Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 14:07   #2941
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Bry!

kocurzyco
ja biore tylko paracetamol i na noc beachams rozgrzewajacy... A nawet nie wiedzialam, ze nie moge paracetamolu, cale zycie jak cos mnie bolalo to bralam paracetamol. Jeszcze zanim do UK przyjechalam

To co powinnam brac?
To znaczy branie czystego paracetamolu na przeziebienie jest bezszensem bo i tak nic ci nie da. Wiec nie mam pojecia po sco go brac.
Poza tym paracetamol nie (ani zaden srodek preciwbolowy) nie nadaje sie dla osob z chorobami serca, bo jeszcze bardziej je oslabia.
Bierz ten beachams i nic wiecej, bo co za duzo to nie zdrowo.
Jeszcze nie wiem ktory beechams bierzesz, ale wiekszosc z nich ma paracetamol w skladzie wiec nie wolno przy nim brac dodatkowo innych srodkow z paracetamolem. Niedawno tu dziewczyna umarla z przedawkowania paracetamolu.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:07   #2942
n0emi
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Astro i co skorzystasz z propozycji??
wiekszosc matek wraca do pracy po ukonczeniu 5-6 miesiecy, no tyle ze one byly na zwolnieniu macierzynskim.

A ja bede robic parowki w ciescie francuskim
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:09   #2943
astra85
Zakorzenienie

ja mam zamiar siedziec z dzieckiem w domu 3lata
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:09   #2944
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
To znaczy branie czystego paracetamolu na przeziebienie jest bezszensem bo i tak nic ci nie da. Wiec nie mam pojecia po sco go brac.
Poza tym paracetamol nie (ani zaden srodek preciwbolowy) nie nadaje sie dla osob z chorobami serca, bo jeszcze bardziej je oslabia.
Bierz ten beachams i nic wiecej, bo co za duzo to nie zdrowo.
Jeszcze nie wiem ktory beechams bierzesz, ale wiekszosc z nich ma paracetamol w skladzie wiec nie wolno przy nim brac dodatkowo innych srodkow z paracetamolem. Niedawno tu dziewczyna umarla z przedawkowania paracetamolu.

Paracetamol bralam bo mnie glowa strasznie bolala, no ale skoro tak to odstawie i bede tylko ten beechams brala. Mam ten Hot Berry Fruits.

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:15   #2945
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Paracetamol bralam bo mnie glowa strasznie bolala, no ale skoro tak to odstawie i bede tylko ten beechams brala. Mam ten Hot Berry Fruits.
To z paracetamolem.
Bo maja taki jeden z aspiryna i kofeina.

A od siebie to najbardziej polecam na przeziebienie Night Nurse. Dziala. A spi sie po nim jak trup.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-18, 14:22   #2946
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
Witam zaglądam tutaj z doskoku natłok zajęć mnie dobija... w dodatku w domu co chwilę są gości i tak w kółko..

ogólnie zaczął się zły czas dla mnie i moich włosów. jestem zmęczona psychicznie i fizycznie... a moje włosy chyba najbardziej to odczuwają. są matowe i szorstkie mimo w miarę sensownej pielęgnacji..

"widzę" sporo nowych twarzy w wątku witam wszystkie serdecznie
Dobrze, że chociaż czasem do nasz zaglądasz

Cytat:
Juz kiedys tu rozmawialysmy na ten temat.Kazdy bardzo chetnie szydzi z osob szczuplych czy chudych ale grubemu nic nie powie zeby go urazic.
Do nikogo nie dociera ze chudosc moze byc takim samym problemem jak otylosc.
Prawda Ani chudość ani otyłość nie są fajne. Ale szczupłość tak. I jak komuś mówię, że jest szczupły, to nie mam odczucia, że go obrażam.

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
Część robi to z czystej nieświadomości, nie przemyśli co powie-komentarze typu ale Ty to chuda jesteś, jaka Ty szczupła, nie musisz się odchudzać bo taka chuda jesteś i w ich oczach to takie normalne zdania, a jak wracam z zakupów gdzie się namierzyłam 20 spódnic i każda spadała i taki komentarz ktoś jeszcze rzuci, to załamka...
Nie no, tekst "szczupła jesteś" nie jest obraźliwy... Tak samo jak "zgrabna jesteś". Ale "chuda" to już faktycznie, nie każdemu się musi podobać. Tyle, że wszystko zależy od sytuacji. Jak ktoś z podziwem rzuci: "Ale chuda jesteś", to trudno przecież powiedzieć, że ten ktoś nas obraża

Cytat:
No wlasnie takie nieprzemyslane komentarze, ale nie zlosliwe sa zrozumiale.
Zwłaszcza, że nie zawsze wiadomo czym się kogo obrazi. Jeden oddałby życie żeby usłyszeć: "chudy jesteś", a drugi się wścieknie.
Nawet powiedzenie: "masz śliczne błękitne oczy" może być niemiłe dla kogoś, kto całe życie marzył o oczach brązowych.

Cytat:
Ale okoropne jest to ze nawyzywac komus od anorektykow nikt sie nie boi, bo to przeciez takie proste przytyc. Wystarczy jesc
Ale juz od spaslakow nikt nikomu nie nawyzywa.
Bo niestety w naszej kulturze (masowej) tylko osoby chude uznawane są za prawdziwie atrakcyjne
Stary 2011-02-18, 14:25   #2947
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
ja mam zamiar siedziec z dzieckiem w domu 3lata
aha
ale to ze tak dzwonia to jest norma, bo oni zostawiaja sobie te CV i jak pracownik odejdzie, pojdzie na zdrowotny/wychowaczy to zamiast zglaszac nabor przegladaja te CV ktore maja.
Moja kolezanka tak miala, ze nawet po 2 latach potrafili dzwonic. Dlatego tak wazne jest skladanie CV, najlepiej gdzie sie da, jak sie szuka pracy.
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:31   #2948
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
To z paracetamolem.
Bo maja taki jeden z aspiryna i kofeina.

A od siebie to najbardziej polecam na przeziebienie Night Nurse. Dziala. A spi sie po nim jak trup.

Spac jak trup to lepiej nie bo jeszcze do dzieci nie bede wstawac w nocy

Chociaz na weekend moze byc

Stary 2011-02-18, 14:34   #2949
saming
Zakorzenienie

Hej
Spałam tylko 8h
Umówiłam się na poniedziałek do lekarza, pójdę zobaczyć pewną ofertę pracy wakacyjną i na wtorek idę razem z mamą do ścięcia włosów. Znaczy, ja swoje podciąć i wycieniować tylko Do mojej fryzjerki

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
O kurde to już jest dla mnie jakiś hardkor.
Na vod.onet.pl jest taki angielski film dokumentalny "Jak bardzo można być brudnym" Kobieta i mężczyzna przeprowadzają eksperyment i postanawiają nie myć się przez 4 tygodnie. Nie dałam rady obejrzeć całości, bo mam zbyt bujną wyobraźnię. Ale jakby ktoś chciał obejrzeć to tutaj można: http://vod.onet.pl/jak-bardzo-mozna-...6901,film.html
Chyba boję się to oglądać...

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jesteś jesteś

Co do rozmiarów ubrań to i aj podobnie miałam (ostatnio jednak udaje mi się kupić spodnie dopasowane). Zazwyczaj spodnie wisiały na mnie Zawsze były ciut za duże, a że chciałam przytyć, to kupowałam takie z nadzieją że niebawem będą dobre
Ale jakoś od kilku lat mam jeden i ten sam rozmiar.
Choć w sumie teraz już tk strasznie szczupła nie jestem. Mam normalna wagę, tak mi się wydaje. A jak ważyłam ok 7kg mniej niż tera to czułam się z tym naprawdę źle i źle mi się spało na moich gnatach
Ja Wam współczuję. Ja wcale taka szczupła nie jestem, chociaż niby mam ok wagę, ale ostatnio kupiłam spodnie 36 które teraz są za szerokie Jesli ja mam problem z ciuchami to co dopiero nizsze i szczuplejsze ode mnie osoby :/

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość

ja nie mogę wyjść z podziwu, jak niektóre piszą, że trzymały naftę przez całą noc na głowie.
Ja to max 15 minut mogłam trzymać... A i tak mam wrażenie, że za długo.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:46   #2950
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Prawda Ani chudość ani otyłość nie są fajne. Ale szczupłość tak. I jak komuś mówię, że jest szczupły, to nie mam odczucia, że go obrażam.

Nie no, tekst "szczupła jesteś" nie jest obraźliwy... Tak samo jak "zgrabna jesteś". Ale "chuda" to już faktycznie, nie każdemu się musi podobać. Tyle, że wszystko zależy od sytuacji. Jak ktoś z podziwem rzuci: "Ale chuda jesteś", to trudno przecież powiedzieć, że ten ktoś nas obraża

Zwłaszcza, że nie zawsze wiadomo czym się kogo obrazi. Jeden oddałby życie żeby usłyszeć: "chudy jesteś", a drugi się wścieknie.
Nawet powiedzenie: "masz śliczne błękitne oczy" może być niemiłe dla kogoś, kto całe życie marzył o oczach brązowych.

Bo niestety w naszej kulturze (masowej) tylko osoby chude uznawane są za prawdziwie atrakcyjne
z pewnością to nie jest obraźliwe, często nawet wynika z dobrych intencji i osoba mówiąca to jest często pewna, ze to komplement. ale potrafi zdołować nieźle gdy ktoś od dawna chce przytyć... dobrze to ujęłaś w przykładzie z oczami

choć co do ostatniego zdania, to raczej tylko stereotyp taki pozostał. Przynajmniej tak jest w moim otoczeniu Chłopacy zazwyczaj wolą dziewczyny dość szczupłe, ale nie chude. chcą, zeby miały choc delikatne krągłości. nie mówię o wszystkich, są różne gusta, ale o większości z mojego otoczenia mam w klasie 21 chłopaków i mam z nimi dość dobry kontakt, tyle w końcu razem przebywamy i pod tym względem są podobnego zdania wszyscy, nie podobają im sie chude dziewczyny.

Edytowane przez patu323
Czas edycji: 2011-02-18 o 14:48
patu323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:50   #2951
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Nie polecam myślałam że dam radę na luzie to obejrzeć bo nie obrzydzają mnie takie rzeczy, ale po 2/3 filmu nie dałam rady dalej oglądać i już tylko przewijałam. Dopiero mi teraz przeszło to uczucie zniesmaczenia
Ja obejrzałam cały, spodziewałam się, a nawet czekałam na moment ekstazy tych ludzi jak wskoczą do wanny czy coś, jak będą sie taplać w wannie pełnej wody i piany. Tak sobie to wyobrażałam... taka ekstazę takimi codziennymi w sumie rzeczami... ale jakoś tego nie było

Po całym filmie pozostało mi zainteresowanie tą społecznością z tego lasu, bo wyglądali naprawdę ok, jak cywilizowani ludzie a nie używali chemii, normalnie kosmos! Zdrowi itp. Nie wyglądali na ludzi lasu.
Bardzo interesujące
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 15:16   #2952
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Spac jak trup to lepiej nie bo jeszcze do dzieci nie bede wstawac w nocy
A dzieci ojca nie maja zeby do nich wstal jak mama jest chora
Cytat:
Po całym filmie pozostało mi zainteresowanie tą społecznością z tego lasu, bo wyglądali naprawdę ok, jak cywilizowani ludzie a nie używali chemii, normalnie kosmos! Zdrowi itp. Nie wyglądali na ludzi lasu.
Bardzo interesujące
Bez chemii da sie zyc, jak najbardziej. Jest wiele roslin ktorymi mozna zastapic mydlo, balsam do ciala itp. Ale nie znaczy ze sie w ogole nie myc.

Poza tym nie da sie nie myc regularnie w miejskim zanieczyszczonym srodowisku. To znaczy da sie,ale efekty moga byc nieciekawe.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-18, 15:17   #2953
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja obejrzałam cały, spodziewałam się, a nawet czekałam na moment ekstazy tych ludzi jak wskoczą do wanny czy coś, jak będą sie taplać w wannie pełnej wody i piany. Tak sobie to wyobrażałam... taka ekstazę takimi codziennymi w sumie rzeczami... ale jakoś tego nie było
No umyli się ale bez tej chemii, właśnie o to chodziło żeby chemii nie używać
Jak dla mnie to ten eksperyment był źle przeprowadzony, no bo jaki sens miało nie mycie się czystą wodą? Chodziło przecież o wyłączenie z życia chemii i kosmetyków, a nie wody. Uważam, że powinni używać wody, ale samej wody, żeby ten cały eksperyment miał sens. Bo co prawda pasował do tytułu - "Jak bardzo mogę być brudny?" ale te wstawki o unikaniu chemii itd już nie bardzo, bo można unikać chemii, jednocześnie myjąc się w czystej wodzie
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 15:21   #2954
Jennifer85
Zakorzenienie

Nie no maja ale jesli czuje sie na tyle dobrze zeby wstawac to wstaje

Stary 2011-02-18, 15:22   #2955
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
z pewnością to nie jest obraźliwe, często nawet wynika z dobrych intencji i osoba mówiąca to jest często pewna, ze to komplement. ale potrafi zdołować nieźle gdy ktoś od dawna chce przytyć... dobrze to ujęłaś w przykładzie z oczami
Dlatego ja bym się nie wściekała gdyby ktoś mówił jako komplement "że jesteś szczupła".

Cytat:
choć co do ostatniego zdania, to raczej tylko stereotyp taki pozostał.

Ja nie pisałam, że ludzie wolą chude, tyle, że nadal chuda osoba jest ideałem lansowanym przez mass media.
I bardziej kobiety są podatne na tę kwestię akurat. To one częściej się odchudzają, to one częściej chorują na anoreksję... Mimo że wszyscy faceci wokół mówią im, że dobrze wyglądają.
No i to kobiety częściej niż mężczyźni rzucają komplementem: "ale jesteś chuda!".
Stary 2011-02-18, 15:38   #2956
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja nie pisałam, że ludzie wolą chude, tyle, że nadal chuda osoba jest ideałem lansowanym przez mass media.
I bardziej kobiety są podatne na tę kwestię akurat. To one częściej się odchudzają, to one częściej chorują na anoreksję... Mimo że wszyscy faceci wokół mówią im, że dobrze wyglądają.
No i to kobiety częściej niż mężczyźni rzucają komplementem: "ale jesteś chuda!".
a to źle zrozumiałam sens
z tym zgodzic się muszę... większość modelek promowanych jest potwornie chuda według mnie. a potem dziewczyny chcą wyglądać tak samo. a pod wpływem odchudzania widzą siebie w krzywym zwierciadle.
Kiedyś starałam się jakoś trafić jednej znajomej do serca i rozumu, wytłumaczyć coś... Ważyła niewiele więcej ode mnie,ale była wyższa. ważyła 40-kilka kilogramów. ale wymyśliła sobie, że jest za gruba i musi schudnąć. mówiła, ze waga nie oddaje wcale tego jak wygląga. że BMI, który pokazywał, ze ma niedowage też się nie sprawdza w jej przypadku, bo przecież widzi jak wygląda. i nie stosowała wcale zdrowych diet, tylko głodówki... potrafiła nie jeść przez kilkanaście dni. a co więcej uważała, że to nie jest niezdrowe. że oczyszcza przez to organizm i to jest dobre. nie dało się wytłumaczyć, ze wyniszcza samą siebie, wypłukuje wszystkie mikroelementy... Cytowałam jej zdania lekarzy na ten temat, przekonywałam na różne sposoby, dawałam dowody medyczne przeciw głodówkom, ale nie dało rady. Tłumaczyłam, ze jak może być gruba nosząc rozmiar 34. ale bez skutku. W oczach każdego jest bardzo szczupła, a w swoich bardzo gruba.
dawno nie miałam z nią kontaktu, nie widziałam od prawie roku. Ciekawe jak wygląda teraz...

Edytowane przez patu323
Czas edycji: 2011-02-18 o 15:40
patu323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 15:45   #2957
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no maja ale jesli czuje sie na tyle dobrze zeby wstawac to wstaje
Zapytalam bo tak wyszlo z twojej wypowiedzi ze to ty musisz wstac, nie wazne czy zdrowa czy chora. Tzn ja tak odebralam.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-18, 15:47   #2958
Jennifer85
Zakorzenienie

Rozumiem

Stary 2011-02-18, 15:48   #2959
moooniek
Zakorzenienie

ja mam koleżankę, która ma 169 i waży 43-44 kg ...
strasznie chuda jest...
i też nie potrafi przytyć, nic na nią nie działa...
mogłaby się nawet dziennie w mcdonaldzie żywić, a i tak dalej byłaby chuda...
nie chciałabym tak
Stary 2011-02-18, 15:51   #2960
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
strasznie chuda jest...
nie chciałabym tak
a choruje na coś? robiła badania?

"najlepsze" jest to, że ja mam niedoczynność tarczycy, przy której bardzo dużo osób tyje. a ja jak zwykle muszę byc wyjątkiem
Stary 2011-02-18, 15:52   #2961
astra85
Zakorzenienie

ja teraz w udzie mam prawie tyle samo centymetrow co dawniej w pasie
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 15:57   #2962
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
strasznie chuda jest...
nie chciałabym tak
Kochane, jak wy tak o tej chudości, to zapraszam do siebie na serniczek włąsnie się piecze, taki na kruchym spodzie, i w kolejce czeka cała blacha kruchych ciasteczek, to dawajcie, wstawiam wodę juz na kawę
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 15:58   #2963
Jennifer85
Zakorzenienie

Ooo serniczka to bym zjadla...

Stary 2011-02-18, 15:59   #2964
saming
Zakorzenienie

A ja biorę leki od których łatwo się tyje, w krótkim czasie przytylam kilka kg, i teraz muszę bardziej dbać o dietę...

Stary 2011-02-18, 16:00   #2965
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
Kochane, jak wy tak o tej chudości, to zapraszam do siebie na serniczek włąsnie się piecze, taki na kruchym spodzie, i w kolejce czeka cała blacha kruchych ciasteczek, to dawajcie, wstawiam wodę juz na kawę
mmmm... sernik moje ulubione ciasto juz idęęęęę
Stary 2011-02-18, 16:01   #2966
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo serniczka to bym zjadla...
Dobry sernik, juz pachnie, to niedługo będzie, taki jak lubię-dużo sera i cienki spód
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 16:02   #2967
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
a choruje na coś? robiła badania?

"najlepsze" jest to, że ja mam niedoczynność tarczycy, przy której bardzo dużo osób tyje. a ja jak zwykle muszę byc wyjątkiem
mowiła, że lekarz jej powiedział, że tak już ma i nie ma sposobu na to żeby przytyła...

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
ooooooo ale mi smaka zrobiłaś!
już idę!
Stary 2011-02-18, 16:03   #2968
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
A ja biorę leki od których łatwo się tyje, w krótkim czasie przytylam kilka kg, i teraz muszę bardziej dbać o dietę...
ja brałam jakiś czas temu hormony przepisane przez ginekologa. Każdy mówił, że tak strasznie się tyje po nich, że od kąd bierze to nie może ani trochę schudnąć, tylko wciąż więcej kilogramów itp. to się nastawiłam, ze może przybędzie kilka kg a tu nic, waga nawet nie drgnęła
Stary 2011-02-18, 16:05   #2969
saming
Zakorzenienie

Cytat:
mowiła, że lekarz jej powiedział, że tak już ma i nie ma sposobu na to żeby przytyła...

ooooooo ale mi smaka zrobiłaś!
już idę!
A jakby porobiła sporo ćwiczeń na masę?
Mimo wszystko, od ćwiczeń też można przytyć. Do tego odpowiednia dieta i wszystko się da - jeśli jest się w pełni zdrowym.

A ja mam ciastka warszawskie, pieczone w domku Pycha.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
ja brałam jakiś czas temu hormony przepisane przez ginekologa. Każdy mówił, że tak strasznie się tyje po nich, że od kąd bierze to nie może ani trochę schudnąć, tylko wciąż więcej kilogramów itp. to się nastawiłam, ze może przybędzie kilka kg a tu nic, waga nawet nie drgnęła
Ja akurat nie biorę hormonów, tylko inne leki.

Stary 2011-02-18, 16:05   #2970
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja tez bralam leki od Gina i mowili, ze przytyje i dup...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości