![]() |
#2941 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
Cytat:
Edytowane przez Mimi08 Czas edycji: 2015-12-24 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2942 |
Przyczajenie
|
Ja co do Hoponopono nie jestem do końca przekonana, jakoś na mnie nie działa :/[/QUOTE]
Kazdy szuka swojej drogi i tego w czym dobrze sie czuje. Ja probowalam Hopono przez bardzo krotki czas bo akurat czulam to. Potem bylo jeszcze wiele innych technik i wlasnie dwupunkt najbardziej mnie zatrzymal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2944 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dwupunkt mozna stosowac na wszystko, nawet na zepsuty samochod ![]() Wazna uwaga: poddajemy dzialaniu dwupunktu dana sprawe, wypowiadamy wlasna intencje ale nie skupiamy sie na intencji lecz na istniejacym problemie. Czyli nie spiecie,ze musi byc taki efekt jaki ja chce, bo na tym polega madrosc Matrycy,ze kieruje sie tam gdzie potrzeba co nie oznacza,ze zgadza sie to z nasza wizja uzdrowienia danej sytuacji. Zazwyczaj jednak osiagamy pozadany efekt choc jesli chodzi o relacje moze okazac sie,ze rozstanie jest uzdrowieniem. Trudno tu pisac o tych rzeczach w dwoch slowach, najlepiej poczytac ksiazki Bartlett'a lub Kinslov'a i zaglebic sie w temat, nie da sie wytlumaczyc calego schematu w 5 minut-chyba,ze juz mialas stycznosc z dwupunktem i masz wiedze w tej kwestii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Dolce vita
|
Piszecie, że jeśli przebywa się w jakimś toksycznym miejscu długo, to nawet pozytywne myślenie może na dłuższą metę nic nie dać... co robić w takiej sytuacji? ja akurat mam ten problem, że mieszkam w toksycznym otoczeniu (patologiczny blok i okolica). Problem polega na tym, że kupiłam to mieszkanie (nie pytajcie...w dodatku na kredyt). To nie takie proste, zeby się stamtąd wyrwać, mimo, że bardzo bym chciała. Wiem, ze nie będe tam mieszkać całe życie...ale mimo wszystko na razie muszę.
Problem polega na tym, że w tym mieszkaniu nie mam poczucia bezpieczeństwa i często czuję niepokój. Zasypiając staram się mówić, ze jestem super, że moje życie ma sens i że jak będe cierpliwa to się wszystko dobrze wydarzy (tak w wielkim skrócie). No ale jednak to wielka walka ze sobą i z tym, jakiego niemadrego wyboru dokonałam pakując w to mieszkanie wszystkie pieniądze. Karma??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2946 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Poczuj w srodku czy Twoje niezadowolenie z tej sytuacji jest typowo egoistyczne, ludzkie czy przypadkiem tam gdzies nie czujesz,ze Twoja dusza tutaj moze wzrastac. Ja przez ten caly czas mialam swiadomosc,ze z jednej strony to dobrze,ze tu jestem mimo okropnego cierpienia i braku radosci. Dla stworzenia swojego azylu mozesz palic kadziedlko :Satya Sai Baba Nag Champa. Tylko oryginalne sa w sprzedazy i nielatwo je znalezc w sklepach ale w internecie sa. Opakowanie niebieskie z bialymi napisami i naklejka z czerwonymi. Oczyszcza atmosfere, daje poczucie blogosci, relaksu, harmonizuje. Proponuje tez "Potege terazniejszosci" Eckhart'a Tolle'a, w ktorej tlumaczy wiele zaleznosci w zyciu-dla mnie to Przewodnik, otworzyl mi Swiadomosc. Z tego co mowisz to podstawowa sprawa do zalatwienia u Ciebie jest lęk. I na tym sie propronuje skoncentrowac. Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2947 |
Konto usunięte
|
Pisanie pozytywow jest trudniejsze niz myslalam. Czasami ukladalam je sobie w myslach, ale jak postanowilam pisac, to jest o wieeele trudniej.
Latwo jest sobie wymyslic pozytywy jak mialo sie super dzien, albo nawet jak byl beznadziejny, ale mimo tego znalazlo sie pare dobrych stron, typu "facet w autobusie byl dla mnie wredny, a ja nie zareagowalam negatywnie". Ale jak ma sie zwyczajny, nudny dzien, to ciezko jest pozytywy znalezc ![]() Tak, wiem, ze o to w tym zapisywaniu chodzi - zeby bylo trudno - po prostu pisze swoje przemyslenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2948 |
Wtajemniczenie
|
Bo jak masz taki zwykły dzień i wiesz, że będziesz "musiała" wpisać wieczorem jakieś pozytywy - zaczynasz ich szukać. Na początku trochę na siłę, ale później przychodzi to naturalnie. U mnie chociażby - ktoś zrobił mi kawę(serio, pracuję w kawiarni, ale kawa smakuje dużo lepiej jak ktoś mi ją zrobi). Ale nie rzuciłam laptopem w czasie ostatniego treningu - ba, dokończyłam go. Niby śmieszne, ale daje satysfakcję
![]() |
#2949 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie, że działa jedno z moich celów: przestać się otaczać fałszywymi ludźmi
![]()
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
Jestem w rozsypce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 | |
Dolce vita
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2952 |
Raczkowanie
|
nie oddalam się broń boże, możliwe iż to źle ujęłam. brakuje mi go,ale czasami mam głupie myśli,że nie jestem wystarczająco dobra dla niego,że mnie zostawi <poprzedni toksyczny związek miałam i raczej go w sumie związek nazwać nie można> a on jest dla mnie taki kochany,opiekuńczy,jest dla mnie mentorem. i stąd to pytanie czy czasami głupie myśli są poniekąd"normalne" czy po prostu ja jestem taka głupia..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2953 |
Wtajemniczenie
|
Nie jesteś głupia, ale Twoje myśli są nieciekawe. Jeśli coś ma się zmienić, powinnaś zająć się budowaniem swojego poczucia wartości i szacunku do siebie. Takie myśli pojawiają się wraz z kompleksami, gdy nie umiemy docenić siebie. Zastanów się jakie są podstawy takiego Twojego myślenia. Spróbuj również ćwiczenia z lustrem, które tu opisywałyśmy
![]() |
#2954 |
Zadomowienie
|
można dołączyć?
![]() Mam problem tego typu ze bardzo zazdroszczę innym ludziom ich życia... Moje życie uważam za nudne, bez sukcesów, bez fajnych chwil i bez przyszłości. Najgorsze w tym wszystkim jest to ze jak ktoś ma w danej chwili gorzej niż ja to ja potrafie znaleść pozytywnego w jego życiu a u mnie to cieżko mi coś znaleść ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie kochasz siebie, dlatego się tak samobiczujesz. wg mnie wystarczą tu odpowiednio dobrane afirmacje, praca z lusterkiem i nauka kochania samej siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2957 |
❤ bee happy ❤
|
Poczytaj wątek od początku, kilka stron temu było o tym
![]()
![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
Dzieki
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Myślicie ze jest sens rozpoczęcia studiów w wieku 24 lat? Zastanawiam czy za rok nie zacząć (to będzie trzeci raz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny można się przyłączyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co stoi na przeszkodzie? Jeśli to coś, co sprawia Ci przyjemność i chcesz to robić - oczywiście, że jest sens. Największą porażką byłoby zabić pomysł w zarodku jako głupi/niepotrzebny/"oesu, gupia jestem, nie dam rady" heheszka - witamy! ![]()
![]() |
![]() |
#2961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2962 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
[1=91584e3a0ddee98d7bf3501 3566e27d0b839b1c7;5262075 8]Ale jaką porażką? Porażką będzie jak będziesz mieszkać z TZ w tym wieku 27 lat, ale będziesz nieszczęśliwa bo nie zrealizowałaś swoich marzeń/planów. Nie odliczaj tak czasu, bo to jest zgubne.[/QUOTE]
no wiem... na szczęście mam jeszcze rok na podjęcie decyzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2964 |
Wtajemniczenie
|
Próbuj, ja w tym roku mogłam być już magistrem, ale zmieniałam kierunek i dopiero za rok będę
![]() ![]()
![]() |
#2965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
ja bym spróbowala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Zadomowienie
|
dodam jeszcze ze to jest kierunek fizjoterapia - dość przyszłościowy jednak dużo fizjoterapeutów jest na rynku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2968 | |
Raczkowanie
|
To może coś napiszę o sobie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.