|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Pani na wstawionym zdjęciu...
Cytat:
![]() A tak w ogóle, to dziś siedzę w hotelu, bo rano była niepewna pogoda i zanim się miała ustabilizować, to mąż wyszedł wypłacić pieniądze i kupić kartki pocztowe. Wrócił po ponad trzech godzinach, bo chciał sobie pojeździć środkami komunikacji publicznej. Ja w tym czasie wyszłam z dziećmi na plac zabaw, ale wygonił nas deszcz. Ugotowałam obiad, poczytałam forum, zjedliśmy, ale jak już się rozpogodziło, to nie było sensu wychodzić, bo nadeszła pora snu młodszej. Muszę ją obudzić, żebyśmy jeszcze gdzieś wyszli, tylko najpierw ugotuję sobie słodkie leniwe, może tylko w wersji wytrawnej. Znalazłam tutaj twaróg 2,8% tłuszczu. Oszukańcy w tabelce wartości odżywczych podali wartości dla 75g (2,1g). Ale strasznie mało mają produktów niskotłuszczowych. A w mikrofalówce robiłam już wątróbkę i udka i zapiekankę - kolejną zrobię w piątek na PW. Do poczytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro już jestem przy instrumentach smyczkowych, głównie średniowiecznych, to coś Wam pokażę. ![]() 1. Osoba niskiego, średniego lub nieco wyżej niż średniego wzrostu o takim kształcie tułowia, w połączeniu ze szczuplejszymi bądź nawet nieco grubszymi nogami i w miarę szerokimi ramionami, będzie cegłą. Zaokrągloną, ale jednak cegłą. Osoba wysokiego wzrostu będzie kolumną. ![]() Te typy mogą być bardziej opływowe albo kanciaste. Według Trin i Sus, bo inni znawcy jedną zaklasyfikowaliby do innego typu, a drugą opcję do innego, ale na razie przyjmujemy teorię 12 głównych typów sylwetek. Widać, że jakąś talię taka kobieta ma, ale nie jest to talia tak wyraźna jak kilku typów wiolonczelowato-wazonkowych. ![]() Przy wąskich ramionach to byłby elegancki dzwon. Ale w żadnym wypadku nie gruszka! Gruszka musi mieć wąską talię w połączeniu z szerokimi biodrami. Kręgiel też musi mieć wyraźnie zaznaczoną talię. 2. To jest tułów klepsydry. ![]() A teraz zagadki: Co to za typy tułowia, gdy dodamy a) wąskie ramiona lub b) szerokie ramiona, c) smukłe w stosunku do tułowia nogi (krótsze lub dłuższe), d) dość tęgie w porównaniu z tułowiem nogi (krótsze bądź dłuższe), e) wysoki wzrost, f) średni bądź dość niski wzrost. To wcale nie jest takie proste. ![]() ![]() Macie jakieś pomysły? Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Szara Eminencja
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aatena zapomniała wstawić zdjęcie, więc ja to zrobię. ![]() http://fundir.org/gallery,cathie_jun...,2107,0,0.html Cathie Jung to kobieta z dość nietypowym hobby. Dzięki regularnemu noszeniu gorsetów przez 12 lat w 1999 roku ustanowiła rekord Guinnessa najwęższej talii na świecie. Zadziwia fakt, że w wieku ponad 60 lat kobieta ma obwód talii 38,1 cm i nie narzeka na żadne dolegliwości. Cathie Jung trafiła do Księgi rekordów Guinnessa jako posiadaczka najmniejszego obwodu w talii. Oczywiście z użyciem gorsetu. Kobieta wyraźnie przegięła. Współczuję jej organom. Głupie baby pod presją ideałów urody kiedyś tak świrowały (na szczęście, tylko średnie i wyższe warstwy przez jakieś 70 lat). Ale żeby na własne życzenie? W XVIII w. i w początkach XIX w. noszono gorsety zupełnie innego typu. One takich spustoszeń w środku nie czyniły. Co więcej, zmuszały kobiety do trzymania idealnie prostych pleców, co im raczej na dobre wychodziło. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Rozeznanie
|
hej kochane u mnie dzionek pełną parą !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe, co ona je. I czy ma wzdęcia. To delikatnie powiedziane. A ja muszę odszczekać coś, bo obraziłam jedną babę. Co prawda nie znoszę pindy, ale jednak przypisałam jej za wiele centymetrów, a tenże babsztyl ciągle się śmiał z innych kobiet, że są za grube. No cóż, jak bym jej odpowiedziała, że przynajmniej mam własne zęby, a nie sztuczną szczękę i nie ćpam kokainy. ![]() Elżbieta Bawarska, cesarzowa (z niełaski) austriacka i królowa (z łaski) węgierska, ponoć mierzyła 47 cm w talii. ![]() To jej autentyczna suknia (ale pod taką suknię jak najbardziej gorset się zakładało!) ![]() Cytat:
![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajna dieta, nie? Surowe jajka i lody. Ówczesne lody wiedeńskie to musiały być pycha! Nie to, co te nasze obecne siuśki. Cielęcina surowa na twarz. Aż mi gula w gardle urosła. Potem pewnie psom rzucała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
Burza, burza i po burzy, zaledwie nawet nie wiem czy łącznie 10 minut trwała... a duchota taka jak przed burzą
![]()
#2951 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zabawne, nie? ![]() Farbowany łeb, całe otoczenie i te damy to zmyślone, aż furczy. Ona się - jak zwykle - wysforowała sama naprzód, bo chodziła, jakby gnała. Umrzeć od przebicia pilnikiem - bezcenne! A ten gość to mógł chociaż jakimś sztyletem to zrobić! Albo ją zastrzelić. A nie do starej, zdziwaczałej kobiety z okrzykiem lecieć i tępym narzędziem ją zarzynać. Ile ciosów jej zadał? Tylko jeden? I weszło jak w masło w taką chudą szkapę??? Ja podziwiam, że taka wysportowana była, choć ona to robiła wszystko jak jakaś nawiedzona, delikatnie mówiąc. Zatracała się w tym i maltretowała otoczenie. Chcesz jej ładne fotki mniej znane? Widziałam stronę, gdzie było też mnóstwo zdjęć jej rodziny - sióstr głównie. Diablice ciekawe, o bardzo męskiej, surowej, ale eleganckiej urodzie, pewnie po ojcu albo jakimś dziadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Rozeznanie
|
no dobra to wrzucam się
![]() tak jak patrze to mi sie grucha kojarzy tylko nie kopiujcie linkow bo chce usunac je Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-08 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt, akcent jest na biodra i uda - w tym rejonie jest owalny zarys tworzący jedność. A możesz podać wymiary? Masz tam centymetr czy tylko linijkę? Jak masz linijkę, to zmierz się jakąś wstążką albo nitką, zaznacz sobie palcem i do linijki. Aaa, jeszcze coś - opuść ramionka tej bluzki, dobra? Bardzo waznym elementem przy ocenie tej sylwetki będzie zarys ramion i ich szerokość, a tu tego nie widać, bo powiększasz sobie wzrokowo ten obszar. Z boku na pewno to nie jest sylwetka gruszki! Cytat:
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 17:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() http://www.filmweb.pl/film/Sissi-1955-40038 http://www.filmweb.pl/film/Sissi+-+m...wa-1956-100317 http://www.filmweb.pl/film/Sissi+-+l...wej-1957-39557 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
biust 95
biodra 99 (mierzone w polwoie pupy) biodra 94 )mierzone na kosciach biodrowych) ramiona 94 talia 74,5 Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-08 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To forum takich naiwnych panienek (w większości), co zachwycają się każdym w koronie albo diademie na zasadzie słit, ciuciu, cudowniasto, bidulka - umarło jej dzidzi, nie wyszła za mąż z miłości, poddani się zbuntowali i wywalili w czorty z kraju darmozjadów błękitnokrwistych, etc. Ale mają świetne materiały ilustracyjne i dobrze rozpoznają tych ludzi po twarzach - nawet z idealizowanych portretów coś wyciągną! A czasem wklejają jakieś fajne materiały udokumentowane. Coś o Sissi teraz czytam i jej talii. Zmieniała jej się, ale mają dane dotyczące części stroju - czyli to będzie talia musowo ściśnięta gorsetem i tak. Nie wiem, ile mogła mieć w rzeczywistości. Pewnie z koło 60 cm ścisnąć się mogła do 47 cm albo nawet mocniej. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Mam wrażenie, że pod tą górą, one są i tak dość spadziste. Nie tworzą poziomej linii, tylko przez zaokrąglenie spadają mocniej w dół, tak? A możesz jeszcze zmierzyć długość miednicy? Od linii talii do kroku, co? Bo ten strój też trochę wprowadza mnie w błąd. Mam jeszcze pytanie odnośnie do poprzedniej sylwetki, bo jak się odchudzasz, to znaczy, że kiedyś inaczej wyglądałaś. Jak miałaś 18 lat, to talia była mocniej zaznaczona czy nie? Wiem, że biust miałaś też mniejszy trochę, a teraz od hormonów się powiększył. Czy coś od tych hormonów w sylwetce też się zmieniło poza biustem? Napisz mi tak dużo, jak możesz, oki doki? Idę do drugiego kompa pooglądać wszystkie sylwetki. Jak dla mnie Ty masz mieszaną, więc trzeba mieć jak najwięcej informacji. Aleś się pomierzyła - bosko! Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 18:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Rozeznanie
|
obwod nie pod pachami tylko od zewnatrz (razem z rekami)
a ta miednica jakies 14 cm (mierzylam od kroku gdzies do lini kosci biodrowych) ja sie odchudzam bo brzuch denerwuje i chcialabym sie zapiac w spodnie niektore, bo jak sie zapinam to mi waleczki sie robia. i generalnie nie grubne w udach ani w pupie tylko w brzuchu biuscie i twarzy. Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-08 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ** ok dane mi było zobaczyć ![]() ![]()
Utrwalam zrzucone 20 kg, bo chcieć to móc! ![]() Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-06-08 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Rozeznanie
|
no i sie garbie troche
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Obwód na ramionach mam na pewno większy w stosunku do reszty - przynajmniej optycznie. Ty chochliku, chciałam się upewnić, jak ma się moja miednica do Twojej, ale ja mierzyłam do talii do kości łonowej (wyobrażasz sobie, jakie akrobacje? i jakie wrażenia?) ![]() Jeszcze się upewnię, jaką ja mam odległość od spojenia łonowego do kości miednicy. Tak, ja mam o kilka centymetrów krócej. Jesteś WAZĄ. Tadam! Cytat:
![]() Przestań głupoty gadać o brzuchu i o garbieniu się. Miodzio! Na Twoim miejscu w ogóle bym się nie odchudzała. Chciałabym tak wyglądać!!!! ![]() Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 18:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Rozeznanie
|
dziekuje
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- hmm czyli ta bluzka to nie bardzo dla mnie z jeansami troche inaczej wyglada ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() oj bo sie zaczerwienilam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz Ci pokażę skany z książki Trin i Sus. Tylko nie bierz za dosłownie wszystkiego, co piszą, bo czasem przeginają. Ale ta pani wazonowa to jest wazon jak byk, więc przynajmniej nie dały kobiety, u której z lupą trzeba szukać typowych dla tej sylwetki linii. Miałaś wyczucie z tym lizakiem w tym sensie, że gdyby Cię wyciągnęło w górę o jakieś 15 cm (sam rejon bioder i nóg), wydłużyło ręce, a tułowia nie zmieniało, to byłabyś jak lizak. Ale wtedy miałabyś inne proporcje. Według mnie o wiele gorsze, a nie lepsze! Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Haj Chudzinki
![]() Kalae widziałam zdjęcia ![]() Według mnie jesteś bardzo zgrabna, na Twoim miejscu poćwiczylabym tylko trochę, żeby sobie ładnie ciało wyrzeźbić i już ![]() Zingi dzięki za poświęcenie mi czasu wczoraj ![]() Mogę być wiolonczelą, skoro Monica Belluci też jest ![]() Chciałabym być taka apetyczna jak ona ![]() Zanotowałam dzisiaj spadek ![]() ![]() Zingiber, czy ja dobrze doczytałam, przeglądając wątek, że urodziłaś się 29.05? Bo ja też ![]() Dziewczyny kupiłam sobie dzisiaj kabanosy z łososia - mięso z łososia 98 %, więc chyba może być? Co do historii, to ja uwielbiam, ale nie może być inaczej skoro od 7 lat uczę jej gimnazjalistów ![]()
#2965 |
Rozeznanie
|
brombusia - dziekuje
![]() pewnie masz racje ze wystarczyloby poćwiczyć, ale ja mam lenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy ale mnie ulewa zastała
![]() Wybieramy się z Tż na Pergole ma być Gienek Loska, Feel, Stachursky i inni ![]() ![]() ![]()
#2967 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() też się garbię... strasznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2969 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Podoba Ci się choć jedna rzecz stamtąd czy mam szukać dalej? Cytat:
![]() http://www.zimbio.com/Monica+Bellucc...onica+Bellucci http://www.gossiprocks.com/forum/wei...e4-101542.html Wiolonczela z reguły nie ma takich wymiarów i takiej wąskiej talii, ale może ją optycznie stworzyć. Zresztą jest bardzo podobna, nie? Boska Bellucci ma dokładnie takie wymiary, jak klasyczna klepsydra. Biust i biodra tyle samo, a wąziutka talia w środku - ma różnicę 11 cali między tymi wymiarami, a klepsydra jest od ponad 9 cali (nie wg Trin i Sus, bo one tam nie pokazywały, że kilka typów trzeba zmierzyć koniecznie, ale według antropologów, którzy robili badania na populacjach). Cytat:
No no, jesteśmy z tego samego dnia. ![]() Cytat:
Z dżinsami i na obcasach będzie inaczej to wyglądać, ale chyba na niekorzyść. Nie wiem, jaki fason dżinsów, obcisły? Skróci Ci tułów, zaburzy proporcje, wydłuży nogi - będziesz wyglądała jak źle ubrany lizak. Teoretycznie, bo praktycznie to nie wiem - diabeł tkwi w szczegółach. A czemu góra jest czarna - to Twój ulubiony kolor czy chcesz zmniejszyć biust, żeby się wydawał niby zgrabniejszy? Jest świetny i powinnaś na górze coś w wesołym kolorze nosić. No i widzisz, co radzą Trin i Sus wazie? http://bodyshapestyle.com/2011/02/08...nnah-the-vase/ Dlatego Twój bodzik do zdjęć zmieniał Ci proporcje na niekorzyść i gruszkował sylwetkę! To jest dla Ciebie: ![]() A jak bluzka z krótkimi rękawkami, to łódkowy, ale zaokrąglony dekolt i marszczenia na pewno nie przed krągłościami ramion czy w tym rejonie. Cytat:
Bawarka była nieźle ześwirowana. Nerwowa, na zmianę wycofana i podniecona, agresywna wobec osób niżej postawionych, złośliwa. Ciągle uciekała od czegoś, zamiast rozwiązywać swoje problemy. Miała obsesje na różnych punktach. Co jakiś czas deprecha. Ćpała i paliła z nerwów. Okropna baba. Egzaltowana pinda. Może miała dwubiegunówkę? Tak strzelam. Bo nikt tego nie potwierdzi, nie? Uwielbiała szokować. Wszyscy wiedzieli o jej miesiączkach - w tamtym czasie!!! Dała na wystawę w Londynie swoją bieliznę. Miała jakieś zaburzenia seksualne ponoć. Ekshibicjonistka??? Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 19:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Rozeznanie
|
z garbieniem robi etyle ze sie staram prostowac
![]() Zingiber - tez czekam na porcje przykladow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.