|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Rozeznanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
hej kobitki
![]() Ale dziś brzydka pogoda.... leje i jest strasznie zimno ;( a ponoć cieplej ma już nie być.... w niedzielę jedynie troszkę ma być ładniej ale to na 1 dzień. Muszę moje botki zanieść do szewca żeby mi fleki wymienił bo mam tak zdarte że się chodzić nie da a innych botków nie mam i chodzę cały czas w balerinach ;( czekam na wypłatę i kupię drugie botki - jakieś ładniejsze od tych co mam ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś na wadze 58,3 więc luzik. Tyle może być ostatecznie choć wolałabym 57,5 ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mi się spać chce przez tą pogodę ![]() ![]() ![]()
#2943 |
Zakorzenienie
|
Cornela, ja na twisterze zeszłam z 63cm na 58cm - podobno hh daje podobne efekty. Kręciłam na początku 20min dziennie, później przy serialach 40min. A teraz kręcę na ogół 20min. i robię później 8min. abs no i brzuszek jako tako się modeluje.
Czy szkoła? No raczej... ![]() ![]() Sandera, właśnie miałam o tym pisać. Jak Tyszka powiedział, że "wiesz że będziesz musiała zgubić paręnaście kg" to padłam. O jeeeeny, przecież ta laska już będzie pod taką presją, że można sfiksować. Tak samo ta panienka która miała 162cm wzrostu. Narobią jej nadziei a później im dłużej program będzie się toczył to będą po niej jechać. W ogóle czasem komentarze szczególnie Tyszki mnie rozwalają. Fotograf jeden pfff ![]() Znacie tę reklamę Łowicz co widelec mówi: "Co dzisiaj na obiadę? Łowicz dziś na obiadę. Zapiekanka ziemniaczana ze zboczkiem" ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-08 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie gin czeka w następnym tygodniu... ![]()
![]() |
#2945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() A co do chroma to bardzo dużo brakuje mu różnych opcji... jest okrojony ze wszystkiego prawie... I nie dość że jest taki "zabiedzony" że tak powiem to wcale nie chodzi szybciej od Mozilli ![]()
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
Co do szkieł kontaktowych to ja np jestem osobą, która ich nosić nie może, bo mam za mało 'łezkowości' w oczach i lekarz mi powiedział, że nawet najlepszy płyn nie pomógłby mi. Strasznie mnie to wkurzyło bo moje koleżanki noszą i sa mega zadowolone. Niestety ja muszę nosić okulary (w teorii, w praktyce noszę je w domu lub do stroju wktórym mi nie kolidują
![]() Zdjęcia wstawiłam na poprzedniej stronie, myślałam, że nie zdążycie nic nadrukować a tu Ci juz prawie cała jedna strona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Widzę, że wszystkie dziewczyny śledzą Top Model ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak Wy, ale ja mam wrażenie, że do tego programu trafiają bardzo przeciętne dziewczyny..
#2949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Monia wg mnie porcja sałatki warzywnej która ma ok 250kcal do tego bułka wiec razem ok 400 kcal to na obiad w smar raz nie wiem czemu uwazasz ze za mało jem, a waga spadła bo byłam 2 razy w wc podczas jednego dnia gdzie wczesniej miałam zastój 3 dni więc, nie rozumiem Cie
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A super, że ten twój były teraz czuję się jak ofiara! Chciał zrobić z Ciebie ofiarę ale pokazałaś mu że się nie dasz i jego straszny plan obrócił się przeciwko niemu!!!! Dostał gnój nauczkę!!! Prawidłowo ![]() Napisz mu że dzięki temu że Cie zostawił teraz jesteś szczęśliwa bo znalazłaś mężczyznę który bardzo Cie szanuje i dzięki któremu zapomniałaś już o byłym TŻ więc niech spada i da Ci spokój ![]() ![]() ![]() ![]() No kup koniecznie te rurki!!!! Tylko nie z wysokim stanem ale najlepiej biodrówki ![]() ![]() ![]() AAA co do wagi to normalka przed okresem. Mi to zawsze na tydzień przed już 2 kilo do góry idzie. Po okresie waga spadnie. Nie martw się ![]() A co do zdjęcia to ja nie cierpię takich spodni. Strasznie pogrubiają..... Nie ma to jak rurki bardzo obcisłe + wysokie szpilki = długie piękne nogi ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-09-08 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I hej hej kochaniutka, czekam na lodyyyy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj wstałam i zaczęłam dzień na śniadanie około 8.30 pączek... oj nigdy więcej nie dobry pomysł, wczorajszy do tego więc nie smakował najlepiej a dużo kalorii ale nic poza tym herbata czerwona kubek i teraz joguś z K-stawu bananowy 150g., którego zresztą spalę z Tżtem latając po mieście
![]() ![]()
#2953 |
Raczkowanie
|
Monia ja właśnie zaczynam eksperymentować z modą. Szukam swojego stylu. W tych spodniach szczerze mówiąc nie czułam się dobrze, ale od czasu do czasu warto na elegancko się ubrać. Wczoraj w domku przy P. chodziłam w dresach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Rozeznanie
|
ojj a ja dzisiaj zjem chyba później kolację koło 20 zawsze 19 i dobrze jest, ale jutro mam dopiero usg o 13.30 więc zjem śniadanie koło 14.30 bądź 15
![]()
#2955 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem ale wg mnie sałatka warzywna z bułką to wystarczająco na obiad, wystarczy że sałatka ma sporo majonezu w sobie więc dodawać kolejnych tłuszczy to chyba zbyt dużo. Niewazne, wiem ze nieraz jem za mało ale będąc w pracy do 15 nie zawsze zdąze przygotowac sobie cos sensownego, a nie bede jesc obiadu o 16 bo gdzie mam wcisnac podwieczorek i lekką kolacje skoro chodze spac np o 21
![]() |
#2957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam w ciąży to potrafiłam zjeść 3 takie popijając herbatką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Dobra nie wtrącam się już w Twoje menu. Jedz jak uważasz, choć moim zdaniem można jeść naprawdę lepiej (mimo,że pracujesz). ![]()
![]() |
#2958 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgodzę się z dziewczynami z forum, że trudno i będzie tylko gorzej o etat w szkole. Mamy niż, dzieci coraz mniej, a co za tym idzie godzin dla n-li też. U mnie w mieście dużo osób straciło pracę, a nowe osoby przychodzą tylko na zastępstwa (najczęściej macierzyńskie). Może w Lbl sprawy mają się inaczej? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zjadłam już drugie śniadanie, zaraz idę układać włosy i zmykam do pracy. Wracam dopiero o 17.30... Beznadziejny plan!! Miłego, dietetycznego dnia.
![]() |
#2959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg mnie śniadanie to najważniejszy posiłęk bo ma nam dac energię na cały dzień, nie mówie bys sie nie wtrącała, mimo wszystko dziękuje za cenne rady bo Tyjestes tu chyba najlepszym przykładem dla Nas i najwięcej wiesz na ten temat:P ![]()
![]() |
#2960 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie.
Macie jakieś zasady i postawienia dotyczące diety? Czy tylko limit kaloryczności posiłków?
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba naprawdę już zależy od tego jak się trafi. Byłam już na praktyce w wiejskiej podstawówce, gminnym gimnazjum i miejskim LO. Wszędzie było ok, nigdzie nie spotkałam się z chamstwem lub brakiem szacunku, jednak uważam że na wsi były jednak najpokorniejsze dzieci. Może po części dlatego że to podstawówka, ale chyba i w dużej mierze wpływ środowiska. Udzielałam jednak korków 11-latce z miejskiej podstawówki i była bardzo zarozumiała, rozpieszczona i koleżanki o których mówiła były chyba podobne, a do nauki żadna się nie paliła...Nauczycieli miała za zło wcielone, jej mama miała podobne zdanie nt niektórych osób a jej znajomi (rodzice dzieciaków z tej samej szkoły) je podzielali. Mam nadzieję że za rok-dwa powiem to samo. Wiesz, mam po babci domek i działkę w małym miasteczku (Tyszowce) i pomimo, że naprawdę dobrze mi w mieście, ostatecznie dla pracy mogłabym wrócić na stare śmieci i może dostać jakąś pracę na wsi, może trochę po znajomości i tam się urządzić. Mój TŻ bardzo chciałby tam wrócić bo źle mu w mieście pomimo tego że ma dobrą pracę i znajomych. Przeszkadza mu ten zgiełk. Ja cenię miasto za wygodę, ale teraz wsie i miasteczka też się rozwijają, pojawiają się supermarkety, są coraz dłużej otwarte. Ogólnie najbardziej w tym zawodzie lubię to, że można wykonywać go na wiele sposobów, uczyć tysiącem metod, każdy uczeń jest inny, każdy co innego wnosi na zajęciach. W dodatku gdy byłam na 2 miesięcznej praktyce w gimnazjum to z dzieciakami zrobiliśmy przedstawienie w języku angielskim - taki okrojony High School Musical. To było mistrzostwo świata i obiecałam sobie że jak dostanę pracę i będzie należała mi się tzw. karciana, to otworzę kółko anglistyczno-teatralne ![]() A jeśli interesują Cię np. moje zasady "dietki" (bo to bardziej nawyki żywieniowe) to na końcu tego posta wszystkie je wymieniłam: http://styleroookie.blogspot.com/201...chudzaniu.html
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-08 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam Ci bo pamiętam jak się cieszyłaś gdy Ci waga spadała i pisałaś że tak dobrze się czułaś wtedy gdy jadłaś więcej i lepiej. Rozumiem, że pracując nie ma się czasu ale naprawdę trzeba go sobie jakoś zorganizować za wszelką cene bo regularne posiłki to podstawa w diecie. Nie musisz jeść podwieczorku jeśli późno wracasz z pracy i idziesz szybko spać. Ale obiad i kolacja musi być ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jak wstawałam o 4 do pracy to jadłam tak: Przed 5 - płatki z mlekiem (cała miseczka) o 9 - dużą bułkę z serem i pomidorem, sałatą + kawa rozp. o 12 - jogurt, owoc lub małą bułeczkę z czymś tam, lub jakiś sok, sałatka o 15:30 obiad - ziemniaki lub warzywa + gotowana pierś lub inne mięsko + surówka, najczęściej buraczki bo mają duże żelaza. no i kolacja tak 18-19. Szłam spać przeważnie po 21. Czasami nawet o 20 że nawet "Na Wspólnej nie obejrzałam" ![]() No dobra nie będę się już wymądrzać ![]() ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-09-08 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
Dostałam dziś @, więc ważenie przez 2 najbliższe dni odpada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tymczasem szykuje się i uciekam na miasto, muszę koniecznie zrobić coś z włosami - chyba je mocno wycieniuje i poszukam jakiejś lampki i 2 puf do pokoju ( sprzedałam krzesło obrotowe i biurko ton teraz moge sprawić sobie coś nowego)
![]() |
#2964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A u mnie dzisiaj na razie tylko śniadanie i herbatka. Idę dzisiaj się spotkać z koleżanką więc pewnie będzie wino ![]() Pozdrawiam wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, ja za godzinkę jade z p. do multikina. wstawie fotke jak jestem ubrana. przyjaciolka przyniosla mi spodenki i ubralam je.
dzisiaj moj obiad to kompletna porazka. mialam zjesc zupe pomidorowa z kartonika (moja przyjaciolka przyniosla, po 500ml dla kazdej) ale ta zupa ochydna bylam wiec jej nie zjadlam. zjadlam lubisia truskawkowego i 2 kruche ciastka z marmolada takie paluszki (327kalorii wyszlo), tragiczny ten obiad. od jutra postanowilam ze zero slodyczy bede jadla, tylko zbozowe lu go. sorki laski za takie bledy w pisowani ale laptop mi sie zepsul. tzn lawiatura swankuje. Edytowane przez olaoo87 Czas edycji: 2011-09-09 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie spędzam dzień tak średnio dietetycznie, bo zjadłam już:
-płatko-owsiankę -2 kanapki z makrelą z puszki i papryką -kubek kisielu (o dziwo wyszła mi mała porcja z takiej normalnej paczki - po prostu do 3/4 kubka wrzątku zaczęłam po trochu wsypywać kisiel (poszło mi na to z 1/2 opakowania) i energicznie mieszać - idealne rozwiązanie gdy ktoś nie chce przygotowywać od razu całego opakowania, zawsze to jedno na dwa razy ![]() Na obiad wyciągnęłam pyzy. Pada deszcz, a ja muszę znów do ksero lecieć ![]()
![]() |
#2967 |
Rozeznanie
|
Asia_17 mi też forum bardzo pomogło a jak przestałam się udzielac to przytyłam i teraz wróciłam i dzielnie walczę
![]() ![]() Ola ja też nie lubie tych spodni sama takie przymierzalam to nawet mój Tż powiedział że mam w nich dużą d.upe ![]() A tu mi się wszystko gryzie bluza w kwiatki spodenki w kratkę i buty w panterkę za duży bałagan we wzorach według mnie oczywiście;*
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52 Edytowane przez sanderaM Czas edycji: 2011-09-08 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
SanderaM wlasnie moja siostra byla u mnie i mowi do mnie JAK TY WYLaDASZ! Dokladie powiedziala mi to co Ty
![]() Ja to jestem kompletne bezgustowie i dlatego takie gafy wale. Ale staram sie to zmienic ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Właśnie zjadłam budyń czekoladowy, bez cukru na podwieczorek. Salaterka ma 95kalorii. Jestem pełna. Na kolację zjem 2 kawałki chlebka razowego z serkiem topionym. Uciekam wymalować oko bo P. już jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Uzależnienie
|
Ej dziewczyny mama mnie dziś zmierzyła i wyszło 65 cm w talii
![]() ![]() Będę musiała jakieś fotki porobić jak wróce do krk, teraz udało mi się wstawić jedną fotkę sprzed odchudzania z wami do prywatnego albumu ![]()
#2970 |
Raczkowanie
|
pierwszy raz udalo mi sie zjesc normalne sniadanie
![]() 1: kromka orkiszowego z maslem, poltorej faszerowanego jajka, kawa z mlekiem 2: nektarynka, kawa z mlekiem, 1 delicja 3: ryz, salatka grecka, kotlet 4: kromka orkiszowego z maslem, polowka faszerowanego jajka i reszta salatki a mnie centymetr w nodze spadl ![]() ![]() spadlo i wreszcie sie mieszcze w te spodniczke z wysokim stanem, ktora kupilam ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-09-08 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.