Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz.6 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 14:06   #2941
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

isabele, a ja bym chyba nie jechała na tą rozmowę, skoro nawet nie będziesz mogła powiedzieć, od kiedy mogłabyś pracować. Chyba, że chcesz sobie potrenować przejście przez rozmowę kwalifikacyjną
madziares, gratulacje. może nie jest to praca marzeń, ale zawsze to coś

A ja dzwoniłam do tego zespołu, który polecił nam znajomy i którego występ będę oglądać na płycie w weekend, żeby się w ogóle zorientować czy mają terminy itd. I terminy mają jeszcze spokojnie na lato 2011 (choć najpierw mi gościu powiedział, że już wszystko pozajmowane, ale później się okazało, że mu się lata pomieszały, bo myślał o tym roku). Ale... Życzą sobie 4,5 tyś. Co prawda, zespół liczy 6 osób, grają na żywo, mają 2 gitary, klawisze, perkusję i dwie solistki, no ale i tak już się boję, że mi się ogromnie spodobają i będę miała dylemat. Bo jednak wydaje mi się, że to jest spory koszt jak na jeden dzień.
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:07   #2942
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Witajcie Dziewczyny
Czy mogę się dołączyć?
Do tej pory byłam PM 2012, ale z Narzeczonym zmieniliśmy datę na rok wcześniej
Pozdrawiam wszystkie PM-ki
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:09   #2943
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Właśnie do mnie dzwoniliDostałam pracę!!!Co prawda na produkcji na 3 zmiany,ale umowa o pracę i najniższa krajowaJak bardzo się cieszęBuziaczki dziewczyny,lecę do biblioteki się pochwalić
Gratulacje

Wróciłam sobie juz z zajęć, byłam na zakupach w Rossmannie i TESCO, i po bilety do kina, bo dziś idziemy na "Ciacho"

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny
Czy mogę się dołączyć?
Witaj

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:12   #2944
madziares25
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny Kochanenie jest to rewelacja,ale ja od roku na bezrobociu byłam,dokładnie też od stycznia, z przerwą na karierę półtoramiesięczną w GaleriiTak się cieszę,wolę to niż stanie w sklepie i bieganie,a tu robię swoje i wychodzę-te 3 zmiany to troszkę lipa,ale pracowałam tak i pasowało mi,najgorzej to wstać o 4 30 na 6 do pracy-masakra!!!Ale dam radę...mam cel i nie spocznę póki nie osiągnę tego,co zamierzamPół roczku szkoły,teraz w utym i marcu ostatnie dwie ratki,a potem odkładanko na wesele i to ostro,a potem mgrBędę wieczorkiem cąłuje Was gorącoKochane moje
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:13   #2945
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
nooo
Dottta poszukajcie chociaż sali i orkiestry bo z tym czasem ciężko
sale już wybraliśmy w sumie ale wahamy się bo jednak jest dosc droga
Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
a ja na diecie...ehhh
ja też
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
pierwsze dwa sa z maja, ostatnie z Krynicy z września - najbardziej aktualne - z kilkoma kg na plusie
Ja w sumie nie wiem bo na pierwszych dwóch stoisz bokiem i proporcji nie widac a na ostatnim ta bluza nie widać lini ciała A możesz podac wymiary? Talie masz wysoką, a jak z różnica? chyba nie duża jest? Też bym obstawiała H (kolumnę). A biust mały czy większy bo jakoś zdjęcia tego nie oddaą - tzn widzę że E to nie jest

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2010-01-12 o 14:16
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:13   #2946
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Gratulacje

Wróciłam sobie juz z zajęć, byłam na zakupach w Rossmannie i TESCO, i po bilety do kina, bo dziś idziemy na "Ciacho"

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Witaj
Veetamy serdecznie i gorąco
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:14   #2947
isabele
Wtajemniczenie

Witaj Kochana madzius90 Widze, że masz ślub we wrzesniu wybraliście piękny miesiąc Ślub odbędzie się w czwartek??

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

Edytowane przez isabele
Czas edycji: 2010-01-12 o 14:15
isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:15   #2948
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Czy mogę się dołączyć?
Witaj
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:16   #2949
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Czy mogę się dołączyć?
Witamy
Powiedz coś o Was
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:18   #2950
isabele
Wtajemniczenie

Widze, że trzeźwo myślisz Jeden głoś na nie Dzieki

Dziewczyny napisałam do dwóch dziewczn na nk, które są zmojego rodzinnego miasta i mają udostepnione zdjęcia ślubne z zapytaniem kto im te zdjęcia robił - myslicie że nie pomysla sobie o mnie jak o jakiejś wariatce??

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Bambusiek wciąż czekamy na relację z wyjazdu

Któraś z Was pytała mnie o to gdzie byliśmy na nartach Chyba JennyAniołek - bylismy pod Krakowem. Stok się nazywa Śnieżnica

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2010-01-12, 14:23   #2951
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
Bambusiek wciąż czekamy na relację z wyjazdu
Właśnie tworzę, ale co chwila odświeżam i ciągle ktoś przychodzi
G. 9.1O.18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 14:32   #2952
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Czy mogę się dołączyć?
hej fajnie tak sobie zmienic date na rok wczesniej hihi

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

no nic.. ja zmykam dziewczyny ;* ide sie scinac haha a pozniej do kumpeli do baru

Milego wieczorku ;* moze jeszcze zajrze tu dzis

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:35   #2953
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Jaki przestój był - Elunki i Kaski nie ma i nie ma kto tempa narzucac

Cobra
łatwo Ci mówic "Nie denerwuj się "
Wczoraj taką dobrą pizzę zrobiłam I jeszcze na dziś zostało

Dzięki T'ai - jak już o to zapytałam to znalazłam odp w necie. Ale mogę nie miec okresu wypowiedzenia, jeśli umowa będzie rozwiązana za porozumieniem stron tak?
Damy radę Kochana U mnie też trochę się ofert pojawia

Karolinusienka same rocznice A raczej miesięcznice
A my za 10 dni będziemy mieli 5. rocznicę bycia razem i 1. zaręczyn
Może coś znajdziesz w szafie Ale skąd ja to znam

Bambusiek jakieś choróbsko Cię dopadło, ze tak źle się czujesz?
A wymiary masz idealne - pozazdrościc

Kociak my też idziemy na kurs przedmałżeński jednodniowy - nie chciałoby mi się chodzic kilka dni, a Łukaszowi to już w ogóle I chyba tym miesiacu pójdziemy - z głowy będzie
Trochę drogi ten zespół

MiciaKicia mi też przydałoby się do fryzjera - pochwal się nową fryzurką jak wrócisz

Slimaczek spojrzałam na Twój suwaczek i masz rok i 3 dni do ślubu - zazdraszczam Czemu ja nie wzięłam ślubu w rocznicę - bo lubię ciepełko

Isabele fajnie, że się odezwali - ja bym pojechała Choc lipa, że nie możesz powiedziec kiedy mogłabyś zacząc
A z fotografem spróbuj mu powiedzeic, że bardzo Ci zależy i nie mozesz czekac do lipca- na pewno mu miło będzie jak tak powiesz
Pytac nie zaszkodzi - dla mnie to normalne, że chcesz wiedziec kto im robił zdjęcia
No hecate nie ma długo - ciekawe co u niej

Paciulka ja mam sale, zespół, foto, kamerę, auto i kucharkę zarezerwowane Tylko do tej kucharki się zebrac nie możemy

Madziares Twój TŻ jest strażakiem Super. Fajne są śluby z mundurowymi
Gratuluję pracy

RNG ja też bym zapuszczała - w rok powinny Ci urosnąc do ramion. I końcówki tylko podcinac można do ślubu

Niunia przecież Ty szczupła jesteś - po co Ci odchudzanie

Hej madzius90 Opowiadaj o sobie o Was, co już macie i w ogóle
I czemu ślub w czwartek

P.S. Wybaczcie tego długiego posta

64 => 55

Edytowane przez ivona84
Czas edycji: 2010-01-12 o 14:36
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:36   #2954
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Czy mogę się dołączyć?
Hello

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:36   #2955
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Kochana madzius90 Widze, że masz ślub we wrzesniu wybraliście piękny miesiąc Ślub odbędzie się w czwartek??
Dziękuję Wam Dziewczyny za tak miłe przywitanie
Wybraliśmy wrzesień, gdyż u mnie w rodzinie jest to bardzo szczęśliwy miesiąc. Więc mam nadzieję, że nam tez przyniesie szczęście.
A ślub faktycznie jest w czwartek, bo bierzemy tylko cywilny.
Być może w przyszłości weźmiemy kościelny, ale jak będzie taka potrzeba (chrzest dziecka).

A teraz coś o Nas:
Z Łukaszem jesteśmy razem od 8 kwietnia 2007 (w tym roku Nasza 3 rocznica ). Poznaliśmy się w ten sposób, że przeprowadziłam się w 2006 roku i akurat zbieg okoliczności sprawił, że zamieszkałam piętro wyżej od Niego. Ja od razu wpadłam Mu w oko, a On mi nieco później. Zaczęliśmy ze sobą pisać, później się spotkaliśmy i tak oto jesteśmy razem do dziś. Zaręczyny miały miejsce 7 października ubiegłego roku.

ivona84 gratuluję tak długiego stażu
Widzę, że Twój Narzeczony też ma na imię Łukasz

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2010-01-12 o 14:39

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 14:39   #2956
Martilla
Rozeznanie

Właśnie kupiłam bilety na targi ślubne na najbliższy weekend. Do piątku jestem zawalona nauką dlatego strasznie się cieszę, że weekend zapowiada się przyjemnie.

madzius90 witaj

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:40   #2957
isabele
Wtajemniczenie

To czekam z niecierpliwością

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2010-01-12, 14:43   #2958
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

madzius opowiedz o zaręczynach

pisałyście o włosach - ja mam prawie do pasa i zawsze miałam długie, teraz podcinam tylko końcówki jak mam już zniszczone
ale po ślubie planuję obciąć się całkiem krótko

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Właśnie kupiłam bilety na targi ślubne na najbliższy weekend. Do piątku jestem zawalona nauką dlatego strasznie się cieszę, że weekend zapowiada się przyjemnie.
a gdzie te targi masz?? bo w weekend są też w RZ

Stary 2010-01-12, 14:46   #2959
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Madzius nasi przyszli mężowie mają tak samo na imię Ładnie co?
Ale ja jak byłam w 8 klasie podstawówki sobie powiedziałam, że mój mąż będzie miał na imię Łukasz I póki najwięcej przejśc mam z Łukaszami, a z jednym wyjątkowo

Staż długi, ale np. Niunia jest już ponad 9 lat ze swoim narzeczonym

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Uciekam podgrzac obiadek, bo zaraz moje Kochanie z pracy wróci

64 => 55

Edytowane przez ivona84
Czas edycji: 2010-01-12 o 14:45
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 14:50   #2960
dottta
Zakorzenienie

kurde ale mi żal Tż dostanie dziś papryki zapiekane z mięskiem a ja tylko grillowana pierś a papryczki tak pachną szczęściarz jest już na PW
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:53   #2961
madzius90
Zakorzenienie

joanwi To tak: 7 października Łukasz zaprosił mnie do restauracji. Już wcześniej coś pobąkiwał o zaręczynach, ale ja jakoś nie przyjmowałam tej wiadomości do siebie. No więc poszliśmy do tej resturacji, zamówiliśmy sobie coś do jedzonka i picia i czekaliśmy. I podczas tego czekania, Łukasz mówi, że musi mnie spytać o coś bardzo ważnego. Klęknął przede mną, wyciągnął pierścionek i zapytał, czy zostanę Jego żoną. Ja oczywiście się popłakałam ze szczęścia, ale zdążyłam wydusić z siebie: TAK!!

ivona84 uwielbiam imię Łukasz od zawsze mi się podobało. I tak się złożyło, że trafiłam na tego Jedynego, mojego Łukasza Oby ten Twój Jeden, szczególny Łukasz był tym Jedynym do końca

Uuu 9 lat. Szmat czasu. również gratuluję
Stary 2010-01-12, 14:55   #2962
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Czy mogę się dołączyć?
witaj

Cytat:
Dziewczyny napisałam do dwóch dziewczn na nk, które są zmojego rodzinnego miasta i mają udostepnione zdjęcia ślubne z zapytaniem kto im te zdjęcia robił - myslicie że nie pomysla sobie o mnie jak o jakiejś wariatce??
dobrze że zapytałaś

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Dzięki T'ai - jak już o to zapytałam to znalazłam odp w necie. Ale mogę nie miec okresu wypowiedzenia, jeśli umowa będzie rozwiązana za porozumieniem stron tak?
Damy radę Kochana U mnie też trochę się ofert pojawia
myślę że tak ale niech Isabele potwierdzi
w kodeksie też coś piszą takiego
§ 1. Umowa o pracę rozwiązuje się:
1) na mocy porozumienia stron,
2) przez oświadczenie jednej ze stron z zachowaniem okresu wypowiedzenia (rozwiązanie umowy o pracę za wypowiedzeniem),
3) przez oświadczenie jednej ze stron bez zachowania okresu wypowiedzenia (rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia),
4) z upływem czasu, na który była zawarta,
5) z dniem ukończenia pracy, dla której wykonania była zawarta.

o pkt 3 mi chodzi, czyli chyba znaczy że można poprosić o rozwiązanie bez okresu wypowiedzenia?

musimy coś znaleźć bo ja niedługo i będziecie mnie w więzieniu odwiedzały
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:55   #2963
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
To ja moze sie wypowiem na temat typow figur Zaliczylo sie podstawy ubioru na 5 w koncu heheh

Typ A: lekko zaokrąglona dolem (waskie ramiona, maly biust, wyraznie zaznaczona talia, krągłe posladki i biodra)
Typ O: pelny biust, okragly brzuch, krotka talia, dlugie nogi
Typ H(M): sylwetka prosta, brak wciecia w talii, plaskie posladki, waskie ramiona i biodra.
Typ X tzw. klepsydra: szerokie ramiona, duzy biust, talia osy, szerokie biodra, duza pupa

ja mam typ A chcecie to Wam moge pozniej dopisac co ubierac a czego nie
hmmm... nie wiem do której grupy ja sie zaliczam...

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Właśnie do mnie dzwoniliDostałam pracę!!!Co prawda na produkcji na 3 zmiany,ale umowa o pracę i najniższa krajowaJak bardzo się cieszęBuziaczki dziewczyny,lecę do biblioteki się pochwalić

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Czy mogę się dołączyć?

......................... ....
a tak wogóle to wam powiem, że zycie jest bardzo niesprawiedliwe,..... mój teżet własnie się dziś dowiedział że jego najlepszy kumpel, prawie brat -miał wypadek samochodowy.... śmiertelny...
życie jest za krótkie...
Stary 2010-01-12, 14:57   #2964
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Jaki przestój był - Elunki i Kaski nie ma i nie ma kto tempa narzucac
ja się uspokoiłam na trochę

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Czy mogę się dołączyć?
Hej haj helołłł bejbe

Lenka- Boze, nie wiem co Ci napisać..strasznie mi przykro

Idę chyba na zupkę bo mama już od 2 godz próbuje mnie ściągnąć od kuchni

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 14:58   #2965
Mustique
Lena

jeśli chodzi o wypowiedzenia umów w pracy.. ja akurat jestem na tym etapie.. i u mnie jest dwu tygodniowe wypowiedzenie.... za porozumieniem stron....
w każdej umowie jaką sie podpisuje pracowniczą powinno pisać jaki jest czas wypowiedzenia...
Stary 2010-01-12, 15:02   #2966
cobra115
Zakorzenienie

Ale się objadłam pizzą
Zamówiliśmy sobie z panem Konserwatorem dużą pizzę, ale za duża była połowa została (jak na razie)

joanwi zdaj mi potem relację z "ciacha" bo nawet moi rodzice chcieli isć na to:P
ivona "nie denerwuj się" wiem wiem na mnie też to nie działa
madziares congratulations

Witam nową peemkę
Stary 2010-01-12, 15:04   #2967
Martilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość

a gdzie te targi masz?? bo w weekend są też w RZ
W Warszawie.

Jak znajdę chwilkę to opowiem wam o moich zaręczynach bo właśnie sobie uświadomiłam, ze wam ich nie opisałam. Ehhh nauka wzywa, zmykam daleko od komputera by nie kusił.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:09   #2968
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
joanwi zdaj mi potem relację z "ciacha" bo nawet moi rodzice chcieli isć na to:P
no to pewnie, że opowiem

Stary 2010-01-12, 15:09   #2969
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
a tak wogóle to wam powiem, że zycie jest bardzo niesprawiedliwe,..... mój teżet własnie się dziś dowiedział że jego najlepszy kumpel, prawie brat -miał wypadek samochodowy.... śmiertelny...
życie jest za krótkie...
straszne

u nas za to ostatnio same samobójstwa
w grudniu kobieta z mojego osiedla powiesiła się (przy dzieciach!)
a kolega brata TŻ wjechał samochodem do rzeki
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:13   #2970
bambusiek
Zakorzenienie

RELACJA

Dzień pierwszy:
Przyjechaliśmy do Szklarskiej Poręby w czwartek ok. 15 (niestety jedyny bezpośredni pociąg po zmianie rozkładu) i patrzymy…śniegu tyle co nic, no, ale ok.
Rozpoczęła się wędrówka w poszukiwaniu ulicy gdzie był zamówiony nocleg, a to się okazało, że trzeba było wejść tam taką stromą ulicą, że rzadko który samochód mógł pod nią podjechać.
Pokoik pierwsze wrażenie: WOW, kolejne chwile w nim spędzone weryfikowały nasze zachwyty (możnaby sporo wymieniać). Na dodatek okazało się, że akurat zepsuło się ogrzewanie i majstry naprawiają.
W takim razie wyszliśmy, żeby w tej lodówie nie siedzieć.
Najpierw jedzonko, a potem poszliśmy zobaczyć jak wygląda sytuacja na stoku. Otwarta była tylko jedna z chyba 6 tras. Narciarzy nie było, bo jazda nocna miała się dopiero zacząć, ale pełno ludzi zjeżdżało z nartostrady na sankach. Też chcieliśmy pojeździć, ale na pół godziny, to nie warto wypożyczać sanek.
Po zakupach wracamy do pokoju, a tam ciepło Po odpowiednio 1 i 2 piwkach nastąpił błogi sen

Dzień drugi:
Spacerowa trasa na szczyt „Wysoki Kamień”. Około południa zaczęło sypać. Podeszliśmy na górę, gdzie okropnie wiało, ale wejście było spoko, gorzej z zejściem, gdzie szlak nieprzetarty i śnieg do kolan. Po drodze podeszliśmy do ciekawostki z ostatniego letniego wypadu w Izery – taki dziwny „bunkier” otoczony pozostałościami płotu z drutem kolczastym, ze stażnicą z przodu itp.
Wieczorem kolacyjka – oscypki na ciepło, grzaniec i piwo…i spać.

Dzień trzeci:
Trasa na Łabski Szczyt -> Szrenicę. Na początku pięknie się szło, mimo, że nadal do kolan w śniegu. Aaaaa, ciągle sypało… Po bodajże 2 godzinach dotarliśmy porządnie głodni do schroniska, a tam najpyszniejszy na świecie bigosik.
Spotkaliśmy tam taką parę, byli cali mokrzy (a my hahaha, chyba się we śniegu tarzali) i pytamy jak szli, a oni, że Mokrą Ścieżką. I poszliśmy dalej w górę. Śniegu coraz więcej i co któryś krok się zapadaliśmy. No ale dalej szlaki się zeszły i poszliśmy tą Mokrą Ścieżką (jako jedyną przetartą, bo nasz ulubiony mielisyśmy wytyczać) … Szliśmy 1,5 godziny w śniegu do pasa, a chwilami było do tego stopnia głęboko, że nie można się było wygrzebać. Zważywszy, że mój B. ma 2 m i zapadał się do swoich pach, to możecie się tylko domyślić, jak mi sięgał przy 160cm, tyle, że ja jestem połowę lżejsza
Ale było fajnie, spotkaliśmy nawet w tym odcinku parkę z Poznania w podróży poślubnej
A potem – jak już mieliśmy spodnie sztywne, bo zamarzły - zeszliśmy na dół, zahaczając o kolejne schronisko. Do granicy lasu dotarliśmy już po zmroku.
Szybkie nabranie sił i ugrzanie (grzaniec) i poszliśmy na miasto świętować (kilka okazji się zebrało). Najpierw kolacja – gros z frytkami i sałatką i brokuły w cieście ze sosem śmietanowo-estragonowym, a potem tradycyjnie lody – dla mnie deser Maja, a dla B. Gucio
Wieczorem było jeszcze trochę świętowania, ale po całym dniu byliśmy padnięci i szybko usnęliśmy.

Dzień czwarty:
Śnieg nadal sypał…Na 12 poszliśmy na Mszę, potem na obiad i na pociąg, z którym jak wiadomo coś musiało się w dobie obecnych opóźnień dziać, ale ostatecznie byliśmy w domu przed północą z opóźnieniem ok. godziny.
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2010-01-12 o 15:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości