|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Witam u mnie dalej spadki po wczrajszym dniu P+W 400gram mniej czyli ogolem- 3,9kg waga 66,8
![]() ![]() ![]()
#2942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękujemy, jestes WIELKA ![]() ![]() Dzień Dobry ![]() U mnie też dziś spadek o 0,7 i waga pokazała 56,9 kg ![]() ![]() ![]() Dziś znowu piękna pogoda,a ja się rano obudzilam z bólem głowy... :/ Chciałam już Wam życzyć kochane ZDROWYCH,POGODNYCH ŚWIĄT,ORAZ DUUUUŻYCH SPADKÓW!!! ![]() P.S:I LANEGO DYNGUSA :p HEHEH ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Przyczajenie
|
dla wszystkich dukanek zdrowych, pogodnych, radosnych swiat wielkanocnych, smacznego jajka i mokrego smingusa dyngusa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Rozeznanie
|
Fajnie, że wróciła dawna szata graficzna forum
![]() Wesołych Świąt wszystkim życzę!! Piękną pogodę mamy ![]()
#2945 |
BAN stały
|
Hej dziewczynki
![]() Ja rowniez zycze Wesołych Zdrowych Świat wszystkim Dukaneczkom ![]() Spektakularnych spadkow na wadze! ![]() I zeby to byly nasze ostatnie swieta na Dukanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
AMEN.
Cudowności!!!!
![]() |
#2947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już też widzę bliziutko swojego celu jesteś, może uda Nam się wejść rowno na III ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Wtajemniczenie
|
ZDROWYCH I DUKANOWO PROTEINOWYCH KOLOROWYCH SWIAT WAM ZYCZE
![]() ![]() ![]() ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-04-23 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Dzisiaj na wadze było 84kg czyli -9kg od początku. Mój dokładny bilans zrobię 1-go maja i mam nadzieję, że jeszcze troche spadnie. Też mam obawy co do świąt,bo będę w rozjazdach przez dwa dni. Same wiecie jak to jest goszcząc u kogoś. Będę sie starała jeść jak najbardziej dukanowo o ile się da. Trzymajcie za mnie kciuki. Życzę wszystkim dukającym wesołych , pogodnych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych. Edytowane przez Renka2 Czas edycji: 2011-04-23 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Wtajemniczenie
|
no pewnie, ze kciuki trzymamy
![]() ![]() to tylko 2 dni, a zawsze mozna jakos wytrzymac. przezorny zawsze u(bez)pieczony ![]() Zawsze trzymaj sie tego co najbardziej dukanowe, a poza tym jak jusz chcesz zgrzeszyc to lepiej tlustym bialkiem niz weglami, mieso tak, slodycze nie, chyba, ze musisz. Ale pogoda super i nie mozna tylko za stolem siedziec, wiec najesc sie do syta i na spacer ![]() ![]()
![]() |
#2952 | |
Zadomowienie
|
Witam,
![]() ![]() Cytat:
Jaj przepięknie malowanych,Swiąt wesołch,roześmianych,w poniedziałek kubeł wody,szczęścia,zdrowia oraz zgody ![]() ![]()
Dukan-start 16.02.2011r.(116kg),wzros t 165cm 30.05.2011r.-99kg(razem -17kg) 11.11.2011r.-ponownie 99kg Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY ![]() Cel II- 80kg Cel III-70kg(wg.testu Dukana) Edytowane przez nikamo36 Czas edycji: 2011-04-23 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2954 |
Rozeznanie
|
Zdrowych i pogodnych świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane!
Spokojnych, pogodnych i bezgrzesznych Świąt! A jutro bardzo mokrego dnia ![]() Ja niestety wczoraj nie wytrzymałam i zgrzeszyłam... zjadłam loda ![]() ![]() Dziś niestety też zapowiadają się lekkie grzeszki: pasztet z dodatkiem boczku i bułki oraz rybka smażona w mącę ale poza tym zamierzam być grzeczna ![]() Trzymajcie się cieplutko! |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Wtajemniczenie
|
ale tu dzisiaj cicho sza. Wpadlam na chwile sie przywitac
![]() ![]() ![]() ![]() Mam newsy z czata/u jak zawsze ![]() mod : Good afternoon everyone! We are on the 24th of April, welcome to our live chat!All of your questions are welcome and we will do our best to answer you. This will be our last Sunday chat of the month, the next one will happen on the 22nd of May.Today your live chat will be with Sonja your client support. The chat will last for one hour. Have a good chat and Happy Easter to all of you!
#2957 |
Zakorzenienie
|
U mnie porażka. Przypłacona 4 godzinami w toalecie....
![]() Życzę wszystkim większej wytrwałości!!!!
![]() |
#2958 | |
Wtajemniczenie
|
jak sobie radzic na wyjazdach, imprezach, podczas swiat itp, kiedy nie mamy dostepu do czystych protein
![]() Marietamccord : I am at a camp where the food is prepared for the group and we are eating together. I tried but it is very difficult to stick to proteins only. How am I going to manage the next 3 days? sonja : Hi Marie and welcome to the chat! During these days try to avoid starcy, sugary and fatty food. Do some PV days instead of PP and increase your physical activity. Don't worry I'm sure you will be fine and in any case we will see how things are when you come back. Have a nice Sunday and Happy Easter! 1. w sytuacjach podobnych, np 3 dniowy wyjazd, jak nie ma wyjscia, to trzeba sobie zrobic PW 2. zwiekszyc aktywnosc fizyczna 3. unikac potraw macznych,skrobiowych, slodkich i tlustych ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() We wtorek bedziesz juz mniej frywolna ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- chudniecie na 3 fazie- nie temu ona sluzy, tu sie wage utrwala ![]() donnakovacs : I'm following the consolidation phase to the letter, but I'm still losing weight. Your motivation comments are excellent and have helped me through this diet, but I feel the daily report is not so appropriate any more I am 2 kg less than my target weight and yet still have to say on the report yes I'm willing to lose weight. I don't think I should lose much more I just don't want to put any back on ever. sonja : Hi Donna and welcome to the chat! This is actually a good news in a sense as this means that you have a very good metabolism. Then to stop losing weight increase your bread and fruit portion per two. If you still lose weight in one week please come back to us and we will adjust this for you don't worry. Keep going and Happy Easter to you! 1. Zdarza sie, ze ktos moze chudnac na 3 fazie, mimo skrupulatnego przestrzegania diety ( to niesprawiedliwe, ze niektorzy chudna na 3 a ja na 2 nie potrafie ![]() 3, Takie chudniecie na 3 to oznaka dobrego metabolizmu ![]() 4. Zeby powstrzymac spadanie wagi, trzeba zwiekszyc porcje chleba i owocow dwukrotnie... (szkoda, ze nie mozna podwoic obzarstwa na ucztach) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- mozarella light cordova1979 : Is light mozzarella string cheese allowed, it does have 2.5 g fat but 8g protein and no sugar. I have been staying at the same weight for the past few days. Is this the culprit? sonja : Hi Cordova! I'm sorry but this mozarella is a bit too fatty so you cannot have it as much as you want but only as a tolerated (30g per day). You can find a list of tolerated in the cupboard of your slimming apartment. For your weight fluctuation that can come from this product but it's also normal don't worry. Your body is over reacting but you have to be stronger than it. If you are still at the same weight in a couple of days, then come back to us and we will find a solution. Keep going and have a nice Sunday! 1. Jak widac mozarelka nawet taka co ma 2.5g tluszczu i 8g bialka i zero cukru to nie za bardzo, nie mozna jesc ile jej sie chce. (cholera, nawet to 1/2 procenta to juz wielie wykroczenie, skoro nabial do 2 procent tluszczu. hmm ![]() 2. Mozna ja zaliczyc do tolerowanych, 30 g na dzien mozna 3. Wahania wagi to normalka, wiec sie nie przejmujta ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- batonik proteinowy jako przekaska w podrozy, okazjonalnie na 3 fazie ferrislin : I know you may not approve of protein bars (such as Atkins)and drinks as they may have other ingredients but they can be handy when travelling - would they be ok now and then especially in consolidation phase? sonja : Hi Ferri! You can have this bars on your celebration meal only. Have a nice Sunday! 1. Tak, ale tylko podczas uczty ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- jogurty owocowe, ale bez cukru soozoconnell : Could you tell me if the following yogurt is suitable for the dukan diet in general and specifically the attack phase? The brand is Irish yogurts. They're called Diet fat free Probiotic Yogurt. Ingredients for strawberry yogurt: Skimmed milk, Non fat milk solids, Live yogurt cultures, strawberry (strawberries 6.48%, natural flavouring, artificial sweetener: aspartame, permitted preservative: potassium sorbate E202). Typical values per 100g, Energy 225kg/54 kcal, Protein 4.6g, Carbohydrate 9.0g, Fat 0.1g. If these are not suitable could you please recommend some alternative brands as these are the best I could find, following the instructions. Thank you. sonja : Hi! I'm sorry but these yogurts are not allowed during the attack phase as they contain fruit bites but the good news is that you will be allowed to have some as a tolerated (the list of tolerated is in the cupboard of your slimming apartment) starting from your Cruise phase. Happy Easter to you! 1. Jogurty owocowe sa dozwolone, ale naleza do tolerowanych ( chodzi o takie z dodatkiem owocow, a tutaj jest podane w skladzie: truskawka: 6.48 procent w skladzie jogurtu, wiec chyba pocieszylam. Co innego te jogurty z kawalkami owocow, gdzie jest ich znacznie wiecej ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- To tyle, jak narazie, nie pisalam rzeczy, ktore byly zbedne ![]()
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą! Jak minęła świąteczna niedziela? U mnie lekkie grzeszki na koncie bo zamiast być 2 godz u teściów to spędziliśmy tam cały dzień i trzeba było jeść to co jest. Ale za to zaliczyłam dziś 3 godzinne spacerki.
d666666 a Ty jak zwykle na posterunku ![]() franka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Wtajemniczenie
|
troche za duzo jaj zjadlam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dobijaj mnie... Jesteś moim guru!
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Rozeznanie
|
d666666, jestes mistrzem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt
![]() ![]() ![]() Pisałam przed świętami ale mnie wcięło ![]() Nie grzeszę ![]() ![]()
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
Witam w mokry poniedzialek . U mnie narazie 0 grzeszkow i nawet spadek lekki o 100gram
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2965 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję wszystkim bezgrzesznicom ![]() ![]() Szkoda tylko, że pogoda się tak popsuła... a miałam zamiar spacerować dziś ile wlezie. Miłego dzionka życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Rozeznanie
|
Witam również w mokry poniedziałek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Rozeznanie
|
Witam kochane,
gratuluję spadków i wytrwałości przy świątecznym stole ![]() W sobotę chciałam przejść na 3 fazę, ale jak to zawsze rano weszłam na wagę i przeżyłam szok 58,4, ale wszystko się wyjaśniło, dostałam okresu... (i jak na odstawienie tabsów na początku diety prawie, że punktualnie, a tak się stresowałam....) Dzisiaj waga już w normie, a nawet lepiej bo 57,9 (spadło 200g po tym torcie ![]() Mokrych jajek życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Wtajemniczenie
|
Hej laski ;*
Melduję się w "lany poniedziałek" , niestety niedziela grzeszna :/ Nawet na wagę nie wchodzę bo strach :P Zmykam bo zaraz ma rodzinka wpaść... Miłego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Raczkowanie
|
![]()
No dzis na obiadek zrobilam rybe z jajkiem sadzonym w piekarniku nawet dobre wyszlo no ale mogloby byc lepsze musze poszperac w przepisach bo nudne menu juz mam;p
![]() ![]() ![]()
#2970 |
Raczkowanie
|
Ja na czas powrotu do rodzinnego domu całkowicie zapomniałam o Dukanie, jem wszystko i piję wszystko - jutro lub pojutrze wracam i będę walczyć z nadwyżką
![]() Ale w pełni świadomie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.