|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Roksape właśnie widziałam te pamperchy z wycięciem na pępek. Na pewno je kupię jak będą w promocji.
Słyszałam dużo dobrego o pampersach z Biedronki i Rosmanna. Wiecie coś na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
o tych z Biedronki tez słyszałam dobre opinie od kilku mam.
#2943 |
Zakorzenienie
|
Byłam z Antkiem u laryngologa i ma ostre zapalenie zatok i dostał antybiotyk i kolejny tydzień siedzienia w domu
![]() Co do pieluch kupowałam belli hapy albo z biedronki bo te wytrzymywały przez całą noc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
nowaken naprwdę Pampersy nie dawały rady? ja miałam właśnie plan na noc i dłuższe wyjścia zakładać Pampersy, a normalnie właśnie jakieś z Biedronki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Wtajemniczenie
|
też słyszałam że te z Biedrony są extra od 2 mam no i ponoć cenowo też wychodzą lepiej
![]()
#2948 |
Zakorzenienie
|
A ja na obiad kupiłam kurczaka z rożna bo mi się nie chciało nic robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
Ojaaa drugi raz poczułam bobasa
![]() Tym razem tak wyraźnie jakby bulgotało mi na dole... Chcę jeszcze raz! |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
ja na początek planuję pampersy te oryginalne, a potem na Biedronkę chcę się przerzucić bo słyszałam, że są naprawdę niezłe
aaaa no i mam przepis na placki z dyni teściowej ![]() są pyszne polecam 0,5 - 0,7 kg dyni 4 jajka szklanka mąki 2 łyżki oleju szczypta soli cukier puder oddzielić żółtka od białek, żółtka utrzeć z 2 łyżkami oleju, dynię zetrzeć i dodać do żółtek z olejem, następnie dodać szklankę mąki, ubić pianę z białek i dodać ją do reszty, wymieszać, odrobinę posolić usmażyć, posypać cukrem pudrem - właśnie wciągnęłam z 8 placków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Anagat jesteś pewna że nie ma przepisów które chroniłyby cięzarną przed zmiana warunków pracy?? W PL po 3 miesiącu nie można ciężarnej zwolnic ani zmienić jej stanowiska ani rodzaju wykonywanej pracy -chyba że wynika to z przepisów BHP dla kobiet w ciąży. A już w grę nie wchodzi absolutnie utrata wakatu. Aż trudno mi uwierzyć żeby w Ire nie było takich przepisów-żebyś musiała robić takie przemeblowanie w swoim życiu kiedy jest Ci to najmniej potrzebne. Może urlop zdrowotny do końca ciąży? Albo porada prawnicza? Bo postępują z Toba na prawdę nie fair. Nie daj się! Trzymaj się ciepło ![]() Joanaros- twój suwaczek wskazuje że jesteś w 22 tygodniu. A 6 nie zaczyna się od 23 tygodnia? (wg. najbardziej wczesnej wersji?) Mi lekarz powiedział że 6 zacznę w 23 tygodniu ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2011-10-27 o 15:31 Powód: dopisanie |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
umyłam frytownice
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
A ja jutro sobie zrobię śledzie w śmietanie i pyry w mundurkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze trochę i też będziesz czuła ruchy bardzo regularnie ![]()
![]() |
#2955 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Jesli chodzi o pieluszki, to my uzywalismy Dady z Biedronki na przemian z oryginalnymi Pampersami. I tak: pampersy na noc i na spacer lub jakies inne wyjscia (wg mnie to najlepsze pieluchy jakie moga byc, najbardziej chlonne, nigdy sie Filip w nich nie przesikal, nie czuc mokrosci przy dotknieciu), a w domku chodzil w tych Dada z Biedronki ![]() Jednak pieluszki Dada z biedronki mimo iz sa dosc chlonne, bardziej czuc mokrosc tej pieluszki jak sie reka dotknie, bo w pampersu nic nie czuc mimo iz duzo siuskow jest w pieluszce. Aha dodam jeszcze, ze te pieluszki Dada sa teraz w lepszej wersji niz ja zaczelam ich uzywac, polepszyli je i sa naprawde ok!. Cytat:
No nic, mam nadzieje ze to chwilowe, zobacze jak bedzie dzis. Ta lampeczka, o ktorej pisalas, swietny pomysl, bo rzeczywiscie jak jest zupelnie ciemno jak w lesie to tak niefajnie. Zycze zdrowka dla Sandruni. Cytat:
![]() No nic ugotuje dla siebie moze pojutrze, bo mam nieziemska ochote ![]() Dzis za to ugotowalam ogorkowa ![]() Cytat:
![]() Odnosnie maszyny do szycia, moja mama szyje duzo i mam zamiar nauczyc sie od niej ale juz jak sie ustabilizuje z remontem kuchni. Ona sobie kreacje nawet szyje, ja tylko bym chciala sie nauczyc najprostszych rzeczy, wiec zobaczymy jak mi te plany sie uda zrealizowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super wiadomosci! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My kupowalismy na poczatku te chusteczki Nivea. I maly nie mial uczulenia, ale ja uzywalam chusteczek tylko w szpitalu, pozniej jak z malym gdzies szlam dolekarza czy w gosci. W domu mylam woda, jak byl malusi to na przewijaku wacikami, potem w zlewie jak juz sie nie balam chwycic a potem jak wiekszy do tej pory w wannie. Ale ja mialam wprawe, bo z zawodu jestem opiekunka dziecieca i pielegniarka, wiec moglam sobie pozwalac brac pod kran. Jednak te chusteczki Nivea najmniej chemii maja wg mojego meza chemika, bo on patrzy na wszystko jaki ma sklad. ![]() Oj biedactwo, oby szybciutko wyzdrowial.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-27 o 15:44 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Jak przyszła położna do domu jak Antek się urodził to i tak płukała wszystkie chusteczki przed użyciem w przegotowanej wodzie bo niby one są za mocno perfumowane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli będę na tyle wytrwała też nie chciałabym niepotrzebnie maluszka na chemie narażać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Ja dla siebie kupuję chusteczki do intymnej sensitive bezzapachowe (i faktycznie sa bezzapachowe), więc zanim pojawi się dziecko, też takich dla malej bedę szukała.
Nie jestem zwolenniczką mydła w kostce, ale kupuję żele dermatologiczne (również bezzapachowe), które mogą stosować również niemowlęta. Mam jeden problem z głowy ![]() ![]()
#2960 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moj Filip od malego spi bez lampki. Tylko jak sie tak boi bardzo to mu czasem zaswiece, bardzo rzadko....Tylko zaswiecajac lampke znow zaczyna sie problem z cieniami no i kolko sie zamyka. Moze rzeczywiscie wartoby bylo wybrac sie do psychologa? ![]() Cytat:
A co do pieska, to dlatego zawsze mowie, ze duze pieski obce z dala od dzieci. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() No i musze stwierdzic ze takie cos jest tez bardzo oszczedne poza aspektami zdrowotnymi. Filip nigdy nie mial zadnego odparzenia. Wietrzylam mu posladki, po umyciu kiedy tylko mialam wiecej czasu i z poczatku zabezpieczalam skorke pachwin Sudocremem, potem juz po miesiacu nie uzywalam zadnego kremu do pupy no chyba ze pupcia mu sie troche obszczypala, jak zabkowal i mial luzniejsze kupki. Cytat:
Ja na poczatku uzywalam mydelka Nivea, bo nie wiedzialam jeszcze o tym mydelku ze srebrem ale pozniej i do tej pory myje malego tym mydelkiem ze srebrem. Mozna je kupic tylko w aptece, nie wiem dokladnie od jakiego wieku mozna stosowac, ale moj maz, ktory sie tym interesuje mowi ze od mozna od urodzenia wiec dzidzie bede juz myla tym mydelkiem. Zadnej niepotrzebnej chemii w nim nie ma. ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-27 o 16:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, moja pralka ma funkcję prania z SilverNano
![]() ![]()
#2962 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i wcale nie bylam pewna, ze to to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patrzac na spokojnie to starczy spoko najwyzej podlogi nie wymienie. noe ale napady paniki da ![]() ![]() A moj TZ wcale :/ jak probuje z nim rozmawaic to zawsze mowi: jakos to bedzie ale mnei to wkurza ![]() Cytat:
![]() anagat ![]() moze faktycznie sobie to L4 zalatw? wtedy dopiero po macierzynskim beda mogli Cie przesunac do innego szpitala? Moze to w sumei nawet lepiej bo nie masz za ciekawie w pracy.. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odnosnie tego mydelka, poczytalam dokladnie, jednak tego z nanosrebrem nie mozna od urodzenia, tylko od 3 roku zycia, jednak wydaje mi sie ze jest zdrowsze niz te z parafinami i innymi substancjami ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem,że sudocrem do pielęgnacji codziennej jest odradzany, bo jest "za ostry", poleca się go jak już jest jakieś fest odparzenie.Wiele mam , w tym ja ,poleca bephanten maść, malusio potrzeba i przy każdej zmianie pieluszki można smarować ![]() Do kąpieli używałam płynu do kąpieli Ziajka, kilka kropel się do wody daje i taką wodą myje się całego dzidziusia łącznie z głową. On lekko natłuszcza , więc nie zawsze trzeba oliwkę używać. A oliwkę też miałam z tej serii. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- moja Mama miałam dzisiaj śledzie z gziką pyrami na obiad, ja śledzie nie znoszę, ale pyrę z gzikiem to chętnie wsunę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Znalazlam http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6996 Nie mam nikogo z Wielkopolski... ale takie coś u nas jemy do chleba ![]() Zjadłabym sobie twaróg ze smietaną ![]() ![]()
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
poprawnie to chyba jest gzika sama nie wiem, ale to ser biały "utarty " z mlekiem albo śmietaną ,żeby powstała taka papka i oczywiście przyprawiony solą , pieprzem plus cebula lub szczypiorek, i to się je z pyrami gotowanymi w mundurkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.