|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Najbardziej chciałabym w biurze pracować i chyba ten kierunek byłby odpowiedni. Ech, już sama nie wiem... Ja po prostu chcę zrobić wszystko co pomogłoby mi znaleźć pracę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Problem jest taki - jak sie nie ma pracy to sie nie patrzy na to, co nas kręci a na to co się może realnie przydać. Ja bym wybrała np. BHP lub kadry i płace. Btw. chyba znalazłam coś dla siebie ![]()
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2013-02-12 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Konto usunięte
|
Zrezygnowałam, bo to chyba się za bardzo nie opłaca jeśli chodzi o mnie... Jedyne, co mogłabym zrobić to technik reklamy, ale jak mam już licencjata z innego kierunku, to wolę zrobić magistra z tej reklamy bądź z czegoś pochodnego, bo niestety ogłoszeń z wyższym jest o wiele więcej niż ze średnim i to takie trochę "cofnięcie się wstecz".
Wydaje mi się, że administracja to średni pomysł, bo jeśli chciałabyś startować do administracji publicznej, to niestety teraz wymagają wyższego kierunkowego, a do pracy w zwykłym biurze administracja zupełnie nie jest potrzebna. Natomiast jeśli Ty chcesz iść po szkoły, to idź. Zawsze dodatkowy papier. Ale może coś bardziej kierunkowego niż administracja? ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Pracownik kierujący komórką organizacyjną powinien spełniać co najmniej wymagania kwalifikacyjne określone (...) a) zawód technika bezpieczeństwa i higieny pracy oraz co najmniej 3-letni staż pracy w służbie bhp lub b) wyższe wykształcenie o kierunku lub specjalności w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy albo studia podyplomowe w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- co? ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Jeśli do biura, to polecam Ci po prostu jakiś kurs sekretarsko-asystencki albo pracownik biurowy. Ja prowadzę biuro 5 lat i ni jak to się ma do wiedzy mojej koleżanki która studiuje administrację. Ona się uczy kodeksów na pamięć, ustaw, przepisów. Dla mnie jest to zupełnie nie potrzebne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakręcony Chochlik
|
Fundusze strukturalne, tym bardziej, że trochę w tym siedzę
![]()
#2945 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() ![]() ![]()
#2947 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39182526]Visez ależ masz przeogromną liczbę postów na swoim koncie!
![]() Widziałam większe. Moje statystyki mówią że to 17 postów dziennie czy ja wiem czy taki wyczyn ![]() ![]()
#2948 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a dobra, znalazłam ;-) Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-02-12 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39182801]taaaaaaaaa? gdzie to się patrzy?[/QUOTE]
Wchodzisz na swój profil i klikasz zakładkę "staty" ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- ![]()
#2950 |
Konto usunięte
|
kurcze,
próbuję się dodzwonić do dentysty, zajęte i zajęte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
BAN stały
|
Cytat:
U ciebie na uczelni jest rozdział praktyczny ? Mój kuzyn na jednej z uczelni rzeszowskich nie miał w pracy rozdziału praktycznego. Jego praca była bardzo prosta, żadnych wymogów technicznych, odstęp co 1,5 a nie co 1 jak u mnie itp. Wysłałam dziś CV do banku do Tarnowa, tylko chcą doświadczenie w sprzedaży i kurs kasjera walutowo-złotowego , więc szanse zerowe, że zadzwonią do mnie. Drugie CV wysłałam na opiekuna klienta do Rzeszowa, ale też chca doświadczenie w sprzedaży, więc też szanse bliskie zeru, że zadzwonią. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-12 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
No to mam kolejny telefon z pracy, tylko tym razem z aplikacji wysłanej tak troche z desperacji... contact center. Ten sam model postępowania co wcześniej, czyli romozwa nie prowadząca do spotkania tylko wstepna selekcja... mają zadzwonić najpóźniej jutro w przeciwnym razie znaczy, że nie przeszłam dalej.Nie podobają mi się takie telefony, człowiek nieprzygotowany zupełnie a tu mu karzą jakieś "problemy" rozwiązywać ehh
#2953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39177214]przerażają mnie te wasze tytuły prac ![]() Mnie też. Strasznie poważne. Moje praca to przy takich tematach to jak bajka na dobranoc ![]() Zaplanowałam sobie dziś szoping. Wybrałam sie z rano miasto, bo akurat w okolicznym lumpku była dostawa. Planowałam wykupić pól sklepu a wyszłam tylko z jedną bluzką. ![]() ![]() Teraz czekam w domu na kuriera. Tato zamówił opony. Mam je znieść do piwnicy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39183422]no raczej... moja była o mobbingu. luz blues przy tych tytułach
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- sturlaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2956 |
Wredny kotecek
|
Witam Was, chętnie się przyłączę i trochę pomarudzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
BAN stały
|
Wysłałam CV do miasta ok 30 km od mojego na stanowiska księgowa , ale chca osobę z doświadczeniem minimum rocznym i stopniem niepełnosprawności. Znając życie, będąc chcieli osobe z umiarkowanym stopniem. W jaki sposób zdobyć to roczne doświadczenie , jak wszędzie chcą z doświadczenie i osób bez doświadczenia nie zapraszają na rozmowy
![]() ![]() Wysłałam jeszcze CV do banku, ale jakieś pół roku temu już do tego banku CV wysyłałam i była cisza. Statystycznie co jakiś czas ok pół roku widzę, ogłoszenie do tego banku do mnie. Może przyjmują i zwalniają co kilka miesięcy, bo nowi pracownicy nie wyrabiają planów sprzedażowych. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-12 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2960 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam nawet na rozmowie w jednej z firm, i właściciel jest nieugięty, ma być umiarkowany stopień na stanowiska zarówno biurowe jak i fizyczne, z lekkim nie przyjmuję do pracy. Pisałam tutaj o tym. Nawet starałam się o umiarkowany stopień, ale mi go na komisji nie przyznali. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-12 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2963 | |
BAN stały
|
Cytat:
pracownika biurowego, pracownika kancelarii pracownika administracyjnego pracownika ds wprowadzania danych do komputera Skoro masz wyższe wykształcenie to możesz sobie ,,dorobić'' ten kierunek. Zawsze możesz zrezygnować. Akurat ja się uczyłam w tym kierunku bo także miałam staż jako referent, po prostu mnie to interesowało . Jeżeli chcesz uzyskać jakieś informację na ten temat napisz mi na pw pomogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Triss u mnie było zawsze tak, że jeśli w trakcie rozmowy telefonicznej nie zaprosili mnie na rozmowę po zadaniu paru pytań, to później już nie dzwonili drugi raz. Miałam jeden wyjątek tzn. facet dzwonił w piątek, popytał o różne rzeczy i powiedział, że w ciągu dwóch dni ktoś się odezwie do mnie - rzeczywiście następnego dnia jakaś pani dzwoniła zaprosić mnie na rozmowę. Jeśli chodzi o rozmowę na stanowisko przedstawiciela, to musisz być mega pewna siebie, mocny uścisk dłoni, wyprostowana sylwetka. Całą sobą musisz wyrażać podejście pt. "jestem zaje***sta". Nie możesz być małomówna, gadaj dużo i patrz rozmówcy w oczy. Zauważyłam, że osoby przyjmowane na to stanowisko są bardzo wygadane, lubią opowiadać o osobie, chwalić się, być w centrum uwagi. Nie bój się chwalić, nie wstydź się tego!!! Osoba idąca do pracy w księgowości itp. nie musi być super pewna siebie, może być szarą myszą; PM nie może, bo inni zmiotą go z powierzchni ziemi. Później napiszę Ci na priv, jakie są przykładowe pytania na rozmowach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dawniej była tutaj mowa, aby wysyłać CV jak nie spełniamy np jednego wymogu. Do sklepów odzieżowych, też chcą doświadczenie i jak ktoś nie ma doświadczenia, to ma nie wysyłać przez to CV , skreślić siebie od razu ? Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-12 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zadomowienie
|
Chyba masz rację. Już drugi raz mi to piszecie.
Cytat:
![]() |
#2967 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- . Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-12 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Przyczajenie
|
Pozwolę się wtrącić do wątku na temat doświadczenia wymaganego przez pracodawców. Na stronie mojego UP widnieje oferta "Kasjer-sprzedawca" do sklepu spożywczo - mięsnego i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby:
a) wymagania: staż pracy 10 lat (!!!) w handlu spożywczym - do zwykłego, osiedlowego spożywczaka..?! b) MILE WIDZIANA książeczka sanepidowska - a ja głupia myślałam, że bez książeczki do handlu to ani rusz ; ) Czyli w skrócie: w takim sklepie zostaniesz obsłużony jak w 5* hotelu, jednak bez pewności, że pracownik nie hoduje przypadkiem pałeczek Salmonelli i Shigelli. Miło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
Dziś robię pizzę ostatkową
![]() Zaprosiłam brata dzwoniąc do niego teraz kiedy jest w pracy ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.