Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 13:05   #2941
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

łłłłoooo,ale dziś dziewczyny bojowo nastawione może taki dzień dzisiaj
wolałabym nie,bo ja ostatnio znośna jestem chyba i niech tak zostanie
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:05   #2942
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

izazula całuski dla córeczkia jak na ząbki to chyba za wysoka temp. Bo przy zębach to najczęściej do 38 .A ma jakiś katar, kaszel?

U Erwina tak dziwnie, ma jedynki i dwójki, i taki stan już od 6 mcnic nie idzie a dziąsła dopiero przy czwórkach opuchnięte, a przy czwórkach nic a nic.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:16   #2943
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dołączam do bojowo nastawionych
ale juz bez szcvzegółów!!
Daria super!!1 ale obawiam sie że eona nie zrozumie

drcorn.. ciekawe co sobie pomyslała ta konkubina!!

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

aaa.. zapomniałam sobie ponarzekać troszke..

zabrałam sie troszke za siebie.. byłam u lekarza.. najpierw dostałam skierowanie do chirurga.. termin wizyty wrzesnien.. a potem termihn zxabiegu usunięcia żylaków 5 lat!! no bosko.. czy dozyję? prywatnie ok 3-4 tyś.

Dzis dostałam skierowanie do neurologa i byc może bedzie reznonas wskazany.. mam znieczulona na ból lewa łopatke jakby.. boli mnie kręgosłup .. całe plecy i ramiona...
i dostała skierowanie na rehabilitacje wizyta za ok 3 tyg.. ale na badanie do lekarza a wolne miejsca na zabiegi.. STYCZEN LUTY 2012!!

siedze jak na szpilkach bo miałam nadżerkę prze ciąża.. teraz miałam cytologie .. proffesor mówi że nieciekawie to wygląda bo nadżerka andal jest i ma jakies zakrwawione jakby miejsca.. ze niebezpiecznie to wygląda... fuck... no to tyle jak sobie mysle że wczwartek mam dzwonic po wynik to az mnie telepie.... jak do dupy.. to po całości...

staram sie wyszykiwac tylko pozytywów każdgeo dnia..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 13:27   #2944
P0P70
Zakorzenienie

Madziwina - nieciekawie to wszystko wygląda. Dziewczyno Ty się SYPIESZ!!! A niby taka młoda. JA to nic dziwnego że po lekarzach lata ale ty?? A te terminy to jakieś masakryczne. JA jak mam czekać miesiąc to się denerwuję.
Szczęśliwi Ci co maja dodatkowe ubezpieczenie przez firmę opłacane bo na NFZ to chyba człowiek prędzej umrze niż do lekarza sie dostanie.

Drcron - Ty to jakaś dziwna sie naprawdę zrobiłaś. Bałagan Ci nie przeszkadza, TZ zaganiasz do prac domowych i jeszcze wydzierasz sie na obce baby. Tak wszystko z głową u Ciebie OK? Toż Ty jakąś inna - może w końcu dorastać zaczynasz

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:08   #2945
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A co twój tz na spodniebo mój niezmiennie twierdzi że alladynki są najbardziej paskudne ze wszystkichale on to najbardziej lubiałby żebym sobie kupila leginsy z koronką na dole, bo mu się to bardzo podoba
wiesz co , powiedział, że bardzo ładne są-one nie są takie szerokie bardzo.
Dla mojego to szczytem paskudztwa są crocsy-rozważałam zakup jako kapci, ale mi powiedział, że po domu dla męża to łachmaniara jestem i że go te buty brzydzą

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam kochane!
Powiedzcie- jak to u was wyglądają spacery? (pytanie do tych nieposiadających ogródków przed domem ) Bo moja już w ogóle nie chce siedziec w wózku. Robi takie akcje ze we dwójke ciężko ją nam posadzić i przypiąć pasami bo się wygina i robi sie sztywna. Oczywiscie mozemy ja wypuscić ale nie wszedzie sa ku temu warunki tym bardziej, że za nic w świecie nie chce chodzic za rączke i ZAWSZE obiera przeciwny kierunek
u nas jak jedziemy w miejsce przeznaczenia (park) wozem, to jest oki, ale jak już gdzieś dalej chcę z nią jechać to mi jęczy i próbuje wychodzić z wózka, bo jej za długo. A w tramwaju to już się całkiem napocę z nią (jak np .do teściów lub do mamy na cmentarz chce z nią jechać).
Ale o dziwo po spacerze wypasanym w parku daje się do wozu zapakować, czasem jęczy, ale przez chwilę.
Parę razy z nią byłam bez wózka, ale to jednak za wcześnie jednak, bo jak poza parkiem trzeba iść za rączkę, to niby idzie, ale jak jej nagle odpali coś to się wyrywa i się drze i muszę ją wtedy na ręce brać i nieść, a to już niezbyt fajne...

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
ja ponawiam pytanie o kąpiel. w czym kąpiecie dzieci? i dlaczego mydełkiem pupkę? i do mam dziewczynek - jak myjecie tamte okolice dziewczynkom? delikatnie przepłukujecie tylko?
ja ciałko żelem (babydream lub teraz fioletowy johnson), a włoski albo tym albo szamponikiem bambino. Tyłek myję w wodzie, a okolice pipkowe wacikiem mokrym na przewijaku

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej
My dzisiaj w domu siedzimy. Zosia odmówiła wyjścia na spacer. Od wczorajszego popołudnia/wieczora ma temp. Zasnęła mi w krzesełku przy obiedzie a jak się obudziła to była rozpalona. Zakasłała i rzygnęła, było prawie 39 dałam czopek, mleko (wypiła z chęcią) i zasnęła. W nocy temp. 39,5 ale po czopku i okładach spadła. Teraz znowu była wysoka wiec znowu czopek i śpi. Obstawiam zęby bo nie ma "3" ale na wszelki wypadek umówione jesteśmy do doktora na 15-tą. Ciekawe czy będzie się chciała ubrać bo w przeciwnym wypadku idziemy w piżamie
.
oj biedna, mam nadzieję, że to nic powiażnego, ale kurczę faktycznie wysoka tem jak na zęby.....
daj znać po lekarzu

Cytat:

jakie buty mam kupić żeby były fajne na chłodniejsze dni, bo sandały i japonki mam, a balerinki u mnie nie zdają egzaminu bo po 2 tyg do wyrzucenia za dużo chodzę i muszę mieć grubsze podeszwy
ja mam dwie pary takich właśnie, ale ciężko opisać, poszukam podobnych potem na all i ci zapodam

madziwnia
, słabo to wygląda, mam nadzieję, że wszystko będzie pozytywnie. Ale te terminy są straszne, człowiek 5x umrzeć by zdążył....wszystko w tym naszym kraju takie po.rane

drcron
, a co przedtem twój teściu wyczyniał? (bo mnie wtedy jak opisywałaś to nie było na forum...)
i kiedy ty w tym moim wrocku będziesz?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:20   #2946
mloda1989
Zakorzenienie

no wlasnie drcron tez mialam pisac kiedy do wro zawitasz?? ja teraz slomiana wdowa w weekendy bede bo mamy sluby co weekend wiec moze uda nam spotkac... no i babel chodzic zaczal wiec nie bedzie jako jedyny co nie chodzi przy waszych laskach
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 14:44   #2947
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Dla mojego to szczytem paskudztwa są crocsy-rozważałam zakup jako kapci, ale mi powiedział, że po domu dla męża to łachmaniara jestem i że go te buty brzydzą
mój tak jak twój na crocsy to reaguje na ogólnie wystające spod spodni skarpetki, a jak juz kolanówki czy skarpetki takie cienkie to już mam go z głowy wieczorem powiedział że tylko pończochy

Madziwnia no terminy to masz nieciekaweja z Erykiem idę na rezonans na koniec czerwca, w trybie pilnym 3 mc czekałam, nie mówiąc że na samą wizyte 1,5 roku do neurologa, a potem narzekają że ludzie nie maja profilaktyki, i za późno do lekarza trafiają

A ja dzisiaj byłam u ginek. i wkońcu mi cytologie zrobiławięc za dwa tyg. będę miała wyniki, i mogę spiralkę zmienić.
Izazula jak to u ciebie było, bo ona mowila że czasami można kilka dni spuchniętym chodzić, jak org sie do hormonu przyzwyczaja, i że 3 mc plamić
No i jeszcze u chirurga i u ginek, wchodziłam bez kolejki bo nikogo nie było

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 14:56   #2948
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
mój tak jak twój na crocsy to reaguje na ogólnie wystające spod spodni skarpetki, a jak juz kolanówki czy skarpetki takie cienkie to już mam go z głowy wieczorem powiedział że tylko pończochy
mój na to mówi - anty-sexy, anty-gwałty
działa tak jak i u Twojego
Stary 2011-05-30, 15:28   #2949
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj na obiad mam ryż z truskawkami i śmietaną na ciepłojuż się doczekać nie mogę
Ja dzisiaj kupiłam nasze truskaweczki,2 kg i się obżeram.Tym razem Ci nie zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a ja usilnie mysle zeby sie na rudo zafarbowac kurde tak mi to po glowie chodzi ze masakra.... co myslicie??
Farbuj jak korci.Ja trzasnęłam się na rudo i fajnie mi w nim było,ale za szybko się u mnie zmywał i szlag mnie trafiał.
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

zabrałam sie troszke za siebie.. byłam u lekarza.. najpierw dostałam skierowanie do chirurga.. termin wizyty wrzesnien.. a potem termihn zxabiegu usunięcia żylaków 5 lat!! no bosko.. czy dozyję? prywatnie ok 3-4 tyś.

Dzis dostałam skierowanie do neurologa i byc może bedzie reznonas wskazany.. mam znieczulona na ból lewa łopatke jakby.. boli mnie kręgosłup .. całe plecy i ramiona...
i dostała skierowanie na rehabilitacje wizyta za ok 3 tyg.. ale na badanie do lekarza a wolne miejsca na zabiegi.. STYCZEN LUTY 2012!!

siedze jak na szpilkach bo miałam nadżerkę prze ciąża.. teraz miałam cytologie .. proffesor mówi że nieciekawie to wygląda bo nadżerka andal jest i ma jakies zakrwawione jakby miejsca.. ze niebezpiecznie to wygląda... fuck... no to tyle jak sobie mysle że wczwartek mam dzwonic po wynik to az mnie telepie.... jak do dupy.. to po całości...

Zdróweczka życzę i oby wszystko było dobrze
Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
mój na to mówi - anty-sexy, anty-gwałty
działa tak jak i u Twojego
mój też tak mówi

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:43   #2950
drcron
Zakorzenienie

Pop no cośty aż tak źle ze mną ?? ja się zrobiłam zgorzkniałą starą babą tak w sumie się czuje

Evitka szkoda gadać mój teść to kawał chama i prostaka i kiedyś się na nim odegram narazie dostanie miłą przesyłkę :P

co do Wrocka to w polowie czerwca bede na Psim Polu to możemy się gdzieś spotkać w centrum na bielanach albbo tam

ale u nas dzisiaj upał my byłysmy rano na spacerze i teraz dopiero po 18 pójdziemy bo nie ma czym oddychać a Klarysa w samym cyckonoszu biega po podwórku mój Tż ma niezły ubaw cyckonosz taki z koronki

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 15:53   #2951
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ale u nas dzisiaj upał my byłysmy rano na spacerze i teraz dopiero po 18 pójdziemy bo nie ma czym oddychać a Klarysa w samym cyckonoszu biega po podwórku mój Tż ma niezły ubaw cyckonosz taki z koronki
no i u nas to samo..fajnie jak jest słońce,bo u nas w sob konkretnie lało w nocy,ale takiej duchoty też nie lubię.
byłyśmy na placu zabaw przed drzemką i teraz też na razie kisimy się w domu.poczekamy aż się lekko ochłodzi..na szczęście Nadia o dziwo zajęła się sobą,bawi się piłeczkami z suchego basenu
a mi odwaliło chyba,nasmażyłam tyle naleśników,że będziemy je chyba jeść ze wszystkim co się da

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
pć a klarysa w samym cyckonoszu biega po podwórku mój tż ma niezły ubaw :d cyckonosz taki z koronki :d

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 17:20   #2952
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A my już po dwóch spacerach. Jeden byl o 13 ale krotki bo za gorąco bylo. Na placu zabaw zywej duszy nie było tylko my. Pewnie się stukali w czoło... No wiec i my uciekłyśmy. Potem wyszłam po 15 bez wozka, pochodzić. No i oczywiscie moje dziecko poprowadziło mnie na plac zabaw. Po drodze zaczepila dziewczynkę troche starszą która sie jej bała. Ale w koncu przelamały lody, ukochały się i daly sobie buziaka. jak to slodko wygladało
Teraz wykonczona kima. Mam nadzieję, że mi się jeszcze dziś obudzi

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Co do pogody- ja uwielbiam taką a niech tam grzeje słonko... nie znoszę zimna grrrr... a lato i upały- KOCHAMMMMMM....

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:06   #2953
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
ale że jak? w sensie, że jak za krótkie spodnie i skarpetkę taką normalną widać (czy o wystające antygwałtki codzi?)? czy jak? i w np. sportowych butach też?
o takim anty-fetyszu to nie słyszałam jeszcze

Cytat:
co do Wrocka to w polowie czerwca bede na Psim Polu to możemy się gdzieś spotkać w centrum na bielanach albbo tam

ja mieszkam w centrum, na psiaka mam w pi.zdu daleko, ale może się gdzieś bliżej da umówić, to się jeszcze zgadamy

Cytat:
.
a niech śpi do rana

dziewczyny w sprawie tych chwastów na cmentarzu, to ten pomysł starego z tym roztworem soli to w ogóle ma sens?bo mi się wydaje, że lepiej od razu tego rondupa walnąć....jak myślicie?

i polećcie jakiś podkład z rosmanowskiej cenowo)półki dla ewuni ,

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

ana, jakie mydełko wybrałaś dla ninki? i jakie dla siebie?

Stary 2011-05-30, 19:28   #2954
minka26
Wtajemniczenie

evitka ja nie doradzę co do chwastów
strasznie mi przykro z powodu twojej mamy, nie umiem nic więcej napisać
Stary 2011-05-30, 19:29   #2955
mloda1989
Zakorzenienie

a babel mial dzisiaj zabawe w basenie na balkonie... ja mu tylko cieplej wody dolewalam i sie chlapal dobra godzine

ja mieszkam niedaleko psiego pola to nawet mi pasuje te okolice a moze cos blizej mnie to i evitka mialaby blizej

my nadal nie mamy sandalkow chodzilismy dzisaj po ecco i lipa jakas, kurde czemu te ecco zginaja sie w polowie?? ma ktoras sandalki z ecco??

ana gdzie na tym kremie jest ten termin podany bo ja chyba slepa jestem;/ a wam tez tyle probek poprzysylali?? mi chyba z 20 probek z czego 10, czyli 10ml wlasnie tego kremu...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:45   #2956
evitka21
Zakorzenienie

minka, dziękuję

Stary 2011-05-30, 20:23   #2957
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ale że jak? w sensie, że jak za krótkie spodnie i skarpetkę taką normalną widać (czy o wystające antygwałtki codzi?)? czy jak? i w np. sportowych butach też?
o takim anty-fetyszu to nie słyszałam jeszcze
nienawidzi jak mam długie spodnie i np zegne nogę i wychodzi góra skarpety

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

mój maluszek dzisiaj nad jeziorem kąpał się z braciszkiem, normalnie do kolan non stop w wodzie, po piachu śmigał z gołą pupąmam nadzieję że się to na zdrowiu nie odbije.

Stary 2011-05-30, 21:03   #2958
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
cudowny prezent dla "cudwnych " tesciowych i teściów seseseseses

Aniap dzieki za tego linka hehe mam pomysła a reszty domyslcie się same link na pewno sie nie zmarnuje
Polecam się na przyszłość

Cytat:
[

o widzisz, dobrze gada, wódki jej nalać

g
ta dwa kieliszki i bym padła

[QUOTE=anakazar;27200124]Wiem,wiem przeczytałam,ale juz zapomniałam odpisać

fajnie
Cytat:
A co twój tz na spodniebo mój niezmiennie twierdzi że alladynki są najbardziej paskudne ze wszystkichale on to najbardziej lubiałby żebym sobie kupila leginsy z koronką na dole, bo mu się to bardzo podobahehe

Mój tż na moje alladynki jak najbardziej jest na takleginy z koronką mówisz

Kurczę czyli wychodzi a to,że Niny sandałki 23 za rok będą za małe
To nie zamawiam tych butów na pałe
nie trafisz z rozmiarem , SZymek miał tak pierwsze jesienne buty 21 , zimowe 23 , na wiosnę 24 , potem na lato 25 , na jesieni kupiłam mu 26 i jeszcze są dobre , takzę ciężko z tym

Cytat:
Powiedzcie- jak to u was wyglądają spacery? (pytanie do tych nieposiadających ogródków przed domem ) Bo moja już w ogóle nie chce siedziec w wózku. Robi takie akcje ze we dwójke ciężko ją nam posadzić i przypiąć pasami bo się wygina i robi sie sztywna. Oczywiscie mozemy ja wypuscić ale nie wszedzie sa ku temu warunki tym bardziej, że za nic w świecie nie chce chodzic za rączke i ZAWSZE obiera przeciwny kierunek
o...
Ola lubi być w wózki ale spacery to tylko placyk bo lubi piasek , dzieci .
Zresztą lato jest tak krótkie ze trzeba korzystać i chodzić

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Jestem z siebie dumna

odezwala na gadu(szwagierka), cos jej odburknęłam, a ona do mnie ze dziwna jestem, nie wie o co mi chodzi, wiec nie wytrzymalam i oto tekst jaki jej napisalam:
" nie wiesz bo jestes za tępa, żeby tro zauwazyc, twoj swiat konczy sie na czubku twojego nosa , nie widzisz innych ludzi tylko siebie , ciebie trzeba sluchac, tobie jak jakiemus debilowi przytakiwac, szkoda ze usugiwac sobie nie kazesz, matka wraca po12 godzinach z pracy i gotuje obiad dla 30 letniej coreczki bo ta jest na tyle pierd***** ze nie potrafi zrobic tego sama, albo na tyle leniwa ze jej sie nie chce, a do mnie ciagle pijesz...
Zawsze ciezko udajesz ze chcesz pomoc, a w gruncie rzeczy zrobisz wszystko zeby tylko bylo inaczej , a nie wyszlo tak ze jestes taka jaka jestes.
Nie wiem jak na urodzinach Oliwki moglas powiedziec ze za nianie robic nie przyszlas, rozbiegnij sie, moze w mozgu ci sie cos obudzi, chociaz nie sadze bo najpierw musialabys go miec, a to w twoim przypadku jest zdecyowanie nie mozliwe. Takze zastanow sie troche nas swoim zachowaniem, bo ja Ci juz przytakiwac nie mam zamiaru, za mądra na to jestem.
No i nie zapomnij sie odpier**** od nas i naszego zycia.

Ufffff nawet nie wiecie jak mi ulzylo!
kamienie z serca spadly !

ciekawe czy pojmie.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Szczęśliwi Ci co maja dodatkowe ubezpieczenie przez firmę opłacane bo na NFZ to chyba człowiek prędzej umrze niż do lekarza sie dostanie.
na całe szczęście mam i to dla wszystkich .
Choć wiem że do specjalistów warto szukać w małych przychodniach prywatnych często mają umowę z NFZ moja przyjaciółka tak ortopedę super znAlazła i kardiologa w wawie dla córy czekała 3 tyg na kardiologa a na ortopedę tydzień .

Cytat:

?
a mój TZ lubi crocsy sam w nich łazi . to takie buty ogródkowe u nas

Cytat:
a babel mial dzisiaj zabawe w basenie na balkonie... ja mu tylko cieplej wody dolewalam i sie chlapal dobra godzine

ja mieszkam niedaleko psiego pola to nawet mi pasuje te okolice a moze cos blizej mnie to i evitka mialaby blizej

my nadal nie mamy sandalkow chodzilismy dzisaj po ecco i lipa jakas, kurde czemu te ecco zginaja sie w polowie?? ma ktoras sandalki z ecco??

ana gdzie na tym kremie jest ten termin podany bo ja chyba slepa jestem;/ a wam tez tyle probek poprzysylali?? mi chyba z 20 probek z czego 10, czyli 10ml wlasnie tego kremu...
miałam w tamtym roku dla SZymka no ale był starszy od naszych dzieciaków więc już tak się nie spinałam nad tym zginaniem podeszwy , raczej patrzyłam żeby na gołą nogę mógł latać i żeby były wygodne .

Ja dziś w wawie byłam u koleżanki pojechałyśmy na wielki wypasiony placyk z dzieciakami .
Jej córa zwymiotowała mi w aucie no ale nie dziecka wina wkońcu .
POtem mc donald szymek miał świeto lasu bo dostał fryty
Stary 2011-05-30, 21:08   #2959
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dzieki za dobre słowo wszystkim cioteczkom wizażowym
Po badaniu ię potwierdziło ze żadnej infekcji nie ma. Osłuchowo czysta, gardło jasne, uszy czyste, nos też. Mogą to być jednak zęby. Mam podawać nurofen co 6 godz i nie czekać aż temp wzrośnie. Dużo poić, jeść nie musi jak nie chce. Już wieczorem było dużo lepiej nawet poszliśmy na spacer i trochę się ożywiła. Zobaczymy co będzie w nocy. Gdyby się coś działo to mamy przychodzić bez rejestracji i kolejki.

Cytat:
A ja dzisiaj byłam u ginek. i wkońcu mi cytologie zrobiławięc za dwa tyg. będę miała wyniki, i mogę spiralkę zmienić.
Izazula jak to u ciebie było, bo ona mowila że czasami można kilka dni spuchniętym chodzić, jak org sie do hormonu przyzwyczaja, i że 3 mc plamić
No i jeszcze u chirurga i u ginek, wchodziłam bez kolejki bo nikogo nie było
Nie puchłam i czułam się dobrze ogólnie. Plamienie faktycznie było ale nie uciążliwe i nie 3 m-ce. Zanika po kilku tygodniach. Używam wyłącznie wkładek, podpaski nie są konieczne. Wprawdzie kiloramy mi jakieś doszły ale to było kilka m-cy po założeniu i przed zimą i Zosia przestała cycorka wcinać.

Cytat:
A my już po dwóch spacerach. Jeden byl o 13 ale krotki bo za gorąco bylo. Na placu zabaw zywej duszy nie było tylko my. Pewnie się stukali w czoło... No wiec i my uciekłyśmy. Potem wyszłam po 15 bez wozka, pochodzić. No i oczywiscie moje dziecko poprowadziło mnie na plac zabaw. Po drodze zaczepila dziewczynkę troche starszą która sie jej bała. Ale w koncu przelamały lody, ukochały się i daly sobie buziaka. jak to slodko wygladało

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Co do pogody- ja uwielbiam taką a niech tam grzeje słonko... nie znoszę zimna grrrr... a lato i upały- KOCHAMMMMMM....
O 13-tej to faktycznie przesadziłaś .
Ja przed 15-tą wychodziłam do lekarza i myślałam że padnę za wózkiem a Zosia zdążyła wypić 2 kubki wody w obie strony (mamy 10 min do przychodni).
Normalnie nikt by mnie o tej porze z dzieckiem nie wyciągnął na spacer.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 21:17   #2960
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my z minka mialysmy sie spotkac ale dzis nie wypalilo, moja mama jest szalona!

w lidlu byly mini "konsole" oczywiscie kupia Olinkowi bo tam jej sie beda obrazki zmienialy bedzie sobie halo robila:P
tz okupowal 2 godziny heheheheheh

nic mi sie nie chce, zaraz zmykam bo jeszcze samochod musze odstawic i ide na spacer nocny z chrzestna malej.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 05:12   #2961
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
o nie wypraszam sobie mój razem ze swoją klarysą pobija wszystkich nawet dwukrotnie w sobote zaś wpadł na genialny pomysł żeby od nas kase wyłudzić ale się nie dałam powiedziałam ze wszystkie sprawy finansowe z Tżtem niech rozwiazują Tż ma ich w tyłu i nic im nie da oczywiscie za wodę i prad płacimy bo jakby było inaczej choć w tym miesiacu nas wkurzyli to dstaną dopiero na drugi a dzisiaj w ramach zemsty julki grajace zabawki są włączone od 6.01 przy czym moje dziecko słodko spi a mamusia się bawi ale musza pozałować tego ze zaś stanęli mi na odcisk proszę o jakieś pomysly

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Słyszałyscie o tym ze już 82% nauczycieli uzyskało maksimum mozliwosciawansu i nie ma szan na jakiekolwiek podwyżki tym samym nie podnosi swoich kwalifikacji to smutne

a my dzisiaj dostaniemy klucze później wkleję zdjęcia ekstra czerwonycvh kolorów ścian i cudnej kuchni
dlatego ja ani myślę póki co o kolejnym awansie
Co do teścia -hmmmm możemy się licytować
Cytat:
Witajcie po weekendzie,

Tym razem byłam pod Kielcami i nie mam tam internetu nawet blueconnect tam nie chciodzi więc dopiewro wczoraj wieczorem Was nadrobiłam ale pisac jużnie miałam siły.

Megi - Igorek jest cudny. Nic dziwnego że mama taka zakochana.

Cynamokowa - Nadia jest przeurocza . Szkoda że mamy na zdjęciach nie było

Ja właśnie miałam pisać że chyba najgorszy teść na forum to u Drcron. Baobabek Twój też nie jest słodki ale przynajmniej dziecku nie szkodzi a ten drcron to już przebija wszystkich. Ale tak to jest jak sie facet na stare lata zakocha.

Darusia - śliczny ten Twój "obcy" w brzuszku. Wiem że może Ci być przykro jak teściowa nie chce ogklądać zdjęć niemniej ja to rozumiem. Ja teraz mam chopla na punkcie dzieci i tych w brzuszku jeszcze. Ale wcześniej nie pojmowałam jak można sie nad tymi zdjęciami rozczulać.
Teraz już wiem jak to jest.
A na ulicy to sie oglądam za każdym dzieckiem i bardzo często łapię sie na tym że myślę jakie to niesamowite że :JA MAM DZICKO
jaaasne - w tym największy problem....on mu cały czas na złość robi, nie pozwala mu spać w dzień w wekeendy jak jest w domu, w południe zanim wyjdzie do roboty to też specjalnie się tłucze, gwizda, kaszle smarkanie symuluje, żeby tylko nie zasnął - mój ojciec się męczy bo małego kładzie dopiero jak ta menda wyjdzie z domu a mały śpiący zazwyczaj jest koło 11 ej
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
dzieciaczki sliczne, a Igor taaki duzy sie wydaje

my obie z Natalka zakatarzone, chociaz ona polubila marimer i gruszke. szok, sama mi przynosi i sama sobie chce psikac

mamy 12 zebów juz , i wielkiego guza z rozcieciem na srodku czola... wczoraj mala bawila sie takim pudelkiem duzym plastikowym i na prostej drodze sie potknela i uderzyla w sam kant tego pudelka czolem.

widzialyscie gazetke rossmana? ten domek z pileczkami? jak myslicie, warto kupic? chcemy malej kupic na dzien dziecka, co prawda dostala piaskownice ale to dopiero na dzialke jak pojedziemy ja wykorzystamy.

my odkrylismy dwa super place zabaw 5min od nas, ale oba mają wysypane kamyczki jako nawierzchnię

darusia też nie sądzeaby do niej dotarło to co jej napisałaś bo ona jakaś dziwhna...
widać już u Ciebie brzuszek? bo u Agi widac,, to nawet nie pytam jak widać to wklej może zdjęcia?

ja ponawiam pytanie o kąpiel. w czym kąpiecie dzieci? i dlaczego mydełkiem pupkę? i do mam dziewczynek - jak myjecie tamte okolice dziewczynkom? delikatnie przepłukujecie tylko?
bo wypróbowałabym te żele bobini,ale Ana doradź w czym Ty kąpiesz Ninę? boTy jesteś moim guru
biedna mała...ale szyliście czoło???
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

mam nadzieję, że to jednak nic poważnego i da sie doprowadzić Cię do porządku
Ja wczoraj cały dzień z małym na polu, nawet nie zajrzałam na forum po pracy Dzisiaj też się fajna pogoda zapowiada, więc jak wrócę po 11 ej to cały dzień na tarasie spędzimy. Ten namiot co kupiłam małemu stoi na tarasie na kawałku sztucznej trawy, do tego tż kupił w lidlu stoliczek ogrodowy i 2 krzesełka i mały ma rajjjj, w namiocie są jego ulubione zabawki, ciągle tam wchodzi i wychodzi, na stół skubaniec włazi i staje, a potem skakać chce, także z oka go spuścić się nie da ale namiot to u nas strzał w 10

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 07:07   #2962
P0P70
Zakorzenienie

My mamy namiot ale Oliwka nim nie jest zainteresowana. Może dlatego że ona uwielbia ruch. Woli wszystko gdzie może się wspinać.

Wczoraj do Oliwki przyszła jakaś koleżanka (5 lat) i bawiły się razem. Mała była zachwycona i nie chciała iść do domu. A najlepszy jest Vasco bo zaczyna bronić Oliwki. I jak ta jest na dworze i babcia chce ją zabrać do domu (na siłę) to ten zaczyna szczekać na babcię i ją podgryzać.

Stary 2011-05-31, 07:17   #2963
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry .

Mloda rano mleka nie chciala, jejku chyba jej zab idzie albo nie wiem co :P
ale u niej to megaaa zadkosc:P

tz zaraz idzie na fuche, do nas pozniej przychodzi chrzestna malej i idziemy jej wybrac prezent na dzien dziecka.
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-31, 07:18   #2964
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Izazula i jak nocka?

U mnie dzisiaj jest tak piękna pogoda,że mam ochotę z pracy uciec

Mój synuś mi skutecznie wczoraj humor poprawił,wydurniałam się z nim do 20.00,ja go ganiam po pokoju a on się śmieje aż czkawki dostaje i ma tunel zrobiony to podwójna radość.

Dziewczyny tak cieplutko może zorganizujemy jednak jakieś większe spotkanie?? Kto się pisze na Łódź?a może do jakiegoś innego miasta by się więcej dziewczyn uzbierało to by się dojechało

Mloda pewnie,że spróbuj jak Cie korci żeby przefarbować jak nie będziesz się sobie podobać to znowu na ciemny kolor ufarbujesz i już.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 07:19   #2965
P0P70
Zakorzenienie

a to dobre:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ako_dowod.html

Stary 2011-05-31, 07:20   #2966
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
My mamy namiot ale Oliwka nim nie jest zainteresowana. Może dlatego że ona uwielbia ruch. Woli wszystko gdzie może się wspinać.

Wczoraj do Oliwki przyszła jakaś koleżanka (5 lat) i bawiły się razem. Mała była zachwycona i nie chciała iść do domu. A najlepszy jest Vasco bo zaczyna bronić Oliwki. I jak ta jest na dworze i babcia chce ją zabrać do domu (na siłę) to ten zaczyna szczekać na babcię i ją podgryzać.
fajnie jak jest więcej dzieci,jak do nas ktoś przyjdzie to Danielek tez ma zajęcie,mamy 2 dziewczynki właśnie 5 letnie
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 07:30   #2967
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez sie spotkalam z kolezanka wczoraj przypadkiem jej syn ma 8 miesiecy i ta moja zgaga zacalowac go chciala a on sie biedny jej bal i sie odsuwal to go za ucho przyciagnela i sie biedactwo poplakalo, a mi sie go tak szkoda zrobilo i to zgaga tak z nienacka stala stala i nagle bach za uchi i dziub otwarty do buziaka.

Mloda ja moze nie powinnam sie wypowiadac na temat farbowania:P aczkolwiek ja bym przefarbowala hehehe

a wlasnie gdzie jest FERROU?
A.Camus
Stary 2011-05-31, 07:56   #2968
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Witajcie

Ale się dziś zapowiada pogoda u mnie,coś czuję,że pół dnia w domu przesiedzimy.Niedługo wybieramy się na jakiś spacer lub na plac żeby dzień wykorzystać.
Nadia jak zawsze wstawała rano ok7.00-7.20 tak teraz coś się jej poprzestawiało,oczywiście na moją niekorzyść jak Bóg da wstaje o 6.30,czasem przed 6tą.
Wiem,wiem,że są mamusie,które wstają wcześniej,więc nie narzekam,ale ja nocny marek raczej jestem i wstawanie rano to dla mnie kosmos(choć to kwestia przyzwyczajenia w sumie).
Nadia mnie budzi otwiera mi oczy lub wkłada palce do nosa zdarza się,że dostanę ze 2razy z liścia na dzień dobry
na szczęście lubi później trochę poleżeć w łóżku,pokręcić się,powariować...

Pisałyście o butach,rozmiarach..kurka ja kupiłam Nadii sandałki jakoś niedawno i nie wiem jak je mierzyłam,ale już jej paluszek wystaje za daleko..no i właśnie szukam drugich

aaaaa,fajna ta stronka z tymi mydełkami co wrzuciła Anakazar,aż się chyba skuszę,ale taki wybór,że aż trudno coś wybrać
Stary 2011-05-31, 08:09   #2969
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ana, jakie mydełko wybrałaś dla ninki? i jakie dla siebie?
Dla Niny wzięłam mleczne,oliwkowe i kokosowe,a dla siebie czekoladowe i z glinką jakąś tam.Wcześniej miałam i mam węglowe i owsiano-czekoladowe plus dostałam gratisowe dla alergików.Dla maluszków najlepiej polecane jest oliwkowe-najbardziej nawilża.
Cytat:
Zobacz na kartoniku jest narysowana taka jakby otwarta puszka a w niej cyferka i to oznacza ile miechów może być używany kosmetyk po otwarciu.A co do próbek to ten sklep daje ich najwięcej
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dlatego ja ani myślę póki co o kolejnym awansie
Co do teścia -hmmmm możemy się licytować

jaaasne - w tym największy problem....on mu cały czas na złość robi, nie pozwala mu spać w dzień w wekeendy jak jest w domu, w południe zanim wyjdzie do roboty to też specjalnie się tłucze, gwizda, kaszle smarkanie symuluje, żeby tylko nie zasnął - mój ojciec się męczy bo małego kładzie dopiero jak ta menda wyjdzie z domu a mały śpiący zazwyczaj jest koło 11 ej

ale chory dureń
Cytat:

.
My też mamy,ale jest identycznie jak i u was.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

My dzisiaj Ninie szykujemy basen na tarasie.Taki ukrop to niech się dzieciaczek moczy.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 08:12   #2970
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ludzie potrafia byc wredni na prawde, bao ja bym nie wytrzymala z takim typem w domu, ja sie klocilam z rodzicami ale jesli chodzilo o Oliwke i poprosilam zeby byli ciszej ( chociaz przy Oliwce zadko sie to zdarzalo) ale czasmai sie zdarzalo, zwlaszcza jak sie wyciszala przy mleku to oni by normalnie na rzesach chodzili aby tylko jej nie przeszkadzac.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości