|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
Witam
Ja już po pracy i idę zaraz się szykować bo mam wizytę u gina. Co do tamponów to używałam cały czas przed # nawet w nocy, ale teraz przerzuciłam się na podpaski trochę nie wygodnie, ale zdrowiej |
|
|
|
#2942 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
Byłam dziś na badaniach w szpitalu, spędziłam tam kilka godzin ![]() Nie pocytowało mi wszystkiego i nie pamiętam komu co jeszcze miałam napisać Cytat:
)No widzisz, a urodził się malutki, dopóki mały nie wyskoczy nie wiadomo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie tabletki bierzesz? I na jaki czas masz je przepisane, bo nie pamiętam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Messuah skąd ja Cię kojarzę? ![]() :conf used:
|
|||||||||
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już wizycie i w sumie tak jak się spodziewałam, lekarz radził, żeby żadnych badań nie robić, bo się będę nakręcać. Ale powiedział, że w następnej ciąży od początku acard i heparyna, bo przyczyna mogła tkwić w krzepliwości krwi.
|
#2944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, coś znów widzę moje jutrzejsze wyjście ze szpitala pod znakiem zapytania:/ teraz mierzyłam temperaturę i znów mam stan podgorączkowy, bo 37,3
![]() ![]() Jak kolejny dzień każą mi zostać to tu chyba jajko zniosę... ![]() Cieszę się tylko, bo mam swoją salę jedynkę, trafiło by mnie gdybym leżała na 6 czy 8 osobowej sali. Przez ten szpital i to co się stało w ogóle nie czuję magii świąt
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy pewnie już będziecie mogli zacząć staranka
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja juz po pracy i po obiedzie
u leka rza ok. macica prawidlowo sie rozrasta, piersi ok, mam nakaz mierzenia 4 razy dziennie cisnienia po 15 min odpoczynku. Ale bed emeirzyla tylko 2 razy dziennie bo w pracy niemam jak. Mam ograniczyc slodkie. Wyniki mam ok, tylko anemia sie pojawila. powiedział ze z tym moi m krzyzem to najlepiej jak bym jak najwiecej lezała. Mowil bym pomyslala o l4. Spotkalam dzis moja ginka(byłam u tego co mi robuil usg ostatnio, ale kiedys bylam jego pacjentka tez fajny lekarz duzo ludzi bylo u niego dzis) i ona pwioiedziala ze tez mam jak najwiecej lezec. Ze jak mam bole krzyza z bolami brzucha to jakos to tak nazwała mowila bym odpoczywała. lekarz dzis mi pwoiedzial zebym pomyslala o sobie i dziecku a nie o pracy. Wezme to pod uwage. no i przezucam sie z slodkiego na owoce.
|
#2949 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() Super, że wizyta udana, wszystko się zagoiło.
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Maga super że wizyta ok i wszystko juz w porządku...a czas do starań zleci....
Inutil miałam na 3 miesiące EUTHYROX 25 i kazała mi zrobić w grudniu TSH i anty TPO i przyjść a tabletki mi się kończa więc muszę iść bo do gina mam dopiero 2stycznia i on by mi wypisał ale nie opłaca mi się jechać do Niego bo i tak teraz nie mam po co....
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczynki, ja się żegnam, bo źle się czuje.
Trzymajcie się wszystkie AM
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
- sama mierzysz sobie temperaturę? Taki stan po tym co przeszłaś to chyba nic groźnego ale lekarze zdecydują jutro. Ja życzę szybkiego powrotu do domu. No właśnie mierzę swoim termometrem rtęciowym, bo w szpitalu jest plaga na źle działające termometry elektroniczne. Przykładowo mam 37,3 a na elektronicznym 36,5. Mam nadzieję, że mnie wypuszczą, bo lekarze cały czas sądzą, że jeśli jest stan podgorączkowy to coś się może dziać w organizmie.
|
#2953 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kazda decycyzja podjeta przez Ciebie na pewno bedzie dobra decyzja ( jesli chodzi o prace )..... Cytat:
Mnie przestal brzuszek bolec, leze..... Milego wieczorku |
|||
|
|
|
#2954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() katka to co za idiotki krew ci pobierały?? mi też raz nie chciała lecieć to kazały wypić pół litra wody i poczekać pół godziny, po prostu żyły zapadły ci się, bo po tych pół godzinie normalnie krew mi leciała co do świąt-nie mam zielonego pojęcia jak ja to wszystko zniosę, bo mieliśmy wszystkim powiedzieć w święta że jestem w ciąży ![]() ![]() dobija mnie to to będą najgorsze święta i urodziny w moim życiu...i tak z tego co czytam to i tak jestem w lepszej sytuacji niż wy - bo nie wyobrażam sobie tego bólu jakim musi być poronienie w połowie ciąży właściwie, masakra jakaś jak ginowi w szpitalu poweidziałam że będę chciała do niego chodzić, to powiedział mi że może mi zrobić taki monitoring jak już zaczniemy starania i wtedy dokładnie powie mi kiedy będę miała owulację, tylko ciekawe czy to prywatnie czy z nfz bo generalnie przyjmuje on w tym szpitalu w którym leżałam, nie sądzę żeby to było potrzebne bo jak się staraliśmy to dokładnie wyczułam kiedy miałam owu- okropnie sutki bolały mnie i trochę jajniki i śluz ciągnął się, ale lepiej dmuchać na zimne ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- ja wyłudzę od nfz wszystkie badania jakie tylko się da w listopadzie miałam morfologię mocz i toxoplazmozę a teraz MUSZĘ wyłudzić TSH i progestron, badań nigdy za wiele, a może zaoszczędzić to masę bólu, jakby lekarze wiedzieli jak boli strata to sami namawialiby na badania
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
......Trzymam za wszystkie nas kcuki zeby nam sie udalo , no i za wszyskie staranki marcowe musi nam sie udac - ale nie mozna z drugiej strony sie spinac, na luzie... wiem wiem latwo powiedziec...
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow 2 tygodnie l4, mi lekarz w szpitalu powiedział, że jak potrzebuję to mam iść do swojej gin ![]() Cytat:
dziś dzień uli i kulek bounty
|
|
|
#2957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem ci tak, ja przez 1 dobę leżałam sama i dobrze bo płakać nie przestawałam, ale później jak mi dali dziewczyny to hamowałam się, płakałam tylko pod prysznicem i w sumie chyba na dobrze mi to wyszło, były dziewczyny w zaawansowanej ciąży, też z jakimiś problemami i czasami któraś jakiś tekst walnęła to jakoś weselej robiło się, któraś tu pisała że najlepeij jak najwcześniej wyjść do ludzi i to prawda, bo ja na początku nie chciałam żadnych odwiedzin, tylko TŻ, a teściowa i babcia same przychodziły, zagadywały mnie i chociaż na chwilę zapominałam o wszystkim
Nie, nie-to nie jest tak, że jestem zupełnie sama Salę mam jednoosobową, ale mam cudowną Rodzinę, Przyjaciół-codziennie jest przynajmniej kilka osób u mnie, po prostu nie pozwalaja mi być samej. Nie powiem-wiele to dla mnie znaczy, bo gdybym nie dość że noc to jeszcze dzień miała o tym wszystkim myśleć to chyba bym zwariowała. Właśnie na obchodzie dowiedziałam się, że CRP mam już w normie 2,2 (miałam 130) i leukocyty też (miałam 3600). Tylko morfologie mam złą, ale to ze względu na zbyt dużą utratę krwi.
|
#2959 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam od gina robiłam usg wyszło, że mam polip w macicy 5,1mm, ale powiedział mi że może sam się złuszczyć przy kolejnych miesiączkach, a jeżeli będziemy się starać o dziecko to on nie będzie zagrażać jedynie może trochę utrudnić zagnieżdżenie się pęcherzyka. Endometrium mam 8mm i pęcherzyk 17mm teraz jest 10dc to chyba dobrze.
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór. dotarłam po ciężkim dniu pracy. jeśli przeżyję ten tydzień to przeżyję wszystko. jeśli uda mi się zrobić wszystkie sprawozdania do czwartku to piątek biorę wolny, żeby odespać przed zjazdem i dorobić prace domowe
byłam dzisiaj u siostry, serce mi pękało z zazdrości jak patrzyłam na jej maleńką córeczkę...
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Ewel! ja sie bardzo nie znam na tych parametrach ale jakby było cos nie tak to pewnie by powiedział.
|
|
|
|
#2962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#2963 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ja kupuję spodnie nieprzepuszczające wilgoci, bo mój Tż jeździ do pracy rowerem.
![]() I co Ci powiedzieli? Cytat:
Heparynę i Acard bierze Alfahelisa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz rzeczywiście musisz na siebie uważać i odpoczywać jak najwięcej... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ewel a co o starankach lekarz mówił?
Edytowane przez Maga83 Czas edycji: 2011-12-13 o 21:26 |
|||||
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, wiecie co, ile mi sprawila radosci ta nasza akcja mikolajkowa, wlasnie przed chwila pakowalam prezent dla Jednej z Was, i tak mi sie cieplo na sercu zrobilo
mam nadzieje, ze bedzie AM zadowolona , jutro wysylam ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- jesli masz mozliwosci finansowe, ja bym zrobila badania na przeciwciala, tak mysle..
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Pieniążki to raczej nie problem. Ale tak właśnie czytałam o tych przeciwciałach antyfosfolipidowych i je się leczy właśnie heparyną, więc to będę miała podawane. Sama nie wiem co robić
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2968 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
akcja mikolajkowa-rozpoczela sie w listopadzie kazda dziewczyna ktora chciala wziasc udzial miala swoj przyszeregowany numer, potem odbywalo sie losowanie nr, oczywscie zadna nie wiedziala ktora ma jaki nr, a teraz kazda z dziewczyn robi sama badz kupuje prezent dla dziewczyny wylosowanej, byla okreslona kwota, i wysylamy je do siebie tak aby byly tuz przed swietami lub na swieta
potem jest plan taki, ze kazda zrobi fotke, umiesci ja tutaj, i pokaze innym AM
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

)

Moja kuzynka ma termin na 23 . 12 tez strasznie spuchla i chyba zaraz urodzi............
A tu od rana jeszcze w radiu świąteczne piosenki i już w ogóle jestem załatwiona

ale teraz rzeczywiście musisz na siebie uważać i odpoczywać jak najwięcej...