|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
![]() Potrafię zrozumieć pływanie, ale w moim wykonaniu to po 20 minutach padam na pysk, potrafię zrozumieć jazdę na rowerze dla przyjemności, bieganie... najlepiej wszystko w towarzystwie, ale serio, codziennie walenie aerobów po 60 minut i dłużej? Chyba bym na łeb upadła ![]() Za to kocham siłowy - nie ma czasu na nudę i nie przeszkadza mi brak towarzystwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam treningu
![]()
#2943 |
Zakorzenienie
|
och..kusicie tą pakernią.
Nie wiem co robić nie wiem co robić ![]() Mam już na dysku CE...ale może jednak potrenowałabym siłowo- bo bardzo to lubię (kiedys jako 20 latka śmigałam na siłkę - ale nie byłam tak świadoma w kwestii żywienia i jadłam po treningu serek wiejski z rzodkiewką więc efekt był marny ![]() Tylko kurde nie wiem jak trening ułożyć..czytam czytam i nie wiem. Ten z sfd by było ok "Trening do domu do wykonania ze sztangielakami lub butelkami wody mineralnej ![]() trening A 1) Wznosy nóg z leżenia 2) Wspięcia na palce obunóż 3) Przysiady klasyczne z hantlami 4) wejście na ławkę z hantlami 5) wznosy z opadu 6) Pompki klasyczne max powtórzeń 7) Podciąganie obciążenia wzdłuż tułowia, oburącz 8) Pompki w podporze tyłem trening B 1) plank max czas 2) Martwy ciąg z hantlami 3) Wykroki z hantlami 4) wiosłowanie hantelką 5) wyciskanie hantli leżąć (jeśli masz możliwość np na taboretach, ławie wąskiej) 6) Wyciskanie hantli stojąc na barki 7) uginanie przedramion (biceps) 8) wyciskanie francuskie stojąc (triceps) " ..ale ja nie wiem jak mam dobrze wykonać większość tych ćwiczeń. Nie pamiętam już ![]()
#2944 |
Zakorzenienie
|
Sprawdz w atlasie
![]() ![]() Gratuluję pakerni! ![]()
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trening A 1) Wznosy nóg z leżenia - ok 2) Wspięcia na palce obunóż - czyli na palce? 3) Przysiady klasyczne z hantlami 4) wejście na ławkę z hantlami 5) wznosy z opadu - tu trzeba miec ławkę? 6) Pompki klasyczne max powtórzeń 7) Podciąganie obciążenia wzdłuż tułowia, oburącz 8) Pompki w podporze tyłem trening B 1) plank max czas 2) Martwy ciąg z hantlami 3) Wykroki z hantlami 4) wiosłowanie hantelką - o co sie podeprzec? 5) wyciskanie hantli leżąć (jeśli masz możliwość np na taboretach, ławie wąskiej) 6) Wyciskanie hantli stojąc na barki - czyli w górę? 7) uginanie przedramion (biceps) 8) wyciskanie francuskie stojąc (triceps) " czyli łokieć zza głowy Hania, zobacz tu: http://www.kulturystyka.pl/atlas/
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-04-16 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
haniu, obwody z CE to tak samo trening siłowy jak ten plan poniżej. Też są wspięcia na palcach, martwy ciąg, wykroki, przysiady klasyczne, przysiady sumo, plank, wyciskanie francuskie...
jak sobie analizowałam wstępnie trening siłowy z piłką dla średniozaawansowanych z sfd (mam zamiar go robić jak skończę CE), to tak naprawdę z wszystkimi, albo z prawie wszystkimi ćwiczeniami się spotkałam w CE ![]() Dla mnie, totalnego laika siłowego, CE był bardzo dobrym wstępem do ćwiczeń siłowych. Dzięki temu załapałam technikę, progres, łatwiej jest się nauczyć ćwiczeń patrzeć stale na grupę (i widzieć jak Chalean poprawia) niż oglądając pojedyńczy filmik w necie czy czytając opis ćwiczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Jessssu, co to jest CE?
![]()
#2948 |
Zakorzenienie
|
CE czyli Chalean Extreme - program ćwiczeń.
Tutaj macie przykład jak wygląda pierwszy obwód z pierwszej fazy: http://www.youtube.com/watch?v=lARxOpuzADM Cykl składa się z trzech faz: Burn, Push i Lean. Jest też czwarta mieszana. W każdej fazie są trzy obwody plus dwa dni interwałowe. W fazie Burn robi się 10-12 powtórzeń, ćwiczenia są proste i mieszane (czyli jednocześnie ćwiczy się górę i dół ciała), w fazie drugiej robi się już 6-8 powtórzeń i trening jest już na jedną partię, ćwiczy się z dużymi ciężarami. W trzeciej fazie ćwiczenia są już trudniejsze, ale też najczęściej na obie partie ciała i jest powrót do 10-12 powtórzeń. Ćwiczenia są typu FBW. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-04-16 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
Ja miałam chrapkę na CE, ale nie miałam jeszcze obciążeń. Kiedy już przyszly wzięłam się za obwodówkę z sfd i tak mnie jakoś CE ominęło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tylko wejdę do domu ..i uśpię dziecko, zobaczę jak to wygląda. Mam nadzieję że brzuch pozwoli na trening (aczkolwiek póki co jest nadal słabo. Tylko banany jestem w stanie przyjąć do brzucha). Ja w sumie aż takim laikiem nie jestem bo na siłkę chodziłam, miałam przygodę na fitnesie z magic barem -więc wiem jak powinien wyglądać MC czy wyciskanie francuskie. Cytat:
Cytat:
Jesteście nieocenioną pomocą ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
Ten (trening) to w ogóle jakby facet ćwiczył wygląda...
![]() co to znaczy duze cieżary w drugim tyg? Ja sie boję.. ![]() Małżowi pokażę może się ruszy... ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- dziewczyny a odpowie ktoras na moje zielone wątpliwości z treningu z sfd?... Coś jednak dzisiaj małżowi rzucę ![]() (jak zaczne z tym chaelanem ćwiczyć) to sie juz na bank załamie - ostatnio mi powiedział , że już wolał jak na aerobik latałam ![]()
#2952 |
Zakorzenienie
|
no tego pana w CE nie ma, a Chalean jest bardzo sympatyczna
![]() haniu, wybierz to co ci bardziej przypasowało. Chodziło mi tylko o to, że CE jest tak samo treningiem siłowym jak trening z sfd, więc wybór nie powinien być na zasadzie trening siłowy czy CE, a trening z sfd dla początkujących czy CE. konspiracja, duże to znaczy hmm... dużo większe niż w pierwszej fazie. Ja najwięcej wzięłam 2 x po 17kg, ale ciężko mi było tyle w ręce utrzymać, chociaż nogi dałyby radę. Mojemu mężowi CE się podobało. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-04-16 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przydałby się filmik całego obwodu treningu siłowego na yt ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=KHK_71o-1ZI Da się ogarnąć z YT te ćwiczenia. Nigdzie nie mogę znaleźć co to plank max ![]()
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
plank maksymalny czas
![]() w CE obwody w tygodniu są 3, więc możesz spokojnie ułożyć plan: pn Burn Circuit 1 wt ZWOW śr BC 2 cz ZWOW pt BC 3 sb ZWOW nd odpoczynek Ja mniej więcej to czegoś podobnego będę dążyć, ale po zimowej przerwie muszę odzyskać formę. Czyli najpierw marszobiegi zamienię na biegi, potem będą interwały, a na koniec wytrzymki i HIIT. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-04-16 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Wtajemniczenie
|
no to i ja pakuje
![]() zalozylam watek na pakerni ![]()
#2956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez wooow12 Czas edycji: 2013-04-16 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
sezony
![]()
#2958 |
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam ćwiczyć, mam saunę w pokoju
![]() ![]()
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Hania, na domowe warunki, to może spróbuj z piłką? jest o tyle fajny, że zdecydowanie mniejsze obciążenia niż z ławeczką dają takiego samego kopa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Rzabbo
![]()
#2961 |
Raczkowanie
|
coś o mnie, ale nie zakumałam
![]() gratuluję PAKERNI! ![]() będę Was śledziła, ale sama jeszcze za mało umiem i wiem żeby zakładać swój dziennik. poznam siebie lepiej i dopiero wtedy ruszę z tym publicznie ![]() Edytowane przez hevanka Czas edycji: 2013-04-16 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
doczytałam że trzeba wręcz zwiększyć ilość ![]() znalazłam sobie trening ![]() Cytat:
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-04-16 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
![]() Ja mam teraz drugie zmiany, wiec malo pisze w dzienniku, ale od weekendu rusze pelna para ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2964 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajny, przyjedź do mnie na wieś, znajdę Ci coś takiego ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Dzis umyłam okna w 4 pokojach i nawet tego nie poczułam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jestem sierotka, nie mogę zdjęć zrobić do dzienniczka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Raczkowanie
|
gratuluję odważnym i zmotywowanym pakerkom dzienników na pakerni
![]() zagladam do wszystkich i trzymam kciuki! ![]() ![]() na szczęście urazu do biegania nie mam- lubię pobiegać..rekreacyjnie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2969 |
Zadomowienie
|
Właśnie, jak jest z bieganiem na czczo?
Niestety czy zjem 20 minut wcześniej czy 2h wcześniej, zawsze mam kolkę ![]() Czytałam natomiast, że nie powinno się biegać na czczo, i mnóstwo argumentów przeciw - mam mętlik w głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
u mnie foty na spontanie zazwyczaj wychodzą najlepiej
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.