|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V
Cytat:
![]() ![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;34037905]To chyba o czymś innym my piszemy? ![]() Teraz, dzięki przeglądaniu "po łebkach" Waszych postów, natknęłam się jeszcze na jakieś Gaia Creams ![]() ![]() ![]() A ja myśłałam, że o Aubrey ![]() Gaia Creams do Twojej buźki mogą być Strzałem w 10, ale nigdy nie wiadomo do konca. Ponoć P. Ania z tego sklepu bardzo miła jest i zawsze doradzi i fachowo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy w pielęgnacji naturalnej stosujecie też podkłady naturalne?
Chciałam zamówić sobie podkład Lavery albo Alvy, ale też Anne MArie B. czy Lagoona mają swoje propozycje. Próbowałyście czegoś z tej 4? Lavera ma kilka opinii zachęcających, ale zupełnie nie wiem, na jaki kolor się zdecydować (jestem blada w tonacji oliwkowej, unikam różu, z Healthy mix mam 51).
#2943 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zacytuję: "chociaż są też marki oraz serie godne zaszczytów, króciótkie sklady, np Essentially Yours, albo sklepy z półproduktami ![]() ![]() ![]() Też tak o tym Gaia pomyślałam, szkoda, że nie mają czegoś w rodzaju Lushowego Celestiala, tylko bez masła kakaowego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Rozeznanie
|
Witam bardzo serdecznie wszystkie nowe wątkowiczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale kusicie tym p&r.. jeszcze się trzymam ale nie wiem jak długo.. do tego głupia przegrzebałam dzisiaj stronkę alverde i wylukałam takie mgiełki do ciała, ja je chce!! ![]() ![]() A właśnie co do alverde to dodam swoje trzy grosze: Ja polubiłam szampony (miałam avocado i testowałam hibiskusa) t0 jedyne szampony które tak unosiły moje włosy u nasady, Odżywki za tą cene fajne, warto potrzymać je dłużej na włosach ale na łopatki nie powalają, Olejek do włosów mi się spodobał ![]() ![]() Olejku do ciała antycellulitowego nie używam regularnie (muszę zacząć ![]() No i (Evitka coś dla Ciebie) masła ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa.. i przecież zapomniałabym o moim ukochanym kosmetyku: masełku do stóp ![]() ![]() ![]() A ile ja mam jeszcze z alverde na liście ![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałam jeszcze pare rzeczy napisać.. Wykupiłyście wszystkie szapomny Kum...coś tam i buszując znalazłam je jeszcze w Mydlarni Hebe, nigdy tam nie kupowałam ale jak przyjdzie przesyłka to powiem czy sklep jest ok, kontakt był super. Był jeden do suchych włosów (ja go wzięłam), 1 do codziennego stosowania i 1 wzmacniający. Anula, macałam też róż Logony, tą 3 co wyglądał jak bronzer i jak dla mnie to on był totalnie pomarańczowy ![]() Margo, gratuluje postu, trzymasz się bardzo dzielnie ale za to kusisz z podwójną mocą ![]() Effa, mnie też namówiłaś na ten żel z glikolem z iherba ![]() ![]() I przypomniałyście mi o mydełkach z LF, pod koniec maja albo w czerwcu zrobie na nie napad ![]() ![]() W ten weekend są targi w Krakowie, miałam iść ale jak już bym poszła to kupiłabym za dużo więc nie idę ![]() ![]() Taa i aż sobie dzisiaj szyje nakremowałam ![]()
Nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach! Zajrzyj " ..bo życie trzeba przeżyć, a nie przeczekać! " Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2012-05-11 o 01:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;34037116]
Mam nadzieję, że urzekła Was moja opowieść ![]() ![]() No... mnie urzekła ![]() Ja też mam dość wrażliwą skórę (a właściwie wrażliwe oczy) i powiem szczerze, że jest problem z pielęgnacją naturalną... mało co mi pasuje do twarzy, mało który krem w ogóle... Akurat tak się składa, że podrażniają mnie składniki aktywne ![]() Jak pisałam: mam teraz krem p/oczy z Bio2U i jest bardzo, bardzo w porządku ![]() Moim hitem jest jednak olej wspaniały... Dlaczego chcesz odejść od olei??? Mnie te "zwykłe" oleje ze sklepów z półproduktami też nie bardzo wchodzą, ale już te "frakcjonowane" jak wspaniały czy migdałowy Weledy - całkiem inaczej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- A i mam pytanko: może ktoś byłby chętny na pół maski oczyszczającej Phenome???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny - coraz bardziej podoba mi sie ikove
![]() A!!!! Zapomniałam wczoraj napisac - krem od golenia aubrey organics jest świetny ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam tek krem - polecam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U Ciebie spełniło się moje marzenie posiadania przez 3 dni ładnych, czystych, świezych włosów - może i mi sie w końcu uda ![]() Daj znac co bedziesz myslała o kuomaye. Na zdjęciu własnie logona też mi wyglądała na trochę pomarańczową ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie gdyby nie komunia to bym przyjechała do Ciebie do krakowa i razem byśmy poszalały na targach!!! Ja nie wiem, czy pusty bagażnik wystarczy na wycieczke do cieszyna..... no chyba, że macie samochód dostawczy ![]() ![]() A ja wczoraj szyje nawet tonikiem spsikałam..... ![]() Oczywiście umyłam dzisiaj rano włosy pomarańczową laverą - no, no, no........... ![]() ![]() Był post dopóki Anakazar sobie o mnie nie przypomniała ![]() ![]()
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-05-11 o 07:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super,że osiągnęłaś stan niemycia przez 3 dni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A lavera pomarańczowa to do jakich włosów jest?bo nie pamiętam. Anulka,Fiolka śliczne zakupki ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
A przy okazji.......
Stawiam dzisiaj kolejkę ![]() ![]() ![]() Minął okrągły rok, odkąd męczycie się ze mną na wizażu ![]() ![]() ![]()
#2949 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja połączyłam Kuomaye w pierwszym myciu z Avalon Organics rozmaryn w drugim i włoski na drugi dzień prawie jak w pierwszy ![]() Czekam dziś z utęsknieniem na kuriera z P&R ![]() W tk maxx widziałam wczoraj szampony i odżywki organic surge i nawet jakiś balsam pomarańczowy Alvy ale coś nie za ciekawie pachniał. W ogóle sporo naturalek było. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez iivii Czas edycji: 2012-05-11 o 07:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anusia pomarańczowa lavera jest do cienkich i delikatnych (nie dla Ciebie ![]() Działania zwiększającego puszystośc odmówic jej nie można ![]() ![]() Naszedł mnie taki przebiegły plan......... Gdybys miała ochotę na pomarańczowy to może kupimy sobie pomarańczę i cytryne i podzielimy się? Zawsze to mniej szamponów na półce a więcej rodzajów do testowania ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Ja często tak mieszam szampony ![]()
![]() |
#2951 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;34035282]No właśnie Pai nie miał dużo składników, w porównaniu z niektórymi naturalnymi kremami (gdzie lista nieraz była baaaardzo długa, pełno wyciągów i olejków). Przeglądając dziś ze 2 godz ![]() ![]() oj, wątpię, że Ci lepiej posłużą. Odkąd odstawiłam kremy mója buzia jest coraz piękniejsza i piękniejsza ![]() Cytat:
![]() ![]() A kiedy chciałabyś kupować tą maskę? ^^ Jest teraz może przeceniona? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Zadomowienie
|
Anula
![]() ![]() Cytat:
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;34037116] Ja z aloesem zauważyłam po jakimś kosmetyku, a później jeszcze po samoopalaczu z aloesem wysoko w składzie. Budziłam się z zaczerwienionymi policzkami, lekko piekącymi. Po nałożeniu kremu uczucie to się zmniejszało, ale nadal było lekkie zaczerwienienie. Pewnego dnia (lato) poczułam jak słońce na mnie padało, że szczypie mnie twarz ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że urzekła Was moja opowieść ![]() ![]() No tak , historia urzekająca i jakże powtarzalna ![]() Za kremowanie szyjki ![]() Ja nakładam na szyje to samo co na twarz ( peelingi , toniki , sera , kremy , maseczki i kwasy)tylko odrobine za późno zaczęłam to robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po laverze aloesowej to był mały dramacik. Ja o szyi pamiętam codziennie wieczorem,tak samo jak o twarzy.Najczęśniej ląduje na nią olej z róży albo wspaniały. Rano często ją omijam,bo nie chcę być tłusta ani obklejona żadnym olejem.No i tonik aox też codziennie na nią leci.
![]() |
#2954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() bo ja włośnie ciekawa jestem ich włosowych produktów -zwłaszcza szamponów, odzywkę kiedyś miałam czekoladową szału nie było ( w ogóle czekolady nie było czuć ![]() A z tą Laverką pomarańczową to kusisz- a jak ze świeżością włosków po niej na drugi dzień?
![]() |
#2955 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;34038142]Też tak o tym Gaia pomyślałam, szkoda, że nie mają czegoś w rodzaju Lushowego Celestiala, tylko bez masła kakaowego
![]() ![]() Tak myślę, że można by coś wykluczyć, ew. zastąpić innym składnikiem, poza tym p. Ania podejrzewam, że będzie wiedzieć co i jak i zaproponuje Ci coś niezawodnego ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie tez zdrowo zmobilizowałaś kochana! Biorę sie za szyję ![]() Cytat:
![]() ![]() Za dużo mam zapasów włosowych, żeby coś nowego kupowac....... Jak ze świeżością włosów następnego dnia po użyciu szmaponu lavery powiem Ci jutro ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwróć uwagę na szyje i dekolty starszych pań to się w pelni zmobilizujesz ![]() Boszesz za bardzo puszyste włosy ? Gdy bym o swoich mogła choć raz tak powiedzieć . Ide szukać tej lavery ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za bardzo puszyste, bo mi te nowe włoski sterczą na czubku głowy ![]() spojrzałam na kolanka i znowu zachwyciłam sie efektem jaki daje na nogach p&r ![]()
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
anakazar, to 02 będzie za ciemna dla mnie. A o1 ma ponoć różowe tony. Ja potrzebuję żółtka niestety.
#2962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu możesz zamówić zestaw próbek podkładów. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() I weź tez pod uwagę, że Anakazar napisała o kolorach podkładu bourjouis, ale biodetox, a nie tego, o którym Ty wspomniałaś (inna gama kolorystyczna raczej). No i Anakazar ma świetną kolorystycznie cerę - taka typowo neutralną, ma dużą tolerancję do tonacji - i czyste beże i lekko różowawe i delikatne żółko-brzoskwinki jej pasują. Nie każdy ma niestety takiego farta....... ![]() Anuś mam rację? O detoxie pisałaś?
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-05-11 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez grazkako Czas edycji: 2012-05-11 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś w tym jest ![]() znalazłas laverę? ![]() jak znalazłas to i maskę w wersji mini sobie weź, bo fajne ![]()
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
kupiłam szampon - laverę cytrynową
![]() ![]()
#2968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
ja na razie uzywałam mango - fajna, delikatna, dość lekka, wcale nie obciąża, dobrze robi włosom, ale efekt na jakieś 2-3 mycia. Dla jednych to plusy, dla innych minusy - mi sie podoba.
różana napewno silniej odzywia. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
najczęściej lauressa soft gold/ pure gold, meow abyssinian 3 (minerały), czasem detoxa 51, jak sobie przypomne to alvę 2, a ponieważ ciepło nastało to sięgam tez po naturado (sable) i kremy tonujące (madara sunflower, alverde, p&r light). Ja wiem jak głupio to wyglada ...... no ale pytałas jakiego obecnie używam ![]() ![]()
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak o bio detoxie,ale moja siostra kupiła HM bourjois 53 i kolorystycznie również był dla mnie ok,ciuteńke,prawie niezauważalnie tylko ciemniejszy niż detox ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.