|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
![]() agatka - mi było niedobrze na początku jak brałam duphaston i miłam zawroty głowy. A ja mam tyłozgięcie i mam zalecenie spać na brzuchu, nie zawsze mi to wychodzi, z reguły to jedną nogę uginam aby tak całkiem brzucha nie zgnieść, jakoś tak dziwnie mi spać na maluszku :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
![]() ![]() Mi też teraz jest tak nie dobrze czuję mój żołądek w gardle ale ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() Teraz zmieniłam gina i przepisał luteinkę więc mam nadzieję że może tym razem zaskoczy ![]() Ja też mam tyłozgięcie ![]() ![]()
![]() |
#2943 |
Wtajemniczenie
|
agatka - ach ta babska anatomia, nie ma lekko.
Ja musze uciekać, szykować się do kościoła, mam nadzieję, że zmieszczę się w moje białe lniane spodnie :/ Trzymajcie się, miłego dzionka, będę wieczorkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
ja tez się powoli szykuję do Kościoła
Daria pomodlę się za Ciebie w szczególności! i za wszystkie oczywiście!!
#2945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
hej, hej! nie mam dołka i się nie ukrywam
![]() po prostu dzisiaj to nie będzie mój najlepszy dzień... Po wstaniu z łóżka kręciło mi się w głowie i było niedobrze... teraz sobie leżę i wkurzam Tż, bo zabrałam mu komputer ![]() P.S. po cholerę się tak nakręcacie!!!!!!!! Agatka!!Daria! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo Agatko
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ja się Ryba nie nakręcam a wręcz przeciwnie modlę się żeby @ przyszła bo mam pietra na maxa ![]()
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Kasiahexe, tyle pirogów zrobiłaś?!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zadomowienie
|
I jest nasza Toto
![]() ![]()
#2950 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
hehe, włączył sobie film.
mówił, że jak ma mi humor poprawić lezenie w łożku z lapkiem, to on się poświęci ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- aha, zaczynamy dzisiaj 12tydzień ![]() a tak w ogóle, to mam wrażenie, jakbym od co najmniej roku była w ciąży... |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Zadomowienie
|
A wiecie co mi się przypomniało?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Dobra idę obiad robić ![]() ![]() aaa wizaż zostawiam włączony ![]()
![]() |
#2953 | ||
Zadomowienie
|
dzien dobry Rodzinko
![]() ja dzisiaj wstalam lewa noga.. latam co chwila do kibela sprawdzam czy przypadkiem @ nie ma... Cytat:
![]() ![]() jeszcze tydzien trzeba bedzie ja znosic!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a czas... oj cos mi sie zdaje ze i mi sie bedzie dluuuuuzyc... dziewczynki. Jutro rano robie jeszcze jeden test - tak dla pewnosci. o 10 mam wizyte u rodzinnego- bo mi kurna egzema powychodzily znowu i nawet nie moge niczego uzyc wrr ![]() a potem telefon do ginki, genetyka i do poloznej... Niech sie dzieje wola nieba.. Ale mam meeeeega dylemat.... ![]() pierwszym pytaniem genetyczki bedzie... Czy robimy aminopunkcje... I teraz pytanie. Robic czy nie ?? boje sie cholernie tego. wiem ze ryzyko jest.. i jakby cos sie stalo podczas badania to nie wybaczylabym sobie do konca zycia!! chyba zaufam Bogu... co ma byc to bedzie... jak myslicie?? Ps. ktorej to cycory nie bolaly na pocz ciazy?? Bo schizuje ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Daria a przypomnij mi kiedy ty powinnas @ dostac? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Totek, tylko spokojnie!!
to, że nie bolą Cię (.)(.) to nic nie znaczy!! pamiętaj, że każda ciążę przechodzi inaczej! a wytłumacz mi, dlaczego ta aminopunkcja jest taka niebezpieczna?! bo dużo słyszałam o tym, że to ryzykowne, ale nie wiem za bardzo czemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
Toto jutro mam dostać @
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Kurde, boli mnie podbrzusze, tak na dole, to jest kłucie czy nie wiem co ![]() ![]() ![]() sorry za opis ale jak na kupę ![]() impreza się udała, sałatka poszła cała - była pyszna. Dodatkowo znajomi kupują sosy kebabowe (pyszne w fajnych ketchupowych butelkach i dodaliśmy je do sałatki) - wyszło pychaaaa ![]() no i ciasto - normalnie niebo w gębie jak wam się nudzi to nic tylko robić, zjedliśmy w 4 całą blachę ![]() tylko ja poszłam na łatwiznę i dałam danio zamiast sera (nie dawałam już cukru) i nie dałam rady rozsmarować tej warstwy brązowej i były placki.... ale w smaku ![]() ![]() ![]() a ja jem, a to źle??? zebrawpaski mi się wydaje, że lekarka chce sprawdzić czy wszystko w porządku i dlatego ten monitoring ![]() dobrze, że wymyśliłaś sobie tą Turcję - czymś będziesz zajęta chociaż trochę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Daria16071989 ty to aparatka jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() nie nakręcaj się, kiedy masz mieć @ ? jutro?? może jak masz w domu test zrób dzisiaj, będziesz miała spokojną głowę ![]() Toto a czy ta amniopunkcja na coś się zda? tak naprawdę? ja bym chyba nie robiła, może dlatego że biorę dziecko i kocham je takie jakie będzie, jedynie w przypadku kiedy wiadomo, ze coś jest nie tak i miało by to pomóc w leczeniu dziecka jeszcze w brzuchu... mnie nie bolały i nadal nie bolą więc spoko loko ![]() ja do II trymestru biegałam do łazienki sprawdzać czy coś się nie dzieje, więc norma ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-07 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie denerwuj się Maleńka! ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Też myślę, że Turcja to dobry pomysł. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Rozeznanie
|
Napisałam długaśną odpowiedź i mnie wywaliło!! Aaa, no więc raz jeszcze…
Toto ciężko coś doradzić, nie mam Twoich doświadczeń, może wtedy myślałabym inaczej. Ale jeśli to nie jest do końca bezpieczne, to chyba bym nie ryzykowała Agatkaa życzę Ci z całego serca jak najlepiej! Trzymam kciuki cały czas, żeby to było TO, ale błagam Cię, nie doszukuj się wszystkich możliwych objawów, bo na niektóre jest zwyczajnie za wcześnie. lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować, a chyba wszystkie wiemy jak takie rozczarowanie gorzko smakuje… wiem, że trudno jest się powstrzymać i przepraszam, że tak brutalnie, ale bardzo bym nie chciała, żebyś rozpaczała jak @ jednak się zjawi (tfu, tfu oby nie!!) A co do planowania jeszcze- napisałam moje zdanie z perspektywy planowania nieco bliższego… raz już to przerabiałam. Kiedy staraliśmy się o pierwszą ciążę miałam zaplanowany urlop na przełom maja i czerwca. Byłam nastawiona na raczej dłuższe starania. Po pierwszym cyklu starań przyszła @. Zostało 1,5 miesiąca do urlopu. No i teraz- rezerwować coś czy nie? Szukaliśmy „niby” tanich lotów. Co się znalazło coś ciekawszego mówiliśmy sobie „a będzie coś lepszego może jeszcze” a w mojej głowie „a może się jednak uda?”. Im bliżej urlopu, tym więcej zastanawiania się „a jak się nie udało i nic nie zaklepiemy, to nawet urlop do d..upy” .No i udało się. 11maja zrobiłam test- piękne dwie grube krechy. Nic nie rezerwowaliśmy. Mieliśmy jechać gdzieś blisko na kilka dni. Z tego niestety też nic nie wyszło, bo 1go czerwca poroniłam. Także wiadomo, że nie można wszystkich planów na przyszłość ustawiać pod hasło „a może się uda?”, trzeba jakoś żyć normalnie. Ale wiem co to potem jest za przeżywka jak już jest na serio blisko terminu i niewiadomo co robić. Ale życzę Wam (i sobie też ![]()
#2960 |
Zadomowienie
|
Gratulacje!
![]() ![]() Daria wróżek Ci się zachciało! Oj, będzie lanie, będzie. ![]() Mam dokładnie takie samo zdanie.
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
Lucy ryzykiem aminopunkcji jest poronienie. moze zaczac sie lozysko odklejac.. niby to 1 przypadek na 100 ale... ostatnim razem bylam tym 1 na 100 tys!!
Inutil. ta aminopunkcja wykluczylaby ewentualna powtorke z rozrywki. czyli wade chromosomu 4-tego. a to wada smiertelna. gdyby cos to nie musialabym tak dlugo ciazy donosic... ehhh.... chyba sie nie zdecyduje! jednak szkoda ze nie mamy jeszcze tych wynikow kariotypow! jutro zadzwonie i poprosze o przyspieszenie sprawy.. Daria zrob dziecko ten test i sie nie stresuj. a sernik swoja droga....mmmmm chyba zrobie dzisiaj malutki ihihihi. czyli co? mowicie ze kibelek i brak bolacych cycoli to normalka?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Toto
wszystko normalka ![]() a czy amniopunkcji nie robi się w okolicach 16tc tak czy inaczej? ja bym nie robiła ![]() ![]() a sernikobrownies rób - jest przepyszne -> ja nie mogłam nigdzie znaleźć malin świeżych - a tak się napaliłam że kupiłam mrożone -> i dałam ich 300g a nie 150 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | ||
Zadomowienie
|
Dzien doberek :0
dopiero wstałam i juz mam ochote na moje ukochana pierogi hihi Cytat:
Cytat:
ii tez jakos wolno mi to idzie wydaje mi sie to to juz tak długo jestem w ciazy :/ a do tego jutro do lekarza :/ kotek mnie cycory zeczely bolec bardzo pozno a do tego jeszcze przestwala srednoo co 2 dni hihi
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
Inutilu, zazwyczaj amino jest w granicach 16 tyg. ale ze ja jestem w grupie ryzyka, to pierwsza amino bylaby w 11 tyg a to jest meeega niebezpieczne..
a walic to. Niech sie dzieje wola Nieba. w najgorszym przypadku tfu tfu bede przechodzic ta gehenne jeszcze raz. do tej pory mialam tyle wiary to i sie nie zlamie teraz!! o. juz. postanowione. ![]() a maliny.. ja tez kupie mrozone bo swieze... hmm u mnie garsc swiezych malin kosztuje bagatela 4 euro hahah ![]() dobra robie liste zakupow. bede robic sernik. a co. juz sie o swoja duza dupke martwic nie musze ![]() Kasik podkradlabym ci troche pierogow ale ruskich nie lubie ![]() a cycory... hmmm macie racje ze kazda ciaza jest inna... ale wez tu nie porownuj.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zadomowienie
|
Ja tam wierze w wróżki,horoskopy i te inne pierdoły ;p byłam kiedyś u wróżki takiej sprawdzonej i powiedziała mi wszystko co się sprawdziło do tej pory. Moja siostra też była u innej i ta jej powiedziała,że jak siostra(czyli ja) chce mieć dzieci to niech się nie odchudza bo w ciąże uda jej się zajść ale gorzej będzie z donoszeniem(ja się wtedy właśnie odchudzałam) i skąd by ona to wiedziała?? To była wróżka,której nie znałyśmy i ona nas też
![]() ![]() ![]()
#2966 |
Zadomowienie
|
Inutil a jaka konsystencje ma danio? bo u mnie sera twarogowego niet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Daria, jak już ktoś takie coś nam powie, to wiadomo, że się o tym myśli cały czas
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
inutil przepis wygląda smakowicie, chyba się jutro skuszę
![]()
#2970 |
Rozeznanie
|
hmmm to może pół malin i pół jagód? wypróbuję jutro!
jedziemy do rodziców, odezwę się popołudniu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.