|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
dzisiejszym solenizantom dużo zdrówka i uśmiechów
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
matall nie ma szczeniaczek głośniczka jakiegoś? zaklej plastrem
![]() nie cierpię zbyt głośnych zabawek ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- matall kochana jesteś lalunia ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- idę się zapisać na terapię!!! mam dość!!! się pytam... KIEDY PRZESTANĘ RYCZEĆ NA KAŻDEJ REKLAMIE CALZEDONIA??? KIEDYYYYY???
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ciąży ryczałam
![]() Kubusiu, sto lat
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
No błagam...
ja do tej pory mam oczy pełne łez jak tylko widzę te różowe skarpetki na ekranie
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
CZY JEST NA SALI PSYCHOTERAPEUTA???????
niech mnie ktos dobije kijem taka noc to ja mialam ostatnio jak seba mial tydzien wstawanie regularnie co godzine! ito z płaczem! najdłuzsza przerwa to półtorej godziny a od 5 budził sie co 30 minut. nie wiem ile razy go tuliłam i ile razy karmiłam pije cysterne kawy aele nie wiem czy to pomoze a on sobie zadowolony fika na kocu na podłodze teraz ![]() KIEDY SIE KONCZY TEN *&%$##@#@^ skok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ?????????????? ide sprawdzic tabele skoków a później postaram sie choc troche was doczytac od piątku ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- aha, myslalam ze moje dziecko potrafi piszczec zeby zwrócic na siebie uwage ale bylam w błedzie ![]() teraz to on piszczy jak diwa operowa!
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
"nie przestaniesz..."
o masz ci los kobieto... ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Grazin yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ![]() i mnie to czeka? moje cudne przespane nocki odejdą w niepamięć? spanie mojego dziecka od 19.00 do 7.00 pozostanie wspomnieniem??? NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! !!!!!
|
#2948 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Jesteśmy na nogach jak zawsze od 7:00 rano ![]() Ale wieści z katarkowego frontu przynoszę dobre Julian wczoraj padł przy cycu koło 19:40 a ja razem z nim, bo po dwóch wcześniejszych totalnie zarwanych nockach nie miałam sił i mocy na nic. W sypialni obniżyłam temperaturę do 20 stopni, wilgotność idealna była 50%, pieluszka skropiona Olbasem dyndała na łóżeczku. I spaliśmy, spaliśmy. Budziłam się za każdym razem zdziwiona, że Julek nie charczy, że się nie budzi, dotykiem sprawdzałam czy nie ma temperatury. O 3:40 moje panikarstwo wzięło górę i stwierdziłam, że na pewno jest głodni albo nie daj rety mi się odwodni i zatankowałam go cycem na śpiocha i Jul dalej spał, do 7:00 rano ![]() Temperatura 36,8, lekki katarek, ale słabnie, czasem kaszel, ale moim zdaniem od spływania kataru. Cytat:
antropia aż mi się gęba sama śmiała jak czytałam Twojego posta Gratuluję sukcesu! I trzymam kciuki, żeby teraz już tak zawsze "samo" się zasypiało ![]() Cytat:
ale się uczę i dzięki za tę radę, będzie mi w przyszłości łatwiej z tą przeprowadzkądelicadeza Twoje życzenia dobrej nocki się spełniły! ![]() mary poziomkowa zaraz do klubu pędzę po przepis ja ostatnio co najmniej 2 razy w tygodniu piekę ciasto ze śliwkami ![]() Cytat:
MoniaK, bassienka współczuję nocki Oby kolejna była lepsza, o niebo lepsza.gagusiątko, o co kaman z tą sałatą? ![]() matallewar znam szczeniaczka uczniaczka, bo miałam go okazję widzieć w akcji u koleżanki i teraz wiem, jak Ty strasznie Eda kochasz, że szczeniaczka w szafie nie zamknęłaś ja bym nie wyrobiła ![]() amarcia a ja chyba jestem jakaś inna, ja tej reklamy nie lubię Może dlatego, żem zakochana w synku i wcale nie marzę o córeczce? ![]() Ba, nawet ostatnio stwierdziłam, że chyba lepiej, żeby Jul miał brata ![]() A żeby było śmieszniej, to kiedyś oboje z TŻtem marzyliśmy o córce. A już w ciąży, kiedy dowiedzieliśmy się że będzie syn pokochaliśmy Julka tak, że o córeczce nie było już mowy. I kończąc. I chłopcy i dziewczynki są the best
|
|
|
#2949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby całkiem szybciutko wyzdrowiał
|
|
#2950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisz juz norbiego do podstawowki mowie Ci za rok pewnie pójdzie on sie mega szybko rozwija!!!!! gratuluje Cytat:
daisy nawiet nie wiesz jak CI zazdrosze jak to zrobiłąs Gabi sie tak po prostu naprawiła i nie budzi sie trylion razy w nocy? ja miałam wczoraj tragedie i dzisiaj tragedie jak czeka mnie to samo tej nocy to rezerwuje sob emiejsce w TWORKACH:P Cytat:
co za buraki a bobofrut mi sie wydawał taka dobra firmą Cytat:
chyba zaczne wprowadzac metode zostawiania dziecka samemu sobie wczoraj juz tak zrobiłąm połozylismy go na plecach tż obłozył kocami i poduszkami zeby nie drgnął, włacyzłąm suszare ![]() i zasna po 3 minuctach oczywiscie nie na długo ale zasnał Cytat:
TAK, TAK ! TAKIE NOCE TO BEDZIE WSPOMNIENIE! ![]() nie ulżyło mi wcale:-P kurde jak Ci dziecie tak fajnie śpi to idź czym predzej do kościoła i daj na msze zeby tak pozostało... seba liże mi podłoge ![]() ewesko trzymam kciuki za córeczke siostry wpadaj do nas czesciej! seba tez ma sztywne nogi jak go chce np do lezaka posadzic:Pja mialam weekend bardzo fajny seba byl sprzedany w piatek i sobote teżetowi a w niedziele do 14 mojej mamiewypoczełam ale za to po dzisiejszej nocy czuje sie jak wrak mam mega syf w domu i zero siły zeb go ogarnac musze isc na zakupy ZARAZ WAM COS NAPISZE W K!
|
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc jedna z gorszych - na raty przespałam może 2,5 godziny. Teraz trochę trzeba popracować caffelate super, że już po najgorszej chorobie Wiem , że to śmiesznie zabrzmi , bo mało się tu udzielam, ale myslałam o Was w nocy - czy gorączka już spadła Chyba sobie kawę zrobię - jak nie piję Ivo też źle sypia, a do tego ja nieprzytomna zupełnie |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 |
|
Rozeznanie
|
ja znów tylko na chwilę bo czekam na koleżankę
WOJTUSIOWI WYSZEDŁ DRUGI ZĄBEK! W piątek pierwszy, dziś drugi. W takim tempie na gwiazdkę będzie miał komplet + zęby mądrości hihi
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra ![]() gratulaski ![]() DZIEWCZYNY KLUB!
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
wooow, prawie dwa na raz, super
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
ja dopiero po kilku tygodniach takiego nie spania ciutkę się przyzwyczaiłam.Caffe, cieszę się że z Julim już lepiej Asiak, wow drugi ząbek
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
amarcia Milo, ze jestes!caffelate Ciesze sie, ze Julus ma sie lepiej O salacie wiecej w Klubie U nas bylo podobnie, ale na odwrot Z Tz marzylismy o synku. Odkad dowiedzielismy sie, ze bedzie coreczka i Nadia pojawila sie na swiecie stracilismy dla niej glowe Maz, ktory zawsze powtarzal syn, syn, syn ... stwierdzil, ze nie musi miec syna a Nadia moze miec jeszcze ze dwie siostry ![]() asiak Drugi zabek? No bravo! Gratulacje
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-24 o 10:35 |
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
gusia
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
polozylam sie o 22.30 bo mi glowa pekala juz 3 dzien olka w nocy budzila sie z rykiem, a od 5 rano co 30 minut ryczala, krecila sie, paluchy do buzi, nie chciala jesc, posmarowalam dziaselko i dalam grzechotke a raczej gryzaka i dziecko sie upokoilo na 30 minut pozniej juz dalam jej viburcol bo przeciez ilez mozna plakac zasnela na moim brzuszku godzine, i pozniej juz dziecko aniol ![]() leb jak pekal tak peka dalej ![]() caffe super, ze z malutkim lepiej |
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
Mam pytanie do mamuś które karmią piersią i wprowadzają pokarmy stałe już. Otóż po 4msc zaczełam podawać Michotkowi marchewke i ziemniaczek, podaje w małych ilościach bo mam wrażenie ze jeszcze nie za bardzo toleruje takie pokarmy, często ulewa. Za dwa dni ma 5msc i moje pytanie jest takie - czy rozszerzać dietę już o mięsko? I czy rozpocząć przyswajanie z glutenem i w jaki sposób? Bo nie mam pojecia! ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Aguś zdjecia Ci przesłałam na maila!
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
anula
dla Zosi i dzielnej mamy ![]() gusia jestem pod wrażeniem nocek Nadusi ![]() MoniaK nie jestem pod wrażeniem Waszych nocek , Tymuś dużo ciepła potrzebuje ...KUBUSIU dużo radości !!!!!!!!!!!!! matall za egzam tżtowyKlaterina Zosia je już słodkie, bez przesady tzn nie je batonó, czekolady, lizaków, ale ciasteczka, dżem, budyń, kisiel je, bo przecież dzikiego dziecka nie będę wychowywać ![]() amarcia też ryczę na Calzedoni NADAL !!!!!!!!!!!!!cafelate super że jest lepiej !!!! Grazin asiak szybko Wojtuś ząbki produkuje ![]() Dzień dobry !!! spałam dziś z Gabrysią do 10 Zosię wysłałam do taty ![]() mam włosa w herbacie Gabrynia cały czas "pierdzi" buzią !!! |
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
wiem Aliczko, serdecznie Ci dziękuję
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Ja ostatnio z krzaków podczytuje. Jakoś nie mam co pisać. Oprócz tego, ze martwie się, ze moje dziecko za długo śpi. No i od wczoraj dieta, udało mi się nie zjeść nic słodkiego Solenizantom najlepszego |
|
|
|
#2963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niekoniecznie, u nas pierwszy wyszedł 25 września, drugi 3 dni później i od tego czasu nic
|
|
|
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Wysypka była duża i rozległa i powiem szczerze były małe trudności ale mam nadzieje że jakoś dr PS zaradził
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- ![]() Ja czekam na maila od dieetyczki, wieczorem jedziemy na zakupy i od jutra zaczynam!! Dieta + 3x w tyg ćwiczenia po 1h - ja chyba padne ![]() Najlepsze życzenia dla solenizantów i brawa za nowe ząbki!!! DODAŁAM 3 zdj do albumu
|
|
#2965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anula wesszlam specjalnie sprawdzic jak wam noc minela ![]() graza ja juz oplacilam norbiemu 1wszy semestr studiow bo my go od razu na studia dajemy
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a długo nad tym siedziałas ?
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
my dopiero wstalismy tzn znów do 10,30 udało się pospać ale pobudki w nocy o 23.30, 1, 3.20, 4 , 6, 8 no i 10.30 tak więc troszkę ich było Pojęcia nie mam o co Malutkiej chodzi, zawsze spała ładniusio a teraz... Kaszki wczoraj też nie dałam, dziś nie dam słoiczka bo wieczorem przy cycku znów prężenie i bobtic w ruchu i to samo o 6. Tak więc wracamy w dniu dzisiejszym do punktu wyjścia -tylko cyc Wyspana jestem, ale martwię się już na zapas, że nie przejdzie jej gdy do pracy wrócę i wtedy kolorowo już nie będzie bo do 10.30 spac sobie nie będę mogła. No a teraz z kawusią w dłoni biegnę Was doczytać
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
też bym chciała się o takie rzeczy pomartwić troszkę
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Z pól h w piątek i około godzinki wczoraj
|
|
#2970 | |
|
Rozeznanie
|
Klaterina, MoniaK, gusiagatko, agus87, andziot
kamikadzeboskiwiatr ja Ci wierzę, bo ja też mało się udzielałam a o kilku Mamach i ich dzieciaczkach myślałam często asiak1981 gratuluję drugiego ząbka. U nas stan zero nadal ![]() gusiagatko dziękuję, że mnie uświadomiłaś o roli SAŁATY w diecie Cytat:
Julian tylko jadł i spał, jadł i spał. A teraz w ciągu dnia jak śpi max. 1h to jest mega sukces i się sama z siebie śmieję jak to się zamartwiałam, że za dużo śpi Co ja bym teraz za to dała ![]() Aliczka88 ja zaczęłam podawać stałe pokarmy po ukończeniu 5 miesiąca. Na razie była to marchewka, jabłko, gruszka, marchewka z ziemniaczkiem i marchewka z jabłkiem. Aktualnie Julian zjada 1/2 małego słoiczka raz dziennie. Z glutenem mam ten sam problem co Ty. Nie wiem jak się do tego zabrać, właśnie dziś o tym pisałam w Klubie i czekam aż mnie ktoś radą poratuje.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

i zatankowałam go cycem na śpiocha 

żeby całkiem szybciutko wyzdrowiał

wpadaj do nas czesciej!
Wiem , że to śmiesznie zabrzmi , bo mało się tu udzielam, ale myslałam o Was w nocy - czy gorączka już spadła