|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
witam sobotnio
![]() Dygotko do Makowskiego na usg sie wybierasz? Muffinko ja wczoraj dokladnie to samo stwierdzilam co Ty Tz powiedzial, ze jestem nienormalna. A co do bolesnych kopniakow to mi takie w pecherz daje... boli, ojj boli. Fatal moja szyjka miala 3,7cm. Teraz nie wiem ile ma ani czy sie skraca. |
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może taki typ
|
|
|
#2943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehe racja czytanie ze zrozumieniem, przed kubkiem z kawą, zaczyna byc wyczynem coz... taki typ
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak to każdy zapamięta
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela u Nas chyba tez to będzie musiało jakoś przejśc a da rade napewno bo lubi już panią (pytałam sie Julci) noi to chyba jest ważne że ma do kogo leciec w razie czego. Jedna jest tam dziewczynka co chciała by wszystkich ustawiac i wogóle,noi chłopczyk który myśli ze zabawki chłopiece są tylko jego bo na chwile obecna jest sam.
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo czuć to się czuję super bo jednka trochę to kosztuje;/Ona231- a dzisiaj lepszy masz humor?? a tak to dzień dobry!! dzis pospałam,wstałam o 9.30-a i tak się zmusiłam by wstać bo jeszcze mogłąbym sobie pospać ![]() jestem już po śniadanku-standardowo kanapki+pomidor. mnie Mała kopie tak,że czasem powiem"ała"ale to bardziej ze zdziwienia,że ją czuję tak dosyć mocno,ale tak na prawdę to mnie nie boli. goldika-nie wiem jeszcze do kogo na usg,a Ty?
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja. Od dwóch dni w nocy łapią mnie skurcze łydek ból okropny dziś zaczęłam jeść magnez. A rano mierzyłam sobie cukier na czczo 54 nawet za mało miałam hehe i to co nazywa się cukrzyca?
|
|
#2948 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale jakoś nie korzystałam jeszcze...Fajną koleżankę masz na sali Ode mnie jedną wypisali, drugą zabrali na wywoływanie porodu, ale przyszła jakaś nowa. Niestety straszny z niej milczek, też chodzę na ploty do innych sal ![]() Wypuszczą cię w poniedziałek? Cytat:
Jadłaś późno wieczorem, czy raczej głodna się kładłaś? Bo ja właśnie z tego powodu mam insulinę długodziałającą na noc - kładłam się głodna, w nocy cukier bardzo spadał, zaczynało się spalanie tłuszczy i stąd później już wysoki poziom cukru i ciała ketonowe w moczu. Edytowane przez rudominka Czas edycji: 2011-09-03 o 10:20 |
|||
|
|
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ależ jestem dziś rozleźnięta. Od kilku dni czuję brak motywacji, ale dziś osiągnęłam apogeum - nawet Was nie byłam w stanie doczytać
![]() Cytat:
Białego jelenia proszku jednak nie wypróbuje, bo dzidziuś wychodzi taniej - za dzidziusia 3kg płacę 23zł, za białego jelenia 1,5kg trzeba dać ok. 15zł. Wybieram to co tańsze i sprawdzone Ale chętnie poczytam Wasze opinie na temat białego jelenia.Co do wynajmowania mieszkania przyznam szczerze, zę jakbym miała płacić to 700-1000zł 0dstępnego to wolałabym wsiąść kredyt i kupić na własność. Lepiej by sie opłaciło zanieść taką kasę do banku niż ładować komuś do kieszeni. |
|
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko teraz rozumiem
Ale czasem sobie można też w domu poćwiczyć ![]() Dziękuję znacznie lepszy humor dzisiaj mam ![]() Joamic to nie dobrze, nie możesz mieć spadków poniżej, musisz trzymać go w ryzach, od 70 do 140. Spadki też są groźne, na to lekarka mnie uczulała ![]() Chawa to lepiej kupić coś co Ciebie nie uczula i masz sprawdzone. Ja też nie mogę bo alergik ze mnie także, raczej na białego jelenia się nie skuszę
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-03 o 10:20 |
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Idę wsiąść sie w garść i coś porobić - choć przy moim samopoczuciu i nastawieniu nie będzie to łatwe.
A jeszcze uprzedzę, że będę sie teraz rzadziej udzielać - jak już wspominałam tż ma urlop wiec więcej czasu będziemy spędzać razem; być możne gdzieś na chwilkę pojedziemy. Miłego dnia |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
byla juz w szpitalu na pewno, takze nie o to chodzi.
Po prostu sie zachowuje jakby nie byla w ciazy i nie wiedziala o co chodzi w ogole, ale porod azzz tak przedwczesny niestety nie jest niczym banalnym...no ale cozzzzz.... a ja sie zgadalam z polozna ze odbierala mi Oliwie przy porodzie i oczywiscie zgadalysmy sie ppo tym jak darlam pape cala noc! hahahaha az mi teraz wstyd;D A ze to rok temu to pamieta
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaa, ja też jestem w szoku jak czytam takie rzeczy
Ale ja nie lepiej trafiłam po porodzie![]() Ja wiem, że po porodzie często jest się w szoku, depresja poporodowa, chciałoby się funkcjonować jak przed, ale qrcze nie zawsze można |
|
|
|
#2954 |
|
Rozeznanie
|
Co do szyjki, to mój nie zdradza mi długości, tylko mówi, czy jest w porządku, czy nie. Na razie zawsze mówił, że jest dobrze, więc nie myślę nad tym.
Darusiaaa to koleżankę w sali masz nieziemską. Wytrzymasz, czy zrugasz, jak już przejdzie samą siebie? ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Seona to też miałaś ładnego pecha. Najgorzej, że dziecka szkoda, a z drugiej strony, to przecież to dziecko Waszej dwójce też przeszkadzało. A mamusia to miała najwyraźniej inne powołanie - nie macierzyńśtwo
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko ja jak juz to bede miala usg na NFZ u swojego gina. Na dodatkowe szkoda mi kasy.
Zreszta jak oszacowalam ile jeszcze potrzebujemy na wyprawke to sie podlamalam Do tego rata czesnego za studia, Tz musi zaplacic rate ubezpieczenia auta... nie mam zadnego ladnego ciuszka a na uczelnie chcialabym pojechac na te pierwsze zajecia wygladajac przynajmniej ludzko wiec czekaja mnie zakupy ciuchowe:/ |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
domwa gimnastyka to ewentualne sprzątanie-zadne ćwiczenia w domu nie sprawiaja mi takiej satysfakcji jak te na zajęciach grupowych
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to wytłumaczyć. Płynu do płukania nie używam. Ani wtedy ani teraz. Włączam podwójne płukanie tylko w wodzie. Ubranka są miękkie i miłe. Ale to być może zależy od wody. My w Rzeszowie (nie wiem czy Ty też, całe Podkarpacie? ) mamy bardzo dobrą wodę, można pić samą z kranu. Więc nie używam żadnych zmiękczaczy dodatkowo. Mam płyn do prania Dzidziuś i w poprzedniej ciąży wszystko w Dzidziusiu prałam. Kilka razy miałam jakąś Lovele, Jelp, Płatki mydlane baaardzo często i taki proszek Bebi, ale wracałam do Dzidziusia. |
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika wysłaalm Ci pw
![]() chyba kawke muszę wypić bo coś tak mi się spać chce...a za godznkę powinnam być już w trasie...
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem "nocnym Markiem" Ale rano broń... nie ruszać mnie
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-03 o 13:02 |
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak pisanie pracy idzie? Jeszcze nie dawno też ze mnie nocny marek był
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aż sie boję wziać za sprzątanie,ale to chyba jutro zrobię
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
mnie chociaz teraz sprzatanie omija;D hehe
nie wiem, jak przejdzie sama siebie to pewnie nie wytrzymam;D
|
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Schylanie też odpada bo maluch nie lubi być gnieciony ![]() Darusia spokojnie, po co masz się nią denerwować, raczej za długo już leżeć tam nie będziesz
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie po paru dniach nieobecnosci. Oczywiscie mam tylko chwilke, zaraz musze dzialac w mieszkaniu- na obiad dzis pierogi leniwe mniam mniam
![]() W poniedzialek wyjeli Tz'towi druty i mialo byc juz tylko dobrze- a nie jest. Kosci sie nie polaczyly...w sumie sie okazalo, ze nie mialy prawa- bo jedna kosc jest spilowana, a na drugiej zostawiono glowke stawu i to poprostu nie ma prawa sie zlaczyc!....Tż meczy sie w bolu, bo palec nie jest sztywny i mu poprostu te kosci tra sie o siebie. Wczoraj biegalismy po sklepach ortopedycznych i kupilismy taka orteze na kicuka- koszt 150 zl, ale usztywnilo mu palca na tyle, ze moze odetchnac troche od bolu. Pani w sklepie powiedziala, ze ten palec sie kwalifikuje tylko i wylacznie do kliniki do warszawy, aby mu wszczepic proteze stawu albo druty- a w naszym miescie nie ma szans , ze mu to zrobia. No i wszystko pieknie,ale Tż musi wracac do pracy i wlasnie w poniedzialek jeszcze idzie na przeswietlenie, pozniej jak sie ustabilizuje sytuacja w pracy to bedzie wykorzystywal zalegly urlop na leczenie palca.... Z dalszych wiadomosci- wczoraj postarzalam sie o rok- wiec ANIA21_21 _ prosze o zmiane na liscie Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora rodzila 3 tyg temu i mnie zszokowalo, ze we wrocku wcale nie przestrzegaja nowych przepisow.... o ''skin to skin'' mozna zapomniec- dzidzie wywiezli wogole po porodzie na inny oddzial i pietro i jak dziewczyna urodzila o 2:30 w nocy tak mogla isc do dzidzi dopiero o 12 w poludnie! masakra.Fakt, ze miala cesarke- ale zadncyh komplikacji i dzidzia dostala 10 punktow- no i w takiej sytuacji moze meic dziecko przy sobie przeciez.... Ja to chyba bede darla jape, ze maja mi oddac odrazu dziecko i bede trzymac przy sobie! Przeciez te pierwsze godziny sa najwazniejsze - pomijajac kontakt matka-dziecko, ale laktacja sie rozbudza. no i co z siara???? ..ehhhh Moja dzidzia ma teraz pare razy na dzien czkawke, wiec teraz brzuch jest caly czas w ruchu A kopie tak mocno, ze czasem az mi sie plakac chce Najsmieszniej jak sie przeciaga- glowke wypina w lewy bok, a z prawej strony wystaje taka nozka, robi sie taki wypustek na brzuchu.Siara nadal mi nie leci... Wstawiam wam zdjecie mojego bebenka- z zeszlego tygodnia, czyli z 31 tygodnia. ( Filipa rodzilam z takim brzuchem)
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo czesto po cc dziecko dostaje sie po 24 godzinach takze nie ma na co narzekac, nie daja dziecka od razu bo matka nie moze sie ani podniesc ani przekrecic ani nic, trzeba w bezruchu lezec na plecach
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
TRSUSCAFKO wysłałam Ci pw
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą w 1000%... ale problem polega na zdolnosci kredytowej .... wiekszosc bankow, jak sie nie zarabia az tyle (wg ich tabelek) nie daje... ja np. mam taką zdolnosc ze moze na ziemie by starczylo :P w zeszlym roku chcielismy z tżtem wziasc kredyt to mimo iz z naszych 2ch pensji wlasnie spokojnie moznaby te 1000-1200 zł oddac do banku to okazalo sie ze nasza zdolnosc jest porazająco niska :/
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Dziewczyny dzisiaj ma przyjść do nas kolega z pracy z żoną i trójką rozrabiaków tżt go zaprosił bo chce się dowiedzieć co, jak i gdzie załatwiać po porodzie bo jesteśmy zieloni . Wczoraj tż wziął się za sprzątanie był tak kochany że nawet mi nie kazał palcem ruszyć sprzątał chyba 2 godz pewnie się bał że zacznę rodzić i dzisiaj do roboty nie pójdzie![]() Strasznie się boję tej wizyty bo mają bliźniaki chyba 2 albo 3 letnie i przedszkolaka 4 letniego jak wpadną do naszego małego mieszkania to nie chcę wiedzieć co będzie się działo ![]() Ggoraa wszystkiego najlepszego ![]() Co do długości szyjki u mnie też nie jest dobrze wczoraj tak mnie kopała po całym podbrzuszu w tym po cewce moczowej że bolało jak cholercia a do łazienki latałam jak szalona
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
teraz sa podobno jakies kredyty mieszkaniowe malzenskie czy cos , nie wiem nie znam sie tylko o uszy sie cos obilo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

Tz powiedzial, ze jestem nienormalna. 

.

Ale ja nie lepiej trafiłam po porodzie
) mamy bardzo dobrą wodę, można pić samą z kranu. Więc nie używam żadnych zmiękczaczy dodatkowo. 

Najsmieszniej jak sie przeciaga- glowke wypina w lewy bok, a z prawej strony wystaje taka nozka, robi sie taki wypustek na brzuchu.
tżt go zaprosił bo chce się dowiedzieć co, jak i gdzie załatwiać po porodzie bo jesteśmy zieloni