"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 18:21   #2941
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ale nie uwieżę, ze zwracała uwagę na to co je jak tyła te 40 kg.... 20 ok, ale 40???

ja na razie- 16 tydzien, 3,5 kg, w rzyciu tyle na wadze nie widziałam u siebie;-)
To Cie pociesze....ja jestem w 10 tygodniu i jak wazylam sie jakoś w 8 tygodniu wazylam o 4 kg wiecej niz przed ciaza....a co bedzie do 9 miesiaca masakra n ale cóż i tak bywa....ja w sumie od poczatku ciazy leze a i jem wszystko na co tylko mam ochote...nie żałuje dzidzi a o wag sie bede martwic jak urodze i wykarmi maluszka narazie jego dobro jest dla mnie na 1 miejscu.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 18:23   #2942
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
ale nie uwieżę, ze zwracała uwagę na to co je jak tyła te 40 kg.... 20 ok, ale 40???

ja na razie- 16 tydzien, 3,5 kg, w rzyciu tyle na wadze nie widziałam u siebie;-)

oj o dietę to ona nie dbała jak sama przyznaje żarła a nie jadła potrafiła wstawać w nocy i zjeść całą czekoladę i kilka batoników.

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 18:25   #2943
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
byle nie 29.02, bo będzie miało "ruchome" urodziny
Ale w 2011 nie ma roku przestepnego...na szczescie

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-07-26, 18:27   #2944
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
oj o dietę to ona nie dbała jak sama przyznaje żarła a nie jadła potrafiła wstawać w nocy i zjeść całą czekoladę i kilka batoników.
ojojoj tak to ciezko utrzymac rozsadna wage

ja mam sklonnosci do tycia i ... uwielbiam slodkosci ale staram sie nie jesc nic juz po 19...i ograniczam troche swoje zachcianki - gdy mam chec na 3 paski czekolady - zjadam poltora .
Jak na razie nie przytylam i dzieki Bogu...ale ejszcze duzo czasu przede mna
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 18:34   #2945
kma1982
Wtajemniczenie

ja póki co nie przytyłam, a nawet schudłam, za to brzuszek jakby większy sie zrobił...

JustynaM, weszłam na Twoją galerię pazurkową - śliczności
Stary 2010-07-26, 19:10   #2946
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
dziękuję Ci bardzo Kochana!
...nieźle nie nad tym nagłowiłam

ja tu się modlę, żeby nie więcej niż 15 kg przytyć, a Wy mi piszecie, że niektóre kobietki przytyły ponad 20!!! ...a zresztą, co ja się martwię... mam tylko nadzieję, że po ciąży szybko wrócę do dawnej sylwetki

bdw: jeśli miałabym brać pod uwagę to, co dzieje się teraz z moją cerą to będę mieć ewidentnie córę! Dziewczyny, wyglądam okropnie...krosta na kroście...masakra! aż wstyd do ludzi wyjść w tym stanie
a w jakim stanie są Wasze buzie?
U mnie żadnych krostek i wyprysków, czasem pojawi się pojedynczy ale zaraz znika

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
ja kupiłam sobie żel oczyszczający z garniera taki z peelingiem i tonik do młodej cery...średnio to pomaga ale chociaż troche oczyszcza... u mnie bardziej są to zaskórniaki i niewiele z tym można zrobić... wole o tym nie myśleć... teraz chłodniej to jakiś podkład na buzkę nakładam i trochę lepiej...
Ja też mam czasem zaskórniaki i kupiłam w piątek Clean & Clear tonik przeciw wągrom i zaskórniakom, rewelacja !!! POlecam . Kilka dni używania i widzę różnice

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
problemy z cerą miałam przed ciążą teraz jest super .Ja ogólnie miałam problemy z prolaktyną także ciąża była też zaleceniem kilku lekarzy.Mam nadzieję że guzki w piersiach też zniknęły.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam mało bo jakieś 11-12 kg ,ale znajoma przytyła 40 kg ,ale zawzięła się i wszystko zrzuciła i w momencie jak osiągnęła wagę idealną dowiedziała się że jest znowu w ciąży
No to nieźle miała Najpierw staraj się aby zrzucic co do kg a tu bach znowu się tyje bo dzidzia w brzuszku
Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Widzisz to spora różnica. Ja mam termin na koniec lutego 26 wedlug lekarza a z usg 28 luty.Ciekawe czy mi sie termin zblizy do twojego czy twoj do mojegoPozdrawiam i życze spokojnej ciązy u mnie niestety nienajlepeije sie zaczelo...bo w 6 tygodniu plsmilam ale mam nadzieje ze w dalszym stadium bedzie lepiej
Raczej będziecie miały terminy tak jak piszesz końcówka lutego, u mnie 11 tydzień i 1 dzień i termin mam na 17

Cytat:
byle nie 29.02, bo będzie miało "ruchome" urodziny
Mój teść ma ruchome Cały czas jest młody I według obchodzonych urodzin ma 25 lat

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ja póki co nie przytyłam, a nawet schudłam, za to brzuszek jakby większy sie zrobił...

JustynaM, weszłam na Twoją galerię pazurkową - śliczności
Ja na pierwszej wizycie ważyłam 60kg ,tj w 7 tygodniu a później przez wymioty zrzuciłam 4kg i jak na razie przytyłam znów 1

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 07:05   #2947
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

witajcie
muron my to chyba figurą podobne jesteśmy, bo brzuch po zdjęciu jak widziałam to podobny i ja też przytyłam 3 kilo
w dalszy ciągu na nic nie mam ochoty do jedzenia tylko owoce, wczoraj w restauracji nawet kurczaka z talerza nie zjadłam tylko pomidora, paprykę i sałatę, a mimo to tyję
mięso już nie pamiętam jak smakuje, bo mnie sam zapach obrzydza, a co dopiero jedzenie
sałatki też robię, bo na to mam ochotę, ale ja nie gotuję warzyw, tylko z surowych
dzisiaj mnie wzięło na tosty i jem właśnie na śniadanko, potem koło 13 zupka i tyle, a w ciągu dnia, kawałek arbuza ze 2 nektarynki na pewno grejpfrut i to by było na tyle. Tak moje jedzenie wygląda w ciąży.
szczerze to chciałabym chociaż troszkę mięska dla dzidzi zjeść, ale nie mogę....
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 08:08   #2948
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiola 1225 Pokaż wiadomość
witajcie
muron my to chyba figurą podobne jesteśmy, bo brzuch po zdjęciu jak widziałam to podobny i ja też przytyłam 3 kilo
w dalszy ciągu na nic nie mam ochoty do jedzenia tylko owoce, wczoraj w restauracji nawet kurczaka z talerza nie zjadłam tylko pomidora, paprykę i sałatę, a mimo to tyję
mięso już nie pamiętam jak smakuje, bo mnie sam zapach obrzydza, a co dopiero jedzenie
sałatki też robię, bo na to mam ochotę, ale ja nie gotuję warzyw, tylko z surowych
dzisiaj mnie wzięło na tosty i jem właśnie na śniadanko, potem koło 13 zupka i tyle, a w ciągu dnia, kawałek arbuza ze 2 nektarynki na pewno grejpfrut i to by było na tyle. Tak moje jedzenie wygląda w ciąży.
szczerze to chciałabym chociaż troszkę mięska dla dzidzi zjeść, ale nie mogę....
skoro nie możesz jeść mięsa /ja też nie, bo mnie odrzuca/, to chociaż jedz nabiał w postaci jogurtów czy serków wiejskich, bo inaczej wapń wyciągnie Ci z zębów i kości. niestety musi być nabiał zamiast białka z mięsa.
ogólnie zauważyłam, że jem już znacznie mniej niż w I trym, bo przynajmniej nie mam mdłości i nie muszę tego zajadać. ale jak czuję grila, widzę mięso.. to fu..
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:03   #2949
e_rosa
Raczkowanie

hej dziewczynki, znowu nie jestem w stanie przeczytać tego co napisałyście. Mam pytanko czy któraś z was czuje już ruchy dzidzi? ja jestm w 17 tyg. i od kilku dni mam wrażenie że coś smyra w środku się zastanawiam czy to może być to. Szczególnie czuje wieczorem jak leżę w łóżku. A jak to u was wygląda?
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:05   #2950
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

Layla
najgorzej,że jak nie byłam w ciąży to nie lubiłam nabiału i tak zostało, nawet kawy z mlekiem nie wypije, chociaż ostatnio zjadłam twaróg, którego wcześniej nienawidziłam, ale to była jednorazowa zachcianka....
ale z jedzeniem tak samo miałam w 1 ciąży i zęby są super i dziecko jest oki, chociaż problemów zdrowotnych z nim miałam mnóstwo, ale na szczęście to już za nami i od 2 lat mamy spokój.
jeżeli chodzi o zęby to jest to moja obsesja, lubię chodzić do dentysty, tak że mam nadzieję ze będzie dobrze, natomiast włosy zawsze miałam do
delikatnie mówiąc i nic nie pomaga, cerę zawsze miałam idealną do porodu, potem jakaś masakra, może to po ciąży, a może też wiek
na dzień dzisiejszy w 2 ciąży jest całkiem ładna, mam nadzieję ze nie wywróży to 2 chłopaka, chciałabym dziewczynkę, ale mam jakieś przeczucie , że bedzie chłopak .....nie wiem czemu,

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

e rosa
ja czuję motyle i wiem po 1 ciąży że to to, mam młodszą ciążę ale podobno w 2 wcześniej czuć.jestem w 15 tygodniu
Stary 2010-07-27, 09:11   #2951
cytrynka3002
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Ostatnio mam tyle spraw na głowie, że rzadko wchodzę na forum, ale staram się śledzić Wasze wpisy. U mnie wszystko w porządku, mam więcej energii, dlatego rzadko siedzę w domu. Jutro mój mężulek bierze kilka dni urlopu i jedziemy do teściowej pod Warszawę troszkę odpocząć sobie od miasta i zgiełku.
Ja też nie mogę już doczekać się ruchów dziecka, ale to jeszcze trochę - pewnie jakoś pod koniec sierpnia mi się uda. życzę Wam miłego dnia, uważajcie na siebie i Wasze maluszki.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 09:25   #2952
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
Raczej będziecie miały terminy tak jak piszesz końcówka lutego, u mnie 11 tydzień i 1 dzień i termin mam na 17

Cos mi suwaczki zle chodza, drugi tydzien pokazują mi 11 tydzien, termin mam na 10go, czyli wczesniej o tydzien niz ty a na suwaczkach jestem tylko 2 dni dalej niz ty kiedy miałaś pierwszy dzien ostatniej miesiaczki? ja 7 maja.

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:28   #2953
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

mi też źle chodzą suwaczki, ale już się tym nie przejmuję, ja jestem w 14 tydzień i 3 dzień
Stary 2010-07-27, 09:33   #2954
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
Cos mi suwaczki zle chodza, drugi tydzien pokazują mi 11 tydzien, termin mam na 10go, czyli wczesniej o tydzien niz ty a na suwaczkach jestem tylko 2 dni dalej niz ty kiedy miałaś pierwszy dzien ostatniej miesiaczki? ja 7 maja.
Ja ostatnią miałam 9 maja

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:39   #2955
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
witajcie
Wiolu to może chociaz na rybke sie skusisz jest bardzo zdrowa. Albo zaproponuje Ci moja ulubiona sałatke...jest z kurczakiem ale jak lubisz sałatke to moze te kawalki miesa nie zrobia ci roznicy. Wiec podaje skladniki....
- kapusta pekińska
- pomidory
- ogórki
-ja dodaje oliwki bo uwielbiam
- Podsmazyc kawalki piersi na patelni, wczesniej optoczyc je w przyprawie do kurczaka lub kebeb/gyros
- ser feta
- na koniec całośc polac sosem czosnkowym , ja go robie sama mieszam pol na pol majonez ze smietana lub jogurtem naturalnym, czosnek, sol, pieprz, bazylia i tymianek.
Polecam i zycze smacznego ..jest szybka w przygotowaniu i zdrowa ma miesko ale sie go specjalnie nie czuje.....my ja uwielbiamy, czesto robimy,

A jak nie lubisz oliwek mozesz spokojnie je zastapic kukurydza

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-07-27, 09:58   #2956
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
To Cie pociesze....ja jestem w 10 tygodniu i jak wazylam sie jakoś w 8 tygodniu wazylam o 4 kg wiecej niz przed ciaza....a co bedzie do 9 miesiaca masakra n ale cóż i tak bywa....ja w sumie od poczatku ciazy leze a i jem wszystko na co tylko mam ochote...nie żałuje dzidzi a o wag sie bede martwic jak urodze i wykarmi maluszka narazie jego dobro jest dla mnie na 1 miejscu.
tylko otyła mama-niezdrowa mama;-)
Ja staram nie jeść smazonego, tłuszczu jem mało, bo mój żółądek ma problemy od małego z jego trawieniem, mało pieczywa, dużo mięsa+surówek, warzywa owoce
Ja zwracam uwagę na to co jem. Co nie znaczy, że odmówię sobie pizzy raz na jakiś czas itd.;-) Czytaj zaraz jadę na pizzę!!!;-)
Kobieta w ciąży potrzebuje tylko ok 200-300 kalorii dziennie więcej

A dzidziuś siostry, rodziła w zeszły pon., trafił do szpitala, poziom bilirubiny za wysoki (żółtaczka nie schodzi) i leży malutkie w inkubatorze naświetlany z opaską na oczach i kroplówką w łapce, buuu

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Ja staram nie jeść smazonego, tłuszczu jem mało, bo mój żółądek ma problemy od małego z jego trawieniem, mało pieczywa, dużo mięsa+surówek, warzywa owoce
Ja zwracam uwagę na to co jem. Co nie znaczy, że odmówię sobie pizzy raz na jakiś czas itd.;-) Czytaj zaraz jadę na pizzę!!!;-)

A dzidziuś siostry, rodziła w zeszły pon., trafił do szpitala, poziom bilirubiny za wysoki (żółtaczka nie schodzi) i leży malutkie w inkubatorze naświetlany z opaską na oczach i kroplówką w łapce, buuu
ja mam drobne krosteczki na czole i masakryczne przetłuszczanie, ale tłustą cerę to miałam zawsze. jako nastolatka mama ciągała mnie po dermatologach. A i tak okazało się, że o hormonalne i dopiero piguły anty dały efekt;-) Potem je zarzuciłam i bałam się powrotu. Ale okazało się, że wszystko się unormowało, ja się zestarzałam a tu ciąza i krostki. Ale tylko na czole, a że mam grzywkę "to se radzę" ;-) Ja polecam Normaderm Vichy

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 10:18   #2957
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

ja mam drobne krosteczki na czole i masakryczne przetłuszczanie, ale tłustą cerę to miałam zawsze. jako nastolatka mama ciągała mnie po dermatologach. A i tak okazało się, że o hormonalne i dopiero piguły anty dały efekt;-) Potem je zarzuciłam i bałam się powrotu. Ale okazało się, że wszystko się unormowało, ja się zestarzałam a tu ciąza i krostki. Ale tylko na czole, a że mam grzywkę "to se radzę" ;-) Ja polecam Normaderm Vichy
Myślisz, że ja się opycham???? Nie...doskonale wiem ze otyłośc nie wychgodzi na zdrowie ani dziecku ani mamie....jem to na co mam ochote ale to nie znaczy ze pochlaniam kilogramami. Słodyczy nie jem bo jakos na slodkie specjalnie nie mam ochoty raz na jakis czas cos slodkiego zjem. Nie jem jakis nad wyraz tlustych rzeczy, jem duzo owocow, nie szaleje z fast foodami....i nie wyznaje zSADY ZE W CIAZY TRZEBA JESC ZA DWOJE tylko jest jedna roznica miedzy mna a toba.....ty ruszasz sie i to co zjesz to spalasz a ja niestety wiekszosc czasu leze w łóżku dlatego tak tyje!!!!!

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-07-27, 10:42   #2958
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

Justine
sałątka super dziękuję bardzo, robię bardzo podobną, tylko że kurczak i tak odpada, jak mój TŻ zrobił potrawkę z kurczaka to i tak wygrzebywałam kurczaka, ale ja tak mam , jak mama robiła bigos, to ja wędlinę i mięso potrafiłam godzinę wydłubywać, nie jestem wegetarianką bo zwierzęta bo to czy tamto, tylko dlatego że nie lubię, aczkolwiek wegetarianką do końca też nie jestem bo od czasu do czasu( czytaj raz na 2 miesiące) zjem mięso, dzisiaj na przykład będzie sznycel,
jutro na pewno rybka
pizzy nie jem, w ogóle nigdy nie przepadałam, teraz mnie odrzuciło, nie jem chipsów i paluszków, za to mam cały czas ochotę na frytki i słodkie, ale oczywiście ograniczam się jak mogę,
na szczęście z TŻ kupiliśmy taką frytownicę co dajesz łyżeczkę oleju i na tym robisz frytki i są super więc może nie przytyję od frytek za bardzo. ja całe życie na diecie, frytownicę kupiliśmy rok temu, na dzień dzisiejszy uważam to za zakup życia!!!!!!!!!!!!!!!:ehem :
Stary 2010-07-27, 10:53   #2959
oliwiakp
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Ostatnio jakoś nie mam zbytnio czasu tu zaglądać bo od kilku dni mam remont no i trwaja przygotowania do ślubu a to przecież już tuż tuż
Czytając wasze posty widze ze nie tylko mnie kusi kupować ciuszki itd. Ale powiedzialam sobie ze poczekam do wrzesnia wtedy zaczne kompletować dziecieca garderobę.
W czwartek mam miec badanie genetyczne i już od kilku dni bardzo sie stresuję zastanawiam sie czy wszystko bedzie w porzadku. Dobrze że sama tam nie ide (będzie toważyszył mi mój TŻ - poraz pierwszy zobaczy swoje arcydzieło )

Mam pytanie od kilku dni dokucza mi drętwienie prawej nogi od łydki do stopy szczególnie w pozycji leżacej na prawej stronie. Czy to normalne??
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 11:01   #2960
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Dzień Dobry!

Ja tu główkuje nad imieniem dla chłopca, a TŻowi się śniło, że urodziłam dziewczynkę Przebudził mnie w nocy podekscytowany, że śnił Mu się poród, a ja na to, że może być spokojny, bo to dopiero za jakieś pół roku I poszliśmy spać dalej

W sumie w mojej Rodzinie ostatnio dwóch chłopców się urodziło, więc chciałabym się wyłamać i urodzić dziewczynkę, ale w gruncie rzeczy jest mi to obojętne Oby zdrowe było, to jest najważniejsze!

Zastanawiam się nad Nikodemem. Co myślicie?

Moja waga nie rusza się z miejsca. To chyba dobrze?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwiakp Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ostatnio jakoś nie mam zbytnio czasu tu zaglądać bo od kilku dni mam remont no i trwaja przygotowania do ślubu a to przecież już tuż tuż
Czytając wasze posty widze ze nie tylko mnie kusi kupować ciuszki itd. Ale powiedzialam sobie ze poczekam do wrzesnia wtedy zaczne kompletować dziecieca garderobę.
W czwartek mam miec badanie genetyczne i już od kilku dni bardzo sie stresuję zastanawiam sie czy wszystko bedzie w porzadku. Dobrze że sama tam nie ide (będzie toważyszył mi mój TŻ - poraz pierwszy zobaczy swoje arcydzieło )

Mam pytanie od kilku dni dokucza mi drętwienie prawej nogi od łydki do stopy szczególnie w pozycji leżacej na prawej stronie. Czy to normalne??
Hej!
Ja też się zastanawiam nad tym usg genetycznym i muszę się w końcu zarejestrować!
Nie denerwuj się, TŻ będzie z Tobą, a wiadomo, że razem zawsze raźniej
A co do drętwienia to może po prostu źle spałaś? Mi jakiś czas temu tak ramię drętwiało. Trwało to kilka dni. Podejrzewam, że to po nocy...

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:24   #2961
oliwiakp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Ja tu główkuje nad imieniem dla chłopca, a TŻowi się śniło, że urodziłam dziewczynkę Przebudził mnie w nocy podekscytowany, że śnił Mu się poród, a ja na to, że może być spokojny, bo to dopiero za jakieś pół roku I poszliśmy spać dalej

W sumie w mojej Rodzinie ostatnio dwóch chłopców się urodziło, więc chciałabym się wyłamać i urodzić dziewczynkę, ale w gruncie rzeczy jest mi to obojętne Oby zdrowe było, to jest najważniejsze!

Zastanawiam się nad Nikodemem. Co myślicie?

Moja waga nie rusza się z miejsca. To chyba dobrze?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Hej!
Ja też się zastanawiam nad tym usg genetycznym i muszę się w końcu zarejestrować!
Nie denerwuj się, TŻ będzie z Tobą, a wiadomo, że razem zawsze raźniej
A co do drętwienia to może po prostu źle spałaś? Mi jakiś czas temu tak ramię drętwiało. Trwało to kilka dni. Podejrzewam, że to po nocy...
To drętwienie mam od kilku dni i zawsze jak sie klade na tej stronie. Raz tak mialam że tem mrowki nie chcialy zejsc mi z nogi. Pomyslalam ze dzidzius gdzies sie nozka lub raczka oparl i zaczelam ruszac brzuszkiem no i po jakims czasie przeszlo. Moze rzeczywiscie dzidzius szybko rosnie i gdzies tam sie opiera jak sie klade na tej stronie.
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 11:25   #2962
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Justine
na szczęście z TŻ kupiliśmy taką frytownicę co dajesz łyżeczkę oleju i na tym robisz frytki i są super więc może nie przytyję od frytek za bardzo. ja całe życie na diecie, frytownicę kupiliśmy rok temu, na dzień dzisiejszy uważam to za zakup życia!!!!!!!!!!!!!!!:ehem :
jaka to frytownica?? kupiłabym Tżtowi bo on uwielbia frytki, a my mamy taką zwykłą...

dzisiaj mam wizytę u gina, od rana boli mnie brzuch i mam stresa, no i nosi mnie straszne hehe, ale to u mnie normalne
Stary 2010-07-27, 11:48   #2963
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

tak mnie zaciekawiła ta frytkownica z łyżką oleju że znalazłam

http://allegro.pl/item1161189667_fry...zka_oleju.html

tefala... ale trochę ciężko jak na czas obecny z portfelem bo dość droga jest a teraz truję TŻtowi że musimy kupić dobry blender - co by zupki bobaskowi kręcić na krem
Stary 2010-07-27, 12:18   #2964
agape
Zadomowienie

fajna taka frytownica... a tu remont przed nami wiec nie mam co liczyc

achh jak mnie korcą te ciuszki i do tego takie fajne wyprzedaże ale TŻ jest nieugięty i nie pozwala mi "zawalać" mieszkania rzeczami i tak narazie nie potrzebnymi
ale postanowiłam że zabiorę się za szycie pościeli, chciałabym zeby była inna i będzie z naszywkami i już sobie zaprojektowałam też pled do łóżeczka i i wózka i jeszcze śpiworek so spania i tego mi TŻ nie zabroni bo to dużo czasu zajmie a jak będę miała brzuch jak balon top przeciez szyc mi sie nie będzie chciało jak się uda się pochwalę a jak nie to puszcze w niepamięć

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:22   #2965
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
tak mnie zaciekawiła ta frytkownica z łyżką oleju że znalazłam

http://allegro.pl/item1161189667_fry...zka_oleju.html

tefala... ale trochę ciężko jak na czas obecny z portfelem bo dość droga jest a teraz truję TŻtowi że musimy kupić dobry blender - co by zupki bobaskowi kręcić na krem

JA tam się nie znam ale robienie frytrk w takij frytkownicy to chyba tak jak robienie w piekarkiu bez oleju, nie są tłuste (no ale i smak już nie ten). Nie ma to jak swojskie frytki na głębokim oleju a nie te sklepowe mrożonki feee.

A co do dziewczyn które mają problemy z jedzeniem to się nie martwcie bo wszytko minie, jedzcie tylko to na co macie ochtę i będzie ok, ja się w nocy budziłam z bólem brzucha z głodu a nie dałam rady nic zjeść, ale mi już właściwie na wszytko puściło, tylko nie dam rady jeść grilowanego mięsa bo mi potem strasznie nie dobrze. Ale naważniejsze zwkła herbata już normalnie smakuje, już dość miałam ekseperymentów z herbatami (a szafka cała zawalona jakimiś smakowymi wymysłami - ciekawe kto to kiedyś wypije). A najlepsze że wcale nie ciągło nie mnie do ogórków i do kwaśnego a raczej w stronę słodycz, ogóra nie jadłam ani jednego ale wczoraj tż robiłam kanapkę z ogóekirm kiszonym (on to też ma czasem pomysły jak baba w ciąży) i ugryzłam kawałek, no i jak bym nowy smak odkryła w swoim życiu - zjadłam pół słoika. Eh jak pomyśle to znowu chce ale właśnie płatki z mlekiem skończyłam to może troche odczekam
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 12:33   #2966
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

ja robię frytki do tej frytownicy z normalnych ziemniaków, ale starych ziemniaków, teraz są nowe i używam mrożone frytki, tak mi smakują te frytki, że już nie zjem takich kapiących olejem,
ja frytki uwielbiam i cieszę się że mogę ciutkę częściej jeść niż te normalne|(oczywiście bez przesady)
ja nie kupuję ubranek jak już wcześniej pisałam, wczoraj zakupiłam łóżeczko drewexa, miałam kupić turystyczne, ale była okazja to kupiłam normalne, z 1 synkiem też miałam drewexa i byłam bardzo zadowolona
mam problem natomiast z pościelą
Stary 2010-07-27, 13:02   #2967
achaia
Raczkowanie

Witam po przerwie urlopowej

nadrabiałam Was 2 dni!!!!

Ta pogoda mnie zabije jak nie upały to teraz pada brrr ale nie narzekam bo w sumie upały wymęczyły mnie okrutnie bom raczej zimnolubna
Poleniuchowałam na działce z TZ, napchałam grilowanym mięskiem i pieczonymi ziemniaczkami mlask mlask

Widzę że imiona były na tapecie u nas na razie stanęło na Patrycji a dla chłopca wciąż brak pomysłu
Mąż bardzo nalega na ujawnienie płci - ja do tej pory chciałam czekać do porodu ale widzę że bardzo bardzo mu zależy. I juz sama nie wiem....

A dzisiaj byliśmy na wizycie kontrolnej w 17 tyg i na razie trzymamy się nieźle. Podejrzeliśmy malucha i brykał sobie w najlepsze
A za tydzień Usg z oceną płodu więc proszę o kciuki

Na wadze +1,5 kg od początku a brzuch mam wg mnie duży bardzo

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, znowu nie jestem w stanie przeczytać tego co napisałyście. Mam pytanko czy któraś z was czuje już ruchy dzidzi? ja jestm w 17 tyg. i od kilku dni mam wrażenie że coś smyra w środku się zastanawiam czy to może być to. Szczególnie czuje wieczorem jak leżę w łóżku. A jak to u was wygląda?
Ja tez ja też Mam dokładnie 16w4d i też od jakiegoś czasu czuję hmm dziwną aktywność w brzuchu Jakby bąbelki pękały albo czasami takie ni to muśnięcie ni to dotyk?? Tak bardzo w dole brzucha czasami.

Cytat:
Ach zdradź co to za frytkownica proszę Ja uwielbiam frytki, mąż się drze że dziecko źle odżywiam ale to obsesja hihi i muszę muszę zjeść frytki raz w tygodniu ogólnie słodycze w ciąży mało mnie obchodzą zjeść zjem ale bez dramatu za to chipsy i frytki mogłabym jeśc non stop

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ale postanowiłam że zabiorę się za szycie pościeli, chciałabym zeby była inna i będzie z naszywkami i już sobie zaprojektowałam też pled do łóżeczka i i wózka i jeszcze śpiworek so spania i tego mi TŻ nie zabroni bo to dużo czasu zajmie a jak będę miała brzuch jak balon top przeciez szyc mi sie nie będzie chciało jak się uda się pochwalę a jak nie to puszcze w niepamięć
zazdraszczam umiejętności szycia też bym chciała maleństwu poszewkę na podusie i zasłonki sama uszyc ale niestety talent zerowy

A tu proszę mój brzuchol w 16 tyg skończonym.
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 13:10   #2968
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Achaia ale Ci się dzidzi rozpycha już
już niedługo i płeć będzie można znać...rany jak ja już bym chciała być w 18tyg
Stary 2010-07-27, 13:21   #2969
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

hejka Babeczki

zaraz poprawie Liste

u mnie jakos leci....jakos....

w Czwartek ide na wizyte to sie dowiem czy oki z dzidzia
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 13:25   #2970
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
hejka Babeczki

zaraz poprawie Liste

u mnie jakos leci....jakos....

w Czwartek ide na wizyte to sie dowiem czy oki z dzidzia
a samopoczucie jak?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości