Aparaty ortodontyczne cz. XI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 19:13   #2941
wesola84
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

Cytat:
Napisane przez Jully Pokaż wiadomość
Na wizycie na której mi zakładali zapłaciłam 30% całej kwoty czyli wyszło mi 1800 zł. Oni osobno tego nie liczą i nie podają ceny samego aparatu tylko koszty leczenia tym aparatem - aparat plus wizyty. Jak sie im wpłaci całą kwotę jaką wyliczyli za leczenie (np te 6 tys jak u mnie) to już się bez pieniędzy chodzi na wizyty.
Ja też za całe leczenie zapłaciłam z góry - 5 tys. Ma system damon. Jedyne za co będę musiała zapłacić na końcu to aparaty retencyjne - 500zł - mam to w umowie. U Ciebie 12 tys. za jakiego damona? Tego najnowszego clear? Ja mam damon q

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 19:32   #2942
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

W poniedziałek zdejmuję aparat!!!

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Magalenna Pokaż wiadomość
Proszę bardzo.
Miałam aparat 3 lata. Moja wada polegała na tym, że miałam dość widocznie przesunięte wszystkie górne zęby w prawo (co w zasadzie było winą mojej dentystki (!), która usunęła mi jedną czwórkę, przez co cały zgryz przesunął mi się w prawo... ah, ci specjaliści!).

teraz zdjęłam, a do końca roku mam nosić plastikowe wkładki na zęby (które są paskudne i psują radość ze ściągniętego aparatu... no, ale drutów już nie ma).
Suuuper a nie było Ci dziwnie na początku? ja w sumie od czerwca ściągam, ale nie miałam możliwości pojechać do miejsca gdzie zakładałam i przeciągnęło się na własne życzenie do teraz, wszystkim teraz oznajmiam, wielka radość ale pytania jak to będzie "po" wow w końcu bez drucia - będę tęsknić!!!

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Tak was podczytuje od czasu do czasu, a dzisiaj mogę się oficjalnie dołączyć

Dziś miałam założony aparat na górne zęby, a za miesiąc jadę zakładać na dolne. Jak na razie po tych kilku godzinach nie czuję jeszcze żadnego bólu tylko takie jakby odrętwienie niektórych zębów, a zwłaszcza trójek.

Leczenie ma u mnie trwać ok roku, aparat jest tradycyjny, metalowy.

Cieszę się, że już się zaczęło, ale też mnie to trochę przeraża, że coś sie będzie odklejać, kaleczyć mi wargi, że tak trzeba uważać na higienę. Ale może będzie dobrze, a za rok będę mieć już równe ząbki Jakby co to pozwólcie, że będę zadawać dużo głupich (może) pytań, bo temat jest tak monstrualny, że chyba całego nie przeczytam
Witaj!
Ja kiedy przydreptałam od orto, zjadłam jeszcze normalnie obiadek, pomyślałam wow nie jest tak źle, a wieczorem chciałam podjeść paluszków i ... aaałaaaa przez kolejne 2 tygodnie jadłam miękkości odpadł mi też zamek, ale przeżyłam jeśli chodzi o kaleczenie - wosk, wosk ale z czasem też przyzwyczaja się błona w buzi

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2011-09-15 o 19:34
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 19:57   #2943
Magalenna
Przyczajenie

GG do Magalenna

[QUOTE=Alice in Wonderland;29424234]W poniedziałek zdejmuję aparat!!!

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Suuuper a nie było Ci dziwnie na początku? ja w sumie od czerwca ściągam, ale nie miałam możliwości pojechać do miejsca gdzie zakładałam i przeciągnęło się na własne życzenie do teraz, wszystkim teraz oznajmiam, wielka radość ale pytania jak to będzie "po" wow w końcu bez drucia - będę tęsknić!!![COLOR=Silver]

Oj było, było. pierwsza myśl- ojej ale ślisko... nic nie haczy ani nie przeszkadza (chociaż po 3-ch latach byłam już przyzwyczajona), szczerzyłam się (bo "uśmiechałam się" to mało powiedziane :P) caaalutki dzień. A pod wieczór dostałam te okropne plastikowe wkładki które mam nosić na okrągło do końca roku i już entuzjazm nieco osłabł.
Nosząc aparat wydawało mi się, że mogę sobie wyobrazić jak będę wyglądać bez... ale szczerze mówiąc efekt przeszedł moje oczekiwania i ze zdumieniem stwierdziłam, że mam piękny uśmiech.
Dlatego życzę Ci żebyś miała podobne odczucia i nie skąp uśmiechu nikomu :P (a nam już zwłaszcza!).
Magalenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 20:15   #2944
Jully
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Ja też za całe leczenie zapłaciłam z góry - 5 tys. Ma system damon. Jedyne za co będę musiała zapłacić na końcu to aparaty retencyjne - 500zł - mam to w umowie. U Ciebie 12 tys. za jakiego damona? Tego najnowszego clear? Ja mam damon q
Szczerze mówiąc nie wiem za jakiego Damona biorą 12 tyś, bo ja mam metalowy zwykły i tak bardzo się tym nie interesowałam. Też będe płacić za aparaty retencyjne, chyba po 600 zł, ale dopiero co założyłam więc o tym jeszcze nie myślę

Dzisiaj jem papki, bo mnie boli, ale na obiad poszła sałatka, chociaż powiem, że kawałki pomidora były wyzwaniem Ogólnie nie jest źle, bo pokleiłam woskiem co mnie tam ocierało, ale mam uczucie takiego jakby uwięzienia, bo mam na sobie coś czego nie mogę w każdej chwili zdjąć
Jully jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 20:20   #2945
Christerine
Zakorzenienie

czytam Was cały czas i czytam, ale nie mogę na nic odpisywać bo w sumie to jestem świeżaa. za tydzień pierwsza wizyta. niech ten czas szybko zlecii
zazdroszczę Wam
Christerine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 21:02   #2946
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Na wizycie na której mi zakładali zapłaciłam 30% całej kwoty czyli wyszło mi 1800 zł. Oni osobno tego nie liczą i nie podają ceny samego aparatu tylko koszty leczenia tym aparatem - aparat plus wizyty. Jak sie im wpłaci całą kwotę jaką wyliczyli za leczenie (np te 6 tys jak u mnie) to już się bez pieniędzy chodzi na wizyty.

czy przed leczeniem spisuje się umowę u dr Walawskiej? a co jeśli leczenie się przedłuża np. do 3 lat? czy pacjent też musi wtedy coś dopłacać?

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 05:43   #2947
cyanide sun
Wtajemniczenie

a czy byla ktoras z was w sytuacji ze majac aparat wyjezdzalyscie za granice na dlugo? powiedzmy z pol roku. czy mozna znalezc za granica ortodonte? np w anglii. jak taka sytuacje mozna "rozegrac"?
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 10:40   #2948
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
a czy byla ktoras z was w sytuacji ze majac aparat wyjezdzalyscie za granice na dlugo? powiedzmy z pol roku. czy mozna znalezc za granica ortodonte? np w anglii. jak taka sytuacje mozna "rozegrac"?
Ja mieszkam w Anglii praktycznie caly czas od kiedy mam aparat (wyjechalam po 2 miesiacach od zalozenia) ale latam do Polski na wizyty. Wlasnie jutro wylatuje, w poniedzialek mam wizyte

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 13:21   #2949
Jully
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gasolina84 Pokaż wiadomość
czy przed leczeniem spisuje się umowę u dr Walawskiej? a co jeśli leczenie się przedłuża np. do 3 lat? czy pacjent też musi wtedy coś dopłacać?
Tak, przed wizyta na której zakładają aparat podpisuje się umowę (dostaje się też egzemplarz dla siebie) W umowie podane są całkowite koszty leczenia danego typu aparatem przez okres od 18 do 24 miesięcy. Jeśli przewidywany okres leczenia jest krótszy albo dłuższy to z góry się ustala cenę przed podpisaniem umowy i albo się płaci troszkę więcej albo mniej. Nie wydaje mi się, żeby pacjent później musiał coś dopłacać, ale po dokładne info lepiej się z Ortomixem skontaktować. Panie asystentki są naprawdę miłe i chętnie odpowiadają na pytania
Stary 2011-09-16, 13:30   #2950
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Cytat:
Rzadko się zdarza żeby któryś z ortodontów przejął leczenie.
Ja zakładam aparat w tym miesiącu na górę, na dół za ok 2 miesiące a w przyszłe wakacje wylatuje na stałe do Londynu.
Trzeba będzie po prostu przylatywać na wizyty.

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 21:36   #2951
Demola97
Raczkowanie

GG do Demola97

Cześć.chciałam pochwalić się wam moim dzisiejszym nabytkiem i że wstąpiłam do grona aparatek Góra,metal. Niestety gumki różowo-turkusowe,bo orto nie miała fioletowych i mi te asystentka poleciła,że ładnie wyglądają. Co myślicie?
P.S. Sorki za jakość-kamerkowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 213122.jpg (21,5 KB, 93 załadowań)

Takie małe, upierdliwe i plączące się pod nogami coś to właśnie ja

Demola97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 21:56   #2952
Maliniarka
Zakorzenienie

Demola witaj w gronie gumeczki wyglądają bardzo ładnie wesoło
ja jednak wolę jeden kolor u siebie (bo czuję się za stara na takie przeplatanki )

ja wracam na łono wątku, gdyż dzisiaj dostąpiłam zaszczytu zadrutowania żuchwy...ała! cholera niech by ich boli ciągnie i w ogóle niemiło, pełno w gębie żelastwa

ale cieszę się, bo góra już ładna, a dół cały powyginany więc sporo do zrobienia

góra prawe 4 m-ce, dół jeden dzień (jakoś śmiesznie wzięłam usta )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg góra 17 tygodni, dół 1 dzień.jpg (59,5 KB, 129 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-16 o 22:03
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 07:36   #2953
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w Anglii praktycznie caly czas od kiedy mam aparat (wyjechalam po 2 miesiacach od zalozenia) ale latam do Polski na wizyty. Wlasnie jutro wylatuje, w poniedzialek mam wizyte
to chyba spore koszty?
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 08:54   #2954
lemm
Raczkowanie

Nie do końca muszą być spore koszty. Słyszałam o tym, że ludzie przylatują z innych krajów do Polski na wizyty, bo taniej ich to kosztuje.
lemm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 09:42   #2955
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Dziewczyny, czy któraś miała wyciągi zakładane od dolnej 3 i 4 po prawej stronie do górnej 3 i4 po lewej?? Albo chociaż coś podobnego, na asymetrię??? Bo od wczoraj to mam, mam narazie nosić jeden dzień żeby zaobserwować, czy stawy mnie nie będą boleć w szczęce itd, a potem tylko na noc. Z tym, że mam wrażenie jakbym miała tą szczęke taką "rozklekotaną" że na prawo i na lewo się rusza, no i jeden staw mi troche przeskakuje..

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 16:06   #2956
Magalenna
Przyczajenie

GG do Magalenna

Cytat:
Moja sytuacja była taka, że na krótko przed zdjęciem aparatu wyjechałam za granicę na pół roku. Rozmawiałam o tym z moim ortodontą i ten powiedział mi właśnie, że ma paru pacjentów, którzy wyjechali, ale wracają do niego na wizyty raz na jakiś czas.
W moim przypadku nie było o tym mowy, ponieważ wyjeżdżałam do Kanady.
Tam znalazłam lekarza, który zgodził się dokończyć leczenie (w efekcie go nie dokończył, ale to inna historia...).
Moja rada- poszukaj na prawdę dobrego specjalisty, zanim mu zaufasz, bo gdybym mogła jeszcze raz dokonać wyboru, bogatsza o zdobyte doświadczenie, nie padłoby na tego na którego padło... Ale skoro jedziesz do Anglii pewnie faktycznie lepiej byłoby wrócić raz na jakiś czas na wizytę do Polski. Pół roku to nie tragedia.
Magalenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 17:25   #2957
wyszukiwarka
Zadomowienie

Witam wszystkich zgromadzonych w tym wątku.Ja jestem tu nowa,bo chciałam zasięgnąć porady osób postronnych... Nie wiem,co mam robić z moimi zębami...
Otóż,
Od listopada 2009 roku zaczęłam nosić aparat,ale tylko górny łuk. Pani Ortodontka,która ma raczej dobre opinie powiedziała,że nie będziemy zakładać aparatu na dół,bo dół "jest dobry",więc nosiłam przez dwa lata górny łuk,jeździłam co miesiąc na wizyty i nic mi nie wspomniano przez te 2 lata o dolnym łuku. Teraz po 2 latach noszenia moja Pani Orto powiedziała,że muszę założyć aparat na dolne zęby. Oglądałam swoje zęby w lusterku i po wyprostowaniu górnych zębów oraz po złożeniu szczęki mam między dolnymi a górnymi zębami szczelinę,że włożę tam palec do połowy paznokcia. (Wiecie o co mi chodzi? ) Górne wyprostowane zęby (czyli cały ten zgryz) jest wysunięty do przodu. Pani Orto powiedziała mi,że po zdjęciu aparatu te zęby będą się wkrótce "szukać" i one nie będą tak idealnie proste jak od razu po zdjęciu górnego łuku. Nie snuję przeciwko mojej orto spisku Pewnie ma rację,bo jest specjalistą,ale chciałam się was spytać,czy rzeczywiście te zęby się skrzywią?
Jestem w kropce,bo rodzice mają dużo opłat w tym "sezonie"... dużo rachunków itp. Ja jestem na ich utrzymaniu. Poza tym męczy mnie fakt noszenia kolejnych dwóch lat dolnego łuku+ 5 miesięcy z górnym łukiem (tak powiedziała orto). Jeden łuk u tej Pani kosztuje 2000zł a wizyta ponad 100zł. Nie stać mnie w tej chwili na taki wydatek,a niedługo trzeba bedzie zdejmować górę. Ktoś był w takiej sytuacji?
Jak to jest z tymi zębami?
Dodałam zdjęcie (nie jest to moje zdjęcie),chciałam tylko przybliżyć według zdjęcia jak wygląda mniej więcej ten zgryz. Mam troszkę większą szczelinę (nie dużo) niż w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (6,8 KB, 108 załadowań)
Stary 2011-09-17, 18:00   #2958
Jigoku
Zakorzenienie

wyszukiwarka, większość orto praktykuję zakładanie góry i po jakimś czasie dołu, właśnie po to by 'zgrać' ze sobą zęby i poprawić zgryz, ldatego ja bym się zdecydowała

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 19:33   #2959
Maylina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś miała wyciągi zakładane od dolnej 3 i 4 po prawej stronie do górnej 3 i4 po lewej?? Albo chociaż coś podobnego, na asymetrię??? Bo od wczoraj to mam, mam narazie nosić jeden dzień żeby zaobserwować, czy stawy mnie nie będą boleć w szczęce itd, a potem tylko na noc. Z tym, że mam wrażenie jakbym miała tą szczęke taką "rozklekotaną" że na prawo i na lewo się rusza, no i jeden staw mi troche przeskakuje..
Ja tak miałam,i jest to zupełnie normalnie,nie ma czym się przejmowac,Bywa tak prze pierwsze kilka dni,później mija
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 20:03   #2960
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Cytat:
Napisane przez Maylina Pokaż wiadomość
Ja tak miałam,i jest to zupełnie normalnie,nie ma czym się przejmowac,Bywa tak prze pierwsze kilka dni,później mija
No to dobrze, uspokoiłaś mnie troche

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2011-09-18, 11:00   #2961
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Dziewczyny, 2 tygodnie temu miałam założony przezroczysty łańcuszek. Nie wiedziałam, że będzie się odbarwiał i potraktowany sokiem marchwiowym jest żółty i fatalnie to wygląda.

Kolejną wizytę mam dopiero w połowie października. Myślicie, że mogłabym wcześniej poprosić ortodontę o zmianę łańcuszka, ewentualnie na inny kolor? Wolałabym nawet różowy/fioletowy itp., bo teraz wyglądam jakbym miała resztki jedzenia od czwórki do czwórki.

Miałyście taki kiedyś? Taka zmiana o ile możliwa, powinna być bezpłatna, prawda?
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 12:51   #2962
wyszukiwarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
wyszukiwarka, większość orto praktykuję zakładanie góry i po jakimś czasie dołu, właśnie po to by 'zgrać' ze sobą zęby i poprawić zgryz, ldatego ja bym się zdecydowała

Aha,dziękuję za odpowiedź
No cóż,będę musiała jakoś zacząć rozmowę z moimi rodzicami

A mam jeszcze pytanie...
Moje zęby są takie lekko żółte mimo dbania o nie. Ostatnio w sklepie zaczaiłam się na pastę wybielającą Signal Whitening i w związku z tym mam pewne obawy.. Czy mogę używać pasty wybielającej podczas noszenia aparatu?
Stary 2011-09-18, 13:12   #2963
Jully
Raczkowanie

Muszę sobie trochę ponarzekać. Dzisiaj 5 dzień z aparatem, wczoraj myślałam, że zęby z prawej już sie przyzwyczaiły, bo nie bolała mnie, a dziś z prawej boli mocniej niż z lewej. A myślałam, że 2-3 dni i będzie po bólu
Stary 2011-09-18, 13:16   #2964
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee and cigarettes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, 2 tygodnie temu miałam założony przezroczysty łańcuszek. Nie wiedziałam, że będzie się odbarwiał i potraktowany sokiem marchwiowym jest żółty i fatalnie to wygląda.

Kolejną wizytę mam dopiero w połowie października. Myślicie, że mogłabym wcześniej poprosić ortodontę o zmianę łańcuszka, ewentualnie na inny kolor? Wolałabym nawet różowy/fioletowy itp., bo teraz wyglądam jakbym miała resztki jedzenia od czwórki do czwórki.

Miałyście taki kiedyś? Taka zmiana o ile możliwa, powinna być bezpłatna, prawda?
Ja miałam to samo, tego samego dnia był żółty sam z siebie, kilka dni później byłam u orto z awarią, ale zapomniałam poprosić o zmianę, a orto sama z siebie nie zmieniła choć musiała widzieć

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 18:55   #2965
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
ja mam, od 3 do 3 jeden wyciag o srednicy 10 mm, a Tyjakiej wielkosci masz?
nic szczegolnego sie po nim nie dzieje, nie odczuwam bolu, stawy tez niczego nie sygnalizuja. nosze to dopiero ponad miesiac (ostatniio przerwa, bo zgubilam opakowanie), efekt widac tylko po sciagnieciu (zakladam tylko na noc), wtedy luki wydaja sie byc przesuniete, ale zaraz wraca wszystko na swoje miejsce
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 20:00   #2966
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Cytat:
Napisane przez dzidka Pokaż wiadomość
ja mam, od 3 do 3 jeden wyciag o srednicy 10 mm, a Tyjakiej wielkosci masz?
nic szczegolnego sie po nim nie dzieje, nie odczuwam bolu, stawy tez niczego nie sygnalizuja. nosze to dopiero ponad miesiac (ostatniio przerwa, bo zgubilam opakowanie), efekt widac tylko po sciagnieciu (zakladam tylko na noc), wtedy luki wydaja sie byc przesuniete, ale zaraz wraca wszystko na swoje miejsce
ale idą Ci po skosie przez szczęke? Bo o takie mi chodzi, a nie o te z góry na dół. Nie wiem, bo na opakowaniu nie ma w mm podane ani nic. No i ja mam asymetrie nie tylko w zębach ale dolną szczęke mam lekko w prawo przesuniętą.

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Stary 2011-09-18, 21:03   #2967
aga_7491
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie...
Moje zęby są takie lekko żółte mimo dbania o nie. Ostatnio w sklepie zaczaiłam się na pastę wybielającą Signal Whitening i w związku z tym mam pewne obawy.. Czy mogę używać pasty wybielającej podczas noszenia aparatu?
Aparat założyłam w poniedziałek, dentystka instruując mnie powiedziała, abym nie używała past wybielającym, bo więcej mogą zaszkodzić niż pomóc...Także chyba nie można.

Ja również mam do Was forumowiczki pytanie... Do aparatu musiałam wyrwać dwie czwórki ( na razie mam tylko górny aparat), w związku z tym oprócz drutu "głównego" mam też po obu stronach mniejsze druciki (zaczepione do trójek i szóstek). Jeden drucik z lewej strony poluzował mi się trochę i jego końcówka odstaje raniąc mi wewnętrzną stronę warg. Póki co ratuję się woskiem, ale drucik jest dość mocno odgięty i wosk na wiele się nie zdaje... Wizyta za 5 tygodni. Powinnam zadzwonić do orto i umówić się na wymianę drucika?
aga_7491 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 21:33   #2968
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
ale idą Ci po skosie przez szczęke? Bo o takie mi chodzi, a nie o te z góry na dół. Nie wiem, bo na opakowaniu nie ma w mm podane ani nic. No i ja mam asymetrie nie tylko w zębach ale dolną szczęke mam lekko w prawo przesuniętą.
no tak, tylko ze jeden, a nie dwa, tu mozesz zobaczyc: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1310925025
zmierzyc mozna lub na oko oszacowac
nie wiem na ile mozna naprawic asymetrie tego typu wyciagami, no ale pewnie trzeba z tym pochodzic dosyc sporo. nie oczekuje ze pozbede sie tej swojej drobnej asymetrii, nawet gorzej wtedy zeby wygladaja, bo powstaja szczeliny miedzy lukami i o dziwo widac niedopasowanie, wiec wole pozostac przy tym co jest
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 21:36   #2969
gofiaczek92
Przyczajenie

Może ktoś polecić jakiegoś ortodonte w Krakowie? Najlepiej, żeby nie za drogo było...
gofiaczek92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 23:01   #2970
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Cytat:
Napisane przez dzidka Pokaż wiadomość
no tak, tylko ze jeden, a nie dwa, tu mozesz zobaczyc: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1310925025
zmierzyc mozna lub na oko oszacowac
nie wiem na ile mozna naprawic asymetrie tego typu wyciagami, no ale pewnie trzeba z tym pochodzic dosyc sporo. nie oczekuje ze pozbede sie tej swojej drobnej asymetrii, nawet gorzej wtedy zeby wygladaja, bo powstaja szczeliny miedzy lukami i o dziwo widac niedopasowanie, wiec wole pozostac przy tym co jest
mała korekta, mam o 4i5 zahaczane-zle napisałam no właśnie na tej samem zasadzie to mam ale asymetria dość poważna i wątpie żeby mi to coś dało...:<

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości