|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Heloł
Mała dała czadu w nocy o 1 zrobila takaaaaaaaa kuuuuupe ze szok, potem sie rozbudzila i tez nie mogla zasnac ![]() ![]() Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-02-12 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() mój nie lepszy o 19 kapiel, a zasnął doiero o 23 i wiekszość czasu wisiał na cycu, ostatecznie nawet nie mialam sily kolacji zjesc tylko sie wykapalam i ziuziu reszta nocy, co 2 godz cyc i o 7 pobudka ![]() ale chociaz teraz zasnal to moge sie troche ogarnac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu lepiej czlowiekowi jak wie, ze nie tylko on nie spal w nocy ![]() a niech spi przynajmniej sniadanie moge w spokoju skonsumowac ![]() piekna pogoda dzis, sloneczko swieci, trzeba sie wybrac na spacerniak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
tak sie ogarnelam, ze zdazylam jedno oko umalowac i juz slysze steki i mlaskanie
![]() ale drugie oko dokonczylam w trakcie karmienia ![]() ![]() czy wasze dzieci gdy sa zaspane i glodne tez namietnie wciskaja do buzi kciuka, a nawet cale rece? |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Matylka ma juz 10 tygodni ![]() ![]() ![]() ale juz duuuuza z niej dziołcha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2950 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
Sola robie identycznie z ręcznikami papierowymi
![]()
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
My walczymy dalej z główką. Wczoraj jak usnęła koło dwudziestej drugiej to jak kładłam się po połnocy to cały czas była na właściwej stronie.
Ale jak się obudziła na karmienie to już głowa była po tej drugiej stronie. Jak nie śpi i jest aktywna to jest spoko, bo można ją zagadać, bawi się tym lwem, który jest po dobrej stronie czy patrzy na tę książeczkę. Jak śpi głębokim snem to też jest w miarę ok, bo jak sama przekręcę jej głowę to tak śpi. Z tym, że jak ja śpię to nie kontroluję tego jak głowa jej wraca na tę złą stronę. Najgorzej to jest jak ma takie drzemki w ciągu dnia, gdzie szybko się wybudza lub przysypia. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Dziennik pokładowy dzień drugi ![]() Dziewczyny - być może jestem w błędzie, ale nie wiem czy te problemy z główką nie są związane z wkładaniem prawej rączki do buzi. Zaczęła się wkurzać jak zaczęłam przekręcać jej głowę na lewą stronę, bo musiała wyciągnąć rękę z buzi. Wcisnęłam jej smoka i narazie jest spokój. Zobaczymy. Ciąg dalszy nastąpi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
od godziny biore sie za prasowanie, pewnie jak w końcu rusze tyłek to mój głodomor bedzie chciał jeść, bo już pół godziny temu powinien sie budzić...
Sola łacze sie w bólu z tą walką, ale ja podkłądam wałeczki z obu stron, żeby chociaż troche poleżał na prosto
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już jestem prawie pewna, że u mnie problem rozpoczął się od wkładania prawej ręki do buzi, bo teraz jest spokój i już tak nie walczy. Wiadomo wraca do ulubionej przez siebie strony, bo jest tak jej wygodniej, ale póki co jest lepiej. ![]() A ja też zaraz muszę poodkurzać. Dopiję tylko herbatę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie!
Mój Miki nawet w nocy grzeczny co nie oznacza że jestem rześka i wyspana ![]() Czytam o waszej walce z przekręcaniem główki. Ja od dluzszego czasu układam młodego na boczku na przemian prawy i lewy. Ale zastanawiam się co z jego stawami?? Co prawda podczas noszenia na rękach ( a robie to prawie cały czas ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Non stop. Czy głodny czy nie. ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Właśnie? ![]() Człowiek przecie cały asymetryczny ![]() Mnie jak byłam w szpitalu pani doktor powiedziała że moje dziecko ma asymetrię ze względu na miednicowe położenie i takie dzieci maja to do siebie. Ale to się normuje i teraz nic nie widac ![]()
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ma np. słabsze lewe bioderko tzn. ten staw jest gorzej wykształcony niż w prawej ( to znaczy tak było jak byliśmy na wizycie miesiąc temu), ale jest w granicach normy. Pani doktor powiedziała, że to normalne i wynika właśnie z ułożenia w brzuchu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po wygooglowaniu stwierdzam, że mam zwykłe butelki ![]() A na tych opakowaniach smoczków jest napisane do których butelek pasują? bo jakoś nie widzę na tych linkach ponizej. Masz może któres z nich? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p20001-Ave...e_sredni_2_szt http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p319-Avent...eplywowy_2_szt Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja panna śpi łasnie, w ogóle jakiegos śpiocha ma dzisiaj a w nocy tylko o 3 się obudzila, spała do 8, o 9 znowu padła i obudziła sie po 12! szok także makijaż u mamy jest pełny ![]() ![]() widzę, że jakies błedy w linku się pojawiają - to jest na stronie doz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam co u mnie było napisane, bo wyrzuciłam opakowanie. Ale na bank do tych butelek natural jest napisane na smoczkach tj. na opakowaniach natural. A na tych zwykłych nie pamiętam. Ale w każdym razie w przypadku tych zwykłych nie masz napisane natural i są 2 rodzaje - trójprzepływowy i zwykły o których pisałam wcześniej. Tylko te smoczki co się kupuje to są same gumy bez tej plastikowej otoczki. Także mam nadzieję, że to masz, bo tak to trzeba kupić całą butelkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no włąśnie są dwa rodzaje na których jest symbol 3m+ - trójprzepływowy , gzie niby się samemu ustawia i drugi rodzaj - średni zresztą wklejam jeszcze raz - spacja między doz a .pl http://www.doz .pl/apteka/p20001-Avent_silikonowy_smoczek_ na_butelke_sredni_2_szt http://www.doz .pl/apteka/p319-Avent_silikonowy_smoczek_ na_butelke_trojprzeplywow y_2_szt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kacperek od urodzenia spał na boczku i nauczył sie głowke dawać na boki , wiec dla równowagi chce żeby spał też troche na prosto, bo póki co głowka do woli rosła , a nie chce żeby zrobiła mu sie taka "tyta" chyba wiesz o co mi chodzi i też mam płaską głowe z tyłu ![]()
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() namotałam? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2966 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | ||
Zakorzenienie
|
Anegdota z życia: kiedyś na punkt info w mojej firmie klient przyniósł szczotkę do WC noszącą ewidentne ślady użytkowania, celem zgłoszenia reklamacji.
Powód- ŹLE ZBIERA ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
Nie, komory boczne mozgu. Pytal czy aby nie spi caly czas z glowka na jednej stronie. Wprawdzie caly czas nie, bo zmienia, ale faktycznie ma tendencje do kladzenia glowki na prawej stronie. Ale z zewnatrz ja nie widze zeby glowka byla z ktorejkolwiek strony splaszczona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niestety nie opanowałam tej techniki. Musiałam opanować zastępczą ![]() ![]() A mówią, że matki siedzące w domu nie rozwijają się, a człowiek tak musi kombinować ![]() Nawet na dwóch pulsach ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | ||
Zakorzenienie
|
Ja za Tobą też
![]() A propos moje dziecko walnęło po 2 dniach w szpitalu takie kupsko, że trzeba było wietrzyć salę, szacun nie?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwaga uwaga nadrabiam nieobecność! Jak wiecie albo nie okazało się, że moje dziecko złapało jakiegoś wirsua rsv. W szpitalu spędziłyśmy 6 dni. Inhalowali ją najpierw co 4 godziny a potem zeszłyśmy już do odstępów 16 godzinnych. Jestem generalnie bardzo dumna z mojego dziecka bo te 6 dni to jak na tego wirusa bardzo szybko a młoda przecież jest bardzo młoda i proszę jak sobie elegancko poradziła ![]() Zakupiłam wczoraj ten inhalator do użytku domowego również. W ogóle to polecam, bo są dzieci, takie jak moje, które podczas inhalacji zasypiają ![]() ![]() Poza tym waży 4655g. co nie jest jakimś szałem no ale jednak ciut przybiera. Oczywiście pani doktor starała się mnie sterroryzować laktacyjnie, że może by jednak zawalczyć o laktację i odstawić Bebilon. No kurde... przecież ja jej daję słownie jedną butelkę, najczęściej nie wcina nawet 90ml. a ta mi tu jakbym jakieś świętokradztwo uprawiała, dżizas. Warunki szpitalne podobno dobre. Podobno bo nie mam doświadczenia ale laski mówiły, że zazwyczaj rodzic siedzi co najwyżej na krzesełku. Ja miałam swoją kanapę. I pościel. Za jedyne 25 pln za cały okres 'wypoczynku' ![]() To by było na tyle relacji ![]() A dziś przyszła do mnie mama z odsieczą, żeby pomóc ogarnąć chałupę, bo tż doprowadził j przez te parę dni do stanu umiarkowanego zaniedbania, mówiąc delikatnie. Młoda od razu usnęła mojej mamie na rękach więc ja cały dzień sprzątałam jak ten ciul. Potem młoda godzinę wisiała na cycku i dała się tacie uśpić karuzelką. I se śpi. A ja wreszcie mogę posadzić tyłek. Przeczytał ktoś? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.