|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
ania-ja też trzymam mocno
trzymaj się! |
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
kurde w takim razie muszę sobie kartkę przykleić na laptopa bo ja nigdy nie pamiętam o tych ćwiczeniach
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezawsze no ciekawe która i kiedy u nas zgasi światło
|
|
|
|
|
#2945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Ania z drugiej strony tak sobie mysle, ze w sumie dobrze bedziesz juz miala z glowy porod a nie czekala bog wie na co
Mi sie juz nie chce byc w ciazy naprawde znudzilo mi sie juz i wolalabym miec ambitniejsza role w zyciu juz jako mama a nie ciezarna |
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
U mnie:
ktg ok, nic ciekawego na nim nie bylo a wizyta, a taka sobie.. bo ginkowi mowimy jaki ciezki porod byl poprzedni, jaka trauma poporodowa, ze do psychologa chodzilam itp (mama weszla ze mna zeby wzmocnic dzialanie tych slow, a i pewnie ja bym nie miala odwagi powiedziec).. i sie produkujemy a on mowi : "i urodzila?" mowimy "tak urodzilam", mama dopowiada, ale panie doktorze 3 dni rodzila, a on znow na to: "ale urodzila? urodzila. więc i teraz urodzi". Myslalam ze mi japa odleci, potem juz mama wyszla. Ja mu jeszcze mowie o tym zlym oddychaniu, o bolach brzucha przy ruchach malego, o bolu w okolicach szyjki itp, a on mi na to NIC... Zbadal, nic sie nie dzieje, nie rozwiera itp. Usg zrobil, dosc dlugo mi jezdzil, az wszystko mnie boli choc sama nie wiem czego szukal. Najlepsze! Maly ma ok 3560g!!!! a 21 czerwca, czyli ok 1,5 tyg temu wychodzil 2350, ze niby ma maly brzuszek. Czyli najprawdopodobniej moj gin sie pomylil.. bo ten teraz sprawdzal kilka razy, bral pare razy wymiar brzuszka (bo podobno ten byl za maly). Czyli wyglada na to ze urodze klocusia malego.. Co jeszcze.. kazal mi brac zelazo! bo niby za malo mam (tyle ze wyniki mam takie cala ciaze.. a ten teraz kaze mi brac:/) Wogole dal mi globulki dopochwowe na 6 dni ze sie "oczyscic przed porodem" - dostala ktoras z was? I wogole powiedzial ze zero seksu!!! czemu? nic mi nie ma, rodzic bym juz mogla.. moze zeby juz sie "nie brudzic" skoro mam brac te globulki az do ktg.. :/ Dziwne to wszystko, ale jakoś specjalnie nie chce mi sie tego przestrzegac, tzn moze sie trafi w weekend jeszcze jakis 1 seks.. bo przeciez maz przyjedzie, no a w niedz wieczorem mąż znow jedzie, wiec cala niedziela pewnie bedzie juz bez upsia upsia... I jeszcze powiedzial tylko ze jakby wody odeszly i miala skurcze co 10 min (tylko nie pamietam czy powiedzial, ze jak odejda wody+ co 10 min skurcze czy wody lub skurcze co 10..) to do szpitala mam jechac, a jak nie to dopiero w srode na ktg. Ehh mam juz dosc No i dziewczynki mnie tez bola stopy, parzą i wogole.. kremy do stop chlodzące nie dzialaja, nie wiem co z nimi zrobic.. chyba lodem oblozyc.. Ja juz chce byc bez brzucha z dzidzia w wozyyyyyyyyyczku! Czemu musze jeszcze chodzic z dzidzia w brzusiu, przeciez wszystko ok, dzidzia donoszona, to troche nie sprawiedliwe, ze jak juz mozna to nie przychodzi, a tyle innych kobitek ma zagrożoną ciąze albo grozi przedwczesnym porodem.. Nie moze byc wszystko poukladane, tak zeby wszytkim bylo dobrze?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
idealne no dziwna ta wizyta a lekarz to taki rutyniarz jak dla mnie...
ja skurcze mam co okolo 12-13 minut ale raz slabsze raz mocniejsze. zobaczymy. zrobilam koktail z truskawek a teraz ide podlewac kwiatki |
|
|
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- U mnie wczoraj prawie 80,5kg, 110 w biodrach i 113 w brzuchu (chyba bo teraz nie pamietam dokladnie).. |
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Idealne mam nadzieje, ze szybciutko urodzisz, drugi porod bedzie lzejszy zobaczysz. Kciuki trzymam za Ciebie !!!
|
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
idealneciało bo lekarze tacy właśnie są :/ nie traktują indywidualnie. co do seksu to szkoda, że się go poprostu nie spytałaś bo ja ci nie powiem bo nie wiem czego ci zakazał ;/
a z tymi skórczami i odejściem wód to raczej albo to albo to nie muszą być razem ![]() wstawie wam mój brzuch z 33 tygodnia i 35 tygodnia i co najdziwniejsze widac dużą różnice ( tak mi się wydaje )a w pomiarach wychodzi zaledwie 3 cm różnicy w pasie ( o ile o czymś takim jak pas można mówić ) i 2 cm w brzuchu czyli na wysokości pępka a wygląda na więcej aaa i waga to 0.5 kg różnicy więc też nie dużo Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-07-01 o 19:48 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 | |
|
Raczkowanie
|
zuziunia, anoxa, papeteria śliczne brzuszki
![]() aniaa22 trzymam kciuki za Ciebie ![]() Cytat:
![]() a mnie dziś troche brzuch pobolewa, malego czuje juz tak bardzo nisko jak mnie tam smyra. Ale ciesze sie bo jutro wieczorem bedzie juz mezus, ponad miesiac byl w Holandii i w koncu przyjezdza |
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia niewiele ale tez mi sie tak wydaje
wiolek piekna piłka ci wyrosła a ty zgrabniutka ![]() idealne no troche dziwny ten dok. kociamborek dzięki
|
|
|
|
#2955 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
śliczny noo i widać znaczną różnicę, moj jest wielkością podobny i też mi sie zaczerwienilo miejsce po kolczyku
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo zgrabny
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
idealne - no to będzie "wielki mały człowiek"
|
|
|
|
#2960 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
ja też ćwiczę jak mi sie przypomni
![]() idealnecialo jakiś dziwny ten Twój ginek naprawdę, ale nic się nie martw kochana wszystko będzie dobrze
|
#2962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Mmmm a co tam jest? i jak zrobilas? mmmmmmm |
|
|
|
|
#2963 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny slyszalyscie cos na temat oleju rycynowego na wywolanie porodu? Ja chyba go sprobuje jak bede w 41 tyg. ciazy ,podobno kobitki juz nawet tego samego albo nastepnego dnia mialy dzieciaczki przy sobie. U mnie tu czekaja nawet do 43 tyg. ciazy ,a przeciez to moze byc zagrozenie dla dziecka. Musze poszukac wiecej opinii w internecie na temat tego specyfiku
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
idealne dziwna ta wizyta :/
wiolek widać różnice brzuś śliczny...a ja jestem strasznie senna, normalnie bym poszła luli... |
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na wywołanie porodu to pierwsze słyszę
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem! bylam na lodach, kupilam stanik do karmienia i tz wypucowal samochod, a ja nadzorowalam
![]() aniu jak tam skurcze? czesciej?mocniej?ja bym chyba sraczki dostala
|
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak nie zacznie to oni zaczną za ciebie, no to byc moze z naszej grupki pierwsza zobaczysz dzidzie.. A to ona ten masaz ci robila bo mialas 2,5 tak? inaczej by nie robila?! ja tez chce miec splaszczone+rozwarcie (tylko masazu nie )Nie bojaj sie bedzie dobrze ![]() Wogole widzisz, poszlas i uslyszalas to o czym ja marzylam uslyszec:P a u mnie dupsia i nic.. |
|
|
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
a wiec w wtorek na wizycie wszystko ok, delikatne skurcze tylko byly a wczoraj pojechalismy umowic sie na cesarkę i byly az do 60,puls malego do 190 ale spoko, po wywiadzie puscili mnie do domu i mialam dzis jechac do przychodni gina bo on ma gabinet z takim innym ktorego mi ordynator wyznaczyl na cc. Ale...od wieczora coraz bardziej mnie łapały skurcze ale n ie jakos bolesne, rano znow troszke ale im b ylo cieplej tym mi gorzej i po poludniu pojechalam do lekarza bo zaczely sie skurcze co 8-10 min, co drugi byl dosc bolesny, dostalam biegunki silnej, a potem zaczal mi co wizyte w wc odchodzic taki zielony,gęsty sluz w sporych ilosciach. Ale po badaniu nic sie nie skraca i nie otwiera co dla mnie nie jest nowoscią bo ostatnio juz wod nie bylo a nic sie nie chcialo dziać, wiec jestem w domu,mam zakaz wychodzenia na dwor jak jest cieplo,nic nie nosic i sie pilonowac jeszcze 3 tyg.CC mam miec 26.07 a dzien wczesniej przyjsc do szpitala ale co do godzin to jutro mi lekarza dokladnie zadzwoni...mam stresa bo jak mam spokojnie lezec jak wtedy skupiam sie na bólu a pozatym moje male tornado nie pozwala mi a pomoc przyjedzie za tydzien...no istna masakra jakas....musze zaciskac nogi mocniej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

trzymaj się!

)to nieco sie obnizył
...przepraszam za mój niewyjściowy look
powodzenia z nauką

walnela mi masaz szyjki (tak bolalo ze myslalam ze z tego fotela spadne
chyba sobie wyobrazacie moja mine. zlazlam z tego fotela, ubralam sie no i sie pytam jak to a ona ze nie moge chodzic z takim rozwarciem dlugo i jak masaz nie pomoze to do szpitala i tam mnie zbadaja i podejma decyzje czy wywolywac itd
)