|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
ja przez tego ziomka bałąm sie wracac do domu, a mój tż nie dojechał na czas i musiałam przez ten straszny tunel iść sama. ale doszla i jak zajechałam do odmu to od razu sie położyłam spać i co godzinę wstawałam z głupich powodów.
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie znoszę papierosów na szczęście TZ tak samo albo nawet jeszcze bardziej. Cieszę się że nastały czasy, kiedy palacze są szykanowani, uważam że jeszcze jednak za mało. Mi strasznie przeszkadza, jak ktoś idzie przede mną chodnikiem z papierosem i muszę wdychać to coś śmierdzącego, co on miał przed chwilą w ustach albo jak gdzieś w kawiarni albo w restauracji przy stoliku obok zaczyna kurzyć, niestety przy stolikach na zewnątrz często nie ma zakazu Teraz w ciązy jeszcze bardziej mi to przeszkadza. No i jeszcze teraz te papierosy elektroniczne to też powinno być zakazane w miejscach publicznych, dla mnie to tak samo śmierdzi, ostatnio widziałam gościa w Carrefour na stoisku z pieczywem z takim papierosem a już w ogóle hitem było jak kilka miesięcy temu zwiedzaliśmy Wawel ( a tam liczne zakazy typu nie można wchodzić z torbami, jedzeniem, piciem itp.) a jakiś staruch krążył tam i wypuszczał kłęby dymu z e-papierosa
|
|
#2944 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
na początku była ironia. ale to dobry pomysł
moja mama nie pójdzie, a sobota juz blisko, ona nic nie robi.. mąż zadzwonił czy chce i powiedziala ze jak nie drogo to tak ;d i muszę wycenić hahaha
|
#2946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też się wczoraj w nocy obudziłam.. ale przez burzę...i nie mogłam zasnąć bo czekałam aż przejdzie... Nienawidzę tych piorunów,błysków i grzmotów
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się budze przez to biodro które mnie tak boli, nie mogę spać. ani na plecach, ani na boku ;/ masakraa jakaś. mało tego nie mogę się podnosić, nie mogę skoczyć szybciej isc no nic nie mogę. boli jak cholerka, aż cały kręgosłup napierdziela.. o matko świętaa zasypiam na stojąco i nic dzisiaj nie zrobilam, a do jutra mam inwerke zrobić :/ to jutro mam dzień w pracy do 00
|
|
#2948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak mieszkałam z rodzicami, było cudownie otworzyć lodówkę i zrobić sobie kanapkę. Jak zaczęłam żyć na własny rachunek [ a robię to od pierwszego roku studiów]- czasem zdarzało się, ze kanapki nie było, bo np. wędlina zdążyła się zepsuć. Więc dorosłość to moim zdaniem w dużej mierze umiejętność gospodarowania.
|
||
|
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dostałam wiadomość że znajoma urodziłą córkę, w 1,5 h, dojechała do szpitala i miała już 7 cm rozwarcia, od razu na porodówkę już dziecko było na świecie i nie takie małe bo 3.600 i 55 cm, a do tego przez ostatni miesiąc miała co 2 dni kontrole bo dziecko było owinięte pępowiną, ale tydzień temu sie odplątała
![]() też nam życze takich porodów
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Byl taki czas ze musielismy sie utrzymac i za 800 zl, oplacic rachunki, kupic mi miesieczny i wyzyc przez miesiac... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
Chodzi bardziej o to, ze można 2tys stracić w dwa dni na kosmetyki i inne pierdoły, a można w dwa tygodnie na jedzenie i opłaty. To różnica.
|
|
|
|
|
#2952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie porazka jest jak odbiera sie rodzicom dzieci tylko dlatego, bo nie maja wysokich zarobkow!!! i oddaje do domu dziecka, a tam gdzie sa pieniadze, a sa one przeznaczene na uzywki i chleją co dziennie alko, to jest wszytko ok i dzieci cierpia... |
|
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moje dziecko kopie tylko z prawej strony, bolą mnie cała ta strona ...
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Może pępowina jest po tej jego stronie akurat i on sie nią bawi. Mój tak robił na usg i wyglądało komicznie a bolało straszliwie.
|
|
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrzę właśnie na lipcowo sierpniowe mamy i jedna z mam urodziła przec cc córeczkę o wadze 4720g, 59 cm.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Rozeznanie
|
My tu gadu gadu o pieniadzach i radzeniu sobie a tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=707297 szczerze, to nie wiem o co juz tam chodzi
![]() No dzisiaj sie taki ogromny urodzil
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII
Cytat:
to jest bardzo duza roznica ![]() Budowniczka, mam kolezanke ktora jest wychowawca w domu dziecka i mowila ze na jedno dziecko miesiecznie jest przeznaczone 3,5 tysiaca... I czy nie lepiej by bylo gdyby dali te pieniadze rodzinom tych dzieciakow ktore na prawde je potrzebuja? Nie mowie tu o rodzinach patologicznych tylko tych, ktorym zabrali dzieci bo nie maja wystarczajaco pieniedzy.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2960 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakąś sukienkę, koszulę i ładną bieliznę - jeśli sobie życzę zdjęcia w bieliznie No i pojechałam dzisiaj na zakupy dokupić ładne majteczki, żeby mi pasowały do biustonosza hehehe Ale i tak fajnie, że mnie wymalują i uczeszą Jakieś gadżety dzieciowe też moge zabrać, ale nie wiem co... może skarpeteczki wezmę...Cytat:
Jedni mówią, że do 35 tyg inni, że do końca nawet.Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
|
|
#2961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie X
Cytat:
Kiedy sie to u nas w Polsce zmieni? PS. a u mnie sasiedzi maja kase, ale tak on jaki ona pija, odebrane prawo jazdy mja, ale nadal jezdza tym samochodem... dzieci glodne chodza non stop poobijane jakies takie. dzwonil kiedys do mnie kurator, to powiedzialam to co wiem... ale maja zarobki ok 2500 zł i nic im nie zrobia. Maskara jakas. Edytowane przez budowniczka Czas edycji: 2013-07-30 o 18:22 |
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2963 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny.
Upały dały mi w kość- brzuch mi się spina i pobolewa po lewej stronie. Do tego strasznie boli mnie kręgosłup Ale już jutro wizyta u pani dr i zobaczymy czy wszystko ok.Widziałam, że pisałyście o niezależności, własnym domu. U mnie to było tak, że wyszłam za mąż mając 21 lat, będąc na 3 roku studiów, mąż na ostatnim. Od razu po studiach urodziłam Olę, a mąż łapał dorywcze prace żeby niczego nam nie brakowało. Nie czułam wtedy uzależnienia od niego- tak musiało być. Ale teraz już mija ponad rok od skończenia przeze mnie studiów magisterskich, on ma świetną pracę, zarabia nawet dobrze, a ja co? Nie wiem czasami... Mam go prosić o pieniądze? Czasem nie mam w portfelu złotówki i dziwnie się czuję jak jestem poza domem- nawet jakbym zasłabła to nie mam na wodę. Mam tą swoją firmę, ale dochody minimalne- z resztą co ja teraz zrobię jak jestem w ciąży. Wiem, że mąż zawsze wszystko kupi, ale czułabym się lepiej mając jakąś tam swoją kwotę na koncie co miesiąc. Mam nadzieję, że za jakiś czas się to zmieni, a po urodzeniu i podchowaniu 2 dziecka pójdę do jakiejś "zewnętrznej" pracy. A co do domu to mieszkamy u teściów, ale inwestujemy w remonty bo im nie zależy... Jak chcemy mieć coś zrobione to za swoje. I tak ostatnio remont klatki schodowej wyniósł nas 8 tysięcy... Płytek nie było przez 24 lata... barierki na schodach też, a drzwi wejściowe były niemal dziurawe i się nie zamykały, a jak się już zamknęły to nie można było ich otworzyć. Więc płytki, robotnik, kleje, fugi, drzwi, barierki... A teściowa nic się nie wychyla... :/ |
|
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025266]Cześć dziewczyny.
Upały dały mi w kość- brzuch mi się spina i pobolewa po lewej stronie. Do tego strasznie boli mnie kręgosłup Ale już jutro wizyta u pani dr i zobaczymy czy wszystko ok.Widziałam, że pisałyście o niezależności, własnym domu. U mnie to było tak, że wyszłam za mąż mając 21 lat, będąc na 3 roku studiów, mąż na ostatnim. Od razu po studiach urodziłam Olę, a mąż łapał dorywcze prace żeby niczego nam nie brakowało. Nie czułam wtedy uzależnienia od niego- tak musiało być. Ale teraz już mija ponad rok od skończenia przeze mnie studiów magisterskich, on ma świetną pracę, zarabia nawet dobrze, a ja co? Nie wiem czasami... Mam go prosić o pieniądze? Czasem nie mam w portfelu złotówki i dziwnie się czuję jak jestem poza domem- nawet jakbym zasłabła to nie mam na wodę. Mam tą swoją firmę, ale dochody minimalne- z resztą co ja teraz zrobię jak jestem w ciąży. Wiem, że mąż zawsze wszystko kupi, ale czułabym się lepiej mając jakąś tam swoją kwotę na koncie co miesiąc. Mam nadzieję, że za jakiś czas się to zmieni, a po urodzeniu i podchowaniu 2 dziecka pójdę do jakiejś "zewnętrznej" pracy. A co do domu to mieszkamy u teściów, ale inwestujemy w remonty bo im nie zależy... Jak chcemy mieć coś zrobione to za swoje. I tak ostatnio remont klatki schodowej wyniósł nas 8 tysięcy... Płytek nie było przez 24 lata... barierki na schodach też, a drzwi wejściowe były niemal dziurawe i się nie zamykały, a jak się już zamknęły to nie można było ich otworzyć. Więc płytki, robotnik, kleje, fugi, drzwi, barierki... A teściowa nic się nie wychyla... :/[/QUOTE] Nie rozumiem jesli ma swoj staly dochod renta/ emerytura/ praca, to tyle na ILE MOZE powinna cokolwiek pomoc, swojemu dziecku. nawet nie mowie juz o jakichs sumach, dale tez mieszka w tym domu, jakies wsparcie albo cos nic nie ma? I o tym odczuciu co mowisz, ze co masz teraz po roku mowie... nie wiem jak to okreslic niezaleznosc finansowa nie... jakas taka swiadomosc raczej. Edytowane przez budowniczka Czas edycji: 2013-07-30 o 18:29 |
|
|
|
#2965 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za taką organizację i przedsiębiorczość!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś dałam ciała..koleżanka miała do mnie przyjechać dziś a nie jutro..wychodzę z domku patrzę a tu ona stoi z dzieciaczkiem przed drzwiami a ja w szoku..Oj tam dni mi się pomyliły.. I dzis zadzwoniłam też do mojego gina..ta macica mnie pobolewa i mam skurcze..powiedziała jakie mam kupić szybciutko tabletki i jak narazie mam TYLKO leżeć A jak do niedzieli się nie poprawi to do szpitala.. Mam takie dziwne przeczucie że moje dziecko urodzi się dosyć szybko..
|
|||||||
|
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
Kyte pamietaj o nastawieniu i nie martw się na zapas
Jak lekarz kazał leżec to do łóżka marsz! |
|
|
|
#2967 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A moi teściowie są rolnikami- rocznie mają jakoś ponad 100tysięcy przychodu, ale kasę trzyma teściowa i jest bardzo niechętna do jej wypłacania z konta- nawet na zakupy spożywcze dla siebie! Dla mnie to jest niewyobrażalne żeby mieć w lodówce tylko jajka (od swoich kur) i smalec. A u nich to jest norma. Ugotuje się ziemniaki (swoje), jajko i jest obiad. I tak można dzień w dzień. Moja mama raczej nigdy mi pieniędzy nie wypomina, a męża mama rozlicza się z każdej złotówki (np. jedzie do sklepu i kupuje nam chleb- mąż szybko oddaje jej 2zł! my jej kupimy batonika- oddaje nam 90gr mimo, że mówię, że nie trzeba!). Kwestia podejścia moich teściów (a raczej tylko teściowej bo teść się nie wtrąca, ale wiem, że dałby nam wszystko) jest chyba najbardziej nerwowym tematem w naszym małżeństwie... Np. teraz mąż miał wypłatę 26, ale trzeba było dać zaliczkę za drzwi- wziął już debet i przez 4 dni nie mieliśmy ani złotówki. Prosiłam żeby powiedział mamie, że musiał taką wysoką zaliczkę zapłacić, ale nie chciał- z resztą nie dziwię mu się... |
|
|
|
|
#2968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ludzie są dziwni..
|
|
#2969 |
|
Rozeznanie
|
weronisiek88 u mnie w domu bylo tak samo... Mama sobie nie kupiła, ale dzieciom dala chociazby grosika... tak zostalam wychowana. Do tej pory tak jest jesli potrzebuje ktores z nas... oczywiscie od 4 lat juz nie wydawali na mnie na ubrania czy dojazdy na zajecia/ ale nawet teraz w ciazy braknie mi kasy, nie chce isc do TŻ od razu, nie prosze jej a sama daje mi 30- 40 zl na drobiazgi jak jadę do miasta... np. jakies odatkowe leki itd.
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
piszecie o paleniu papierosów... no to dorzuce swoje 3 grosze ![]() byłam zawodową palaczką, 13 lat ciężkiego nałogu, jarałam jak smok i nie potrafilam rzucić, dopóki nie zaoptrzyłam się w e-papierosa z prawdziwego zdarzenia. na raz wydalam £70 na ten cały zestaw do "palenia". teraz na miesiąc wydaje max £25. wypada to groszowo w porownaniu do paczki lub 2 dziennie, bo płacić £6.66 za paczkę to troche za dużo. ale nie o pieniądze mi chodziło, tylko o ten SMRÓD. sama siebie w końcowej fazie palenia miałam dość - ubrania śmierdziały, pociel, firanki, no wszystko. czuje się jak młody bóg teraz, ZERO złego samopoczucia, czuje się o 20 lat młodsza w nalogu czułam się jak stara babcia - kondycja fatalna. życie bez papierosów jest cudowne co do kasy, Rybko, chciałabym pomieszkać w Twoim zasięgu żebyś mnie nauczyła kolejno: -gospodarności -oszczędności -planowania budżetu na cały miesiąc -umiejętnosci "trzymania w kieszeni" a nie rozwalania ![]() z chęcią zaplaciłabym za te korepetycje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

tylko za jaka kwote... 

za wizytę.. ale fajnie Ci się udalo.

na szczęście TZ tak samo albo nawet jeszcze bardziej. Cieszę się że nastały czasy, kiedy palacze są szykanowani, uważam że jeszcze jednak za mało. Mi strasznie przeszkadza, jak ktoś idzie przede mną chodnikiem z papierosem i muszę wdychać to coś śmierdzącego, co on miał przed chwilą w ustach
to też powinno być zakazane w miejscach publicznych, dla mnie to tak samo śmierdzi, ostatnio widziałam gościa w Carrefour na stoisku z pieczywem z takim papierosem
Czuje się zaproszona na parapetówkę
Jak mieszkałam z rodzicami, było cudownie otworzyć lodówkę i zrobić sobie kanapkę. Jak zaczęłam żyć na własny rachunek [ a robię to od pierwszego roku studiów]- czasem zdarzało się, ze kanapki nie było, bo np. wędlina zdążyła się zepsuć. Więc dorosłość to moim zdaniem w dużej mierze umiejętność gospodarowania.

W sierpniu gin chce mnie położyć do szpitala żeby porobić jakieś bardziej szczegółowe badania. Coś mu się na USG nie podobało. Powtarzam sobie, żeby się nie martwić na zapas, bo termin mam dopiero za 2 tygodnie, a przecież gdyby było coś bardzo nie tak, to chyba wysłałby od razu, no nie? No i małe szanse na poród naturalny daje
klask i: