|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VI :)
Wczoraj babeczka w Zlotych tez o promocji nie wiedziala i az sama stwierdzila,ze zadzwoni do Katowic, bo to az dziwne:P W kazdym razie moja wycieczka do Wawy skonczyla sie nabyciem blyszczola Bobbi (Corii dzieki za pomysl
. A Sephorze malo szalu nie dostalam. Zadnej pomocy, babki wrecz uciekaly od klientow:/ Sama w koncu wywloklam z szafki korektor Clinique i z tej zlosci zapomnialam, co jeszcze chcialam kupic:/ Corii promocja Twoim Douglasie jest obiektem mojej zazdrosci
|
|
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Kici kici miau miau
|
A Chergui jest cudne - uwielbiam ta słodkosc
![]() marze natomiast o Un Bois Vanille - ale chyba jeszcze musi poczekac Edytowane przez ranka Czas edycji: 2012-12-29 o 12:13 |
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Corii zazdroszcze linerków
Zrób zdjęcia, kreski robisz faktycznie idealne I elizie zazdroszczę serum
|
#2945 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Corii trwałe są podobnie, ale Daim jest mało ogoniasty, jest taki elegancki, dystyngowany, otulający, jak zamszowa rękawiczka.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#2947 |
|
Kici kici miau miau
|
O tak!
![]() from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2948 | |||||||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Chociaż raz w Dougu trafiła sie taka fajna promo ![]() Cytat:
Mam dylemat zatem czy brac w ciemno Daim, czy sprawdzony przeze Sultan. Jeszcze testowałam Five O´Clock Au Gingembre - ciekawy, ale bliskoskórny, za mało ogoniasty Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2012-12-29 o 13:19 |
|||||||
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj w Sephorze kupiłam zestaw Mango Lady Rebel z promocji,który planowałam. Byłam w szoku,bo byłam po pracy,a jeszcze z 7 zestawów było.
Poza tym planowałam kupić zestaw do makijażu dla zielonych oczu,które jedna z Was polecała,ale zmieniłam i kupiłam zestaw 4 cieni plus eyeliner . O taką paletkę : http://www.sephora.pl/pl/cid28521/pa...do+powiek.html Kolorek : Taupe Model . Śliczne brązy,gdyby któraś z Was chciała żebym zrobiła zdjęcie proszę piszcie. Pewnie znacie,dlatego nie zamieszczam
|
#2950 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Fotki linerów Bobbi wstawiłam w wątku bobikowym.
|
#2951 | |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Cytat:
|
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
To tak, jak u mnie
Aczkolwiek teraz szminka bobiowa na tapecie ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze chyba wdepnę 2ego jak będę męża odwozić i kupię maskę Fekkaia,była chyba za 70zł po obniżce,a jest niezła Elizo,dziękuję za linki,ale jeszcze się waham.Jak coś to odezwę się po prośbie.Dostałam z S. dwie próbki Coco Noir i myślę nad nią ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
za zakupy
|
||
|
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
Czyli tez moze bede miec usta piekne jak Wy
Corii, a patrzylas na liner Black Mauve? Taki smieszny fioletowawy kolorek-nie tak oczywisty jak czern Male ot: Warszawianki, czy ktoras bedzie moze w Home &You (w centrum albo w arkadii widzialam to co mnie interesuje)? Jesli tak to mialabym prosbe na pw. |
|
|
|
#2956 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
.-------------------------------------------------- W temacie zapachow to powiem, ze spodobal mi sie zapach, o ktorym nigdy bym nie pomyslala, ze trafi w moj gust (ja to sratki kwiatki wielbie przewaznie). Mowa o Jadore L'or. Cena zdecydowanie niefajna. Zapach tez dziwny. Ma w sobie babciowa nute. Milo jednak otula, jest cieply i kocykowy. Ech, kiepska recenzja, ale opisywanie zapachow niezbyt mi zawsze idzie. edit: o ten. Dodam, ze L'or sprzedawany jest we frymusnym pudelku. Trudno powiedziec z czego jest wykonane. Moim zdaniem to tektura, ale bardzo gruba, trwala. Wytloczono na niej fakture skory. Naprawde ladne. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-12-29 o 16:09 |
||
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38339813]Moim zdaniem jest spora roznica. MACowe u mnie sa trwalsze, ale i delikatniejsze. Malowanie linii wodnej MACiem nie konczy sie blaknieciem kreski po paru godzinach czy podraznieniem badz zaczerwienieniem oka. BB juz tak.
U mnie nie ma. A tez chce .-------------------------------------------------- W temacie zapachow to powiem, ze spodobal mi sie zapach, o ktorym nigdy bym nie pomyslala, ze trafi w moj gust (ja to sratki kwiatki wielbie przewaznie). Mowa o Jadore L'or. Cena zdecydowanie niefajna. Zapach tez dziwny. Ma w sobie babciowa nute. Milo jednak otula, jest cieply i kocykowy. Ech, kiepska recenzja, ale opisywanie zapachow niezbyt mi zawsze idzie.[/QUOTE] Mam tego Jadora, dobijam dna i martwię się tym straszliwie. Co prawda teraz mam fazę na Bombkę intensywną, ale trza będzie uzupełnić braki. Wcześniej robiłam rozlewkę i zostawiłam sobie 20ml, to cena tak nie bolała. |
|
|
|
#2958 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Mnie tam sie nie nie dzieje po pomalowaniu linerem bobbi linii wodnej. Poza tym trzymają sie u mnie pancernie, jak i macowe. Widac znowu ile ludzi tyle opinii.
|
#2959 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Swoje 40ml na Wizazu rozlewalas? Troche mi az szkoda uzywac .
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2961 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
): Black Mauve to moje najwieksze rozczarowanie linerowe. Przede wszystkim jakosc wola o pomste do nieba. To liner, ktory wysechl mi najszybciej. Zreszta to jedyny liner, ktory mi wysechl . Do tego twardnieje. Dla porownania mam Denim, ktory jakosciowo o niebo lepiej wypada.Poza tym kolor taki se. Na oku tego fioletu zupelnie widac. Wyglada jak malointensywna czern. Bida z nedza to malo powiedziane. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-12-29 o 16:30 |
|
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38339920]W D. cena za 40 ml to ponad 5 stow
.Swoje 40ml na Wizazu rozlewalas? Troche mi az szkoda uzywac .[/QUOTE]Na Wizażu Jak wypadają cenowo linery w Macu? Kosztują tyle samo co Bobik? Bo mój Caviar Ink zaczyna twardnieć. |
|
|
|
#2964 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Bobikowesą drozsze, kosztują 99, macowe ok.76 zł
|
#2965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A nawet nie pamietam a kupowalam chyba z miesiac temu znow jakis ; cos kolo 80 zl. Sa tansze niz BB. Szok .
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
7 grudnia za liner MAC Rich ground płaciłam równiutko 70pln. Limitki są droższe?
Tak mi się jeszcze linerowo skojarzyło: bardzo fajne są linery z nowej kolekcji Inglota (Noble). Mam jeden z nich, pracuje się nim świetnie, bardzo plastyczny jest, za bazę do cieni też się sprawdza. O niebo lepsze od standardowych linerów inglota, które są tępę jak nie wiem co, i chyba mnie nie lubią (z wzajemnością zresztą). Także, jak ktoś ma ochotę na metaliczny liner, to polecam.
Edytowane przez basiao84 Czas edycji: 2012-12-29 o 16:52 |
|
|
|
#2968 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Srednio były po 74 zł.A limitki fakt, nieco drozej wychodziły zawsze. Btw Tobie Rich ground musi świetnie pasować do tęczówki. Ja go miałam, ale wydałam, bo za chiny ludowe oko nie wyglądało mi w jego oprawie dobrze. Macroviolet tez miałam i tez wydałam bo mi sie nie podobał, to samo było w Waveline ![]() Z maca zdecydowanie wole limitowane fluidliney.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2012-12-29 o 17:07 |
|
|
|
|
#2969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38339813]Moim zdaniem jest spora roznica. MACowe u mnie sa trwalsze, ale i delikatniejsze. Malowanie linii wodnej MACiem nie konczy sie blaknieciem kreski po paru godzinach czy podraznieniem badz zaczerwienieniem oka. BB juz tak. U mnie nie ma. A tez chce .-------------------------------------------------- W temacie zapachow to powiem, ze spodobal mi sie zapach, o ktorym nigdy bym nie pomyslala, ze trafi w moj gust (ja to sratki kwiatki wielbie przewaznie). Mowa o Jadore L'or. Cena zdecydowanie niefajna. Zapach tez dziwny. Ma w sobie babciowa nute. Milo jednak otula, jest cieply i kocykowy. Ech, kiepska recenzja, ale opisywanie zapachow niezbyt mi zawsze idzie. edit: o ten. Dodam, ze L'or sprzedawany jest we frymusnym pudelku. Trudno powiedziec z czego jest wykonane. Moim zdaniem to tektura, ale bardzo gruba, trwala. Wytloczono na niej fakture skory. Naprawde ladne.[/QUOTE] Ja wczoraj znalazlam na jednym z blogów ze to serum jest przecenione na 55zl, bo w sephorze nawet nie bylo wystawione na promocjach ![]() ![]() Pomyslalam ze juz pewnie nie ma Ale pognalam dzis do jednej S i oczywiscie ani sladu, a ze bylam rano i korków na ulicach brak, to ja w auto i do 2sephory - dopadłam standu i znalazlam jedno jedyne wcisnięte w kąt Ucieszylam sie jak male dziecko ![]() ![]() Jadore L'or, piekne Na aledrogo moze cos taniej sie da upolowac? ![]() Cytat:
Jak bedziesz robila nastepna to daj znac ![]() A propos linerów to ja jestem zielona.. Mam jeden z Isadory i jeden z Sephory.. Ale cos czuje ze bede musiala sie zainteresowac tematem ![]() AAA Bylam w Marionaud. Maja pełny stand Thebalm - jak ktos cos bedzie chcial, to prosze o pw, moge podjechac w poniedzialek np i cos kupic Widzialam rozswietlacz maryske, hot mama bahama mama wszystkie roze i nawet paletki mieli shady lady i takieSłużę pomocą |
||
|
|
|
#2970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rich ground to obecnie mój ulubiony liner. Bosko kremowy jest. A Waveline mam, ale tu miłości nie ma, kolor za jaskrawy chyba i prześwity robi. Chyba Bobikowe Denim byłoby na mnie lepsze. A macroviolet myślisz że się dla mnie nada? Czy lepiej w Violet od Bobbi celować? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

. A Sephorze malo szalu nie dostalam. Zadnej pomocy, babki wrecz uciekaly od klientow:/ Sama w koncu wywloklam z szafki korektor Clinique i z tej zlosci zapomnialam, co jeszcze chcialam kupic:/

.
.
Srednio były po 74 zł.
Ale pognalam dzis do jednej S i oczywiscie ani sladu, a ze bylam rano i korków na ulicach brak, to ja w auto i do 2sephory - dopadłam standu i znalazlam jedno jedyne wcisnięte w kąt