|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cześć dziewczyny, nadrabiam Was już 3 dzień i co prawie kończyłam i chciałam coś napisać to dosłownie zasypiałam na klawiaturze ostatnie dni mam jakieś bardzo ciężkie, jestem cały czas śpiąca, robi mi się znowu niedobrze i jestem tym przerażona jak pomyślę że miałabym wrócić znowu do tego co było przez 4 miesiące ;( do tego nałożyła się praca i czuję się dobita... Cytat:
Cytat:
![]() Co do ubranek to w auchan można kupić body z krótkim rękawkiem po 5 zł a z długim po 6 - dobre jakościowo, różne kolory- trochę nakupiłam a wczoraj byłam w lumpku i kupiłam sobie płaszcz zimowy na brzuszek i małemu śliczną mięciutką bluzę, śpioszki i sztuksowe ogrodniczki dla szpanu na wizytę u teściowej ![]() Cytat:
Cytat:
Dokładnie o tej samej pościeli myślałam, tylko nie cały zestaw a posciel + kołderka+ ochraniacz i śpiworek U mnie też miała być dziewczynka, a jednak wyszedł chłopak na kolejnym usg ![]() Pisałyście wcześniej o chusteczkach nawilżających, w takim razie podzielę się z Wami tym co ja wiem. Kiedyś byłam na szkoleniu z pracy i trafiło mi się o kosmetykach dla dzieci. Mówili że wszystko co jest napisane w składzie po składniku "parfum" jest niepotrzebne i uczulające i im tego więcej tym gorzej. Niestety niewiele jest firm, które nie mają tej całej litanii. Z tego co kiedyś przeglądałam, to tylko jest to Nivea, pampers i Johnson, chyba że coś się zmieniło u innych lub coś przeoczyłam. |
||||
|
|
|
#2942 |
|
Rozeznanie
|
ale laktator można rozebrać na części i dokładnie wymyć/wysterylizować te elementy używane.
Ja muszę kupić żeby odciągać pokarm na noc. |
|
|
|
#2943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nasza "urocza" pani minister jest właśnie wielką krową, więc masz tu całą prawdę, choć ja nie wiem czy ona kiedykolwiek cokolwiek urodziła. A gratulację chłopaka, ciekawe czy się jeszcze zmieni, do porodu jeszcze kilka usg przed nami, więc kto wie, kto wie Ale potem to już będzie 100%
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2945 | ||
|
Raczkowanie
|
Mam wyniki glukozy:
Na czczo 63 (norma 65 - 105) Po 2 godzinach 149 (norma 140) I załapałam lekki dołek... ![]() Pociesza mnie tylko myśl, że w ciąży z Wiktorią miałam podobnie, chyba coś koło 148, przez tydzień mierzyli mi cukier na czczo i po posiłkach i wyszło, że taki ze mnie cukrzyk, jak z koziej d... trąba! Na czczo mam zawsze poniżej normy lub w dolnej granicy, w moczu cukru nie mam, więc mam nadzieję, że dieta i ograniczenie cukru wystarczy. A na szczęście herbaty i tak nie słodzę...Wygadałam się i mi lżej na duszy. ![]() No ładnie, glukoza wyżarła mi nie tylko mózg, ale i wzrok, z krzywej cukrowej zrobić cyfrową to tylko ja potrafię... Właśnie dlatego nie lubię pisać z telefonu...[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42982128]Do mnie jak na początku przyszedł kontroler z zusu to wyleciał właśnie z takim tekstem, że kiedyś kobiety rodziły w polu, a ja ledwo co po zapłodnieniu i już na zwolnieniu ![]() [/QUOTE] W mordę bym dała! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2946 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No też jestem ciekawa co na następnym usg, ale doktor był pewny że chłopak, zresztą mam nawet zdjęcie gdzie zaznaczył strzałką jego klejnoty ![]() W takim razie jestem ciekawa jak ona rodziła jak człowiek czy jak krowa...---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,jakoś dziś mi się cały dzień nie chciało włączać komputera (ale za to jakie porządki zrobiłam) więc dopiero zaczynam Was nadrabiać
)
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Odwiozłam dziś brata na lotnisko, wrócił do Polski na studia, a mnie jakoś smutno, że go zobaczę być może w przyszłym roku na wakacje ![]() I robią mi się rozstępy na piersiach, pod spodem. Akurat nie dziwi mnie to bo już w okresie dojrzewania pojawiły się u mnie pierwsze. Swędzi mnie skóra u podstawy piersi i pojawiają się małe, fioletowe znamiona. Smaruję, ale pewnie to nic nie da. A z lepszych wiadomości, to szykuje mi się kolejna paka ubranek więc wstrzymam się z kupowaniem bo na dniach od koleżanki mam pełno dostać. Muszę tylko deskę do prasowania kupić na romantyczne wieczory z prasowaniem ubranek, bo jeszcze nie dorobiliśmy się takowej w nowym mieszkaniu
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-25 o 21:16 |
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idiotka i tyle- ☠☠☠** w łeb to może jej się poprzestawia wszystko ![]() EVI- spokojnie z tą glukozą, norma nieznacznie podwyższona- ja się nie znam ale to jeszcze chyba nie powód do paniki tym bardziej, że w poprzedniej ciąży też tak miałaś
|
|
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałam jakiś czas temu dlaczego przydaje sie laktator.na pewno przy nawale (o czym juz dziewczyńy pisały) i moze pojawić sie coś takiego,jak kryzys laktacyjny i trzeba odciągać mleko częściej,a ze dziecko głodne,z cycka nie leci,wiec dobrze mieć coś zamrożone.mnie taki kryzys dopadł chyba 3-4 razy.
Do laktatorw elektrycznych można kupić te końcówki,co sie podlacza do cycka,wiec używany jest tylko mechanizm.tu jest bardzo modne wypożyczanie pompek z apteki (cicici aż tak koniecznie nie musisz kupować,bo moze gin wypisać Ci receptę,płacisz jakaś kaucje i kupujesz wlasnie te końcówki) Emma sa zwykle pokrowce frotte do fotelikow.przy dużym mrozie przykrywalabym dziecko nawet na ta chwile,jak sie niesie fotelik do samochodu i jednak chwile trwa,zanim sie w środku nagrzeje,wiec taki kocyk moze sie sprawdzić. |
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rozstępów- smaruj się cały czas- skórę trzeba nawilżać nawet jeśli już się jakiś gad pojawi
|
|
|
#2952 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale ja bym nie chciala uzywanego. Wiele rzeczy kupuje uzywanych i nie mam z tym problemu,no ale laktator to dla mnie intymna rzecz. Tak jak np wibrator-tez bym uzywanego nie kupila (wiem ze porownanie glupie,skojarzylo mi sie,bo ostatnio ktos sprzedawal uzywany )
|
|
#2953 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o kurde! ale wtopa, nie wiem co mi się ubzdurało że dalej ministrem jest Ewa Kopacz a przecież od dawna już nie jest tylko Arłukowiczco do znieczulenia.. było ostatnio w pytaniu na śniadanie http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sn...wo/6728393 Cytat:
![]() ale np u ginekologów kiedyś były bardzo popularne metalowe wzierniki i też są sterylizowane, ale ile wcześniej musiały wnętrz zwiedzić
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-25 o 21:27 |
||
|
|
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
Też myślę o laktatorze, tylko nie wiem jeszcze w ogóle z jakiej firmy mam go nabyć
![]() Mogę sobie odpuścić elektryczny, może być manualny - ale nie wiem jaki będzie dobry. Magnusia: no smaruje te cycki moje, wskoczyły o dwa rozmiary więc się nie dziwię, że się rozstępy pojawiają. Wiem, że szybko zbledną, bo miałam tak za małolatki, jak mi szybko rosły, że rozstępy były sine i szybko zjaśniały. No, ale sam komfort, że nie będą się podobać mnie i TŻ ![]() Jak mi jeszcze brzuch wywali w rozstępach to k.....a Co do laktatora to myślałam troszkę o takim zestawie
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-25 o 21:34 |
|
|
|
#2955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poki co zastanawialam sie nad jakims recznym albo medela mini.. Zobacze jeszcze, teraz mam wazniejsze wydatki na dzidziusia, laktator jest na ostatnim miejscu.---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Ja smaruje odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i na tym etapie mam po prostu cale fioletowe cycki!!! Masakra jakas..
|
|
|
#2956 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
I cena jaka tu korzystna. Bierz
|
|
#2957 |
|
Rozeznanie
|
Czyli mowisz ze taki daje rade? U nas tez mozna go tanio dostac..
|
|
#2958 |
|
BAN stały
|
UWAGA UWAGA
Od jutra w realu koszule nocne rozpinane (byc moze nadaja sie do karmienia) po 17,99 i nadające się na ciążowe po 19,99. |
|
|
|
#2959 |
|
Rozeznanie
|
apropo reala kurde dopiero teraz zobaczyłam jaka fajna była promocja na butelki. do dzisiaj
kurde sprawdzałam tą stronę w miarę regularnie ale najczęsciej promocje dot pampersów i widzę, że te promocje na pajace, body, spodnie itp w realu to też do dzisiaj były w netto jest fajny koc dziecięcy gruby za 34zł http://www.promobaby.pl/promocja-15823.html w moim rejonie netto niestety nie ma ![]() ręcznik kąpielowy za 24,99zł http://www.promobaby.pl/promocja-15822.html i mata dla niemowląt też w cenie 24,99 http://www.promobaby.pl/promocja-15821.html w ogóle w tym netto często są promocje na pieluchy fajne kolejna rzecz szlafrok kąpielowy za 22,99zł, http://www.promobaby.pl/promocja-15814.html nas takim samym zastanawiałam się czy kupić w smyku, był w promocji za 35 zł przeceniony z 70zł!!! Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-25 o 22:01 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek umówiony mamy odebrać i zapłacić w niedzielę, jestem super szczęśliwa, mam nadzieję, że wszytsko zgodne z opisem, wózek ok i Pan nas nie wykiwa. Wydaje się być rozsądny. Musimy dokupić fotelik też już upatrzony, tylko jest beżowy w tym samym kolorze jest o 100 zł droższy.. hmm Jak wszystko pójdzie ok to pokażę Wam fotki. Dziś się przejęłam czy to aby nie za wcześnie, ale używany w s umie okazja to na co tu czekać.... Ale się obkupiłam w HM UWAGA WYPRZEDAŻE SĄ!! kupiłam spodnie ciązowe 30 zł, bluzka długa 40 zł i sweter 40 zł (wszystko ciążowe). Polecam zajrzeć ![]() Dziecięce rzeczy niektóre też przecenione, ale tutaj się wstrzymuję bo jeszcze coś dostaniemy a nie chce się zagracać, już mam jeden największy karton z ikei i wielką reklamówkę. Malutki dziś coś tak puka, że czasem aż czuję ból Nawet teraz, muszę się jakoś zrelakoswać, bo przez ten wózek jestem taka PODJARANA że hej :PCo chwilę czuję w lewym boku jakby swędzenie od środka w okolicach jajnika Potem jazda była pod żebrami z prawej strony, myślałam, że oszaleję
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
Hej , wlasnie skonczylam obierac grzyby
Co do laktatora, to troche o tym poczytalam i jak lezalam w szpitalu to dzoewczyny mowily, ze czasem jest tak , ze jest taki nawal pokarmu, ze bez laktatora to jest masakra jakas.... pewnie to tez indywidualna sprawa, no ale nie wiadomo jak to bedzie u mnie. Musze sie zastanowic nad tym wypozyczeniem, no i dowiem sie w ogole jaka cena za dzien i pomysle... migotka wozek bardzo ladny
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-25 o 22:11 |
|
|
|
#2962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja też sobie zapiszę w ulubionych. |
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia: no właśnie chyba go wezmę, bo cena szok
![]() Przypominam o ćwiczeniach mięśni K dzisiaj
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Muszę trochę ponadrabiać, bo nie miałam ostatnio czasu na przesiadywanie w necie. Dziewczynom z Warszawy polecam w piątek 27.09 konferencję Akademii Mamapyta.pl. Udział jest bezpłatny, tylko trzeba się zarejestrować. http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...rszawie#no_map Ja się wybieram. |
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heheh ja z wami nie mogę
|
|
#2966 |
|
Gang Iren
|
Jak dla mnie jak najbardziej OK. W Polsce tez dlugi czas pracowalam w sklepie z art dzieciecymi i te laktatory super sie sprzedawaly,nie bylo jakos na nie reklamacji,tak ze polecam.
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
Hej jestem po wizycie i badaniach polowkowych wszystko ok, tylko buzi synus nie chciał pokazać, za to pokazał...antenke
Tylko waga mnie przerazila wyjsciowa w 7 tyg 55,6 a teraz 24t3d 63,8...dużo :-/ Dostałam skierowanie na glukoze lekarz mi pozwolił cwiarteczke cytryny sobie wcisnąć, poprosiłam o badanie na toxo bo mam kocura dachowca-podworkowca . Zalecał mi dwa razy dziennie trzymać nogi w górze po pół godziny, a na zgage cieple mleko, renni lub jakieś mleczko w aptece można kupić. Dzięki za kciuki :-* Dobranoc |
|
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie za kciuki dziewczyny
Kacper rośnie zdrowo, wszystkie narządy i pomiary ma dobre, waży już 606g (23tc), ma wszędzie po 5 paluszków. Mam piękną fotkę jak ziewa . Strasznie go kocham Łożysko mam nisko, ale pan doktor powiedział, że za wcześniej, by mówić o przodującym i powinno się jeszcze podnieść. Za 2 tygodnie mam krzywą cukrzycową. Życzę Wam kolorowych snów i uciekam oglądać "Czas honoru" z TŻ .Bardzo jestem szczęśliwa! |
|
|
|
#2969 |
|
Gang Iren
|
Isia super,ze wszystko OK.
Co do wagi to jeszcze nie jest zle mysle. A wcinasz sporo tuczacych rzeczy? ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Amberella za wizyte. Super,ze Kacperek zdrowo rosnie
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Superancko! u mnie przyrost był identyczny na tym poziomie, nie masz co się wagą mocno przejmować bo szczupltuka przed ciążą byłaś. możliwe, że w pewnym momencie przystopujesz, albo waga zwolni, w każdym razie do końca 6 msc mniej więcej leci najszybciej. potem już wolniej (u mnie już zwalnia chyba). Ja tą glukoze wolałabym wypić jednak bez cytryny, na prawdę. Piłam bez i nie ma co panikować, tylko wypić duszkiem. Byłam przerażona że będzie łeeee beeeee nie dobre, a dało się przeżyć bez większego bólu. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Patrzcie jaki fajny bujaczek http://allegro.pl/bujaczek-lew-plusz...503492343.html ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Patrzcie jaki fajny bujaczek http://allegro.pl/bujaczek-lew-plusz...503492343.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

najgorsze, że to mówią kobiety! a powinny doskonale rozumieć rodzącą!
ale jak Ci w 19tc powiedzieli że raczej dziewucha to raczej tak będzie

16.06.2012 

a przecież od dawna już nie jest
za wizyte. Super,ze Kacperek zdrowo rosnie
klask i: