|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Idę pod prysznic i odgrzać małzowi kolację bo zaraz wróci z pracy.
|
#2942 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ehh widzę, że dzisiaj coś jest w powietrzu bo mała też szalała w dzień bez drugiej drzemki
ale padła w 10 min po kąpieli, co zawsze jej jakieś 30-40 zajmuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedny Kubuś synek szwagierki pochodził do przedszkola dwa tygodnie i już jest po antybiotyku Cytat:
dobrze chociaż, że Ala się nie odwadnia Cytat:
A jaktam Giulia? Pisałaś ostatnio, że jakieś problemy zdrowotne Was prześladują? Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-24 o 20:52 |
||||
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja lubie wszystkie zwierzątka,no prawie ![]() Zgredzia dostała antybiotyk ma alergie .Widze,że dzisiaj był aktywny dzień u dzieciaczków. Fabianek dzisiaj spał tylko raz (zazwyczaj śpi 2 razy) i padł o 20 .Teraz jakiś film wciągnę z siostrzenicą bo mąż w pracy do 3 .Ceny ciuszków są powalające ja musze coś dla chłopców poszukać ![]() Marta ja nie mam słów na to co ludzie dzieciom robią ile się tego nasłucham w wiadomościach
|
|
|
|
|
#2944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz ma nieciekawa morfologie i sie martwię i mam wizje tysiąca chorób. jutro bede sie kontaktowac z pediatra co dalej. |
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc kobietki.
Wykończona jestem, jakiś dzisiaj niekorzystny dzień był. Jaś broi jak zwykle i odpukać chyba zwalczyliśmy przeziębienie. Angel przepraszam za pomyłkę - podaję nowy adres https://www.atopowe.pl/lekarze/ Tamlin współczuje przeżyć. Dobrze, że wszystko w porządku. Ja kąpie Jasia w Cetaphilu i Pat& Rub na zmianę. A balsam z cetaphilu używam.
|
#2946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Kubusia, biedny mi aż płakał wczoraj "mamusiu ja już nie chcę mieć znowu katarku"...trzeci katar odkąd poszedł do przedszkola Cytat:
![]() Cytat:
Tak w ogóle to mamy meeeega dylemat z tż
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj ogromna mgła,pewnie grzybki rosną noc minęła spokojnie,chłopcy ładnie spali ![]() teraz Fabiś na ganku szpera w gazeciarce a Danduś lezy sobie i ogląda bajke .Baobabek ja nie pomoge bo nie mam pojęcia ale czemu chcecie zmienić mieszkanie? Co do kombinezonu to ja muszę gdzieś poszukać ale gdzie to nie wiem .Dandusiowi musze kurteczke ze spodenkami na szelkach najlepiej a Fabiankowi jakiś kombinezon właśnie... trzeba się gdzieś wybrać w końcu i rozejrzeć
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
Z tym mieszkaniem to z tego co wiem jest tak, że podatku nie zapłacisz jeśli pieniądze przeznaczysz na zakup innego mieszkania. Przejdę się z Matinkiem do lekarza dziś bo kaszelek ma. |
|
|
|
|
#2949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin ale Mati dostarczył Ci wrażeń, dobrze, że nic mu się nie stało
Ja mam dla Kingi ta kurtkę i moim zdaniem super, ale wiem, że nie każdemu si spodoba http://pl.coccodrillo.eu/product/166...KA/KURTKA.html W ogóle ostatnio czuję niechęć do jasnego, majtkowego różu, a mamy kombinezon w tym kolorze, ten co Wam wklejałam Nie wiem, czy się go nie pozbyć Za to fuksja i ładne ciemne odcienie bardzo chętnie.Cytat:
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszły Matinka kozaczki i świetne są. Ale na nóżkę z wysokim podbiciem może być ciasno. |
|
|
|
|
#2951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może na allegro poszukaj ![]() Dzień dobry! Byliśmy wczoraj na roczku chrześniaka,dzieciaki się wyszalały,ja nie miałam nawet czasu zjeść
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie odzywałam się bo dzisiaj tak się wystraszyłam rano że wszystkiego mi się odechciało. Zuzia raczkowała i nagle zrobiła się cała czerwona i zaczęłam mocno wymiotować i tak jeszcze z 6 razy. Szybko ją ubrałam,pognałyśmy do przychodni tam znowu wymioty,nic nie chciała jeść ani pić od rana. Lekarka stwierdziła wirusówkę,dostałyśmy dicoflor w kroplach,saszetki nawadniające i mam obserwować. Martwię się bardzo bo nie chce pić wogóle,próbuję łyżeczką,strzykawką a ona zamyka mi buzię i nie napiję się. Teraz zasneła bidulka,zobaczę jak wstanie co będzie.
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Podłamuję się... Ali nic nie przechodzi ta biegunka. Najdziwniejsze jest to że nasila się w nocy i trwa w dzień do ok godziny 14:00. Zaczynam to łączyć dodatkowo ze zmianą mleka, bo mleko pije tylko wieczorem i w nocy. Myślicie że powinnam spróbować podać jej z powrotem 2??? A może kupić od razu 2HA?
|
|
|
|
#2954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Widzę, że sporo problemów z maluszkami ![]() Angel jak tam dzisiejsza nocka? Dearlie i Tobie Antoś daje popalić... Ciężka jest rola mamy, ileż to trzeba mieć cierpliwości.. Współczuję Wam Kochane. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Kubusia jeszcze i wszystkich innych dzieciaczków które mi umknęły. Misiek już zdrowy. Nocki są w miarę, choć ta trzecia z dwiema pobudkami się nie powtórzyła. Budzi się często, ale w zasadzie wkładam smoka, może trochę pokołyszę i śpi. Pić mu nie daję, w sumie może powinnam, ale on się denerwuje jak mu wkładam butlę do buzi i boję się że się rozbudzi całkiem i będzie wył. Ale może budzi się bo chce mu się pić albo z przyzwyczajenia. Wczoraj byłam z koleżanką w kinie na filmie "W imię" Film ok, trochę lajtowy jak na taką tematykę kontrowersyjną, no ale nasze społeczeństwo nie jest chyba jeszcze gotowe na ostre sceny Poza tym u nas nic ciekawego. Misiek teraz śpi, a ja odpoczywam Fajnie byłoby się podczas takiej przerwy napić kawki, ale jakoś mnie odrzuca na samą myśl szkoda. Może mi jeszcze przejdzie.
|
|||
|
|
|
#2955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś na obiad zupka ze świeżych borowików i karkówka w sosie musztardowym , zaraz wyżrę cały sos łyżką pycha
|
||
|
|
|
#2956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed chwilą znowu wymiotowała samą wodą,boję się ze się odwodni bo nie chce nic pić. ![]() dasz przepis na sos? ![]() Lewek jak idzie spać tak wcześnie wstaje o 6.30.
|
|
#2958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam z Matim u lekarza, ale wszystko jest dobrze, kaszel od spływającego katarku. Flegaminę dostał jakąs dla dzieci i wapno. Szczepienie przesuneliśmy bo mieliśmy mieć w poniedziałek. |
|||
|
|
|
#2959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Ja dziś zrobiłam gulasz i rosół, nie wiem czemu taki zestaw ![]() Cytat:
Bidulka oby zaczęła pić. Nie wiem co poradzić... wysłane z fona
|
||
|
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny tu są fajne kurteczki dla dzieci,przypadkiem znalazlam ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...size=344%2C347 |
|
|
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta biedna Zuzia!! wyobrażam sobie jak musiałaś sie wystraszyć!! mma nadzieje, że przejdzie szybko
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marchewkowej nie chce jeść... |
|
|
|
|
#2963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iwa moim zdaniem nie powinnas kombinowac, bo i tak ze zwykłego na HA nie mozesz przejść tak od razu tylko stopniowo. |
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam zwykłą 2
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Iwa nie wiem czy to można porównywać, ale jak zaczęłam dawać Mai mleko zamiast piersi, 3 z Hipp to też przez dwa tygodnie nie robiła zbyt ciekawych kup, ale raczej biegunką bym tego nie nazwała. Ja bym chyba została przy tej trójce i jeszcze kilka dni zaczekała.
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
My byliśmy dzisiaj na kontroli i na szczęście z gardłem lepiej. Jeszcze 2 dni mamy brać antybiotyk, a później już normalnie możemy wychodzić na spacery. Jejku widzę, że mnóstwo chorowitków na wątku. Dużo zdrówka dla nich, a w szczególności dla Alicji i Zuzi. Mam nadzieję, że dziewczynki szybko poczują się lepiej.
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej, Martusia jak z Zuzia? Biedne malenstwo
Iwa wy tez macie jazdy moze to faktycznie mleko skoro biegunka nasila sie po nocy?Mialam dzis okropnie ciezki dzien w pracy, a pozniej Zosik dal mi czadu bo wychodzi jej dolna jedynka, zostaje od jutra sama do poniedzialku, bedzie sie dzialo... |
|
|
|
#2968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrówka!Cytat:
. Zdrówka dla Was My kupiliśmy dzisiaj butki dla Dandusia na zimę już ,sam sobie wybrał i się cieszy ![]() A Fabianek ma po Dandusiu,przypomniałam sobie,że mam takie maleńkie 21 kozaczki wysokie bo zostawiłam . Jak nowe ![]() Teraz wciągnę z siostrzenica jakiś film bo chłopcy już śpią
|
|||
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
hej mamuski
ja dziś z Jaskiem przyjechałam na kilka dni do mamy na wieś kurde Jaś coś tarl dziś oczy odkąd przyjechaliśmy tu nie wiem czy jest na coś uczulony czy o co chodzi . Jak szedł spać to miał okropnie czerwone . MARTA Biedna Zuzia kurcze i to tak nagle... zdrowka dla malej żeby raz dwa przeszło ![]() a Alicja widzę biedulka męczy się jeszcze z tymi kupkami kurcze może faktycznie to mleko... ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Ja zaraz idę spać bo jakas zmeczona jestem , Jas zaczal wchodzic na lozko , fotele , stawas nogami na jezdziku i koniku wiec oczy dookoła głowy...
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dałam jej tą 2 na noc i to taką lekką, tzn rozrobiłam o 1 miarkę mniej niż wychodziło z ilości wody i dałam więcej kleiku.A na podwieczorek zrobiłam jej kisiel z gotowanego jabłka i banana z mąką ziemniaczaną, ponoć te 3 rzeczy potrafią ładnie zatwardzić kupkę. Tylko kurcze, ja wolałabym przyczynę znaleźć i wyeliminować... Cytat:
![]() Jeszcze sobie tak skojarzyłam że od kiedy dostaje mleko 3-kę to ma ciągle drobną wysypkę na policzkach... Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-09-25 o 21:25 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

ale padła w 10 min po kąpieli, co zawsze jej jakieś 30-40 zajmuje 

zahaczyłam o 5-10-15 i były kurteczki, co oglądałam na ich stronie, na szczęście nie skusiłam się i nie zamówiłam, bo kolor w realu paskudny, miał być różowy w kropeczki, a w rzeczywistości ten róż to taki straganowy/odpustowy a i materiał kiepski

obudziła się koło 1 dostała cyca i juz juz zasypiała i nagla płacz i kwęka i marudzi, siada na łóżku to się kładzie, cyca nie chciała, głaskanie po pleckach i brzuszku tylko ją wkurzało... i tak kilka razy juz juz zasypiała i się budziła z płaczem
brzydzę się strasznie szczurów i myszy też
ja musze coś dla chłopców poszukać 

ja mam tylko nadzieję,ze do 5 będzie w Smyku ten kombinezon za 115zł na zime dla małej,bo to nie tak drogo,a cały na polarku i ładniutki
kurteczke jakąś czy płaszczyk moze uda mi się dorwac w lumpku