| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-11-30, 10:38 | #2941 | |
| Zadomowienie | 

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat: 
   Coś pokombinuję z upięciami  myślę, że pogoda też robi swoje - elektryzowanie, czapka i oklapuski ehhh   | |
|     | 
|  2011-11-30, 10:44 | #2942 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Jeśli farbowałam dotąd włosy farbą chemiczną to nie mogę zacząć henną?

__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. | 
|     | 
|  2011-11-30, 10:54 | #2943 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
   Edytowane przez OlilkaCQE Czas edycji: 2011-11-30 o 11:02 | |
|     | 
|  2011-11-30, 11:33 | #2944 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: far away land 
				 | 

Cytat: 
 Henna to zioło. 
				__________________  Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów.  61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80  - 82  15.04.2013 | |
|     | 
|  2011-11-30, 11:40 | #2945 | 
| Zadomowienie | 

| 
|     | 
|  2011-11-30, 11:43 | #2946 | |
| Zakorzenienie | 

Oj to kiepsko   Trzeba Cię rozbawić  A może Twoje włosiska bardziej  Cytat: 
  Tylko w domu chodzę w rozpuszczonych- ewentualnie z opaską, jak mi do oczu wpadają  Co się dodało?   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | |
|     | 
|  2011-11-30, 11:44 | #2947 | 
				 | 

dziewczyny wiecie?

__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. | 
|     | 
|  2011-11-30, 12:05 | #2948 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  wszystko dziś na opak  Moje włosiska trzeba postraszyć, że jak będą się tak zachowywały to je obetnę na łyso   | |
|     | 
|  2011-11-30, 12:15 | #2949 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Ja np. jak mam umówiona wizytę u fryzjera lub wiem, że konkretnie wtedy i wtedy jadę do mamy na podcięcie to kilka dni wcześniej zaczynają się układać jak marzenie  Chyba że to ja sobie coś wkręcam   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | |
|     | 
|  2011-11-30, 12:27 | #2950 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Mazury :) 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-11-30, 12:29 | #2951 | 
| Zadomowienie | 

| 
|     | 
|  2011-11-30, 12:42 | #2952 | |
| Strażnik Wizażu Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  | |
|     | 
|  2011-11-30, 12:51 | #2953 | 
| Zakorzenienie | 

A już myślałam, że ze mną jest coś nie tak   Ale teraz to jest różnica, owszem, ale kiedyś, jak np. bardzo drastycznie skracałam włosy (chodzi o długość :P) to jak one wtedy życia dostawały to głowa mała  A spróbuj- tylko uważaj żebyś nie przesadziła, bo zamkną się w sobie i będzie im wszystko jedno   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | 
|     | 
|  2011-11-30, 13:07 | #2954 | 
| Zadomowienie | 

A spróbuj- tylko uważaj żebyś nie przesadziła, bo zamkną się w sobie i będzie im wszystko jedno   [/QUOTE] O niech tylko spróbują :P pójdą pod nóż raz dwa   | 
|     | 
|  2011-11-30, 13:21 | #2955 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  W rubinie za to był barwnik. Nie wiem, może producent przekłamuje skład, ale ziele jak ziele, zawsze wyglądało i pachniało tak, jak znam od lat (moja mama przez wiele lat farbowała włosy henną). Co do efektów to ani zbytniego przesuszenia nie zauważyłam (no, może niewielkie, ale moje włosy z natury są baaaardzo suche jak to kręcone), trwałość normalna, skalp zadowolony i nawet ostatnio wypadło mniej włosów. Jedyne, o czym wspomniałam wcześniej, zdarzyło mi się raz jakieś gorsze ziele, zbrylone, wtedy pofarbowało się średnio, za bardzo się kruszyło - normalnie udaje się zrobić papkę kremową i łatwo się ją nakłada. Na pewno kiedyś skuszę się na inną hennę i porównam, na razie mam elda w sklepie pod blokiem i wybieram go z czystego lenistwa   
				__________________ | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-11-30, 13:27 | #2956 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Cytat: 
 Będę wdzięczna.   
				__________________ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii  FB: ARIKA - Fotografia | |
|     | 
|  2011-11-30, 13:28 | #2957 | |
| Zakorzenienie | 

Biedne :P Cytat: 
 Moja henna to papki nie przypominała...wręcz przeciwnie...kruszyła się okropnie :/ Mój TŻ musiał mi nakładać a i tak było ciężko, bo nakładał jakby suchy piasek  To było moje pierwsze farbowanie henną...i to dość nieudane ;] 
|     | 
|  2011-11-30, 13:44 | #2958 | ||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  Procedura wygląda tak, że hennę rozrabiasz z wodą o temp. ok. 70 stopni do konsystencji śmietany, kiedy lekko przestygnie nakładasz na umyte szamponem włosy. Szampon nie może mieć silikonów ani żadnych substancji powlekających włos. Proste jak konstrukcja cepa  Gdzieś na Wizażu jest chyba wątek o farbowaniu henną, tam na pewno znajdziesz więcej informacji  Ja czasem dodaję do papki odżywkę - wtedy traktuję całość jak maskę odżywczo-koloryzującą.  Cytat: 

__________________ | ||
|     | 
|  2011-11-30, 14:08 | #2959 | |
| Strażnik Wizażu Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
  KLIK! chyba najlepsza piguła o hennie  A tu aktualny wątek hennowy...KLIK! Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-11-30 o 14:12 | |
|     | 
|  2011-11-30, 14:19 | #2960 | 
				 | 

|     | 
|  2011-11-30, 15:14 | #2962 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: zagranico 
				 | 

Cytat: 
  miałam kupić effaclar, ale w końcu kupiłam tracneal. mam nadzieję, że będzie dobrze się sprawował  tylko nie wiedziałam, że tak trudno go dostać, byłam chyba w 7 aptekach [i oczywiście był w ostatniej -.-] co do zdjęć - proszszszsz  haha, też mnie to męczyło  a ja jak mam iść do fryzjera to z włosami coś w magiczny sposób się dzieje i są KOSZMARNE. aż mi się wstyd tak pokazać u fryzjerki, bo na głowie naprawdę mam dramat ^^ byłam na zakpach i jestem mega zadowolona  kupiłam u dziadka na targu miód, taki prawdziwy, bambosze góralskie, taki pas wełniany na bolące bioderka i miliard innych rzeczy :P a w rossmanie tę oliwkę z alterry i coś tam jeszcze, nie pamiętam  a miły pan w aptece dał mi kilka fajnych próbek. i taki mały offtop - miałam śmieszną sytację z mamą w banku  mama stała przy okienku, cośtam załatwiała a ja podeszłam do niej. a facet, który ją obsługiwał posłał mi takie spanikowane spojrzenie - chyba myślał, że jestem przestępcą i że jej pistolet do pleców przystawiłam  i tak się bał  strasznie śmieszne to było. ta oliwka z alterry pachnie przeobłędnie! 
				__________________  67,7    67  66  65  64  63  62  61  60   | |
|     | 
|  2011-11-30, 17:10 | #2963 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Skusiłam Cię?  Ja mam hopla na punkcie wybielania przebarwień i zapobiegania oznakom starzenia  Jego spokojnie można położyć w okolice oczu- bardzo ładnie wygładza- skóra później lepiej przyjmuje nawilżacze   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | ||
|     | 
|  2011-11-30, 17:19 | #2964 | 
| Wtajemniczenie | 

__________________ | 
|     | 
|  2011-11-30, 17:38 | #2965 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Kochane a gdzie to jest napisane, że dzisiaj na bingo jest przesyłka gratis????????????

__________________ Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem   | 
|     | 
|  2011-11-30, 17:50 | #2966 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: zagranico 
				 | 

Cytat: 
  Ale tak sobie przemyślałam i doszłam do wniosku, że tria lepiej podziała na przebarwienia niż effaclar. Jak będę obłazić ze skóry jak jaszczurka to trudno  Ooo, dobrze, że piszesz o tych oczach, bo właśnie nie wiedziałam. Jeszcze mam jedną misję - znaleźć jakiś dobry nawilżacz i będzie git majonez :P A teraz idę zrobić ocm, nałożyć triacneal i nałożyć rzepę  Zaraz padnę. 
				__________________  67,7    67  66  65  64  63  62  61  60   | |
|     | 
|  2011-11-30, 18:28 | #2967 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: lubuskie 
				 | 

Mnie też kusi ta akcja darmowa pzresyłka i chyba sobie zamówie ampułki radicalu, bo znalazłam za niecałe 24zł :O    | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-11-30, 20:12 | #2968 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  I jest cacy  A skóra nie będzie Ci złazić- spokojnie-aż tak silny nie jest   
|     | 
|  2011-11-30, 20:28 | #2969 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Kochane, sorry ze i ja was zamecze ta henna, ale byl kiedys tutaj wstawiony link do fajnej strony gdzie mozna bylo kupic henne i go gdzies zapodzialam   mozna prosic jeszcze raz?   
				__________________  | 
|     | 
|  2011-11-30, 20:46 | #2970 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | 

Cytat: 
  Bingo najtaniej ma drogeria Raan  Dziewczyny a możecie mi powiedzieć, co sądzicie o moim nowym nabutyku?  Tonic Kofeinowy dla mężczyzn (Balea men) z Drogerie Markt Deutschland  Sklad: Aqua, Isopropyl Alkohol, Glycerin, Panthenol, Caffeine, Parfum, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Niacinamide, Menthol, Propylene Glycol, Menthyl Lactate, Alpha-Isomethyl Ionone Nie znam się na skladach, ale Panthenol i kofeina są o wiele wyżej niż w Alpecinie a dodatkowo to nowe cudo nie ma denatu. To mnie skusilo. O zalecie jaką jest cena (cale 2,55 Euro) nie wspomnę  Dzisaj zaczynam więc testowanie. I modly, żeby moje cebulki ruszyly   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.