![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna
Powiem szczerze ze ja kiedys tez tak dlugo trzymalam nafte, zdarzylo sie nawet w niej spac
![]() A jak u was sprawdzaja sie plukanki z nafty? Napiszcie o tym cos wiecej Jak czesto, ile nafty, na samej dlugosci....? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2942 |
Raczkowanie
|
Ja od nafty dostaję jakiegoś uczulenia, strasznie mnie swędzi głowa po jej zastosowaniu, dlatego zaprzestałam jej używania, bo po każdym użyciu drapałam się tak długo do puki nie użyłam szamponu Nizoral.
Włoski rośnijcie szybciej... ![]() Pasmo kontrolne: 50/Ciach! 4cm .. a miało być 2! ![]() ![]() Black Witch is only one ! ![]() 07.11. 13 Akcja włosomaniaczek: Mania masowania Na blogu Anwen ![]() http://www.anwen.pl/2013/11/akcja-wo...masowania.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 |
Przyczajenie
|
Refleksja po eksperymencie
Przy intensywnym stosowaniu wszystkich upiększających zabiegach (nafta, Jantar, maska z olejku rycynowego z cytryna i jajkiem) moje włosy zaczęły się delikatnie przetłuszczać, więc postanowiłam zmienić naftę na tę z wyciągiem z czarnej rzepy (firma Anna).
Teraz rozumiem dlaczego narzekałyście...piekło/katastrofa/masakra! Nafta cuchnie niewyobrażalnie i to nie jest zapach rzepy, która też do perfum nie należy, śmierdzi jak na stacji benzynowej. Ciężko mi było wytrzymać z nią na włosach i zrozumiałam o czym wiele z Was pisze...zmycie jej było koszmarem, a włosy śmierdziały mi nawet po kilkakrotnym umyciu, zastosowaniu odżywki i wysuszeniu. Maskę z tej nafty zrobiłam przed wyjściem, chcąc uzyskać piękny połysk, który zawsze miały moje włosy po nafcie z olejkiem rycynowym, a wyszła z tego porażka po całości. Tak więc zwracam honor, wszystkim Wizażankom, które twierdziły, że zapach nafty jest nie do zniesienia i są problemy z jej zmyciem... Szczególnie nie polecam eksperymentów z tą konkretną naftą, gdy musicie wyjść z domu - to był koszmar. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2944 |
Przyczajenie
|
Dot.: Refleksja po eksperymencie
Stosuje maseczkę z nafty , żółtka i cytryny już ze trzy tygodnie. Nie mam problemów z jej zmywaniem. Schodzi przy dwukrotnym aplikowaniu szamponu (czyli tak jak zazwyczaj). Moje włosy faktycznie są bardziej miękkie . Ale czy szybciej rosną ? Zapuszczam podgolone boki i moja fryzjerka stwierdziła , że szybko mi rosną ...
Ale może to przypadek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Konto usunięte
|
Ja bym uważała z tym sokiem z cytryny, bo on ma właściwości wysuszajce i to on może być przyczyną wysuszenia u niektórych, a nie nafta..., a poza tym brunetkom może rozjasnic włosy ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2946 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() czytam i czytam aż nadziwić się nie mogę waszymi historiami i opiniami o tej nafcie kosmetycznej ![]() ![]() Mianowicie sama ją zakupiłam ale zastanawiam się czy do farbowanych włosów na ciemno ona będzie odpowiednia i czy nie będzie kolor schodził po jej urzyciu jak myślicie??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2947 |
Wtajemniczenie
|
powinnas spróbować
![]() ja nakladam przed myciem na całą długość - do 30 minut teraz chce zrobic płukankę, ciekawi mnie jak to robią dziewczyny
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
Ja teraz kładę na skalp wymieszana z olekiem rycynowym
![]() Na całe boje sie kłaść,żeby nie wysuszyla moich i tak koszmarnie suchych włosów ![]() Moja nafta jakoś mocno nie śmierdzi , ona jest z jakimiś witaminami czy coś, a poza tym ja lubię zapach benzynie hihi ![]()
![]() |
#2949 |
Zadomowienie
|
A jak wogóle reagują wasze włosy na nafte z witaminami? nie są zbyt wysuszone ? Bo ja się właśnie tego obawiam.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2950 |
Wtajemniczenie
|
myślę , że krótko trzymana nafta nie wyrządzi żadnych szkód
![]()
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
Używam nafty kosmetycznej z witaminami i nie puszy włosów. Są błyszczące i miłe w dotyku. Nakładam na skórę głowy i długość włosów zgodnie z tym jak zaleca producent. Jestem zadowolona z efektów jej działania.
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
o to dzisiaj na pewno sprubuje
![]() zobaczymy efekty i opiszę je ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2953 |
Zadomowienie
|
No i stało się urzyłam dziś tej nafty kosmetycznej z witaminami
![]() Po odkręceniu koreczka jednak zapach w pierwszym momencie odrzuca ale póżniej to już jest oki , nałożyłam ją na włosy od skalpu głowy po same końce tak na 15 min, po kilku minitach zaczeła mnie piec troszke głowa .... no ale pomyślałam to nic zobaczymy dalej jak będzie , no i po upływie tego czasu umyłam włosy i tu tragedia ![]() ![]() A teraz po wysuszeniu włosów głowa mnie tak piecze że szok czy to normalne ??? mam się czymś martwić ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2954 |
Wtajemniczenie
|
to chyba nie jest normalne, że cos piecze. Ja bym zaprzestała stosowania.
Zrobię na próbę wcieranie nafty w skalp przed myciem. Czym zmywacie naftę? z tego co pamiętam cięzko mi ogarnąć temat zmywania tego ustrojstwa ;/
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
Ja zmywałam normalnie szamponem do włosów tylko tak z 2- 3 razy bo ciężko mi było ja usunąć z włosów i dużo wody do spłókania , bo jak zauważyłam nafta ma to do tego że jak za długo ją się potrzyma to może wysuszyć włoski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
Mnie również po pierwszym użyciu nafty piekła skóra głowy ale teraz już tego nie odczuwam
![]() Musisz zrobić drugie podejście do nafty i zobaczyć jak skóra zareaguje ![]()
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
Kiedyś używałam nafty razem z żółtkiem, olejkiem rycynowym na porost włosów. Niewiele to dało albo dało,bo używałam z odżywką Jantr (cudowna, ponieważ włosy urosły mi 5 cm w ciagu jakichś 3msc(!)) Teraz gdy moje włosy są w fatalnym tanie użyłam jej wczoraj i dziś rano obudziłam się w mięciutkimi włosami i przede wszystkim nie tłustymi bo od jakiegoś czasu miałąm z tym problem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
Powiem szczeże że drugie podejście to rewelka , nie piekła mnie głowa tak jak za pierwszym razem
![]() efekt po niej całkiem spoko ![]() ![]() Zastanawiam się nad tym kiedy będa widoczne efekty jej użycia.... bo jak na razie widzę poprawę w włosach tzn są jakby świeższe. I czy po dłuższym stosowaniu nafty będzie widoczna poprawa końcówek i mniejsze wypadanie włosów jak myślicie? ile czasu trzeba na to poświęcić? I czy naftę można z czymś łączyć ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Ja łączę naftę z olejem rycynowym w proporcji 50:50.
Nakładam tylko na skórę głowy wmasowując palcami lub za pomocą strzykawki. Na długość włosów nakładam olej naturalny zimnotłoczony lub mieszankę olei, z tym, że najpierw nakładam oleje na długość na kilka godzin, a naftę z rycyną ok pół godziny przed myciem (gdy zacznie piec to szybciej zmywam). Nafta pobudza krążenie i ukrwienie skóry głowy. Stosuje max 2 razy w miesiącu. Chciałabym nabyć naftę, taką nieoczyszczoną o jakiej pisał dr Różański, ale to trudne. http://rozanski.li/?p=282 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2960 |
Raczkowanie
|
Dopiero raz eksperymentowałam z naftą w połączeniu: nafta, jajko, olejek kokosowy. Włosy po takiej masce były sypkie, nie plątały się i nabrały blasku. Boję się tego przesuszenia o, którym pisałyście, ale będę uwazała i mam nadzieje, ze będzie ok
![]() A co do zapachu to jak dla mnie nie był jakiś mocno drażniący, na pewno nie można powiedzieć, ze pachnie, ale tragedii tez nie ma. Może zależy to od producenta, sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2961 |
Rozeznanie
|
Nie wiecie, czy można naftę na włoski nakładać w ciąży?
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Ja już po raz drugi użyłam nafty. Nie nakładam jej jednak na skalp, bo boję się podrażnienia, a jestem dosyć wrażliwa. Najpierw nakładam na włosy olej na godzinę, później maskę na 15-30 min, myję delikatnym szamponem sam skalp, nakładam odżywkę na same włosy od ucha i na koniec nalewam do miski chłodnej wody dosyć sporo, wlewam kilka kropel nafty i maczam włosy jakieś 10-15 sekund. Od razu widzę po wynurzeniu jak łuski włosa się domknęły i włosy są gładkie, lejące się. Takie włosy zawijam w bawełnianą koszulkę, rozczesuję drewnianym grzebieniem i czekam aż wyschną a po nafcie schną nawet do 5 godzin :P Nic więcej nie nakładam na włosy bo nafta to etap końcowy, domyka wszystko i wygładza, chroni. Szkoda tylko, że tak cuchnie benzyną :c Będę jej używać 2x w tygodniu i zobaczę co dalej. Może kiedyś dodam jej do maski ; )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
Ja używałam nafty kosmetycznej do włosów przez jakiś miesiąc co 3 mycie i zauważyłam tylko to że włosy moje zaczęły się znacznie częściej przetłuszczać , nie myłam już włosów co 2 dni tylko codziennie .. naczytałam się o tej nafcie takich super recenzji , koleżanka zresztą mi poleciła dodawać do szmponu którym myję włosy , dolać odrobine nafty , no i tak zrobiłam , to mogę powiedzieć że po jakimś czasie zauważyłam efekty , bo włosy stały się błyszczące .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja naftę uwielbiam, ale nie stosuję jej w ogóle na skórę głowy, tylko na włosy na długości. Dla mnie jej działanie bije na głowę wszystkie oleje razem wzięte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.