|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Jestem, jakoś wytrzymałam na uczelni, nawet 1,5 godz wcześniej nas wypuścił. Zjadałam, wykąpałam się, leki zaaplikowane, zaraz ide w kimę.
83 monia dałaś czadu z rozpuszczalnikiem, dobrze ze się w porę zorientowałaś. Rozmawiacie o laktatorze: ja się zaopatrzyłam, avent ręczny, kupiłam nowy na all za połowę ceny jak w sklepie. Z przesyłką zapłaciłam coś 80 zł. |
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam i bede miala reczny laktator, az tak mocno wcale sie czlowiek nie meczy. po kilku razach reka sie przyzwyczaja
dalam rade 3 miesiace karmic (a wlasciwie dokarmiac) sciagajac z laktatora jak wrocilam do pracy. do pol roku karmilam z piersi, potem odciaganym. dalo rade
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko pytałam o ryby, bo mój tato jest zapalonym wędkarzem i on właśnie jeździł gdzieś w okolice Szczucina.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Zastanawiam się nad kupnem adaptera do pasów, pamiętam, że któraś tu pisała o adapterze, który zapina się w kroku między nogami i przez to ciężko się jeździ w spódnicy, jaki to był model, bo tego chciałabym uniknąć? Zastanawia się nad be safe, ale ze zdjęć nie mogę się zorientować jak to się zapina i czy to nie ten model...
Dziś się lekko podłamałam. Przeglądnęłam letnią garderobę i nie znalazłam ze 3 rzeczy które mają szansę jeszcze dobrze na mnie wyglądać. Mam dwie sukienki odcinane pod biustem i łudziłam się, że może któraś nada się na wesele, ale nic z tego. Biorąc pod uwagę, że 90% procent asortymentu w sklepach dla ciężarówek przypomina mi bardziej ubrania dla puszystej cioci-kloci niż dla eleganckiej kobiety, to już czuję zbliżający się problem. Ostatnio widziałam tyle pięknych zwiewnych letnich sukienek, ale nie na moją obecna figurę... |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam be safe - wlasnie ten sie zapina miedzy nogami
|
|
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
CrazyMachine, ten adapter Besafe zapinany jest właśnie w kroku.
Jeśli chcesz zapinany po bokach to polecam Clippasafe-sama z niego korzystam i jestem zadowolona. ![]() Tutaj przykładowa aukcja allegro: http://allegro.pl/clippasafe-adapter...520503570.html |
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Marzena - Właśnie przeglądam allegro i chyba zdecyduję się na ten clippsafe. Ostanio byłam w dłuższej trasie i pas już mi uciska brzuchol, trzeba zadbać o dzieciaka.
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ale bys narobiła, dobrze że poczułaś, że coś nie tak...
Zmalowana na wagarach byłas Ty niedobra ![]() U nas sexu niet-lekarz zabronił ![]() Ja laktator pokazałam Tż-towi jaki ma kupić w razie gdyby był potrzebny, bo nie wiem, a nie chce kupować na daremno. A zdecydowałam się na elektryczny TT, bo słyszałam wiele o nim dobrych opinii ![]() Nerola najlepiej na Izę zwalić hehe
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak myślę że będę ściągać pokarm w ciągu dnia i mrozić .... a przed pracą nakarmię, w momencie jak będę w pracy to dzidzia będzie jadła jeszcze inne posiłki , jakaś zupka i jabłuszko i oczywiście między czasie moje mleczko rozmrożone , a dla mam karmiących przysługuje godzinna przerwa więc o tą godzinę będę krócej pracować i szybciej przyjadę do synka i znów nakarmię juz z cyca
|
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem dość ciemna, ale koleżanki mnie uświadomiły - jedna z nich jest położną i polecała mi chustę tkaną skośno-krzyżową z firmy nati, bo sama ma i używa. A druga jest w ogóle maniaczką chust i wszystkiego co ekologiczne, wózka prawie nie używa i dziecko cały czas nosi w chuście i podobnie jak tamta polecała tkaną skośno-krzyżową ale firmy hoppediz, tylko one są strasznie drogie
Elastyczne są podobno całkiem dobre dla maleńkich dzieci, a później mogą być za bardzo rozciągliwe, jak już małe co nieco waży...Aha i mam jeszcze pytanko, czy któraś z was kupowała pasy ciążowe na brzuszki, bo ja mam mnóstwo koszulek, w które owszem wejdę latem, ale będę brzuchem świecić, a tego wolałabym uniknąć... no i zastanawiam się nad zakupem takiego pasa, tylko nawet nie wiem jaki i w jakim rozmiarze...
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-02 o 22:07 |
|
|
|
#2952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
sygine - mam pasy ale nie uzywam bo ze mnie spadaja albo sie podwijaja. ale wiem ze ktos tu kupowal to moze sie wypowie. ja nie polecam, wg mnie sa nadal za krótkie...
sloneczko, da karo - ja wlasnie tak robilam, ale w pracy jeszcze sciagalam wiec wychodzilam 30 min wczesniej (jest mozliwosc ze do pracy ci ktos dziecko przywiezie i 2x nakarmisz bo masz prawo do przerw 2x30 min lub 1x1h). musialam sciagac bo by mi piersi pękły. karmilam w nocy, rano i po powrocie. w sumie tez zdarzalo mi sie wczesniej pomiedzy karmieniami jak jeszcze na macierzynskim bylam sciagnac i to mrozilam. mialam pół zamrażarki mleka ale szybko to schodzilo bo dziecko głodne, no i to mleko juz dla niego za cienkie widocznie bylo... zapasu moze na kilka dni by starczylo...
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się strasznie waham z tym adapterem do pasów. Baaaardzo dużo jeżdżę samochodem i początkowo byłam pewna, że sobie takie coś sprawię. Ale potem spytałam mojego lekarza i on stwierdził, że wystarczy ręką przed jazdą sobie pas pod brzuchem ułożyć i tyle.
Nie uwierzyłam i spytałam mojej drugiej ginki i ... usłyszałam to samo Że to niewarte pieniędzy, bo można ten pas samej pod brzuszkiem odpowiednio przełożyć.
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
blondynkapoznan gratuluję syneczka
moje przeczucia jak zwykle się nie sprawdziły ![]() sygine super że wizyta udana żołądek znalazł Ja też czasem śpię w dzień, Filip śpi przeważnie ok 2h i ja razem z nim ![]() Co do farb to też farbuję i nie widzę żadnych przeciwskazań. Z Filipem jak byłam w ciązy poszłam na farbowanie i cięcie parę dni przed porodem teraz też tak zrobię żeby do porodu jako tako wyglądać zresztą potem nie bardzo jest czas zeby iść do fryzjera..nerola chusta najlepiej tkana bawełniana, ja mogę polecić Hoppediza, ja mam tej firmy i jest super, do tego ma taką fajną kieszonkę na rzep że można tel, czy jakieś dorbiazgi wrzucić na allegro jest ich trochę, używane też mozna upolować: http://allegro.pl/listing.php/search...tring=hoppediz My dziś byliśmy na zakupach, kupiłam sobie parę fatałaszków bo już w nic się nie mieszczę, żadnych letnich bluzek nie mam ![]() musze sobie jeszcze tylko kupić leginsy pod tuniki dziewczyny możecie polecić jakieś dobre leginsy na Allegro?? ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
Ja też bardzo duzo jeździłam z Filipem i uważam że ten pas jest zbędny pod koniec ciąży ledwo się mieściłam za kierownicą wystarczyło mi jednak przesunięcie ręką pasa pod brzuch i nic mnie nie cisnęło
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tu nie chodzi o dyskomfort podczas jazdy (uciskający brzuch pas), ale podczas ewentualnego wypadku pas zaciska się wprost na dziecku i może dojść do nieszczęścia .
Nie jesteście tego pasa w stanie utrzymać i nie macie tej gwarancji, że się nie przesunie i nie zaciśnie na brzuchu w momencie wypadku. Korzystam więc mogę powiedzieć, że samo opuszczenie pasa pod brzuch nie daje takiego efektu jak adapter, przy którym w ogóle się go nie czuje. W zeszłym roku para znajomych miała wypadek, lekarz stwierdził, że gdyby nie adapter dziecka by na tym świecie teraz nie było- dla mnie to był wystarczający argument, żeby się w niego zaopatrzyć.. Wiadomo one nie są tanie, ale margaret niskim kosztem sama go sobie uszyła, więc jeśli nie kupować to może uszyć -mi się wydaje, że jednak warto. |
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w niedzielny poranek
coś ja ostatnio spać nie mogę - nie dość, że jak na mnie to późno zasypiam to jeszcze do tego wstaje z kurami o rano!!! i to w weekend!!! masakra jakaś.... na razie u mnie szaro i mglisto, ale wierzę, że sie rozpogodzi i będzie słonecznie i cieplutko wczoraj u nas bylo popołudniu ok 20!!!! zawijam się za godzinke do rodziców na wioskę, posiedzieć troche na powietrzu... no i mamusiowe ciasto czeka
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te adaptery to dla mnei wyciąganie kasy i czysty marketing.. jak zreszta większosc gadżetów dla młodych rodziców
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vaniliova , you you dzieki za gratki ![]() włosy farbuję normalnie właśnie w tym tyg będę balejage robić ![]() ja żadnego adaptera do pasu nie kupuje nie mam takiej potrzeby ja mam w planach zakupić resztę wyprawki i kosmetyki chyba kupię Hippa przy synku też miałam i są fajniutkie.Nie wiem jakie butelki.Te Mam są fajne ale nie wiem czy w sklepach będzie łatwo te smoczki dokupić
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie kupuję adapterów, jak siadam za kierownicę to przypinam najpierw pas a później siadam na fotel i przepasam się tylko tym poprzecznym a ten co biegnie przez brzuch to przyciska fotel hehehe troszke jest kombinowania ale zawsze to wiem że na pewno pas nie przyciśnie mi brzucha a zapięta jestem
|
|
|
|
#2963 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() No pewnie,że Iza zjadła lizaki ![]() Zmalowana to lepiej mi nie mów o snach Sygine dziekuję ![]() Muszę coś tańszego poszukać Kupiłam małej już wszystkie kosmetyki,próbki po 50 ml. ,6 ml.i całe duże opakowania.Będziemy testować. A wychodzi po 1 zł., z groszami za szt.,więc w razie W starszaki mi zużyją. Pokłóciłam się wczoraj z T. i do dziś sie nie odzywam.W dupie go mam. Ja przy Maksie ściagałam ręcznie i przychodziłam na przerwach do domu karmić,przy Szymku też ręcznie a przy Krystku miałam laktator najpierw Canpol(tragedia bo ciekł) a zaraz kupiłam drugi Avent i był świetny.Nie męczyłam się bo pierwsze kilka ruchów i zaraz mleko samo leciało. Teraz mam TT i też jest b.dobry. Śniło mi się,ze urodziłam Ize i ją przewijałam(cipka byłą taka...ble). Nie chcieli jej do inkubatora dopiero za 10 dni,więc pojechaliśmy do domu. U nas cudne słonko ![]() A te chusty PENTELKA sa coś warte? Adapterów nie kupuję bo do auta wsiadam najwyzej 2X w miesiacu. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-03 o 10:12 |
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mam Studniówkę!
![]() ![]()
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka gratulacje
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka GRATULACJE
ja znalazłam fajnego sprzedawce na allegro ma dużo potrzebnych rzeczy
|
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka gratulejszon
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
To impreza na całego
Trzeba to opić ![]() Cytat:
![]() Wogóle witajcie z rana U mnie już troszkę lepiej, przynajmniej mogę czasem oddychać Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-03 o 10:40 |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chwal się, co to sprzedawca? Może też coś zakupimy?
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Zanka gratulejszyn!
to ja chyba też zaraz mam studniówke, bo ja zaraz jakoś za TobąCytat:
daj namiary! ![]() Ja mam dziś dzień dla siebie TŻ wziął Filipa na basen, jak wrócą to Filip się zdrzemnie a potem mają jechać do ZOO. Ja też miałam jechać ale to jednak za dużo łażenia i TŻ powiedział że spoko to sobie zrobią męski dzień ![]() Ja się dziś polenię
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

dalam rade 3 miesiace karmic (a wlasciwie dokarmiac) sciagajac z laktatora jak wrocilam do pracy. do pol roku karmilam z piersi, potem odciaganym. dalo rade

Elastyczne są podobno całkiem dobre dla maleńkich dzieci, a później mogą być za bardzo rozciągliwe, jak już małe co nieco waży...

Że to niewarte pieniędzy, bo można ten pas samej pod brzuszkiem odpowiednio przełożyć.
moje przeczucia jak zwykle się nie sprawdziły