Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 20:17   #2941
sharey
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cześć dziewczyny, nadrabiam Was już 3 dzień i co prawie kończyłam i chciałam coś napisać to dosłownie zasypiałam na klawiaturze
ostatnie dni mam jakieś bardzo ciężkie, jestem cały czas śpiąca, robi mi się znowu niedobrze i jestem tym przerażona jak pomyślę że miałabym wrócić znowu do tego co było przez 4 miesiące ;(
do tego nałożyła się praca i czuję się dobita...

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Dziewczyny planujecie kupić taką huśtawkę dla dzidziusia co sama buja? Mi się wydaje ze to fajna sprawa, bo przy synku czasem ręce mi odpadały. Ja poluję na używaną z allegro, niestety zawsze mnie ktos przelicytuje. Kosz mojżesza też super sprawa, ja niestety z oszczędności będę używac w tym celu gondoli.
Chciałabym kupić właśnie taką huśtawkę, tylko trochę cena mnie przeraża, ale będę szukać używanej.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Leżaczek sam w sobie fajny ale bez pozytywki,bez bujania... ja myślałam o takiej http://allegro.pl/bright-starts-piek...568730106.html pozytywki, bujanie na ustawiony czas no i konkretna, sprzedawałam takie

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Śliczne zakupy
Wiem po ile są ubranka, czasami welurowy śpioch+kaftan kosztuje nawet 50-60 zł
Pajacyki ok 40 zł to norma w sklepach stacjonarnych dlatego ja też kupuje nowe ale na allegro,jest kolosalna różnica
Dokładnie o tym bujaczku myślałam
Co do ubranek to w auchan można kupić body z krótkim rękawkiem po 5 zł a z długim po 6 - dobre jakościowo, różne kolory- trochę nakupiłam a wczoraj byłam w lumpku i kupiłam sobie płaszcz zimowy na brzuszek i małemu śliczną mięciutką bluzę, śpioszki i sztuksowe ogrodniczki dla szpanu na wizytę u teściowej

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
taaaaa jasne- kiedyś ludzie żyli w ziemiankach i dupę korą podcierali- jak ja nie znoszę takiego gadania najgorsze, że to mówią kobiety! a powinny doskonale rozumieć rodzącą!
sytuacji w poradni nawet nie skomentuję bo ja bym się ubrała i pojechała tej babie nastukać za takie gadanie
Kiedyś słuchałam wywiadu z naszą "uroczą" panią minister zdrowia i powiedziała, że po co kobietom znieczulenie, skoro potrafi krowa urodzić to my też

Cytat:
chyba zdecydujemy się na tą pościel http://allegro.pl/baby-raj-mega-komp...561376787.html
wzór 25

co myślicie o tym?

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

w 12tc ale wiem, że wtedy mało co widać i nikt na 100% nie powie.

Już się przyzwyczaiłam do myśli, że mam w brzuchu Adasia

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

witaj u mnie po połówkowym okazał się chłopak ale jak Ci w 19tc powiedzieli że raczej dziewucha to raczej tak będzie

Dokładnie o tej samej pościeli myślałam, tylko nie cały zestaw a posciel + kołderka+ ochraniacz i śpiworek

U mnie też miała być dziewczynka, a jednak wyszedł chłopak na kolejnym usg

Pisałyście wcześniej o chusteczkach nawilżających, w takim razie podzielę się z Wami tym co ja wiem. Kiedyś byłam na szkoleniu z pracy i trafiło mi się o kosmetykach dla dzieci. Mówili że wszystko co jest napisane w składzie po składniku "parfum" jest niepotrzebne i uczulające i im tego więcej tym gorzej. Niestety niewiele jest firm, które nie mają tej całej litanii. Z tego co kiedyś przeglądałam, to tylko jest to Nivea, pampers i Johnson, chyba że coś się zmieniło u innych lub coś przeoczyłam.
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:18   #2942
pilotka86
Rozeznanie

ale laktator można rozebrać na części i dokładnie wymyć/wysterylizować te elementy używane.
Ja muszę kupić żeby odciągać pokarm na noc.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:26   #2943
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nadrabiam Was już 3 dzień i co prawie kończyłam i chciałam coś napisać to dosłownie zasypiałam na klawiaturze
ostatnie dni mam jakieś bardzo ciężkie, jestem cały czas śpiąca, robi mi się znowu niedobrze i jestem tym przerażona jak pomyślę że miałabym wrócić znowu do tego co było przez 4 miesiące ;(
do tego nałożyła się praca i czuję się dobita...

Kiedyś słuchałam wywiadu z naszą "uroczą" panią minister zdrowia i powiedziała, że po co kobietom znieczulenie, skoro potrafi krowa urodzić to my też

U mnie też miała być dziewczynka, a jednak wyszedł chłopak na kolejnym usg

Pisałyście wcześniej o chusteczkach nawilżających, w takim razie podzielę się z Wami tym co ja wiem. Kiedyś byłam na szkoleniu z pracy i trafiło mi się o kosmetykach dla dzieci. Mówili że wszystko co jest napisane w składzie po składniku "parfum" jest niepotrzebne i uczulające i im tego więcej tym gorzej. Niestety niewiele jest firm, które nie mają tej całej litanii. Z tego co kiedyś przeglądałam, to tylko jest to Nivea, pampers i Johnson, chyba że coś się zmieniło u innych lub coś przeoczyłam.
No widzisz, pocieszę Cię, że nie jesteś sama, mnie też od kilku dni strasznie głowa boli i jest mi niedobrze. tak jakbym wróciła na początek, może to jednak pogoda- ja sob ie tak wmawiam.

nasza "urocza" pani minister jest właśnie wielką krową, więc masz tu całą prawdę, choć ja nie wiem czy ona kiedykolwiek cokolwiek urodziła.

A gratulację chłopaka, ciekawe czy się jeszcze zmieni, do porodu jeszcze kilka usg przed nami, więc kto wie, kto wie Ale potem to już będzie 100%
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:47   #2944
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość

nasza "urocza" pani minister jest właśnie wielką krową, więc masz tu całą prawdę, choć ja nie wiem czy ona kiedykolwiek cokolwiek urodziła.
ma syna. A sama jest pediatrą
Stary 2013-09-25, 20:51   #2945
EVI07
Raczkowanie

Mam wyniki glukozy:
Na czczo 63 (norma 65 - 105)
Po 2 godzinach 149 (norma 140)
I załapałam lekki dołek... Nie wpadłam może psychicznie jeszcze w czarną dziurę, bo to moim zdaniem nie jest jakiś zabójczy wyrok, ale już widzę, że trzeba wrzucić cukrzycową dietkę... Za tydzień w piątek mam wizytę u ginki, wtedy dowiem się więcej, a na razie postanowiłam, że nie warto jeszcze do siebie strzelać...

Pociesza mnie tylko myśl, że w ciąży z Wiktorią miałam podobnie, chyba coś koło 148, przez tydzień mierzyli mi cukier na czczo i po posiłkach i wyszło, że taki ze mnie cukrzyk, jak z koziej d... trąba! Na czczo mam zawsze poniżej normy lub w dolnej granicy, w moczu cukru nie mam, więc mam nadzieję, że dieta i ograniczenie cukru wystarczy. A na szczęście herbaty i tak nie słodzę...

Wygadałam się i mi lżej na duszy.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A to coś nowego
No ładnie, glukoza wyżarła mi nie tylko mózg, ale i wzrok, z krzywej cukrowej zrobić cyfrową to tylko ja potrafię... Właśnie dlatego nie lubię pisać z telefonu...

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42982128]Do mnie jak na początku przyszedł kontroler z zusu to wyleciał właśnie z takim tekstem, że kiedyś kobiety rodziły w polu, a ja ledwo co po zapłodnieniu i już na zwolnieniu
[/QUOTE]
W mordę bym dała!
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ja to nie pomoge bo nie znam się, ale jak już jesteśmy przy tym temacie to ja też mam pytanie. Bo u mnie wkładka ciagle mokra, a najbardziej jak np ide na zakupy i niose siaty to czuje normalnie jak ze mnie leci i wkładka do wymiany. Macie cos takiego?? Czy to normalne??
Mnie też jest mokro, non stop, wkładki wymieniam bardzo często, ale podobno tak może być, na dodatek ja mam jeszcze dopochwową Luteinę, więc po niej "leci" jeszcze bardziej.

Cytat:
Głupia k...! Chyba sama nigdy nie rodziła... Nawiasem mówiąc moja teściowa jeszcze parę lat temu hodowała krowy i jak się cieliły, to też potrzebowały pomocy, bez ludzkich rąk koniec był przykry... Więc niech nam tu p...a nie pieprzy! A za komentarz o krowach, sorry, lubię zwierzęta po prostu, bywają lepsze niż ludzie...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 21:01   #2946
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
No widzisz, pocieszę Cię, że nie jesteś sama, mnie też od kilku dni strasznie głowa boli i jest mi niedobrze. tak jakbym wróciła na początek, może to jednak pogoda- ja sob ie tak wmawiam.

A gratulację chłopaka, ciekawe czy się jeszcze zmieni, do porodu jeszcze kilka usg przed nami, więc kto wie, kto wie Ale potem to już będzie 100%
Też próbuję zwalić to na pogodę, ale zaczynam wątpić... masakra jakaś i jeszcze zgaga do tego wszystkiego...

No też jestem ciekawa co na następnym usg, ale doktor był pewny że chłopak, zresztą mam nawet zdjęcie gdzie zaznaczył strzałką jego klejnoty

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ma syna. A sama jest pediatrą
W takim razie jestem ciekawa jak ona rodziła jak człowiek czy jak krowa...

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Mam wyniki glukozy:
I załapałam lekki dołek... Nie wpadłam może psychicznie jeszcze w czarną dziurę, bo to moim zdaniem nie jest jakiś zabójczy wyrok, ale już widzę, że trzeba wrzucić cukrzycową dietkę... Za tydzień w piątek mam wizytę u ginki, wtedy dowiem się więcej, a na razie postanowiłam, że nie warto jeszcze do siebie strzelać...

Pociesza mnie tylko myśl, że w ciąży z Wiktorią miałam podobnie, chyba coś koło 148, przez tydzień mierzyli mi cukier na czczo i po posiłkach i wyszło, że taki ze mnie cukrzyk, jak z koziej d... trąba! Na czczo mam zawsze poniżej normy lub w dolnej granicy, w moczu cukru nie mam, więc mam nadzieję, że dieta i ograniczenie cukru wystarczy. A na szczęście herbaty i tak nie słodzę...

No ładnie, glukoza wyżarła mi nie tylko mózg, ale i wzrok, z krzywej cukrowej zrobić cyfrową to tylko ja potrafię... Właśnie dlatego nie lubię pisać z telefonu...

W mordę bym dała!

Mnie też jest mokro, non stop, wkładki wymieniam bardzo często, ale podobno tak może być, na dodatek ja mam jeszcze dopochwową Luteinę, więc po niej "leci" jeszcze bardziej.

Głupia k...! Chyba sama nigdy nie rodziła... Nawiasem mówiąc moja teściowa jeszcze parę lat temu hodowała krowy i jak się cieliły, to też potrzebowały pomocy, bez ludzkich rąk koniec był przykry... Więc niech nam tu p...a nie pieprzy! A za komentarz o krowach, sorry, lubię zwierzęta po prostu, bywają lepsze niż ludzie...
Mam takie same odczucia do zwierząt jak Ty, są bezinteresowne i bezradne bez pomocy człowieka.
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 21:09   #2947
ejani
Zadomowienie

hej dziewczyny,jakoś dziś mi się cały dzień nie chciało włączać komputera (ale za to jakie porządki zrobiłam) więc dopiero zaczynam Was nadrabiać)
Stary 2013-09-25, 21:13   #2948
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Odwiozłam dziś brata na lotnisko, wrócił do Polski na studia, a mnie jakoś smutno, że go zobaczę być może w przyszłym roku na wakacje

I robią mi się rozstępy na piersiach, pod spodem. Akurat nie dziwi mnie to bo już w okresie dojrzewania pojawiły się u mnie pierwsze. Swędzi mnie skóra u podstawy piersi i pojawiają się małe, fioletowe znamiona. Smaruję, ale pewnie to nic nie da.

A z lepszych wiadomości, to szykuje mi się kolejna paka ubranek więc wstrzymam się z kupowaniem bo na dniach od koleżanki mam pełno dostać. Muszę tylko deskę do prasowania kupić na romantyczne wieczory z prasowaniem ubranek, bo jeszcze nie dorobiliśmy się takowej w nowym mieszkaniu

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-09-25 o 21:16
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 21:14   #2949
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

idiotka i tyle- ☠☠☠** w łeb to może jej się poprzestawia wszystko

EVI- spokojnie z tą glukozą, norma nieznacznie podwyższona- ja się nie znam ale to jeszcze chyba nie powód do paniki tym bardziej, że w poprzedniej ciąży też tak miałaś
Stary 2013-09-25, 21:15   #2950
OlusiaS
Wtajemniczenie

Pisałam jakiś czas temu dlaczego przydaje sie laktator.na pewno przy nawale (o czym juz dziewczyńy pisały) i moze pojawić sie coś takiego,jak kryzys laktacyjny i trzeba odciągać mleko częściej,a ze dziecko głodne,z cycka nie leci,wiec dobrze mieć coś zamrożone.mnie taki kryzys dopadł chyba 3-4 razy.

Do laktatorw elektrycznych można kupić te końcówki,co sie podlacza do cycka,wiec używany jest tylko mechanizm.tu jest bardzo modne wypożyczanie pompek z apteki (cicici aż tak koniecznie nie musisz kupować,bo moze gin wypisać Ci receptę,płacisz jakaś kaucje i kupujesz wlasnie te końcówki)

Emma sa zwykle pokrowce frotte do fotelikow.przy dużym mrozie przykrywalabym dziecko nawet na ta chwile,jak sie niesie fotelik do samochodu i jednak chwile trwa,zanim sie w środku nagrzeje,wiec taki kocyk moze sie sprawdzić.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 21:16   #2951
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Odwiozłam dziś brata na lotnisko, wrócił do Polski na studia, a mnie jakoś smutno, że go zobaczę być może w przyszłym roku na wakacje

I robią mi się rozstępy na piersiach, pod spodem. Akurat nie dziwi mnie to bo już w okresie dojrzewania pojawiły się u mnie pierwsze. Swędzi mnie skóra u podstawy piersi i pojawiają się małe, fioletowe znamiona. Smaruję, ale pewnie to nic nie da.
nie smuć się jest skype i inne komunikatory- możecie sobie zawsze pogadać

co do rozstępów- smaruj się cały czas- skórę trzeba nawilżać nawet jeśli już się jakiś gad pojawi
Stary 2013-09-25, 21:17   #2952
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ale laktator można rozebrać na części i dokładnie wymyć/wysterylizować te elementy używane.
Ja muszę kupić żeby odciągać pokarm na noc.
Ja wiem,ze mozna.
Ale ja bym nie chciala uzywanego.
Wiele rzeczy kupuje uzywanych i nie mam z tym problemu,no ale laktator to dla mnie intymna rzecz. Tak jak np wibrator-tez bym uzywanego nie kupila (wiem ze porownanie glupie,skojarzylo mi sie,bo ostatnio ktos sprzedawal uzywany )
Stary 2013-09-25, 21:20   #2953
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharey
W takim razie jestem ciekawa jak ona rodziła jak człowiek czy jak krowa...
jako lekarz albo przyszły lekarz zapewne rodziła w takich warunkach i przy takim personelu o jakim nasze matki mogły tylko pomarzyć. Niestety.
o kurde! ale wtopa, nie wiem co mi się ubzdurało że dalej ministrem jest Ewa Kopacz a przecież od dawna już nie jest tylko Arłukowicz
co do znieczulenia.. było ostatnio w pytaniu na śniadanie http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sn...wo/6728393

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja wiem,ze mozna.
Ale ja bym nie chciala uzywanego.
Wiele rzeczy kupuje uzywanych i nie mam z tym problemu,no ale laktator to dla mnie intymna rzecz. Tak jak np wibrator-tez bym uzywanego nie kupila (wiem ze porownanie glupie,skojarzylo mi sie,bo ostatnio ktos sprzedawal uzywany )
noooo w sumie wibratora używanego też bym nie kupiła
ale np u ginekologów kiedyś były bardzo popularne metalowe wzierniki i też są sterylizowane, ale ile wcześniej musiały wnętrz zwiedzić

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-09-25 o 21:27
Stary 2013-09-25, 21:26   #2954
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Też myślę o laktatorze, tylko nie wiem jeszcze w ogóle z jakiej firmy mam go nabyć

Mogę sobie odpuścić elektryczny, może być manualny - ale nie wiem jaki będzie dobry.

Magnusia: no smaruje te cycki moje, wskoczyły o dwa rozmiary więc się nie dziwię, że się rozstępy pojawiają. Wiem, że szybko zbledną, bo miałam tak za małolatki, jak mi szybko rosły, że rozstępy były sine i szybko zjaśniały. No, ale sam komfort, że nie będą się podobać mnie i TŻ

Jak mi jeszcze brzuch wywali w rozstępach to k.....a

Co do laktatora to myślałam troszkę o takim zestawie

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-09-25 o 21:34
Stary 2013-09-25, 21:35   #2955
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Pisałam jakiś czas temu dlaczego przydaje sie laktator.na pewno przy nawale (o czym juz dziewczyńy pisały) i moze pojawić sie coś takiego,jak kryzys laktacyjny i trzeba odciągać mleko częściej,a ze dziecko głodne,z cycka nie leci,wiec dobrze mieć coś zamrożone.mnie taki kryzys dopadł chyba 3-4 razy.

Do laktatorw elektrycznych można kupić te końcówki,co sie podlacza do cycka,wiec używany jest tylko mechanizm.tu jest bardzo modne wypożyczanie pompek z apteki (cicici aż tak koniecznie nie musisz kupować,bo moze gin wypisać Ci receptę,płacisz jakaś kaucje i kupujesz wlasnie te końcówki)
Nawet nie wiedzialam, pomysle o tym, dzieki Poki co zastanawialam sie nad jakims recznym albo medela mini.. Zobacze jeszcze, teraz mam wazniejsze wydatki na dzidziusia, laktator jest na ostatnim miejscu.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
nie smuć się jest skype i inne komunikatory- możecie sobie zawsze pogadać

co do rozstępów- smaruj się cały czas- skórę trzeba nawilżać nawet jeśli już się jakiś gad pojawi
Ja smaruje odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i na tym etapie mam po prostu cale fioletowe cycki!!! Masakra jakas..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 21:37   #2956
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Co do laktatora to myślałam troszkę o takim zestawie
Ja go mam,jest naprawde dobry.
I cena jaka tu korzystna. Bierz
Stary 2013-09-25, 21:43   #2957
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Czyli mowisz ze taki daje rade? U nas tez mozna go tanio dostac..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 21:47   #2958
23Paula23
BAN stały

UWAGA UWAGA
Od jutra w realu koszule nocne rozpinane (byc moze nadaja sie do karmienia) po 17,99 i nadające się na ciążowe po 19,99.
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 21:52   #2959
pilotka86
Rozeznanie

apropo reala kurde dopiero teraz zobaczyłam jaka fajna była promocja na butelki. do dzisiaj http://www.promobaby.pl/promocja-15781.html
kurde sprawdzałam tą stronę w miarę regularnie ale najczęsciej promocje dot pampersów
i widzę, że te promocje na pajace, body, spodnie itp w realu to też do dzisiaj były

w netto jest fajny koc dziecięcy gruby za 34zł
http://www.promobaby.pl/promocja-15823.html
w moim rejonie netto niestety nie ma
ręcznik kąpielowy za 24,99zł
http://www.promobaby.pl/promocja-15822.html
i mata dla niemowląt też w cenie 24,99
http://www.promobaby.pl/promocja-15821.html

w ogóle w tym netto często są promocje na pieluchy fajne
kolejna rzecz szlafrok kąpielowy za 22,99zł,
http://www.promobaby.pl/promocja-15814.html
nas takim samym zastanawiałam się czy kupić w smyku, był w promocji za 35 zł przeceniony z 70zł!!!

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-09-25 o 22:01
Stary 2013-09-25, 22:06   #2960
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Mam wyniki glukozy:

W mordę bym dała!

U mnie też 146 z groszem i to samo w moczu nic nie widać, więcod wczoraj patrzę co jem. Nie ma się co stresować, napiszę Ci co mój gin powie, idę we wtorek.

Wózek umówiony mamy odebrać i zapłacić w niedzielę, jestem super szczęśliwa, mam nadzieję, że wszytsko zgodne z opisem, wózek ok i Pan nas nie wykiwa. Wydaje się być rozsądny.
Musimy dokupić fotelik też już upatrzony, tylko jest beżowy w tym samym kolorze jest o 100 zł droższy.. hmm

Jak wszystko pójdzie ok to pokażę Wam fotki.
Dziś się przejęłam czy to aby nie za wcześnie, ale używany w s umie okazja to na co tu czekać....

Ale się obkupiłam w HM UWAGA WYPRZEDAŻE SĄ!! kupiłam spodnie ciązowe 30 zł, bluzka długa 40 zł i sweter 40 zł (wszystko ciążowe). Polecam zajrzeć
Dziecięce rzeczy niektóre też przecenione, ale tutaj się wstrzymuję bo jeszcze coś dostaniemy a nie chce się zagracać, już mam jeden największy karton z ikei i wielką reklamówkę.

Malutki dziś coś tak puka, że czasem aż czuję ból Nawet teraz, muszę się jakoś zrelakoswać, bo przez ten wózek jestem taka PODJARANA że hej :P
Co chwilę czuję w lewym boku jakby swędzenie od środka w okolicach jajnika nie jes to przyjemne, bolesne też nie, ale jednak niepokojące.
Potem jazda była pod żebrami z prawej strony, myślałam, że oszaleję ból ściskanie, nie mogłam złapać tchu, było źle...
Stary 2013-09-25, 22:08   #2961
Le La
Zadomowienie

Hej , wlasnie skonczylam obierac grzyby
Co do laktatora, to troche o tym poczytalam i jak lezalam w szpitalu to dzoewczyny mowily, ze czasem jest tak , ze jest taki nawal pokarmu, ze bez laktatora to jest masakra jakas.... pewnie to tez indywidualna sprawa, no ale nie wiadomo jak to bedzie u mnie. Musze sie zastanowic nad tym wypozyczeniem, no i dowiem sie w ogole jaka cena za dzien i pomysle...
migotka wozek bardzo ladny

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-09-25 o 22:11
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:11   #2962
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny

Ech, ja swoich rodziców nie widziałam już rok. I na pewno co najmniej rok minie, zanim się wybierzemy znowu do Polski, już z Małym. Chyba że pokonają strach i nas odwiedzą, zobaczymy.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
To ja też sobie zapiszę w ulubionych.
Stary 2013-09-25, 22:13   #2963
_Shiloh_
Wtajemniczenie

gosia: no właśnie chyba go wezmę, bo cena szok

Przypominam o ćwiczeniach mięśni K dzisiaj
Stary 2013-09-25, 22:21   #2964
milka-pilka
Zakorzenienie

Cześć!
Muszę trochę ponadrabiać, bo nie miałam ostatnio czasu na przesiadywanie w necie.
Dziewczynom z Warszawy polecam w piątek 27.09 konferencję Akademii Mamapyta.pl. Udział jest bezpłatny, tylko trzeba się zarejestrować.
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...rszawie#no_map

Ja się wybieram.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 22:29   #2965
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
gosia: no właśnie chyba go wezmę, bo cena szok

Przypominam o ćwiczeniach mięśni K dzisiaj
To jadziem!
heheh ja z wami nie mogę
Stary 2013-09-25, 22:43   #2966
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość

Jak dla mnie jak najbardziej OK.
W Polsce tez dlugi czas pracowalam w sklepie z art dzieciecymi i te laktatory super sie sprzedawaly,nie bylo jakos na nie reklamacji,tak ze polecam.
Stary 2013-09-25, 22:56   #2967
isia4891
Zadomowienie

Hej jestem po wizycie i badaniach polowkowych wszystko ok, tylko buzi synus nie chciał pokazać, za to pokazał...antenke
Tylko waga mnie przerazila wyjsciowa w 7 tyg 55,6 a teraz 24t3d 63,8...dużo :-/
Dostałam skierowanie na glukoze lekarz mi pozwolił cwiarteczke cytryny sobie wcisnąć, poprosiłam o badanie na toxo bo mam kocura dachowca-podworkowca .
Zalecał mi dwa razy dziennie trzymać nogi w górze po pół godziny, a na zgage cieple mleko, renni lub jakieś mleczko w aptece można kupić.
Dzięki za kciuki :-*
Dobranoc
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:01   #2968
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Dzięki wielkie za kciuki dziewczyny . Zdaję szybką relację z wizyty połówkowej, a nadrobię Was jutro.
Kacper rośnie zdrowo, wszystkie narządy i pomiary ma dobre, waży już 606g (23tc), ma wszędzie po 5 paluszków. Mam piękną fotkę jak ziewa . Strasznie go kocham .
Łożysko mam nisko, ale pan doktor powiedział, że za wcześniej, by mówić o przodującym i powinno się jeszcze podnieść. Za 2 tygodnie mam krzywą cukrzycową.
Życzę Wam kolorowych snów i uciekam oglądać "Czas honoru" z TŻ .
Bardzo jestem szczęśliwa!
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 23:04   #2969
gosia261282
Gang Iren

Isia super,ze wszystko OK.
Co do wagi to jeszcze nie jest zle mysle. A wcinasz sporo tuczacych rzeczy?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Amberella za wizyte. Super,ze Kacperek zdrowo rosnie
Stary 2013-09-25, 23:09   #2970
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Hej jestem po wizycie i badaniach polowkowych wszystko ok, tylko buzi synus nie chciał pokazać, za to pokazał...antenke
Tylko waga mnie przerazila wyjsciowa w 7 tyg 55,6 a teraz 24t3d 63,8...dużo :-/
Dostałam skierowanie na glukoze lekarz mi pozwolił cwiarteczke cytryny sobie wcisnąć, poprosiłam o badanie na toxo bo mam kocura dachowca-podworkowca .
Zalecał mi dwa razy dziennie trzymać nogi w górze po pół godziny, a na zgage cieple mleko, renni lub jakieś mleczko w aptece można kupić.
Dzięki za kciuki :-*
Dobranoc

Superancko!

u mnie przyrost był identyczny na tym poziomie, nie masz co się wagą mocno przejmować bo szczupltuka przed ciążą byłaś.
możliwe, że w pewnym momencie przystopujesz, albo waga zwolni, w każdym razie do końca 6 msc mniej więcej leci najszybciej. potem już wolniej (u mnie już zwalnia chyba).

Ja tą glukoze wolałabym wypić jednak bez cytryny, na prawdę. Piłam bez i nie ma co panikować, tylko wypić duszkiem. Byłam przerażona że będzie łeeee beeeee nie dobre, a dało się przeżyć bez większego bólu.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za kciuki dziewczyny . Zdaję szybką relację z wizyty połówkowej, a nadrobię Was jutro.
Kacper rośnie zdrowo, wszystkie narządy i pomiary ma dobre, waży już 606g (23tc), ma wszędzie po 5 paluszków. Mam piękną fotkę jak ziewa . Strasznie go kocham .
Łożysko mam nisko, ale pan doktor powiedział, że za wcześniej, by mówić o przodującym i powinno się jeszcze podnieść. Za 2 tygodnie mam krzywą cukrzycową.
Życzę Wam kolorowych snów i uciekam oglądać "Czas honoru" z TŻ .
Bardzo jestem szczęśliwa!
klask i:

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Patrzcie jaki fajny bujaczek

http://allegro.pl/bujaczek-lew-plusz...503492343.html

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Patrzcie jaki fajny bujaczek

http://allegro.pl/bujaczek-lew-plusz...503492343.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości