|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
isabele, a ja bym chyba nie jechała na tą rozmowę, skoro nawet nie będziesz mogła powiedzieć, od kiedy mogłabyś pracować. Chyba, że chcesz sobie potrenować przejście przez rozmowę kwalifikacyjną
![]() madziares, gratulacje. może nie jest to praca marzeń, ale zawsze to coś ![]() A ja dzwoniłam do tego zespołu, który polecił nam znajomy i którego występ będę oglądać na płycie w weekend, żeby się w ogóle zorientować czy mają terminy itd. I terminy mają jeszcze spokojnie na lato 2011 (choć najpierw mi gościu powiedział, że już wszystko pozajmowane, ale później się okazało, że mu się lata pomieszały, bo myślał o tym roku). Ale... Życzą sobie 4,5 tyś. Co prawda, zespół liczy 6 osób, grają na żywo, mają 2 gitary, klawisze, perkusję i dwie solistki, no ale i tak już się boję, że mi się ogromnie spodobają i będę miała dylemat. Bo jednak wydaje mi się, że to jest spory koszt jak na jeden dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
Witajcie Dziewczyny
![]() Czy mogę się dołączyć? Do tej pory byłam PM 2012, ale z Narzeczonym zmieniliśmy datę na rok wcześniej ![]() Pozdrawiam wszystkie PM-ki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam sobie juz z zajęć, byłam na zakupach w Rossmannie i TESCO, i po bilety do kina, bo dziś idziemy na "Ciacho" ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny Kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
sale już wybraliśmy w sumie ale wahamy się bo jednak jest dosc droga
![]() ja też Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez dottta Czas edycji: 2010-01-12 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Kochana madzius90
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() — Jonathan Carroll Edytowane przez isabele Czas edycji: 2010-01-12 o 14:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Wtajemniczenie
|
Widze, że trzeźwo myślisz
![]() ![]() ![]() Dziewczyny napisałam do dwóch dziewczn na nk, które są zmojego rodzinnego miasta i mają udostepnione zdjęcia ślubne z zapytaniem kto im te zdjęcia robił - myslicie że nie pomysla sobie o mnie jak o jakiejś wariatce?? ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Bambusiek wciąż czekamy na relację z wyjazdu ![]() Któraś z Was pytała mnie o to gdzie byliśmy na nartach ![]() ![]()
#2951 |
Zakorzenienie
|
Właśnie tworzę, ale co chwila odświeżam i ciągle ktoś przychodzi
![]()
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- no nic.. ja zmykam dziewczyny ;* ide sie scinac haha a pozniej do kumpeli do baru ![]() Milego wieczorku ;* moze jeszcze zajrze tu dzis ![]()
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Jaki przestój był - Elunki i Kaski nie ma i nie ma kto tempa narzucac
![]() Cobra łatwo Ci mówic "Nie denerwuj się " ![]() Wczoraj taką dobrą pizzę zrobiłam ![]() ![]() Dzięki T'ai - jak już o to zapytałam to znalazłam odp w necie. Ale mogę nie miec okresu wypowiedzenia, jeśli umowa będzie rozwiązana za porozumieniem stron tak? Damy radę Kochana ![]() ![]() Karolinusienka same rocznice ![]() ![]() A my za 10 dni będziemy mieli 5. rocznicę bycia razem i 1. zaręczyn ![]() Może coś znajdziesz w szafie ![]() ![]() Bambusiek jakieś choróbsko Cię dopadło, ze tak źle się czujesz? A wymiary masz idealne - pozazdrościc ![]() Kociak my też idziemy na kurs przedmałżeński jednodniowy - nie chciałoby mi się chodzic kilka dni, a Łukaszowi to już w ogóle ![]() ![]() Trochę drogi ten zespół ![]() MiciaKicia mi też przydałoby się do fryzjera - pochwal się nową fryzurką jak wrócisz ![]() Slimaczek spojrzałam na Twój suwaczek i masz rok i 3 dni do ślubu - zazdraszczam ![]() ![]() Isabele fajnie, że się odezwali - ja bym pojechała ![]() ![]() A z fotografem spróbuj mu powiedzeic, że bardzo Ci zależy i nie mozesz czekac do lipca- na pewno mu miło będzie jak tak powiesz ![]() Pytac nie zaszkodzi - dla mnie to normalne, że chcesz wiedziec kto im robił zdjęcia ![]() No hecate nie ma długo - ciekawe co u niej ![]() Paciulka ja mam sale, zespół, foto, kamerę, auto i kucharkę zarezerwowane ![]() ![]() Madziares Twój TŻ jest strażakiem ![]() ![]() Gratuluję pracy ![]() RNG ja też bym zapuszczała - w rok powinny Ci urosnąc do ramion. I końcówki tylko podcinac można do ślubu ![]() Niunia przecież Ty szczupła jesteś - po co Ci odchudzanie ![]() Hej madzius90 ![]() ![]() I czemu ślub w czwartek ![]() P.S. Wybaczcie tego długiego posta ![]() Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2010-01-12 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybraliśmy wrzesień, gdyż u mnie w rodzinie jest to bardzo szczęśliwy miesiąc. Więc mam nadzieję, że nam tez przyniesie szczęście. A ślub faktycznie jest w czwartek, bo bierzemy tylko cywilny. Być może w przyszłości weźmiemy kościelny, ale jak będzie taka potrzeba (chrzest dziecka). A teraz coś o Nas: Z Łukaszem jesteśmy razem od 8 kwietnia 2007 (w tym roku Nasza 3 rocznica ![]() ivona84 gratuluję tak długiego stażu ![]() Widzę, że Twój Narzeczony też ma na imię Łukasz ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2010-01-12 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
Właśnie kupiłam bilety na targi ślubne na najbliższy weekend. Do piątku jestem zawalona nauką dlatego strasznie się cieszę, że weekend zapowiada się przyjemnie.
madzius90 witaj ![]()
![]() |
#2957 |
Wtajemniczenie
|
To czekam z niecierpliwością
![]()
#2958 | |
Zakorzenienie
|
madzius opowiedz o zaręczynach
![]() pisałyście o włosach - ja mam prawie do pasa i zawsze miałam długie, teraz podcinam tylko końcówki jak mam już zniszczone ale po ślubie planuję obciąć się całkiem krótko ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Madzius nasi przyszli mężowie mają tak samo na imię
![]() Ale ja jak byłam w 8 klasie podstawówki sobie powiedziałam, że mój mąż będzie miał na imię Łukasz ![]() ![]() Staż długi, ale np. Niunia jest już ponad 9 lat ze swoim narzeczonym ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Uciekam podgrzac obiadek, bo zaraz moje Kochanie z pracy wróci ![]() Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2010-01-12 o 14:45 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
kurde ale mi żal
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
joanwi To tak: 7 października Łukasz zaprosił mnie do restauracji. Już wcześniej coś pobąkiwał o zaręczynach, ale ja jakoś nie przyjmowałam tej wiadomości do siebie. No więc poszliśmy do tej resturacji, zamówiliśmy sobie coś do jedzonka i picia i czekaliśmy. I podczas tego czekania, Łukasz mówi, że musi mnie spytać o coś bardzo ważnego. Klęknął przede mną, wyciągnął pierścionek i zapytał, czy zostanę Jego żoną. Ja oczywiście się popłakałam ze szczęścia, ale zdążyłam wydusić z siebie: TAK!!
ivona84 uwielbiam imię Łukasz ![]() ![]() ![]() Uuu 9 lat. Szmat czasu. również gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w kodeksie też coś piszą takiego § 1. Umowa o pracę rozwiązuje się: 1) na mocy porozumienia stron, 2) przez oświadczenie jednej ze stron z zachowaniem okresu wypowiedzenia (rozwiązanie umowy o pracę za wypowiedzeniem), 3) przez oświadczenie jednej ze stron bez zachowania okresu wypowiedzenia (rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia), 4) z upływem czasu, na który była zawarta, 5) z dniem ukończenia pracy, dla której wykonania była zawarta. o pkt 3 mi chodzi, czyli chyba znaczy że można poprosić o rozwiązanie bez okresu wypowiedzenia? musimy coś znaleźć bo ja niedługo ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |||
Lena
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ......................... .... a tak wogóle to wam powiem, że zycie jest bardzo niesprawiedliwe,..... mój teżet własnie się dziś dowiedział że jego najlepszy kumpel, prawie brat -miał wypadek samochodowy.... śmiertelny... ![]() życie jest za krótkie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Lenka- Boze, nie wiem co Ci napisać..strasznie mi przykro ![]() Idę chyba na zupkę bo mama już od 2 godz próbuje mnie ściągnąć od kuchni ![]()
![]() |
#2965 |
Lena
|
jeśli chodzi o wypowiedzenia umów w pracy.. ja akurat jestem na tym etapie.. i u mnie jest dwu tygodniowe wypowiedzenie.... za porozumieniem stron....
w każdej umowie jaką sie podpisuje pracowniczą powinno pisać jaki jest czas wypowiedzenia... ![]()
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam pizzą
![]() ![]() Zamówiliśmy sobie z panem Konserwatorem dużą pizzę, ale za duża była ![]() joanwi zdaj mi potem relację z "ciacha" bo nawet moi rodzice chcieli isć na to:P ivona "nie denerwuj się" ![]() ![]() ![]() madziares congratulations ![]() Witam nową peemkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Rozeznanie
|
W Warszawie.
Jak znajdę chwilkę to opowiem wam o moich zaręczynach bo właśnie sobie uświadomiłam, ze wam ich nie opisałam. Ehhh nauka wzywa, zmykam daleko od komputera by nie kusił.
![]() |
#2968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas za to ostatnio same samobójstwa w grudniu kobieta z mojego osiedla powiesiła się (przy dzieciach!) a kolega brata TŻ wjechał samochodem do rzeki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dzień pierwszy: Przyjechaliśmy do Szklarskiej Poręby w czwartek ok. 15 (niestety jedyny bezpośredni pociąg po zmianie rozkładu) i patrzymy…śniegu tyle co nic, no, ale ok. ![]() Rozpoczęła się wędrówka w poszukiwaniu ulicy gdzie był zamówiony nocleg, a to się okazało, że trzeba było wejść tam taką stromą ulicą, że rzadko który samochód mógł pod nią podjechać. ![]() Pokoik pierwsze wrażenie: WOW, kolejne chwile w nim spędzone weryfikowały nasze zachwyty ![]() ![]() W takim razie wyszliśmy, żeby w tej lodówie nie siedzieć. Najpierw jedzonko, a potem poszliśmy zobaczyć jak wygląda sytuacja na stoku. Otwarta była tylko jedna z chyba 6 tras. Narciarzy nie było, bo jazda nocna miała się dopiero zacząć, ale pełno ludzi zjeżdżało z nartostrady na sankach. Też chcieliśmy pojeździć, ale na pół godziny, to nie warto wypożyczać sanek. Po zakupach wracamy do pokoju, a tam ciepło ![]() ![]() Dzień drugi: Spacerowa trasa na szczyt „Wysoki Kamień”. Około południa zaczęło sypać. Podeszliśmy na górę, gdzie okropnie wiało, ale wejście było spoko, gorzej z zejściem, gdzie szlak nieprzetarty i śnieg do kolan. Po drodze podeszliśmy do ciekawostki z ostatniego letniego wypadu w Izery – taki dziwny „bunkier” otoczony pozostałościami płotu z drutem kolczastym, ze stażnicą z przodu itp. ![]() Wieczorem kolacyjka – oscypki na ciepło, grzaniec i piwo…i spać. ![]() Dzień trzeci: Trasa na Łabski Szczyt -> Szrenicę. Na początku pięknie się szło, mimo, że nadal do kolan w śniegu. Aaaaa, ciągle sypało… Po bodajże 2 godzinach dotarliśmy porządnie głodni do schroniska, a tam najpyszniejszy na świecie bigosik. ![]() Spotkaliśmy tam taką parę, byli cali mokrzy (a my hahaha, chyba się we śniegu tarzali ![]() ![]() Ale było fajnie, spotkaliśmy nawet w tym odcinku parkę z Poznania w podróży poślubnej ![]() A potem – jak już mieliśmy spodnie sztywne, bo zamarzły - zeszliśmy na dół, zahaczając o kolejne schronisko. Do granicy lasu dotarliśmy już po zmroku. Szybkie nabranie sił i ugrzanie (grzaniec ![]() ![]() ![]() Wieczorem było jeszcze trochę świętowania, ale po całym dniu byliśmy padnięci i szybko usnęliśmy. ![]() Dzień czwarty: Śnieg nadal sypał…Na 12 poszliśmy na Mszę, potem na obiad i na pociąg, z którym jak wiadomo coś musiało się w dobie obecnych opóźnień dziać, ale ostatecznie byliśmy w domu przed północą z opóźnieniem ok. godziny. ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2010-01-12 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.