|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Mattal, basienka dzięki za info odnośnie leków
![]() ![]() Grazin, ja prawie wszystko jem ![]() ![]() Mattal, mam taki sam kobinezonik! ![]() ![]() Niebieskalwica, ja też noga w kuchni ![]() ![]() ![]()
#2942 | ||
Zakorzenienie
|
A już myślałam, że nie ma co dziś świętować
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dostałam od razu maila ![]() Oni mają jakieś problemy, bo zmieniali właściciela i serwer. I chyba często coś nie działa ![]() Grazin Pamiętam o Sebku ![]() ![]() Zaraz będę głosować i tż też ![]() Dziewczyny, głosować, głosować ![]() ![]() amarcia gdzie jesteś? ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Także albo jedno, albo drugie. A, jeszcze wapno możesz ![]() O, i jak? Fajny na żywo? Ja dopiero wczoraj zamówiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zadomowienie
|
aga_pe zdrówka dla Norbiego
![]() matal juz wiem, co sie stało. tzn nie rozumiem dlaczego, ale mój outlook nie przepuscił wczoraj maila z aktywacja, dopiero dzisiaj na stronie www weszłam na poczte i juz jest. wiec sie zalogowałam, weszłam na zdjecie i dałam 5 gwiazdek i to wszystko, czy coś jeszcze?? zadnego potwierdzenia mi nie pokazało, ze zagłosowałam ![]() lece do Oliski, bo juz jej sie nudzi |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja wczoraj byłam u rodziców, więc na wszystkie dzieciaczki głosowałam podwójnie :P Cytat:
![]() Gratulacje i życzę kolejnych udanych lat razem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() aga_pe dużo zdrówka dla Norbiego, niech szybko się leczy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() matal na pierwsze to chybas nie wskoczy. grunt zeby ponizej 10 nie spadł ![]() dziekuje wam za głosy ![]() ja sprzatam w szafie. i cop? stwierdzam ze NIE MAM SIE W CO UBRAC!!! ![]() czeka mnie teraz kuuuupa ... prasowania ![]() bo ja nigdy niczego nie prasuje. a stwierdziłam ze moje rzeczy beda teraz wisiec bo czesc szafy gdzie moze cos wisiec jest praktycznie pusta.
![]() |
#2946 |
Wtajemniczenie
|
monia numerkowa najlepszego-5 lat to juz cos
![]()
#2947 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
pobudki o 2 i 6 i koniec spania stekanie, jeczenie, placz, marudzenie ![]() cos mi piz gło ide na magistra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie mam co na siebie założyć ![]() I też nigdy nie prasuję ![]() Idę, bo słyszę GŁOSY z drugiego pokoju
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
Witamy się o poranku
![]() wpadam na chwilkę złożyć spóźnione życzenia dla wczoraj świętujących dzieciaczków Igusiu i Tymeczku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moniu mumerki ![]() ![]() ![]() grazin i matall - zagłosowane; przygotowania do chrzcin w toku, urwanie głowy etc biegam ze ścierą po domku; doczytam Was pewnie w niedzielę, już po wszystkim mamooptymistko jesteś jak zwykle niezawodna ![]() ![]() ![]() dziś idziemy na kolejne usg bioderek ściskamy z Wikusiem wszystkie wizażowe Mamusie ![]()
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Mattal, fajny
![]() ![]() Monika numerki, sto lat! Widzę że wy też wrześniowe małżeństwo z tego samego roku ![]()
#2951 |
Zakorzenienie
|
gusiagatko; no "cipa" brata wymiata
![]() ![]() ![]() a spac o której ksieżniczka poszła? MoniaK; a jak dziś spał mały urwisek ![]() ![]() anula a wiesz, ze u mnie tez dzis meega dziwna noc pobudki 1.30, 3.30, 5.30, 7.30 (plus minus 5min) Mama mi powiedziała - "a może nie wystarcza jej Twoje mleczko i trzeba dokarmiac ![]() agnieszka_pe biedulko ![]() ![]() matall, fajny ten płaszczyk andziotko, ja tam Ci dawno już tych dwóch Księżniczek zazdraszczam !! ![]() monia z cyferkami Duuzo miłosci i wszystkiego najlepsiejszego !! ![]() ![]() Loluś, spodobała mi się ta biedrona. Ona sie chyba kreci ? Hmmm kupię może ![]() ![]() ![]() Grazynko dziś kolejna tygodnica !! Gabi 17 a Sebulek 18 Dzieci nam się starzeją ![]() Dybry ![]() Pobudka 1,30, 3.30, 5.30, 7.30 no i śpi dalej też nie wiem o co biega.... może już moje mleczko nie wystarcza ![]() Mykam pod prysznic, gotwac owsiankę i wymiziać sie meteorytkami, nareszcie doleciały ![]() ![]() ![]()
#2952 |
Rozeznanie
|
![]() daisy a wiesz ze we wtorek nasze szkraby bedą miały 4 miesiace ![]()
#2953 |
Zakorzenienie
|
aga_pe Zdrowka dla Norbiego
![]() ![]() Daisy To rowniutko co 2 godzinki wstawala Gabcia. Ciekawe dlaczego ![]() Wiecie! A ja prasuje co drugi dzien ![]() Juz dawno mialam zapytac: Ostatnio ulewa nawet 1,5 godziny po jedzeniu i to co z niej "wyjdzie" bardzo nieprzyjemnie pachnie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-23 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poka???!
![]() |
#2955 | |||||
Zadomowienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas dzisiaj znowu wiercenie w nocy, i koniec spania już od 6, tzn. był raz śpiący ale nie mógł usnąć, ale już wiem czemu - miał pełnego pampersa a ja nie czułam (prze śpiworek nie było czuć) i mu nie sprawdziłam ![]() ale ze mnie gapa Moniko z numerkami wszystkiego dobrego i mnóstwa miłości z okazji rocznicy ślubu
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-09-23 o 09:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Daisyyy, ja już nawet nie piszę bo tylko się uryczę
![]() ![]()
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daisy dzieki za info o tygodniach ![]()
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
Matal gratuluje spadku wagi
Ddaaiissyy ja tez podbijam pytanie o te meteorytki ![]()
#2959 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A kiedy będziesz wracać do pracy? Witam, u nas nocka jak zawsze 22-6.20, także się bardzo wyspałam ![]() Miłego dnia dziewczyny, my dzisiaj uciekamy na Śląsk, a dokładnie to do Sosnowca (Moniaq, Eweska - pozdrowienia ![]() ![]()
![]() |
#2960 |
Raczkowanie
|
Jezzzuuu... co ja napisałam, sorry dziewczyny - jedziemy na Zagłębie, a nie Śląsk... to bym usłyszała...
![]()
#2961 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Zosia od wczoraj nie mówi "mama" tylko "mamusia ![]() Zosia w wieku Gabrysi się jeszcze nie przekręcała na brzuszek, myślę, że jeszcze nie masz się co martwić, każde dziecko zdobywa umiejętności w swojej kolejności, pisałaś że Wojtuś się nóżkami intersuje, no więc Gabi nawet nie wie, że je ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gaba nie je rano jakoś strasznie dużo, normalnie w sumie WSZYSTKIEGO DOBREGO !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() z czego ten magister ??? U nas pobuda o 1 i 6 ![]() spanie do 8:30 miałam głupi sen, że zapomniałam gdzie samochód zaparkowałam i cały sen szukałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=blueberry_11;295777 98]
Pogratulować, a co będziesz studiować? /QUOTE] Cytat:
a uzupelniajace musze zaczac od zarzadzania po 6 msc wybieram specjalizacje i albo Zarządzanie przedsiębiorstwem w Unii Europejskiej albo Przedsiębiorstwo na rynkach międzynarodowych |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, Hania ma 5 takich jakby sladów po ugryzieniu : jeden na czole, dwa na policzkach i jeden na karku i 2 za uszkami, takie jakby po komarze, jakby wyprysk...a dziś mąż zabił pająka rano w pokoiku Jej na ścianie...Nie wiem czy jej nie pogryzł już 3 dni temu, bo wtedy miała już te ślady, one teraz zasychają. Jakby to był pająk,to maluszkowi może się coś stać? Kurde, muszę poodsuwać dziś i posprawdzać za szafkami,bo w tą pogodę te gówniane pająki spier...ją do domu;/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
Monika numerkowowa wszytskiego najlepszego dla was
![]() ![]() ![]() ![]() Aga_Pe, Spice ale się uśmiałam z waszych nocnych przygód ![]() ![]() ...a na końcu jeszcze Paulizia dowaliła, że Antolek nie raz budzi się z suchym mleczkiem na buziolku ![]() ![]() No i te wszystkie słowotwórstwa dzieci hahah Niektóre dzieciaczki to potrafia byc kreatywne nie powiem ![]() Brechtam się do te pory ![]() Ddaaiissyy spokojnie, jedna noc jeszcze nic nie znaczy.. Wiem, że chcialabys karmić jak najdłużej, więc odrzuć wszystkei mysli, że coś może być nie tak czy za mało.. bo wiesz, że dużo od naszej psychiki zależy! Jestem pewna, że Gabi jeszcze długo na twoim mleczku będzie ![]() ![]() U nas nocka z dwoma pobudkami i chyba tak zostanie już.. szkoda, że czasy jednego wstawanka już mamy za sobą ![]() Oczywiście cyrki znowu na przewijaku i płacz.. nie wiem o co antonkowi chodzi noo.. zawsze grzecznie lezał, ja go przebierałam, później papu.. czekał cierpliwie, a teraz jakby doczekać się nie mógł i od razu beczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
monia wiem i ubolewam nad tym !!! Buuuuuu
![]() ![]() ![]() gusiagatko; dokładnie co 2 godz jak w zegarku ![]() no te kulki słynne Guerlaina miałam na nie ochote ze 2 lata tylko zawsze cos pilniejszego było, stwierdziłam, ze jak wróce do pracy to na paliwo wiecej bede wydawała niz teraz na meteoryki wiec sobie z okazji urodzin kupiłam MoniaK; zosiaaa; kupowałam na truskawce Mam nr 2 a przesyłka za friko Pachną obłędnie a buzia po nich hmmm gładziusia jakby pociągnięta jakimś silikonem albo po nałożeniu peelingu enzymatycznego. Podobno wystarczają na bardzo długo wiec opłaca sie ..
#2966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzesnij fote jak wygladaja na skorze ![]() andziot niezly sen ![]() ![]() jestem przeziebiona i wszystko osadza mi sie na strunach glosowych, w nocy bardzo bola, i drapia, hellllllllllppppppppppp bo spalam z tantum verde w buzi, 3 pastylki na cala noc, cud ze sie nie udlawilam, ale gdybym ich nie zarla to by miala wszystko tak podraznionze zeby mi lezki lecialy caly czas macie jakis pomysl? gardlo mnie samo w sobie nie boli, wszystko wina kataru i strun glosowych
![]() |
#2967 |
Zadomowienie
|
No i na mężulę muszę się poskarżyć.. wkurza mnie jak nigdy!
On mi chce Antona uśmażyc, zapocić i zagotować nooo ![]() ![]() Mały śpi w śpiworku.. nawet już takim grubszym, bo mamy dwa, ale zmieniłam osttanio na ten grubszy, bo noce chłodniejsze.. pod spód zakładam Anusiowi bodziak na długi rękaw (bo to śpiworek bez rękawków) i tyle.. ma gołe nóżki, ale jestem pewna, ze mu ciepło i ten śpiworek wystarcza ![]() A mój udany mężulek ciągle dodakowo nakrywa jeszcze Antka w nocy kołderką.. czyli jest i śpiworek i kołderka ![]() Oczywiście ściagam mu kołderkę, bo zagrzeje mi sie przeciez maluszek.. ale oczywście TŻ swoje.. Już mieliśmy pogadanke na ten temat.. ale ten uparciuch nie i nie, bo synkowi zimno ![]() ![]() Wczoraj położyłam się wcześniej spać niz TŻ.. budzę się w nocy, patrzę na Antonka i oczywiście znowu kołdra !!! A ja zostawiłam Antosia w samym śpiworku oczywiście! ![]() ![]() Juz pomijam kwestie, ze w dzień w domu ciepło.. Anti nosi bodziak z długim rekawem i jest okej.. a jak mąż wraca z pracy i zaczyna się z synkiem bawić, to od razu mówi - jakąś bluza jeszcze by mu się przydała ![]() W ogóle, to postanowiła, że kupię dziś stacje pogodową ![]() ![]() Może jak będzie czarno na białym jaka jest temperatura w domu i na zewnątrz to cos pomoże.. ![]() ![]() No i dla mnie chyba też się przyda, zwłaszcza w ziemie i jesieni, jak będziemy na dwór wychodzić.. Idę się rozejrzeć po centreum handlowym Allegro ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-23 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mówił to przy Zosi i teraz też gada, że jak on jest śpiący to zamyka oczy i śpi a nie jęczy ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zosia chodzi i mówi "mamusiu" ![]() czasem jej się pomysli i jestem "masiusia" ![]() musiałam kotlety na ziemi robić, bo "Zosia też kce mieszać" ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-23 o 10:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zadomowienie
|
Gusiagatko ja też nic nie poradzę
![]() ![]() ![]() Aga_Pe ![]() ![]() ![]() Ddaaiissyy a te meteorki to rozumiem, że taki połysk mieniący dają, tak? Rzeczywiście takie fajne? Czy buzia nie wygląda czasem jak z brokatem na sylwestra? Też myśle jakis bronzer metaliczny zakupić, ale kompletnie nie wiem jesczez jakiej firmy.. te starsznie drogie, hmm.. daj znać jak się sprawdzają pliss A może ktoś polecić jakiś dobry, sprawdzony krem wyrównujący koloryt skóry?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Andziot jacieee jakie to słodkie i rozczulające musi byc jak własne dziecię zaczyna mówić "mamo".. a potem jescze "mamusiu" ![]() ![]() Wyobrażam sobie jak super się czujesz słysząc te słowa ![]() ![]() A w kotletach to co wy mieszacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Wtajemniczenie
|
plizz poleccie mi cos na te struny
niebawem musze sie zbierac wlasnie umylam klatke, smaze kotlety, chata ogarnieta, 2 prania zrobione, jedno na balkonie drugie w suszarce, dziec spi(sprzatalam, tanczylam, spiewalam i tak sie zmeczyl smianiem ze dostal czkawki i poszedl w kime), spakowana w polowie. musze porobic zapas kotletow dla domi na weekend-on je koffffa
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.