|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() Dorzucam jeszcze wczorajsze menu: 1.omlet z warzywami(1jajko+32g czerw.papryki+20g groszku+30g kukurydzy+1ml oliwy)+1 Wasa - 157 kcal 2.25g białego ryżu sonko+100g mleka Ale 2%+13g złotego syropu - 185 kcal 3.25g makaronu brązowego rurki UncleBens+100g wołowiny+52g cebuli+54g marchwi+41g kukurydzy+45g papryki żółtej+10g koncentratu pomidor.+11g ketchupu łagodnego Pudliszki+suszone przyprawy - 302 kcal 4.pomarańcza(312g) - 113 kcal 5.kroma chleba żytniego z ziarnami+17g serka do smarowania Turek 5%+35g żółtej papryki+jog.truskawk.Ale gratka(115g) - 257 kcal Wsumie 1014 kcal U mnie wczoraj bez pączulków, nie miałam w domu, ale się spodziewałam, że mąz od teściowej przywiezie, bo był u niej wczoraj, więc żeby nie być na maksa zdesperowaną postawiłam na słodki ryż z mlekiem, słodki obiad(kukurydza, papryka, ketchup)i pomarańczę. Koniec końców mąż nie przywiózł pączków ( a były),więc nie musiałam ze sobą walczyć ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 Edytowane przez Winnie the Pooh Czas edycji: 2012-02-17 o 15:46 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Rozeznanie
|
Bottega-dziękuję Ci kochana serdecznie za rady
![]() ![]() co do zakupów woooow ![]() ![]() ![]() Akasha-gratuluję odwagi, ciężko tak chyba po 5 latach odejść. ale jak widać, tylko ty miałaś wyrzuty sumienia, szef widać się nie przejął, zdecydowanie w Polsce nie szanuje się pracowników, a szkoda, bo akurat Polacy są pracowici, ale niestety dają sobie pluć w kaszę za słabe pieniądze. dlatego walcz, walcz. na pewno lepiej na tym wyjdziesz. WyrafinowanySmak -dziękuję bardzo ![]() ![]() Puchatek-pewnie że doczytałam ![]() dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z was jest z Poznania? bo nie pamiętam części osób, skąd są. bo chciałabym kupic karnet na fitness, póki jestem przy kasie i chciałabym taki polecony. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Akasha, na pewno ta zmiana wyjdzie Wam na lepsze!
![]() A szefem się nie przejmuj - tym bardziej powinnaś się cieszyć z odejścia ![]() Puchatku, hehe 28 w tej chwili są dla mnie wręcz idealne ![]() ![]() ![]() arsenal, w takim razie trzymam mocno kciuki! ![]() Mam straszną migrenę od jakiejś 14 ;/ Przez to nie poszłam szukać butów i nie byłam na zakupach spożywczych, ale na szczęście na dziś jedzenie mam. Mam już 3/4 moich dzisiejszych wyników badań. Jeszcze czekam na prolaktynę. TSH: ![]() ![]() Żelaza wyszło mi idealnie! HA! ![]() ![]() ![]() Jedzeniowo: I (tuż po badaniach, więc w drodze, wcześniej nie mogłam nic jeść): 250ml pitnej Jogobelli light (smak: truskawka, kiwi), 2 średnie kromki chleba graham (ok. 60g), 2 plasterki chudej szynki z kurczaka (ponoć ponad 90% piersi z kurczaka - stawiam, że ok. 20g miało), 2 suszone śliwki (ok. 6g - tyle zawsze ważyły) II: 100g jabłka, 30g mandarynki, 300g marchewki III: 100g dorsza, 5g mąki orkiszowej, 200g sałaty lodowej, 200g pomidora, 100g ogórka IV: 300g marchewki, 1 drops (wedle opakowania miał 21kcal) V:30g chleba graham, 3g Delmy, 10g szynki z kurczaka, 50g twarogu chudego Pilos, 100g pomidora, 200g ogórka, 12,5g sera żółtego Światowid, sałata (jakieś 80g) łącznie wyszło mi za mało ;/ok. 900kcal ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-02-17 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Rozeznanie
|
moj dzisiejszy jadłospis:
I mleko 0,5%, płatki Zdrowy Błonnik II 2 kromki chleba słonecznikowego, masło, szynka chuda z kurczaka, ser biały, sałata, pomidor, rzodkiewka III 2 gołąbki, sałata, pomidor, rzodkiewka, marchew, groszek IV pół pomelo ( pierwszy raz jadłam w życiu i jest moim ulubionym owocem jak ba razie-btw jest promocja w Carrefour) V-pół serka wiejskiego light, sałata, pomidor, rzodkiewka przez cały dzień piłam też herbaty czerwonej i zielonej dosyć sporo, jestem bardzo zadowolona. kręciłam hula hop i robiłam damskie pompki dalej, bezskutecznie szukam fitness w Poznaniu. jakaś tragedia, chyba będę musiała się przejść i zapytać jak to funkcjonuje, w ogóle tego nie ogarniam ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
arsenal, oo, dobrze wiedzieć, że pamelo jest dobre!
![]() Ja od paru dni trochę się rozciągam ![]() ![]()
#2946 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() moje dzisiejsze jedzonko: 1Ś płatki owsiane, jabłko, łyżeczka rodzynek , mleko 2S 1 kromka chleba razowego z serkiem, jajko O spaghetti z pieczarkami P 3 ciasteczka K zupa warzywna razem 1230 Bottega masz problemy z tarczycą?
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dziś ponad 1,3kg warzyw ![]()
![]() |
#2948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do rozciągania, nie na widzę tego. zawsze na wfie była to dla mnie katorga. nawet teraz jak biegam, to się nie rozciągam. zawsze przed biegiem maszeruję trochę i dla mnie to rozgrzewka. nigdy na szczęście nie miałam żadnych zakwasów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Bottega;32382072]mam i to nie od dziś, a od lat niestety.
Ja też od 10 lat w sierpniu 2010 r miałam całą usuniętą. A co do wczorajszego jedzonka miały być dwie kostki gorzkiej czekolady ale nie miałam dlatego te ciasteczka ![]() ![]()
#2950 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie od poniedziałku spadło o,3 kg. Dzisiejszy jadłospis: I. Jajko, kromka chleba ciemnego z almette i pół ogórka kiszonego. II. Jogurt gratka i kilka truskawek. III. Jakaś zupka, jeszcze nie wiem jaka. IV. Może marchewka starta z jabłuszkiem. V. Jeszcze nie wiem na co przyjdzie ochota ![]()
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-02-19 o 10:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
arenal, w takim razie spróbuję!
misia, ja mam jeszcze Hashimoto niestety, ale na szczęście na razie nie trzeba było wycinać. Cytat:
![]() brawo za spadek ![]() Jestem zadowolona z odżywki Dove, któą ostatanmio kupiłam ![]() ![]() Laski, ja lecę,odezwę się jakoś po 20 zapewne. ![]()
![]() |
#2952 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2953 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jest spadek
![]() ![]() ![]() Sylvia- Ja też mam grube kości i jestem z tego zadowolona bo wolę wyglądać na mniej a mieć grubsze kości niż wyglądać na 2 razy taką i mieć chude jak patyki ![]() ![]() odniose się jeszcze do sprawy odżywek ![]() ![]() ![]()
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2012-02-18 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Rozeznanie
|
Witam Was weekendowo
![]() Tradycyjnie w sobotę wpadam tylko na momencik (od poniedziałku nadgonię wątek) . Pochwalę się Wam - jest kolejny spadek 70,9kg ![]() Ale z podpisem poczekam do poniedziałku - zobaczę czy przez weekend to się utrzyma - oby ![]() Kochane miłego wieczoru sobotniego Wam życzę - sama niedługo spadam na urodziny Koleżanki ![]() Do usłyszenie ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Rozeznanie
|
Bottega-co do tych grubych kości, to robi się na to jakieś specjalne badania, czy jak to jest? bo sama jestem ciekawa jak ciężkie mam kości, chociaż wątpię, żeby były jakieś super mega grube.
ja też kupiłam sobie dzisiaj odżywkę do włosów, była jakaś promocja akurat w Rosmannie Gliss Kur zapobiegająca puszeniu się włosów. jutro ja wypróbuję, ciekawa jestem czy będzie dobra, moje włosy są straszne, jeśli chodzi o puszenie się. czarnaDama2394-gratuluję spadku ![]() WyrafinowanySmak-gratuluję spadku i życzę dobrej zabawy ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj byłam na zakupach. poszłam specjalnie na targ po piersi z kurczaka, bo nie lubię kupować w supermarketach, ale jak zobaczyłam cenę 19zł/kg to się przeraziłam i poszłam do Biedronki ;/ tragedia jakaś. kupiłam też warzywa na patelnię i kilka dupereli, bo lodówka pusta już była oto moje dzisiejsze menu: I owsianka na mleku 0,5% II jogobella owocowa, kromka chleba słonecznikowego, masło, wędlina chuda z kurczaka, ser biały, rzodkiewka, sałata III kasza gryczana, piers z kurczaka, warzywa na patelnię IV gruszka V jajecznica z 1 jajka, sałata, rzodkiewka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
moje dzisiejsze jedzonko: Ś omlet z łyżeczką dżemu nisko słodzonego 2Ś jogurt naturalny , kiwi O fasolka żółta, ziemniak, ryba P gruszka K pieczywo waza , sałatka z pomidora ogórka z serkiem sałatkowym razem 1184 kal
#2957 |
Rozeznanie
|
hej wam
![]() a co tu taka cisza? ja dzisiaj wstałam późno. o 10 dopiero zjadłam śniadanie (owsianka na mleku 0,5%) więc odpada mi jeden posiłek. dzisiaj na wadze 89,3 woda spada pomalutku. teraz mam tak dużo wolnego czasu, że nie bardzo wiem, co ze sobą zrobić. dzisiaj mam zamiar poczytać jakąś książkę. życzę miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny (odpisuję wszystkim razem, bo zaraz muszę spadać), co do tych grubych kości - pamętajcie, że to nei może być wymówką w stylu: "mam grube kości i to jest winą mojej 20kg nadwagi". Niee.
U mnie od zawsze lekarze mówili, że mam grube, więc i zapewne ciężkie kości - głównie opieram się na opiniach cirurgów, który faktycznie oglądali duużo zdjęć RTG mojego ciała. Od dziecka miałam szczególnie szczęście do wszelakich wypadków, dlatego też co chwilę chodziłam połamana (po części dzieki moim genialnym pomysłom, np. zjechac na stojąco ze zjeżdżalni - bo tak chłopacy robili! Tyle, że ja po drodze wypadłam bokiem, poleciałam na rękę i złamałam ją sobie w dwóch miejscach) i z moich zdjęć RTG można zrobić niezłą galerię. Nie raz słyszaam od chirurga: "miałaś ogromne szczęście , gdyby nie to, że masz bardzo grube kości, dużó rubsze niż Twoi równieśnicy, ten wypadek skończyłby się operacją i być może kalectwem". Taak, moja biedna noga przeżyłą nawet potężny kop z dwóch tylnich kopyt konia. Nie był on wycelowany we mnie, a w mojego rumaka, ale ten drugi koń nie trafił i mnie się operwało... boleśnie. Dzięki tym kościom jedyną pamięątką jaką mam po tym zdarzeniu jest dziura w nodze (po operacji) i ból w tych okolicach (na szczęście dziura już jest dużo płytsza i bledsza, mam też skierowanie do chirga plastyka, aby na fundusz zatuszował mi to, ale na razie nie mam czasu na operacje). I takich zdarzeń mogłabym wymienić wiele. Kolejna sprawa - kiedy bylam w grudniu u dietetyka tamta waga (a pisałam już jak dobra była) pokazała , że mam dużo więcej kości niż przeciętna dziewczyna o moim wzroście. Dietetyk zdziwił się kiedy to zobaczył i powiedział, że właśnie dlatego mam minimum 7kg nadwyżki przez te kości. Te domowe wag też pokazują ile masz kości, ale one nie pokazują dobrze - moja jest fajna, myślę, że dobrze mierzy wodę itd., ale kości? Jakoś mało pokazuje (nawet na przeciętną osobę, choć wedle instrukcji do niej dołączonej i tak mam taką ilośc kości, co facet o wzroście 185cm), możliwe że pokazuje tylko jakąś tam ich część i do tego czasami zmienia wartość, np. jednego dnia mam 0,2kg kości mniej niż poprzedniego (raczej o więcej nie skacze). Spadam dalej sprzątać dom. Jestem już na stancji. Waga mi skacze, więc nie będę podawać. + drugi dzień z rzędu potwornie boli mnie dół kręgosłupa, ciężko mi się chodzi, a do tego dziś weszłam na subufer.. i zdarłam sobie niezły płat skóry na stopie ![]() aa i 2 dni temu wbiłam sobie w dłoń taki kolczyk-wkrętkę (różyczkę) do tego stopnia,że sama różyczka wystawałą z dłoni... ![]()
#2959 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny! Ale mi głupio, że znowu Was opuściłam na tyle czasu
![]() ![]() ![]() Jednak pora chyba po raz kolejny przeprosić się z wagą, ćwiczeniami i dietą ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() co do Walentynek to ja uważam, że każda okazja do świętowania jest dobra ![]() co do tłustego czwartku to miałam zamiar nie jeść pączka, ale usłyszałam w tv, że jak ktoś nie zje w ten dzień pączka to cały rok będzie nieszczęśliwy ![]() ![]() Czarna gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Bottega ja uwielbiam pomelo, jest pyszne...dla mnie smakuje jak połączenie grejpfruta z mandarynką/pomarańczą i cytryną...trudno powiedzieć...smakuje po prosu jak cytrus ![]() akasha myślę, że dobrze zrobiłaś z pracą...gratuję decyzji arsenal dasz sobie radę bez psychologa, ale tylko wtedy gdy na prawdę się zdecydujesz by wziąć się za siebie...powiedz sobie jasno - koniec ze słodyczami to koniec...nie kupuj nic słodkiego, to nie będzie Cię kusiło by to zjeść u mnie znów spadek. obecnie 80,3kg ...moja wymarzona 7 coraz bliżej...ale ostatnio tak wolno mi lecą te kilogramy ![]()
waga wyjściowa 94,5 kg (17.09) cel I 90 kg osiągnięty (11.11) ![]() ![]() cel II 85 kg osiągnięty (17.12) cel III 79 kg cel ostateczny 70kg marzę jednak by zobaczyć 6 z przodu więc przy 69 kg będę skakała ze szczęścia ![]() waga obecna 79,4 kg (23.02) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
Bottega - Rany Ty to masz przygody z tym zdrowiem zupełnie jak moja koleżanka, to kręgosłup to ręka albo noga, współczuje.
Muszę się do czegoś przyznać wczoraj zgrzeszyłam ze słodyczami i to tak na maxa. Byłam na urodzinach u koleżanki, a jak to bywa na takich imprezach to wiadomo kurczaki w kubełku z KFC, paluszki, czipsy, czekoladki, ciasta itp. Dzisiaj nawet na wagę nie stawałam bo aż się boję. Od jutra ostro ćwiczenia i dietka.
#2962 |
Zakorzenienie
|
Medziu, a z kim byłaś na weselu? Zazdroszczę umiejętności... ja bardzo boję się tego mojego balu właśnie ze względu na taniec. Jak byłam mała to chodziłam na tańce przez parę lat, ale od tamtej pory bardzo mało tańczę i wychodzi mi to kalecznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sylvia, a dlaczego nie od dziś, tylko od jutra? ![]() nutella, ważne, że jest jakikolwiek spadek... ja od dawna nie miałam nic ![]() ![]() ![]()
#2963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2964 |
Wtajemniczenie
|
o kurde, laseczki!
wróciłam do domu. po prysznicu i wszystkim zobaczyłam na wadze *uwaga* 79,6!!!!!! rano powtórzę pomiar dla pewności ![]()
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
thenerd, gratulacje!
![]() ![]() u mnie dziś "na oko" - waga w naprawie + dopiero teraz liczyłam kalorie, ale patrzę, że wyszło nieźle ![]() I: 3 łyżki (ok. 30g wychodzi) płatków owisanych błyskawicznych (Kupiec), 1 łyżeczka (5g) kakao, ok. 15g migdałów, jakieś 15g nerkowców, 2 kiwi (jakieś 150g), 1 łyżka otrębów orkiszowych (4g)* II: jogurt pitny zero zero Maćkowy (truskawka; 250ml): http://www.mackowy.com.pl/productsDe...hp?recordID=24 (btw. polecam Wam - bardzo mi smakuje, niestety w Olsztynie nie ma ich, zakupiłam parę w Gdańsku, na 100ml jest tylko 33kcal), 100g marchewek III: 200g piersi z kurczaka, 140g marchewki z groszkiem i kukurydzą (Rolnik słoik - całość wyszła mi 72kcal), 100g sałaty lodowej, 100g ogórka, 100g rzodkiewek, 100g marchewek IV: 200g truskawek, 1 kiwi (ok. 75g) V: 50g sałaty, 80g pomidora, 2 plasterki szynki z piersi kurczaka (jakieś 20g), 2 chrupkie Sonko błonnikowe, 1g margaryny Delma , 100g ogórka *nie miałam mleka :< Razem mniej więcej wyszło tak: 1048kcal, 78g białka, 121g węglowodanów, 24g tłuszczu Ruch: duuużo sprzątania, jakieś tam własne ćwiczenia +: 1. Nogi: www.youtube.com/watch?feature...&v=dxm-PtHHgto 2. Pośladki: http://www.youtube.com/watch?v=u83bM...feature=relmfu 3. Ramiona: http://www.youtube.com/watch?v=-7n66...feature=relmfu 4. ABS: http://www.youtube.com/watch?v=O9Q0t...feature=relmfu 5. Łydki: http://www.cwiczenia.org/cwiczenia-n...zczuple-lydki/
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-02-20 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
tak sobie Was czytam i naprawde podoba mi sie atmosfera na tym wątku. Ostatnio doszlam do wniosku(po wejsciu na wage) ze naprawde ale to naprawde powinnam sie za siebie wziac.. w lustrze tez dobrze nie wygladam ![]() chcialabym schudnąc i to nawet to tytułowe 20kg. obecnie przy 160cm waze o zgrozo 75 kg ![]() mam nadzieje ze pozwolicie mi dolaczyc do swojego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Sylvi, pewnie, zapraszam
![]() ![]() czy udało Ci się juz coś zgubić? Jaki masz plan, aby osiągnąc swój cel? ![]() Melduj co jesz, czy ćwiczysz ![]()
#2968 |
Zadomowienie
|
Bottega, byłam z tym kolegą, który sam nie wie czego chce (wiem, że w ten sposób będziesz wiedziała o kogo chodzi)
![]() ![]() ![]() ![]() Byłam też na studniówce, jako osoba towarzysząca w tym roku i jeden z moich partnerów tanecznych zapytał czy tańczę salsę może. Z salsą akurat miałam tyle wspólnego, co nic, ale tak się dobrze bawiłam przy takiej muzyce, aż w końcu pomyślał, że robię to na co dzień ![]() ![]() thenerd, gratuluję motywacji ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Medziu, a to wiem który, widzę, że ciągle masz z nim przeboje...
Mój TŻ niestety nie potrafi tańczyć, prawodpodobnie jest jeszcze dużó gorszy niż ja ![]() ![]() ![]() ![]() Gdyby tylko był jakiś sposób żeby tak się nie ślizgać!!
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaniedbalam sie caaaalkowicie jesli chodzi o jedzenie, mam tak slaby metabolizm ze naprawde musze sie pilnowac zeby nie przytyc z dnia na dzien ![]() moj plan jest poki co w rozsypce .. nie wiem nawet od czego zaczac.. co do cwiczen to ekhm rowerek stacjonarny i stepper w domu sa ale stoja i sie kurza(wstyd wiem).. co zamierzam.. hmm moze najwazniejsze to jesc sniadania. zazwyczaj omijalam ten punkt i pozniej kolacje byly ekhm obfite...a ze mam faceta ktory lubi zjesc to na kolacje kilka razy w tygodniu jest makarona z duza iloscia sera i albo z parowkami i sosem pomidorowym, albo z tunczykiem i sosem serowym.. co tu duzo mowic, jem kalorycznie, malo warzyw,bialka, zwykle tluszcz i wegle... czyli tak 1) jesc sniadania 2) planowac 5 malych posilkow w ciagu dnia 3) wprowadzic warzywa i owoce oraz białko do diety 4) cwiczyc conajmniej 30 minut dziennie na rowerku... hmm hh tez mam a brzuszek jest straszny 5) pic wiecej wody(albo herbaty owocowej bez cukru-moze tak byc?) tak mysle ze powinnam sobie kupic wage kuchenna no i sokowirowke bo pije te soki sklepowe a jak wiadomo maja ogrom cukru ostatnio jakis miesiac robie tak ze kupuje sobie mieszanke salatek, wkrajam omidora i ogorka, polewam jogurtem naturalnym z przyprawami i tak sobie to jem do obiadu.. podgladam sobie wasze jadlospisy i chyba musze wybrac sie na male zakupy zywieniowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.