|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Dziewczyny jestem wśród 28 szczesliwców którzy otrzymaja 100zł bon na zakupy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2942 | |
Wtajemniczenie
|
wzięłam czarną, a Amelce nie kupiłam, bo tz'ta brat z Irlandii jej przywiózł cudne rzeczy i miałaby za dużo. Zresztą już ma
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak mialam usg z nhs w 12 i 28 mym tyg ciazy i wiecej nie ma tutaj , w miedzyczasie polecialam do polski i poszlam tez raz do ginekologa, jawolalabym czasem dac np 50 funtow i pojsc do ginaale 150 to nie ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- mnie ten bol w spojeniu lonowym przeszedl, polezalam dwa dni i narazie oki, od wczoraj oduczam Ale smoka, bo zawsze go doila do spania tylko, dzis buczy ale na szczescie mam zatyczki do uszu i sie nie poddaje ![]() powoli odstawiam pieluchy , wczoraj byla kupa w majty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- puzle jej napewno musze kupic bo stad nie bede wiozla, dzieki za przzypomnienie
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Hej KOBITKI!
piszę żeby wątek podtrzymać choc widze ze tu wam nie zle idzie ![]() ![]() Asiulek tak dzieci czesto maja ale moja jest raczej z tej drugiej grupy, raczej z boku i wszystko z zapytaniem czy moze, na zjezdzalni za rękę itd, ale kazde dziecko jest inne, u mnie lekarz ciąg dalszy, ciesze sie ze Amelia zdrowa, swoimi problemami zameczac was nie bede ![]() zdrowka dla dzieciaczków, czytam was caly czas, ale czasem checi brak na odpowiedz ale sie staram i bede starac bardziej, nie dam nam zniknąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
pop- pięknie to ujęłaś
![]() ![]() U nas postępy w zasypianiu bez smoka coraz większe. dzis nie poprosiła smoka ani butelki (to taki substytut dla niej- oczywiście zawsze odmawiałam) a czasem jej się zdarza. Przytuliła się do misia a ja czytałam bajkę o mikołaju (od świąt Bożego narodzenia nadal numer 1 ). le jak skończyłam (jakieś 10 minut się czyta) podniosła łepek, że jeszcze jedną chce. Więc złapałam pierwszą z brzegu "pinokio" i w połowie mniej więcej już spała ![]() zastanawiam sie tylko kiedy ona o tym smoku totalnie zapomni, bo na razie kilka razy dziennie powtarza, że oddała smoka sroczce i że śpi bez smoka. Przed każdym pójściem spać to podkreśla ![]() nataszka- pisz wszystko jak tylko masz ochotę. Na pewno nas nie zamęczysz ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Czasami jestem w szoku na jakie szczegóły zwracają nasze dzieci. Dzis przed wyjściem na spacer mowiłam, że musimy iśc na zakupy po mleko bo sie skonczyło i wymieniłam jeszcze kilka innych produktow. To było rano. Teraz w kąpieli mówię jej, że mama jest zmęczona i zaraz idziemy spać. na co ona : W- kto idzie spać? Ja- mamusia i Werusia W- tak, mamusia zrobi mleczko, kupiłaś PRZECIEŻ dziś bo nie było ![]() dla mnie to szok- cała liste zakupów prawie mi podała ![]()
#2946 |
Zakorzenienie
|
Witam
U mojego też jest etap "to moje" nawet jak coś weźmie mojego i nie chce oddać to drze się że to jego ,ale jak ja coś wezmę starszego to od razu krzyczy zostaw to adana ![]() ![]() ![]() Ja też niestety częściej myślę o tym że kolejny rok mi przybył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 150 funtów to faktycznie dużo ![]() powodzenia z pieluchami ![]()
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które maja iphona, działają wam dwa głośniki????????????Albo ja już zglupialam, przed wyjazdem wymieniał tele na nowy bo w tamtym miałam problem z dźwiękiem. Teraz zauważyłam ze idzie mi dźwięk z jednego glosnika ,jak go przytkam to z drugiego nic nie słychać. Powinny dwa działać w końcu, nooo. Nie sprawdzilam na miejscu, mam nadzieje ze mi nie odwala wala i mi znowu dadzą nowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj od 4 na nogach,oli postanowila wstac,obudzic meluśke, dziadkow-wszystkich,nawet kotka i psa...
zdazy;lismy 3 plyny do baniek zuzyc, ulozyc klocki ,zjesc sniadanie,wstawic pranie, zrobic syfen i pare innych rzeczy....teraz melucha spi a szalaput szaleje.
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Darusia dlatego jakbym nawet miała warunki to nigdy o kolejnym dziecku nie pomyślę
![]() ![]() No ale u mnie max do 7 spanie bo Eryka do szkoły musze wyszykować, ale jest nadzieja że młody dużej pośpi, to jak jednego się pozbędę to z drugim pojde w kime ![]() Wczoraj przed zaśnięciem miał Etap KUPAKUPA i poszedł spać po 22 ![]() Mój nie ma etapu moje, pewnie temu że większości każdy ma swoje zabawki bardziej odpowiednie do wieku. Choć jak Eryk chce małemu zabawkę jakąś podebrać to jest kłutnia, ale idzie mu wytłumaczyć że raz jeden raz drugi, z fochem ale oddaje. Dziewczyny pamiętajcie że jutro sklepy pozamykane i trzeba zapasy zrobić ![]()
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
jeden dzien wolnego przed nami a ludzie bankowo pierdo....lca beda dostawac
![]() Wczoraj kupilismy mlodej 5 chyba juz pistolet na bańki,ale moze ten wytrzyma troche dluzej bo nie est taki typowo odpustowy,fajny nawet jak rano sie bawilismy to caly pokoj w bankach,mela az sie zanosila ze smiechu.
![]() |
#2952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Amelka też wstała o 5, ale u mnie nie ma opcji, żeby zaczęła biegać, powiedziałam stanowczym tonem, że jest noc i idziemy spać. Trochę się mnie boi, więc usnęła, zapytała tylko czemu jest widno ![]()
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Ja kupię coś na szybki obiad, i mleko w butelkach. Jakieś owoce i wędline, więc nic wielkiego, ale fakt ludzie beda okupować sklepy jakby 4 dni nic nie było otwarte
![]() ![]()
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Asiulek- Zosia też jeszcze czasami się tak zachowuje, że nie pozwala innym dzieciom ruszać jej zabawek. chociaż teraz już mniej. Ja jej tłumaczyłam, że dziewczyna czy chlopczyk pobawią się i oddadzą.
Najgorzej reaguje jak jakieś dziecko do mnie podejdzie, to od razu leci i krzyczy " to moja mamusia" Musisz dużo tłumaczyć może pomoże koło mnie jest carrefour to tam od rana już cały pargking zawalony samochodami. ja trzeci raz pieke to ciasto z rabarbarem i truskawkami- przepyszne jest dziewczyny jak będziecie dokładnie wiedziały kiedy wyprzedaże to dajcie znać ![]() mama mi zwęziła tą sukienke z lidla, fajnie nawet wygląda
#2955 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
jego fragment; "...wielu profesjonalistów uważa ssanie kciuka, innego palca albo smoczka przez dzieci poniżej szóstego roku zycia za powszechny nieszkodliwy nawyk. Niemowle, które nauczyło się uspokajać ssaniem kciuka, przyzwyczaja się polegac na nim ze względu na komfort psychiczny. Samo ssanie kciuka zazwyczaj nie jest ani oznaka ani przyczyną emocjonalnego niepokoju czy zaburzenia. Przerywane ssanie kciuka w ciągu dnia< w przeciwieństwie do ciągłego ssania kciuka> zwykle nie wpływa szkodliwie ani na uzębienie malucha ani na rozwój jego mowy.I NAWET JESLI TAKIE PROBLEMY SIĘ POJAWIAJĄ MOŻNA JE WYLECZYĆ. jERZELI DZIECKO JEST OGÓLNIE DOBRZE PRZYSTOSOWANE NIE PRZEJMUJ SIĘ. wIELE DZIECI STOPNIOWO WYRASTA Z TEGO ANWTYKU <przepraszam za capslocka sam się włączył> bez interwencji rodziców, często mniej więcej wtedy gdy zaczynają chodzić do przedszkola." Natychmiastowa reakcja: ignoruj sporadyczne ssanie kciuka w ciągu dnia próbuj kłaść dziecko spać.Wiele dzieciaków zaczyna ssać kciuka, kiedy sa zmęczone. proponuj dziecku, które ssie kciuka inne sposoby sprawienia sobie przyjemności. Podnieś je, pomasuj mu plecki lub je przytul, albop posadź je sobie na kolanach i poczytaj mu bajkę daj dziecku specjalna zabawkę do przytulania lub zabawy< najlepiej taką, która zajmuje obie ręce>" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie czase sie calkiem glos wylancza po tym jak przejechalam po nim autem i utopilam w kalurzy, ale wystarczy wgrac na nowo oprogramowanie i akutualizacje i działa jak nowiusi ![]() Cytat:
Cytat:
a jaki teraz macie pistolet, bo my juz sporo wypróbowalismy i wszystkie takie jednorazowe są , teraz mamy miecz do baniek, bańki takie wielkie wychodzą, ale musze nowy płyn dorobić do niego, bo Juli często się wylewa Cytat:
"Tatus wstajemy, wstajemy, dzień juz jest" TZ: śpij ciemno jeszcze jest Julia" odsłoń lolete, bedzie jasno" u nas już się jej nie da spacyfikować spowrotem do spania jak się wybudzi, choć w tygodniu jak ma iść do przedszkola, to mogłaby spać nawet do 10 czy 12, ale w wekendy jak ja marzę, by się wyspać, to moja księżniczka wstaje o 5-6 rano i po mnie skacze ![]() Cytat:
ostatnio tżta wysłałąm po zakupy obiadowe, bo nie chciało mi się mięska odmrażać, to za kurczaka, warzywa na zupę, makaron, chleb, masło, mleko zapłacił 80 złotych, gdzie w mieście zapłaciłabym połowę tej sumy jak nie mniej ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
piszesz o tym ugniatanym, czy na maslance?
Moje ciuszki na wymianke https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=233834 zapraszam Edytowane przez blistex Czas edycji: 2012-06-06 o 09:37 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2012/05/C...kawkami-i.html
![]() |
#2957 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
My też dziś pierwszą pobudkę mieliśmy o 5.10 ![]() ![]() ![]() Ja już wczoraj zrobiłam zakupy bo wiem co się będzie dzisiaj działo. I tak musimy iść ale to drobiazgi. Usmażyłam wczoraj wieczorem naleśniki na dziś, zagniotłam chlebek i wlaśnie upiekłam ![]() U nas jutro odpust największy w mieście. Znowu będzie szaleństwo. Liczę na przyzwoitą pogodę to będzie można pojeździć z dzieciakami na rowerze. Jeszcze w kwestii "moje" to od kilku dni mamy etap "moja kupa, odajaj mamo, mojaaaa..." ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Sara - kruszonka wyszła Ci taka krucha czy "sklejona". Ja mam zawsze problem bo mi się rozlewa
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
ja pieke z podwójnej porcji zawsze, bo ta w przepisie jest na malutką blache
#2961 |
Zakorzenienie
|
Jaka masz blaszkę ?
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Proszę przy mnie nie naRzekac na spanie.
![]() My po wizycie u kardiologa. U Oliwki jest jest w miare ok ale u Nataszy nie jest dobrze szmery oraz większe i ubytek tez coraz wiekszy ![]() Ale z badaniem to u Oliwki jest problem ona nie daje się przebadac, krzyczy, płacze. EKG nie moglismy jej zrobić. Masakra.
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
Aneczka- mnie tez to niepokoi. Na razie nic się z tym nie robi trzeba obserwować. Krążeniowo Jest wydola. Musimy czekać, operacje robi się w ostateczności.
#2966 |
Zakorzenienie
|
drcronik miecz tez mamy,dzisia tz kupil 3 litry plynu do baniek bo ona e po prostu uwielbia!!!!!!!
poszukam zaraz na allegro moze taki bedzie ale jest duuuzo solidniej zrobiony niz te jednorazowki,my juz 5 tamtych mielismy 2-3 dni=kosz. Chwale sie prezentem ![]()
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Myśmy dziś wstali przed 8 - porażka.
Wiecie wy tez tłum robicie w sklepach nie ze tylko obcy ludzie. Każdy kupuje ile chce i nikomu do tego. Niektórzy maja długi weekend gdzieś jadą to i większe zakupy robią, albo jakieś grille czy coś to się laduje. To tak się wydaje ze się dużo kupuje, ale dziś obiad na jutro coś innego i się nazbiera. Sama wracalam z dwoma wielkimi torbami , a nic w sumie nie kupiłam, dodatkowo sałatkę robię to kolejne dodatkowe produkty. Drcorn kurka gdzie w ustawieniach? Tam nic nie ma takiego zeby działał jeden glosnik albo dwa. Weszliśmy w dźwięki. Pop kolejny miesiąc zamartwiania, współczuje. Nie wiem co napisać, trzymam kciuki . Masakra tak martwić się o dziecko. Dobrze ze OLiwka okey. Idziemy spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Pop mam nadzieje ze bedzie dobrze,cholerka ;/
Drcron teraz mamy cos takiego tylko 4 te koleczka na banki nie dwa. http://allegro.pl/super-miracle-bubb...394634387.html
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
No co Ty nie powiesz???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za Nataszki badnia i szybka poprawę.
#2970 |
Zakorzenienie
|
Mały śpi a ja jeszcze nie wiem.
Darusia prezent od tz-ta? No ładny, musze mojemu powiedzieć bo coś się opierdziela. Ja bym chciała jakaś GRUBA BLANZLETKE - może moj podczytuje ![]() ![]() ![]() Pop a ty w dzien spisz? Odsypiasz ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.