Nafta kosmetyczna - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 05:40   #2941
_Angelina_
Wtajemniczenie

Dot.: Nafta kosmetyczna

Powiem szczerze ze ja kiedys tez tak dlugo trzymalam nafte, zdarzylo sie nawet w niej spac nie zaobserwowalam niepokojacych objWow. Jednak przestraszylam sie troszke kiedy ktos wspomnial ze moze wysuszac wiec zaprzestalam atakich praktyk.

A jak u was sprawdzaja sie plukanki z nafty?
Napiszcie o tym cos wiecej
Jak czesto, ile nafty, na samej dlugosci....?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-12, 17:13   #2942
Amsti
Raczkowanie

Ja od nafty dostaję jakiegoś uczulenia, strasznie mnie swędzi głowa po jej zastosowaniu, dlatego zaprzestałam jej używania, bo po każdym użyciu drapałam się tak długo do puki nie użyłam szamponu Nizoral.
07.11. 13

Akcja włosomaniaczek: Mania masowania

Na blogu Anwen
http://www.anwen.pl/2013/11/akcja-wo...masowania.html
Amsti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 00:53   #2943
Kiti05
Przyczajenie

Refleksja po eksperymencie

Przy intensywnym stosowaniu wszystkich upiększających zabiegach (nafta, Jantar, maska z olejku rycynowego z cytryna i jajkiem) moje włosy zaczęły się delikatnie przetłuszczać, więc postanowiłam zmienić naftę na tę z wyciągiem z czarnej rzepy (firma Anna).

Teraz rozumiem dlaczego narzekałyście...piekło/katastrofa/masakra! Nafta cuchnie niewyobrażalnie i to nie jest zapach rzepy, która też do perfum nie należy, śmierdzi jak na stacji benzynowej.

Ciężko mi było wytrzymać z nią na włosach i zrozumiałam o czym wiele z Was pisze...zmycie jej było koszmarem, a włosy śmierdziały mi nawet po kilkakrotnym umyciu, zastosowaniu odżywki i wysuszeniu.

Maskę z tej nafty zrobiłam przed wyjściem, chcąc uzyskać piękny połysk, który zawsze miały moje włosy po nafcie z olejkiem rycynowym, a wyszła z tego porażka po całości.

Tak więc zwracam honor, wszystkim Wizażankom, które twierdziły, że zapach nafty jest nie do zniesienia i są problemy z jej zmyciem...

Szczególnie nie polecam eksperymentów z tą konkretną naftą, gdy musicie wyjść z domu - to był koszmar.
Kiti05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 15:11   #2944
SyllaP
Przyczajenie

Dot.: Refleksja po eksperymencie

Stosuje maseczkę z nafty , żółtka i cytryny już ze trzy tygodnie. Nie mam problemów z jej zmywaniem. Schodzi przy dwukrotnym aplikowaniu szamponu (czyli tak jak zazwyczaj). Moje włosy faktycznie są bardziej miękkie . Ale czy szybciej rosną ? Zapuszczam podgolone boki i moja fryzjerka stwierdziła , że szybko mi rosną ...
Ale może to przypadek.
SyllaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 14:56   #2945
8d6bb8e295b6f8a6661e98cda8040e22ff42086f_6577a3bfbbbd4
Konto usunięte

Ja bym uważała z tym sokiem z cytryny, bo on ma właściwości wysuszajce i to on może być przyczyną wysuszenia u niektórych, a nie nafta..., a poza tym brunetkom może rozjasnic włosy ;-)
8d6bb8e295b6f8a6661e98cda8040e22ff42086f_6577a3bfbbbd4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 13:03   #2946
Anna19101986
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
czytam i czytam aż nadziwić się nie mogę waszymi historiami i opiniami o tej nafcie kosmetycznej że ma aż takie cudowne właściwości
Mianowicie sama ją zakupiłam ale zastanawiam się czy do farbowanych włosów na ciemno ona będzie odpowiednia i czy nie będzie kolor schodził po jej urzyciu jak myślicie???
Anna19101986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 19:45   #2947
_Angelina_
Wtajemniczenie

powinnas spróbować
ja nakladam przed myciem na całą długość - do 30 minut

teraz chce zrobic płukankę, ciekawi mnie jak to robią dziewczyny
Stary 2014-02-01, 18:15   #2948
julkakulka
Raczkowanie

Ja teraz kładę na skalp wymieszana z olekiem rycynowym
Na całe boje sie kłaść,żeby nie wysuszyla moich i tak koszmarnie suchych włosów
Moja nafta jakoś mocno nie śmierdzi , ona jest z jakimiś witaminami czy coś, a poza tym ja lubię zapach benzynie hihi
Stary 2014-02-02, 13:24   #2949
Anna19101986
Zadomowienie

A jak wogóle reagują wasze włosy na nafte z witaminami? nie są zbyt wysuszone ? Bo ja się właśnie tego obawiam.....
Stary 2014-02-02, 13:43   #2950
_Angelina_
Wtajemniczenie

myślę , że krótko trzymana nafta nie wyrządzi żadnych szkód
Stary 2014-02-03, 11:15   #2951
Jewels
Raczkowanie

Używam nafty kosmetycznej z witaminami i nie puszy włosów. Są błyszczące i miłe w dotyku. Nakładam na skórę głowy i długość włosów zgodnie z tym jak zaleca producent. Jestem zadowolona z efektów jej działania.
15.11.2014

Jewels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 12:32   #2952
Anna19101986
Zadomowienie

o to dzisiaj na pewno sprubuje
zobaczymy efekty i opiszę je
Stary 2014-02-05, 08:58   #2953
Anna19101986
Zadomowienie

No i stało się urzyłam dziś tej nafty kosmetycznej z witaminami
Po odkręceniu koreczka jednak zapach w pierwszym momencie odrzuca ale póżniej to już jest oki , nałożyłam ją na włosy od skalpu głowy po same końce tak na 15 min, po kilku minitach zaczeła mnie piec troszke głowa .... no ale pomyślałam to nic zobaczymy dalej jak będzie , no i po upływie tego czasu umyłam włosy i tu tragedia za pierwsztm razem wogóle nie mogłam zmyć tego z głowy ehmm dopiero po 3 nałożeniu szamponu dało radę ją usunąć z moich włosów .
A teraz po wysuszeniu włosów głowa mnie tak piecze że szok czy to normalne ??? mam się czymś martwić ?
Stary 2014-02-06, 19:51   #2954
_Angelina_
Wtajemniczenie

to chyba nie jest normalne, że cos piecze. Ja bym zaprzestała stosowania.
Zrobię na próbę wcieranie nafty w skalp przed myciem.
Czym zmywacie naftę? z tego co pamiętam cięzko mi ogarnąć temat zmywania tego ustrojstwa ;/
Stary 2014-02-07, 09:34   #2955
Anna19101986
Zadomowienie

Ja zmywałam normalnie szamponem do włosów tylko tak z 2- 3 razy bo ciężko mi było ja usunąć z włosów i dużo wody do spłókania , bo jak zauważyłam nafta ma to do tego że jak za długo ją się potrzyma to może wysuszyć włoski.
Stary 2014-02-07, 09:54   #2956
olala22
Rozeznanie

Mnie również po pierwszym użyciu nafty piekła skóra głowy ale teraz już tego nie odczuwam
Musisz zrobić drugie podejście do nafty i zobaczyć jak skóra zareaguje

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 10:57   #2957
shiiawase
Raczkowanie

Kiedyś używałam nafty razem z żółtkiem, olejkiem rycynowym na porost włosów. Niewiele to dało albo dało,bo używałam z odżywką Jantr (cudowna, ponieważ włosy urosły mi 5 cm w ciagu jakichś 3msc(!)) Teraz gdy moje włosy są w fatalnym tanie użyłam jej wczoraj i dziś rano obudziłam się w mięciutkimi włosami i przede wszystkim nie tłustymi bo od jakiegoś czasu miałąm z tym problem.
shiiawase jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 16:57   #2958
Anna19101986
Zadomowienie

Powiem szczeże że drugie podejście to rewelka , nie piekła mnie głowa tak jak za pierwszym razem ale to tylko dlatego że potrzymałam nafte ok 10 min tak jak pisało na buteleczce i nie miałam wysuszonych końcówek jak ostatnio.
efekt po niej całkiem spoko i nawet nauczyłam się ją dokładnie zmywać z włosków .
Zastanawiam się nad tym kiedy będa widoczne efekty jej użycia.... bo jak na razie widzę poprawę w włosach tzn są jakby świeższe.
I czy po dłuższym stosowaniu nafty będzie widoczna poprawa końcówek i mniejsze wypadanie włosów jak myślicie? ile czasu trzeba na to poświęcić?
I czy naftę można z czymś łączyć ?
Stary 2014-03-12, 19:42   #2959
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Ja łączę naftę z olejem rycynowym w proporcji 50:50.
Nakładam tylko na skórę głowy wmasowując palcami lub za pomocą strzykawki.
Na długość włosów nakładam olej naturalny zimnotłoczony lub mieszankę olei, z tym, że najpierw nakładam oleje na długość na kilka godzin, a naftę z rycyną ok pół godziny przed myciem (gdy zacznie piec to szybciej zmywam). Nafta pobudza krążenie i ukrwienie skóry głowy.
Stosuje max 2 razy w miesiącu.
Chciałabym nabyć naftę, taką nieoczyszczoną o jakiej pisał dr Różański, ale to trudne. http://rozanski.li/?p=282
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-17, 14:35   #2960
gosiawow
Raczkowanie

Dopiero raz eksperymentowałam z naftą w połączeniu: nafta, jajko, olejek kokosowy. Włosy po takiej masce były sypkie, nie plątały się i nabrały blasku. Boję się tego przesuszenia o, którym pisałyście, ale będę uwazała i mam nadzieje, ze będzie ok
A co do zapachu to jak dla mnie nie był jakiś mocno drażniący, na pewno nie można powiedzieć, ze pachnie, ale tragedii tez nie ma.
Może zależy to od producenta, sama nie wiem.
gosiawow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 07:53   #2961
daisy dot
Rozeznanie

Nie wiecie, czy można naftę na włoski nakładać w ciąży?
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 08:29   #2962
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Nie wiecie, czy można naftę na włoski nakładać w ciąży?
Można. Jak praktycznie wszystko inne.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 20:17   #2963
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Ja już po raz drugi użyłam nafty. Nie nakładam jej jednak na skalp, bo boję się podrażnienia, a jestem dosyć wrażliwa. Najpierw nakładam na włosy olej na godzinę, później maskę na 15-30 min, myję delikatnym szamponem sam skalp, nakładam odżywkę na same włosy od ucha i na koniec nalewam do miski chłodnej wody dosyć sporo, wlewam kilka kropel nafty i maczam włosy jakieś 10-15 sekund. Od razu widzę po wynurzeniu jak łuski włosa się domknęły i włosy są gładkie, lejące się. Takie włosy zawijam w bawełnianą koszulkę, rozczesuję drewnianym grzebieniem i czekam aż wyschną a po nafcie schną nawet do 5 godzin :P Nic więcej nie nakładam na włosy bo nafta to etap końcowy, domyka wszystko i wygładza, chroni. Szkoda tylko, że tak cuchnie benzyną :c Będę jej używać 2x w tygodniu i zobaczę co dalej. Może kiedyś dodam jej do maski ; )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 18:18   #2964
bbajecznaa
Raczkowanie

Ja używałam nafty kosmetycznej do włosów przez jakiś miesiąc co 3 mycie i zauważyłam tylko to że włosy moje zaczęły się znacznie częściej przetłuszczać , nie myłam już włosów co 2 dni tylko codziennie .. naczytałam się o tej nafcie takich super recenzji , koleżanka zresztą mi poleciła dodawać do szmponu którym myję włosy , dolać odrobine nafty , no i tak zrobiłam , to mogę powiedzieć że po jakimś czasie zauważyłam efekty , bo włosy stały się błyszczące . ) lecz zapach nie jest za ciekawy :P
bbajecznaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-17, 19:44   #2965
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bbajecznaa Pokaż wiadomość
Ja używałam nafty kosmetycznej do włosów przez jakiś miesiąc co 3 mycie i zauważyłam tylko to że włosy moje zaczęły się znacznie częściej przetłuszczać , nie myłam już włosów co 2 dni tylko codziennie .. naczytałam się o tej nafcie takich super recenzji , koleżanka zresztą mi poleciła dodawać do szmponu którym myję włosy , dolać odrobine nafty , no i tak zrobiłam , to mogę powiedzieć że po jakimś czasie zauważyłam efekty , bo włosy stały się błyszczące . ) lecz zapach nie jest za ciekawy :P
Nafta obciąża i przetłuszcza, więc dodawanie jej do szamponu może się sprawdzić tylko u osób, które mają skórę i włosy niepodatne na przetłuszczanie.
Ja naftę uwielbiam, ale nie stosuję jej w ogóle na skórę głowy, tylko na włosy na długości. Dla mnie jej działanie bije na głowę wszystkie oleje razem wzięte.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości