka--
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 516

Cytat:
Mnie w³osy wypada³y z powodu za ma³ej ilo¶ci estrogenów (testosteron niby w normie, ale stosunek estrogenów i testosteronu bardzo du¿y). Biorê leki dopiero 2 miesi±ce, ju¿ jest troszkê lepiej z w³osami. Przy myciu wypadaj±, ale chocia¿ nie "walaj± siê" dos³ownie po ca³ym mieszkaniu. Odrastaj± te¿ nowe, stosujê jednak te¿ inne ¶rodki (suplementy, wcierki), wiêc pewnie maj± swój udzia³.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 16:18   #2964
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Przy okazji mam pytanie - jak d³ugo mo¿na przechowywaæ wyci¶niêty sok? Zosta³o mi ca³kiem sporo wiêc go przela³am do s³oika i trzymam w lodówce, ale nie wiem czy nie straci w³a¶ciwo¶ci. Myslicie ¿e bêdzie siê jeszcze nadawa³ do czwartku?
wydaje mi siê ¿e sok im swie¿szy tym lepszy, i nie ma sensu go przechowywaæ, bo ca³e to dobro z niego uleci
ju¿ lepiej np. pó³ rzepki przechowaæ do nastêpnego razu

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-01-17, 18:10   #2965
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Cytat:
Na³o¿y³am na 2 godziny przed myciem i rzeczywi¶cie mniej mi wypad³o ni¿ ostatnim razem i tak by³o ich sporo, ale znacznie mniej ni¿ ostatnio mam nadziejê ¿e to nie jednorazowe...
Lepiej nie przechowywaæ, bo nawet po paru godzinach przestaje szczypaæ w skalp, a zaczyna niemi³osiernie ¶mierdzieæ... Ale mo¿esz go zamroziæ
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-17, 19:02   #2966
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Poka¿ wiadomo¶æ
Lepiej nie przechowywaæ, bo nawet po paru godzinach przestaje szczypaæ w skalp, a zaczyna niemi³osiernie ¶mierdzieæ... Ale mo¿esz go zamroziæ
Hmm ale mnie nawet ¶wie¿y nie szczypa³
Czyli co, daæ do zamra¿arki a potem rozmroziæ jak bêdê potrzebowa³a?

Stary 2011-01-17, 19:08   #2967
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Cytat:
Hmm ale mnie nawet ¶wie¿y nie szczypa³
Czyli co, daæ do zamra¿arki a potem rozmroziæ jak bêdê potrzebowa³a?
Mnie te¿ czasem nie szczypa³o. Szczypie, jak robiê w sokowirówce a nie na tarce i wcieram dosyæ mocno w skalp (ale przy wypadaj±cych lepiej tego nie robiæ). No i dobrze na³o¿yæ worek i na to rêcznik.
Ja bym tak zrobi³a Chyba, ¿e w naprawdê mocno zakrêconym s³oiku nic nie zacznie ¶mierdzieæ, to pewnie mo¿na tak trzymaæ, ale ja osobi¶cie bym nie zaryzykowa³a, bo u mnie za ka¿dym razem smród by³ nie do zniesienia.

Wypowiem siê mo¿e na temat dzia³ania rzepki po d³u¿szym czasie stosowania. U¿ywam niby od wrze¶nia, ale z przerwami, bo dostajê tylko w jednym sklepie w rodzinnym mie¶cie. Wcieram raz w tygodniu.
Na dzieñ dzisiejszy w³osy nie wypadaj±, a raczej wypadaj± w normie Babyhair nie mam niestety, ale rosn± jak szalone
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:53   #2968
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

Cytat:
zaparzylam kawê, przela³am przez sitko w celu odcedzenia fusów, sp³ukalam skalp i wlosy, trochê je odcisnê³am, na³o¿y³am waxa i potrzymalam chyba z godzinê czy dwie
czyli u¿ywasz kawy jako ostatniej p³ukanki po umyciu w³osów?

Cytat:
ja mia³am niski poziom estradiolu a wysoki DHAES, dosta³am tabletki anty yasminelle, verospiron i wcierkê alpicort e po ok 2-3 m-cach widzê ró¿nicê w³osów wypada mniej i odrastaj±. ale nie wiem czy z powodu podwy¿szenia estradiolu czy obni¿enia DHAES

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie w³osy wypada³y z powodu za ma³ej ilo¶ci estrogenów (testosteron niby w normie, ale stosunek estrogenów i testosteronu bardzo du¿y). Biorê leki dopiero 2 miesi±ce, ju¿ jest troszkê lepiej z w³osami. Przy myciu wypadaj±, ale chocia¿ nie "walaj± siê" dos³ownie po ca³ym mieszkaniu. Odrastaj± te¿ nowe, stosujê jednak te¿ inne ¶rodki (suplementy, wcierki), wiêc pewnie maj± swój udzia³.
to tak jak u mnie
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:01   #2969
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
I jak czêsto jej u¿ywa³a¶?
Raz w tygodniu. Kroi³am rzepê na pó³ i to ¶ciera³am, bo wiedzia³am, ¿e ca³a bêdzie dla mnie za du¿o (jakie¶ du¿e rzepy udawa³o mi siê kupowaæ)
Cytat:
Gdzie¶ z ty³u g³owy ko³acze mi siê my¶l, ¿e wpad³am na którym¶ z forów na info,¿e dziewczyny do soku dodawa³y kilka kropli jakiego¶ konserwantu z mazide³ i przechowywa³y sobie sok. Jak tylko znajdê to wklejê linka

neitka
Stary 2011-01-18, 11:37   #2970
agison
Zakorzenienie

Cytat:
czyli u¿ywasz kawy jako ostatniej p³ukanki po umyciu w³osów?
no tak stricte ostatniej to nie, bo potem jeszcze wszystko (czyli kawê z waxem) sp³ukujê wod±

!!! NAKARM PIESA !!!
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.