Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 11:59   #2941
Strazaksam
Raczkowanie

GG do Strazaksam
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Drogie podkarpackie Pm-Ki wyjdę przed szereg i chciałbym złożyć Wam i waszym "wybrańcom " życzenia spokojnych i pogodnych świąt....no może trochę śniegu ale nie za dużo....świąt wyjątkowych ale zarazem rodzinnych jak co roku...a przede wszystkim spełnienia wszystkich marzeń (tych najmniejszych też) związanych z waszym ślubem i nie tylko...wszystkiego najlepszego...
Strazaksam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:12   #2942
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV

Strazaksam, dla Ciebie i całej Twojej rodzinki również wszystkiego najpiękniejszego w te Święta :schoinka:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-19, 12:17   #2943
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj 4h w pracy a i to mamy imprezę pożegnalna bo jedna Pani na emeryture odchodzi a potem wolne do 6 stycznia
kochana nie dobijaj człowieka ale fajnie, że masz tyle wolnego to sobie spędzisz z Oliwką

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
Hej Hej Widzę, że u Was już całkiem przedświątecznie - pieczenia, sprzątania itd... Ja niestety nie mam na nic takiego czasu, ani warunków póki co , jak mieszkam z tymi dziwakami :P

Małgosiu - autko póki co bardzo ok. Chociaz TZ się jeszcze przyzywczaja, bo autko ma bardzo dużą moc (dużo koni mechanicznych), więc wystarczy czasami ciut mocniej gazu dać i daje głos hehee ale jesteśmy bardzo zadowoleni
Nie mogę uwierzyć, że już pierzesz rzeczy dla Maluszka! ALe cudnie

My wczorja byliśmy oglądać mieszkanie. Bardzo ładne. 3 pokoje tzn dwie sypialnie i living room wpłaciliśmy agencji kaskę i mają nas sprawdzać. PRawdopodobnie w tym tygodniu będzie odpowiedź Mieszkanie w nowym, śłicznym bloku, ze wspólnym terenem dla mieszkańców na dachu, z numerowanymi miejscami parkingowymi (zadaszonymi). Naprawdę bardzo fajne , więc mam nadzieję, że się uda. Niestety dostępne od 9-10 stycznia, ale albo tutaj jeszcze przemiszkamy, jeśli tamci nikogo nie znajdą do tego czasu, albo przekimamy tydzień u znajomych ten czas , bo my mamy w teorii 30go się wyprowadzać
Talk to którą wy macie wersje tego autka? jaki silnik i jaka moc?
ja lubię jak jest więcej koni, jest wtedy bezpieczniej bo szybciej wyprzedzisz, zareagujesz... poza tym wasze jest raczej lekkim autkiem, więc to na pewno jeszcze sprzyja mocy
Do każdego trzeba się przyzwyczaić bo inaczej łapie sprzęgło czy gaz my po nowym roku znów zmieniamy autko hahah bo niestety to nasze okazało się że żre olej, a tak fajnie mi się nim jeździ

super by było gdyby się udało wam z tym mieszkaniem! pozazdrościć 2 pokoi, ja to teraz wszystko trzymam w salonie, a jeszcze dojechał nam wózek i już zupełnie nie wiem gdzie to trzymać

wrzucę wam do klubu zdjęcia mojego brzuszka na przestrzeni tygodni
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 12:36   #2944
bluesky89
Zakorzenienie

Gosia, ten Wasz wózek to jest 3w1? No i cudne rzeczy od rodziców
Stary 2013-12-19, 13:49   #2945
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - tak, to znaczy do niego dobraliśmy fotelik maxi cosi cabriofix, ale podchodzi do naszego wózka... można wybrać sobie inne foteliki, ale maxi cosi wypada bardzo dobrze w testach zderzeniowych, więc jest bezpieczny a to właśnie jest funkcja fotelika

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-12-19 o 13:50
Stary 2013-12-19, 17:04   #2946
bluesky89
Zakorzenienie

Tez chce maxi cosi w ogóle powoli zaczynam sie rozglądać za wozkami i ceny mnie przerażają

Stary 2013-12-19, 19:48   #2947
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - ceny wózków są okropnie zróżnicowane, ale w jakości to też widać. Nie polecam tych typowych fotelików, które są w zestawach, bo w większości to plastik obity materiałem, a to nie temu ma służyć (przynajmniej takie moje zdanie) zresztą jak zaczniesz rozglądać się na serio to sama zobaczysz. Polecam pójść do sklepu i zobaczyć na żywo, wtedy łatwiej się zdecydować, bo na necie to wszystko super wygląda... i i jeśli macie w aucie Isofix to warto kupić bazę, nie bawisz się wtedy w zapinanie pasami tylko po prostu kładziesz fotelik na bazie i gotowe - jedno kliknięcie. Oczywiście bazy są drogie, ja kupiłam używaną za mniej niż połowę ceny, ale ułatwienie niesamowite (i do tego z bazą jest jeszcze bezpieczniej). Dobre noty ma też fotelik Recaro, ale tam gdzie ja patrzyłam był dużo droższy. Główna rzecz przy wyborze wózka to odpowiedzi na kilka pytań typu: w jakim terenie będziesz spacerowała najczęściej; czy ma być lekki; jaka duża gondola; czyli to czego oczekujesz od wózka?
Ja obecnie gdyby rodzice nie uparli się na sponsorowanie wózka to fotelik kupiłabym taki sam, ale używany, bo często praktycznie są niezniszczone.

Robię muffinki z wiśniami i zapraszam!
Stary 2013-12-20, 11:39   #2948
talkative2
Zakorzenienie

MAłgosia - autko to jest wersja dynamique z silnikiem 1.6 110 koni. My wcześniej (tzn tyle co na kursach hehehe ) jeździliśmy Toyota Yaris i Clio, więc autami o znacznie mniejszej mocy. Ale TŻ już łapie a ja pewnie w któryś dzień pojadę popróbować Póki co jeździć nie mogę , bo muszę wymienić prawo jazdy na początku. Mam jeszcze na stare na nazwisko. jak już wymienie, to mnie doubezpieczymy i też zacznę jeździć. Póki co chce pojechać na jakąś wioskę, albo chociaż na jakiś większy parking, żeby sobie przypomnieć jak się jeździ
Z mieszkaniem mam nadzieję, że się uda! Oby już dzisiaj zadzownili, bo chyba oszaleje do poniedziałku :P hehe

W ogóle ni emogę się wbić w te tematy dzieciaczkowe, bo nie mam pojęcia o wózeczkach itd... Ale dobrze, że wy już macie, to jak przyjdzie mój czas, ot mi wszystko opowiecie

Blue - a wy będziecie myśleli o tym swoim biznesiku? Bo mówiłaś kiedyś, ze takie plany macie...

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 12:07   #2949
Malgos_12
Zakorzenienie

Talk - aaaa to całkiem fajnie, ja miałam kiedyś alfę i miała 120koni i jest czym wyprzedzić, choć i tak czasem brakowało hehehe z tym, że tak jak mówiłam autko lekkie więc też inaczej... bo moja Madzia potem też gdzieś tyle miała, ale to bydle, więc i tak jej trzeba było troszkę czasu...
a to wy w ogóle nie jeździliście autkami aż do teraz?
prawko chcesz wymienić w UK?

jakie plany na święta?
Stary 2013-12-20, 12:26   #2950
talkative2
Zakorzenienie

nie jeździliśmy w ogóle Zrobiliśmy prawko 4 czy 5 lat temu jak byliśmy w Krakowie. W Polsce nie było nas stać na samochód. TŻ raz po rocznej przerwie zawiózł kolegę do KRakowa, bo mieli razem wracać a kolega pobalował dzień wczesniej zbyt wiele :P no a teraz po wieeelu latach pierwszy raz do auta i do po lewej stronie hehehe pytałam TŻa czy nie chce sobie wykupić jakichś godzin jazdy, zeby sobie przypomnieć, ale powiedział, że on czuje się pewnie, że to tak jak z jazda na rowerze No i tutaj jest inaczej niż w PL. Wg mnie lepiej się jeździ. Inna kultura na drodze, nie ma prawie w ogóle żadnych znaków (u nas to 5 znaków na jednym skrzyżowaniu :P ) - jest łatwiej wg mnie No ale zobaczę jak wsiądę Chociać to pewnie po Świętach, bo teraz nie ma czasu na nic...

Własnie nie wiem jak to jest z tą wymianą? Czy musze wymienić w Pl, a później dopiero mogę wymienić prawko z brytyjskiego na nasze, czy mogę od razu w Anglii na brytysjkie... Muszę się w któryś dzień zainteresować

Plany na Świeta nijakie ... W Wigilię będziemy siedzieć z naszą koleżankę i jej chłopakiem prawdopodobnie. Nakupimy pierogów i innych, coś może jeszcze ugotujemy jak będzie czas (chociać trochę kiepsko z tym, bo cały weekend w pracy i aż do Wigilii pracujemy). W pierwszy dzień świąt może wyjziemy gdzies z naszą nową współlokatorką z domu i może z jej chłopakiem i tyle... w PRzyszłym roku będzie lepiej, bo tutaj z tymi oszołomami to nawet nic nie można zrobić. Oni w ogóle jak wbiją na kuchnię i jedalnię to nie liczą się z tym, że my wróciliśy np z pracy i chcemy coś ugotować i zjeść. Oni mają swój salon i mogliby się tam przenieśc, ale nie... Siedzą sobie, gadają, zajmują miejsce (bo to w końcu ich dom), a my nop musimy czekac 2 czy 3 godziny, zeby sobie coś ugotowac... Także w Wigilię u koleżanki, żeby spokojnie móc zjeść i posiedzieć, a w pierwszy dzień Świąt pewnie wyjdziemy całkiem z domu.

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2013-12-20 o 12:27
talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:24   #2951
Malgos_12
Zakorzenienie

Talk - a pewnie, ze swieta u kolezanki beda bardziej spokojne ... co do prawka to nie powinno byc problemu z wymiana w Uk tylko pewnie bedzie pitrzebny ci akt slubu (na druku europejskim) bo masz inne nazwisko i zeby miec potwierdzenie jego zmiany
Stary 2013-12-20, 17:54   #2952
agniecha_17
Zadomowienie

blue rzeczywiście pierwsze sie zastanów czego oczekujesz od wózka, jeśli teren nie jest zbyt równy to polecam wózki z 4 kołami pompowanymi, raczej żeby to były duże koła z możliwością zablokowania przednich kół żeby sie nie kręciły. ja zauważyłam że wozki 3 w 1 mają mniejszą gondolę. za nim kupisz to sprawdz na internecie jakie są ceny
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:27   #2953
Malgos_12
Zakorzenienie

Aga - z ta gondola to chyba zalezy od firmy, bo moja ma 80cm wiec wcale nie mala... ale rzeczywiscie warto sprawdzic wielkosc
Stary 2013-12-20, 21:12   #2954
agniecha_17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Aga - z ta gondola to chyba zalezy od firmy, bo moja ma 80cm wiec wcale nie mala... ale rzeczywiscie warto sprawdzic wielkosc
pewnie zależy od firmy ale z kilkoma takimi wózkami sie spotkałam

blue długo szukałam wózka i czytałam wiele opinii i zdecydowałam się na zakup http://www.bociek.eu/pl/w%C3%B3zki-2...spacerowy.html i moge go śmiało polecić ale jakbyś chciała coś więcej na jego temat wiedzieć to na priv bo nie będe tu dziewczyn zanudzać
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:56   #2955
bluesky89
Zakorzenienie

Talk, o biznesie na razie nie myślimy. Może po urodzeniu zaczniemy coś myśleć..
Co do wózków, to mi na razie na spacerówce nie zależy, najwazniejsza jest gondola + fotelik wpinany do tego samego stelaża co gondola. Spacerówke można dokupić później.
Gosia, z jakiej firmy jest twój wózek?
na pewno ta gondolka musi być większa, bo jeszcze zime chciałabym w niej przebujać..

Stary 2013-12-21, 11:17   #2956
mala_czarna_21
Zakorzenienie

blue a na kiedy masz termin?

jestem od wczoraj u rodziców dawno się z nimi nie widziałam i nawet chętnie pobędę kilka dni chociaż pewnie za tydzień będę chciała oddać wszystko żeby wracać

ale pozytywnie jak na razie wczoraj wręczylismy pierwsze zaproszenia na nasz ślub zaczęlismy od rodziców. Mama się popłakała ale będziemy obie wyć na weselu

dziś jedziemy do moich dziadków i jeszcze jednej rodziny chcemy w dwa tygodnie obskoczyć rodzinę stąd a na styczeń zostawić krakowskich znajomych

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 13:16   #2957
bluesky89
Zakorzenienie

Czarna, na 9 czerwca
Powodzenia z zaproszeniami

Stary 2013-12-21, 13:34   #2958
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - mój wózek robiony jest przez polską firmę Navington (ta sama co robi X-landery), a nazywa się Cadet, jest bardzo lekki i szybko składany ... co do gondoli, to wiesz... jak dziecko będzie miało pół roczku niekoniecznie będzie chciało leżeć w niej, bo może być ciekawe świata i trzeba będzie się przesiąść na spacerówkę warto wtedy może sprawdzić czy gondola ma regulację oparcia - moja np ma, ale z jednej strony jak już będzie chciało siedzieć, to po co wozić w gondoli - pewnie wygodniej w spacerówce, którą też można położyć

Mała czarna - o to się herbat opijesz za wszystkie czasy mam nadzieję, że uda wam się zaprosić jak najwięcej gości
Stary 2013-12-21, 14:14   #2959
bluesky89
Zakorzenienie

Mi właśnie w oko wpadły x landery
Popatrzę sobie jeszcze na necie ten Twój wózeczek
Stary 2013-12-21, 19:54   #2960
Wiolinkax
Zadomowienie

mała: a ile osób zamierzacie prosić ?
blue: a jaki biznesik planujecie? bo chyba mi coś umknęło ooo to termin na lato fajnie, napewno już z dzieciątkiem będziesz już powoli na spacery jezdzić
talk: trzymam kciuki za mieszkanie

Laski jak tam przygotowania przedświąteczne u Was?
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 23:31   #2961
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Mi właśnie w oko wpadły x landery
Popatrzę sobie jeszcze na necie ten Twój wózeczek
mnie akurat X landery (te które widziałam) nie zachwyciły, jakieś dziwny kształt gondoli miały (i dość małą gondolę), dużo droższe były i miały wszystkie pompowane koła, a mi jednak zależało na lekkości, więc zrezygnowałam z dwóch przednich pompowanych ... ale warto zerknąć sobie w sklepie to wtedy sama ocenisz czy to coś czego szukasz czy nie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
mała: a ile osób zamierzacie prosić ?
blue: a jaki biznesik planujecie? bo chyba mi coś umknęło ooo to termin na lato fajnie, napewno już z dzieciątkiem będziesz już powoli na spacery jezdzić
talk: trzymam kciuki za mieszkanie

Laski jak tam przygotowania przedświąteczne u Was?
ja przez ostatnie 2 dni siedziałam w pracy do 22 ... poza tym choinka stoi, jutro dokończę sprzątanie, w wigilię troszkę pogotuję i będę super gotowa
Stary 2013-12-22, 00:07   #2962
mala_czarna_21
Zakorzenienie

blue super termin, nie będziesz się męczyć w ciąży w upałach i obawiać, ze mały sie przeziębi na samym starcie

wioli mamy na liście razem z obsługą około 140 osób ale liczymy, że koło 100 będzie
dzisiaj rozdane 8 zaproszeń

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 08:15   #2963
bluesky89
Zakorzenienie

Gosia, mi zależy na pompowanych kołach. Mieszkając na wsi nie wszystkie drogi są idealne..

Co do biznesu, to Tz marzy o czymś z gastronomii, ale to się okaże

I tak, termin też mi się podoba, bo teraz jeszcze mieszcze się w naszym moje kurtki zimowe, a zanim zaczną się prawdziwe upały, to może już zdążę urodzić

Stary 2013-12-22, 12:56   #2964
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - wiele będziesz miała do wyboru, a rzeczywiście na wiejskie drogi trzeba coś konkretniejszego. Ja musiałam myśleć o tym, że będę latać samolotem, dużo autem, tramwajem - więc coś szybko składanego, lekkiego... zerknij sobie na model Navingtona Galeon albo Corvet - prezentują się całkiem fajnie i kolory ma normalne a nie jakieś dziwne kombinacje

kochana ty to spokojnie całą zimę przebiegasz w swojej kurtce, byleby potem jakiś upałów nie było bo cię wymęczą
Stary 2013-12-22, 16:46   #2965
bluesky89
Zakorzenienie

Na necie większość wygląda fajnie. Dlatego musimy sie kiedyś wybrać, pochodzić po sklepach, pooglądać, wypróbować i wtedy można coś myśleć

No mam nadzieje, że w maju jeszcze nie będzie jakiś wielkich upałów.. ale to wszystko się okaże

Stary 2013-12-22, 17:24   #2966
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - Dokładnie, tak będzie najlepiej, bo każdemu podoba się coś innego, a w sklepie zobaczysz materiały, wykonanie itd - ale w sumie macie jeszcze troszkę czasu
Stary 2013-12-22, 20:49   #2967
bluesky89
Zakorzenienie

Małgosia, ja myślę, że dopiero gdzieś w marcu/kwietniu zaczniemy się tak na poważnie rozglądać

Stary 2013-12-22, 22:19   #2968
Strazaksam
Raczkowanie

GG do Strazaksam

Bluesky 89 dziękujemy za życzonka

Jeżeli mogę wtrącić się w dyskusję o wózkach ...pięć rzeczy na które radziłbym zwrócić uwagę przy zakupie...
1. Pompowane koła...wbrew pozorom doceniane i na wiejskich drogach i na miejskich krawężnikach
2.Skrętne koła (niektóre mają bez możliwości skrętu - trzeba podnosić żeby skręcić w miejscu)
3.Wózek dobrany do szerokości drzwi wejściowych w domu
4.Wózek po złożeniu bez problemu ma wejść do bagażnika samochodu ( widziałem sąsiada który rozkręcał praktycznie w drobny mak wózek żeby go zabrać do bagażnika....)
5.Łatwość demontażu materiałów (obić) które często trzeba czyścić lub prać.

Ja osobiście wybrałęm też polską firmę (nie będę robił krypto reklamy ale firma znana) i jesteśmy (byliśmy) bardzo zadowoleni ....

Edytowane przez Strazaksam
Czas edycji: 2013-12-22 o 22:22
Strazaksam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:40   #2969
Ifwka
Zakorzenienie

Kochane Dziewczyny Wesolych Swiat Wam zycze, spokojnych, rodzinnych, pachnących choinką i piernikiem
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 23:14   #2970
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strazaksam Pokaż wiadomość
Bluesky 89 dziękujemy za życzonka

Jeżeli mogę wtrącić się w dyskusję o wózkach ...pięć rzeczy na które radziłbym zwrócić uwagę przy zakupie...
1. Pompowane koła...wbrew pozorom doceniane i na wiejskich drogach i na miejskich krawężnikach
2.Skrętne koła (niektóre mają bez możliwości skrętu - trzeba podnosić żeby skręcić w miejscu)
3.Wózek dobrany do szerokości drzwi wejściowych w domu
4.Wózek po złożeniu bez problemu ma wejść do bagażnika samochodu ( widziałem sąsiada który rozkręcał praktycznie w drobny mak wózek żeby go zabrać do bagażnika....)
5.Łatwość demontażu materiałów (obić) które często trzeba czyścić lub prać.

Ja osobiście wybrałęm też polską firmę (nie będę robił krypto reklamy ale firma znana) i jesteśmy (byliśmy) bardzo zadowoleni ....
Musisz wziąć pod uwagę, że im więcej pompowanych kół tym wózek jest niestety cięższy... a ponieważ będę latać samolotem jest to jednak dla mnie ważne. Ja zdecydowałam się na dwa pompowane koła...
Mi zależało na lekkości, bo mam do pokonania kilka schodków więc wnoszenie czy znoszenie musi być możliwe...

Iwfka - i wam kochani wszystkiego co najlepsze na to Boże Narodzenie, ale więcej życzeń będę składać wam dopiero w Wigilię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości