|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
AGA :)
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]() Ja z ta koleżanką rozmawiałam jakieś 2-3 mce temu to jasno dała do zrozumioenia, że oczekuje 400-500 zł bo tyle się teraz daje koleżankom. Dosłownie tak mi powiedziała, aż mnie trochę zatkała taka bezpośredniość ![]() Dziewczyny, możecie coś poradzić na blizny na nogach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Ja wszystko rozumiem, bo wesela i przyjęcia kosztują, szczególnie z alkoholem, ale jednak jestem przeciwna takiemu podejściu, choćby to miało być kosztem mojego portfela... To to trochę tak, jakbym zapraszała znajomych do siebie na kolację i podstawiła Carlo Rossi i krakersy na stole, bo na więcej to kasy szkoda, bo się nie zwróci... A jeszcze powiedzieć bezpośrednio, że przynajmniej 500zł? My w miarę dobrze zarabiamy i nas stać bez problemu, poza tym jesteśmy już starsi, więc też jest inaczej, ale są ludzie, którzy zarabiają po 1500zł miesięcznie i po opłaceniu mieszkania, rachunków i normalnych wydatków maja niezbyt wiele kasy i co wtedy? Miesiącami odkładać na prezent na wesele koleżanki? Siostry, przyjaciółki, kogoś naprawdę bliskiego - ok, można kosztem wyrzeczeń odłożyć, ale na pewno nie dla każdego... Jak ktoś robi imprezę z założeniem, że kasa się zwróci i jeszcze będzie naddatek, zaprasza wszystkich, którzy przyjdą do głowy, to więcej osób, większa szansa, że będzie kasa, to naprawdę, lepiej, żeby imprezy nie robił... Dobra, koniec, bo mi się ciśnienie znowu podnosi ![]() Ja blizny na nogach rozjaśniam atredermem (złuszczający), acnedermem (kwas, też złuszcza i rozjaśnia przebarwienia) i balsamem z mocznikiem w stężeniu przynajmniej 30%. Tylko trzeba się liczyć z tym, że po takiej kuracji to nogi mogą wyglądać jak młynarskie ![]()
![]() |
#2943 | |
|
Cytat:
![]() Poza tym uważam, że jeśli nie stać mnie opłacić noclegu gościom to nie robię wesela 50 km od miejsca zamieszkania większości osób :/ albo zapraszam tyle ludzi na ile mnie stać. Prdukty które poleciłaś są na receptę? Mam takie blizny na nogach, że aż nie chcę na nie patrzeć :/
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na receptę jest tylko atrederm, acne-derm dostaniesz w każdej aptece, kosztuje około 20zł. Jako alternatywę możesz kupić skinoren w żelu - żelowa formuła sprawia, że składniki aktywne lepiej penetrują skórę, więc teoretycznie ma silniejsze działanie. No i mocznikowe preparaty to w każdej aptece jakieś mają, zapytaj o coś ze stężeniem 30%. Ja lubię xeriale od SVR, ale są też cerkodermy, których ja osobiście nie lubię. I z mniejszą ilością mocznika Squamax i pilarix , które mają po 20% mocznika plus kwas salicylowy - squamax używam na ramiona i uda w ramach radzenia sobie z rogowaceniem przymieszkowym i też dają radę ![]() Tylko jak masz delikatną skórę to nie leć ze wszystkim na raz, bo można sobie krzywdę zrobić ![]()
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie wspomnę o tym co sądzę o sugestii przez parę młodych jaką kwotę powinno włożyć się do koperty. Moim zdaniem to bezczelne zachowanie i chyba wcale nie chciałabym się bawić na imprezie takich ludzi.
![]() |
#2946 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja idę w październiku na wesele, chociaż powinnam postawić tutaj znak zapytania. Moja bardzo dobra koleżanka urodziła w marcu dziecko, chłopak oświadczył się jej, ustalili datę ślubu (a w zasadzie dwie, ale o tym za chwilę) i na tym koniec ![]() ![]()
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No szczerze mówiąc wcale się TŻowi nie dziwię. Płacenie za nocleg i 500zł w kopertę to już wydatek. No i ewidentnie można poczuć, że Państwo Młodzi nie chcą się wykosztować... I znowu pojawia się ta sama kwestia - na czym im zależy tak naprawdę.
![]() |
#2949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież nie da się zjeść ciasteczka i mieć ciasteczko ![]() Sugerowanie jaką kwotę należy przeznaczyć na prezent, jest zupełnie nie na miejscu. Nie dziwię się, że Tż nie jest zachwycony. Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2013-07-23 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Ag4, moim zdaniem spokojnie możesz makijaż zrobić sama
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() carpaibex, tzn. poszłaś do szkoły rok wcześniej, tak? ![]() dodałam Was do obserwowanych na instagramie, tzn. te z Was, które pamiętam nicki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
batonik
|
Moim marzeniem jest wziąć ślub nad morzem na piasku (cywilny). I zawsze miałam dylemat jak zrobić żeby dużo nie wydać (nie jestem fanką brania kredytu z powodu ślubu/wesela, wolę konkretną podróż poślubną), a jednocześnie mieć na tej uroczystości wszystkich najbliższych znajomych. I wymyśliłam, że z marzenia rezygnować nie będę, ale napiszę na zaproszeniu aby zamiast prezentu goście dojechali na własną rękę i zapewnili sobie nocleg. I tak zmniejszę koszty, a będę mieć wszystkich przy sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;41919801]Dlaczego Cerkoderm Ci nie odpowiada? Pytam z ciekawości - planowałam go kupić w ramach oszczędności (Xerial swoje kosztuje...). Dopytam jeszcze jakiego masz faworyta na keratosis pilaris? Mnie bardzo pomaga Keranorm na noc i maść z wit. A na dzień, ale wciąż szukam...[/quote]cerkoderm 30 mimo tak wysokiego stezenia mocznika, mam wrazenie, ze nic nie robil mojej skorze. Stosuje zamiennie xerial 30 i squamax, a na dzien czyste maslo shea. Do tego oczywiscie staram sie miec w diecie duzo witaminy A. Teraz zastanawiam si czy jeszcze szansa dostania witaminy A w kroplach, to bym sobie dodala do masła shea i byłby super środek
KEranormu jeszcze nie testowałam. Kupię jak mi si squamax skonczy, bo xerialu 30 to kupilam znowu 3 tubki niedawno ![]()
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj takich mini lakierów. Widziałam gdzieś coś takiego.
![]() |
#2957 | ||
Zakorzenienie
|
Ja również dostałam zaproszenie na wesele i rozważam czy aby na pewno się tam udać. Podobnie jak w przypadku Ag4 trzeba samemu pokryć nocleg (może to jakaś nowa moda?). Martwią mnie też koszta dojazdu (prawie drugi koniec Polski). Najbardziej jednak krępującą dla mnie sprawą jest kwestia koperty. Przyznam, że dużo wcześniej, jakieś pół roku temu w swobodnej rozmowie z narzeczoną (o nic nie wypytywałam, sama weszła na ten temat) padła kwota "talerzyka" i jest ona niestety bardzo, bardzo wysoka
![]() ![]() Rozważam pojawienie się tylko na ceremonii ślubnej i wręczenie skromnej koperty bez uczestnictwa w weselu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zadomowienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
Bardzo lubię Was podczytywać i chociaż się nie udzielam, to wpadam tu codziennie. Mogę skorzystać z Waszej wiedzy na temat kosmetyków? Akurat jesteście w tym temacie a ja mam mały dylemat... Stosowała może któraś z Was odżywkę do rzęs x-lash? Jakie są wrażenia i efekty? Odwiedziłam bloga Kasi Tusk i jest tam całkiem opłacalny kod rabatowy (normalnie za 3 ml odżywki płaci się 199 złotych a dzięki rabatowi można kupić 6 ml za 220 złotych) i tak się zastanawiam - brać czy nie brać? Trochę szkoda mi wydać taką sumę na kosmetyk, który może być nieskuteczny. Stosowałyście to może?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Właśnie skończyłam ćwiczenia, ale dzisiaj mam kiepski dzień. Nie udało mi się przejść całego turbo. Ogólnie jestem jakaś zmęczona, a tu zaledwie dwa dni pracy minęły ![]() W weekend jeszcze czeka nas roczek. Żeby było ciekawiej jesteśmy z małżonem oboje chrzestnymi ![]() Widziałam, że pisałyście na temat dawania pieniędzy na ślub i karteczek, jakie przyszła para młoda wkłada do zaproszeń. Pewnie będę tu jedyna, ale nie uważam tego za bezczelne. Uważam, że lepiej jak dostaną pieniądze, które zawsze się przydadzą niż 3 komplety zestawu kawowego. Poza tym wiele par w dzisiejszych czasach najpierw ze sobą mieszka, dopiero później decyduje się na ślub, stąd też można wnioskować, że większość rzeczy, jakie kupuje się do domu już posiadają. Taka sama sytuacja ma miejsce, kiedy para młoda mieszka z rodzicami. Wtedy też w domu wszystko jest, dlatego kupowanie w takiej sytuacji prezentów uważam za nietrafione. Nie podoba mi się tylko, kiedy para mnówi, ile powinno się włożyć do koperty, albo uparcie przypomina o tym, żeby dać im kasę (tak robił mój szwagier. Przy każdej możliwej okazji powtarzał, żebyśmy pamiętali dać im na ślub pieniądze, później do akcji przypominawczej wkroczyła jeszcze teściowa ![]() ![]() A co do tego, ile dawać...Zgodzę się tu z Fashion. Jest to kwestia indywidualna. Jeden pozwolić może sobie na więcej, inny na mniej. Nie ma co generalizować, że koleżanką daje się 500 zł, rodzinie 700 zł. Dajemy tyle, ile dać możemy. Jeśli para młoda zaprasza nas na wesele dlatego, że chce spędzić z nami ten najważniejszy dzień swojego życia, to nie będzie ich interesowało, czy do koperty włożymy 300 zł, czy 500 zł. Jeśli będzie chciała się na weselu dorobić, to obojętnie co nie włożymy do koperty i tak ich się nie zadowoli ![]() ![]()
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TUTAJ niezły wątek o produkcie i składnikach w nim zawartych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Tych preparatów stymulujących porost rzęs jest coraz więcej na rynku. Na zajęciach z okulistyki miałam poruszany temat tych które zawierają Lumigan - inaczej Bimatoprostum (jednak Xlash go nie zawiera prawda?). Stanowisko docent z którą miałam zajęcia z okulistyki jest zdecydowane: nie powinno się ich stosować. Mówiła ona że w w czasie badania oka osób stosujących tą odżywkę widać zmiany - przekrwienie spojówek, wysychanie gałki ocznej, świąd i niestety zwiększoną skłonność do zapaleń oraz podatność na zakażenia.
Jednak najgorsze są jednak młode dziewczyny proszące o receptę na Lumigan w celu stymulowania przyrostu rzęs ![]() Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2013-07-23 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Zadomowienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ręce opadają . ![]() Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2013-07-23 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | ||
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;41919801]Dlaczego Cerkoderm Ci nie odpowiada? Pytam z ciekawości - planowałam go kupić w ramach oszczędności (Xerial swoje kosztuje...). Dopytam jeszcze jakiego masz faworyta na keratosis pilaris? Mnie bardzo pomaga Keranorm na noc i maść z wit. A na dzień, ale wciąż szukam...
Pewnie! Wystarczy porządna baza. Co więcej - to też nie problem zrobić samej sobie fryzurę. Kok na wypełniaczu albo jakieś upięcie z zaplecionym elementem - pięć minut roboty, fryzura efektowna, a kasa w kieszeni. ![]() Takiego koka miałam na poprawinach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() szczerze mówiąc nie myślałam, że wyjście na wesele może być tak kosztowne ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Straszne jest to że takie niebezpieczne informacje blogerka zamieszcza na stronie internetowej i wiele dziewczyn może się tym wzorować (skoro jej się nic wielkiego nie stało to mnie się też nie stanie). I jeszcze bez zupełnej żenady przyznaje że dostała ten lek od "znajomej okulistki" (de facto to oczywiście okulistka powinna być mądrzejsza i wybić jej ten pomysł z głowy). Jeszcze jedna sprawa która mnie oburza - podawanie ceny za lek ze zniżką która obowiązuje na choroby przewlekłe. Toż to skandal ![]() Straszne jest to, że nie dość, że są lekarze którzy wypisują lek "bez choroby", to jeszcze ze zniżką która się nie należy. Jest to oszustwo. Mam nadzieję że ktoś odkryje tego typu nieścisłości w dokumentacji i tacy "specjaliści" odpowiedzą za swoją niekompetencję. Nie rozumiem jak lekarz może się tak zachowywać i swoim postępowaniem nawet doprowadzić do zaćmy u wyjściowo zdrowej pacjentki. Nie pojmuję tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
ja podobnie jak wcześniej koleżanka rzadko się udzielam ale czytam Was codziennie. Co do tematu weselnego, bo wzbudza on wiele kontrowersji to ja w ogóle nie jestem zwolenniczką wesel (szczególnie jako gość). Jeśli chodzi o mój ślub to prosimy gości o przyniesienie zamiast kwiatka przyborów szkolnych (przekazaliśmy te prezenty do PCK- ślub był pod koniec sierpnia także przed początkiem roku szkolnego dzieciaki miały niespodziankę) samo przyjęcia było tylko dla najbliższych dwudziestu trzech (bodajże) osób. I tutaj nie wymagaliśmy przynoszenia pieniędzy (tym bardziej określonej sumy), cześć osób oczywiście dała pieniądze a cześć prezenty (najbardziej ciesze się z ekspresu do kawy i z obrazów-grafiki i ryciny przedstawiającej dom, w którym mieszkał mój Tata). Także na pewno wszystko zależy również od ilości osób (zmaganie się z dziesięcioma niechcianymi serwisami do kawy jest z pewnością bardziej denerwujące niż z jednym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
jest też w wersji dla chłopców ![]() Cytat:
![]() ![]() Phoebe, też wolę rycynę ![]() Edit. Poczytałam komentarze pod tym postem Aliny. Data wskazuje, że sa jeszcze ryzykanci, którzy piszą to dziewczynom na rp. z ryczałtem, załamka ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-07-23 o 22:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.