Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-02, 20:52   #2941
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Jestem, jakoś wytrzymałam na uczelni, nawet 1,5 godz wcześniej nas wypuścił. Zjadałam, wykąpałam się, leki zaaplikowane, zaraz ide w kimę.
83 monia dałaś czadu z rozpuszczalnikiem, dobrze ze się w porę zorientowałaś.

Rozmawiacie o laktatorze: ja się zaopatrzyłam, avent ręczny, kupiłam nowy na all za połowę ceny jak w sklepie. Z przesyłką zapłaciłam coś 80 zł.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 20:52   #2942
83monia
Zakorzenienie

ja mialam i bede miala reczny laktator, az tak mocno wcale sie czlowiek nie meczy. po kilku razach reka sie przyzwyczaja dalam rade 3 miesiace karmic (a wlasciwie dokarmiac) sciagajac z laktatora jak wrocilam do pracy. do pol roku karmilam z piersi, potem odciaganym. dalo rade

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 21:07   #2943
DaKaro
Zadomowienie

Słoneczko pytałam o ryby, bo mój tato jest zapalonym wędkarzem i on właśnie jeździł gdzieś w okolice Szczucina.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja mialam i bede miala reczny laktator, az tak mocno wcale sie czlowiek nie meczy. po kilku razach reka sie przyzwyczaja dalam rade 3 miesiace karmic (a wlasciwie dokarmiac) sciagajac z laktatora jak wrocilam do pracy. do pol roku karmilam z piersi, potem odciaganym. dalo rade
Wytłumacz proszę, jak wygląda karmienie piersią po powrocie do pracy, bo chciałam kontynuować studia i zastanawiam się jak się godzi wychodzenie z domu na dłużej z karmieniem.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 21:18   #2944
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziewczyny! Zastanawiam się nad kupnem adaptera do pasów, pamiętam, że któraś tu pisała o adapterze, który zapina się w kroku między nogami i przez to ciężko się jeździ w spódnicy, jaki to był model, bo tego chciałabym uniknąć? Zastanawia się nad be safe, ale ze zdjęć nie mogę się zorientować jak to się zapina i czy to nie ten model...
Dziś się lekko podłamałam. Przeglądnęłam letnią garderobę i nie znalazłam ze 3 rzeczy które mają szansę jeszcze dobrze na mnie wyglądać. Mam dwie sukienki odcinane pod biustem i łudziłam się, że może któraś nada się na wesele, ale nic z tego. Biorąc pod uwagę, że 90% procent asortymentu w sklepach dla ciężarówek przypomina mi bardziej ubrania dla puszystej cioci-kloci niż dla eleganckiej kobiety, to już czuję zbliżający się problem. Ostatnio widziałam tyle pięknych zwiewnych letnich sukienek, ale nie na moją obecna figurę...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 21:28   #2945
83monia
Zakorzenienie

ja mam be safe - wlasnie ten sie zapina miedzy nogami

Stary 2011-04-02, 21:30   #2946
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja mam be safe - wlasnie ten sie zapina miedzy nogami
Dzięki
Stary 2011-04-02, 21:34   #2947
marzena_S
Zadomowienie

CrazyMachine, ten adapter Besafe zapinany jest właśnie w kroku.
Jeśli chcesz zapinany po bokach to polecam Clippasafe-sama z niego korzystam i jestem zadowolona.
Tutaj przykładowa aukcja allegro:
http://allegro.pl/clippasafe-adapter...520503570.html
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 21:38   #2948
CrazyMachine
Zadomowienie

Marzena - Właśnie przeglądam allegro i chyba zdecyduję się na ten clippsafe. Ostanio byłam w dłuższej trasie i pas już mi uciska brzuchol, trzeba zadbać o dzieciaka.
Stary 2011-04-02, 21:53   #2949
Natka_
Zakorzenienie

Monia ale bys narobiła, dobrze że poczułaś, że coś nie tak...

Zmalowana na wagarach byłas Ty niedobra

U nas sexu niet-lekarz zabronił

Ja laktator pokazałam Tż-towi jaki ma kupić w razie gdyby był potrzebny, bo nie wiem, a nie chce kupować na daremno. A zdecydowałam się na elektryczny TT, bo słyszałam wiele o nim dobrych opinii

Nerola najlepiej na Izę zwalić hehe
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 21:56   #2950
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Wytłumacz proszę, jak wygląda karmienie piersią po powrocie do pracy, bo chciałam kontynuować studia i zastanawiam się jak się godzi wychodzenie z domu na dłużej z karmieniem.
ja tak myślę że będę ściągać pokarm w ciągu dnia i mrozić .... a przed pracą nakarmię, w momencie jak będę w pracy to dzidzia będzie jadła jeszcze inne posiłki , jakaś zupka i jabłuszko i oczywiście między czasie moje mleczko rozmrożone , a dla mam karmiących przysługuje godzinna przerwa więc o tą godzinę będę krócej pracować i szybciej przyjadę do synka i znów nakarmię juz z cyca

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 21:59   #2951
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Sygine a jakie polecasz?Bo ja ciemna w tych sprawach bo mam nosidło.
Ja też jestem dość ciemna, ale koleżanki mnie uświadomiły - jedna z nich jest położną i polecała mi chustę tkaną skośno-krzyżową z firmy nati, bo sama ma i używa. A druga jest w ogóle maniaczką chust i wszystkiego co ekologiczne, wózka prawie nie używa i dziecko cały czas nosi w chuście i podobnie jak tamta polecała tkaną skośno-krzyżową ale firmy hoppediz, tylko one są strasznie drogie Elastyczne są podobno całkiem dobre dla maleńkich dzieci, a później mogą być za bardzo rozciągliwe, jak już małe co nieco waży...

Aha i mam jeszcze pytanko, czy któraś z was kupowała pasy ciążowe na brzuszki, bo ja mam mnóstwo koszulek, w które owszem wejdę latem, ale będę brzuchem świecić, a tego wolałabym uniknąć... no i zastanawiam się nad zakupem takiego pasa, tylko nawet nie wiem jaki i w jakim rozmiarze...

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-04-02 o 22:07
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 22:32   #2952
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja tak myślę że będę ściągać pokarm w ciągu dnia i mrozić .... a przed pracą nakarmię, w momencie jak będę w pracy to dzidzia będzie jadła jeszcze inne posiłki , jakaś zupka i jabłuszko i oczywiście między czasie moje mleczko rozmrożone , a dla mam karmiących przysługuje godzinna przerwa więc o tą godzinę będę krócej pracować i szybciej przyjadę do synka i znów nakarmię juz z cyca
No właśnie, zastanawiałam się jak to jest. Co prawda uczelnię mam niedaleko od domu rodziców, a u nich dzidzia będzie zostawać na czas zajęć na uczelni, może jakieś okienko się trafi od czasu do czasu, to będę mogła podjechać i dziecko nakarmić. Zresztą, nie wiadomo jak to będzie, może nie będę mieć pokarmu choć bardzo bym chciała karmić piersią. Zawsze można wziąć ze sobą laktator w razie dużego nagromadzenia pokarmu.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 22:33   #2953
83monia
Zakorzenienie

sygine - mam pasy ale nie uzywam bo ze mnie spadaja albo sie podwijaja. ale wiem ze ktos tu kupowal to moze sie wypowie. ja nie polecam, wg mnie sa nadal za krótkie...

sloneczko, da karo - ja wlasnie tak robilam, ale w pracy jeszcze sciagalam wiec wychodzilam 30 min wczesniej (jest mozliwosc ze do pracy ci ktos dziecko przywiezie i 2x nakarmisz bo masz prawo do przerw 2x30 min lub 1x1h). musialam sciagac bo by mi piersi pękły. karmilam w nocy, rano i po powrocie. w sumie tez zdarzalo mi sie wczesniej pomiedzy karmieniami jak jeszcze na macierzynskim bylam sciagnac i to mrozilam. mialam pół zamrażarki mleka ale szybko to schodzilo bo dziecko głodne, no i to mleko juz dla niego za cienkie widocznie bylo... zapasu moze na kilka dni by starczylo...

Stary 2011-04-02, 22:38   #2954
brumek
Zakorzenienie

Ja się strasznie waham z tym adapterem do pasów. Baaaardzo dużo jeżdżę samochodem i początkowo byłam pewna, że sobie takie coś sprawię. Ale potem spytałam mojego lekarza i on stwierdził, że wystarczy ręką przed jazdą sobie pas pod brzuchem ułożyć i tyle.
Nie uwierzyłam i spytałam mojej drugiej ginki i ... usłyszałam to samo Że to niewarte pieniędzy, bo można ten pas samej pod brzuszkiem odpowiednio przełożyć.
Stary 2011-04-02, 22:53   #2955
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja się strasznie waham z tym adapterem do pasów. Baaaardzo dużo jeżdżę samochodem i początkowo byłam pewna, że sobie takie coś sprawię. Ale potem spytałam mojego lekarza i on stwierdził, że wystarczy ręką przed jazdą sobie pas pod brzuchem ułożyć i tyle.
Nie uwierzyłam i spytałam mojej drugiej ginki i ... usłyszałam to samo Że to niewarte pieniędzy, bo można ten pas samej pod brzuszkiem odpowiednio przełożyć.
No nie wiem, ja tak ostatnio próbowałam, ale cały czas wyjeżdżał. Może trzeba mieć jeszcze większy brzuch, żeby go tak zaklinować?
Stary 2011-04-02, 23:14   #2956
youyou
Zakorzenienie

blondynkapoznan gratuluję syneczka moje przeczucia jak zwykle się nie sprawdziły

sygine super że wizyta udana żołądek znalazł

Ja też czasem śpię w dzień, Filip śpi przeważnie ok 2h i ja razem z nim

Co do farb to też farbuję i nie widzę żadnych przeciwskazań. Z Filipem jak byłam w ciązy poszłam na farbowanie i cięcie parę dni przed porodem teraz też tak zrobię żeby do porodu jako tako wyglądać zresztą potem nie bardzo jest czas zeby iść do fryzjera..

nerola chusta najlepiej tkana bawełniana, ja mogę polecić Hoppediza, ja mam tej firmy i jest super, do tego ma taką fajną kieszonkę na rzep że można tel, czy jakieś dorbiazgi wrzucić
na allegro jest ich trochę, używane też mozna upolować:
http://allegro.pl/listing.php/search...tring=hoppediz

My dziś byliśmy na zakupach, kupiłam sobie parę fatałaszków bo już w nic się nie mieszczę, żadnych letnich bluzek nie mam

musze sobie jeszcze tylko kupić leginsy pod tuniki

dziewczyny możecie polecić jakieś dobre leginsy na Allegro??

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ja też bardzo duzo jeździłam z Filipem i uważam że ten pas jest zbędny pod koniec ciąży ledwo się mieściłam za kierownicą wystarczyło mi jednak przesunięcie ręką pasa pod brzuch i nic mnie nie cisnęło
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 23:48   #2957
marzena_S
Zadomowienie

Dziewczyny tu nie chodzi o dyskomfort podczas jazdy (uciskający brzuch pas), ale podczas ewentualnego wypadku pas zaciska się wprost na dziecku i może dojść do nieszczęścia .
Nie jesteście tego pasa w stanie utrzymać i nie macie tej gwarancji, że się nie przesunie i nie zaciśnie na brzuchu w momencie wypadku.
Korzystam więc mogę powiedzieć, że samo opuszczenie pasa pod brzuch nie daje takiego efektu jak adapter, przy którym w ogóle się go nie czuje.
W zeszłym roku para znajomych miała wypadek, lekarz stwierdził, że gdyby nie adapter dziecka by na tym świecie teraz nie było- dla mnie to był wystarczający argument, żeby się w niego zaopatrzyć..
Wiadomo one nie są tanie, ale margaret niskim kosztem sama go sobie uszyła, więc jeśli nie kupować to może uszyć -mi się wydaje, że jednak warto.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 00:09   #2958
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dziewczyny tu nie chodzi o dyskomfort podczas jazdy (uciskający brzuch pas), ale podczas ewentualnego wypadku pas zaciska się wprost na dziecku i może dojść do nieszczęścia .
Nie jesteście tego pasa w stanie utrzymać i nie macie tej gwarancji, że się nie przesunie i nie zaciśnie na brzuchu w momencie wypadku.
Korzystam więc mogę powiedzieć, że samo opuszczenie pasa pod brzuch nie daje takiego efektu jak adapter, przy którym w ogóle się go nie czuje.
W zeszłym roku para znajomych miała wypadek, lekarz stwierdził, że gdyby nie adapter dziecka by na tym świecie teraz nie było- dla mnie to był wystarczający argument, żeby się w niego zaopatrzyć..
Wiadomo one nie są tanie, ale margaret niskim kosztem sama go sobie uszyła, więc jeśli nie kupować to może uszyć -mi się wydaje, że jednak warto.
A ja tam jednak ufam swoim ginom, którzy mówią że to zbędne... A przecież im z pewnoscią chodzi właśnie o dobro i zdrowie dziecka a nie mój komfort/dyskomfort.
Stary 2011-04-03, 07:28   #2959
pieleszka
Wtajemniczenie

witam w niedzielny poranek
coś ja ostatnio spać nie mogę - nie dość, że jak na mnie to późno zasypiam to jeszcze do tego wstaje z kurami o rano!!! i to w weekend!!! masakra jakaś....
na razie u mnie szaro i mglisto, ale wierzę, że sie rozpogodzi i będzie słonecznie i cieplutko wczoraj u nas bylo popołudniu ok 20!!!!
zawijam się za godzinke do rodziców na wioskę, posiedzieć troche na powietrzu... no i mamusiowe ciasto czeka

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 08:59   #2960
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
wiem że nie chodzi oi komfort podczas jazdy, a o bezpieczentwo, przecież gdyby pasy były niebezpieczne to byłyby zakazane dla kobiet w ciązy...

te adaptery to dla mnei wyciąganie kasy i czysty marketing.. jak zreszta większosc gadżetów dla młodych rodziców
Stary 2011-04-03, 09:16   #2961
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem
Gratuluje poznania płci Editka i Blondynka
Sygine super fotki no i dobrze że żołądek sie znalazł

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Dziewczyny kupujecie laktator ? Ja już sama nie wiem
ja mam po synku laktator Avent użyłam go raz
vaniliova , you you dzieki za gratki

włosy farbuję normalnie właśnie w tym tyg będę balejage robić
ja żadnego adaptera do pasu nie kupuje nie mam takiej potrzeby

ja mam w planach zakupić resztę wyprawki i kosmetyki chyba kupię Hippa przy synku też miałam i są fajniutkie.Nie wiem jakie butelki.Te Mam są fajne ale nie wiem czy w sklepach będzie łatwo te smoczki dokupić
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 09:18   #2962
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

ja też nie kupuję adapterów, jak siadam za kierownicę to przypinam najpierw pas a później siadam na fotel i przepasam się tylko tym poprzecznym a ten co biegnie przez brzuch to przyciska fotel hehehe troszke jest kombinowania ale zawsze to wiem że na pewno pas nie przyciśnie mi brzucha a zapięta jestem

Stary 2011-04-03, 10:07   #2963
nerola
BAN stały

Dzień dobry
No pewnie,że Iza zjadła lizakiPrzecież ja bym tylu nie wciągnęła

Zmalowana to lepiej mi nie mów o snach

Sygine dziekuję ale one strasznie drogie
Muszę coś tańszego poszukać

Kupiłam małej już wszystkie kosmetyki,próbki po 50 ml. ,6 ml.i całe duże opakowania.Będziemy testować.
A wychodzi po 1 zł., z groszami za szt.,więc w razie W starszaki mi zużyją.

Pokłóciłam się wczoraj z T. i do dziś sie nie odzywam.W dupie go mam.

Ja przy Maksie ściagałam ręcznie i przychodziłam na przerwach do domu karmić,przy Szymku też ręcznie a przy Krystku miałam laktator najpierw Canpol(tragedia bo ciekł) a zaraz kupiłam drugi Avent i był świetny.Nie męczyłam się bo pierwsze kilka ruchów i zaraz mleko samo leciało.
Teraz mam TT i też jest b.dobry.

Śniło mi się,ze urodziłam Ize i ją przewijałam(cipka byłą taka...ble).
Nie chcieli jej do inkubatora dopiero za 10 dni,więc pojechaliśmy do domu.

U nas cudne słonko

A te chusty PENTELKA sa coś warte?

Adapterów nie kupuję bo do auta wsiadam najwyzej 2X w miesiacu.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-04-03 o 10:12
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:22   #2964
zanka205
Zakorzenienie

dziś mam Studniówkę!

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:28   #2965
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Zanka gratulacje

Stary 2011-04-03, 10:34   #2966
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Zanka GRATULACJE

ja znalazłam fajnego sprzedawce na allegro ma dużo potrzebnych rzeczy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:36   #2967
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziś mam Studniówkę!

Zanka gratulejszon Ślicznie mi świeci dziś słoneczko za oknem, a ja nie mam z kim na powietrze wyjść. A samej bez sensu. Ale TŻta mam dalej głęboko i jak pojedziemy do teściów na obiad i będą chcieli gdzieś jechać to się na nich wypnę. Tak postanowiłam. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Nie ma zmiłuj

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:38   #2968
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziś mam Studniówkę!

To impreza na całego Trzeba to opić Pikolo co najwyżej
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Zanka
Może byś dała jakieś namiary na niego

Wogóle witajcie z rana
U mnie już troszkę lepiej, przynajmniej mogę czasem oddychać

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-04-03 o 10:40
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:42   #2969
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Zanka GRATULACJE

Chwal się, co to sprzedawca? Może też coś zakupimy?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:47   #2970
youyou
Zakorzenienie

Zanka gratulejszyn! to ja chyba też zaraz mam studniówke, bo ja zaraz jakoś za Tobą

Cytat:

daj namiary!

Ja mam dziś dzień dla siebie TŻ wziął Filipa na basen, jak wrócą to Filip się zdrzemnie a potem mają jechać do ZOO. Ja też miałam jechać ale to jednak za dużo łażenia i TŻ powiedział że spoko to sobie zrobią męski dzień
Ja się dziś polenię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości