Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 12:52   #2941
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
no to mnie przerazilyscie bo ja wazylam 5,200 a moj facet tez maly nie byl

mam to samo...moj facet sie uparl ze zaczniemy robic mi zdjecia tak jak tu
to konkretny bobas byłaś

super pomysł
Stary 2013-02-12, 12:53   #2942
justine_87
Raczkowanie

Dziewczyny, bo mi nadziei narobiłyście

OM miałam 21.01., OWU - najprawdopodobniej 4 lutego, długość cyklu to 28 dni, więc okres wypada 18 lutego...

W czwartek i tak miałam zrobić morfologię, więc może dorzucę betę

Wszystkim Wam gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy (i równie spokojnego porodu)!!!

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:54   #2943
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
to konkretny bobas byłaś

super pomysł
konkretny to malo powiedziane... caly szpital sie zlecial zeby mnie ogladac
dodam jeszcze ze mama urodzila mnie naturalnie

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:58   #2944
tancerka212
Zakorzenienie

no to fajnie że macie też takie wystające brzuszki- nie czuję się jak ufo ogólnie zapinam się normalnie jeszcze w swoje spodnie i nikt niezorientowany jeszcze by się nie zczaił że tam siedzi dzidziuś ale tak postanowiłam uwiecznić z okazji dnia wolnego na fotce swoją pierwszą wypukłość
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:59   #2945
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
powiedz mi...czy na 1 wizycie jest USG tu w UK? i czy badanie krwi pod kontem cukru tez tu robia???
Pierwsze usg robią w 12 tygodniu. Ja akurat jutro idę na pierwszą wizytę,a jestem w 7 tygodniu. Pewnie założą mi kartę ciąży i zmierzą ciśnienie. Natomiast jeżeli chodzi o cukier,to nie mam pojęcia-musisz zapytać na wizycie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:59   #2946
201704210903
Konto usunięte

mam cholestreol 220, a granica jest do 190 - ktoś tez tak ma????
ide jutro do lekarza, ale zmartwiło mnie to, bo pewno bede musiała byc na diecie
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:00   #2947
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
konkretny to malo powiedziane... caly szpital sie zlecial zeby mnie ogladac
nooo to niezły bobasek z ciebie był szacun dla mamy
ja ważyłam normalnie mniej niż 3,5 kg na pewno, za to mój tż 4500 ważył i jak dla mnie to już masakra
Stary 2013-02-12, 13:01   #2948
87czarna
Zakorzenienie

zmienniczka
Wow,mama dała radę
Też jestem pełna podziwu!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:07   #2949
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
caly szpital sie zlecial zeby mnie ogladac
zleciał się bo na pewno byłaś śliczna
Stary 2013-02-12, 13:09   #2950
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no to fajnie że macie też takie wystające brzuszki- nie czuję się jak ufo ogólnie zapinam się normalnie jeszcze w swoje spodnie i nikt niezorientowany jeszcze by się nie zczaił że tam siedzi dzidziuś ale tak postanowiłam uwiecznić z okazji dnia wolnego na fotce swoją pierwszą wypukłość
Ja też zapinam się normalnie w spodnie (nie w każde ), ale jedna osoba mi powiedziała, że widać że jestem w ciąży. Jednak ten brzuszek troche mi wystaje
I jeszcze w biodrach się poszerzyłam.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:10   #2951
policzanka
Wtajemniczenie

Dziewuszki dzis mija 31 dzien mojego lezenia...Wszystko boli...Byle do 22....Wogole wiecie co?Zosałam nabiata w butelke .Ale to wszystko moja wina gdyz najwidoczniej zle przeczytałam regulamin.Jest taka strona sprawdzdziecko.pl znalazłam przez przypadek.Niby taki qiuz ktory powie nam jakie cechy odziedziczy po nas nasze dziecię.Trzeba dodac zdiecie swoje i partnera no i odpowiedziec na pare pytan.Na samym poczatku napisali ze jest to za darmo wiec się zgodziłam w koncu nie miałam nic do stracenia.Dodałam zdiecia,odpowiedziałam na pytania no i okazało sie ze jednak zeby otrzymac wynik trzeba wysłac esa za 0.62 no to sobie mysle-zaden majatek wiec wysłalam.Po chwili dostałam esa ze aby otrzymac te haslo nalezy wysłac jeszcze jednego esa no to wysłałam...Hasła nie otrzymałam..jak się okazało ,pierwszy es zzarł mi ponad 30 zł a na drugiego po prostu nie straczyło...Troszke sie wkurzyłam ale tylko na siebie i swoją naiwnośc..Skusiło mnie te ponad 700 poleceń na fb..A wiec kochane trzymajcie sie od tej strony z daleka no chyba ze chcecie stracic 60 zl(za te dwa esy)
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:14   #2952
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewuszki dzis mija 31 dzien mojego lezenia...Wszystko boli...Byle do 22....Wogole wiecie co?Zosałam nabiata w butelke .Ale to wszystko moja wina gdyz najwidoczniej zle przeczytałam regulamin.Jest taka strona sprawdzdziecko.pl znalazłam przez przypadek.Niby taki qiuz ktory powie nam jakie cechy odziedziczy po nas nasze dziecię.Trzeba dodac zdiecie swoje i partnera no i odpowiedziec na pare pytan.Na samym poczatku napisali ze jest to za darmo wiec się zgodziłam w koncu nie miałam nic do stracenia.Dodałam zdiecia,odpowiedziałam na pytania no i okazało sie ze jednak zeby otrzymac wynik trzeba wysłac esa za 0.62 no to sobie mysle-zaden majatek wiec wysłalam.Po chwili dostałam esa ze aby otrzymac te haslo nalezy wysłac jeszcze jednego esa no to wysłałam...Hasła nie otrzymałam..jak się okazało ,pierwszy es zzarł mi ponad 30 zł a na drugiego po prostu nie straczyło...Troszke sie wkurzyłam ale tylko na siebie i swoją naiwnośc..Skusiło mnie te ponad 700 poleceń na fb..A wiec kochane trzymajcie sie od tej strony z daleka no chyba ze chcecie stracic 60 zl(za te dwa esy)
o masz ci los co za oszuści dzięki za ostrzeżenie- może się komuś przyda
a jak tam samopoczucie?

ja morduję połówkę jabłka i zmordować nie mogę
Stary 2013-02-12, 13:20   #2953
bojatoja
Zakorzenienie

policzanka też się kiedyś na takie coś nabrałam. Tylko że z testem na inteligencje Miało być kilkadziesiąt groszy a zeżarło mi ponad 30 złotych. I też musiałam wysłać drugiego esa, tylko że nie wysłałam bo się zorientowałam, że tyle to kosztuje
Trzeba dobrze czytać regulamin.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:21   #2954
policzanka
Wtajemniczenie

U mnie samopoczucie nawet dobre..O dziwo zjadłam jabłko z wielkim apetytem(o dziwo bo jablek po prostu nie lubie)Czekam teraz z utęsknieniem na moja matule gdyz ma mi przynies sałatke kebab...mmmmm...juz mnie ssie na sama mysl o niej...
Stary 2013-02-12, 13:23   #2955
passion80
Zakorzenienie

chyba nigdy nei czytam regulaminów
ja się tak nabrałam na stronę z filmami
Stary 2013-02-12, 13:31   #2956
Diorisha
Zakorzenienie

Ależ się mnożymy na wątku Witam serdecznie świeżo zafasolkowane mamy

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja tez dzis poszla do zlobka po 2 tyg przerwie, szlag mnie trafi jak znow cos przyniesie do domu, tym bardziej ze znowu sie rozlozylam :/
Buuu to niedobrze,że znowu coś Cię dopadło.Kuruj się
A ja postanowiłam choć na chwilę zrobić sobie dobrze (dwuznacznie wyszło ) .Posiedzę w domku dwa tygodnie-akurat na czas ferii

W niedzielę weszłam w 9ty tydzień i ostatnimi czasy mdłości przestały mi dokuczać Zdecydowanie odrzuca mnie od mięsa-nie mogę go ani wąchać ani tym bardziej jeść.Pożywiam się głównie nabiałem
No i jak my wszystkie na wątku odliczam dni do usg.Niech już będzie 20ty .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:46   #2957
brooter
Raczkowanie

Cytat:
ja juz niestety ze spodniami mam problem.. tzn jak stoje to jeszcze jakos jest ale jak juz usiade to mnie cisnie strasznie.. wiec w domu w dresach i legginsach smigam
kupilam takie wlasnie w h&m mama i sa cuuuuuuuudowne i mega dobrze sie w nich czuje
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:47   #2958
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Tak. Nie znalazlam zadnych madrych artykolow na temat badan o tym leku... Jedynie jakies "opinie", ze moze powodowac maskulinizacje zenskich plodow i cos tam jeszcze... Chyba w takim sensie, ze zmiany hormonalne... Tesciowa mi zasiala ziarno niepewnosci i troche osoby piszace, ze na zachodzie tak hurtowo tego nie przepisuja.

Z drugiej strony, jak sie krwawi, a dzidzie chce sie miec, to co zrobic?
mnie sie, ze lekarze w polsce troche naduzywaja tego duphastonu... bo co innego zrobic komus badania poziomu progresteronu i stwierdzic ze jest za niski i moze to zagrazac ciazy...(wiadomo, ze niektore kobiety moze dotyczyc taki problem lub tez niektore kobiety ktore poronily mialy problem z tym hormonem w ciazy, ale to moim zdaniem powinno sie przebadac po poronieniu...a lekarze po 1 poronieniu zazwyczaj mowia "selekcja naturalna" i mowia ze po 1 to nie ma krzyku i sie nie bada - wiem bo przerabialam...) a nie zapisywac lek "na wszelki wypadek"... to tak jak z przepisywaniem tabletek anty bez zadnych badan, prob watrobowych itd... a niestety malo lekarzy w polsce zleca badania przed podaniem lekow czy wypisaniem tabletek anty... ja szczerze mowiac chodzilam do kilku lekarzy i zaden mi nie zlecil.... byli to lekarze prywatni jak i na nfz.... moze zle trafilam, ale poki bylam "malolata" to bylo mi na reke ze badan niet, a tabletki sa... jednak teraz jakbym miala brac bym sie bardzo zastanowila i przebadala na wszystkie strony... no ale....

wiadomo, ze sa sytuacje kiedy trzeba, bo np sie krwawi lub inne problemy...

moj niemiecki lekarz powiedzial ze badania nie potwierdzaja rewelacyjnego dzialania duphastonu i tutaj nie wypisuja go ot tak.... jedynie jak ktos ma stwierdzone problemy z progresteronem, a zapobiegawczo bo mooooze sie cos zdarzyc to nie...

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki. Cholera nie wiem kiedy ja was ponadrabiam :/ Internet w domu będzie dopiero od przyszłego miesiąca i jak narazie dostęp mam tylko w pracy :/

Od 3 dni się męczę z zatruciem pokarmowym, masakra. Jak do jutra mi nie przejdze to bede musiala isc do lekarza, najdziwniejsze bo nic na mieście ani nic nieświeżego nie zjadłam, wszystko to co TŻ w domu a jemu nic nie jest

Z dzidzią wszystko dobrze, wizyte mam na 19.02. Zaczął mi dokuczać straszny ból pięty, to dość dziwne we wczesnej ciąży ale moja mama mówi że miała to samo.

Zarejstrowałam się również na usg genetyczne, znalazłam placówkę w której robią za 160zł, więc i tak dobrze bo w innych liczą sobie 200zl

Dzisiaj przyszły mi próbki z mustela ;D Wysłałam meila pare tyg temu i faktycznie przysyłają

Mam nadzieje że wasze brzuszki rosną i mają się dobrze
nooo i witam i gratuluje nowym mamusiom
oj idz koniecznie do lekarza.... takie sensacje zoladkowe nie sa dobre w ciazy...

masakra ale mi niedobrze.... do tego jestem strasznie glodna a na obiad nie mam ochoty... i nie wiem co robic ehhhhh jutro zaczynam 11 tydzien... kiedy to wreszcie przejdzie?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:57   #2959
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Tak. Nie znalazlam zadnych madrych artykolow na temat badan o tym leku... Jedynie jakies "opinie", ze moze powodowac maskulinizacje zenskich plodow i cos tam jeszcze... Chyba w takim sensie, ze zmiany hormonalne... Tesciowa mi zasiala ziarno niepewnosci i troche osoby piszace, ze na zachodzie tak hurtowo tego nie przepisuja.

Z drugiej strony, jak sie krwawi, a dzidzie chce sie miec, to co zrobic?
a to tak, z ta maskulinizacja to prawda. jak wyladowalam w 18 tc z plamieniem w szpitalu, to chcieli dac mi znowu dupka, ale jak sie dowiedzieli ze to dziewczynka to kategorycznie zabronili. i jechalam tylko na rozkurczowych lekach.

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
przepraszam, ale worce jeszcze do wozka ktos mowil ze mial wozek mamas&papas dobre one sa?http://allegro.pl/wozek-mamaspapas-s...011423637.html
ja mam ich parasolke i jestem bardzo zadowolona a o soli myslalam, napewno ja sprawdze na zywo.

Cytat:
ja cały czas wyglądam jak w ciązy, spożywczej
u mnie tez ciaza spozywcza chociaz zaokraglil sie bardziej ciazowo, wygladam teraz jak w 5 miesiacu

bylam dzis na badaniach, 200 zl nie moje pozniej pomyslalam ze wpadne do h&m poprzymierzac ciazowe spodnie zeby rozmiar znac i upolowac cos na necie. ale piczka jestem i kupilam dwie pary i rajty ciazowe no i 260 zl mniej w portfelu kuzwa a obiecalam sobie ze nie kupie nic do wizyty :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:10   #2960
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
tancerka Wiem,wiem... i tak źle i tak niedobrze
Mam też problemy z jazdą samochodem. Posiedzę trochę w samochodzie i chce mi się zwracać... w pierwszej ciąży było to samo ;/
Ja tylko jak prowadzę, to jest ok

Cytat:
Możliwe,możliwe
Mam tak samo
Rośnij mamusiu!
Ja też mam taki brzuszek
Ale tylko ja to widzę

Cytat:
moglabys mi podac adres tej strony? ciekawe czy wysla tez do anglii

no to mnie przerazilyscie bo ja wazylam 5,200 a moj facet tez maly nie byl

mam tak samo

ale ci super ciesze sie razem z toba

o Boze..mam to samo

dokladnie, mnie tez wyszedl negatywny na poczatku mimo ze juz mialam objawy (nabrzmiale piersi i bol w podbrzuszu) i tez ''zaskoczylo'' u mnie za 1 podejsciem

witamy goraco i gratulujemy

mam to samo...moj facet sie uparl ze zaczniemy robic mi zdjecia tak jak tu
Ja mam brzuszek co tydzień z poprzedniej ciąży, bo całej mnie nie miał kto fotografować. Tym razem, jak brzuch urośnie jadę na Śląsk namówić koleżankę na sesję

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo mi nadziei narobiłyście

OM miałam 21.01., OWU - najprawdopodobniej 4 lutego, długość cyklu to 28 dni, więc okres wypada 18 lutego...

W czwartek i tak miałam zrobić morfologię, więc może dorzucę betę

Wszystkim Wam gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy (i równie spokojnego porodu)!!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:18   #2961
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo to znowu ja mogę jechać autem i wtedy wszelkie mdłości mijają tż się śmieje że rajdowca jakiegoś hodujemy wczoraj sypał śnieg u nas a ja się boję jechać po śniegu bo nie mam wprawy ale na samą myśl o autobusie mnie zemdliło i siadłam sama do auta i to był najprzyjemniejszy kwadrans poranka aby wyszłam z auta i znów mdłości....

dziewczyny kończę dziś 7 tydzień i jutro zaczynam 8- zauważyłam że dół brzucha mi się wysunął do przodu- tak jakby za linię pępka zaczął wystawać jak się z boku spojrzy- możliwe że tak wcześnie już coś wyskakuje? :conf used: no patrzę na swoje inne zdjęcia i w życiu nie miałam takiego brzuszka... może idealnie płaski nie był ale to na pewno nie mój codzienny wygląd
oj rośnie rośnie ja tez zamieszczałam gdzieś tu fotke z 7/8 tc i nawet miałam większy

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja tylko jak prowadzę, to jest ok

Ja też mam taki brzuszek
Ale tylko ja to widzę

Ja mam brzuszek co tydzień z poprzedniej ciąży, bo całej mnie nie miał kto fotografować. Tym razem, jak brzuch urośnie jadę na Śląsk namówić koleżankę na sesję

też mam z poprzedniej ciązy od 10tc co tydzien robione fotki
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:55   #2962
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczyny kończę dziś 7 tydzień i jutro zaczynam 8- zauważyłam że dół brzucha mi się wysunął do przodu- tak jakby za linię pępka zaczął wystawać jak się z boku spojrzy- możliwe że tak wcześnie już coś wyskakuje? :conf used: no patrzę na swoje inne zdjęcia i w życiu nie miałam takiego brzuszka... może idealnie płaski nie był ale to na pewno nie mój codzienny wygląd
Śliczny!!!!
Mam bardzo podobną figurę i teraz identyczny brzuszek, a też nigdy takiego nie miałam.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Dziewuszki dzis mija 31 dzien mojego lezenia...Wszystko boli...Byle do 22....
Ty też leżysz? Jeju aż 31 dni? A co się u ciebie działo że lekarz kazał leżeć? Ja też leżę, ale (w porównaniu do ciebie to dopiero) 10 dzień. Teraz już zaczynam spacerować- lekarz pozwolił. 26 mam wizytę i wtedy będzie decyzja co dalej.
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:06   #2963
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość

Ty też leżysz? Jeju aż 31 dni? A co się u ciebie działo że lekarz kazał leżeć? Ja też leżę, ale (w porównaniu do ciebie to dopiero) 10 dzień. Teraz już zaczynam spacerować- lekarz pozwolił. 26 mam wizytę i wtedy będzie decyzja co dalej.
W 7 tygodniu okazało sie ze sie odkleiła kosmówka.22 bede miała Usg i wtedy juz bedzie wiadomo czy sie wszystko ładnie przykleilo.
Stary 2013-02-12, 15:11   #2964
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
W 7 tygodniu okazało sie ze sie odkleiła kosmówka.22 bede miała Usg i wtedy juz bedzie wiadomo czy sie wszystko ładnie przykleilo.
moja, wizażowa zresztą, koleżanka też miała taką sytuację w grudniu została mamą zdrowego maluszka. Na początku leżała, ale później nawet ćwiczyła
Stary 2013-02-12, 15:12   #2965
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
oj rośnie rośnie ja tez zamieszczałam gdzieś tu fotke z 7/8 tc i nawet miałam większy

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

też mam z poprzedniej ciązy od 10tc co tydzien robione fotki
Ja w 12 tc mam i potem od 21, bo tak to płaskiego nie było co robić

A w ogóle, to byłabyś chętna się spotkać koło świąt wielkanocnych? Bo pewnie do Rzeszowa będziemy jechać, to do Ciebie już niedaleko

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-12, 15:13   #2966
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakoś źle się czułaś, krwawilaś? Czy tylko w usg wyszło? Ja usg-tak jak pisałam- będę mieć 26.
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:17   #2967
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-12, 15:17   #2968
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
i ja i moja lekarka wychodzimy z tego samego założenia w poprzedniej ciązy brałam tylko folik do 3-4 miesiąca (póki mi się nie skończył) i tyle, żadnych witamin, wynik cały czas miałam bardzo dobre, dbałam o to co jadłam więc nie było takiej potrzeby. a tez słyszałam że od tej mody na łykanie sztucznych witamin rodzą się duże dzieci
co do pieczarek to ja nie widzę w nich nic złego, ale jeśli tak na Ciebie działa to raczej nie za często

ja zainwestowałam w Elancyl, zobaczymy ... w pierwszej ciaży popekałam mocno, mam nadzieję że teraz nic nowego nie dojdzie :/
miałam akurat dziś kontrolę, więc zapytałam. ogólnie grzyby są ciężkostrawne, więc nie powinno się za często. wartości odżywczych pieczarki raczej nie mają, sama woda. ale skoro pomagają mi na zaparciach to od czasu do czasu mogę.

dzidzia urosła mi, ma 27mm, jutro zaczynam 10tydz. tylko ginka "pogroziła mi palcem", bo schudłam prawie 2kg. w ogóle apetytu nie mam, do słodyczy też nie ciągnie mnie jak kiedyś.. no cóż, muszę jeść mniej, a częściej po prostu.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-02-12 o 15:18
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:40   #2969
policzanka
Wtajemniczenie

[QUOTE=dwakolory1;39189476]A jakoś źle się czułaś, krwawilaś? Czy tylko w usg wyszło? Ja usg-tak jak pisałam- będę mieć 26.[/QUO

Plamic nie palmiłam.To byla moja pierwsza wizyta i pierwsze Usg.Mozliwe ze to przez dzwiganie gdyz do 7 tyg pracowałąm jeszcze jako opiekunka osób straszych a tam wiadomo trezeba dzwigac.Boał mnie brzuch jak na okres ale wydaje mi sie ze to akurat byl objaw ciazy...

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Dziekowac

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
moja, wizażowa zresztą, koleżanka też miała taką sytuację w grudniu została mamą zdrowego maluszka. Na początku leżała, ale później nawet ćwiczyła
I ja wierze ze u mnie tez wszsytko zakonczy sie pomyslnie
Stary 2013-02-12, 15:53   #2970
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Pierwsze usg robią w 12 tygodniu. Ja akurat jutro idę na pierwszą wizytę,a jestem w 7 tygodniu. Pewnie założą mi kartę ciąży i zmierzą ciśnienie. Natomiast jeżeli chodzi o cukier,to nie mam pojęcia-musisz zapytać na wizycie
dopiero?? o matko poje***e tu jest wszystko

dla mnie to juz nie jak wypchniecie grejpfruta przez nos a arbuza
z tego powodu kupuje mamie kwiaty w moje urodziny

Cytat:
zleciał się bo na pewno byłaś śliczna
sliczma???hahaha to ZA DUZO powiedziane wygladalam jak ludzik z Michelin (ponizej wklejam swoje zdjecie )

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
.Pożywiam się głównie nabiałem
No i jak my wszystkie na wątku odliczam dni do usg.Niech już będzie 20ty .
ja tez glownie nabial...pewnie dlatego mam straszne zaparcia :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg opony-samolotowe.jpg (17,7 KB, 7 załadowań)

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>

Edytowane przez zmienniczka
Czas edycji: 2013-02-12 o 15:54
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości