Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 18:57   #2941
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

ania-ja też trzymam mocno trzymaj się!
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:58   #2942
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

własnie na watku majowo - czerwcowym ostatnia z dwóch kobitek zakomunikowała ze jej odeszły wody
Nie chcialabym byc ostatnia
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam pytanie co do ćwiczeń mięśni kegla. Czy oprócz Marty któraś ćwiczy? Bo ja nie wiem czy to ma sens skoro u mnie jak trzeba to i tak nacinają. Tak samo nie wiem jak z masażem krocza.
a w ogóle kurcze ze mnie taki leń, że nawet innych ćwiczeń które były na SR nie robię
Ja cwicze, ale teraz inaczej to czuje odkad mam szyjke juz krociotka. Nawet jak cie natna to cwiczenie tych miesni powoduje to, ze bedziesz lepiej trzymala mocz

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:59   #2943
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

kurde w takim razie muszę sobie kartkę przykleić na laptopa bo ja nigdy nie pamiętam o tych ćwiczeniach
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:08   #2944
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
kurde w takim razie muszę sobie kartkę przykleić na laptopa bo ja nigdy nie pamiętam o tych ćwiczeniach
alguien miała fajny sposób przy myciu zębów
niezawsze no ciekawe która i kiedy u nas zgasi światło

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:09   #2945
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
to ja wrzucam mój dzisiejszy 38tc4d
chyba juz nie za wiele urósł tzn z dnia na dzien czuje ze mi sie na boki jakby rozchodzi tak malemu juz ciasno... teraz w koncowce no i skóra caly czas peka....no i pepol wyszedł na wierzch i chyba porównujac 2 i 3 (fakt ze jedna z lampa drugie bez to tez róznica )to nieco sie obnizył ...przepraszam za mój niewyjściowy look
1 i 2 z dzisiaj a 3 równo z przed dwóch tygodni
Jak patrzę na górę tej piłeczki, to rzeczywiście się obniżyła nieco

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja nawet nie wiem co to jest i chyba nie chce wiedzieć powodzenia z nauką
Na licencjacie raczej tego nie spotkasz. Ciesz się.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że teraz ta Mała ruszająca się we mnie Istotka jest moim jedynym powodem do radości.
Fajnie przeczytać coś takiego od Ciebie

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:10   #2946
niezawsze
Zakorzenienie

Ania z drugiej strony tak sobie mysle, ze w sumie dobrze bedziesz juz miala z glowy porod a nie czekala bog wie na co

Mi sie juz nie chce byc w ciazy naprawde znudzilo mi sie juz i wolalabym miec ambitniejsza role w zyciu juz jako mama a nie ciezarna

Maciuś
Stary 2010-07-01, 19:26   #2947
idealnecialo
Zadomowienie

U mnie:
ktg ok, nic ciekawego na nim nie bylo
a wizyta, a taka sobie..
bo ginkowi mowimy jaki ciezki porod byl poprzedni, jaka trauma poporodowa, ze do psychologa chodzilam itp (mama weszla ze mna zeby wzmocnic dzialanie tych slow, a i pewnie ja bym nie miala odwagi powiedziec).. i sie produkujemy a on mowi : "i urodzila?" mowimy "tak urodzilam", mama dopowiada, ale panie doktorze 3 dni rodzila, a on znow na to: "ale urodzila? urodzila. więc i teraz urodzi". Myslalam ze mi japa odleci, potem juz mama wyszla.

Ja mu jeszcze mowie o tym zlym oddychaniu, o bolach brzucha przy ruchach malego, o bolu w okolicach szyjki itp, a on mi na to NIC...

Zbadal, nic sie nie dzieje, nie rozwiera itp. Usg zrobil, dosc dlugo mi jezdzil, az wszystko mnie boli choc sama nie wiem czego szukal.

Najlepsze! Maly ma ok 3560g!!!! a 21 czerwca, czyli ok 1,5 tyg temu wychodzil 2350, ze niby ma maly brzuszek. Czyli najprawdopodobniej moj gin sie pomylil.. bo ten teraz sprawdzal kilka razy, bral pare razy wymiar brzuszka (bo podobno ten byl za maly).

Czyli wyglada na to ze urodze klocusia malego..

Co jeszcze.. kazal mi brac zelazo! bo niby za malo mam (tyle ze wyniki mam takie cala ciaze.. a ten teraz kaze mi brac:/)
Wogole dal mi globulki dopochwowe na 6 dni ze sie "oczyscic przed porodem" - dostala ktoras z was?

I wogole powiedzial ze zero seksu!!! czemu? nic mi nie ma, rodzic bym juz mogla.. moze zeby juz sie "nie brudzic" skoro mam brac te globulki az do ktg.. :/ Dziwne to wszystko, ale jakoś specjalnie nie chce mi sie tego przestrzegac, tzn moze sie trafi w weekend jeszcze jakis 1 seks.. bo przeciez maz przyjedzie, no a w niedz wieczorem mąż znow jedzie, wiec cala niedziela pewnie bedzie juz bez upsia upsia...

I jeszcze powiedzial tylko ze jakby wody odeszly i miala skurcze co 10 min (tylko nie pamietam czy powiedzial, ze jak odejda wody+ co 10 min skurcze czy wody lub skurcze co 10..) to do szpitala mam jechac, a jak nie to dopiero w srode na ktg.

Ehh mam juz dosc

No i dziewczynki mnie tez bola stopy, parzą i wogole.. kremy do stop chlodzące nie dzialaja, nie wiem co z nimi zrobic.. chyba lodem oblozyc..

Ja juz chce byc bez brzucha z dzidzia w wozyyyyyyyyyczku! Czemu musze jeszcze chodzic z dzidzia w brzusiu, przeciez wszystko ok, dzidzia donoszona, to troche nie sprawiedliwe, ze jak juz mozna to nie przychodzi, a tyle innych kobitek ma zagrożoną ciąze albo grozi przedwczesnym porodem.. Nie moze byc wszystko poukladane, tak zeby wszytkim bylo dobrze?
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:32   #2948
aniaa22
Zakorzenienie

idealne no dziwna ta wizyta a lekarz to taki rutyniarz jak dla mnie...

ja skurcze mam co okolo 12-13 minut ale raz slabsze raz mocniejsze. zobaczymy. zrobilam koktail z truskawek a teraz ide podlewac kwiatki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:37   #2949
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja go używałam razem z ziajką i oliwką z rossmana i doopa - rozstępy mam jakby mnie kto batem wysmagał :/
Po fissanie lekko bledną ale wnerwia mnie lepienie się do wszystkiego i sporadycznie stosuję.
Ja tez mam duzo, jeszcze przed chwila siorka patrzy i prawie "o Boze!" bo pod spodem- ponizej pepka mam mnostwo... Normalnie sie przerazila! a co ja biedna mam powiedziec? to ja je mam na brzuchu nie ona.. dobrze ze nie mam lusterka..

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

U mnie wczoraj prawie 80,5kg, 110 w biodrach i 113 w brzuchu (chyba bo teraz nie pamietam dokladnie)..
Stary 2010-07-01, 19:38   #2950
niezawsze
Zakorzenienie

Idealne mam nadzieje, ze szybciutko urodzisz, drugi porod bedzie lzejszy zobaczysz. Kciuki trzymam za Ciebie !!!

Maciuś
Stary 2010-07-01, 19:45   #2951
wiolek1
Zadomowienie

idealneciało bo lekarze tacy właśnie są :/ nie traktują indywidualnie. co do seksu to szkoda, że się go poprostu nie spytałaś bo ja ci nie powiem bo nie wiem czego ci zakazał ;/
a z tymi skórczami i odejściem wód to raczej albo to albo to nie muszą być razem

wstawie wam mój brzuch z 33 tygodnia i 35 tygodnia
i co najdziwniejsze widac dużą różnice ( tak mi się wydaje )
a w pomiarach wychodzi zaledwie 3 cm różnicy w pasie ( o ile o czymś takim jak pas można mówić ) i 2 cm w brzuchu czyli na wysokości pępka
a wygląda na więcej
aaa i waga to 0.5 kg różnicy więc też nie dużo

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-07-01 o 19:48
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:46   #2952
kociamborek
Raczkowanie

zuziunia, anoxa, papeteria śliczne brzuszki
aniaa22 trzymam kciuki za Ciebie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Czemu musze jeszcze chodzic z dzidzia w brzusiu, przeciez wszystko ok, dzidzia donoszona, to troche nie sprawiedliwe, ze jak juz mozna to nie przychodzi, a tyle innych kobitek ma zagrożoną ciąze albo grozi przedwczesnym porodem.. Nie moze byc wszystko poukladane, tak zeby wszytkim bylo dobrze?
no dokładnie to bardzo niesprawiedliwe, jedne ciąże donoszone, marzą żeby już rodzić a drugie ciągle w strachu żeby donosić

a mnie dziś troche brzuch pobolewa, malego czuje juz tak bardzo nisko jak mnie tam smyra. Ale ciesze sie bo jutro wieczorem bedzie juz mezus, ponad miesiac byl w Holandii i w koncu przyjezdza
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:47   #2953
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
hej!!!! my po wizycie. nie nadrabiam was bo jak narazie jestem w szoku
czy wywolywac itd chyba jeszcze do nas to ni
aaaaaa boje sie!!!!!
aniu - czyli to już ...

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:47   #2954
papeteria
Zakorzenienie

dzidzia niewiele ale tez mi sie tak wydaje
wiolek piekna piłka ci wyrosła a ty zgrabniutka
idealne no troche dziwny ten dok.
kociamborek dzięki

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:48   #2955
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
który smoczek uspokajający 0-3 mce jest najlepszy?
Ja przy malej uzywalam nuka, teraz juz mam kupiony przeźroczysty, nie z lateksu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 19:51   #2956
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wstawie wam mój brzuch z 33 tygodnia i 35 tygodnia
śliczny noo i widać znaczną różnicę, moj jest wielkością podobny i też mi sie zaczerwienilo miejsce po kolczyku
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:51   #2957
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
to ja wrzucam mój dzisiejszy 38tc4d
chyba juz nie za wiele urósł tzn z dnia na dzien czuje ze mi sie na boki jakby rozchodzi tak malemu juz ciasno... teraz w koncowce no i skóra caly czas peka....no i pepol wyszedł na wierzch i chyba porównujac 2 i 3 (fakt ze jedna z lampa drugie bez to tez róznica )to nieco sie obnizył ...przepraszam za mój niewyjściowy look
1 i 2 z dzisiaj a 3 równo z przed dwóch tygodni
śliczny brzusio i jak równiutka krecha
Bardzo zgrabny

Stary 2010-07-01, 19:52   #2958
idealnecialo
Zadomowienie

Dzieki dziewczynki za mile slowa...

Cytat:
i
ja skurcze mam co okolo 12-13 minut ale raz slabsze raz mocniejsze. zobaczymy.
czyzby... czyzby... ?
Ja tez chce! - skurcze! nie koktail :P
Stary 2010-07-01, 19:56   #2959
hd2005
Zakorzenienie

idealne - no to będzie "wielki mały człowiek"

Stary 2010-07-01, 19:59   #2960
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
hahahah... PO WIZYCIE
No to ciekawe ktora pierwsza.. TY, Jaszczka, ja..
hmm jeszcze nas pare kolo 7/8 lipca
aniaa22
entertete
gwiazda666
hexa84
Stary 2010-07-01, 20:00   #2961
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
dziewczyny ja mam pytanie co do ćwiczeń mięśni kegla.
ja też ćwiczę jak mi sie przypomni
idealnecialo jakiś dziwny ten Twój ginek naprawdę, ale nic się nie martw kochana wszystko będzie dobrze

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:03   #2962
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
jaszczka matko ile żelaza! Mi gin kazała brać tardyferon co 2 dzień, miałam hemoglobinę 11,1 a Ty??
Ja nie pamietam nazwy mojego zelaza, ani co wyszlo w bad krwi bo nie mam przy sobie, a dodatkowo nie wiem ile mam tego brac:/. Zdawalo mi sie ze mowil cos ok 3 razy po 2 tabl ale nie jestem pewna, zdawalo mi sie ze pisal na recepcie, a podobno nie.. :/ chyba bede brala 1 dziennie..

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Moj obiadek...nie wiem czy zjem tyle warzywek, ale jak cos to zostawie TZ, ja moge jesc caly czas tylko saltki
Mmmm a co tam jest? i jak zrobilas? mmmmmmm
Stary 2010-07-01, 20:04   #2963
żabka19
Raczkowanie

Dziewczyny slyszalyscie cos na temat oleju rycynowego na wywolanie porodu? Ja chyba go sprobuje jak bede w 41 tyg. ciazy ,podobno kobitki juz nawet tego samego albo nastepnego dnia mialy dzieciaczki przy sobie. U mnie tu czekaja nawet do 43 tyg. ciazy ,a przeciez to moze byc zagrozenie dla dziecka. Musze poszukac wiecej opinii w internecie na temat tego specyfiku

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 20:06   #2964
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
No to ciekawe ktora pierwsza.. TY, Jaszczka, ja..
hmm jeszcze nas pare kolo 7/8 lipca
aniaa22
entertete
gwiazda666
hexa84
mi sie nigdzie nie spieszy bo termin za miesiac a zaczyna sie cos dziac...zaraz wam napisze....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:06   #2965
ola_k11
Zadomowienie

idealne dziwna ta wizyta :/

wiolek widać różnice brzuś śliczny...

a ja jestem strasznie senna, normalnie bym poszła luli...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:08   #2966
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny slyszalyscie cos na temat oleju rycynowego na wywolanie porodu? Ja chyba go sprobuje jak bede w 41 tyg. ciazy ,podobno kobitki juz nawet tego samego albo nastepnego dnia mialy dzieciaczki przy sobie. U mnie tu czekaja nawet do 43 tyg. ciazy ,a przeciez to moze byc zagrozenie dla dziecka. Musze poszukac wiecej opinii w internecie na temat tego specyfiku
olej rycynowy to wiem że działa ale na przeczyszczenie
ale na wywołanie porodu to pierwsze słyszę
Stary 2010-07-01, 20:08   #2967
agravka
Wtajemniczenie

jestem! bylam na lodach, kupilam stanik do karmienia i tz wypucowal samochod, a ja nadzorowalam
aniu jak tam skurcze? czesciej?mocniej?ja bym chyba sraczki dostala
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:09   #2968
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

a ja jestem strasznie senna, normalnie bym poszła luli...
to w czym problem? brykaj do łóżeczka
Stary 2010-07-01, 20:10   #2969
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
hej!!!! my po wizycie. nie nadrabiam was bo jak narazie jestem w szoku

szyjka zgladzona i rozwarcie na 2,5 palca walnela mi masaz szyjki (tak bolalo ze myslalam ze z tego fotela spadne ) no i skonczyla ja na tym fotelu a ona sobie poszla do biurka i mowi: "no to jak sie dzisiaj nie zacznie to jutro rano prosze jechac do szpitala" chyba sobie wyobrazacie moja mine. zlazlam z tego fotela, ubralam sie no i sie pytam jak to a ona ze nie moge chodzic z takim rozwarciem dlugo i jak masaz nie pomoze to do szpitala i tam mnie zbadaja i podejma decyzje czy wywolywac itd
woww czyli u ciebie cos sie zaczyna, faaajnie...
A jak nie zacznie to oni zaczną za ciebie, no to byc moze z naszej grupki pierwsza zobaczysz dzidzie..

A to ona ten masaz ci robila bo mialas 2,5 tak? inaczej by nie robila?!

ja tez chce miec splaszczone+rozwarcie (tylko masazu nie )

Nie bojaj sie bedzie dobrze

Wogole widzisz, poszlas i uslyszalas to o czym ja marzylam uslyszec:P a u mnie dupsia i nic..
Stary 2010-07-01, 20:15   #2970
muminek88
Zadomowienie

a wiec w wtorek na wizycie wszystko ok, delikatne skurcze tylko byly a wczoraj pojechalismy umowic sie na cesarkę i byly az do 60,puls malego do 190 ale spoko, po wywiadzie puscili mnie do domu i mialam dzis jechac do przychodni gina bo on ma gabinet z takim innym ktorego mi ordynator wyznaczyl na cc. Ale...od wieczora coraz bardziej mnie łapały skurcze ale n ie jakos bolesne, rano znow troszke ale im b ylo cieplej tym mi gorzej i po poludniu pojechalam do lekarza bo zaczely sie skurcze co 8-10 min, co drugi byl dosc bolesny, dostalam biegunki silnej, a potem zaczal mi co wizyte w wc odchodzic taki zielony,gęsty sluz w sporych ilosciach. Ale po badaniu nic sie nie skraca i nie otwiera co dla mnie nie jest nowoscią bo ostatnio juz wod nie bylo a nic sie nie chcialo dziać, wiec jestem w domu,mam zakaz wychodzenia na dwor jak jest cieplo,nic nie nosic i sie pilonowac jeszcze 3 tyg.CC mam miec 26.07 a dzien wczesniej przyjsc do szpitala ale co do godzin to jutro mi lekarza dokladnie zadzwoni...mam stresa bo jak mam spokojnie lezec jak wtedy skupiam sie na bólu a pozatym moje male tornado nie pozwala mi a pomoc przyjedzie za tydzien...no istna masakra jakas....musze zaciskac nogi mocniej
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości