Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 15:05   #2941
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Dziewczyny jestem wśród 28 szczesliwców którzy otrzymaja 100zł bon na zakupy oczywiście z kampanii Street com

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:43   #2942
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
którą wziełaś, tzn jaki kolor? Amelce też kupiłaś?
wzięłam czarną, a Amelce nie kupiłam, bo tz'ta brat z Irlandii jej przywiózł cudne rzeczy i miałaby za dużo. Zresztą już ma

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem wśród 28 szczesliwców którzy otrzymaja 100zł bon na zakupy oczywiście z kampanii Street com
gratulejszyn
Stary 2012-06-05, 16:10   #2943
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest. jak wszędzie jedne szpitale lepsze, inne gorsze. moja siostra w ciąży teraz jest i porównujemy trochę jak jest tu a jak tam. tu tez jak ma usg z nfz to nieźle musi się naczekać, więc jak by chciała wszystko za darmo robić, to też niewiele by zrobili.
Ja w Irlandii chodziłam normalnie do polskiego gina, bardzo duzo ich tam było, normalnie polskie wielkie przychodnie ze specjalistami. tam jest zupełnie inny system i dlatego nawet irlandki chodziły do polskich lekarzy, bo one jak im się coś z Bożenką dzieje najpierw musza iść do ogólnego, tem próbuje coś zaradzić (bez badania) a jak nie może to się dostaje skierowanie do szpitala na wizytę u gina. Nawet ciążę stwierdza lekarz pierwszego kontaktu robiąc paskowy test ciążowy dopiero w 12tc robią usg i uznają, że jest ciąża. wczesniej nie ratują taki system i ludzie się tak nauczyli. Mi w połączeniu z prywatnym polskim ginem pasowało
ja dość długo rodziłam, w Polsce pewnie już by mi cesarkę robili, ale cieszę się że urodziłam sama

u was nie ma polskich przychodni z ginekologami?

a co do zabawek to nie pomogę, moja nie ma nic ulubionego, ostatnio w jakąś starą zabawkę kulki wrzuca i wyciąga (to u mojej mamy), a w domu to świra dostaje, bo sama się bawić nie umie
to fajnie ze moglas isc do ginekologa, u nas nie ma , musialabym jecac do londynu i wizyta 150 funtow z usg (troche drogo),
tak mialam usg z nhs w 12 i 28 mym tyg ciazy i wiecej nie ma tutaj , w miedzyczasie polecialam do polski i poszlam tez raz do ginekologa, jawolalabym czasem dac np 50 funtow i pojsc do ginaale 150 to nie

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

mnie ten bol w spojeniu lonowym przeszedl, polezalam dwa dni i narazie oki,
od wczoraj oduczam Ale smoka, bo zawsze go doila do spania tylko, dzis buczy ale na szczescie mam zatyczki do uszu i sie nie poddaje ,
powoli odstawiam pieluchy , wczoraj byla kupa w majty , sie na sprzatalam .....juz wiem dlaczego tak dlugo z tym zwlekalam

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

puzle jej napewno musze kupic bo stad nie bede wiozla, dzieki za przzypomnienie

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:19   #2944
nataszka25
Zakorzenienie

Hej KOBITKI!
piszę żeby wątek podtrzymać choc widze ze tu wam nie zle idzie bardzo fajnie,
Asiulek tak dzieci czesto maja ale moja jest raczej z tej drugiej grupy, raczej z boku i wszystko z zapytaniem czy moze, na zjezdzalni za rękę itd, ale kazde dziecko jest inne,
u mnie lekarz ciąg dalszy, ciesze sie ze Amelia zdrowa, swoimi problemami zameczac was nie bede
zdrowka dla dzieciaczków,
czytam was caly czas, ale czasem checi brak na odpowiedz ale sie staram i bede starac bardziej, nie dam nam zniknąc
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 20:20   #2945
ASIULEK_23
Zakorzenienie

pop- pięknie to ujęłaś chyba aż sie tego wkuję na pamięć i zacytuję mojej koleżance

U nas postępy w zasypianiu bez smoka coraz większe. dzis nie poprosiła smoka ani butelki (to taki substytut dla niej- oczywiście zawsze odmawiałam) a czasem jej się zdarza. Przytuliła się do misia a ja czytałam bajkę o mikołaju (od świąt Bożego narodzenia nadal numer 1 ). le jak skończyłam (jakieś 10 minut się czyta) podniosła łepek, że jeszcze jedną chce. Więc złapałam pierwszą z brzegu "pinokio" i w połowie mniej więcej już spała
zastanawiam sie tylko kiedy ona o tym smoku totalnie zapomni, bo na razie kilka razy dziennie powtarza, że oddała smoka sroczce i że śpi bez smoka. Przed każdym pójściem spać to podkreśla

nataszka- pisz wszystko jak tylko masz ochotę. Na pewno nas nie zamęczysz

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Czasami jestem w szoku na jakie szczegóły zwracają nasze dzieci. Dzis przed wyjściem na spacer mowiłam, że musimy iśc na zakupy po mleko bo sie skonczyło i wymieniłam jeszcze kilka innych produktow. To było rano. Teraz w kąpieli mówię jej, że mama jest zmęczona i zaraz idziemy spać. na co ona :
W- kto idzie spać?
Ja- mamusia i Werusia
W- tak, mamusia zrobi mleczko, kupiłaś PRZECIEŻ dziś bo nie było i kalarepkę kupiłaś i paróweczki i szyneczkę też...
dla mnie to szok- cała liste zakupów prawie mi podała

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 20:58   #2946
libra777
Zakorzenienie

Witam
U mojego też jest etap "to moje" nawet jak coś weźmie mojego i nie chce oddać to drze się że to jego ,ale jak ja coś wezmę starszego to od razu krzyczy zostaw to adana a ostatnio do mnie przyszedł i mówi nie krzycz na adanka , umie się troszczyć o brata ale i tak jest "to moje" więc to chyba nie zalezy od tego czy to jedynak czy nie ale taki etap ,pozostaje nam tylko tłumaczyć ,wkładać łopatą do głowy ze trzeba się dzielić itd. bla bla bla zawsze coś zostanie z tego gadania

Ja też niestety częściej myślę o tym że kolejny rok mi przybył jednak absolutnie się nie czuję na swoje lata i też nie wygladam co dużo osób mi mówi więc coś chyba w tym jest.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:15   #2947
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
to fajnie ze moglas isc do ginekologa, u nas nie ma , musialabym jecac do londynu i wizyta 150 funtow z usg (troche drogo),
tak mialam usg z nhs w 12 i 28 mym tyg ciazy i wiecej nie ma tutaj , w miedzyczasie polecialam do polski i poszlam tez raz do ginekologa, jawolalabym czasem dac np 50 funtow i pojsc do ginaale 150 to nie [COLOR="Silver"]
ja już nie pamiętam, ale płaciłam chyba 90-100 Euro za wizytę z USG, a w szpitalu robili mi jedno usg w 12tc i drugie w 17tc, z tym, że to drugie TYLKO dlatego, że dostałam kamicy żółciowej i trafiłam mocno odwodniona. Normalnie robili jedno a poza tym to jak u ciebie położna tylko i pod koniec ciąży chyba co 2 tygodnie mocz i ciśnienie sprawdzali.
150 funtów to faktycznie dużo u nas było dużo przychodni to konkurencja sprawiała, że ceny dało się zaakceptować

powodzenia z pieluchami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 21:53   #2948
monka23
Zakorzenienie

Dziewczyny które maja iphona, działają wam dwa głośniki????????????Albo ja już zglupialam, przed wyjazdem wymieniał tele na nowy bo w tamtym miałam problem z dźwiękiem. Teraz zauważyłam ze idzie mi dźwięk z jednego glosnika ,jak go przytkam to z drugiego nic nie słychać. Powinny dwa działać w końcu, nooo. Nie sprawdzilam na miejscu, mam nadzieje ze mi nie odwala wala i mi znowu dadzą nowy
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 05:11   #2949
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a my dzisiaj od 4 na nogach,oli postanowila wstac,obudzic meluśke, dziadkow-wszystkich,nawet kotka i psa...

zdazy;lismy 3 plyny do baniek zuzyc, ulozyc klocki ,zjesc sniadanie,wstawic pranie, zrobic syfen i pare innych rzeczy....teraz melucha spi a szalaput szaleje.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 06:35   #2950
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia dlatego jakbym nawet miała warunki to nigdy o kolejnym dziecku nie pomyślę Ja muszę swoje odespać, a teraz muszę odespać poprzednie 1,5 roku

No ale u mnie max do 7 spanie bo Eryka do szkoły musze wyszykować, ale jest nadzieja że młody dużej pośpi, to jak jednego się pozbędę to z drugim pojde w kime
Wczoraj przed zaśnięciem miał Etap KUPAKUPA i poszedł spać po 22 A na 3 razy co wstawałam to raz zrobił tyle co sarenka.

Mój nie ma etapu moje, pewnie temu że większości każdy ma swoje zabawki bardziej odpowiednie do wieku. Choć jak Eryk chce małemu zabawkę jakąś podebrać to jest kłutnia, ale idzie mu wytłumaczyć że raz jeden raz drugi, z fochem ale oddaje.

Dziewczyny pamiętajcie że jutro sklepy pozamykane i trzeba zapasy zrobić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 06:41   #2951
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jeden dzien wolnego przed nami a ludzie bankowo pierdo....lca beda dostawac

Wczoraj kupilismy mlodej 5 chyba juz pistolet na bańki,ale moze ten wytrzyma troche dluzej bo nie est taki typowo odpustowy,fajny nawet jak rano sie bawilismy to caly pokoj w bankach,mela az sie zanosila ze smiechu.
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 07:08   #2952
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

Wczoraj kupilismy mlodej 5 chyba juz pistolet na bańki,ale moze ten wytrzyma troche dluzej bo nie est taki typowo odpustowy,fajny nawet jak rano sie bawilismy to caly pokoj w bankach,mela az sie zanosila ze smiechu.
ja o tym samym pomyslałam, muszę kupić wędlinę i kilka rzeczy bo w lodówce echo, ale jak pomyślę o tych kolejkach to mnie trafia

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Amelka też wstała o 5, ale u mnie nie ma opcji, żeby zaczęła biegać, powiedziałam stanowczym tonem, że jest noc i idziemy spać. Trochę się mnie boi, więc usnęła, zapytała tylko czemu jest widno
Stary 2012-06-06, 07:16   #2953
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja kupię coś na szybki obiad, i mleko w butelkach. Jakieś owoce i wędline, więc nic wielkiego, ale fakt ludzie beda okupować sklepy jakby 4 dni nic nie było otwarte Ja mam tyle dobrze że osiedlowy taki mały mam otwarty, więc na lody mamy gdzie iść

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:53   #2954
sara 85
Zakorzenienie

Asiulek- Zosia też jeszcze czasami się tak zachowuje, że nie pozwala innym dzieciom ruszać jej zabawek. chociaż teraz już mniej. Ja jej tłumaczyłam, że dziewczyna czy chlopczyk pobawią się i oddadzą.
Najgorzej reaguje jak jakieś dziecko do mnie podejdzie, to od razu leci i krzyczy " to moja mamusia"
Musisz dużo tłumaczyć może pomoże

koło mnie jest carrefour to tam od rana już cały pargking zawalony samochodami.

ja trzeci raz pieke to ciasto z rabarbarem i truskawkami- przepyszne jest

dziewczyny jak będziecie dokładnie wiedziały kiedy wyprzedaże to dajcie znać

mama mi zwęziła tą sukienke z lidla, fajnie nawet wygląda

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:39   #2955
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Widzę ze trochę się ruszyło nanaszym wymierajacym wątku.

Madzia- zdrowia życzę i oby to nic poważnego nie było.

Ja tez ostatnio jakaś taka podminowana. Ale tak zawsze mam w czerwcu bo to miesiąc w którym robię się stara.

Co do kciuka to niestety ale nie zawsze jest możliwość odwrócenia jej uwagi np. Przed spaniem. Czy np. Gdy jedziemy samochodem. Palec zawijamy, zaklejamy, smarujemy a to papryczką a to lakierem na obgryzanie a tojakims ostrym sosem.
I widzę ze butelka i palec wyrabiają jej złe nawyki bo jak mówi to język układa miedzy zębami. Muszę iść do lgopedy może coś na to poradzi.
Moje dzecko jak się jej pytam jak masz na imie odpowiada Natsza.
A na pytanie czyja jesteś: tatusia corusia.

Młodsza natomiast wiecznie glodna co dla mnie jest nie lada nowością. I potrafi zjeść butelkę w 5 minut. Tak wiec karmienie jej to dość miła czynność.

A jutro mamy wizytę u kardiologa. Najpierw Natasza a zaraz po niej Oliwka. No i ogólnie w czerwcu to zaczyna nam siemaraton po specjalistach w tygodniu 2, 3 wizyty.

Idę karmić.
Pop ja znalazłam fragment dość spory w książce "kieszonkowy niezbędnik rodzica" polecanej prze Evitkę < tak na marginesie, to gdzie się ona podziewa?>
jego fragment;
"...wielu profesjonalistów uważa ssanie kciuka, innego palca albo smoczka przez dzieci poniżej szóstego roku zycia za powszechny nieszkodliwy nawyk. Niemowle, które nauczyło się uspokajać ssaniem kciuka, przyzwyczaja się polegac na nim ze względu na komfort psychiczny. Samo ssanie kciuka zazwyczaj nie jest ani oznaka ani przyczyną emocjonalnego niepokoju czy zaburzenia. Przerywane ssanie kciuka w ciągu dnia< w przeciwieństwie do ciągłego ssania kciuka> zwykle nie wpływa szkodliwie ani na uzębienie malucha ani na rozwój jego mowy.I NAWET JESLI TAKIE PROBLEMY SIĘ POJAWIAJĄ MOŻNA JE WYLECZYĆ. jERZELI DZIECKO JEST OGÓLNIE DOBRZE PRZYSTOSOWANE NIE PRZEJMUJ SIĘ. wIELE DZIECI STOPNIOWO WYRASTA Z TEGO ANWTYKU <przepraszam za capslocka sam się włączył> bez interwencji rodziców, często mniej więcej wtedy gdy zaczynają chodzić do przedszkola."
Natychmiastowa reakcja:
ignoruj sporadyczne ssanie kciuka w ciągu dnia
próbuj kłaść dziecko spać.Wiele dzieciaków zaczyna ssać kciuka, kiedy sa zmęczone.
proponuj dziecku, które ssie kciuka inne sposoby sprawienia sobie przyjemności. Podnieś je, pomasuj mu plecki lub je przytul, albop posadź je sobie na kolanach i poczytaj mu bajkę
daj dziecku specjalna zabawkę do przytulania lub zabawy< najlepiej taką, która zajmuje obie ręce>"

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Będziemy wszyscy razem, cała trójca

Trzymam kciuki za wizyty.
A co do palca to wiem, że to duży problem. Koleżanka mi opowiadała, że jej brat jeszcze w szkole ssał kciuka. Sam się tego wstydził, potrafił się odwrócić od wszystkich, possać i z powrotem "wrócić". jak to z nałogami...

Moja widzę, że szuka zastępstwa za smoka, mam nadzieję, że na palec nie wpadnie. dzis przed drzemką dałam jej wody w butelce to mi jej oddać nie chciała tylko gryzła smoka. Oczywiście stanowczo zabrałam...

Mała mi się trochę poprzestawiała od czasu zabrania smoka. W dzień póxniej zasypia, bo musi się porządnie wymęczyc, wiec między 13 a 14 dopiero przewaznie. No i śpi nawet do 16.30, a przeważnie było max do 15. Tak wiec i wieczorem idzie później bo dopiero koło 21. Ale za to ładnie przesypia całe noce (tfu,tfu) do 7-7.30

A my po odwiedzinach Lind i Michałka. Moje dziecko jest mega egoistką i dyktatorem. Tylko rozkazy wydaje, nawet mowi, jak trzeba usiąść, tańczyć itp. jak Michałek tańczyl inaczej niż ona to już focha łapała no i czego by Michalek nie wziąl do ręki to było "to moje, nie zabieraj mi" i walka. Nawet jak slyszala, ze idzie siusiu do pierwsza leciała, siadała i nie chciala zejść, bo to przecież jej ubikacja bosz... gadam, tłumaczę i jak grochem o ścianę... niech idzie do przedszkola, to dostanie szkolę życia...
jak bys pisała o moim dziecku, ale zapomniałaś dopisać, że wtedy włącza się syrena i ryk okropny.

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które maja iphona, działają wam dwa głośniki????????????Albo ja już zglupialam, przed wyjazdem wymieniał tele na nowy bo w tamtym miałam problem z dźwiękiem. Teraz zauważyłam ze idzie mi dźwięk z jednego glosnika ,jak go przytkam to z drugiego nic nie słychać. Powinny dwa działać w końcu, nooo. Nie sprawdzilam na miejscu, mam nadzieje ze mi nie odwala wala i mi znowu dadzą nowy
powinny dzialać dwa, wejdz w ustawienia i tam sprawdz jak jest ustawione, bo nieraz samo sie przestawia
u mnie czase sie calkiem glos wylancza po tym jak przejechalam po nim autem i utopilam w kalurzy, ale wystarczy wgrac na nowo oprogramowanie i akutualizacje i działa jak nowiusi

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Darusia dlatego jakbym nawet miała warunki to nigdy o kolejnym dziecku nie pomyślę Ja muszę swoje odespać, a teraz muszę odespać poprzednie 1,5 roku

No ale u mnie max do 7 spanie bo Eryka do szkoły musze wyszykować, ale jest nadzieja że młody dużej pośpi, to jak jednego się pozbędę to z drugim pojde w kime
Wczoraj przed zaśnięciem miał Etap KUPAKUPA i poszedł spać po 22 A na 3 razy co wstawałam to raz zrobił tyle co sarenka.

Mój nie ma etapu moje, pewnie temu że większości każdy ma swoje zabawki bardziej odpowiednie do wieku. Choć jak Eryk chce małemu zabawkę jakąś podebrać to jest kłutnia, ale idzie mu wytłumaczyć że raz jeden raz drugi, z fochem ale oddaje.

Dziewczyny pamiętajcie że jutro sklepy pozamykane i trzeba zapasy zrobić
dzięki, ja zapomniałam

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

my nie szalejemy, choć ja i piatek mam wolny, ale zakupy normalne jak co tydzień będą
a jaki teraz macie pistolet, bo my juz sporo wypróbowalismy i wszystkie takie jednorazowe są , teraz mamy miecz do baniek, bańki takie wielkie wychodzą, ale musze nowy płyn dorobić do niego, bo Juli często się wylewa

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja o tym samym pomyslałam, muszę kupić wędlinę i kilka rzeczy bo w lodówce echo, ale jak pomyślę o tych kolejkach to mnie trafia

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Amelka też wstała o 5, ale u mnie nie ma opcji, żeby zaczęła biegać, powiedziałam stanowczym tonem, że jest noc i idziemy spać. Trochę się mnie boi, więc usnęła, zapytała tylko czemu jest widno
kiedyś jak mieliśmy rolety, to Julia wstaóła i mówi do Tżta:
"Tatus wstajemy, wstajemy, dzień juz jest"
TZ: śpij ciemno jeszcze jest
Julia" odsłoń lolete, bedzie jasno"
u nas już się jej nie da spacyfikować spowrotem do spania jak się wybudzi, choć w tygodniu jak ma iść do przedszkola, to mogłaby spać nawet do 10 czy 12, ale w wekendy jak ja marzę, by się wyspać, to moja księżniczka wstaje o 5-6 rano i po mnie skacze

Cytat:
Ja kupię coś na szybki obiad, i mleko w butelkach. Jakieś owoce i wędline, więc nic wielkiego, ale fakt ludzie beda okupować sklepy jakby 4 dni nic nie było otwarte Ja mam tyle dobrze że osiedlowy taki mały mam otwarty, więc na lody mamy gdzie iść
ja sama bedę dzisiaj wyglądała jak bym sklep obkupowała, ale to dlatego, ze zrobię dzisiaj zakupy, te które robie zawsze w czwartek, tygodniowe zakupy. U nas na wiosce nie robię zakupów, bo raz, że ceny jak z kosmosu
ostatnio tżta wysłałąm po zakupy obiadowe, bo nie chciało mi się mięska odmrażać, to za kurczaka, warzywa na zupę, makaron, chleb, masło, mleko zapłacił 80 złotych, gdzie w mieście zapłaciłabym połowę tej sumy jak nie mniej

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Asiulek- Zosia też jeszcze czasami się tak zachowuje, że nie pozwala innym dzieciom ruszać jej zabawek. chociaż teraz już mniej. Ja jej tłumaczyłam, że dziewczyna czy chlopczyk pobawią się i oddadzą.
Najgorzej reaguje jak jakieś dziecko do mnie podejdzie, to od razu leci i krzyczy " to moja mamusia"
Musisz dużo tłumaczyć może pomoże

koło mnie jest carrefour to tam od rana już cały pargking zawalony samochodami.

dziewczyny jak będziecie dokładnie wiedziały kiedy wyprzedaże to dajcie znać

mama mi zwęziła tą sukienke z lidla, fajnie nawet wygląda
Sara a szybko to ciasto się robi?
piszesz o tym ugniatanym, czy na maslance?

Edytowane przez blistex
Czas edycji: 2012-06-06 o 09:37
blistex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:41   #2956
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Sara a szybko to ciasto się robi?
piszesz o tym ugniatanym, czy na maslance?
nie ma jakoś dużo roboty przy nim, najdłużej chyba przy owocach schodzi
http://mojewypieki.blox.pl/2012/05/C...kawkami-i.html

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-06-06, 10:15   #2957
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie dziewczyny

My też dziś pierwszą pobudkę mieliśmy o 5.10 . Zosia nas tak wystraszyła że oboje podskoczyliśmy na łóżku jak poparzeni Obudziła sie, wyszła z łóżeczka i szybciutko przyleciała. Ten tupot małych stópek zrobił taki szczególny hałas w ciszy porannej (u mnie najlepszy sen). Na szczęście zasnęła i spałysmy sobie do 8

Ja już wczoraj zrobiłam zakupy bo wiem co się będzie dzisiaj działo. I tak musimy iść ale to drobiazgi. Usmażyłam wczoraj wieczorem naleśniki na dziś, zagniotłam chlebek i wlaśnie upiekłam .

U nas jutro odpust największy w mieście. Znowu będzie szaleństwo. Liczę na przyzwoitą pogodę to będzie można pojeździć z dzieciakami na rowerze.

Jeszcze w kwestii "moje" to od kilku dni mamy etap "moja kupa, odajaj mamo, mojaaaa..." z siusiu to samo

Cytat:
Niby każde ma swoje zabawki ale i tak jest komuna w tym temacie. Ostatnio Zośka przeglądała zeszyty szkolne Wojtka no i oczywiście w ostatniej chwili złapałam w locie kredkę jak chciała odrobić zadanie

Cytat:
Mam plan na weekend i chciałam pytać jak się udało i czy smakowało

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Sara - kruszonka wyszła Ci taka krucha czy "sklejona". Ja mam zawsze problem bo mi się rozlewa
Stary 2012-06-06, 10:23   #2958
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Mam plan na weekend i chciałam pytać jak się udało i czy smakowało

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Sara - kruszonka wyszła Ci taka krucha czy "sklejona". Ja mam zawsze problem bo mi się rozlewa
kruszonka jest pyszna własnie taka krucha u nas to ciasto znika bardzo szybko

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-06-06, 10:26   #2959
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
kruszonka jest pyszna własnie taka krucha u nas to ciasto znika bardzo szybko
Podejrzewam że u nas zniknie jeszcze szybciej
Stary 2012-06-06, 10:26   #2960
sara 85
Zakorzenienie

ja pieke z podwójnej porcji zawsze, bo ta w przepisie jest na malutką blache

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-06-06, 10:35   #2961
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Jaka masz blaszkę ?
Stary 2012-06-06, 10:41   #2962
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
rewelacja
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:54   #2963
P0P70
Zakorzenienie

Proszę przy mnie nie naRzekac na spanie.

My po wizycie u kardiologa. U Oliwki jest jest w miare ok ale u Nataszy nie jest dobrze szmery oraz większe i ubytek tez coraz wiekszy. Za miesiąc kolejna wizyta.
Ale z badaniem to u Oliwki jest problem ona nie daje się przebadac, krzyczy, płacze. EKG nie moglismy jej zrobić. Masakra.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:12   #2964
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
My po wizycie u kardiologa. U Oliwki jest jest w miare ok ale u Nataszy nie jest dobrze szmery oraz większe i ubytek tez coraz wiekszy. Za miesiąc kolejna wizyta.
Ale z badaniem to u Oliwki jest problem ona nie daje się przebadac, krzyczy, płacze. EKG nie moglismy jej zrobić. Masakra.
dobrze że u Oliwki jest poprawa , ale martwi mnie pogorszenie Nataszki a czemu dopiero za miesiąc kontrol ? Oby obyło się bez operacji ...
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:48   #2965
P0P70
Zakorzenienie

Aneczka- mnie tez to niepokoi. Na razie nic się z tym nie robi trzeba obserwować. Krążeniowo Jest wydola. Musimy czekać, operacje robi się w ostateczności.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:49   #2966
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcronik miecz tez mamy,dzisia tz kupil 3 litry plynu do baniek bo ona e po prostu uwielbia!!!!!!!

poszukam zaraz na allegro moze taki bedzie ale jest duuuzo solidniej zrobiony niz te jednorazowki,my juz 5 tamtych mielismy 2-3 dni=kosz.

Chwale sie prezentem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (65,3 KB, 36 załadowań)
A.Camus
Stary 2012-06-06, 11:55   #2967
monka23
Zakorzenienie

Myśmy dziś wstali przed 8 - porażka.

Wiecie wy tez tłum robicie w sklepach nie ze tylko obcy ludzie. Każdy kupuje ile chce i nikomu do tego. Niektórzy maja długi weekend gdzieś jadą to i większe zakupy robią, albo jakieś grille czy coś to się laduje. To tak się wydaje ze się dużo kupuje, ale dziś obiad na jutro coś innego i się nazbiera. Sama wracalam z dwoma wielkimi torbami , a nic w sumie nie kupiłam, dodatkowo sałatkę robię to kolejne dodatkowe produkty.

Drcorn kurka gdzie w ustawieniach? Tam nic nie ma takiego zeby działał jeden glosnik albo dwa. Weszliśmy w dźwięki.

Pop kolejny miesiąc zamartwiania, współczuje. Nie wiem co napisać, trzymam kciuki . Masakra tak martwić się o dziecko. Dobrze ze OLiwka okey.

Idziemy spać.
Stary 2012-06-06, 11:59   #2968
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pop mam nadzieje ze bedzie dobrze,cholerka ;/

Drcron teraz mamy cos takiego tylko 4 te koleczka na banki nie dwa.
http://allegro.pl/super-miracle-bubb...394634387.html
A.Camus
Stary 2012-06-06, 11:59   #2969
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę przy mnie nie naRzekac na spanie.
No co Ty nie powiesz???

Trzymam kciuki za Nataszki badnia i szybka poprawę.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:20   #2970
monka23
Zakorzenienie

Mały śpi a ja jeszcze nie wiem.

Darusia prezent od tz-ta? No ładny, musze mojemu powiedzieć bo coś się opierdziela. Ja bym chciała jakaś GRUBA BLANZLETKE - może moj podczytuje a jak to przeczyta to może jeszcze jakiś ŁAŃCUSZEK bo mi się zerwał i nie mam na czym figurki powiesić .

Pop a ty w dzien spisz? Odsypiasz ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości