![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
bea zawsze mozesz przeciez poszukac opinii o danym salonie zanim kupisz voucher. Ja korzystalam juz kilka razy i a kazdym razem sobie chwalilam. Dzis np ide do fryzjera,
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() taką ochronę opłaca się najbardziej wziąć na okres czasu kiedy dzieci nie będą jeszcze samodzielne lub masz długi, np. pożyczkę na dom. ja patrzyłam na wspólną polisę dla mnie i dla tżta na 150 000 pandów i na 30 lat, wychodzi ok. 16 funtów miesięcznie. na 40 wychodzi 23 miesięcznie. na 40 w naszym przypadku to tylko (a może aż) do ok. 66 roku życia, potem polisa wygasa. z tymże wtedy to już będziemy sobie leniuchować, dzieci a nawet może i wnuki będą zupełnie samodzielne, a dom splacony, więc taka ochrona już nie będzie konieczna. można wziąć na dłużej, ale wtedy automatycznie ceny idą bardzo do góry, bo im jeśteś starsza tym większe prawdopodobieństwo że towarzystwo ubezpieczeniowe będzie musiało tą kasę zapłacić. są też ubezpiecznia tzw. do końca życia, na nieokreślony czas, ale one są bardzo drogie, bo towarzystwo gwarantuje że wypłaci sumę ubezpieczenia, więc musi od ciebie te pieniądze w przeciągu lat wyciągnąć, żeby im się to opłacało. trzeba też patrzeć na warunki ubezpieczenia i czytać dokładnie t&c, większość towarzystw oferuje wypłatę sumy ubezpieczenia w przypadku smiertelnej choroby, kiedy lekarze nie dają więcej niż 12 miesięcy życia, ale niektóre tylko i wyłącznie w przypadku śmierci. można też dokupić tak jakby dodatkową polisę wewnątrz polisy tzw. poważne zachorowanie, to kosztuje miesięcznie 2-3 razy tyle dodatkowo co polisa na życie, i wypłacają wtedy jakiś procent, np. 50% sumy ubezpiecznia jeśli zachorujesz. lista tych chorób jest dość krótka i to wszystko są bardzo poważne sprawy, typu wylew z nieodwracalnymi skutkami, nieodwracalna utrata wzroku, utrata kończyny itp. istnieją też ubezpieczenia inwestycyjnie, gdzie odkładasz ileś tam kasy miesięcznie, to się zbiera i jak osiągnie sumę ubezpieczenia to towarzystwo ci ją wypłaca na koniec czasu trwania polisy. no ale to kosztuje MAJĄTEK i średnio się opłaca w porównaniu z lokatami czy innymi inwestycjami, bo w najlepszym wypadku na koniec dostaniesz tyle ile wpłacisz, a przeważnie nawet tylko jakiś procent tego. patrzyłam też pod kątem pożyczki na dom, co prawda nie ma szans żebyśmy mogli coś kupić przed wiosną przyszłego roku, ale są też tzw. mortgage life insurance, bardzo tanie, to jest zwyczajne ubezpiecznie pożyczki, tz. w wypadku smierci towarzystwo ubezpieczeniowe spłaca po prostu kwotę jaką nadal wisisz bankowi. my chyba weźmiemy najprostsze i dość tanie ubezpieczenie na życie ze śmiertelną chorobą, takie na 30 lat. ogólnie to jest ruletka, bo znając życie, to coś nam się stanie miesiąc po wygaśnięciu polisy ![]() ![]() to się rozpisałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
bry!
ależ zmokłam ![]() akurat jak trzeba było dziecko do szkoły odprowadzać, to się najmocniej rozpadało i zanim doszliśmy moja kurtka przemokła ![]() ![]() poza tym miałam "wypadek" z balsamem do ciała lekko brązującym ![]() ja to jestem beznadziejna z tym... kilka dni temu trochę posmarowałam balsamem nogi (nie wiedząc że jest opalający ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a poza tym to Bakti się dawno nie odzywała ![]()
#2944 |
Wtajemniczenie
|
ja na szybko! zyje - koncze prace za 25 min - jakos mi dziwnie......
peorth - w wieku 66 lat to ty kochana bedziesz miala jeszcze 10 lat do emerytury patrzac na to jak rzad sie 'rzadzi' ![]() lolcia - pranie reczne w proszku tez pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
bakti - żartowaliśmy, że jak my będziemy w tym wieku, to pewnie wiek emerytalny będzie minimum 85 lat
![]() no ale, tak czy siak to ruletka jest, ciężko przewidzieć co za 5 lat będzie a co dopiero za 40 ![]()
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę prania ręcznego ![]()
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
Poerth my mamy w banku ubezpiecznie na zycie wlasnie pod kredyt na dom. Placimy okolo 30 funtow na miesiac. Ban splaci nam kredyt w wypadku:
- smierci, jednego lub obojga - choroby smiertelnej -kazdego rodzaju raka, nawet nie zlosliwego, wylewu, zawalu i tych innych ktore opisalas, oraz jesli choroba l;ub wypadek spowoduje, ze ktorekolwiek z nas nie bedzie moglo pracowac Dodam, ze ostatnio rozmawialam z jakas firma, ktora sie zajmuje ubezpieczeniami i powiedzieli, ze jak chcemy zmienic to nowe ubezpiecznie z nimi, obejmujace wszystko powyzsze bedzie nas kosztowalo okolo 15 funtow. Trzeba szukac i czytac wszystko co jest malym druczkiem + zadawac mnostwo pytan. Nasz poprzedni ubezpieczyciel nie wpsomnial nic na temat, ze w przypadu smierci TZ nie splaca mi kredytu, ale kwota, ktora by mi sie nalezala zostalaby podzielona miedzy mnie a dwojke dzieci TZ. Dodatkowo my mamy ubezpieczenie z pracy, wyznaczona osoba dostaje 2 letnie wynagrodzenie po naszej smierci. Slyszalam, ze tu sie nie dostaje pieniedzy na pogrzeb tak jak w Polsce, takze jak osoba zmarla nie miala ubezpieczenia na zycie koszty pokrywa sie z wlasnej kieszeni, a nie sa to male koszty. Takze warto miec ubezpieczenie chocby dlatego, zeby nie obciazac rodziny.
#2948 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj 38 tydzien i zaczelam zwolnienie macierzynskie - musze przyznac ze dumna jestem z siebie ze wytrzymalam i londynski transport, i dlugie godziny pracy i upierdliwcow
![]() ![]() lolcia - no pewnie! ale bedzie milo spotkac sie na kawke w ciagu dnia bez stresu! peorth - to z lekka mnie przeraza ta przesuwajaca sie poprzeczka emerytalna, szczegolnie ze ja juz mam 14 lat pracy za soba..... a jeszcze tyle przede mna ![]() na ubezpieczeniach sie nie znam, pewnie ktoregos dnia odkopie ten temat, wiem tylko ze firmy ubezpieczeniowe ostatnio nie maja u mnie dobrego zdania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My tez zapewne zdeydujemy sie na jedna z tanszych opcji ![]() Cytat:
![]() Moje 2 loreala leza schowane,bo w ciazy skora mi wyschla,jakies przebrawienia sie porobily ,ehhhh. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() *********************** Upieklam dzis babke wielkanocna no i braklo sil na obiad ![]() Kupilam ten olejek migdalowy i zaczelam od wcierania w swoja i Simuli skore. Jutro robie 30 min maseczke na wlosy. Na probe wzielam pol litrowa butelke,ale juz cos czuje,ze bede potrzebowac wiecej ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2011-07-08 o 20:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zadomowienie
|
ja też - całe 100 ml
![]() jakoś sobie wyobraziłam że to więcej będzie ![]()
![]() |
#2951 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
Ale tematy pogrzeby, choroby a do tego pogoda jak w listopadzie
![]() ![]() ![]() Z tymi gruponami to jestem ostrozna . Ogolnie sa super oferty ale czasem sie wcale nie oplaca, albo tak opisuja towar czy usluge zeby wprowadzic w blad ![]() Ja z gruponu bylam w spa, na masazu a teraz sobie kupilam mikrodermbrazje diamentowa. Siostra juz byla i mowila ze srednio sciera raczej takie smyranie, ale za dyszke to mnie moga posmyrac ![]() Moj tata ma dzis 60tke i przechodzi na emeryture ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a podpowiedzcie mi gdzie kupiłyście ![]() może też sobie spróbuję... Cytat:
![]()
![]() |
#2954 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie summer fair bylo w tamtym tyg ale nie dosc,ze nic nie upieklam to jeszcze nie poszlam ![]() Cytat:
nie dosc, ze tu to ja musze sluchac tego jeszcze w domu!!! tz sie ostatnio jakies rozmyslania o smierci, niewiadomo skad wziely WTF ![]() wiem, ze to niby taki "normalny" temat bo kazdy kiedys kaputnie ale .......... no wiem , moze to faktyczne wina tej piorunskiej pogody ![]() Cytat:
ale, to moze dlatego, ze ja z zakupami przez neta jestem na bakier ![]() . Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** spalam chyba z 13h probuje zabrac sie za jakies sprzatenie ale raczej poszlabym na silwonie tylko, ze mi sie nie chce ![]() prasowania i prania mam caly stos do tego nie wiem w co sie ubrac na dzisiejszy wieczor plus ....... najetniej to bym sie schowala pod koldra i zostalam tam az do jutra !!! ![]()
![]() |
#2956 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez juz 14 lat przepracowalam. I chce na emeryture JUZ!!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego dla taty! jak tam po weekendzie? nie wiem co wy z ta pogoda... w Kent nad morzem bylo cudownie ![]() ![]() ![]() slonce i ponad 20stopni ![]()
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
no to jakie uczucia na temat imienia malej Bekhamowny? chyba Santa juz bardziej mi sie podobalo
![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
edit: juz wiem wali mnie to ale Victoria swietnie wyglada jak na matke czworga dzieci
Edytowane przez beafrance Czas edycji: 2011-07-11 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie powinny mnie interesowac ich gusta ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
Po weekendzie znacznie zmniejszyly sie moje zasoby paracetamolu
![]() ![]() ![]() A Beckhamy sobie moga nazwac corke nawet Swinka Skarbonka - nic mi do tego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajowy prezent ![]() Bea,Lola olejek z Amazonu . Mialam gdzies strone z tanszymi i mial swietne opinie,ale postawilismy system od nowa i mi zniknelo z ulubionych. http://www.amazon.co.uk/500ml-Sweet-...0387961&sr=8-4 *********************** Jestem taka znudzona ![]() ![]() Ide pranie rozwiesci,w moim tempie, to jakies 30 min pracy ![]() Edit : jak dali na imie ,ze wzbudza to az tyle komentarzy ?
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2011-07-11 o 13:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Harper Seven
#2963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i zbieraj sily ![]()
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
maatra wyprzedaże zaczynaja sie od srody w Nextcie, dostalam zaproszenie VIP
![]() ![]() Widzialyscie kolekcje jesien/zima 2011? Normalnie tragedia!!! Te same sukienki czy bluzki co na lato tyle że w innych kolorach, nie mowiac o tym ze chyba skonczyly im sie pomysly na nowe kroje, bo niekotre bluzki widze odkad mieszkam w UK ![]()
#2965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapewne w spamie,tez mam info o wyprzedazach ![]() Co do kolekcji. Kupilam w zimie bluzke w nexcie za 8f,a w te wakacje identyczna,nawet kolor nie zmieniony w oryginalnej cenie,czyli 16f.
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak kiedys dla mnei next był sklepem gdzie mogłam sobie cos fajnego tak teraz musze szukac jakiegos innego ![]() wyjazd do polski mi sie zbliza a nic na niego nie mam. Wszystkie ubrania jakie mam to typowe do biurowe ![]()
![]() |
#2967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie dostalam zaproszenia, bo ostatnie zakupy zrobilam w 2010,a trzeba w 2011. Poogladam jeszcze raz sukienki i dam Ci znac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2968 | ||
Zadomowienie
|
no właśnie, napiszcie jak dali małej na imię, ja nie siedzę na pudelku ani innych plotkowych i nic nie wiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mnie sie Harper bardzo podoba (jak Harper Lee) -Seven - not so much ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z Lori jesli chodzi o Beckhamow
ich sprawa - tylko ciekawe dlaczego 7even czyzby za siodmym razem sie udalo ![]() ![]() ja serio na tych przecenach nic ciekawego znalezc nie moge ![]() a przeciez potrzebuje sukienki na slubbbbbbbbbbbb ![]() a tak z innej beczki wiedzialyscie, ze perfumy w PL sa AZ tak diabelnie drogie w porownaniu z cenami tutaj ???? ja bylam w szoku gdy, chcialam porownac cene CK czy Guerlain Idylle za jedno i za drugie nie zaplacilam tu wiecej niz 26F + ck to 100mil a Guerlian 30 ale byl z balsamam do ciala w komplecie!!! W PL obydwa - 30mil ok 300zl ![]() owszem kupilam je w promocji ale na litosc ...... oki nazarlam sie zelkow teraz mnie brzuch boli ......... ide z tz na spacer ![]() pappapapap szperrrr wie ktos co sie dzieje z ta babina ????
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.