|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
![]() http://www.orchidsklepik.pl/akcesoria.php |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a zdjęcie 1 i 2 nie wykluczone, że to choroba... rozszerza się ta zamiana na liściu? w jakim miejscu stoją kwiatki w mocnym słońcu czy są cieniowane? a co do podłoża to to nie OS tylko lepiej EXTRA jest go więcej bo 4 litry http://www.orchidsklepik.pl/akcesoria_pokaz.php?id=95 Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-09-12 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zadomowienie
|
Na stronie internetowej Biedronki jest już potwierdzenie że od 23 września będą storczyki za 18,99 zł. Wiecie może jakie tam są zazwyczaj storczyki, jeśli chodzi o kolory i wzory?
![]() |
#2947 |
Raczkowanie
|
dawno nie miałam sie czym chwalić, a raczej nigdy, bo jak mi ciapek zakwitł to mnie nie było akurat w domu, i szybko przekwitł,
ale teraz chciałam wam zaprezentować że uprawa w szkle może sie powieść, włożyłam bidulke za 1 zł do szkła, a tak dla zabawy, na dnie karemzyd, i oczywiście grupa kora, miał dwa zmarnowane korzenia, a teraz cieszy oko, pełno nowych korzeni, i nowe liście, mam nadzieje że zakwitnie nie długo, drugi przypadek to kwiat który jest u mnie od 3 lat, i nie wiem do tej pory jakie ma kwiaty, w ciagu ostatniego pół roku bardzo duzo korzeni i liści puścił, i teraz cos mu wychodzi z pomiedzy liści, a ja mam nadzieje że to pęd, wiem że za małe by cos stwierdzic ![]() ![]() trzeci przypadek to kwiat który dwa miesiące temu przyniosła mi sąsiadka, niestety dziewczyna nie ma reki do kwiatów, i albo je przelewa albo zasusza, tego zasuszała, i stał w ciemnym koncie, u mnie w domu dostał kopa po asahi, i odżywkach i wypuścił dwa liście, z tego jeden troche karłowaty, i korzenia, a teraz coś idzie z boku, być może pęd, bo ponoc przesuszenie to sposób indukcji kwitnienia, sie okaże, ![]() Edytowane przez kundzia07 Czas edycji: 2010-09-13 o 12:10 Powód: zapominalstwo |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
na 1, i 4 zdjęciu to On w całej okazałości, a 2 i 3 to jego korzenia
![]() a i zapomniałam dodac jak go podlewam, ![]() nie to tylko tak sie wydaje, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
Z moim nowym nabytkiem nie jest dobrze, któraś z Was sugerowała czy nie gnije stożek na razie nie! ale nie wygląda to ładni i nie zdziwię się jak znacznie gnić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
za chwilkę wracam z fotkami moich nowych nabytków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Raczkowanie
|
Doriskap, warto spróbowac, bo u mnie reanimacja w karemzycie i kamykach sie kompletnie nie sprawdza, a w tym szkle o dziwo pieknie rośnie, drugiego też przeniosłam to naczynia. i zobaczymy za pewien czas,
wydaje mi sie nawet że w naczyniu On szybciej rośnie od pozostałych, albo trafiłam na taki okaz co mu to pasuje, albo mam szczęsie ![]() powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Raczkowanie
|
a wiecie co zaobserwowałam, że reanimowane storczyki, warto wkładac do kory, ale bardzo grubej i np pół doniczki, tak by podlewac storczyka co 4 dni, a wszystko zdazylyło przeschnąc,
2 tyg temu musiałam ciapka ratowac, dostał chorubsko, czarne plamy, wszystko powycinałam, usunełam i oczyściłam, ale i uszkodziłam go troche przy tym, a kożeni to tam nie wiele zostało, przytwierdzilam go drucikiem do doniczki, troche grubej kory, i resztki korzeni bardzo szybko przesychaja wraz z kora, wiec podlewam go dwa razy w tyg przez namaczanie, w dejonizowanej, a mocze go długo, nawet 4 godziny, i własnie zauwazyłam że puszcza korzonek, po 2 tyg ![]() nalewam do osłonki i zapominam o kwiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Rozeznanie
|
A więc tak... przedstawiam moje nowe nabytki ciapuś i zółty pasiak hehe
jak widać jasno żółty jest szalony z jednego oczka wychodzą nawet 2 przedłużenia pędu) a ze jego spodu wychodzi jakby pęd tylko niżej od dorosłego pędu dziwna sprawa... ciekawe czy to pęd czy keiki... ja już dawno limit wyczerpałam, a jeszcze w biedronce będą storki chyba mnie za chwilkę wyślą na odwyk... ciekawe czy od takich uzależnień już leczą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Jak pójdziemy wszystkie na raz to nie będą mieli wyjścia- zrobią nam terapię grupową
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2958 |
Wtajemniczenie
|
z rozsadzonego keika ktory mial tylko 2 korzonki wyrasta trzeci korzonek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kiedy dokładnie w Biedronce mają być storczyki? Musze w ten dzień się wybrać do miasta ![]() Edit: ![]() ![]()
Edytowane przez moniuleczka Czas edycji: 2010-09-13 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
od kiedy storki w biedronce.... kilka postów wyżej już była informacja ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a moj ciapek wypuszcza keika jakegos takiego plaskiego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- aha i jeszcze jeden zoltociapkowaty wypuszcza tez dwie lodyzki ![]() ![]() moj przesadzony-po raz kolejny uchował sie tylko z 1 korzonie-oklapl wiec go opryskałam wodą, ale nie podlałam. poprzedni przesadzny-radzi sobie doskonale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Raczkowanie
|
Piękny!!!
![]() Cava slodka ta jak to Ty mowisz "skundlona philadelfia" ![]() Breda...miedziak piękny!! W rzeczywistości jest pewnie jeszcze ładniejszy ![]() Widzę, że ogólnie to jakiś reanimacyjny szał panuje. U mnie na parapetach sałata w większości. Nowe listki, korzonki i jeden pęd w trakcie wzrostu ![]() Też czekam na dostawę w Biedronce, chociaż jak znam życie to nic szczególnego nie będzie. Mąz już się palcem w czoło puka jak wspominam o kolejnym nabytku, a i z miejscem na parapetach ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, ze w niedzielę pojechałam do OBI "po żarówki" ![]() ![]() ![]() A jaką tam pięknotę zostawiłam, jedna "tygrysica" ciemnożółta we wściekle pomarańczowe ciapki - kwiaty jak ogień aż świeciły od tych kolorów, druga, ciemnoczerwona w bordowe, prawie czarne ciapki. No ale nie da się kupić wszystkiego co się spodoba, żebym jeszcze miała gdzie postawić ![]()
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
to jest choroba, przez wakacje troche zapomniałam o storczykach i przychamowałam, ale teraz znów mysle czy nie przygarnąc bidulki jakiejs z przeceny, dobrze że nie było przecen jak byłam w LM,
![]() mam tylko 9 kwiatów w domu, (własciwie to 10, ale dwa są razem w doniczce, takie były od początku jak dorwałam je za 5 zł, i postanowiłam nie rozdzielać) i mam problem gdzie je stawiac, bo parapety mam zbyt słoneczne i pali kwiaty odrazu, wiec jesli cos juz kupie to jakąs miniaturke lub coś w tym stylu, a że kupuje na wyprzedazach tylko, to troche potrwa nim sie dorobie nowego kwiata ![]() życze wytrwałości na zakupach |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To musiał być na prawdę imponujący widok ![]() Ty wiesz, że ta muchołówka to może niegłupi patent? U mnie tez ziemiórki chyba latają. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czy któraś z Was spotkała się z skutecznymi sposobami dezynfekcji szklanych osłonek? zastanawiam się nad tym czym przemyć osłonkę bo chce do niej włożyć nowego kwiatka, a poprzedni lokator zachorował na jakiegoś grzyba i boję się, że mogłabym przenieść to innego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
nie będe cieniować jedynych okien w pokoju u rodziców i u mnie, wtedy w pokojach bylo by jak w norze
![]() a by nie paliło kwiatów to musiała bym połowe okna zakleic witrażami, wole kwiaty upychac na szafkach i /lub więcej nie kupowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno umyć wodą z mydłem i myślę, żeby przepłukać wrzątkiem, w wysokich temperaturach bakterie giną.
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.