|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
trele-moj ma wlasnie 12 dni a ja sciagam ok 40 ml z jednej. Ale przerwy mam ok 2-2,5 godzinne. Moj to wlasnie kiepski ssak. Zasypia i malo ciagnie.Tylko pierwsze 5 minut je ladnie. Tak bardzo chce karmic piersia, ale dobudzanie go plus karmienie to czesto 1,5 godziny
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Jak w drugim dniu siedzialam I beczalam ze dziecko glodne a mnie cycki bola , to na poczatku chyba bylo mu do smiechu. Jak skumal ze to nie jajca , ze mi nie przechodzi to widzialam ze byl wystraszony. Facetowi sie wydaje ze wyciaga az cyca, dziecko ssie wiec o co chodzi? Pozniej przyszly te babki I jemu , nie mi , tlumaczyły co to baby blues . Ze hormony szaleja, drobnostki staja sie olbrzymie, jest placz placz i placz I raczej niech nie liczy na obiad czy sprzatanie Dostal ulotki na ten temat . Teraz jak widzi ze mam doła to przynajmniej milczy Powiedzialy ze 7.11 przyjda przedewszystkim sprawdzic czy mnie nie dopadla jakas deprecha czy inne takie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym bedzie wiekszy tym bedzie wiecej potrzebowal, wiecej ssal I mial wiecej sily tak? Musisz tylko do tego czasu jako tako utrzymac ta laktacje, jesli masz sily . On ma nadal ta zoltaczke tak ? Z Danielem jak sobie radzilas w tej sytuacji ? Ja dzis oszaleje Dzis Diwali - swieto swiatla . Sylwester sie moze schowac - fajerwerki do wschodu slonca. Mam nadzieje ze nie daja rady tak dlugo strzelac bo ja chce spac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2945 |
|
Wtajemniczenie
|
trele-wtedy tez byl laktaor w ruchu.Ale teraz mam dom i drugie dziecko na glowie. Ale narazie sciagam, pobudzam, malego przystawiam ale on zasypia. Czasem je ladnie.Narazie przybiera ale dwa razy dziennie daje mu moje mleko z butli by miec pewnosc ze zjadl. Ale nawet z butli to godzinna walka. Zoltaczka mija.Oczy juz biale, spadla ponizej 10.
|
|
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
A to mleko z piersi jak podajecie z butli, to normalnie podgrzewacie?
|
|
|
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
De może ha żółtaczka minie to mały będzie bardziej chętny i nie będzie zasypial...
Ja za wasza namową kazałam tz uświadomić się co to baby blues ( oczywiście najpierw był tekst że film) no i zaczytal się a jak skończył to dumny Z siebie mówi: ja już wiem o co chodzi!tak w skrócie to muszę robić to co ty do tej pory-MYŚLEĆ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z kina teraz ładnie pocytuję
![]() Cytat:
Miałaś prawo,bo terminowo Majka powinna być pierwsza.Od Ciebie wszystko się zaczęło, a że skończyło jak skończyło to już inna kwestia ![]() Cytat:
Już chciałabym tulić chciała, ale nie będę się w kolejkę wciskać.Poczekam/y ![]() Przydałoby się jeszcze kurze pościerać bo zapomniałam.Cytat:
![]() Pakuj pakuj,czas najwyższy Cytat:
Pewnie fajnie było ![]() Popijam zdrówko Liwki herbatką Ale jesteśmy rozciągnięte w czasie
|
||||
|
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula, zwariowane, trzymam kciuki za Was aby szybko czas w szpitalu zleciał
![]() De oby mąż się jak najszybciej ogarnął.. Nemosek, na co poszliście do kina? rybka postaraj się chociaż troszkę odprężyć i zrelaksować dzisiaj, dobrze że z mężem się pogodziliście, teraz już postaraj może się dziś wypocząć i ochłonąć. |
|
|
|
#2950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się Majka zmieniła i pięknie przybrała. ![]() Wyobrażam sobie jacy jesteście szczęśliwi Cytat:
Próbujecie dalej ? ![]() Cytat:
Robię podobnie tylko że czasem zanim uniosę się z brzucholkiem to już potrafię się rozbudzić,postękać a mój biedny mąż od razu co się dzieje,boli Cię coś jedziemy?.....Śpi jak na szpilkach.A czasem po prostu wstanę od razu i biegiem siku po czym łapię się że w ciąży jestem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Obiecuję się poprawić ![]() W sumie teraz jak się któraś nie odzywa to też od razu myślę że jest na porodówce
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-11-03 o 23:55 |
|||||
|
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na czym byłaś? Ja wtedy z rodzicami byłam na filmie "Mój biegun", ale tak jak myślałam, to film typowo telewizyjny, a nie kinowy. |
|
|
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
nawet nadrobiłam jakoś, ale na cytowanie to się nie porywam
Anoula kciuki De Zuziak nie daj się chorobie Nemosek dobrze żeś się odnalazła bez interwencji specjalnej ![]() Trele za ciszę i ciemność ![]() Najlepszego dla Liwki Zwarowane, Kasiula kciuki trzymam,żeby wszystko szybko i sprawnie |
|
|
|
#2953 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co już Ci się odechciało? ![]() Cytat:
Małego nie wypychałam ale za to on się ostatnio na różne strony wypycha że aż matka podskakuje ![]() Cytat:
![]() W sumie ogarnięta i gotowa jestem,ale wolę z zaskoczenia ![]() No tylko jeszcze te kurze....a i fotelika nie mam ale jutro może kurier przywiezie ![]() Cytat:
he heCytat:
|
|||||
|
|
|
#2954 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Tabletek już nigdy do ust nie wezmę Pozostają gumki Cytat:
![]() Cytat:
Mojego już uświadomiłam,ale nie wiem czy zdaje sobie do końca sprawę z realizmu który nas czeka-raczej nie ![]() Zapewnia mnie że będzie mi pomagał,mam się nie martwić,ze wszystkim damy sobie radę i takie bla bla bla.Cóż wierzę i ufam mu,bo na pewno stanie na wysokości zadania, ale cóż sama mam wątpliwości jeśli chodzi o mnie i moje zachowanie. Chłop to chłop pewnych rzeczy nigdy nie zrozumie.No ale trzymajmy się optymistycznej wersji.![]() No tak za słodko nie może być... a to jeden ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() "Mój biegun" ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-11-03 o 23:16 |
|||||||||
|
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dalej nie śpimy, tzn. ja padam na twarz ale moja córeczka jak na razie nie liczy sie z uczuciami mamusi
a zaraz bedzie kolejna pora karmienia i pospane
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powalił ,ogólnie to ciężki :/ ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Hania -Mały ssaczek
|
||
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale dzisiaj poleniuchowałam Większość dnia spędziłam w łóżku. Znowu musiałam gimnastykować się w wannie, bo jutro wizyta. Ciekawe co ginekolog powie i co tym razem wyjdzie na KTG Zrobił mi się niewielki wylew na prawej nodze, wygląda jak siniak i boli w nocy jak leżę na prawym boku Tak poza tym bez zmian. Mała się rozpycha, czop dalej odchodzi, skurczy nie odczuwam.
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie zaginęły Miss Triss,Lubieołówki ?????
Ciekawe kto otworzy listę mamuś listopadowych ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja podgrzewam
Cytat:
Cytat:
Czy karmisz kiedy popadnie , tzn kiedy mala sie odzywa ? Tez mysle zeby powoli skupiac sie na jakims regularnym karmieniu .. My tez jeszcze nie spimy. Ale to juz norma Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Ciekawe co u PEPER ? MOTYLKA dawno nie bylo ? MAO po wizycie u teściowej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie stwierdziłam, że mój kręgosłup żyje własnym życiem... |
||
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje ddla Liwii i Majeczki za pierwszy mc.
A ja chcialam isc na moj biegun ale maz powiedzialbze nie i w sumie odpuszcze skro wyy tez nie skaczecie entuzjaznem. Dziewczyny dobrze ze zebswoimi tz rozmawiacie nt bb. To bardzo duzo wg knie. Ja zaluje ze nie pomyslalam i tym wczesniej bo moze kilka sytuacji bym ominela... Jestem w sumie wypoczeta bi dopierondruga nocka od srody gdzie wstaje... wbdzien mamy dwa spacery- rano ok. Godziny do dwoch ibpo.poludniubjak jest pogoda to tak dwie trzy... no wbdzien mlody prawie nie spi ale znalazlam na niego sposob wiec ogarniam... Dzisiaj konczymy 4 tyg a w czwartek miesiac i siwetowac bd sama z tm moim bablem ..
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Babku my podgrzewamy w podgrzewaczu i tak jak w szpitalu-jeśli jeszcze to samo karnienie jest, np po odbiciu to lekko dogrzewam co zostało i daje.ale po dłuższym czasie już nie.
Wszystkie cierpiace i oczekujące tulam mocno i pocieszam. W 2 dni po porodzie zapomnicie o wiecznym siusianiu, bolach itd ![]() A tym które jeszcze mają czas wysyłam cieple fluidki na spokojny czas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2963 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, obudziłam się godzinę temu i nie mogę zasnąć
|
#2964 |
|
Raczkowanie
|
Hejka.
Mąż mnie szturchnął jak wychodził do pracy i już nie zasnęłam. Po godzinie stwierdziłam że czas odpalić kompa ![]() Tak czytam teraz wasze wpisy i stwierdziłam że muszę przygotować mojemu tż jakiegoś hendibuka (napisane tak z premedytacją) dotyczącego możliwych sytuacji po porodzie. Zbieram teraz dane o baby blues i wypunktowuje rejestrację małego. Jak myślicie co jeszcze powinno się tam znaleźć? Wszystkim życzę udanego początku tygodnia
|
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
godziny karmienia sa już dawno ustalone przez Liwkę, je co 2 h i powielają się, wiem o której w nocy bedę ja karmic i zmieniać pieluchę, wybudza się sama. chciałam spróbować dać jej wiecej mleka, żeby dłużej spała ale ona nie da rady na razie więcej wypić, i tak pobudka za 2 h jest na jedzenie.
|
#2966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za Anoulę i małą ![]() Cytat:
pisałam z telefonu i nie ta literka mi się wcisła :Pnie pomogło :P Cytat:
![]() tak odszedł mi czop i to taki duży Cytat:
się pomylić nie można ![]() heja! mam humor do bani od wczoraj, bo mi go mama popsuła, no ale bywa
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie sie witaja z rana ze sniadaniem, a ja patrze I nie dowidze , dla mnie to tylko pobudka na karmienie czyli srodek nocy.
Dzis idziemy Bułe ważyć - ciekawe ile to juz ? Ona wlasnie załapała ze majac cyca w buzi mozna wlozyc jeszcze kilka palcow I ciagnie .. Moze mysli ze jej wiecej poleci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to bez czopa można jeszcze baraszkować? Jak to w końcu jest
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
a nie można?
swoją drogą to my właściwie nie robimy bunga bunga wiecie typowego stosunku, tylko mnie TŻ zadowala ręką, bo stwierdził że ostatnimi czasy moje piczka jest inna i że fajniejsza
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, że nie, ale właśnie chodziło o typowy stosunek. Niby wymiana śluzów może doprowadzić do infekcji jeśli jest już bezpośredni dostęp do dziecka (wypadł czop i jest rozwarcie). Nie wiem na ile jest to wiarygodne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Ale zauważyłąm, że rozmowy z moim dużo dają, bo on się czasami nie domyśla, ale faceci chyba tacy są - niedomyślni, trzeba im wszystko prosto na stół wyłożyć
KCIUKI DLA ANI 

Jakoś nie mogłam się rozluźnić i znaleźć pozycji na ten mój brzuch

i pospane