|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pogaduchy Huncwotek - rozmowy o Harrym Potterze i nie tylko :)
Cześć dziewczyny można się przyłączyć?
Pottera uwielbiam, jestem z tego pokolenia które się na nim wychowało. Pierwszy raz dorwałam go 10 lat temu, kiedy wyszedł więzień azkabanu i tak to się zaczęło. Oczekiwanie na kolejne części, szukanie przcieków w internecie.. wspaniale czasy. Bieganie do księgarni jeszcze przed otwarciem w dzień premiery. No magia. Moje książki już ledwo żyją każda przeczytana po kilkanasie razy. Teraz póki mam wakacje znowu wrócilam do nich własnie skoćzyłam Czare Ognia. nigdy mi sie Potter nie znudzi ![]() Fanką filmów nie jestem, ale oglądam bo nie mogę nie obejrzeć ![]() Mam nadzieje, że mnie przyjmiecie do swojego grona
po prostu Daria The greatest thing you'll ever learn, is just to love and be loved in return. Edytowane przez these-words Czas edycji: 2011-09-10 o 14:14 |
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz nam co robisz w ten już nie taki piękny wrześniowy weekend? Masz jeszcze wakacje czy już szkoła?
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze wakacje, więc wrzesień cały się perfidnie obijam A weekend jak spędze to nie mam pojęcia, najchętniej bym się zakopała w kocu z kubkiem kakao, taka pogoda. Ale zobaczymy jeszcze.
|
|
|
|
|
#2944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2945 | ||
|
Pani Buka
|
Cytat:
dzięki Nescaa, a gdzie pracowałaś? ja i tak już naprawdę dużo rzeczy opanowałam i myślę że jak starsze stażem dziewczyny są ze mną na zmianie to nie narzekają. Ale chodzi o kasę - wiecie jak to jest, jak cokolwiek się nie zgadza w pieniądzach czy w moim wypadku takze kubkach na colę i torbach na popcorn to ja to pokrywam z własnych pieniędzy... Staram się być uważna a ciągle coś dziwnego wychodzi Cytat:
|
|
#2946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Byłam na rowerze, wysprzątałam całą chałupę, obiad zrobiłam i jestem ![]() Dziewczyny, na ile % ryzykowne jest kupowanie stanika na allegro? Czy jak się wymierzę dokładnie i będę pasować idealnie do jakiegoś rozmiaru to mam brać go czy tak jak z butami, że lepiej brać mniejszy? Wszystko już kupowałam na allegro, ale stanika akurat nie Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2011-09-10 o 15:07 |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama jeszcze nigdy nie kupowałam stanika na Allegro, a jeśli bym kupowała, to bałabym się bez wcześniejszego przymierzenia go, albo przynajmniej przymierzenia czegokolwiek danej marki. Chociaż jak jest bardzo tani, to why not ;D Ale hm, jeśli wszystkie wymiary, długość fiszbin, obwodu, głębokość misek się zgadzają, to chyba warto zaryzykować? Zawsze potem można samemu sprzedać, na Allegro albo balkonetce. |
|
|
|
|
#2948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi sie przypomni jakaś rozkmina dotycząca Pottera to się z chęcią podzielę.O juz mam jedną zawsze się zastanawiałam dlaczego nikt tam nie ma dziadków? Jak Harry sie rodził pewnie byli niedużo po 40. Tylko raz Syriusz o nich wspomniał, ale co sie z nimi stało ![]() Cytat:
przyjemne studia.Co do biustonosza myślę tak jak koleżanka z posta niżej ;D Cytat:
|
|||
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
Podobno rodzice Jamesa byli bardzo starzy i już nie żyli, kiedy Harry się urodził. Natomiast nie mam pojęcia, co z rodzicami Petunii. Ale generalnie JKR stwierdziła, że dziadkowie Harry'ego są irrelevant to the story.
|
|
|
|
#2950 |
|
Konto usunięte
|
No w sumie po co oni tam
Główna fabuła i tak dotyczy złotej trójki
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, these-words!
![]() To, czego brakowało mi w HP, był dobry mugol. Inteligentny, przyjazny i jednocześnie zupełnie zadowolony ze swojego nieczarodziejskiego życia. Szczególnie szkoda, że Rowling nie wpadła na pomysł stworzenia niemagicznego nauczyciela łaciny w Hogwarcie. Nie wiem, jak poradziłby sobie w tym świecie (chociaż Filchowi jakoś się udawało), ale chciałabym, żeby ktoś taki istniał, sądzę, że Rowling świetnie wykreowałaby tę postać i wplątywała go w różne, ciekawe historie. |
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
A Ted Tonks?
A nie, dobra, pomyliłam się
Edytowane przez czijo Czas edycji: 2011-09-10 o 16:29 |
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fakt, były tylko szlamy po brzydkiemu, jak Hermiona chyba, że o kimiś zapomniałyśmy. Ale raczej nie było nikogo takiego. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Teraz będę was męczyć ;P Bo mi się przypomniało, że ostatnio miałam zagadkę. Dlaczego Weasley'owie są tacy biedni? W końcu Artur pracuje w Ministerstwie, mało nie zarabia, Bill jako łamacz zaklęć w Gringottcie też ładne pieniądze inkasował już nie wspomnę o Charliem który na takiej delegacji ze smokami w Rumuni miał kokosy na pewno, dla mnie to bezsensu nie rozumiem ;P |
||
|
|
|
#2954 |
|
Konto usunięte
|
Też nie wiem... ale w końcu liczna rodzina, a wątpię, żeby Charlie czy Bill dawał coś rodzicom
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;29324441]Też nie wiem... ale w końcu liczna rodzina, a wątpię, żeby Charlie czy Bill dawał coś rodzicom
[/QUOTE]no tak, niby tak. ale to dla mnie to jest naciągane.
|
|
|
|
#2956 |
|
Konto usunięte
|
Oj tam, za idealnie by było jakby wszyscy byli piękni i bogaci
zresztą wcale tak źle im nie było
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2958 | ||||
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale no właśnie, ani Hermiona, ani Ron nie mieli dziadków... tylko Neville babcię. szkoda ![]() Cytat:
![]() aaa, ok, on był "muggle-born" ![]() ale fakt - to by było ciekawe. takie postacie pojawiały się prędzej w fan fiction a co do łaciny - pamiętam jaką miałam radochę jak poszłam do LO i miałam ten język i ciągle, naprawdę ciągle trafiałam na słowa które były w HP a jak mi się nudziło to sprawdzałam jeszcze w słowniku co coś znaczy konkretnie ale już wiele razy słyszałam uwagę, że w Hogwarcie powinna być łacina. Cytat:
no i pani Weasley nie pracowała, a jednak trochę tych dzieci mieli ![]() podobno gdzieś w necie pojawiło się pytanie - dlaczego w Hogwarcie żadna uczennica nie zaszła w ciąże? hm... może tak czy siak były jakieś magiczne sposoby zabezpieczania się
|
|
#2959 |
|
Konto usunięte
|
ja dwa razy kupowałam stanik przez internet ale nie na allegro i byłam raczej zadowolona ale to dobra rada by poczytać o danej marce/modelu
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzeniona
|
Witaj witaj!
Kasiencja ja pracuję w swoim kinie 9 miesięcy. U mnie nie jest tak jak w CC, że ma się jedno konkretne stanowisko, tylko ma się szkolenia na wszystko. Szkolenie na kasę dostałam jakoś po 4 miesiącach pracy dopiero, a pierwsze zmiany tam po następnych dwóch miesiącach. Początki to była masakra Codziennie musiałam mieć rozliczaną kasę, bo komuś nie wydałam reszty, praktycznie codziennie było jakieś manko, codziennie trzeba było mi robić zwroty, bo coś źle nabiłam... Po jakimś czasie jednak nauczyłam się i już jest ok, chociaż po 3 miesiącach pracy tam nadal zdarza się, że czegoś nie wiem. Dlatego nie martw się - praca na kasie jest moim zdaniem najtrudniejsza, jest mnóstwo do zapamiętania, więc to nic dziwnego, że czasami czegoś nie wiesz. Będzie dobrze! Dziewczyny, w Multikinie będą maratony wszystkich filmów o Harrym!!! Podaję linka: http://multikino.pl/pl/extra/filmowe...elkim-ekranie/ Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2011-09-11 o 10:38 |
|
|
|
#2961 |
|
Konto usunięte
|
fajna sprawa ten maraton tylko szkoda ze do multikina mam taki kiepski dojazd
|
|
|
|
#2962 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja myślę, że oni nawet nie mieli takich potrzeb, u nich całowanie się było wielkim wydarzeniem |
|
|
|
|
#2963 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() a co do tego maratonu to nie bardzo rozumiem w Krakowie jest napisane że to trwa 2 dni tylko (i to w najbliższy weekend) .... 4 filmy na dzień? no ale i tak będę wtedy pracować i daleko mam strasznie
|
|
#2964 |
|
Zakorzeniona
|
No w niektórych miastach lipawo to wygląda... Ja też raczej na 100% będę pracować i pewnie nie dam rady pójść
|
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Matko, 11h dziennie w kinie
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzeniona
|
No na maratonach się tyle siedzi
Wałówa do plecaka i jazda
|
|
|
|
#2967 |
|
Konto usunięte
|
ja bym tyle wytrzymała tylko dojazd by mnie zamęczył. wiec zrobię sobie maraton u TŻ on ma duży telewizor i kino domowe będę w swoim własnym prywatnym kinie, nikt nie będzie mi szeleścił ani gadał. a jak będę musiała iść do wc to bez problemu zatrzymam i pójdę
|
|
|
|
#2968 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym była pijana po takim czasie
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzeniona
|
Jak się ma kino domowe, to fajnie oglądać filmy, mój tata ma wypasione i oglada się super. Ja telewizora nie mam, bo nie oglądam, kino mam za darmo z powodu pracy. Ale jakbym miała taki fajny telewizorek, to pewnie bym siedziała i puszczała filmy
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Pottera uwielbiam, jestem z tego pokolenia które się na nim wychowało. Pierwszy raz dorwałam go 10 lat temu, kiedy wyszedł więzień azkabanu i tak to się zaczęło. Oczekiwanie na kolejne części, szukanie przcieków w internecie.. wspaniale czasy. Bieganie do księgarni jeszcze przed otwarciem w dzień premiery. No magia. Moje książki już ledwo żyją każda przeczytana po kilkanasie razy. Teraz póki mam wakacje znowu wrócilam do nich własnie skoćzyłam Czare Ognia. nigdy mi sie Potter nie znudzi 

jak mi sie przypomni jakaś rozkmina dotycząca Pottera to się z chęcią podzielę.
Główna fabuła i tak dotyczy złotej trójki 

Codziennie musiałam mieć rozliczaną kasę, bo komuś nie wydałam reszty, praktycznie codziennie było jakieś manko, codziennie trzeba było mi robić zwroty, bo coś źle nabiłam... Po jakimś czasie jednak nauczyłam się i już jest ok, chociaż po 3 miesiącach pracy tam nadal zdarza się, że czegoś nie wiem. Dlatego nie martw się - praca na kasie jest moim zdaniem najtrudniejsza, jest mnóstwo do zapamiętania, więc to nic dziwnego, że czasami czegoś nie wiesz. Będzie dobrze!