|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
|
|
#2942 |
|
Konto usunięte
|
bardzo mnie wręcz wkur* zachowanie moich koleżanek.
Nie jestem zamożna, ale jak się gdzieś umawiam to zawsze mam ze sobą pieniądze. One się nauczyły pożyczać ode mnie, a potem nie oddawać. Tu 3 zł, tu 4 zł, tu 2 zł, i sorry, ale uzbierałoby się tego ze stówa. Sytuacja z ostatniego tygodnia, dziewczyny wyciągnęły mnie na pizze i piwo, później jedna z nich zaproponowała byśmy poszły do klubu, poszłyśmy we dwie, było mało ludzi i chciałam wracać do domu, bo zwyczajnie mam niż kasowy i szkoda mi było pieniędzy na piwo, o czym oczywiście powiedziałam. Ona zaczęła mnie namawiać, dawaj, jedno, dawaj, mówię, ok. Kupiłam sobie najmniejsze i najtańsze piwo, bo w portfelu miałam 20 zł. a koleżanka zamówiła sobie jakieś piwo i mówi; pożyczysz mi 3 zł? no dałam jej, bo przecież nie miała tyle. sobie myślę: pojutrze mają do mnie wszystkie przyjść to mi odda, i się zdziwiłam. Druga, która też nie raz ode m,nie tu 2 tu 3 tu 5 zł brała. Ostatnio jak przyszła to po drodze kupiła mi piwo, ja mam taki zwyczaj, ze od razu oddaje, a nie czekam, bóg wie na co.;/ Tu nie chodzi o 3 zł tylko jak się mówi" pożycz" to się oddaje, ja jak od kogoś wezmę złotówkę, to od razu oddaje na drugi dzień (czasem w szkole zapominałam o portfelu). Nie wiem, jak mam delikatnie im zasygnalizować, ze nie będę im cały czas do czegoś dokładać, bo to trochę niesmaczne. Ps. to te same, co od kosmetyków
Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2011-06-12 o 22:27 |
|
|
|
#2943 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2944 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja skromna osóbka stała niestety w środku tłumu To prawdziwa dżungla była ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2945 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Miałam farta, że mój TŻ i mój przyjaciel byli ze mną. Jak tylko zaczęło się robić niebezpiecznie to włączył im się tryb chronienia mnie
|
|
#2946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tylko z TŻ, chudzinką, którą trzeba chronić przed zmiażdzeniem Ale przeżyłam, tylko kilka siniaków mam
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro temat brzmi ludzkie zachowania i poglądy które dziwią, to mnie niezmiernie dziwi fakt obsmarowywania wrednych koleżanek na forum i ciągłego utrzymywania tej przyjaźni. Bardzo mnie to dziwi.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Lubię dużych długowłosych facetów A TŻ i przyjaciel naprawdę o mnie dbają ![]() A wracając do tematu wątku - dziwią mnie ludzie, którzy śmieją się z tego, że używam takiego trudnego w obsłudze Linuksa, a sami jednocześnie mają wiecznie problemy z własnym Windowsem... I proszą mnie o pomoc Chociaż to mnie głównie bawi Zwłaszcza, że mam naprawdę małą wiedzę na tematy informatyczne
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi, że niektóre kobiety nadal wierzą, że googlowy kalkulator naprawdę jest w stanie wyliczyć im ich dni płodne/niepłodne.
|
|
|
|
#2950 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wiem czy uderzę w temacie , ale mojej mamy koleżanka jako dziecko/nastolatka zdejmowała majtki jeszcze przed drzwiami do toalety robiła to przy rodzinie/brat,mama itd. Ciekawy zwyczaj
haha
|
#2951 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś chce stosować NPR to proszę bardzo. Ale niech to będzie NPR, a nie metoda Ogino – Knaussa czyli właśnie kalendarzyk
|
|
#2952 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A pierwszą reakcją bylo "Tylko uważaj, żeby mi nic nie zrobili!", a po chwili namysłu "No i tobie też"
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, antykoncepcja to trzeci temat przy polityce i religii którego lepiej nie ruszać... Uwielbiam oszołomy nprowe/tabletkowe/spiralowe które nie przyjmują do wiadomości że coś z ich metodą jest nie tak. Przecież jest najlepsza na świecie, idealna, zamknij się, kłamiesz, nieprawda, nic takiego nie powoduje, przecież mówię ci że jest idealna...
ta takie bezkrytyczne podejście jak miłość do partii politycznej
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2955 |
|
BAN stały
|
Mnie dziwi samooszpecanie się... Nie rozumiem idei golenia włosów z którejś strony głowy, podczas gdy nosi się włosy do pasa... Coś takiego wczoraj zaprezentowała Anna Józefina Lubieniecka, wcześniej miała Patrycja Kazadi. Nie wiem, skąd się wzięła taka dziwna moda, ale dla mnie wygląda to niezwykle paskudnie i moje poczucie estetyki cierpi, jak widzę kobietę o pięknych i zdrowych włosach, która postanowiła sobie kawałek ogolić, a resztę pozostawić.
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem, że są zwolennicy takiej czy innej metody zapobiegania ciąży, ale nie ma co mówić, że jakaś jest idealna. Chociaż naprawdę coś mnie trafia jak słyszę o kolejnych osobach, które biorą tabletki antykoncepcyjne i nie wiedzą nawet na jakiej zasadzie one działają Głupota porównywalna z tą, która pozwala ludziom wierzyć w nieomylność kalendarzyków wyliczających dni płodne i niepłodne...
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki kurna okres?
|
|
|
|
|
#2959 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Albo osoby, które nie biorą tabletek o stałej porze. Raz rano, raz wieczorem. Innym razem koło 14.00... Tabletki antykoncepcyjne to jednak nie cukierki ![]() Albo osoby, które biorą przez 3 miesiące tabletki, potem na 3 zostawiają "bo się z chłopakiem pokłóciły", potem znowu przez 2 miesiące biorą, a następnie przestają, bo znowu coś tam z facetem nie tak ![]() Że nie wspomnę o kobietach, którym tabletki nie służą, ale twardo je biorą, bo Misio nie chce gumek
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
boze, przeciez mowi sie tak potocznie. a co ma powiedziec "plamienie z odstawienia mialam ostatnio"?
jakos mnie ginekolog mimo wiedzy ze biore tabletki zawsze pyta o ostatnia "miesiaczke" bo jak jej nie ma to jest cos nie tak. a wlasciwie jego. krwawienia :P
Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2011-06-12 o 23:30 |
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
plamienie, krwawienie a nie okres czy miesiączka
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo ten szał na miętowe lakiery do paznokci, które może na idealnych paznokciach nie wyglądały na grzybicę albo trupie ręce...Przecież to naprawdę wyglądało bardzo nieładnie
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
tylko "okres" to stwierdzenie potoczne, już bez przesady z tym czepianiem się
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
no ja wiem, jakoś bardzo mi to nie przeszkadza ale dziwi mnie generalny brak umiejętności czytania ulotki od tabletek co się objawia głównie na intymnym
|
|
|
|
#2965 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Po to w 3 zdaniach pod rząd pisać "krwawienie" ![]() Ale sporo osób idzie w zaparte, że przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych, ma się normalną miesiączkę Niektórzy ludzie łykają tabletki jak cukierki i dopiero jak się zaczną problemy to zaczynają się dowiadywać jak w ogóle działa to, co zażywają
|
|
#2966 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Lakier do paznokci, choćby neonowy zrozumieć mogę, zmyje się i po sprawie, ale te włosy trochę odrastać będą... I wściekle różowe rajstopy jakby wyjęte z pokazów Goka też wyglądają dziwacznie jak dla mnie, choć lubię róż, to taki odcień za bardzo daje po oczach. |
|
|
|
|
#2967 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
O wiele bardziej rażą mnie zniszczone farbowaniem i prostowaniem włosy... Albo kilo tapety na twarzy (nie dobrze zrobionego makijażu, ale właśnie tapety)... Chociaż jeżeli chodzi o wygląd to moim hitem są osoby, które mają problemy ze stopami, ale chodzą w butach na obcasie... Pal licho, że tym sobie mogą nieźle kręgosłup zniszczyć, nie moja sprawa, bo nie mój kręgosłup. Ale nieładnie wygląda jak w butach na obcasach idzie ktoś, kto krzywo stawia stopy. Już po kilku dniach po samych butach widać, że coś jest nie tak, bo są zdeformowane w miejscach, w których nie powinny się odginać.
|
|
#2968 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do tapety i zniszczonych włosów, też się zgadzam. Kilogram pomarańczowego tynku odchodzący z twarzy nie wygląda estetycznie, tylko paskudnie...I to prostowanie włosów nawet na wyjście do sklepu... Przecież to dla włosów nie jest obojętne. Sama włosy prostuję, używam lokówki, ale wcześniej nakładam preparat ochronny, poza tym jak nie muszę, to fryzurę układam z wykorzystaniem kosmetyków, odżywek itp. |
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam co cie obchodzi częstotliwość prostowania włosów przez innych ludzi??
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi takie faszystowskie ocenienia czyjegoś wyglądu
![]() Póki ktoś nie mi nie śmierdzi pod nosem to wali mnie jak się ostrzyże i jakie założy rajstopy. Takie uprzejme zdziwienie znam z własnego doświadczenia:"jak mogłaś zrobić tatuaż! przecież to takie niekobiece!". Co kogo obchodzi co robię z moją kobiecością?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Moja skromna osóbka stała niestety w środku tłumu
To prawdziwa dżungla była
Ale przeżyłam, tylko kilka siniaków mam 

A pierwszą reakcją bylo "Tylko uważaj, żeby mi nic nie zrobili!", a po chwili namysłu "No i tobie też"
Głupota porównywalna z tą, która pozwala ludziom wierzyć w nieomylność kalendarzyków wyliczających dni płodne i niepłodne...

Zapraszam
Niektórzy ludzie łykają tabletki jak cukierki i dopiero jak się zaczną problemy to zaczynają się dowiadywać jak w ogóle działa to, co zażywają