|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
hej, moge juz pisac? pozdrawiam. ps. "urlop" sie przydal ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Raczkowanie
|
hej i jak?
#2943 |
Raczkowanie
|
hej co tu tak cicho?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Raczkowanie
|
no właśnie chyba wszyscy przestali tu pisać :<
#2945 |
Rozeznanie
|
w końcu są wakacje;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję,że to nie znaczy że nic nie jecie
![]()
#2947 |
Raczkowanie
|
To może ja wrzucę moje P
![]() Śniadanie: serek wiejski z domowym musli (płatki owsiane, orzechy laskowe, włoskie, migdały, suszony banan, rodzynki, żurawina etc); gruszka; pasek milki mlecznej; gorąca czekolada 2 śniadanie: 2 jajka na miękko, 2 kromki razowca z masłem, pomidor z cebulą; baton nesquik obiad: głęboka miska fasolki z zasmażką(masło+bułka tarta); małe aero mleczne podwieczorek: lody bakaliowe /wyjadane z opakowania, nie wiem ile/ kolacja: 3 kromki razowca z masłem - serem caprese&warzywami - mozarellą&warzywami - pasztetem sojowym&warzywami + 1l. Pysia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
znowu kłotnie ze mło jem,że "kiedy będziesz miała swoją wagę" mam dość tej komedii, w której gram sama nie wiem jaką rolę?? Chciałabym po prostu uciec od m.,od tej toksyczności, żebym nie słuchala co jest zdrowe, a co be, żeby mi nikt nie truł,źe ciasto kruche i francuskie,śmietana,majon ez są niezdrowe. Poza tym jest problem,bo waga jest jakimś wentylem,teraz czuję się gruba a on mówi mi,że nie a nie moja wina,że mi poszło w cholerny brzuch :| naprawdę nienawidzę siebie i tego wszystkiego,chyba mam DEPRESJĘ, nie mam celu w życiu i każdy mój POJEDYNCZY DZIEŃ jest BLIŹNIACZO podobny do kolejnego. Jak długo mam to jeszcze ciągnąć, najgotsze wiecie co jest? Że nie mam znajomych. Ba, nie wspominając o przyjaźni. Nigdy nie miałam znajomych,jedynie dawniej w podstawówce na początku dobrą koleżankę ale tak naprawdę nie wychodziłam na imprezy, nie umawiałam się po szkole. Ja teraz utknęłam. Nie studiuję, nie pytajcie błagam dlaczego,już 2 rok mi uciekł. Szukam bezskutecznie pracy, jestem cholernie niesamodzielna,boję się wszystkiego i nie wiem jaki jest sens mojej pseudoegzystencji
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
Jezu, strasznie to brzmi O_O
Kto ci truje o tym, co jest zdrowe a co nie? Nie mów, że rodzice poruszają podczas rozmów z chorą córką takie tematy ;/
mimo, że zabrnąłem w mrok wymieszałem z błotem krew ocaleję mimo to Edytowane przez mickey_mouse Czas edycji: 2011-07-06 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
Może nie podchodź tak emocjonalnie do każdej uwagi, znajdź jakąś pasje ? Cokolwiek, by zapełnić dzień czymś nowym - nawet wyprawa na rowery po okolicy sprawia przyjemność, możesz pooddychać świeżym powietrzem i przemyśleć wiele rzeczy; znajomych nie zdobędziesz użalając się nad swoim życiem...
![]() |
#2952 |
Rozeznanie
|
czy na P zawsze jest tak że na początku waga skacze o max 2kg a pózniej się zatrzymuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ok, dzisiaj dorzucę jeszcze coś po kolacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
może ja jestem zbyt wrażliwa albo ta sytuacja mnie przytłacza w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Rozeznanie
|
a możesz podać ten jadłospis od dietetyka? ile spożywasz kcal?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
No i prawidłowo
![]() ![]() I tak, jeśli nie zwiększa się jedzenia to organizm po przyzwyczajeniu się do większej racji nie skacze do góry z wagą, olik.
#2958 |
Raczkowanie
|
oj olik olik...szkoda słów
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
dziewczyny, prosze was o rade. przez ostatnie kilka dni miałam jakiś odpał i głodziłam sie, tzn, jadłam po 200, 300 kcal, przez to schudłam pare kilo no ale mniejsza o to, no może nie mniejsza ale. teraz chciałabym normalnie jeść, tylko moj żołądek jest skurczony jeszcze bardziej niż był, nie wiem co mam zacząć jeść na początek wogóle już sie w tym gubie, mam tez pytanie czy jest możliwe abym utracone kilogramy odzyskała bardzo szybko nawet w postaci jojo, sorry za to pytanie ale poprostu to mnie troche przeraża, wiem że i tak przytyje tylko czy bedzie to bardzo gwałtowny skok wagi? teraz wyjeżdzam z rodzicami wiec bede jadła dlatego troche csie tego obawiam;(
prosze was też o rady np przykładowy jadłospis na pare dni aby rozepchac ten zoładek, bo ja sama naprawde nie wiem od czego mam zaczac. przepraszam za OT, prosze was nie krytykujcie mnie, tylko dajcie mi jakies rady, bo ostatnio cos niedobrego sie ze mną dzieje, a przeszłam już długą drogę i nie chciałabym tego zmarnować |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza redukacja. W razie potrzeby proszę o krytykę
![]() -pół szklanki wody z cytryną 1.ŚNIADANIE Owsianka(mleko, płatki owsiane, otręby pszenne, 1 łyż. siemię lniane, 1 łyż. miód, cynamon, jagody), herbata zielona Czy mogę zastąpić jagody jabłkiem, jeśli tak to w jakiej postaci?(tzn. obrać ze skórki, pokroić na kawałeczki, zetrzeć na tarce, hmmm?) 2.IIŚNIADANIE banan, 1 szkl. pokrzywy do picia Czy to mogę traktować jako posiłek? 3.OBIAD kotlet mielony, ryż paraboiled(pół woreczka) , ogórek kiszony, polane sosem pieczeniowym 4.PODWIECZOREK Pół kromki chleba-pumpernikiel + twaróg + dżem truskawkowy domowej roboty 20 minut biegania, 20 minut hula hop 5.KOLACJA Serek wiejski, herbata zielona Ale z czym? Sam? 1 litr wody
#2961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile masz wzrostu, 140cm? aaaj, sorry dziewczyny, myślałam, że to normalne NCJ i z rozpędu napisałam. no ale i tak.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-07-08 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P
![]() Śniadanie: serek wiejski, 2 duże garści domowego musli (płatki owsiane, orzechy laskowe, włoskie, migdały, suszony banan etc), pasek czekolady mlecznej, duże jabłko; gorąca czekolada 2 śniadanie: bułka pszenna podpieczona w tosterze z jajecznicą z dwóch jaj (rozmiar L) z pomidorem, ogórkiem, papryką, cebulą i bazylią; batonik chocapic obiad: duża miska gęstej zupy warzywnej (marchew, kalafior, dużo groszku, por etc); 2 delicje i kinder pingui podwieczorek: na mieście z przyjaciółką - Mcflurry z polewą truskawkową i lionem kolacja: 2 kromki chleba razowego i 1 kromka razowego na miodzie z masłem i: - pasztetem sojowym pomidorowym&warzywami - sałatą&serkiem włoski capresi&warzywami - twarogiem&warzywami Pisząc warzywa mam na myśli paprykę, ogórka świeżego, cebulę, pomidora, ogórka konserwowego. Dzisiaj miałam straszną ochotę na słodkie, więc sobie nie odmawiałam. Wpadła gdzieś jeszcze kawa z mlekiem i Pysio. Ogólnie czegoś nie dopisałam, ale nie pamiętam czego. Miałam straszne problemy, żeby sobie przypomnieć co zjadłam ![]() Po wpadnie pewnie kubas gorącego mleka bo mam ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
BAN stały
|
P dzisiejsze. (ed, juz 7,5 kg przytylam; cel: odzyskanie miesiaczki i dalsze tycie.) SN. owsianka(4 lychy platkow zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym, garsc moreli suszonych, lycha otrab zytnich), herbata z cytryna. 2SN. buleczka razowa zytnia mojego wypieku z maslem, twarozek domowy Piatnicy 150g, rzodkiewka. OB. zupa warzywna dosc rzadka, porcja makaronu razowego zytniego z cala puszka tunczyka wsw, kawalkiem mozzarelli, pomidorem i salata z dodatkiem oliwy z oliwek. PODW. znowu jogurt naturalny, z otrebami, garsc suszonych moreli, garsc duza migdalow- z 20g. KOL. 2 moje buleczki razowe zytnie z maslem: 1 z jajeczkiem na twardo, 2 z kawalkiem grilowanej piersi z kurczaka, troche pomidora, salaty, herbata z cytryna. PO. byl serek wiejski 200g z rzodkiewka, a zaraz siemie lniane. Macie jakies sposoby na zaparcia,wzdecia i te okropne uczucie przejedzenia?bo mam juz dosc tych dolegliwosci:-( do tego jem monotonnie i to mnie dobija. staram sie duzo bialka,by kolejne kg poszly w miesnie. da sie tak? ruch: spacery +8min abs.. i jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
BAN stały
|
emelie, podalabys przepis na omleta razowego i tortille razowa?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
ja muszę akoś się odciąć ale na razie wszystko stoi, nie wiem czy będę mogła skladać papierki na studia, bo zależy od rodzica (kwestie finansowe), a jak nie to czy jest sens znów walczyć 3 lata o pracę w 13 000 mieszkańców dziurze zabitej dechami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Raczkowanie
|
ja jestem nowa. milo mi.
![]() a dzisiaj mam okropne wyrzuty.. -.- herbata z cytryną 1 kostka słodzika cola light 400 ml woda 3 słone paluszki.. -.- zielone jabłko zupa pomidorowa*2 - porcja mamy ... ile to kal? 1300? więcej? paluszki kolo 60.. jablko 130? zupa grubo ponad 1000? -zabielana 1,5 talerza -.- |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Raczej koło 200, góra 300 jeśli naprawdę obfita i z kluskami czy lanym ciastem. Nie dajmy się zwariować... Moje dzisiejsze U ![]() I.Ś: dwie kromki chleba orkiszowego, każda z masłem orzechowym i jagodami; sałatka: duża brzoskwinia, jakieś 3 garście truskawek, łyżka wiórek kokosowych, łyżka orzeszków II.Ś: banan; 3 brzoskwinie ufo; 4 morele III.O: zupa pomidorowa z kluskami: talerz; łazanki z kapustą: duża porcja IV.Pw: lody czekoladowe z czekoladą i suszoną śliwką ok. 250ml V.K: buła razowa z serkiem wiejskim rozrobionym z jagodami i cukrem VI. jeszcze coś.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Wtajemniczenie
|
to nie forum pro ana = )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.