![]() |
#2941 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
I spinasz siê strasznie. ![]()
![]() |
#2942 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 323
|
Ceniê sobie rady - widzê,¿e jest za ma³o warzyw,¿e nie ma wszêdzie bia³ka. Doceniam, Serio. Tym bardziej,¿e krótko interesujê siê zdrowym ¿ywieniem.
Ale czym innym s± powierzchowne wypowiedzi,typu : pó³ bagietki to za ma³o, jogurt+otrêby+migda³y to z³o,wg jednej z was poprawne s± tu tylko migda³y; czepianie siê "pó³ piersi" - dla mnie jasne jest,¿e pó³ tzn pó³ podwójnej ![]() Chodzi mi jedynie o pobie¿n± ocenê jad³ospisów,a nie o to,¿e w ogóle krytykujecie |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Przeczytalas podwieszone watki?
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Moje U.
Sniadanie: owsianka na wodzie: 5 lyzek owsianych 1 slonecznika 1 siemienia kilkanascie rodzynek Lunch: 260g wiesniaka 4% + 4 lyzki musli (slodkiego) + 3-4 garscie nerkowcow, 1 garsc migdalow i kilka garsci peacan (nie patrzylam ile jem, ale wsunelam tone orzechow znowu, serio, razem min kubek wyszedl) Obiad: salatka: duza piers z kurczaka z rozna + 1/2 awokado + pomidor + troche ogorka + kielki alfalfa kawa z mlekiem Przed treningiem: kawalek batona energetycznego, klika suszonych sliwek odzywka bialkowa 10 min rozgrzewki + 30 min silowego + 1h Zumby ![]() Kolacja 2 kromki zytniego mokrego niemieckiego z odrobina twarogu, wielka iloscia chudej wedliny i jakiem na twardo. garsc rodzynek Tyle dzis. Ktos sie pokusi o ocenke? Caly weekend wcinalam czekolade (nie ma jak okres ![]() Prosze o ocenke ![]()
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-24 o 02:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Dzieñ dobry
![]() Dzisiejsza eRRka (brak æwiczeñ - odpoczywam po 3 dniach pod rz±d treningów ![]() 1. Owsianka 40g, serek homo 180g wymieszany z niskot³uszczowym kakao - pó³ ³y¿eczki, pó³ jab³ka, ³y¿ka rodzynek, ³y¿ka d¿emu niskos³odzonego truskawkowego ![]() 2. Bu³ka wieloziarnista posmarowana kapk± mas³a, z szynk±, ogórkiem 3,4. Sa³atka - 100g ³ososia wêdzonego norweskiego ![]() 5. Serek wiejski 200g z ³y¿k± migda³ów ![]()
#2946 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
owszem, lecz nadal nie wiem o co Ci chodzi Mo¿esz ³askawie napisaæ?
#2947 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 198
|
Cytat:
¶niadanie za ma³e - jest to najwa¿niejszy posi³ek w ci±gu dnia. Do obiadu przyda³oby siê jakie¶ miêso, ryba. Zero owoców, orzechów. Ogólnie bardzo ma³o, nie bêdê sie rozpisywaæ. Poczytaj przyk³adowe jad³o. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W OGOLE NIE JESZ BIALKA.
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
dzisiejsza R, proszê o ocenkê:
1. ¶niadanie: kubek kawy z mlekiem 3.2% i ³y¿eczk± cukru. owsianka z 3/4 szklanki p³atków owsianych, gar¶æ s³onecznika, gar¶æ orzechów, gar¶æ migda³ów, pokrojony pasek gorzkiej czeko. (na mleku) 2. II ¶niadanie (w drodze na zajêcia ![]() ![]() 3. obiad: by³y 2 jaja sadzone, 3 ziemniaczki m³ode, koperek i kefir ![]() 1 h æwiczeñ 4. pod¿erka: serek wiejski 5. kolacja: pó³ makreli, ca³y pomidor, ze 2 ogórki kiszone. w miêdzy czasie du¿o wody |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]()
Moja droga, tej bajce nie bêdzie królewicza na bia³ym koniu, Edytowane przez vespertine_ Czas edycji: 2011-05-24 o 16:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zawieranai w kazdym posilku: produkty roslinne zawieraja % DUZO mniej bialka niz zwierzece w dodatku zawarty w nich blonnik utrudnia przyswajanie bialka. Takze na diecie weganskiej WSZEDZIE musisz pakowac soczewice, fasole, cieciorke. CO za malo to... niezdrowo ![]() Kolejna ktora sie zabiera za huraaa diete zbawiajaca swiat nie majac o tym pojecia.
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() U. gorrr±co. 1¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego, ka¿da z szynk± i pomidorem. ³y¿ka twarogu, pó³tora jajka na twardo z majonezem i z cztery kawa³ki wêdzonej ryby. 2¶n - activia naturalna do picia 300 ml + ma³y rogal ¿ytni. obiad - sa³atka - sa³ata, pomidorki koktajlowe, oliwki, groszek, krewetki, tuñczyk. sos vinegrette. podwieczorek - kefir 200 ml. kolacja - wiejski light. wszystko w podró¿y. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
DOWIEDZIEC podstaw to sie powinni z podiweszonyc hwatkow i internetu, skoro pisza na wizazu, to , tak zgaduje, moze sie myle ;-), internet maja. To jest JAWNY brak szacunku do nas, ktore tu oceniamy i olewatorstwo, nie zapoznac sie z podstawami i ich nie przyswoic. Takie poloze sie i nic nie bede robic, a wy mnie ratujcie i odwalcie za mnie cala robote. Od tego to sa , kochana, dietetycy z 200zl za wizyte a nie wizaz
![]() |
#2955 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
To teraz moje... mam nadzieje ¿e lepsze Peee
¦. kaszka manna ("Mleczny Start" waniliowa) 3/4 szklanki p³atków kukurydzianych i wkrojonymi kilkoma truskawkami + herbata zielona II¦. a) bu³ka pikantna z biedronki z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, rzodkiewka i pomidorem. b) batonik kinder mleczna czekolada + Jab³ko O. miska zupy pomidorowej zabielanej smietana z makaronem + nale¶nik a'la tortilla bo w ¶rodku z kurczakiem (z zupy), sa³at±, ogórkiem i kukurydz± (bez sosów, dlatego i¿ nie lubie ) P. cukierek nimm2 + Jogurt danio XXL truskawkowy + pomarañcz bedzie... K. 2 kromki chleba razowego: obie z mas³em, salata, rzodkiewka, pomidorem i sewkiem camenbert (chyba) + herbata lepiej ?? ![]()
#2956 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() I kaszka manna na mleku (rzadka, ok.1 i pó³ ³y¿ki na dwie szklanki mleka) z dosypanym pe³noziarnistym muesli II du¿y serek homo naturalny, spore jab³ko, gar¶æ s³onecznika III makaron pe³noziarnisty z sosem warzywnym i filetem z indyka IV kawa³ek pe³noziarnistej szarlotki domowej, kawa z mlekiem V du¿a kromka ciê¿kiego razowca z mas³em i jajkiem na twardo, kilka rzodkiewek jako¶ du¿o wêgli mi dzi¶ wysz³o, wiem ![]() ![]() bêdê wdziêczna, je¶li kto¶ rzuci okiem ![]()
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za ocene. Tak, dla mnie to i tak byla ciezka kolacja przy tym upale, a lepiej mi sie trawi bez warzywek, to wolalam bez
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 2 868
|
Cze¶æ dziewczyny
![]() Jestem na U i chcia³abym Was zapytaæ, czy to co dzi¶ zjad³am, to du¿o czy ma³o. Wiem, ¿e na pewno nie by³o zdrowo, no ale taki dzieñ ![]() I w ogóle to mam wyrzuty sumienia ![]() 1. Kromka chleba pszennego, parówka, wafel ry¿owy, pó³ pomidora. 2. Snickers, jogurt owocowy. 3. Kromka pszenna z pasztetem, kromka pszenna z camembertem, ma³y banan. 4. Trochê frytek, ¶redni kawa³ek piersi w panierce, 1/3 ogórka zielonego. 5. Bêdzie jeszcze kolacja..
#2961 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
Wiadomo¶ci: 3 167
|
Widzê santos ¿e d³ugo tutaj siedzisz i jeste¶ ju¿ na U kiedy inni dopiero zaczynaj± swoj± przygodê ogólnie zdrowym ¿ywieniem. Ja np do tej pory mam problem z doborem w³a¶ciwego jedzenia mimo ci±g³ego czytania porad i zaleceñ ^^ Teraz siê wziê³am za siebie i czytam jad³ospisy i wasze porady jak wielu innych na forum. I próbuje raczkowaæ taj jak i inni tutaj i zmieniaæ nawyki wiêc wyrozumia³o¶ci trochê. Nie chcemy nikogo obra¿aæ a trochê wiedzy. A¿ siê bojê wkleiæ moje dzisiejsze jedzenie!
REDUKCJA: ¦: 2 kromki chleba razowego z szynk±, rzodkiewk±, pomidorem, zielonym ogórkiem i kie³kami II ¶: jab³ko, gar¶æ orzechów, 3 kostki czekolady ciemnej- taki jeden rz±dek O: m³ode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone bez t³uszczu, sa³ata z jogurtem naturalnym P: gotowane warzywka(broku³,kalafior, marchewka) z sosem z jogurtu nat i czosnku K: serek wiejski ze szczypiorkiem i warzywami, Chleba na wieczór( wegli) nie powinnam chyba? ![]() Bo kolacja ma byæ bia³kowa? Kusi³o mnie by dodaæ kromkê razowca do tego serka wiejskiego ale nie wiem czy to nie zepsuje efektu bia³kowej kolacji?Czy mo¿na?
#2962 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Dzisiejsze slodkie P
![]() I duza bula dro¿dzowa, ale nie jakos mega slodka, z dzemem malinowym i duz± iloscia kruszonki i kromka chleba z ziarnami z wedlina II z racji iz bylam tylko na 3 lekcjach poszlam potem bo babci i wpadl kawalek biszkoptu przekladanego jablkami i rabarbarem ![]() III pol woreczka ryzu br±zowego i troche pieczonego na ostro indyka IV przed chwila wpadlo kruche wloskie ciastko migdalowe ![]() ![]() V duza bula pszenna albo grahamka z wedlina, zoltym serem i ogorkiem albo z bardzo gestym jogurtem naturalnym [³ycha staje ![]() Napisalam 'P' bo to jest moim zamiarem, chociaz wiem ze po dzisiejszym dniu tego nie widac bo a) niezbyt zdrowo b) troche za malo, ale wprowadzam duzo wiecej luzu do jedzenia. Nie mysle juz tak o nim i jak tylko mam ochote to biore cos i jem ![]() ![]() Eh, sory ze tak walnêlam, ale ciesze sie z postêpów ![]() ![]() Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-05-24 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam daj± takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu s± wi±zane od ty³u...
|
Ró¿ne. Dopiero eksperymentuje. Hoduje kie³ki rzodkiewki pszenicy i soczewicy ^^ Dzisiaj rzuci³am na kanapkê pszenicy bo ³adne wyros³y ^^
Jutro zbiorê sojê bo te¿ ju¿ ³adnie siê wyklu³y ^^ Czyli ¿e do ka¿dego posi³ki wwalaæ zdrowe bia³ko nie dbaj±c o kalorie? B o tak na mój babski rozum zrozumia³am ![]()
#2965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno mam zastrzezenie tylko, i jest to to samo zastrzezenie do innych jadlospisow P, bo wiekszosc wydaje sie miec ten problem: Jecie za malo bialka i tluszczu. Nie chce tu wyjsc na fanatyka bialka, ale... wiem, ze macie tyc, ale tycie z wegli jest moze i proste, ale niezbyt zdrowe. Wasze ciala musza budowac takze miesnie dlatego musicie dostarczyc im wiecej bialka. Odnosze wrazenie, ze wiekszosc osob tu zwieksza kalorycznosc dodajac wegle, a powinnyscie dodawac po rowno wegli, bialka i tluszczow. Zamiast pchac w siebie jakiegos palucha slodkiego z dzemem zjedzcie porcje jajecznicy an bekonie, albo po prostu jedzcie DWA OBIADY. Efekty tycia beda trwalsze, zdrowsze i estetyczniejsze i bedzie wam latwiej potem przejsc na U. Oczywiscie na poczatku, jak ktos wazy 38 kg przy 164 cm to musi jak najszybciej przybrac na wadze i wtedy najlepsze sa produkty typu nutella i maslo orzechowe, ale im dalej tym jadlospis powinien byc bardziej zbilansowany. Rozumiem, ze to trudne, bo wiekszosc P tu jest dziewczyn z ED i ciezko im o luz, ale musze to napisac ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
dziêki ^^
![]() |
#2968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I podajê dzisiejsze U: ¦n. 2 kromki razowego ze s³onecznikiem 1) mas³o, chrzan, kilka plastrów kie³basy ¿ywieckiej, rzodkiewki, musztarda 2) mas³o, serek wiejski, ogórek zielony II ¶n. danio jagodowe, jab³ko O. talerz spaghetti z sosem (pomidory, cebula, mielone wieprzowe, papryka, czosnek, przyprawy), ogórek kiszony Podw. solidna gar¶æ fistaszków, garsæ s³onecznika w ³upinkach, jab³ko Kol. 2 kromki ¶wie¿ego, gliniastego ¿ytniego chleba, obie z mas³em, szynk±, pomidorem i ogórkami po ¿ydowsku Do ocenki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np jakis rok temu skonczylam moja diete na mase , ktora, sila rzeczy byla P i tak robilam. W moim przypadku to bylo wiadomo, inaczej, bo ja musialam unikac cukru zeby nie przybrac za duzo bf, wy nie musicie tego robic, smialo jesc te paluchy z dzemem, ale OPROCZ, a nie zamiast. Jak ma byc 2 sniadanie, to niech to bedzie jajecznica z mieskiem (np na kielnasie) i kromki chleba z maslem i warzywkami (pomidor ogorek), i OPROCZ TEGO snickers, ale nie zamiast. Snickers nie ma materialu budulcowego dla ciala, to takie puste kalorie. Wam sa potrzebne puste kalorie zeby nie tracic wagi, ale material budulcowy jest kluczowy. W polsce pelno jest swietnych produktow, jedzcie np wedzona rybe, czy wiejski tlusty w duzych ilosciach, z orzechami. Ktos na watku o owsiance mial linka do bloga kulinarnego gdzie opisano jak robic ...maslo orzechowe. Kiedys kupowalam maslo z nerkowcow, niestety w Meksyku nie ma, ale.... HALLELUJA! Wlasnie sobie zrobilam pyszne maslo z nerkowocw i migdalow. Dla was swietne rozwiazanie na np 2 snadanie: owoce(suszone i nie), owsiane platki (owsianka) + czekolada mleczna+ takie maslo . Jak juz chcecie jesc takiego Pawelka to wrzuccie go do takiego miksu, nie mowcie, ze nie bedzie boski ![]() No i standardowo, dwa obiady dzialaja najlepiej. Po prostu zjedzcie obiad dwa razy. Nawte jak nie wcisniecie, to zjedzcie 2x po 2/3 porcji normalnego obiadu, razem wyjdzie 4/3 czyli wiecej niz 1 obiad. LEpiej zjesc o polowe wiecej obiadu niz zapchac sie dzemem. TO juz lepsza Nutella, tam przynajmniej sa dodatki witaminowe i czekolada. No i czekolade jedzcie . Duzo czekolady.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.