|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Z nudow sobie obliczyłam i na serio miałabym okres teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
heh, mój jak mu powiedziałam że ciężko mi się ogolić to sam się zaoferował, ale chyba będę wolała walczyć sama
![]() Mi lekarz nie każe robić badań co wizytę (na dzisiaj nie miałam), ale sama mocz zrobiłam, morfologię co drugą wizytę każe robić i teraz na następną mam morfologię, mocz i glukozę z krwi (potem będzie do picia). Haniula dokładnie tak jak piszesz, różne kobiety mają podejście i różne oczekiwania ![]() ![]() pewnie przejadę się do tego biziela ![]() Mam pytanie, bo w drodze powrotnej od lekarza wjechaliśmy do hurtowni i oglądaliśmy wózki. I nie wiem dlaczego ale podobają mi się x-landery. Żadna z was o nich nie pisała. Normalnie są drogie- nie chciałabym dawać 2tys. za wózek. Ale patrzyliśmy na allegro i można dostać fajny używany (3w1) za 700-1000zł. Podobał nam się też Tako (nie wiem jaki model ![]() No i czy pod koniec roku są wyprzedaże wózków?? np z tego albe zeszłego roku???? czy nie ma czegoś takiego?? Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-22 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Inutil ja nie biorę x lndera pod uwagę ze wzgledu na cenę własnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tych tako slyszalam kiepskie opinie, mianowicie ze jest sztywny i czuc kazda dziure i ze ten koszyk na zakupy jest kiczowaty i nic sie nie miesci A w jakich hurtowniach byliscie? my sie w srode wybieramy, wlasnie zeby obrac jakies typy i szukac na jesien/zime korzystnych promocji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
No właśnie 2tys. ja też nie chcę dać, ale np. widziałam na allegro zeszłoroczne 3w1 za 1600 - chyba że coś pomieszałam. I zastanawiam się czy w grudniu np. nie będzie jakiś wyprzedaży
![]() o http://allegro.pl/x-lander-xa-2010-m...765230076.html i http://allegro.pl/a-wozek-x-lander-x...762456522.html Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-22 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
jana razie przestaję na necie wózki oglądać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Mąż dzwonił do mnie i się poryczałam
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle jakiegoś doła na wieczór przez to załapałam i łzy same płyną po policzku ![]() ![]() ![]() hihihi, i co znalazłaś? ![]() ![]() ![]() ale to chyba każą pić, jak ktoś ma niską glukozę chyba? ![]() ![]() udana jesteś! ![]()
#2948 | ||
Wtajemniczenie
|
normalnie nie nadążam za wami
![]() wiecie ja myślałam, że takie pasy są po to, żeby je nosić na bluzkę ![]() ![]() agawoo fajnie, że już jesteś spokojniejsza ![]() ![]() dziewczyny może wypiszcie mi plusy i minusy prywatnej położnej, bo sama nie wiem co o tym myśleć?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() podobno normalką jest <rodzące kolezanki mnie juz poinformowały>, że raczej żadna kobieta się nie przejmuje tym, że nie wygląda zbyt pięknie TAM w tych w ostatnich miesiącach ![]() albo lustereczko w dłoń ![]() agatek - jeszcze nie miałam jak zadzwonić do tej szkoły ![]() miłej nocki kochane!
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Agatku
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- znalazłam kalendarz - kiedy jakie badania w ciąży https://mamotoja.pl/pub/mt08_8/kalendarium3.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
agatku to te hormony
![]() ![]() ![]() ![]() inutil widze ze podobaja nam sie te same wozki, chociaz ja musze pomacac jeszcze ![]() Jedno co mi nie pasuje, ze raczka jest nie przekładana, ale ostatnio czytalam na watku wizazowym, ze wozki ktore maja skretne przednie koła nie maja tej funkcji, bo to byloby trudne w manewrowaniu ( wsumie logiczne- ze tez predzej na to nie wpadłam ![]() I z dwojga złego wole skretne koła, a ze słoncem bedziemy sie ratowac parasolka albo cus;> |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() O perfumie to nic nie wspomnę już ![]() Ja nie wiem, jestem jakaś dziwna czy co, ale mąż na każde urodziny, rocznice, walentynki, święta coś dostaje... bo lubię mu sprawiać przyjemność i patrzeć jak się cieszy... nie wiem, czy on taki spracowany, czy się mu już 'wypaliło' żeby się starać o żonę, o względy... ![]() Dzięki dziewczyny ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-08-22 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna z moich koleżanek miała swoją położną. Była zadowolona. Rodziła w 2. Inna nie miała wykupionej położnej, a trafiła na tak fajną zmianę, że mogła liczyć nawet na jakieś tam znieczulenie po kryjomu( ![]() Jeszcze inna rodziła w MSWiA i mówiła, że szkoda kasy na położną. To jest ich robota i musza Ci pomóc. Poza tym w personel w tym szpitalu jest na wysokim poziomie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faceci nie rozumieja naszych potrzeb ![]() ![]() ![]() wiec lepiej zeby wszystkiego nie wiedzieli i wilk syty i owca cała ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ale z drugiej strony jak porod bedzie przebiegał w miare sprawnie bez wiekszych komplikacji i paniki to co to za roznica kto to bedzie monitorował ![]() ciekawe ile predzej trzeba zamowic taka polozna ![]() a Ty gdzie planujesz rodzic? bo tez z bdg jestes nie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
*Agatek* ahhh, te hormony
![]() ![]() Haniula a myślałaś nad używanym? Bo te 1650 stwierdziliśmy z tż że możemy dać, ale 2tys ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
mój mąż na szczęście w ogóle mi pieniedzy nie wypomina ani nic....jak mu mówię, ze wydałam tyle i tyle bo kupiłam sobie to czy tamto to mówi "ale po co mi to mówisz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do reszty to się zgadzam w 100 % ![]() Cytat:
robi się od 22 tygodnia ciązy taki test, najczęściej pomiędzy 24 a 28 tygodniem. Babka kazała mi przyjść z cytryną i czymś do czytania bo godzina - dwie w przychodni spędzimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() glukozę każda z nas będzie pic ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze po jakis znajomych/rodzinie, ale obce dziecko nie wiem ![]() Bo to nie raz sie uleje, nie raz z pieluchy przeleci i kazde dziecko ma swój osobisty zapach ![]() ![]() Pozatym mysle ze taki wozek posluzy mi ze 3 lata jak nic, wiec tez warto zainwestowac.No i po cichu licze ze mojemu bratu sie uda i beda mieli dzidziula wiec jak beda mieli ochote to odstapie im ten wozek a sama kupie parasolke. Ostatnio to w ogole oszalałam bo spodobaly mi sie wozki maxi cosi, ale te ceny to juz przesada ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-22 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 98% chciałabym w MSWiA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Haniula noo widzę że mamy gust podobny
![]() ![]() ja sobie myślę, że wózek zostawimy bo dzieci na pewno chcemy mieć więcej (mi się marzy 3) ![]() ![]() ahh, wózek zostawiamy na listopad-grudzień na szczęście ![]() ![]() zmykam spać, jutro z samego rana oddać krew pędzę do szpitala to wyniki będę miała też jutro, będę spokojniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
ja tez zmykam bo za chwilę mąż z pracy będzie...
do jutraaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
inutil jak bedziesz mial chwile to napisz mi prosze w jakich hurtowniach byliscie ogladac wozki, i czy satam lozeczka i takie inne gadzety? Bo ja bezposrednio z bdg nie jestem i za bardzo sie nie orientuje, a planujemy w srode przy okazji pojezdzic. Wiem tylko o smyku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zadomowienie
|
czesc Laski ale piszecie lol..
co do wiaderka to fajnie wyglada ale ja bym sie bala kupie sobie pompowana wanienke ![]() co do golenia ja juz mam problem ;p ale jade na oko;p chyba z tz pojedziemy na weekend nad morze ![]() ![]() i jeszcze chcialam cos napisac ale zapomnialam;p ide spac dobranoc ![]()
#2963 | ||
Zakorzenienie
|
Już mi troszkę lepiej
![]() ![]() ![]() Dziękuję dziewczyny, kochane jesteście ![]() Dobrze, że można przyjść tu i się wyżalić, pomarudzić i ponarzekać ![]() Cytat:
![]() Raz w miesiącu nie wysyła jak zbliża się 1 dzień każdego miesiąca ale to tylko i wyłącznie z tego względu, że muszą zapłacić za mieszkanie + rachunki i wychodzi to jakieś 600 eu. Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Rozeznanie
|
n1kotynka, ile płacisz zz położną? Myślałam, że masz jaką ogólną listę a nie tylko ze Św. Zofii
![]() Sprawdzę, może i na Starynkiewicza mają. Jak nie znajdę, to na szkole rodzenia podpytam ![]() Ja nie chcę wydać3000 tyś na wózek. Nawet podpytałam i w Pruszkowie jest sklep z wózkami. Już za 1200 zł można tam kupić wózek polskiej produkcji z gondolą, nosidełkiem i spacerówką. Widziałam jeden wózek z tego sklepu, nie jest zły, ale dość ciężki. Jednak znajomi nam odsprzedadzą swój wózek. Jest jak nówka sztuka, ma nie cały rok. Jest lekki, zwrotny i ma wszystko co trzeba (tak mi się przynajmniej wydaje, bo w końcu to mój pierwszy wózek ![]() Cena też bardzo dobra, gdyż widziałam takie wózki na allegro za 2600 zł a tyle bym nie dała. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- W którym tygodniu czeka mnie ta przyjemność?
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-08-22 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() agatek, kurcze nieciekawa u was sytuacja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, padam na twarz
![]() Siostra Tzta pół godzniny temu wyszła od nas ![]() Nie dam rady nadrobić, zaczęłam, ale widzę że nie skupiam się za bardzo na tym co czytam:/ Idę pod prysznic i spać ![]() Cytat:
![]() Czego to ludzie nie wymyślą ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() A używanego nie chcę ![]() Dzięki Dziewczynki za kciuki, w środę wieczorem dam znać co i jak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
Ale macie fajnie....
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo sie boje,ze teraz tez mogloby byc cos nie tak ![]() Tez zmykam spac,bo juz pozno. Dobranoc kochane ![]()
Lenusia ![]() ![]() 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-08-22 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Rozeznanie
|
Pędzicie dziewczyny z pisaniem
![]() Ja nie śpię od 3-30. Mój mąż pojechał po dwu miesięcznym urlopie w delegację. Nie mogę zasnąć - będę chodzić nieprzytomna cały dzień ![]()
#2970 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój Mąż ma już zapowiedziane, że on mnie będzie golił ![]() ![]() ![]() Co do tego, że później będzie nam wszystko jedno jak będziemy tam wyglądały, to pewnie prawda, ale na pewno będzie chciała, żeby mnie ogolił przed porodem, bo nie wyobrażam sobie, żeby robiła to pielęgniarka w szpitalu... Lekarz jak zobaczył moje ostatnie wyniki to powiedział, że na razie żadnych mi nie zleca, bo mam wszystko ok. No ale myślę, że na następnej wizycie już zleci, bo to jednak co jakiś czas trzeba kontrolować. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.