|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
dzisiejszym solenizantom dużo zdrówka i uśmiechów
![]() ![]()
#2942 |
Wtajemniczenie
|
matall nie ma szczeniaczek głośniczka jakiegoś? zaklej plastrem
![]() nie cierpię zbyt głośnych zabawek ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- matall kochana jesteś lalunia ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- idę się zapisać na terapię!!! mam dość!!! się pytam... KIEDY PRZESTANĘ RYCZEĆ NA KAŻDEJ REKLAMIE CALZEDONIA??? KIEDYYYYY???
#2943 |
Zakorzenienie
|
ja w ciąży ryczałam
![]() Kubusiu, sto lat ![]()
#2944 |
Wtajemniczenie
|
No błagam...
ja do tej pory mam oczy pełne łez jak tylko widzę te różowe skarpetki na ekranie
#2945 |
Zakorzenienie
|
CZY JEST NA SALI PSYCHOTERAPEUTA???????
niech mnie ktos dobije kijem taka noc to ja mialam ostatnio jak seba mial tydzien wstawanie regularnie co godzine! ito z płaczem! najdłuzsza przerwa to półtorej godziny a od 5 budził sie co 30 minut. nie wiem ile razy go tuliłam i ile razy karmiłam pije cysterne kawy aele nie wiem czy to pomoze a on sobie zadowolony fika na kocu na podłodze teraz ![]() KIEDY SIE KONCZY TEN *&%$##@#@^ skok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ?????????????? ide sprawdzic tabele skoków a później postaram sie choc troche was doczytac od piątku ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- aha, myslalam ze moje dziecko potrafi piszczec zeby zwrócic na siebie uwage ale bylam w błedzie ![]() teraz to on piszczy jak diwa operowa!
#2946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2947 |
Wtajemniczenie
|
"nie przestaniesz..."
o masz ci los kobieto... ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Grazin yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ![]() i mnie to czeka? moje cudne przespane nocki odejdą w niepamięć? spanie mojego dziecka od 19.00 do 7.00 pozostanie wspomnieniem??? NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! !!!!!
#2948 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Jesteśmy na nogach jak zawsze od 7:00 rano ![]() Ale wieści z katarkowego frontu przynoszę dobre ![]() Julian wczoraj padł przy cycu koło 19:40 a ja razem z nim, bo po dwóch wcześniejszych totalnie zarwanych nockach nie miałam sił i mocy na nic. W sypialni obniżyłam temperaturę do 20 stopni, wilgotność idealna była 50%, pieluszka skropiona Olbasem dyndała na łóżeczku. I spaliśmy, spaliśmy. Budziłam się za każdym razem zdziwiona, że Julek nie charczy, że się nie budzi, dotykiem sprawdzałam czy nie ma temperatury. O 3:40 moje panikarstwo wzięło górę i stwierdziłam, że na pewno jest głodni albo nie daj rety mi się odwodni ![]() ![]() ![]() Temperatura 36,8, lekki katarek, ale słabnie, czasem kaszel, ale moim zdaniem od spływania kataru. Cytat:
antropia aż mi się gęba sama śmiała jak czytałam Twojego posta ![]() ![]() Cytat:
![]() delicadeza Twoje życzenia dobrej nocki się spełniły! ![]() mary poziomkowa zaraz do klubu pędzę po przepis ![]() ![]() ![]() Cytat:
MoniaK, bassienka współczuję nocki ![]() gagusiątko, o co kaman z tą sałatą? ![]() matallewar znam szczeniaczka uczniaczka, bo miałam go okazję widzieć w akcji u koleżanki ![]() ![]() ![]() amarcia a ja chyba jestem jakaś inna, ja tej reklamy nie lubię ![]() Może dlatego, żem zakochana w synku i wcale nie marzę o córeczce? ![]() Ba, nawet ostatnio stwierdziłam, że chyba lepiej, żeby Jul miał brata ![]() A żeby było śmieszniej, to kiedyś oboje z TŻtem marzyliśmy o córce. A już w ciąży, kiedy dowiedzieliśmy się że będzie syn pokochaliśmy Julka tak, że o córeczce nie było już mowy. I kończąc. I chłopcy i dziewczynki są the best ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2950 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapisz juz norbiego do podstawowki mowie Ci ![]() ![]() on sie mega szybko rozwija!!!!! gratuluje Cytat:
![]() daisy nawiet nie wiesz jak CI zazdrosze ![]() jak to zrobiłąs Gabi sie tak po prostu naprawiła i nie budzi sie trylion razy w nocy? ja miałam wczoraj tragedie i dzisiaj tragedie jak czeka mnie to samo tej nocy to rezerwuje sob emiejsce w TWORKACH:P Cytat:
co za buraki a bobofrut mi sie wydawał taka dobra firmą Cytat:
chyba zaczne wprowadzac metode zostawiania dziecka samemu sobie wczoraj juz tak zrobiłąm połozylismy go na plecach tż obłozył kocami i poduszkami zeby nie drgnął, włacyzłąm suszare ![]() i zasna po 3 minuctach oczywiscie nie na długo ale zasnał Cytat:
TAK, TAK ! TAKIE NOCE TO BEDZIE WSPOMNIENIE! ![]() nie ulżyło mi wcale:-P kurde jak Ci dziecie tak fajnie śpi to idź czym predzej do kościoła i daj na msze zeby tak pozostało... seba liże mi podłoge ![]() ewesko trzymam kciuki za córeczke siostry ![]() ![]() ja mialam weekend bardzo fajny seba byl sprzedany w piatek i sobote teżetowi ![]() wypoczełam ale za to po dzisiejszej nocy czuje sie jak wrak mam mega syf w domu i zero siły zeb go ogarnac musze isc na zakupy ZARAZ WAM COS NAPISZE W K!
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc jedna z gorszych - na raty przespałam może 2,5 godziny. Teraz trochę trzeba popracować ![]() caffelate super, że już po najgorszej chorobie ![]() ![]() Chyba sobie kawę zrobię - jak nie piję Ivo też źle sypia, a do tego ja nieprzytomna zupełnie |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Rozeznanie
|
ja znów tylko na chwilę bo czekam na koleżankę
WOJTUSIOWI WYSZEDŁ DRUGI ZĄBEK! W piątek pierwszy, dziś drugi. W takim tempie na gwiazdkę będzie miał komplet + zęby mądrości hihi
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra ![]() gratulaski ![]() DZIEWCZYNY KLUB!
![]() |
#2954 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
#2955 |
Zakorzenienie
|
Grazin
![]() ![]() Caffe, cieszę się że z Julim już lepiej ![]() Asiak, wow drugi ząbek ![]()
#2956 |
Zakorzenienie
|
Grazin
![]() amarcia ![]() ![]() caffelate Ciesze sie, ze Julus ma sie lepiej ![]() O salacie wiecej w Klubie ![]() U nas bylo podobnie, ale na odwrot ![]() ![]() Maz, ktory zawsze powtarzal syn, syn, syn ... stwierdzil, ze nie musi miec syna a Nadia moze miec jeszcze ze dwie siostry ![]() asiak Drugi zabek? No bravo! ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-24 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Wtajemniczenie
|
gusia
![]()
#2958 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() polozylam sie o 22.30 bo mi glowa pekala juz 3 dzien olka w nocy budzila sie z rykiem, a od 5 rano co 30 minut ryczala, krecila sie, paluchy do buzi, nie chciala jesc, posmarowalam dziaselko i dalam grzechotke a raczej gryzaka i dziecko sie upokoilo na 30 minut ![]() ![]() ![]() leb jak pekal tak peka dalej ![]() caffe super, ze z malutkim lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() Mam pytanie do mamuś które karmią piersią i wprowadzają pokarmy stałe już. Otóż po 4msc zaczełam podawać Michotkowi marchewke i ziemniaczek, podaje w małych ilościach bo mam wrażenie ze jeszcze nie za bardzo toleruje takie pokarmy, często ulewa. Za dwa dni ma 5msc i moje pytanie jest takie - czy rozszerzać dietę już o mięsko? I czy rozpocząć przyswajanie z glutenem i w jaki sposób? Bo nie mam pojecia! ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Aguś zdjecia Ci przesłałam na maila!
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
anula
![]() ![]() gusia jestem pod wrażeniem nocek Nadusi ![]() ![]() MoniaK nie jestem pod wrażeniem Waszych nocek ![]() KUBUSIU dużo radości !!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() matall ![]() Klaterina Zosia je już słodkie, bez przesady ![]() ![]() amarcia też ryczę na Calzedoni ![]() cafelate super że jest lepiej !!!! ![]() Grazin ![]() asiak szybko Wojtuś ząbki produkuje ![]() Dzień dobry !!! spałam dziś z Gabrysią do 10 ![]() Zosię wysłałam do taty ![]() mam włosa w herbacie ![]() Gabrynia cały czas "pierdzi" buzią !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
wiem Aliczko, serdecznie Ci dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Czesc
Ja ostatnio z krzaków podczytuje. Jakoś nie mam co pisać. Oprócz tego, ze martwie się, ze moje dziecko za długo śpi. No i od wczoraj dieta, udało mi się nie zjeść nic słodkiego ![]() Solenizantom najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niekoniecznie, u nas pierwszy wyszedł 25 września, drugi 3 dni później i od tego czasu nic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
Wysypka była duża i rozległa i powiem szczerze były małe trudności ale mam nadzieje że jakoś dr PS zaradził
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- ![]() Ja czekam na maila od dieetyczki, wieczorem jedziemy na zakupy i od jutra zaczynam!! Dieta + 3x w tyg ćwiczenia po 1h - ja chyba padne ![]() Najlepsze życzenia dla solenizantów i brawa za nowe ząbki!!! ![]() ![]() DODAŁAM 3 zdj do albumu ![]()
![]() |
#2965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anula wesszlam specjalnie sprawdzic jak wam noc minela ![]() graza ja juz oplacilam norbiemu 1wszy semestr studiow ![]() bo my go od razu na studia dajemy ![]()
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a długo nad tym siedziałas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
hejka,
my dopiero wstalismy tzn znów do 10,30 udało się pospać ale pobudki w nocy o 23.30, 1, 3.20, 4 , 6, 8 no i 10.30 tak więc troszkę ich było Pojęcia nie mam o co Malutkiej chodzi, zawsze spała ładniusio a teraz... Kaszki wczoraj też nie dałam, dziś nie dam słoiczka bo wieczorem przy cycku znów prężenie i bobtic w ruchu i to samo o 6. Tak więc wracamy w dniu dzisiejszym do punktu wyjścia -tylko cyc Wyspana jestem, ale martwię się już na zapas, że nie przejdzie jej gdy do pracy wrócę i wtedy kolorowo już nie będzie bo do 10.30 spac sobie nie będę mogła. No a teraz z kawusią w dłoni biegnę Was doczytać ![]()
#2968 |
Zakorzenienie
|
też bym chciała się o takie rzeczy pomartwić troszkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zadomowienie
|
Z pól h w piątek i około godzinki wczoraj
![]()
![]() |
#2970 | |
Rozeznanie
|
Klaterina, MoniaK, gusiagatko, agus87, andziot
![]() ![]() ![]() ![]() kamikadzeboskiwiatr ja Ci wierzę, bo ja też mało się udzielałam a o kilku Mamach i ich dzieciaczkach myślałam często asiak1981 gratuluję drugiego ząbka. U nas stan zero nadal ![]() gusiagatko dziękuję, że mnie uświadomiłaś o roli SAŁATY w diecie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aliczka88 ja zaczęłam podawać stałe pokarmy po ukończeniu 5 miesiąca. Na razie była to marchewka, jabłko, gruszka, marchewka z ziemniaczkiem i marchewka z jabłkiem. Aktualnie Julian zjada 1/2 małego słoiczka raz dziennie. Z glutenem mam ten sam problem co Ty. Nie wiem jak się do tego zabrać, właśnie dziś o tym pisałam w Klubie i czekam aż mnie ktoś radą poratuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.