|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę.Cytat:
![]() Dominik ładne imię, i przecież można je też zdrabniać tak jak dziewczyny piszą. ![]() za tygodnieHej ![]() Powiem Wam,że u mnie coraz gorzej z znalezieniem pozycji do spania... wierce się i wiercę zanim zasnę, do tego jeszcze z 2-3 razy siusiu mi się zachce i tak to wygląda... Dziś zmierzyłam obwód brzucha- 105 cm w pępku Wychodzi na to,że tygodniowo przybywa mi ok 1cm w obwodzie.Co do wózka, my też kupujemy używkę w dobrym stanie... zdecydowaliśmy się na Tako Laret,ale zakup wózka zostawiamy na sam koniec.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Coż zrobić.Ale z tego co pamiętam macie Tako jumper? za wizytę---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj trochę z nim powalczyłam w nocy bo nie mogłam się ułożyć. Bo najpierw rogal na to kołdra i jak zmieniłam pozycję to rogal mi gdzieś tam został a ja siup na drugi bok.Ostatecznie obudziłam się obok niego.Ale wygodny jest |
||
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Tak nemosku, mamy jumper x. A na spacerowke przesiadzie sie na coneco juupi, ktorego kocham miłością niezmierzona. Jest niezniszczalny, idealny. No chyba ze do tego czasu wydarzy się coś fajnego i będziemy mogli kupić coś jeszcze ciekawszego.
Byle tylko wyjść na prosta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2944 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
co do wózków każdy ma swoją opinie, my tez przekonani jestesmy do Mutsy....zreszta na Mutsy chorowałam juz z Piotrkiem tylko że nie znalam wtedy allegro
a na nowy mnie stac nie było. Tako teraz ma ładne modele i bardzo design im sie poprawił i tez patrzyłam nawet na nie...ale dla mnei za dużo ich jezdzi a ja mam halo bo nie lubie mieć jak wszyscy Mutsy mało jezdzi....no i pewnie kiedys pisałam ale te stare tako mi sie z patologią kojarzyły....ale to te stare modele i to moje odczucie. wózek musi się nam podobac bo jak nie bedzie to nawet w tym za 5 tys znajdziemy wady i niestety ale kupując wózek tez bym za jakiś czas chciała go sprzedac za jakas rozsadna cene ( zwłaszcza że jak malt bedzie miał 1,5-2latka i zacznie chodzic to chce kupic Zapp Xtra) prawda jest ze wózek ma byc funkcjonalny ale w kóncu jestesmy babami i tez patrzymy na wygląd mnie najbardziej wkurza w tych modelach teraz ze kolory to granaty szare i brazy( ostatnio jakas dziwna moda przynajmniej u mnie same brazowe) i czarne.....
|
|
|
|
#2945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja prawie zawsze rano budzę się obok rogala
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...ount=10&ref=nf
http://endo.pl/produkty/kategorie/sw..._SDS3219_1.xml
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-29 o 12:05 |
|
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny za tygodnie!!
A co do wózków podobały mi się xa, ale nie wiem już która zwróciła uwagę na to że w spacerówce jest duży ten wizjer , i tak się teraz zastanawiam, bo jak słoneczko za bardzo będzie prażyło, czy coś?
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię zmieniło się z bakłażana w małą dyńkę
Jeszcze Wam wkleję część ciuszków podarowanych od siostry i zbieram się do miasta. |
|
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nemosku super wyprawka
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
to przez dziewczyny tutaj
![]() gdyby ta torba nie kosztowała 30 zł + przesyłka to już bym ją zamawiała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2952 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na początku przytylam sporo (z 3-4 kg), a od 11 tyg. do 25 - 6,5 kg Cytat:
dzięki!Cytat:
ja nie wpisuje tych "z marszu" robionych, bo czasem i 150 górne mam! chwile odczekam i już 120 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie sposób za Wami nadązyc
|
||||||
|
|
|
#2953 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Czy Was też boli krocze? Bo mnie od kilku dni boli krocze, czuję takie jakby rozciąganie, czy to normalne na tym etapie ciąży (24tc)? |
||
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Okazalo się, ze jeden znajomy od mojego M. z pracy ma na oddanie sporo rzeczy po swoich dzieciach
![]() m.in leżaczek z FP ![]() musze skontaktować się z jego zona, już się nie mogę doczekać ![]() i musze do SR zadzwonić,ale sama nie wiem...czy chce mi się chodzic
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko takie nagle szczypanie miałam, jakby na zapalenie pęcherza...ale maluch jest miednicowo ulozony,wiec może to nozki
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy na ciasto marchewkowe (na górę) moge położyć truskawki???? Zostały mi a nie chcę żeby się zmarnowały
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze posypuję posiekanymi orzechami Jak dla mnie truskawki średnio pasują... Witam się czwartkowo Lecę sprzątnać łazienki a potem będę nadrabiać
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
powstaje ściana do łazienki
|
|
|
#2960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
no tak bo to One ciągle tylko sówki, sówki i sówki i o :P
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieee, normalnie na ciasto (tak jak się kładzie na drozdzowke) ??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Zależy jak robisz ciasto marchewkowe. Ja robię bardzo korzenne w smaku i truskawki na nim byłyby ni pies ni wydra. Ale moja siostra robi bardzo słodkie i czasem rzuci jakimś owocem na wierzch i zjadliwe jest
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
A wiecie, że mnie te Wasze sówki wręcz przerażają
?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ma być na przełomie września/października to jak mi się uda to też pstryknę fotki i wrzucę się pochwalić na razie mam tylko kilka ciuszków kupionych... może pstryknę później fotę bo kupiłam jednego słodziutkiego pajaca "na Święta".. w Smyku mieli megaaaa przeceny
|
|
#2967 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek, bo nie zacytowało, ale również :klaski:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i musicie wybierać dwa imiona
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-08-29 o 12:42 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() upsss nie wiem jak ja to pisałam :p |
|
|
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecię sprawia mi ból
Chyba zaczyna mieć mało miejsca w brzuchu, każdy jej ruch jest coraz bardziej bolesny, wczoraj wieczorem nie mogłam zasnąć, mąż jak dotknął to mówił że mała chyba się z kimś boksuje. Uwielbiam jak się rusza, cieszę sie strasznie bo wiem że jest u niej ok, ale rusza się baaardzo dużo, wszyscy się śmieją i zastanawiają czy ona w ogóle śpi, a teraz już mi po prostu sprawia ból
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniłam zdanie
![]() Położyłam się. bo jakiś dziwny niepokój czuję w klatce piersiowej i to ciśnienie podwyższone ![]() No to ponadrabiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

)
za wizytę.
za tygodnie

. Miał być, ale po tej akcji z oszustem zostalismy na lodzie i na WSZYSTKIM musimy grosik oszczedzac. Bardzo mi żal bo marzyłam ze w drugiej ciąży będę sobie mogła pozwolić na wszystko, na co będę miała ochotę. Nawet jeśli to będą bezsensowne gadzety. No ale
Coż zrobić.

jak wszędzie bajzel i zero rzetelnej informacji