Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 11:45   #2941
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
heheh ogladam laktatory a Piotruś do mnie ' co tam mamunia obciagacze ogladasz?" myslałąm ze spadne z kanapy ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
SUPER! całą stówę?! niesamowite

W ogóle tak pomyślałam, że skoro dzisiaj stuknął 27 tydzień to pokażę jeszcze brzucha (dla porównania 10 tydz )
Jaki zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, żegnam się na dłuuuugi weeekend, jutro rano jadę do Władysławowa a czuję, że śpię nad klawiaturą. Nie wiem czemu tak się dzisiaj ze mną dzieje, mam nadzieje, że to jednak nie jest wpływ dużej ilości cukru w moim organiźmie.

Trzymajcie się dwupaczki, proszę nie rozrabiać i grzecznie sobie ciążować.
Miłych miłych snów.

A i zapomniałabym tapeta w sówki fantastyczna, brzuszek genialny, zgrabny i powabny. Genialny wręcz!!!!
Udanego wypoczynku

Cytat:
Kurczę, dzięki za wszystkie miłe komentarze Mam tylko nadzieję, że Kubuś ma tam wystarczająco dużo miejsca Póki co szaleje jak nie wiem, więc chyba jest ok
W ogóle tak mnie ciekawi jak mniej więcej u Was wygląda z wagą? Szybko poleciała do góry, czy dużo itd? Bo czytałam sobie ostatnio w mądrej książce (W oczekiwaniu na dziecko ;p), że w pierwszym trymestrze się przybiera ok. 1-2kg, a w drugim 5,4-6,5kg. Ja trochę się martwię swoją wagą. Od samego początku mam tylko 5kg na plusie od wagi sprzed ciąży i to przybyło wszystko w ostatnim miesiącu. W pierwszym trymestrze spadło mi 3 kg i tak się trzymało prawie do końca lipca... Nie wiem czy tak nagle przybieranie na wadze jest ok? Wolałabym żeby powoli i regularnie od początku mi przybywało:/ Spytam się ginki jak za tydzień będę na wizycie, ale teraz się trochę martwię tym :/:/
U mnie 32 tydzień,a zaraz przekroczę 10kg na +, wczoraj się ważyłam było dokładnie 9,8 kg na +... najwięcej przytyłam w II trymestrze,prawie 7kg.. zobaczymy jak będzie w tym...

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja też porównywałam już kiedyś, co kto i za ile ma, i zdecydowałam się na r_p77 http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926
Akurat miał wszystko, co chciałam, dlatego zrobiłam zakupy żeby potem nie filować i nie szukać.

Ooo, pochwal się koniecznie! Jaki kupiliście?
My też chcemy Mutsy, tylko zastanawiamy się między 4Rider i Igo...

Dziś wizyta

za wizytę.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jestem wkurzona i zdołowana, nadal nie mamy imienia dla dziecka i źle mi z tym. Mnie się podoba Dominik, ale mąż nie bardzo go chce, bo za długie, bo jak zdrabiać itp. Ciągle wybrzydza. On by najchętniej dał jakieś takie pospolite, które mnie się kompletnie nie podobają. Jak tak dalej pójdzie to damy dziecku na imię Noname
Jeszcze trochę czasu zostało więc spokojnie
Dominik ładne imię, i przecież można je też zdrabniać tak jak dziewczyny piszą.

za tygodnie

Hej

Powiem Wam,że u mnie coraz gorzej z znalezieniem pozycji do spania... wierce się i wiercę zanim zasnę, do tego jeszcze z 2-3 razy siusiu mi się zachce i tak to wygląda...
Dziś zmierzyłam obwód brzucha- 105 cm w pępku Wychodzi na to,że tygodniowo przybywa mi ok 1cm w obwodzie.

Co do wózka, my też kupujemy używkę w dobrym stanie... zdecydowaliśmy się na Tako Laret,ale zakup wózka zostawiamy na sam koniec.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:50   #2942
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No.. przeczytałam. Mnie też się podobają mutsy, ale my wózka nie kupujemy. A szkoda . Miał być, ale po tej akcji z oszustem zostalismy na lodzie i na WSZYSTKIM musimy grosik oszczedzac. Bardzo mi żal bo marzyłam ze w drugiej ciąży będę sobie mogła pozwolić na wszystko, na co będę miała ochotę. Nawet jeśli to będą bezsensowne gadzety. No ale

Ja po wizycie. Pozamykana wszędzie na 4 spusty. Chwile posluchalam serduszka. Lekarz jak uslyszal zalecenia od Pani Dr od usg to mało na bacznosc "tak jest" nie salutował. ::P

Waga wychodzi niecałe 5,5kg do przodu ale ponoć ten rupiec w gabinecie dodaje (co sie zgadza z waga u mojej mamy, wiec liczę 4,5).
23.09 kolejna wizyta i będziemy mierzyć wage mlodego i powoli umawiac termin ciecia. To tyle.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Eh życie nieraz boleśnie weryfikuje plany Coż zrobić.
Ale z tego co pamiętam macie Tako jumper?
za wizytę

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Jaki zgrabniutki

Udanego wypoczynku

U mnie 32 tydzień,a zaraz przekroczę 10kg na +, wczoraj się ważyłam było dokładnie 9,8 kg na +... najwięcej przytyłam w II trymestrze,prawie 7kg.. zobaczymy jak będzie w tym...

za wizytę.

Jeszcze trochę czasu zostało więc spokojnie
Dominik ładne imię, i przecież można je też zdrabniać tak jak dziewczyny piszą.

za tygodnie

Hej

Powiem Wam,że u mnie coraz gorzej z znalezieniem pozycji do spania... wierce się i wiercę zanim zasnę, do tego jeszcze z 2-3 razy siusiu mi się zachce i tak to wygląda...
Dziś zmierzyłam obwód brzucha- 105 cm w pępku Wychodzi na to,że tygodniowo przybywa mi ok 1cm w obwodzie.

Co do wózka, my też kupujemy używkę w dobrym stanie... zdecydowaliśmy się na Tako Laret,ale zakup wózka zostawiamy na sam koniec.
Rogal nie pomaga?

Ja dzisiaj trochę z nim powalczyłam w nocy bo nie mogłam się ułożyć.

Bo najpierw rogal na to kołdra i jak zmieniłam pozycję to rogal mi gdzieś tam został a ja siup na drugi bok.Ostatecznie obudziłam się obok niego.Ale wygodny jest

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:50   #2943
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Tak nemosku, mamy jumper x. A na spacerowke przesiadzie sie na coneco juupi, ktorego kocham miłością niezmierzona. Jest niezniszczalny, idealny. No chyba ze do tego czasu wydarzy się coś fajnego i będziemy mogli kupić coś jeszcze ciekawszego.

Byle tylko wyjść na prosta.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:54   #2944
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

co do wózków każdy ma swoją opinie, my tez przekonani jestesmy do Mutsy....zreszta na Mutsy chorowałam juz z Piotrkiem tylko że nie znalam wtedy allegro a na nowy mnie stac nie było. Tako teraz ma ładne modele i bardzo design im sie poprawił i tez patrzyłam nawet na nie...ale dla mnei za dużo ich jezdzi a ja mam halo bo nie lubie mieć jak wszyscy Mutsy mało jezdzi....no i pewnie kiedys pisałam ale te stare tako mi sie z patologią kojarzyły....ale to te stare modele i to moje odczucie. wózek musi się nam podobac bo jak nie bedzie to nawet w tym za 5 tys znajdziemy wady i niestety ale kupując wózek tez bym za jakiś czas chciała go sprzedac za jakas rozsadna cene ( zwłaszcza że jak malt bedzie miał 1,5-2latka i zacznie chodzic to chce kupic Zapp Xtra) prawda jest ze wózek ma byc funkcjonalny ale w kóncu jestesmy babami i tez patrzymy na wygląd mnie najbardziej wkurza w tych modelach teraz ze kolory to granaty szare i brazy( ostatnio jakas dziwna moda przynajmniej u mnie same brazowe) i czarne.....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:59   #2945
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Eh życie nieraz boleśnie weryfikuje plany Coż zrobić.
Ale z tego co pamiętam macie Tako jumper?
za wizytę

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Rogal nie pomaga?

Ja dzisiaj trochę z nim powalczyłam w nocy bo nie mogłam się ułożyć.

Bo najpierw rogal na to kołdra i jak zmieniłam pozycję to rogal mi gdzieś tam został a ja siup na drugi bok.Ostatecznie obudziłam się obok niego.Ale wygodny jest
Pomaga ale mimo to się wierce.
Ja prawie zawsze rano budzę się obok rogala

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-08-29, 12:04   #2946
lineczka1989
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/photo.php?f...ount=10&ref=nf

http://endo.pl/produkty/kategorie/sw..._SDS3219_1.xml
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-29 o 12:05
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:04   #2947
kyte
Wtajemniczenie

Dziewczyny za tygodnie!!
A co do wózków podobały mi się xa, ale nie wiem już która zwróciła uwagę na to że w spacerówce jest duży ten wizjer , i tak się teraz zastanawiam, bo jak słoneczko za bardzo będzie prażyło, czy coś?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:06   #2948
nemosek
Zakorzenienie

Moje dziecię zmieniło się z bakłażana w małą dyńkę

Jeszcze Wam wkleję część ciuszków podarowanych od siostry i zbieram się do miasta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8070866.jpg (85,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8070867.jpg (100,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8070868.jpg (83,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8070872.jpg (97,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8070873q.jpg (108,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8070875.jpg (113,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130820_181042.jpg (77,8 KB, 23 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 12:10   #2949
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Tak nemosku, mamy jumper x. A na spacerowke przesiadzie sie na coneco juupi, ktorego kocham miłością niezmierzona. Jest niezniszczalny, idealny. No chyba ze do tego czasu wydarzy się coś fajnego i będziemy mogli kupić coś jeszcze ciekawszego.

Byle tylko wyjść na prosta.

Uda się!!!!

Sówko krejzolka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 12:11   #2950
Lilith890502
Zakorzenienie

jakie świetne

Nemosku super wyprawka

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:12   #2951
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Sówko krejzolka
to przez dziewczyny tutaj

gdyby ta torba nie kosztowała 30 zł + przesyłka to już bym ją zamawiała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 12:14   #2952
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, dzięki za wszystkie miłe komentarze Mam tylko nadzieję, że Kubuś ma tam wystarczająco dużo miejsca Póki co szaleje jak nie wiem, więc chyba jest ok
W ogóle tak mnie ciekawi jak mniej więcej u Was wygląda z wagą? Szybko poleciała do góry, czy dużo itd? Bo czytałam sobie ostatnio w mądrej książce (W oczekiwaniu na dziecko ;p), że w pierwszym trymestrze się przybiera ok. 1-2kg, a w drugim 5,4-6,5kg. Ja trochę się martwię swoją wagą. Od samego początku mam tylko 5kg na plusie od wagi sprzed ciąży i to przybyło wszystko w ostatnim miesiącu. W pierwszym trymestrze spadło mi 3 kg i tak się trzymało prawie do końca lipca... Nie wiem czy tak nagle przybieranie na wadze jest ok? Wolałabym żeby powoli i regularnie od początku mi przybywało:/ Spytam się ginki jak za tydzień będę na wizycie, ale teraz się trochę martwię tym :/:/
każdy przybiera inaczej
ja na początku przytylam sporo (z 3-4 kg), a od 11 tyg. do 25 - 6,5 kg

Cytat:
W sumie dużo było rzeczy o których tu piszemy i czyta się i słyszy.

1)Jak najszybciej się wysikać po porodzie

2)Starać się wyspać,odpocząć żeby nabrać sił

3)Przykładać jak najczęściej dziecko do piersi

4)Jak najszybciej stać się mobilnym (zapobiega zakrzepowi żył)

5) Generalnie nie wstydzić się/nie bać się prosić/zgłaszać wszystko co nas niepokoi

*Rana w kroczu ma mieć sucho,czysto i wietrzyć na non stopie!
Niekoniecznie biegać co chwile pod prysznic ale zmieniać często podpaski.

*W razie bólu nie bać się prosić o środki przeciwbólowe!Nie szkodzą dziecku a nam pomogą odczuć ulgę.

*Do 6 tygodni po porodzie można pojawić się na IP położniczej w razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z raną czy po CC czy z kroczem.To jest nasze prawo.

*Odchody maja być bezzapachowe,krwiste,nie mogą się zatrzymać bo to znaczy że macica nie oczyszcza sie i potrzebne będzie łyżeczkowanie.

*W czasie karmienia wydziela się oksytocyna która powoduje również bolesne skurcze macicy, ale to dobry znak bo macica się kurczy i czyści w ten sposób.
Najlepiej zobaczyć to na wkładce która powinna być brudna po karmieniu.

*Co było dla mnie nowością,że jakiś czas po porodzie zanim wywiozą na położnictwo, położna przyciska pięścią podbrzusze (dosyć mocno,nieprzyjemne uczucie) żeby macica wróciła na swoje miejsce.
Mamy wtedy na nią nie krzyczeć bo to dla naszego dobra

*A co do ruchów to położna mówiła że tak powinno ich być przynajmniej 10 w przeciągu doby.Ale żeby nie dać się zwariować bo dziecko nie jest aktywne cały czas i jak już wiecie nieraz szaleje pół dnia, a nieraz da tylko chwilę znać i spokój.
Jakby się coś działo w środku brzucha to podobno ma się wrażenie jakby nie swojego brzucha,staje się taki "lelawy" jakby obwisły,bez życia.

*Myć ręce przed każdym karmieniem!!!

Może trochę chaotycznie opisałam ale nie mogę zebrać myśli.
sporo nowości, jak dla mnie dzięki!

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Super, że tak fajnie się dogadujecie

za wizytę, ale duży już Jaśko

Identyczni
Bidoki, ale najważniejsze, że już z nimi ok
Rachunek powala

O a ja wczoraj dopiero swój wypróbowałam, a kupiłam chyba w maju No i oszukuje na 0,5 stopnia Ma dwie opcje na głowę i do ucha. I jak sobie zmierzyłam w uchu to miałam 36.6 a na czole 37.1 Nie wiem czy nie kupić jakiegoś lepszego...

Mi znajoma poleciła takie wielie podpachy z apteki i jak je zobaczyłam to ise przeraziłam, bo chyba ze dwa razy się nimi można owinąć ale podobno najlepsze na początek...jak kupię to Wam pokażę

Pochwal się płaszczykiem

jak wszędzie bajzel i zero rzetelnej informacji

Super są takie zakupki

Co do mojego ciśnienia to cały czas się dość wysokie utrzymuje Rano mierzyłam i miałam górne poniżej 130. Później w dzień za pierwszym razem tak z marszu 140 po kilku głębszych oddechach i uspokojeniu się już 126
Pewnie też dlatego w szpitalu mi spadało w nocy i rano jak tyylko leżałam. A jak tylko coś robię to zaraz podwyższone... chyba w piątek pójdę do GP, ale pewnie on i tak nic na to nie poradzi
ale z marszu zawsze jest wyższe, trzeba spokojnie usiasc i zmierzyć

ja nie wpisuje tych "z marszu" robionych, bo czasem i 150 górne mam! chwile odczekam i już 120
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się i ja i zaraz jade do labu na badania, bo w sobotę wizyta u endo

aaa no i witam się w 29 tc

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a te podkłady na łóżko to jakiej wielkości brałyście? 60x60 cm starczą?
ja mam chyba 60x70
Cytat:

Jeszcze Wam wkleję część ciuszków podarowanych od siostry i zbieram się do miasta.
super!

nie sposób za Wami nadązyc
Stary 2013-08-29, 12:14   #2953
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za poprawę wyników. Nie wiedzialam nawet że jest coś takiego jak ta asymetria, oby się cofnęła, a może to nic groźnego i będzie wszystko ok. Tym bardziej, że u starczego też coś takiego wystąpiło. Jak wybierzesz globulki to powinna się trochę cytologia poprawić. Maxmiror kiedyś miałam, mega żółte są i wszystko brudzą feeee :P ale jak mus to mus, niech infekcja ucieka!
To prawda, okropnie żółte

Cytat:
Oby wyniki się poprawiły w takim razie
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za poprawe wynikow,a ta asymetria to nawet za bardzo nie wiem co to jest :/chodzi o taka wizualna roznice,czy to ma wplyw na rozwoj?
Zbyt duża asymetria może świadczyć o wodogłowiu, ale u Małej jest na granicy normy więc na razie jest ok. Synek też miał podobną asymetrię i rozwijał się bardzo dobrze, pomimo tego że był wcześniakiem.

Czy Was też boli krocze? Bo mnie od kilku dni boli krocze, czuję takie jakby rozciąganie, czy to normalne na tym etapie ciąży (24tc)?
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:16   #2954
lusesita23
Zakorzenienie

Okazalo się, ze jeden znajomy od mojego M. z pracy ma na oddanie sporo rzeczy po swoich dzieciach
m.in leżaczek z FP strasnzie się ciesze, bo bardzo mi na nim zalezalo
musze skontaktować się z jego zona, już się nie mogę doczekać

i musze do SR zadzwonić,ale sama nie wiem...czy chce mi się chodzic
Stary 2013-08-29, 12:17   #2955
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Czy Was też boli krocze? Bo mnie od kilku dni boli krocze, czuję takie jakby rozciąganie, czy to normalne na tym etapie ciąży (24tc)?
nic mnie nie boli

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 12:17   #2956
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
To prawda, okropnie żółte

Dziękuję

Zbyt duża asymetria może świadczyć o wodogłowiu, ale u Małej jest na granicy normy więc na razie jest ok. Synek też miał podobną asymetrię i rozwijał się bardzo dobrze, pomimo tego że był wcześniakiem.

mnie nie bolało

tylko takie nagle szczypanie miałam, jakby na zapalenie pęcherza...ale maluch jest miednicowo ulozony,wiec może to nozki
Stary 2013-08-29, 12:20   #2957
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dziewczyny, czy na ciasto marchewkowe (na górę) moge położyć truskawki???? Zostały mi a nie chcę żeby się zmarnowały

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:25   #2958
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy na ciasto marchewkowe (na górę) moge położyć truskawki???? Zostały mi a nie chcę żeby się zmarnowały
Na polewę??
Ja zawsze posypuję posiekanymi orzechami
Jak dla mnie truskawki średnio pasują...

Witam się czwartkowo
Lecę sprzątnać łazienki a potem będę nadrabiać
Stary 2013-08-29, 12:27   #2959
lineczka1989
Zakorzenienie

powstaje ściana do łazienki a ile kurzu mi wleciało przy okazji o salonu

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 12:28   #2960
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Jejku super wyprawka
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
to przez dziewczyny tutaj

gdyby ta torba nie kosztowała 30 zł + przesyłka to już bym ją zamawiała
hehe na pewno to przez dziewczyny
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:30   #2961
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hehe na pewno to przez dziewczyny
no tak bo to One ciągle tylko sówki, sówki i sówki i o :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 12:30   #2962
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Ależ tego dostałaś

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-08-29, 12:32   #2963
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Na polewę??
Ja zawsze posypuję posiekanymi orzechami
Jak dla mnie truskawki średnio pasują...

Witam się czwartkowo
Lecę sprzątnać łazienki a potem będę nadrabiać
Nieee, normalnie na ciasto (tak jak się kładzie na drozdzowke) ??

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 12:35   #2964
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Nieee, normalnie na ciasto (tak jak się kładzie na drozdzowke) ??
Zależy jak robisz ciasto marchewkowe. Ja robię bardzo korzenne w smaku i truskawki na nim byłyby ni pies ni wydra. Ale moja siostra robi bardzo słodkie i czasem rzuci jakimś owocem na wierzch i zjadliwe jest
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:36   #2965
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

A wiecie, że mnie te Wasze sówki wręcz przerażają ?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:36   #2966
iskra75
Raczkowanie

Cytat:

jej ja się już doczekać nie mogę paczuszki od mojej siostry ma być na przełomie września/października to jak mi się uda to też pstryknę fotki i wrzucę się pochwalić na razie mam tylko kilka ciuszków kupionych... może pstryknę później fotę bo kupiłam jednego słodziutkiego pajaca "na Święta".. w Smyku mieli megaaaa przeceny
Stary 2013-08-29, 12:39   #2967
anulka2205
Wtajemniczenie

Nemosek, bo nie zacytowało, ale również :klaski:

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Ale wczoraj padłam jak kawka

Za pół roku

Bardzo wielu rzeczy nie wiedziałam więc sobie zapisujęDziękuję

Może net będzie
A co do wagi dziecka ja też pewnie bym się obawiała i na pewno domagała bym się od lekarza z NFZ dodatkowych badań.

W takim razie dużo odpoczywaj wykorzystuj męża póki możesz Piękny brzuszek

Może zrób sobie jakąś delikatną kawkę połóż się otwórz okno.Mam nadzieję że zaraz przejdzie

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Aaa właśnie!!Magiczny 30 tydzień pyknął

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się i ja i zaraz jade do labu na badania, bo w sobotę wizyta u endo

aaa no i witam się w 29 tc

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jestem wkurzona i zdołowana, nadal nie mamy imienia dla dziecka i źle mi z tym. Mnie się podoba Dominik, ale mąż nie bardzo go chce, bo za długie, bo jak zdrabiać itp. Ciągle wybrzydza. On by najchętniej dał jakieś takie pospolite, które mnie się kompletnie nie podobają. Jak tak dalej pójdzie to damy dziecku na imię Noname
ale Sebastian też jest długim imieniem i ze zdrobnieniami też tak sobie, a jakoś przeszło i musicie wybierać dwa imiona

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-08-29 o 12:42
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 12:43   #2968
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
He he ja nic o wadze nie pisałam więc to chyba nie do mnie.
Ale jak kogoś to interesuje to +8 stoi sobie w miejscu.

upsss nie wiem jak ja to pisałam :p

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:43   #2969
maomami
Wtajemniczenie

Moje dziecię sprawia mi ból Chyba zaczyna mieć mało miejsca w brzuchu, każdy jej ruch jest coraz bardziej bolesny, wczoraj wieczorem nie mogłam zasnąć, mąż jak dotknął to mówił że mała chyba się z kimś boksuje. Uwielbiam jak się rusza, cieszę sie strasznie bo wiem że jest u niej ok, ale rusza się baaardzo dużo, wszyscy się śmieją i zastanawiają czy ona w ogóle śpi, a teraz już mi po prostu sprawia ból

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:45   #2970
paulinaizabela
Zakorzenienie

Zmieniłam zdanie
Położyłam się. bo jakiś dziwny niepokój czuję w klatce piersiowej i to ciśnienie podwyższone Jutro się wybieram do lekarza...chociaż wątpię, że coś mi na to da...chyba muszę więcej leżakować

No to ponadrabiam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości