|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na Wspólnej cz. 4
Ja osobiście nie lubię Emilki, taką ofiarę z siebie robi, jakby od początku Rafałowi powiedziała, że poznała chłopaka fajnego i temu facetowi powiedziała, że ma dziecko, to by może jakoś inaczej się to potoczyło. Jakby był fajny i na poziomie to by to zaakceptował, a tak to ona kłamie rodzinie i jemu też prawdy nie mówi, ale w serialu wszystko proste nie będzie
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widząc, jak ją traktują, to ja się nie dziwię, że im nic nie mówiła. Tym bardziej, że na początku to przecież nawet nie wiadomo czy coś z tego będzie, więc po co ich od razu informować? ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Co miała powiedzieć? "Cześć, jestem Emilka, mam 16 lat i dziecko"? No raczej facet nie byłby zachwycony
|
||
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak się już z nim całuje, to mogłaby powiedzieć no chyba że się całuje z każdym xD
|
|
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge juz patrzec na Emilke
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady, dupa a nie test za przeproszeniem.
Facet ledwo ją zna, ona mu mówi, że ma dziecko, czy dziwne by było gdyby uciekł? Dla mnie nie. Przecież po tak krótkim czasie ciężko powiedzieć czy komuś zależy czy nie. Test to by był gdyby się spotykali już dłuższy czas, ona by mu powiedziała i wtedy by było wiadomo czy mu zależy czy nie. |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus to, że nawet jeśli facetowi zależy, niekoniecznie chce partnerkę z dzieckiem, szczególnie tak młody chłopak. |
|
|
|
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
Ja rozumiem Emilkę i to czemu nic nie powiedziała w domu. Przecież ona się zwyczajnie bała, że jej tego zabronią... Oni tam trzymają ją jak w klatce i mam wrażenie, że wychodzą z założenia, że skoro poszła w tango w wieku 16 lat i ma dzieciaka to teraz do końca życia ma być cierpiętnicą i nic jej nie wolno. Przecież jakie były przeboje jak chciała wyjść na te urodziny
Od kiedy krzyk i narzucanie swojego zdania jest najlepszym sposobem wychowawczym? Może ze względu na to, że jestem psychologiem to jestem przewrażliwiona na punkcie takiego zachowania, ale strasznie bulwersuje mnie to co dzieję się u nich w domu... Zamiast ją wspierać dobrym słowem to ciągle tylko zakazy, wypominanie błędów i wieczne pretensje... Musi ponosić konsekwencje swojego zachowania, ale przecież od życia też jej coś się należy.
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie nie powinna tego przed nim ukrywać i tyle, bo jak dla mnie to nie fair w stosunku do niego. Nie wiem jak wy ale jeśli o mnie chodzi to ja bym takie rzeczy wolała wiedzieć od samego początku niż się angażować i dowiedzieć się po nie wiadomo jak długim czasie, że facet z którym się spotykam ma dziecko O.o no ludzie. Lepiej wiedzieć od razu i zdecydować czy brnąć w to dalej czy nie.
Edytowane przez hikari91 Czas edycji: 2011-10-18 o 15:50 |
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Błażejowi tescik chętnie byście zrobiły. Bo jakby się okazało, że facet ma dziecko, to byście uciekły. I tym bardziej wlaśnie nie powinnyście się dziwić, że mu Emilka nie powiedizała. Sorry, ja też nie mówiłam różnych rzeczy na pierwszych randkach - w końcu to obcy facet na razie. |
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
a mnie w dzisiejszej powtórce rozwalił moment jak Żaneta pytała się Ewy ile łyżeczek słodzi, zamieszała jej kawę (czy herbatę) i włożyła tą łyżeczkę z powrotem do cukru
jeśli któraś już o tym wspomniała, to przepraszam że powtarzam się
|
|
#2953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez, wczoraj sie rozkrecil, bo to tej pory ten watek byl nudny, ale wczorajszy jego tekst: pokoj temu domowi mnie rozwalil
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
A Ewa dalej nie wysiada..
|
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Uhuhu, wyobrażacie sobie Ewe w więzieniu za zabicie faceta gaśnicą?
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny! Dołączam do wiernych fanek serialu
Właśnie oglądam NW i od razu rzuciło mi się w oczy, że Weronika miała już widoczny brzuszek! A może to tylko moje przywidzenie? Bardzo lubię Emilkę i strasznie mi jej szkoda, że tak ją traktują... Zastanawiam się tylko czemu jej matka się nią nie interesuje? A skoro Agnieszce i Rafałowi przysparza tylu kłopotów to tymbardziej powinni zadzwonic do Tosi.... A Ewa jak już tam bardzo chciała kogoś powiadomic, że jest w niebezpieczeństwie to mogla napisac smsa a nie dzwonic. Chyba ornitolog nie byłby taki wścibski do kogo pisze...
['][']['] 1o.11.11 Podróże mają magiczną moc uzdrawiania duszy i zdecydowanie pomagają zdystansować się do problemów dnia codziennego. Nie rozwiązują ich bezpośrednio, jednak pomagają przewartościować i spojrzeć na nie jakby z drugiego brzegu rzeki Martyna Wojciechowska |
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiejszy odcinek oglądam dopiero od momentu, jak Ewka do domu weszła
A Rafał mnie do szału doprowadza jak się ciągle drze, faktycznie może gdyby jej tak krótko nie trzymali, to Emilka powiedziałaby, że poznała chłopaka i chciałaby się z nim spotkać. A jak im tak przeszkadza, to niech odeślą ją do matki Edytowane przez K4si44 Czas edycji: 2011-10-18 o 20:39 |
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Haha co za twórczość
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
E E E E Emila!
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Rozeznanie
|
e-e-e-e-e-e-Emila
![]() ![]()
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
haha :d ciekawe
![]() |
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
nie zwróciłam uwagi, już miała brzuch widoczny ? to szybko idzie
|
|
|
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
Fajny dziś był odcinek.
Szkoda mi Ewy, zestresowała się. Swoją drogą nie rozumiem dlaczego Igor odłożył słuchawkę, kiedy dzwonił na policję i Ewa powiedziała mu, że uderzyła ornitologa gaśnicą i nie wie czy go nie zabiła. No chyba są dorośli, w takiej sytuacji tym bardziej powinni się zgłosić na policję. Nie wiem co chcecie od Antoniny. Według mnie jest słodziutka W zapowiedziach było, że Błaża napisał dla Emyly piosenkę. Załączam fragment " E e e e e Emila"
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Rozeznanie
|
Dlaczego głupia?
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie ornitolog zgłosił sprawę o pobicie.
|
|
|
#2968 |
|
Rozeznanie
|
To by było śmieszne. Droba Ewa pobiła kawał faceta. Ahh, ale pewnie będą ciągnąć ten wątek jeszcze długo długo. A moim skromnym zdaniem Ewa z poczucia winy, że obarczyła winą Borysa, zacznie się znowu z nim spotykać
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
1. nie wyskoczenie z samochodu kiedy miała ku temu okazję
2.uderzenia gaśnicą i ucieknięcie z miejsca wypadku. ok była w szoku, rozwalił jej się telefon ale mogła zatrzymać jakiś samochód, poprosić kogoś. zostawienie człowieka jakim by nie był i nie udzielenie pomocy nie jest normalną rzeczą 3.nie zadzwonienie na policję bo "może go zabiłam i pójdę do więzienia" dlatego ona dla mnie jest głupia, a raczej bardziej tak głupio się zachowa. ale te wszystkie sytuacje są ku temu, żeby coś się działo. sama w sobie ją trochę lubię, mam nadzieję, że jej nie zamkną ![]() ja i tak czekam na wątek emyylkyy Edytowane przez joyeuxe Czas edycji: 2011-10-18 o 20:59 |
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
to będzie przebój roku
najbardziej mnie rozwaliła moja siostra dziś, oglądamy NW i Ewa przyłożyła ornitologowi gaśnicą, a siostra do mnie "jak to jest jak się kogoś uderzy gaśnicą?" to ja jej na to "skąd mam wiedzieć, nigdy mnie nikt nie bił tym" ale ma 9 lat to jej wybaczam Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale jak Stefanek z żonką wchodzą i mówią "pokój temu domowi" to mi się automatycznie chce dopowiedzieć "i wszystkim jego mieszkańcom" jakby ksiądz po kolędzie chodził
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Od kiedy krzyk i narzucanie swojego zdania jest najlepszym sposobem wychowawczym? Może ze względu na to, że jestem psychologiem to jestem przewrażliwiona na punkcie takiego zachowania, ale strasznie bulwersuje mnie to co dzieję się u nich w domu... Zamiast ją wspierać dobrym słowem to ciągle tylko zakazy, wypominanie błędów i wieczne pretensje... Musi ponosić konsekwencje swojego zachowania, ale przecież od życia też jej coś się należy.
, -6, -7, -8, -9, -10 

i się zastanawiałam co ona robi jeszcze w tym aucie
co on na studiach robił