Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 10:11   #2941
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

bea zawsze mozesz przeciez poszukac opinii o danym salonie zanim kupisz voucher. Ja korzystalam juz kilka razy i a kazdym razem sobie chwalilam. Dzis np ide do fryzjera,

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:14   #2942
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Tak na zycie Dla siebie i dla Tz. W razie wypadku (nawet z mojej winy) i smierci.
więc tak
taką ochronę opłaca się najbardziej wziąć na okres czasu kiedy dzieci nie będą jeszcze samodzielne lub masz długi, np. pożyczkę na dom.
ja patrzyłam na wspólną polisę dla mnie i dla tżta na 150 000 pandów i na 30 lat, wychodzi ok. 16 funtów miesięcznie. na 40 wychodzi 23 miesięcznie. na 40 w naszym przypadku to tylko (a może aż) do ok. 66 roku życia, potem polisa wygasa. z tymże wtedy to już będziemy sobie leniuchować, dzieci a nawet może i wnuki będą zupełnie samodzielne, a dom splacony, więc taka ochrona już nie będzie konieczna. można wziąć na dłużej, ale wtedy automatycznie ceny idą bardzo do góry, bo im jeśteś starsza tym większe prawdopodobieństwo że towarzystwo ubezpieczeniowe będzie musiało tą kasę zapłacić. są też ubezpiecznia tzw. do końca życia, na nieokreślony czas, ale one są bardzo drogie, bo towarzystwo gwarantuje że wypłaci sumę ubezpieczenia, więc musi od ciebie te pieniądze w przeciągu lat wyciągnąć, żeby im się to opłacało.
trzeba też patrzeć na warunki ubezpieczenia i czytać dokładnie t&c, większość towarzystw oferuje wypłatę sumy ubezpieczenia w przypadku smiertelnej choroby, kiedy lekarze nie dają więcej niż 12 miesięcy życia, ale niektóre tylko i wyłącznie w przypadku śmierci. można też dokupić tak jakby dodatkową polisę wewnątrz polisy tzw. poważne zachorowanie, to kosztuje miesięcznie 2-3 razy tyle dodatkowo co polisa na życie, i wypłacają wtedy jakiś procent, np. 50% sumy ubezpiecznia jeśli zachorujesz. lista tych chorób jest dość krótka i to wszystko są bardzo poważne sprawy, typu wylew z nieodwracalnymi skutkami, nieodwracalna utrata wzroku, utrata kończyny itp.
istnieją też ubezpieczenia inwestycyjnie, gdzie odkładasz ileś tam kasy miesięcznie, to się zbiera i jak osiągnie sumę ubezpieczenia to towarzystwo ci ją wypłaca na koniec czasu trwania polisy. no ale to kosztuje MAJĄTEK i średnio się opłaca w porównaniu z lokatami czy innymi inwestycjami, bo w najlepszym wypadku na koniec dostaniesz tyle ile wpłacisz, a przeważnie nawet tylko jakiś procent tego.

patrzyłam też pod kątem pożyczki na dom, co prawda nie ma szans żebyśmy mogli coś kupić przed wiosną przyszłego roku, ale są też tzw. mortgage life insurance, bardzo tanie, to jest zwyczajne ubezpiecznie pożyczki, tz. w wypadku smierci towarzystwo ubezpieczeniowe spłaca po prostu kwotę jaką nadal wisisz bankowi.

my chyba weźmiemy najprostsze i dość tanie ubezpieczenie na życie ze śmiertelną chorobą, takie na 30 lat. ogólnie to jest ruletka, bo znając życie, to coś nam się stanie miesiąc po wygaśnięciu polisy no ale tak teraz to naprawdę warto mieć, żeby tej drugiej osoby nie zostawić z małym dzieckiem i pożyczką

to się rozpisałam mam nadzieję że trochę pomogłam
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:44   #2943
little_ola
Zakorzenienie

bry!

ależ zmokłam
akurat jak trzeba było dziecko do szkoły odprowadzać, to się najmocniej rozpadało i zanim doszliśmy moja kurtka przemokła potrzebuję nowej
poza tym miałam "wypadek" z balsamem do ciała lekko brązującym
ja to jestem beznadziejna z tym...
kilka dni temu trochę posmarowałam balsamem nogi (nie wiedząc że jest opalający) i po dwóch dniach sama byłam zachwycona jak ładnie opalone nogi mam. no i wczoraj po kąpieli nasmarowałam się cała i oczywiście rąk nie umyłam podobno sok z cytryny pomaga dodatkowo dużo zmywania naczyń.....

a poza tym to Bakti się dawno nie odzywała
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:39   #2944
Bakteryika
Wtajemniczenie

ja na szybko! zyje - koncze prace za 25 min - jakos mi dziwnie......

peorth - w wieku 66 lat to ty kochana bedziesz miala jeszcze 10 lat do emerytury patrzac na to jak rzad sie 'rzadzi'

lolcia - pranie reczne w proszku tez pomaga
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:31   #2945
peorth
Zadomowienie

bakti - żartowaliśmy, że jak my będziemy w tym wieku, to pewnie wiek emerytalny będzie minimum 85 lat
no ale, tak czy siak to ruletka jest, ciężko przewidzieć co za 5 lat będzie a co dopiero za 40
Stary 2011-07-08, 12:42   #2946
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
ja na szybko! zyje - koncze prace za 25 min - jakos mi dziwnie......

peorth - w wieku 66 lat to ty kochana bedziesz miala jeszcze 10 lat do emerytury patrzac na to jak rzad sie 'rzadzi'

lolcia - pranie reczne w proszku tez pomaga
czyli możemy się umówić w przyszłym tygodniu?

nienawidzę prania ręcznego
Stary 2011-07-08, 17:22   #2947
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Poerth my mamy w banku ubezpiecznie na zycie wlasnie pod kredyt na dom. Placimy okolo 30 funtow na miesiac. Ban splaci nam kredyt w wypadku:
- smierci, jednego lub obojga
- choroby smiertelnej
-kazdego rodzaju raka, nawet nie zlosliwego, wylewu, zawalu i tych innych ktore opisalas, oraz jesli choroba l;ub wypadek spowoduje, ze ktorekolwiek z nas nie bedzie moglo pracowac

Dodam, ze ostatnio rozmawialam z jakas firma, ktora sie zajmuje ubezpieczeniami i powiedzieli, ze jak chcemy zmienic to nowe ubezpiecznie z nimi, obejmujace wszystko powyzsze bedzie nas kosztowalo okolo 15 funtow.

Trzeba szukac i czytac wszystko co jest malym druczkiem + zadawac mnostwo pytan. Nasz poprzedni ubezpieczyciel nie wpsomnial nic na temat, ze w przypadu smierci TZ nie splaca mi kredytu, ale kwota, ktora by mi sie nalezala zostalaby podzielona miedzy mnie a dwojke dzieci TZ.
Dodatkowo my mamy ubezpieczenie z pracy, wyznaczona osoba dostaje 2 letnie wynagrodzenie po naszej smierci.

Slyszalam, ze tu sie nie dostaje pieniedzy na pogrzeb tak jak w Polsce, takze jak osoba zmarla nie miala ubezpieczenia na zycie koszty pokrywa sie z wlasnej kieszeni, a nie sa to male koszty. Takze warto miec ubezpieczenie chocby dlatego, zeby nie obciazac rodziny.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 19:41   #2948
Bakteryika
Wtajemniczenie

Dzisiaj 38 tydzien i zaczelam zwolnienie macierzynskie - musze przyznac ze dumna jestem z siebie ze wytrzymalam i londynski transport, i dlugie godziny pracy i upierdliwcow chociaz nastepnym razem mam w nosie, tak dlugo juz nie bede sie meczyc

lolcia - no pewnie! ale bedzie milo spotkac sie na kawke w ciagu dnia bez stresu!

peorth - to z lekka mnie przeraza ta przesuwajaca sie poprzeczka emerytalna, szczegolnie ze ja juz mam 14 lat pracy za soba..... a jeszcze tyle przede mna

na ubezpieczeniach sie nie znam, pewnie ktoregos dnia odkopie ten temat, wiem tylko ze firmy ubezpieczeniowe ostatnio nie maja u mnie dobrego zdania
Stary 2011-07-08, 20:11   #2949
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
więc tak
taką ochronę opłaca się najbardziej wziąć na okres czasu kiedy dzieci nie będą jeszcze samodzielne lub masz długi, np. pożyczkę na dom.
dziekuje za informacje
My tez zapewne zdeydujemy sie na jedna z tanszych opcji

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
kilka dni temu trochę posmarowałam balsamem nogi (nie wiedząc że jest opalający) i po dwóch dniach sama byłam zachwycona jak ładnie opalone nogi mam. no i wczoraj po kąpieli nasmarowałam się cała i oczywiście rąk nie umyłam podobno sok z cytryny pomaga dodatkowo dużo zmywania naczyń.....

a poza tym to Bakti się dawno nie odzywała
hahah , bo z opalaczami trzeba bardzo ostroznie
Moje 2 loreala leza schowane,bo w ciazy skora mi wyschla,jakies przebrawienia sie porobily ,ehhhh.

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Slyszalam, ze tu sie nie dostaje pieniedzy na pogrzeb tak jak w Polsce, takze jak osoba zmarla nie miala ubezpieczenia na zycie koszty pokrywa sie z wlasnej kieszeni, a nie sa to male koszty. Takze warto miec ubezpieczenie chocby dlatego, zeby nie obciazac rodziny.
Oj tak pogrzeby sa tu brdzo drogie. Jest, to kwestia kilku tysiecy.

Cytat:
Dzisiaj 38 tydzien i zaczelam zwolnienie macierzynskie - musze przyznac ze dumna jestem z siebie ze wytrzymalam i londynski transport, i dlugie godziny pracy i upierdliwcow chociaz nastepnym razem mam w nosie, tak dlugo juz nie bede sie meczyc
Tez jestem z Ciebie dumna Podziwiam Cie. Ja ledwo chodze,a ten transport publiczny,to juz w ogole w glowie mi sie nie miesci

Upieklam dzis babke wielkanocna no i braklo sil na obiad
Kupilam ten olejek migdalowy i zaczelam od wcierania w swoja i Simuli skore. Jutro robie 30 min maseczke na wlosy. Na probe wzielam pol litrowa butelke,ale juz cos czuje,ze bede potrzebowac wiecej Mialo byc dla niemowlaka do kapieli

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2011-07-08 o 20:13
maatra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:16   #2950
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Kupilam ten olejek migdalowy
ja też - całe 100 ml
jakoś sobie wyobraziłam że to więcej będzie
Stary 2011-07-08, 20:27   #2951
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też - całe 100 ml
to nie zaszalejesz tak jak ja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 20:53   #2952
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Ale tematy pogrzeby, choroby a do tego pogoda jak w listopadzie co wy mnie chcecie w depreche wpedzic .

Z tymi gruponami to jestem ostrozna . Ogolnie sa super oferty ale czasem sie wcale nie oplaca, albo tak opisuja towar czy usluge zeby wprowadzic w blad.

Ja z gruponu bylam w spa, na masazu a teraz sobie kupilam mikrodermbrazje diamentowa. Siostra juz byla i mowila ze srednio sciera raczej takie smyranie, ale za dyszke to mnie moga posmyrac .

Moj tata ma dzis 60tke i przechodzi na emeryture . Z tej okazji siostra mu urzadzila przyjecie niespodzianke. Dostal Lumixa - moze go to zajmie na jakis czas .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:04   #2953
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Upieklam dzis babke wielkanocna no i braklo sil na obiad
Kupilam ten olejek migdalowy i zaczelam od wcierania w swoja i Simuli skore. Jutro robie 30 min maseczke na wlosy. Na probe wzielam pol litrowa butelke,ale juz cos czuje,ze bede potrzebowac wiecej Mialo byc dla niemowlaka do kapieli
ja dziś robiłam lazanię i piekłam bananowe babeczki na jutrzejszy "Summer Fair" w Oli szkole, a teraz jeszcze wyrobiłam ciasto na chleb z sundried tomatos

Cytat:
ja też - całe 100 ml
a podpowiedzcie mi gdzie kupiłyście
może też sobie spróbuję...

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Moj tata ma dzis 60tke i przechodzi na emeryture . Z tej okazji siostra mu urzadzila przyjecie niespodzianke. Dostal Lumixa - moze go to zajmie na jakis czas .
wszystkiego najlepszego dla taty
Stary 2011-07-08, 21:34   #2954
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
wszystkiego najlepszego dla taty
Dzieki przekaze TZ zyczyl mu wesolych swiat wiec pewno juz nic go nie zdziwi .
Stary 2011-07-09, 09:33   #2955
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś robiłam lazanię i piekłam bananowe babeczki na jutrzejszy "Summer Fair" w Oli szkole, a teraz jeszcze wyrobiłam ciasto na chleb z sundried tomatos
:
lazania i buleczki mniam mniam
u mnie summer fair bylo w tamtym tyg ale nie dosc,ze nic nie upieklam to jeszcze nie poszlam

Cytat:
Ale tematy pogrzeby, choroby a do tego pogoda jak w listopadzie co wy mnie chcecie w depreche wpedzic .
no wlasnie ....
nie dosc, ze tu to ja musze sluchac tego jeszcze w domu!!! tz sie ostatnio jakies rozmyslania o smierci, niewiadomo skad wziely WTF
wiem, ze to niby taki "normalny" temat bo kazdy kiedys kaputnie
ale .......... no wiem , moze to faktyczne wina tej piorunskiej pogody
Cytat:
Z tymi gruponami to jestem ostrozna . Ogolnie sa super oferty ale czasem sie wcale nie oplaca, albo tak opisuja towar czy usluge zeby wprowadzic w blad.
mnie sie jesszzcze na tym nic nie udlao kupic
ale, to moze dlatego, ze ja z zakupami przez neta jestem na bakier
.
Cytat:
ale mu fajnie oby sie Lumix spisywal !

Cytat:
Dzieki przekaze TZ zyczyl mu wesolych swiat wiec pewno juz nic go nie zdziwi .
okkkkkkeeejjjjjjjjj...... .....

spalam chyba z 13h
probuje zabrac sie za jakies sprzatenie ale raczej poszlabym na silwonie tylko, ze mi sie nie chce
prasowania i prania mam caly stos
do tego nie wiem w co sie ubrac na dzisiejszy wieczor
plus ....... najetniej to bym sie schowala pod koldra i zostalam tam az do jutra !!!

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 10:54   #2956
beafrance
Zadomowienie

Cytat:

peorth - to z lekka mnie przeraza ta przesuwajaca sie poprzeczka emerytalna, szczegolnie ze ja juz mam 14 lat pracy za soba..... a jeszcze tyle przede mna
brawo za wytrawosc
ja tez juz 14 lat przepracowalam. I chce na emeryture JUZ!!!!!!

Cytat:

jaki? skad?

Cytat:
Ja z gruponu bylam w spa, na masazu a teraz sobie kupilam mikrodermbrazje diamentowa. Siostra juz byla i mowila ze srednio sciera raczej takie smyranie, ale za dyszke to mnie moga posmyrac .

ja z grupona jak na razie kupilam voucher za 8 funtow o wartosci 20 na zakupy w ASOS

wszystkiego najlepszego dla taty!

jak tam po weekendzie? nie wiem co wy z ta pogoda... w Kent nad morzem bylo cudownie
slonce i ponad 20stopni

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:06   #2957
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

no to jakie uczucia na temat imienia malej Bekhamowny? chyba Santa juz bardziej mi sie podobalo

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:09   #2958
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
no to jakie uczucia na temat imienia malej Bekhamowny? chyba Santa juz bardziej mi sie podobalo
a jak ma na imie?

edit: juz wiem
wali mnie to
ale Victoria swietnie wyglada jak na matke czworga dzieci

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2011-07-11 o 11:16
Stary 2011-07-11, 11:57   #2959
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

ale nie powinny mnie interesowac ich gusta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 13:41   #2960
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Po weekendzie znacznie zmniejszyly sie moje zasoby paracetamolu . Ale ogolnie to bardzo udany nie powiem .

A Beckhamy sobie moga nazwac corke nawet Swinka Skarbonka - nic mi do tego . Wiadomo jak to u gwiazdow najczesciej jest - im dziwniejsze tym lepiej. Niekoniecznie dla dziecka .
Stary 2011-07-11, 13:42   #2961
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
jeju,ze Ci sie chcialo. Dziewczyny takiego lenia,to ja chyba jeszcze nigdy nie mialam
Cytat:
Najlepszego dla taty
Fajowy prezent

Bea,Lola olejek z Amazonu . Mialam gdzies strone z tanszymi i mial swietne opinie,ale postawilismy system od nowa i mi zniknelo z ulubionych. http://www.amazon.co.uk/500ml-Sweet-...0387961&sr=8-4
Jestem taka znudzona Si w przedszkolu,Tz w pracy,a ja przykleilam sie do sofy
Ide pranie rozwiesci,w moim tempie, to jakies 30 min pracy

Edit : jak dali na imie ,ze wzbudza to az tyle komentarzy ?

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:43
maatra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:30   #2962
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Edit : jak dali na imie ,ze wzbudza to az tyle komentarzy ?
Harper Seven
Stary 2011-07-11, 15:46   #2963
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
Bea,Lola olejek z Amazonu . Mialam gdzies strone z tanszymi i mial swietne opinie,ale postawilismy system od nowa i mi zniknelo z ulubionych. http://www.amazon.co.uk/500ml-Sweet-...0387961&sr=8-4
Jestem taka znudzona Si w przedszkolu,Tz w pracy,a ja przykleilam sie do sofy
Ide pranie rozwiesci,w moim tempie, to jakies 30 min pracy
dzieki
i zbieraj sily

Stary 2011-07-11, 16:59   #2964
olka_222
Zakorzenienie

maatra wyprzedaże zaczynaja sie od srody w Nextcie, dostalam zaproszenie VIP ale nei wiem po co sie zapisalam jak za bardzo nie ma rzeczy ktore mi sie podobaja moze cos do domu zgarne chociaz.....

Widzialyscie kolekcje jesien/zima 2011? Normalnie tragedia!!! Te same sukienki czy bluzki co na lato tyle że w innych kolorach, nie mowiac o tym ze chyba skonczyly im sie pomysly na nowe kroje, bo niekotre bluzki widze odkad mieszkam w UK
Stary 2011-07-11, 17:14   #2965
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
maatra wyprzedaże zaczynaja sie od srody w Nextcie, dostalam zaproszenie VIP ale nei wiem po co sie zapisalam jak za bardzo nie ma rzeczy ktore mi sie podobaja moze cos do domu zgarne chociaz.....
dzieki Ci Olka Juz upatrzylam kilka ubran dla Si. Sama mam ochote na jedna sukienke z tych co Wam pokazywalam.
Zapewne w spamie,tez mam info o wyprzedazach

Co do kolekcji. Kupilam w zimie bluzke w nexcie za 8f,a w te wakacje identyczna,nawet kolor nie zmieniony w oryginalnej cenie,czyli 16f.
Stary 2011-07-11, 17:20   #2966
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki Ci Olka Juz upatrzylam kilka ubran dla Si. Sama mam ochote na jedna sukienke z tych co Wam pokazywalam.
Zapewne w spamie,tez mam info o wyprzedazach

Co do kolekcji. Kupilam w zimie bluzke w nexcie za 8f,a w te wakacje identyczna,nawet kolor nie zmieniony w oryginalnej cenie,czyli 16f.
gdybyś nie dostała zaproszenia daj znać co bys chciała to mogę ci luknąć

jak kiedys dla mnei next był sklepem gdzie mogłam sobie cos fajnego tak teraz musze szukac jakiegos innego

wyjazd do polski mi sie zbliza a nic na niego nie mam. Wszystkie ubrania jakie mam to typowe do biurowe
Stary 2011-07-11, 17:31   #2967
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
gdybyś nie dostała zaproszenia daj znać co bys chciała to mogę ci luknąć

jak kiedys dla mnei next był sklepem gdzie mogłam sobie cos fajnego tak teraz musze szukac jakiegos innego

wyjazd do polski mi sie zbliza a nic na niego nie mam. Wszystkie ubrania jakie mam to typowe do biurowe
ja ogolnie nic znalesc nie potrafie. W necie wszystko wyglada super,w sklepie koszmarnie,a na mnie.... juz lepiej nie komentowac

Nie dostalam zaproszenia, bo ostatnie zakupy zrobilam w 2010,a trzeba w 2011.
Poogladam jeszcze raz sukienki i dam Ci znac Naprawde sie na nie napalilam Dla Simuli, to pobiegne o 5 rano do sklepu, bo tu bardziej o jakosc chodzi niz mode
Stary 2011-07-11, 17:45   #2968
peorth
Zadomowienie

no właśnie, napiszcie jak dali małej na imię, ja nie siedzę na pudelku ani innych plotkowych i nic nie wiem

Cytat:
o kurka wodna, ja za moje 100 ml zapłaciłam więcej niż Ty za pół litra

Cytat:
Widzialyscie kolekcje jesien/zima 2011? Normalnie tragedia!!! Te same sukienki czy bluzki co na lato tyle że w innych kolorach, nie mowiac o tym ze chyba skonczyly im sie pomysly na nowe kroje, bo niekotre bluzki widze odkad mieszkam w UK
też mam takie wrażenie, że to w kółko to samo, a męska kolekcja to już wogóle ciągle te same rzeczy, tylko detale małe i kolory zmieniają... ale i tak lubię nexta
Stary 2011-07-11, 18:15   #2969
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
brawo za wytrawosc
ja tez juz 14 lat przepracowalam. I chce na emeryture JUZ!!!!!!
oj ja tez jak emerytka sie czuje
Cytat:
jak tam po weekendzie? nie wiem co wy z ta pogoda... w Kent nad morzem bylo cudownie
slonce i ponad 20stopni
gdzie ty w Kent dokladnie? piknie tam zreszta gdziekolwiek sie czlowiek nie ruszy

Cytat:

A Beckhamy sobie moga nazwac corke nawet Swinka Skarbonka - nic mi do tego .

Cytat:
Harper Seven
a mnie sie Harper bardzo podoba (jak Harper Lee) -Seven - not so much

Cytat:
ja poluje na wyprzedaze zimowe wciaz, wlasnie zbiegl mi sie sweter w praniu z Kew i chcialam kupic nowy, ale jest tylko L - mam nadzieje ze taki wieloryb nie zostane do zimy

Cytat:
no właśnie, napiszcie jak dali małej na imię, ja nie siedzę na pudelku ani innych plotkowych i nic nie wiem
jak to?!!! pudelka nie czytasz?!!

Cytat:
też mam takie wrażenie, że to w kółko to samo, a męska kolekcja to już wogóle ciągle te same rzeczy, tylko detale małe i kolory zmieniają..
ja tam lubie klasycznie i mi nie przeszkadzaja powtorki chociaz z nexta to juz lata nic nie kupilam
Stary 2011-07-11, 19:42   #2970
Kofika13
Zakorzenienie

zgadzam sie z Lori jesli chodzi o Beckhamow
ich sprawa - tylko ciekawe dlaczego 7even czyzby za siodmym razem sie udalo

ja serio na tych przecenach nic ciekawego znalezc nie moge
a przeciez potrzebuje sukienki na slubbbbbbbbbbbb

a tak z innej beczki
wiedzialyscie, ze perfumy w PL sa AZ tak diabelnie drogie w porownaniu z cenami tutaj ????
ja bylam w szoku gdy, chcialam porownac cene CK czy Guerlain Idylle
za jedno i za drugie nie zaplacilam tu wiecej niz 26F
+ ck to 100mil a Guerlian 30 ale byl z balsamam do ciala w komplecie!!!
W PL obydwa - 30mil ok 300zl
owszem kupilam je w promocji ale na litosc ......

oki nazarlam sie zelkow teraz mnie brzuch boli .........
ide z tz na spacer
pappapapap

szperrrr wie ktos co sie dzieje z ta babina ????

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości