![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
![]() ![]() Ja zupę jem maksymalnie dwa dni, później wylewam, nie lubię nic mrożonego, bo mi nie smakuje i wiele osób mi udowodniało, ze bez różnicy a ja czuję i nie mrożę nic pócz mięsa i szpinaku właściwie. A chleb z zamrażalnika albo wędlina to dla mnie nieporozumienie, a wiele osób to praktykuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzymy na ceny, na promocje, wczoraj odmówiliśmy sobie mozzarelli i bazylii. Kupiliśmy wczoraj nieco wołowiny na bigos i rybę - ale leszcza, a to tania ryba ![]() Niby nic, a tu dochodzą: antyperspirant, dwie pasty do butów, Cif, kostki do kibla, papier toaletowy, chusteczki do higieny intymnej, zapach do samochodu, pasta do zębów (Signal, niezmiennie w promocji)... I już jest 250 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
czesc.
Juz zdecydowalismy, ze nie jedziemy do Holandii. Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-04-28 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ulubiony, sprawdzony proszek to E, płynu do płukania nie używam wcale od kiedy dowiedziałam się, że ciuchy się szmacą od nich ![]() Mozarelli byś nie musiała sobie odmawiać bo w Lidlu koszuje 2,80 zł. plus bazylia świeża 4 zł.- to chyba nie dużo ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-28 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kupuję chemię to zostawiam minimum 400 zł w kasie.. zawsze jest tak że wszystko kończy się na raz ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Hania : strasznie dużo na jedzenie wydajecie
![]() My mamy na razie niskie dochody z uwagi na to, że wynajem nas pozera więc na razie nie ma mowy o odłożeniu jakiejś kasy większej niż jakaś tam stówa. Jeść to chyba jemy jak Dorinka, szukamy odpowiedników, Lidla mam zaraz jak przez ulicę przejdę, więc zakupy prawie wyłącznie tam. Do tesco jeżdzę po produkty, których w Lidlu nie ma. A, że nie mam teraz tyle czasu, to mi się wieczorami nie chce. I dużo mniej pieniędzy zostawiam w kasie. Frykasy jem na urlopie. W domu też jem dobrej jakości tylko, ale nie do przesady. Ale to co mnie najbardziej wkurza to że zawsze mam braki w moich babskich rzeczach na raz. Kosmetyki, a to się nowy sezon zaczyna i ciuchów brak na taką pogodę, a to wyglądam jak sierściuch i fryzjer się przyda..tego najbardziej nie lubię, bo się czuję wtedy "zapuszczona" strasznie. Szukam fajnej kurtki dla Tżta - może jakaś fajna skórka, coś takiego cienkiego na teraz, na wieczory i ranki. Widziałyście coś fajnego w galeriach w fajnej cenie???
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że przypomniałaś o fryzjerze , muszę się zapisać na farbę, dwa miesiące minęły ![]() Mój Tżet kupuje tego typu kurtki w Reserved, ale one zbyt tanie nie są ...chyba w zeszłym roku kupił za 350 zl. i to zwykłą materiałową, ale porządną. W tym roku nadal w niej chodzi i super wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madlen na allegro ![]()
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy się Tżcik da przekonać do zakupów bez mierzenia, ma stresa, że będzie coś "be". On ma tak, że natychmiast wie czy coś mu się podoba czy nie - i albo od razu bierze albo odkłada. Ale mierzyć musi. Za to ja strasznie niezdecydowana jestem;]
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I czasem tak przeciągamy ten moment, na zasadzie oj dobra jeszcze dzisiaj zrobimy makaron z czymś tam i do sklepu nie trzeba ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie mierzę zazwyczaj...no chyba że spodnie..ale koszulki, kurtki itp biorę S, M na oko oceniam jaki rozmiar będzie lepszy ![]()
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja to jakoś tak nie potrafię. Jak nie zmierzę, to zawsze będzie coś nie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
cześć
widzę że dziś rozmowy o wydawaniu pieniędzy ![]() jeżeli chodzi o jedzonko u nas jest tak, że ja zawsze patrze na ceny, kupuję gdzie taniej, natomiast TŻ nie sprawdza ani cen, ani dat ważności (czego ciągle staram się go nauczyć). Ogólnie to zawsze ja kupowałam jedzenie więc on się kompletnie nie orientował. Teraz to on częściej robi zakupy i zauważa że strasznie dużo kasy idzie na jedzenie ![]() A ogólnie nie jadamy jakiś wyszukanych rzeczy (szparagów np. nigdy nie jadłam ![]() Teraz ogólnie mamy zastój w lodówce z racji akcji odchudzanie. Muszę wam powiedzieć że TŻ jest dzielny choć ma niezły kryzys przez tą dietę, ale waga już poleciała! Ja pilnuję się od 16.04. - m,.in. zero słodyczy, na które zaczęłam sobie wcześniej pozwalać i jak na razie zgubiłam kilogram. Za kilka zacznę dietę na której jest TŻ, ale tylko 2-3 tygodnie bo nie mam aż tyle do zrzucenia. Jak efekty będą jak u niego to szybciutko osiągnę swój cel ![]()
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
My na jedzenie z kolei różnie wydajemy. czasem mamy akcję, że jedziemy do sklepu - zostawiamy 200zł a po powrocie do domu się okazuje, że za wiele to nie kupiliśmy.
Na jedzenie w ciągu tygodnia raczej dużo nie wydajemy, tż lubi wcinać śmieci, nie zależy mu na zdrowym odżywianiu, więc je powiedzmy ciągle kanapki z serem żółtym, parówki, zupki chińskie itp. a to jak wiadomo dużo nie kosztuje. Moje jedzenie jest droższe (zwłaszcza poza sezonem, kiedy różne warzywa i owoce są drogie), ale za to jem sporo mniej, więc się równoważy. My za to podwyższamy sobie znacznie koszty utrzymania wyjściami do knajpy, jedzeniem w mieście itp. Oboje nie przepadamy za gotowaniem, więc łatwo się nawzajem nakręcamy na jedzenie w mieście. Ja sama sporo puszczam niepotrzebnej kasy na różne gazetki, książki, bizuterię (której mam sporo), kosmetyki z wyższej półki (twierdząc, że cena = jakość, a ja zasługuję na dobre rzeczy), kawę w mieście, wyjazdy itp. itd. . Ciężko się niestety odzwyczaić od tego |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na mieście też lubimy, kawki, żarcie, to jest to. Z kosmetyków luksusowych wyleczyłam się skutecznie, tylko perfumy pozostały i kremy, reszta kosztów zminimalizowana- z kolorówką przeszłam do niższej półki i nie narzeakam- ostatnio kupiłam tusz Maybelline za 29 zł. i jest BOSKI ![]() Cytat:
Ale fart ! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę, mi jakoś ciężko się wyleczyć, więc nadal chodzę po kolorówkę do douglasa czy sephory i daję się kusić na różne rzeczy, za które sporo przepłacam |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle lat ostatnię kasę wydawałam na drogą kolorówkę ![]() ![]() Wiadomo są rzeczy niezastąpione typu Meteorites Guerlain'a i te kupuję w Sephorze ale jak wydam 200 zł. raz na 2 lata (bo tyle ich używam-przy codziennym malowaniu) to wiem na 100%, że warto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebuję M lub L (raczej L) dziewczynki, które klikały w linki, moge prosić jeszcze raz??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tendencję do świecenia i z zasady odrzucam wszystko, co się świeci, a te meteoryty to taki jakby rozświetlacz, myślę, że dlatego są dla mnie złe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Haniu baw się dobrze !!!! Udanego urlopu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Miałam paskudną końcówkę dnia wczoraj, a raczej kawałek nocy. Padły mocne, raniące słowa z obydwu stron - nie wynikały one z chęci dokopania sobie, ale odkrywały smutną prawdę. Mój przypadek potwierdza, że ogromna miłość i przyjaźń nie wystarczą, żeby było wszystko ok. Chyba, że z naszą przyjaźnią jest coś nie tak. To tyle zwierzeń, nie będę się użalać. Dziś ostatni dzień w pracy - jutro wolne. Po pracy mam kupę roboty w domu. Nie dość, że mamy małe burdello, to trzeba poprasować ciuchy na jutro, skoczyć na jakieś zakupy (znowu...). Mierzyłam spódnicę, o której pisałam wczoraj (nieużywana, sprzed chyba 3 lat, albo 4, z Reserved). Pasuje idealnie (rozmiar S), ale zastanawiam się, czy jest w moim stylu i czy pasuje na mój wzrost (kończy się w połowie łydki, ja chudych łydek nie mam, no i wysoka nie jestem - 158 cm) To chyba nie najszczęśliwsza długość dla mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.