|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kremy BB i kosmetyki azjatyckie cz. V
Witajcie dziewczyny, mam małe ogłoszenie parafialne
![]() Szukam mocno żółtego, w miarę ciemnego kremu bb (coś jak Nc15/20 z maca - ogólnie uważane za jedne z jaśniejszych, dla nas to prawie mudżinki ![]() Przepraszam za mały off
![]() |
#2942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2943 | |
我相信我可以
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam ten peeling i uważam, że jest bardzo dobry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Rozeznanie
|
A ja z kolei odradzam wszystkim te ''koreańskie''
![]() Z peelingów złuszczających polecam Baviphat Peach All-in-one peeling Gel. Przy używaniu raz na tydzień jest delikatny, ale jeśli komuś zależy na dogłębnym oczyszczeniu skóry, to można go używać 2-3 razy w tygodniu. Pachnie owocowo, ma świetne opakowanie, wystarczy na około pół roku. Cena około 50 zł, ale naprawdę warto. ![]() A obecnie testuję The face shop Herb day cleansing cream - bardzo fajny krem do demakijażu, świetnie usuwa krem BB, przy tym pachnie orzeźwiająco i jest delikatny dla skóry. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2946 | |
我相信我可以
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2947 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was ma doświadczenie z Holika Holika Naked Face Covering BB? Jak wypadają jeśli chodzi o odcień, bardziej różowe czy żółte tony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2950 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
wiecie może, czy bb holika holika luminous silk wyszedł z produkcji? o.O chciałam zakupić drugie opakowanie, bo to jedyny bb, który się do tej pory na mnie sprawdził, a tu niespodzianka - na ebay widzę tylko 3 oferty, w jakichś chorych cenach (175-190zł?!), na stronie holiki i gmarket nie ma nic ._. Z tego co kojarzę któraś z Was używa[ła] tego kremu, dlatego przychodzę z nadzieją, że może znacie jakieś sprawdzone miejsce, gdzie można ten bb dostać (w normalnej cenie)? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez oilia Czas edycji: 2015-07-31 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 | |
我相信我可以
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2952 |
Raczkowanie
|
Mam na wymianę próbki Lirikos Marine Wrinkle-Toxin Cream i Hera Modifier Cell-Bio Layer Belt (wersja do cery z rozszerzonymi porami), chętnie za próbki filtrów, np. Hera Sun Essence Gel lub nowego Ohui wersja Green do tłustej cery.
Cen dokładnych nie pamiętam, ale z tych bez silikonów i alkoholu polecam Sevendrops Moringa Light Sunblock SPF50+ PA+++ i Aromatica Natural Tinted Sun Cream SPF30 PA++. Możesz jeszcze popatrzeć na filtry Whamisa i HoHo, ale spf mają niskie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2953 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2954 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
![]() Przychodzę po poradę. Mam na oku parę koreańskich kosmetyków i po dłuuuuuuugich zastanowieniach i przeszukaniach ofert różnych sklepów (polskich i zagranicznych) plus ebaya, padło na sklep Roseroseshop (sprzedawca z ebaya). Swoją drogą - dobry wybór? Mam cerę naczynkową, wrażliwą, mieszaną i odwodnioną (aż dziw, że jeszcze się na mnie trzyma ![]() Jednak moim głównym problemem jest obawa narzucenia mi Vatu w UC. ![]() Po podliczeniu kosztów wszystkich produktów (wyżej wymienione + parę maseczek), myślę, że zdecydowałabym się na przesyłkę K-packetem. Łączny koszt wyniósłby mnie $32,57, co w przeliczeniu daje około 125 złotych. Waszym zdaniem celnicy łapią paczki jak leci - po prostu loteria, czy jednak na takie paczuszki szansa jest mniejsza? (Paczka o wadze 0,72kg) Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2955 |
Konto usunięte
|
tez przychodze do was po porade
![]() A poszukuje dobrego kremu na zmarchy i przebarwienia. Jak dotad jestem zachwycona lotionem hada labo (jak tylko skoncze kremy z retinolem, ktore uzywam zaopatrze sie w mleczko) oraz serum VE z it's skin, VC tez mam ale moja cera chyba za bardzo nie przepada za witamina c. Wczoraj zamowilam human oligo repair z sidmoola i potrzebowalabym jeszcze jakiegos kremu a nie mam pomyslu. pomozecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie liczy sie waga tylko wartosc celna w ktora wchodzi towar plus koszt przesylki. W 90% paczki rejestrowane wpadaja w rece celnikow. W przypadku zwyklych przesylek listownych jest wieksze prawdopodobienstwo ze przepuszcza. Z tego co pamietam to przesylki do 45 euro sa zwolnione z vatu wiec powinno Ci sie udac.
![]() |
![]() |
#2957 |
Rozeznanie
|
hej!
jestem początkująca jeżeli chodzi o kremy bb, miałam tylko 1 bb platinum z bio-essence. Na początku stosowania platinum z bio-essence byłam zachwycona działaniem, natomiast po ok 1 miesiącu zauważyłam że troche mi twarz przesuszył - jednym słowem szukam dobrego zamiennika ![]() Zastanawiam się nad Lioele wersji fioletowej. Czy bardziej opłaca się kupic na wątku zamówieniowym na wizaz.pl czy może jednak zamawiać samodzielnie na ebay? Chciałabym zmówić jeszcze jakieś próbki, i Mizona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 | |
我相信我可以
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Ja swoją przygodę z kosmetykami azjatyckimi zaczęłam, gdy nie mogłam kupić żadnego podkładu w naszych drogeriach, z powodu zbyt bladej cery. Grzebiąc wtedy w internecie trafiłam na informację o Skin79 Hot Pink i zakochałam się w nim bezgranicznie ![]() Teraz leci do mnie krem wodny It's Skin WR Effector, który mam zamiar stosować pod oczy. Miała któraś z Was jakieś doświadczenia z nim? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2960 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2962 | |
Wtajemniczenie
|
Ja mam z Gmarket ale to absolutnie nic nie działa, przynajmniej u mnie ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
My nie kupujemy w wątku zakupowym bb czy cc kremów tańszych marek, zamawiamy probki su:m37, sulwhasoo, Ohui itp.
![]() |
![]() |
#2963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2964 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2965 | |
我相信我可以
|
Cytat:
Ok, dzięki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, pliz doradźcie, który odcień Lioele Dollish Veil Vita wybrać, bo już wariuję
![]() Od trzech lat(!) używam w kółko Hot Pink i mam już go serdecznie dość. Zwłaszcza pod koniec opakowania za każdym razem robi się taki gęsty, że można szpachlą nakładać. Poza tym nuda ![]() Mam próbkę fioletowego i jest ok, ale trochę wchodzi w pory i też jakaś różowa jestem. Teoretycznie do mojej cery pasuje opis zielonego, ale co jak będzie za ciemny? Hot Pink był idealny w kolorze - szary i ziemisty. Fioletowy Dolish też ma dobry kolor. Moja cera - bardzo jasna(! - stąd obawy co do ciemności zielonego), zwykle podkłady w kolorze Nude, bo chociaż cerę mam różową, to nie lubię tego podkreślać Ivory. Do tego zaczerwieniona na policzkach ciągle i tam też rozszerzone pory.
![]() |
#2967 |
Czarna owca
|
Zielony kiedyś miałam i był bardzo jasny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2969 |
Konto usunięte
|
Dla mnie nie było żadnej różnicy w odcieniu między Dollishami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, zamówiłam zielony i będę testować
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.