|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- a to jakas ciemna jestem juz wczoraj i dzis kilka razy wchodziłam w "kluby" a tam nic czy ja tego moge nie widziec? pisze ze zaproszenie?są kategorie, Ciekawy klub i Twoje kluby - a tam pusto |
|
|
|
|
#2942 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
slyszalam o tym ciuszku juz ale nie wiedzialam gdzie jest stanislawa :/ teraz juz wiem
|
|
|
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno, już nie będę tego odkręcać, nie mam siły do tych babsztyli w rejestracji---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2944 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz ja też tam właśnie wchodziłam i nic nie widzę
|
|
|
|
#2945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a baby w rejestracji to prawie wszedzie takie ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
Jestem ciemna i chyba do Was nie dolącze: whodzę w ustawienie-kluby i nie mam nigdzie wiadomości
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2949 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam po nocce. Spróbowałam ominąć wybudzanie i karmienie o 23 i mały spał dużo lepiej. Zasnął o 20 a obudził się ok 4, później pieknie spał aż sami obudziliśmy go o 6.45 na karmienie. Tą 8h przerwę gorzej zniosły piersi - a już myślałam, że nie mam z nimi problemu
I zamiast pójś wcześniej spać to położyłam się o północy i z wrażenia, że mi dziecko tak pięknie śpi prawie już nie zasnęłam po tej 4 Dziwny ten organizm - wymęczony, za mało snu a spać nie chce...Cytat:
Cytat:
Ale młody spał całą noc i nic. A w ogóle czy jak szczepiłam go 5w1 to przy następnym szczepieniu mogę skorzystać z refundowanych szczepionek (ile jest wkłuć przy drugim szczepieniu?), czy muszę już kontynuować?I też się chętnie posłucham opinii o wkładaniu piąstki do buzi - od jakiegoś tygodnia mój ma to samo co twoja Sara - a już szczególnie jak na brzuszku leży - wtedy niemal cały czas piąstka jest w akcji. Na pleckach preferuje smoka - nie dogodzisz ![]() I ten podział na tematy w klubie to świetny pomysł - też o tym myślałam. Za tą szczepionkę ja też w przychodni płaciłam 120 zł. |
||
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
bo to nie jest nowa wiadomosc tylko zaproszenie do klubu to jest nizej niz pryw wiad
|
#2951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
babcina metoda u nas sie nie sprawdzila... polozyc na wcisnieta gule zlotówke lub 2 zl... i zabandazowac
|
|
#2952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2953 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się bardzo ta ośmiornica podoba, więc jest nadzieja, że zaszaleję. Jak tylko kasę dostanę Cytat:
![]() Śliczny chłopka. I słodki misiak. ![]() Cytat:
Jak noszę Alę, to ona ciągle teraz ma na ubranku albo w rączce włosy. Masakra! A przez całą ciążę i po porodzie było super...Ogólnie czuję się nienajlepiej i jeszcze jakieś żołądkowe problemy mam. Tragedia. Ciekawe, czy to wszystko od tych tabletek... ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
chyba poczekam... A ile synek miał jak zaczęliście plastrowanie?Edit. Doczytałam, że 7-8 tyg. To by już wypadało zacząć... Ligotko - ja z Małą poszłam do pediatry tylko dlatego, że nam się wydawało, że za luźne kupki robi, a dzień wcześniej nam położna się kazała do NFZowskiego zgłosić, bo niby resztki żółtaczki były. Niestety u nas pediatra rejonowy nie przyjeżdża na pierwszą wizytę.
Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2011-03-17 o 13:36 |
|||||
|
|
|
#2954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczysz, czy będzie lepiej po odstawieniu. A jak długo brałaś te tabletki?Ta ośmiornica też mi się podoba - ale poczeka na koniec miesiąca. Przejrzałam też inne przedmioty i fajną mają ramkę: Zdjęcie + odcisk stopy i rączki. Co o tym myślicie - dobra pamiątka? Bo się zastanawiam, czy za 2 lata nie wyląduje w szafie, czy też będę co chwila oglądać i się roztkliwiać jaki był malutki ![]() Powiem wam, że ja też nie miałam domowej wizyty pediatry - nawet tej pierwszej. No ale ja już jestem po jednej zmianie lekarza... |
|
|
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() EDIT a tak wogole to jest juz tu watek o przepuklinie pepkowej kiedys to czytalam... moze jakies madre sposoby maja
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2011-03-17 o 13:45 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pati też od jakiegoś czasu odkryła że ma łapki i postanowiła je zjeść Ssie pięści obgryza palce, non stop rączka w buzi i do tego slini się tak że od pach po mankiety ma mokre ubranko![]() Pozwalam jej bo to taki etap najpierw rączka a później to co w rączce ląduje w buzi. Juz teraz jak jej coś włożę w łapkę to łapie i pcha do buzi.
|
|
#2957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy u Was też zdarza się, że dziecko po karmieniu nie odbija??? Ja czasem 45 minut noszę i nic Odkładam wtedy do łóżeczka, ale mam straszne wyrzuty sumienia, że będzie go przez to potem brzuszek bolał...Czy butelki antykolkowe pomagają??? Ja mam z Aventa (niby antykolkowe) i nic, a niby naukowo potwierdzona skutecznośc w eliminacji kolki i ulewania...Może TT lepsze ![]() Muron wybrałaś jakiś termometr??? Sama szukam takiego do ucha i czoła, więc pytam... Kurcze, muszę do przychodni zadzwonic i umówic się na szczepienie, bo zapomniałam...też zamierzam szczepic tymi refundowanymi...
|
|
#2958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2959 |
|
Raczkowanie
|
Pati nie zawsze odbija ale nie ma tez typowych kolek. Robię tak noszę ją 5 min jak nie odbije do tego czasu to robie "efekt butelki": pochylam się z małą do przodu i znów do góry i tak co troszkę ze 3 razy. Jak wtedy nie odbija to kładę ja do leżaczka ( w dzień) lub spać do łóżeczka w nocy. Czasami po chwili od odłożenia zaczyna się wiercić i wtedy jak ją wyjmuję to odbija a czasami nic więc zostawiam. Nie zauważyłam jakiegoś większego maruda jak nie odbije
|
|
#2960 |
|
Rozeznanie
|
dostałam dziś sab simplex niemieckie, podałam od razu małemu, na razie spokój, zobaczymy, czy to nie cisza przed burzą; po tych wszystkich przebojach jakoś nie bardzo wierzę w skuteczność czegokolwiek...
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
agape a czy ty dostałaś receptę na szczepionkę?? czy później będziesz kombinować??
|
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
ale czasem też odkładam i jak się pręży to podnoszę - czasem działa...jak będzie skuteczne, to daj znac, sama kupię w razie 'W'
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
monis1 widzę Cie w zaproszonych a nie potwierdzonych osobach. Nie wiem dlaczego nie masz zaproszenia
![]() muron gdzie jesteś? Bo od wczoraj nie ma Cie na forum Ciekawe co u werki, jak jej Oliwka ![]() I olbka coś się dawno nie odzywała, chantalle też, ciekawe co u bliźniaczek ![]() kma1982 Sara odbija po każdym karmieniu, jak nie odbije to nie może zasnąć. Ale jej to szybko idzie, 3 minutki i po sprawie. Ale czasami robię tak jak achaia i wtedy po którymś razie odbija jak sama nie może. achaia te mokre ciuszki to mnie do szału doprowadzają bo mimo, że jej nie przegrzewam i staram się nie ubierać ciepło to jednak w mokrym jest chłodno śliniki to hurtowo idą, zmieniam co 20-25 minut Mam nadzieję, że szybko jej to minie ![]() A powiedz mi czy Pati chwyta już zabawki? Bo Sara nie a ja głupia matka zaraz się martwię, że się źle rozwija ![]() iga9 kiedy dokładnie urodziłaś? Przez CC czy SN? Dodamy Cie do listy Kurka a mi przez to, że tak wilgotno na dworze się zrobiło znowu wyszło łojotokowe zapalenie skóry....buzię mam całą czerwoną w strupkach...wrrrr
|
|
#2964 |
|
Raczkowanie
|
Marika co do piąstek srodowiskwiskowa mówiła mi żeby mu dać sobie pogrzebać w buzi, że paluszkami sobie troche poczyści buźkę. Lekarka powiedziała natomiast że lepiej żeby smoczek ssał niż się nauczył palca bo potem może być problem że palce pogryzione i wymuldane. A i lekarka poeidziała że dzieciaczki już mogą czuć na dziąsełkach mrowienie i temu tak pchają ręce. Mój ostatnio strasznie wpycha i do tego zaczoł się ślinić (kurcze znajomemj dzieciaczkowi w 3 miesiącu ząb zaczoł wychodzić) już się zastanawiam czy mu coś nie wychodz
![]() u was też taka pogoda paskudna? ja mam jeszcze od wczoraj jakiegoś doła, mam wrażenie że tż traktuje mnie jak powietrze, podobno to mężowie czują się oddtąceni jak się dzieko pojawia, a u nas to na odwród jest. I jeszcze w dodatku nie mogą mu na nic zwrócić uwagi bo odrazu obraza majeststu. Eh aż mi się dziś ryczeć chce.. |
|
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() od dzis zaczynam ćwiczenia z Szymkiem, tylko pomijam jedno z podnoszeniem go bo jeszcze główki nie trzymawrzucam jeszcze raz linka https://mamotoja.pl/video_artykul,1690.html |
|
|
|
|
#2966 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Enia_;25779122]bo to nie jest nowa wiadomosc tylko zaproszenie do klubu to jest nizej niz pryw wiad[/QUO
Ze mną chyba coś nie tak, ale naprawde nie mam tej ikonki, pod prywatnymi wiadomościami mam napis "gorące linki" i to mogę rozwinąc. Napiszcie mi proszę po kolei całą "drogę" jak mam tam dotrzeć, bo bardzo bym chciała być razem z Wami w klubie
|
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiecie może jak dodawać zdjęcia do postów ale nie jako załączniki tylko w tekście?
Bo taka opcja jest w klubie....kiedyś to umiałam, ale zapomniałam jak to leciało ![]() EDIT Poradziłam sobie
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2011-03-17 o 15:02 |
|
|
|
#2968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój po tym nutritonie też nie ulewa, za to mu się tak odbija że czasem jak beknie to się mało ze śmiechu nie popłacze |
|
|
|
|
#2969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Werka to chyba w szpitalu z małą... mówiła, że mają iść...
anka_bzz - mama mowi ze to zwykłym plastrem, wieczorem zmiana i dobrze co jakiś czas zmieniać pozycję [pionowo,poziomo itp)l przyklejała go jak sis nie wrzeszczała [wtedy pępek był w środku] ![]() sam proces trochę trwał, aż dziecko nie urośnie ciut [koło 2 mies ] Cytat:
ulewa wtedy jak go gwałtownie poruszam po karmieniu; podobno antykolkowe dr brown są "naukowo potwierdzone" młody pięści też wcina od pewnego czasu, a przedwczoraj odkrył, że może macać i huśtać zabawki na pałąku; może czas wyjąć matę? ![]() e_rosa - lekarka dopatrzyla się jakiejś wysypki na brzuszku, no i miał taką jakby ciemieniuchę nad oczami, na brwiach => powiedziała, ze to skazowe, kazałą zmienić mleko (z tym, że ta wysypka to dłużej potrwa zanim zniknie, a mi się wydaje, że ona dopiero się teraz pojawiła :/ ale zmiany na czole znikneły]; co do ulewania to chlusta wtedy jak nim ruszam po karmieniu; co do ramek - kupiłam już jakiś czas temu; skonczyło się na pomalowaniu ramki i zrobieniu jednego odcisku stópki, ta glina jakaś taka za twarda była, musiałam mocno stopę przyciskać, a że Mati płakał, to płytki ten odcisk wyszedł; za nóżkę jakoś się zabrać nie mogę.. no i zdjęć też jeszcze nie wywołałam.. tak więc okazało się ze bardziej byłam napalona na ramkę przed zakupem niz teraz :/
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-03-17 o 15:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

juz wczoraj i dzis kilka razy wchodziłam w "kluby" a tam nic

trudno, już nie będę tego odkręcać, nie mam siły do tych babsztyli w rejestracji
I zamiast pójś wcześniej spać to położyłam się o północy i z wrażenia, że mi dziecko tak pięknie śpi prawie już nie zasnęłam po tej 4 
Zresztą Sara też spała jak reks
I zalecił to lekarz? Jak duży był synek? Bo nam niby pediatra powiedziała, żeby obserwować, a jak do roku czasu się nie wchłonie to trzeba będzie działać. Nadmieniła też coś o plastrach, ale to od nas zależy. I teraz nie wiem, czy kupować, czy poczekać. Ostatnio wydaje mi się mniejsza, więc jeszcze parę tygodni odczekam. 

Jak tylko kasę dostanę
Jak noszę Alę, to ona ciągle teraz ma na ubranku albo w rączce włosy. Masakra! A przez całą ciążę i po porodzie było super...